کانتنت کیوریشن Content curation { تولید محتوا بدون تولید محتوا !}

  1. خانه
  2. استراتژی محتوا
  3. کانتنت کیوریشن Content curation { تولید محتوا بدون تولید محتوا !}

من خیلی تلاش کردم ولی نشد ! چی نشد ؟ من هر کاری کردم که بتونم یه معادل فارسی خوب برای کانتنت کیوریشن Content curation پیدا کنم نشد که نشد . پس تو این درس فعلا بهش میگیم کانتنت کیوریشن تا ببینیم کسی از شما هست که بتونه یه معادل خوب فارسی برای این اصطلاح تخصصی بگه .

خیلی ها بهش میگن گزینش محتوا یا محتوای گزینش شده یا بازنشر محتوا یا گردآوری محتوا یا جمع آوری محتوا یا … ولی بعد ازاینکه بیشتر در مورد این روش بدونیم کاملا مشخص میشه که این ترجمه‌ها خیلی کامل و دقیق مفهوم اصلی این روش رو توضیح نمیده.

تعریف کانتنت کیوریشن Content curation

اما بیاید بریم ببینیم چند تا منبع معتبر کانتنت کیوریشن رو چی تعریف کردن :

تعریف ویکی پدیا میگه :

content curation جمع آوری اطلاعات مرتبط در مورد یک موضوع هستش

مجله econtentmag میگه:

ما به عمل پیدا کردن، جمع آوری و نمایش اطلاعات دیجیتال در مورد یک موضوع خاص میگیم  content  curation

و یکی از بهترین و کامل ترین تعریف ها تعریف  Michael Bhaskar      که تو کتاب خودش با عنوان Curation     میگه :

 

 به فرآیند انتخاب یا گزینش محتوا، دسته بندی و چیدمان آن به طوریکه برای مخاطب ارزش آفرین و قابل هضم باشه content curation میگیم

 

Bhaskar میگه ما این روزا با سونامی داده ها یا اطلاعات رو برو هستیم ،چون این تو همه ما نهادینه شده که حتما ایجاد و خلق رو عامل رشد خودمون میدونیم و به خاطر همین همه مون در تب و تاب این هستیم که هر لحظه بیشتر و بیشتر تولید کنیم و یه چیزی به این دنیا اضافه کنیم.

و این دقیقا همون حالت غذا خوردن و جمع کردن منابع بیشتر برای زنده موندن و بقاست که از اجدادمون به ما به ارث رسیده . چون قرن ها پیش خیلی از انسان ها از فقر و گرسنگی می‌مردن، این ترس تو وجود ما نهادینه شد که برای بقا و زنده بودن باید غذای بیشتر و منابع بیشتری جمع کنیم تا روزی دچار کمبود نشیم و جالبه که همین مساله باعث شد حالا این روزا آدم ها از زیادی غذا خوردن و چاقی بمیرن 😀 

در مورد اطلاعات و ارتباطات هم این روزا ما دقیقا تو همچین وضعیتی هستیم.

چالش این روزا و نیاز به کیوریت کردن اطلاعات

پس الان چالش نداشتن و کمبود اطلاعات نیست و اتفاقا برعکس حجم زیاد اطلاعات چالش بزرگی شده و باید یه فکری به حال این چاقی اطلاعاتی بکنیم.

پس اتفاقا این روزا ما بیشتر از هر چیزی به حذف کردن هوشمندانه نیاز داریم تا اضافه کردن

و یکی از تخصص ها و مهارت های خوبی که یه تولید کننده محتوا میتونه این روزا داشته باشه ، مهارت فیلتر کردن حرفه ای اطلاعات و ارائه اطلاعات با ارزش تر و مفید تر به مخاطب هست

و curate کردن به معنی بیشتر کردن محتواها تو این دنیای شلوغ و پلوغ نیست بلکه دقیقا اصل و اساسش روی کم کردن و حذف کردن هر چیز به درد نخور و برجسته کردن و بلد کردن چیزهای به دردبخور تر هستش.

با مثال بهتر می‌گیریم چی به چیه :

مثلا فرض کنید شما در مورد یه موضوعی به یه محتوای 3000 کلمه ای بر می‌خورید که نویسنده برای سیاه کردن صفحه و طولانی شده مطلب از جمله ها و کلمات پر کننده ای استفاده کرده که در نهایت 10 بارم بخونیم‌شون، میبنیم هیچ تاثیری تو کل مفهوم محتوا نداره و فقط نقش شون پُر کنندگی هست .خب اگر یه نفر بیاد این محتوا رو هرس کنه و اضافاتش رو حذف کنه و اون رو تبدیل به 500 کلمه بکنه که خواننده خیلی سریع تر بتونه به مفهوم اصلی برسه بهتره یا اینکه خودشم بیاد 1000 کلمه دیگه اضافه کنه و بدتر مخاطب رو گیج کنه ؟

نوعی الک کردن محتوا

پس ما از این بعد کیوریشن رو نوعی الک کردن محتواها تو یه موضوع خاص در نظر میگیریم، به این شکل که

←  میایم منابع معتبر و با کیفیت در مورد یه موضوع خاص رو پیدا می‌کنیم

←  و بعد اونها رو الک یا فیلتر می‌کنیم

←  و چیزای بی ارزش و زائد رو حذف می‌کنیم

←  و بعد هم چیزی که از الک گذشته و به نظرمون برای مخاطب ارزش آفرین هست رو مرتب سازی می‌کنیم

←  و بعدهم تو یه فرم خاص و جذاب با یه سری مخاطب خاص به این هدف که ارزشی به اونها اضافه بشه و در وقت شون صرفه جویی بشه به اشتراک می‌ذاریم.

 

این روش یه روش 3 طرف بُرد هستش ،چون هم کسی که محتوای اصلی رو منتشر کرده دوست داره که بیشتر محتواش دیده بشه و به اشتراک گذاشته بشه و هم شما با این کار به روش ساده تر به مخاطب تون محتوا ارائه دادید و هم مخاطب خوشحاله که بدون نیاز به جستجوی زیاد و صرف وقت زیاد به یه سری محتوای با کیفیت در مورد موضوعی که میخواد رسیده.

مراحل کانتنت کیوریشن content curation :

پس یه بار بیاید مراحل کانتنت کیوریت رو با هم مرور کنیم :

1- اولین قدم انتخاب یه موضوع مناسب هست { شما باید یه موضوعی رو انتخاب کنید که رقابت توش کمتره یعنی قبلا افراد یا برندهای کمتری روش کار کردن و از طرفی باید موضوعی رو انتخاب کنید که تا الان تعداد مناسبی محتوا در موردش تولید شده تا بتونید از بین این تعداد یه تعدادی رو انتخاب و دسته بندی بکنید . موضوعی که تو کل وب مثلا 3 تا مقاله اونم از نوع درب و داغون در موردش نیست، شاید به درد تولید محتوا بخوره و اونم شاید، ولی قطعا به درد کیورت کردن نمی‌خوره }

2- پیدا کردن منبع هست، یعنی بتونید برای هر موضوعی یه جستجوی حرفه ای داشته باشید و بهترین و با کیفیت ترین و مرتبط ترین منابع رو پیدا کنید.

{و قطعا بهتر برای اینکه به محتوای کیوریت شده نهایی تون اعتبار بدید، از منابع مختلف با دیدهای متنوع استفاده کنید . مثلا لزومی نداره فقط منابعی رو انتخاب کنید که با شما و نظر شما موافق باشه . حتی گذاشتن لینک هایی که مخالف نظر شما هم هستن میتونه محتوا رو برای مخاطب هاتون چالشی تر و جذاب کنه. پس بهتره از لینک های متنوعی انتخاب تون رو انجام بدید که به یه موضوع از چند جهت نزدیک شده باشید و محتوای نهایی تون کامل تر بشه.}

3- مرحله بعدی الک کردن این منابع و محتواها هست : این قسمت مهمترین قسمت یا مهارت کیوریت کردن محتوا هست . چون هر سیستم ماشینی ای هم میتونه 500 تا لینک در مورد یه موضوع با یه سرچ چند ثانیه ای پیدا کنه، اما اینکار ارزش زیادی نداره و برعکس الک کردن این لینک ها و جدا کردن اجزای بیخود و آشغال از قسمت ها و محتواهای باکیفیته که کار معرفی و به اشتراک گذاری رو با ارزش میکنه.

برای اینکار شما باید ببینید منبعی که الان جلو روتونه آیا واقعا به موضوع و هدف شما برای انتخاب محتوا و ارائه به مخاطب هدف تون مرتبط هست یا نه ؟

{یعنی مثلا شاید هدف شما از انتخاب و دسته بندی محتوا این باشه که 20 تا سایتی رو به مخاطب معرفی کنید که برای رفع بیخوابی به کمک روش های طبیعی و بدون دارو، دستور العمل هایی رو به مخاطب ارائه میدن . حالا ممکنه تو منابعی که در مورد روش های رفع بیخوابی پیدا کردید، منبعی باشه که اومده خیلی تخصصی و از دید پزشکی به عامل های بیخوابی پرداخته . خب شاید در ظاهر این منبع هم مرتبط با بیخوابی باشه و تو جستحجوهاتون حضور داشته باشه، ولی الزاما اینجا و به این هدف شما که ارائه روش هایی برای رفع بیخوابی برای مخاطب عام هست قطعا به درد نمی‌خوره و باید حذفش کنید.}

4- مرحله بعدی بسته بندی مجدد محتواهاست،  مشخصا محتوای کیوریت شده هم مثل همه محتواها نیاز داره که جذاب به نظر برسه تا مخاطب روش کلیک کنه و ترغیب شه به استفاده از اون، پس اگر یه محتوای کیوریت درست کردید، اما یه عنوان مزخرف و تکراری و حوصله سر بر روش گذاشتید، قطعا در اصل انگار هیچ کاری از اول نکردید، چون هیچ کی اصلا محتوای شما رو نمی‌بینه . پس بعد از جمع آوری و گزینش باید یه سرو دستی هم به روی محتوای جمع شده بکشید و یه کم بزک دوزکش کنید و مثلا عنوان جذاب براش بنویسید یا عکس های خوب بذارید و…

اگر میخواید محتواهای جذاب نویسید حتما یه سری به اینجا بزنید

5- مرحله بعد به اشتراک گذاشتن محتواست .حالا این محتوای کیوریت رو میتونید به روش های مختلف به اشتراک بذارید مثلا تو وب سایت ، به شکل یه پست وبلاگ ، یه پست تو شبکه های اجتماعی ، یه خبرنامه ایمیلی ، یه ویدئو یوتیوپ و آپارات یا حتی ترکیبی از این ها.

برای تصمیم به اشتراک گذاشتن یه محتوا :

  1. اول ببینید میخواید این محتوا رو با چه کسایی به اشتراک بذارید ؟
  2. این محتواها چه جوری میتونه به اونها کمک کنه؟
  3. آیا منابع معتبری هستن ؟
  4. آیا کاری که دارید میکنید منحصر به فرد هست یا 100 نفر قبل شما اینکار رو انجام دادن؟

مخاطب هدف محتوای کیوریت شده

محتوای کیوریت شده هم مثل هر محتوای دیگه ای نیاز به یه سری مخاطب هدف داره و تا وقتی که ندونید مخاطب هدف تون کیه، ممکنه کل مسیر رو اشتباه برید .پس برای کیوریت کردن باید بدونید مخاطب تون به چی علاقه بیشتری داره . {مثلا اگر مخاطب هدف شما یه سری نوجوون 15-16 ساله هستن، اگر بیاید کل مقالات مربوط به جنگ های خاورمیانه رو براشون جمع کنید و دسته بندی کنید، احتمالا هیچ علاقه ای بهش ندارن، اما اگر بیاید مثلا تمام آهنگ های رپ 1 سال گذشته رو بر اساس تعداد دفعاتی که گوش داده شدن رو انتخاب کنید، تعداد بیشتری از مخاطب هدف تون را راضی نگه داشتید}

شباهت کیوریت کردن محتوا و پیکان دهه 50 تو جاده چالوس !

خب مشخصا کانتنت کیوریشن یه کار انسانیه، نه یه جمع آوری ساده که هر ماشینی هم میتونه انجام بده.

اگه بخوایم یه مثال ملموس تر برای کانتنت کیوریشن بزنیم، دقیقا مثل گلچین کردن آهنگ ها برای زمانی که تو دهه 50 و 60 میخواستیم بریم شمال و جاده چالوسه.

مشخصا برای اینکار نمی‌اومدید همه آلبوم ها و آهنگ های 5 سال پیش رو بریزد تو یه نوار کاست یا بعدها فلش و سی سدی و.. بلکه از بین همه آهنگ و همه خواننده ها میاید اونایی رو انتخاب می‌کنید که اولا به سلیقه خودتون نزدیک تره و بعد هم به سلیقه کسایی که تو ماشین هستن.

شخصی سازی محتواهای گزینش شده

پس شخصی سازی کردن محتواهایی که گزینش و دسته بندی میکنید خیلییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی مهمه.

و مهم اینه به مخاطب بگید چرا شما فکر کردید این چیزایی که جمع کردید و می‌خواید باهاش به اشتراک بذارید، مهمه و چرا باید اینا رو بخونه یا ببینه یا بشنوه و بقیه رو نه.

کاری که شما می‌کنید باید باعث صرفه جویی در وقت شون بشه نه اینکه بدتر یه کوهی از لینک ها رو جلوشون بذاره و بدتر گیج شون کنه.

معرفی یه سایت برای کانتنت کیوریشن

تعداد سایت هایی که میتونن کمک کنن که بتونید کیوریت کردن یا گزینش محتوا رو بهتر و حرفه ای تر انجام بدید زیادن ولی اینجا میخوام یکی از مشهورترین هاش رو معرفی کنم:

این سایت اسمش هست buzzsumo       که تو خیلی از زمینه ها به تولید کننده های محتوا کمک میکنه، ولی یکی از کارهاش همین دست چین کردن محتوا هست . البته این یه ابزار پولیه ولی از نسخه رایگانش فقط کافیه این سایت رو باز کنید و کلمه کلیدی ای که می‌خواید رو توش جستجو کنید، بعدش یه سری لینک محتوا برای شما میاره با کلی اطلاعات به درد بخور، مثل تعداد لینک هایی که به اون محتوا شده و تعداد اشتراک گذاری هایی که این محتوا داشته و… خیلی چیزای دیگه که میتونه کمک کنه که زودتر تشخیص بدید کدوم محتوا ممکنه بهتر باشه.

و جالبه که بدونید یه سایت هایی هم تو دنیا هستن که کل استراتژی کسب درآمد و کارشون همین کانتنت کیوریشن هست مثل سایت digg که کارش تولید محتوا نیست و فقط کیوریشن محتوا هست و میاد اخبار و محتواهایی که تو دنیای اینترنت پر مخاطب هستن رو منتشر میکنه.

کانتنت کیوریشن میتونه استراتژی اصلی هم باشه ها

کیوریت کردن محتوا فقط این نیست که کمک کنه تو روزهایی که کمتر ایده برای تولید محتوا داریم، بتونیم محتوا به مخاطب هامون ارائه بدیم، بلکه خودش میتونه یه استراتژی کاربردی و حرفه ای برای محتوا سازی باشه و علاوه بر این به سئو یا بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو هم کمک کنه . چون این نوع محتواها بیشتر تو شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته میشن ، بیشتر از بقیه لینک میگیرن و در نهایت باعث میشن بازدید بیشتر و رتبه بهتری تو گوگل داشته باشید.

انواع روش های گزینش محتوا

خب حالا بریم چند تا مثال بزنیم از کیوریت کردن محتوا تا حسابی این مفهوم برامون جا بیافته:

1- انتشار نظر متخصصین

یکی از روش های کانتنت کیوریشن مثلا اینه که باید نظر تعداد از متخصص ها رو در یه مورد خاص پیدا کنید و با اضافه کردن مشخصات و عکس و برند یا شرکت شون این نظرات رو با مخاطب به اشتراک بذارید.

مثلا بیاید نظر 9 متخصص سئو رو درباره دلیل موفقیت شان پیدا کنید و با مخاطب به اشتراک بذارید

2- لیستی از تاثیر گذارترین افراد یا برندها

برای نوشتن این نوع محتوا فقط کافیه کمی هر روز در مورد حوزه کاری خودتون جستجو کنید . بعد از مدتی کاملا اینفلوئنسرها و صاحب نظر رو تو حوزه کسب و کاری خودتون می شناسید و می تونید لیستی از اونها تهیه کنید .

البته اکثر ما خسیس هستیم و دل مون نمیاد رایگان بخواهیم فرد دیگری رو معرفی کنیم . ولی مطمئن باشید در این دنیا هیچ کس جای شما را تنگ نمی کند و نمی تواند مانع موفقیت شما شود . پس کمی دست و دل باز باشیم .

مثلا ما به زودی میخوایم در رایتینا لیست 10 نفر از تاثیر گذار ترین افراد را در دنیا در زمینه تولید محتوا در یک پست جدا گانه معرفی کنیم.

3- بررسی ابزارها یا سایت های کاربردی

به نظر شما مشتریان یا مخاطبین شما به چه ابزارهایی یا سایت هایی برای بهبود زندگی و مهارت های نرم یا کسب و کاری خودشون نیاز دارن ؟

همین ابزارهای کاربردی و یا سایت های مفید با ارزش رو پیدا کنید و تو یه پست وبلاگ در مورد چند تا از این ابزارها و سایت ها صحبت کنید .

 

4- در مورد وبلاگ ها و سایت ها و نویسنده های مورد علاقه خودتون

همه ما به هر حال به صورت روزانه یا هفتگی یک سری از سایت ها یا وبلاگ های مختلف رو مرور می کنیم و نویسندگان اونها جزو لیست افراد مورد علاقه مون هستن. خب چرا در مورد اونها با مخاطب هاتون حرف نزنید ؟ مثلا بنویسید چه سایت یا وبلاگی را روزانه یا هفتگی دنبال می‌کنید ؟ چرا به این سایت یا وبلاگ علاقه دارید ؟ و…

5- پست های الهام بخش

پست های الهام بخش و تاثیر گذار هم جزو محتواهایی هستند که معمولا برای تولید محتوای کیوریت شده خیلی خوب هستن . مثلا یه مقاله ای مثل راه های پولدار شدن 5 فرد مشهور و ثروتمند

6- جمع کردن آمارها و ارقام خاص

مشخصا ما هر روز و هر روز با آمار و ارقام های مختلفی سر و کله میزنیم و بر حسب کسب و کار و شغلی که داریم ممکنه با آمار و ارقام های مختلفی سر و کار داشته باشیم .شما میتونید از دل ی همین آمار و ارقام اینفوگرافیک های ساده اما کاربردی ای بیرون بکشید . مطمئن باشید این نوع اینفوگرافیک ها خیلی زیاد هم به اشتراک گذاشته میشن .

مثلا سایت هایی مثل eMarketer  هر روز و هر هفته نمودارها و آمارهای زیادی در خصوص بازاریابی منتشر میکنه که مشا میتونید از اونها برای کانتنت کیوریشن استفاده کنید .

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

کانتنت کیوریشن Content curation { تولید محتوا بدون تولید محتوا !}

من خیلی تلاش کردم ولی نشد ! چی نشد ؟ من هر کاری کردم که بتونم یه معادل فارسی خوب برای کانتنت کیوریشن Content curation پیدا کنم نشد که نشد . پس تو این درس فعلا بهش میگیم کانتنت کیوریشن تا ببینیم کسی از شما هست که بتونه یه معادل خوب فارسی برای این اصطلاح تخصصی بگه .

خیلی ها بهش میگن گزینش محتوا یا محتوای گزینش شده یا بازنشر محتوا یا گردآوری محتوا یا جمع آوری محتوا یا … ولی بعد ازاینکه بیشتر در مورد این روش بدونیم کاملا مشخص میشه که این ترجمه‌ها خیلی کامل و دقیق مفهوم اصلی این روش رو توضیح نمیده.

تعریف کانتنت کیوریشن Content curation

اما بیاید بریم ببینیم چند تا منبع معتبر کانتنت کیوریشن رو چی تعریف کردن :

تعریف ویکی پدیا میگه :

content curation جمع آوری اطلاعات مرتبط در مورد یک موضوع هستش

مجله econtentmag میگه:

ما به عمل پیدا کردن، جمع آوری و نمایش اطلاعات دیجیتال در مورد یک موضوع خاص میگیم  content  curation

و یکی از بهترین و کامل ترین تعریف ها تعریف  Michael Bhaskar      که تو کتاب خودش با عنوان Curation     میگه :

 

 به فرآیند انتخاب یا گزینش محتوا، دسته بندی و چیدمان آن به طوریکه برای مخاطب ارزش آفرین و قابل هضم باشه content curation میگیم

 

Bhaskar میگه ما این روزا با سونامی داده ها یا اطلاعات رو برو هستیم ،چون این تو همه ما نهادینه شده که حتما ایجاد و خلق رو عامل رشد خودمون میدونیم و به خاطر همین همه مون در تب و تاب این هستیم که هر لحظه بیشتر و بیشتر تولید کنیم و یه چیزی به این دنیا اضافه کنیم.

و این دقیقا همون حالت غذا خوردن و جمع کردن منابع بیشتر برای زنده موندن و بقاست که از اجدادمون به ما به ارث رسیده . چون قرن ها پیش خیلی از انسان ها از فقر و گرسنگی می‌مردن، این ترس تو وجود ما نهادینه شد که برای بقا و زنده بودن باید غذای بیشتر و منابع بیشتری جمع کنیم تا روزی دچار کمبود نشیم و جالبه که همین مساله باعث شد حالا این روزا آدم ها از زیادی غذا خوردن و چاقی بمیرن 😀 

در مورد اطلاعات و ارتباطات هم این روزا ما دقیقا تو همچین وضعیتی هستیم.

چالش این روزا و نیاز به کیوریت کردن اطلاعات

پس الان چالش نداشتن و کمبود اطلاعات نیست و اتفاقا برعکس حجم زیاد اطلاعات چالش بزرگی شده و باید یه فکری به حال این چاقی اطلاعاتی بکنیم.

پس اتفاقا این روزا ما بیشتر از هر چیزی به حذف کردن هوشمندانه نیاز داریم تا اضافه کردن

و یکی از تخصص ها و مهارت های خوبی که یه تولید کننده محتوا میتونه این روزا داشته باشه ، مهارت فیلتر کردن حرفه ای اطلاعات و ارائه اطلاعات با ارزش تر و مفید تر به مخاطب هست

و curate کردن به معنی بیشتر کردن محتواها تو این دنیای شلوغ و پلوغ نیست بلکه دقیقا اصل و اساسش روی کم کردن و حذف کردن هر چیز به درد نخور و برجسته کردن و بلد کردن چیزهای به دردبخور تر هستش.

با مثال بهتر می‌گیریم چی به چیه :

مثلا فرض کنید شما در مورد یه موضوعی به یه محتوای 3000 کلمه ای بر می‌خورید که نویسنده برای سیاه کردن صفحه و طولانی شده مطلب از جمله ها و کلمات پر کننده ای استفاده کرده که در نهایت 10 بارم بخونیم‌شون، میبنیم هیچ تاثیری تو کل مفهوم محتوا نداره و فقط نقش شون پُر کنندگی هست .خب اگر یه نفر بیاد این محتوا رو هرس کنه و اضافاتش رو حذف کنه و اون رو تبدیل به 500 کلمه بکنه که خواننده خیلی سریع تر بتونه به مفهوم اصلی برسه بهتره یا اینکه خودشم بیاد 1000 کلمه دیگه اضافه کنه و بدتر مخاطب رو گیج کنه ؟

نوعی الک کردن محتوا

پس ما از این بعد کیوریشن رو نوعی الک کردن محتواها تو یه موضوع خاص در نظر میگیریم، به این شکل که

←  میایم منابع معتبر و با کیفیت در مورد یه موضوع خاص رو پیدا می‌کنیم

←  و بعد اونها رو الک یا فیلتر می‌کنیم

←  و چیزای بی ارزش و زائد رو حذف می‌کنیم

←  و بعد هم چیزی که از الک گذشته و به نظرمون برای مخاطب ارزش آفرین هست رو مرتب سازی می‌کنیم

←  و بعدهم تو یه فرم خاص و جذاب با یه سری مخاطب خاص به این هدف که ارزشی به اونها اضافه بشه و در وقت شون صرفه جویی بشه به اشتراک می‌ذاریم.

 

این روش یه روش 3 طرف بُرد هستش ،چون هم کسی که محتوای اصلی رو منتشر کرده دوست داره که بیشتر محتواش دیده بشه و به اشتراک گذاشته بشه و هم شما با این کار به روش ساده تر به مخاطب تون محتوا ارائه دادید و هم مخاطب خوشحاله که بدون نیاز به جستجوی زیاد و صرف وقت زیاد به یه سری محتوای با کیفیت در مورد موضوعی که میخواد رسیده.

مراحل کانتنت کیوریشن content curation :

پس یه بار بیاید مراحل کانتنت کیوریت رو با هم مرور کنیم :

1- اولین قدم انتخاب یه موضوع مناسب هست { شما باید یه موضوعی رو انتخاب کنید که رقابت توش کمتره یعنی قبلا افراد یا برندهای کمتری روش کار کردن و از طرفی باید موضوعی رو انتخاب کنید که تا الان تعداد مناسبی محتوا در موردش تولید شده تا بتونید از بین این تعداد یه تعدادی رو انتخاب و دسته بندی بکنید . موضوعی که تو کل وب مثلا 3 تا مقاله اونم از نوع درب و داغون در موردش نیست، شاید به درد تولید محتوا بخوره و اونم شاید، ولی قطعا به درد کیورت کردن نمی‌خوره }

2- پیدا کردن منبع هست، یعنی بتونید برای هر موضوعی یه جستجوی حرفه ای داشته باشید و بهترین و با کیفیت ترین و مرتبط ترین منابع رو پیدا کنید.

{و قطعا بهتر برای اینکه به محتوای کیوریت شده نهایی تون اعتبار بدید، از منابع مختلف با دیدهای متنوع استفاده کنید . مثلا لزومی نداره فقط منابعی رو انتخاب کنید که با شما و نظر شما موافق باشه . حتی گذاشتن لینک هایی که مخالف نظر شما هم هستن میتونه محتوا رو برای مخاطب هاتون چالشی تر و جذاب کنه. پس بهتره از لینک های متنوعی انتخاب تون رو انجام بدید که به یه موضوع از چند جهت نزدیک شده باشید و محتوای نهایی تون کامل تر بشه.}

3- مرحله بعدی الک کردن این منابع و محتواها هست : این قسمت مهمترین قسمت یا مهارت کیوریت کردن محتوا هست . چون هر سیستم ماشینی ای هم میتونه 500 تا لینک در مورد یه موضوع با یه سرچ چند ثانیه ای پیدا کنه، اما اینکار ارزش زیادی نداره و برعکس الک کردن این لینک ها و جدا کردن اجزای بیخود و آشغال از قسمت ها و محتواهای باکیفیته که کار معرفی و به اشتراک گذاری رو با ارزش میکنه.

برای اینکار شما باید ببینید منبعی که الان جلو روتونه آیا واقعا به موضوع و هدف شما برای انتخاب محتوا و ارائه به مخاطب هدف تون مرتبط هست یا نه ؟

{یعنی مثلا شاید هدف شما از انتخاب و دسته بندی محتوا این باشه که 20 تا سایتی رو به مخاطب معرفی کنید که برای رفع بیخوابی به کمک روش های طبیعی و بدون دارو، دستور العمل هایی رو به مخاطب ارائه میدن . حالا ممکنه تو منابعی که در مورد روش های رفع بیخوابی پیدا کردید، منبعی باشه که اومده خیلی تخصصی و از دید پزشکی به عامل های بیخوابی پرداخته . خب شاید در ظاهر این منبع هم مرتبط با بیخوابی باشه و تو جستحجوهاتون حضور داشته باشه، ولی الزاما اینجا و به این هدف شما که ارائه روش هایی برای رفع بیخوابی برای مخاطب عام هست قطعا به درد نمی‌خوره و باید حذفش کنید.}

4- مرحله بعدی بسته بندی مجدد محتواهاست،  مشخصا محتوای کیوریت شده هم مثل همه محتواها نیاز داره که جذاب به نظر برسه تا مخاطب روش کلیک کنه و ترغیب شه به استفاده از اون، پس اگر یه محتوای کیوریت درست کردید، اما یه عنوان مزخرف و تکراری و حوصله سر بر روش گذاشتید، قطعا در اصل انگار هیچ کاری از اول نکردید، چون هیچ کی اصلا محتوای شما رو نمی‌بینه . پس بعد از جمع آوری و گزینش باید یه سرو دستی هم به روی محتوای جمع شده بکشید و یه کم بزک دوزکش کنید و مثلا عنوان جذاب براش بنویسید یا عکس های خوب بذارید و…

اگر میخواید محتواهای جذاب نویسید حتما یه سری به اینجا بزنید

5- مرحله بعد به اشتراک گذاشتن محتواست .حالا این محتوای کیوریت رو میتونید به روش های مختلف به اشتراک بذارید مثلا تو وب سایت ، به شکل یه پست وبلاگ ، یه پست تو شبکه های اجتماعی ، یه خبرنامه ایمیلی ، یه ویدئو یوتیوپ و آپارات یا حتی ترکیبی از این ها.

برای تصمیم به اشتراک گذاشتن یه محتوا :

  1. اول ببینید میخواید این محتوا رو با چه کسایی به اشتراک بذارید ؟
  2. این محتواها چه جوری میتونه به اونها کمک کنه؟
  3. آیا منابع معتبری هستن ؟
  4. آیا کاری که دارید میکنید منحصر به فرد هست یا 100 نفر قبل شما اینکار رو انجام دادن؟

مخاطب هدف محتوای کیوریت شده

محتوای کیوریت شده هم مثل هر محتوای دیگه ای نیاز به یه سری مخاطب هدف داره و تا وقتی که ندونید مخاطب هدف تون کیه، ممکنه کل مسیر رو اشتباه برید .پس برای کیوریت کردن باید بدونید مخاطب تون به چی علاقه بیشتری داره . {مثلا اگر مخاطب هدف شما یه سری نوجوون 15-16 ساله هستن، اگر بیاید کل مقالات مربوط به جنگ های خاورمیانه رو براشون جمع کنید و دسته بندی کنید، احتمالا هیچ علاقه ای بهش ندارن، اما اگر بیاید مثلا تمام آهنگ های رپ 1 سال گذشته رو بر اساس تعداد دفعاتی که گوش داده شدن رو انتخاب کنید، تعداد بیشتری از مخاطب هدف تون را راضی نگه داشتید}

شباهت کیوریت کردن محتوا و پیکان دهه 50 تو جاده چالوس !

خب مشخصا کانتنت کیوریشن یه کار انسانیه، نه یه جمع آوری ساده که هر ماشینی هم میتونه انجام بده.

اگه بخوایم یه مثال ملموس تر برای کانتنت کیوریشن بزنیم، دقیقا مثل گلچین کردن آهنگ ها برای زمانی که تو دهه 50 و 60 میخواستیم بریم شمال و جاده چالوسه.

مشخصا برای اینکار نمی‌اومدید همه آلبوم ها و آهنگ های 5 سال پیش رو بریزد تو یه نوار کاست یا بعدها فلش و سی سدی و.. بلکه از بین همه آهنگ و همه خواننده ها میاید اونایی رو انتخاب می‌کنید که اولا به سلیقه خودتون نزدیک تره و بعد هم به سلیقه کسایی که تو ماشین هستن.

شخصی سازی محتواهای گزینش شده

پس شخصی سازی کردن محتواهایی که گزینش و دسته بندی میکنید خیلییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی مهمه.

و مهم اینه به مخاطب بگید چرا شما فکر کردید این چیزایی که جمع کردید و می‌خواید باهاش به اشتراک بذارید، مهمه و چرا باید اینا رو بخونه یا ببینه یا بشنوه و بقیه رو نه.

کاری که شما می‌کنید باید باعث صرفه جویی در وقت شون بشه نه اینکه بدتر یه کوهی از لینک ها رو جلوشون بذاره و بدتر گیج شون کنه.

معرفی یه سایت برای کانتنت کیوریشن

تعداد سایت هایی که میتونن کمک کنن که بتونید کیوریت کردن یا گزینش محتوا رو بهتر و حرفه ای تر انجام بدید زیادن ولی اینجا میخوام یکی از مشهورترین هاش رو معرفی کنم:

این سایت اسمش هست buzzsumo       که تو خیلی از زمینه ها به تولید کننده های محتوا کمک میکنه، ولی یکی از کارهاش همین دست چین کردن محتوا هست . البته این یه ابزار پولیه ولی از نسخه رایگانش فقط کافیه این سایت رو باز کنید و کلمه کلیدی ای که می‌خواید رو توش جستجو کنید، بعدش یه سری لینک محتوا برای شما میاره با کلی اطلاعات به درد بخور، مثل تعداد لینک هایی که به اون محتوا شده و تعداد اشتراک گذاری هایی که این محتوا داشته و… خیلی چیزای دیگه که میتونه کمک کنه که زودتر تشخیص بدید کدوم محتوا ممکنه بهتر باشه.

و جالبه که بدونید یه سایت هایی هم تو دنیا هستن که کل استراتژی کسب درآمد و کارشون همین کانتنت کیوریشن هست مثل سایت digg که کارش تولید محتوا نیست و فقط کیوریشن محتوا هست و میاد اخبار و محتواهایی که تو دنیای اینترنت پر مخاطب هستن رو منتشر میکنه.

کانتنت کیوریشن میتونه استراتژی اصلی هم باشه ها

کیوریت کردن محتوا فقط این نیست که کمک کنه تو روزهایی که کمتر ایده برای تولید محتوا داریم، بتونیم محتوا به مخاطب هامون ارائه بدیم، بلکه خودش میتونه یه استراتژی کاربردی و حرفه ای برای محتوا سازی باشه و علاوه بر این به سئو یا بهینه سازی سایت ها برای موتورهای جستجو هم کمک کنه . چون این نوع محتواها بیشتر تو شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته میشن ، بیشتر از بقیه لینک میگیرن و در نهایت باعث میشن بازدید بیشتر و رتبه بهتری تو گوگل داشته باشید.

انواع روش های گزینش محتوا

خب حالا بریم چند تا مثال بزنیم از کیوریت کردن محتوا تا حسابی این مفهوم برامون جا بیافته:

1- انتشار نظر متخصصین

یکی از روش های کانتنت کیوریشن مثلا اینه که باید نظر تعداد از متخصص ها رو در یه مورد خاص پیدا کنید و با اضافه کردن مشخصات و عکس و برند یا شرکت شون این نظرات رو با مخاطب به اشتراک بذارید.

مثلا بیاید نظر 9 متخصص سئو رو درباره دلیل موفقیت شان پیدا کنید و با مخاطب به اشتراک بذارید

2- لیستی از تاثیر گذارترین افراد یا برندها

برای نوشتن این نوع محتوا فقط کافیه کمی هر روز در مورد حوزه کاری خودتون جستجو کنید . بعد از مدتی کاملا اینفلوئنسرها و صاحب نظر رو تو حوزه کسب و کاری خودتون می شناسید و می تونید لیستی از اونها تهیه کنید .

البته اکثر ما خسیس هستیم و دل مون نمیاد رایگان بخواهیم فرد دیگری رو معرفی کنیم . ولی مطمئن باشید در این دنیا هیچ کس جای شما را تنگ نمی کند و نمی تواند مانع موفقیت شما شود . پس کمی دست و دل باز باشیم .

مثلا ما به زودی میخوایم در رایتینا لیست 10 نفر از تاثیر گذار ترین افراد را در دنیا در زمینه تولید محتوا در یک پست جدا گانه معرفی کنیم.

3- بررسی ابزارها یا سایت های کاربردی

به نظر شما مشتریان یا مخاطبین شما به چه ابزارهایی یا سایت هایی برای بهبود زندگی و مهارت های نرم یا کسب و کاری خودشون نیاز دارن ؟

همین ابزارهای کاربردی و یا سایت های مفید با ارزش رو پیدا کنید و تو یه پست وبلاگ در مورد چند تا از این ابزارها و سایت ها صحبت کنید .

 

4- در مورد وبلاگ ها و سایت ها و نویسنده های مورد علاقه خودتون

همه ما به هر حال به صورت روزانه یا هفتگی یک سری از سایت ها یا وبلاگ های مختلف رو مرور می کنیم و نویسندگان اونها جزو لیست افراد مورد علاقه مون هستن. خب چرا در مورد اونها با مخاطب هاتون حرف نزنید ؟ مثلا بنویسید چه سایت یا وبلاگی را روزانه یا هفتگی دنبال می‌کنید ؟ چرا به این سایت یا وبلاگ علاقه دارید ؟ و…

5- پست های الهام بخش

پست های الهام بخش و تاثیر گذار هم جزو محتواهایی هستند که معمولا برای تولید محتوای کیوریت شده خیلی خوب هستن . مثلا یه مقاله ای مثل راه های پولدار شدن 5 فرد مشهور و ثروتمند

6- جمع کردن آمارها و ارقام خاص

مشخصا ما هر روز و هر روز با آمار و ارقام های مختلفی سر و کله میزنیم و بر حسب کسب و کار و شغلی که داریم ممکنه با آمار و ارقام های مختلفی سر و کار داشته باشیم .شما میتونید از دل ی همین آمار و ارقام اینفوگرافیک های ساده اما کاربردی ای بیرون بکشید . مطمئن باشید این نوع اینفوگرافیک ها خیلی زیاد هم به اشتراک گذاشته میشن .

مثلا سایت هایی مثل eMarketer  هر روز و هر هفته نمودارها و آمارهای زیادی در خصوص بازاریابی منتشر میکنه که مشا میتونید از اونها برای کانتنت کیوریشن استفاده کنید .

 

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست