تولید محتوا | چه‌جوری تولید محتوا رو شروع کنیم؟ { داستان ِناتاشا }

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. تولید محتوا | چه‌جوری تولید محتوا رو شروع کنیم؟ { داستان ِناتاشا }

خب قبل از اینکه به این سوال پر تکرار شما جواب بدم که : « تولید محتوا چیست ؟ »، می‌خوام داستان ِ شروع خودم رو تو لحظه روبرو شدن با شغل تولید محتوا بگم :

یادش بخیر، 5 – 6 سال پیش همین موقع ها بود که منم دقیقا مثل ارشمیدس که یهو از حموم بیرون اومد و داد زد : ” اوره‌کا، اوره‌کا” با پیدا کردن شغل مورد علاقه‌ام یعنی « تولید محتوا »  2 دور دورِ اتاقم چرخیدم و داد زدم یافتمممممم یافتمممممممممممممممممم.

 

 تولید محتوا چیست؟

همین موقع بود که کل اعضای خانواده ریختن تو اتاقم و با چند تا علامت سوال رو سرشون پرسیدن چی رو یافتی؟!

content creation

گفتم همون شغل مود علاقه ام رو دیگه . بالاخره یعد از سالها سردرگمی و این شاخه به اون شاخه پریدن بالاخره پیدا کردمش.

کل خانواده هم صدا پرسیدن چی ؟

گفتم : شغل تولید محتوا .

رشته تولید محتوا

داداشم به بابام نگاه کرد، بابام به مامانم و …کاملا معلوم بود گیج شده بودن.

یه چند دقیقه ای سکوت شد و داداشم پیش دستی کرد و گفت خُب حالا بگو ببینیم این شغل تولید محتوا چی هست ؟ اصلا تولید محتوا یعنی چی ؟

کلی مِن و مِن کردم و گفتم راستش نمیدونم چه جور توضیح بدم، یه جور نویسندگیه دیگه.

تولید محتوا یعنی چی ؟

بابام که حسابی از این حرفم تعجب کرده بود گفت : ” ناتاشا تو که انشات افتضاح بود، یادت رفته موقعی که مدرسه می‌رفتی انشاهات رو من می‌نوشتم. چه طور شد حالا میخوای نویسنده بشی ؟”

اهمیت تولید محتوا

از اون طرف هم داداشم گفت : من که فکر نمی‌کنم با این جور کارا بتونی 1000 تومنم پول در بیاری، بیا از خر شیطون بیا پایین برگرد سر کار و تخصص خودت.

 

راستش اون موقع، هیچ جوابی نداشتم به هیچ کدوم‌شون بدم و تنها چیزی که می‌دونستم این بود که شغل تولید محتوا همون شغل و دنیای رویای منه که سالها دنبالش بودم.

ولی الان دیگه فرق میکنه و هر کی این سوال‌ها رو ازم بپرسه کلی جواب حاضر و آماده دارم.

مثلا اینکه داداشم فکر می‌کرد که با تولید محتوا نمیشه پول درآورد کاملا اشتباه بود.

تولید محتوای سایتاولین چیزی که تو این سالها و بر اساس تجربه بهش رسیدم، اینه که این روزا محتوا برای کسب و کارها و کلا برای همه آدم های روی زمین مثل اکسیژن O2 میمونه، یعنی یه چیز ضروری و حیاتی . پس همین یه تجربه نشون میده که اگر تولید محتوا رو به شکل درست و حرفه ای بلد باشی قطعا نه تنها که درآمد تولید محتوا با پول بخور و نمیر کارمندی قابل مقایسه نیست که میتونه 10ها و 100ها برابرش پول در بیاری.

چه جوری تو 32 سالگی [ نویسنده سایت ] شدم؟

تولید محتوا چیست ؟

تولید محتوا یعنی فقط نویسندگی ؟

تولید محتوا اصلا مساوی نویسندگی و نوشتن مقاله وبلاگ نیست و خیلی بزرگتر و وسیع تر از این حرف هاست.

و چیزی که دوست دارم تو اینجا بگم اینه که، اگر مثل من تو اوایل کار فکر می‌کنید استعداد نوشتن و نویسندگی ندارید اصلا و اصلا نا امید نشید و کار تولید محتوا رو نبوسید بذارید کنار. چون اول اینکه اصلا تولید محتوا محدود به نوشتن و مقاله نویسی نیست

{ اونایی که به نظر خودشون استعداد نویسندگی ندارن این محتوای پایین رو

تولید محتوا = نوشتن مقاله وبلاگ نیست !

خیلی با دقت بیشتر بخونن که دقیقا روی حرفم با اوناست.}

2وم اینکه حتی تو نوشتن به هدف تولید محتوا قرار نیست شما مثل یه نویسنده کتاب جوری بنویسید که جایزه نوبل ادبیات بگیرید. به نظر من هر کسی که میتونه حرف بزنه و با دیگران ارتباط برقرار کنه میتونه تولید محتوا هم بکنه.

داستانِ خودم برای تعریف محتوا

اول بگم اصلا چرا تصمیم گرفتم تو مقاله تعریف محتوا داستان خودم رو بگم ؟

به 3 دلیل :

  • میخوام بگم که اگر شما هم مثل من استعداد نویسندگی ندارید 😕 اصلا دلیل نمیشه که نتونید توی تولید محتوا موفق بشید، فقط شاید نسبت به کسی که استعداد بیشتری توی نویسندگی و چیدن کلمات جذاب کنار هم داره، من و شما مجبوریم وقت بیشتری رو برای یادگیری و ماهر شدن صرف کنیم  و تمرین بیشتری بکنیم.
  • میخوام بگم اصلا کار تولید محتوا و حتی فریلنسری کار راحتی نیست و سختی ها و دردسر های خودش رو داره و باید از همین شروع کار با واقعیت روبرو بشید و اگر ذهنیتی به غیر از این دارید و فکر می‌کنید با پیژامه تو خونه تون میشینید و با روزی 2 ساعت کار میتونید 10000000000000000000000000000000000000 ها تومن در آمد داشته باشید رو حداقل برای شروع کار بریزید دور و اتفاقا برای تمرین های سخت و تلاش زیاد آماده کنید خودتون رو .
  • میخوام بگم که من فقط میخوام تجربیاتم رو تا رسیدن به این مرحله باهاتون به اشتراک بذارم و مطمئن باشید در کنارش هم بیشتر از این چیزی که براتون حرف میزنم و یاد میدم، خودمم در حال یاد گرفتن هستم.

 

همه می‌دونیم تولید محتوا چیه ها، ولی خودمون خبر نداریم 😉

اصلا حواس تون هست که این روزها همه ‌مون به نوعی در حال تولید محتوا هستیم فقط شاید خودمون خبر نداشته باشیم؟

خانمی خونه‌دار که هر روز توی اینستاگرام عکس غذاهایی که درست میکنه و سفره ای که می‌چینه رو منتشر میکنه و یه کپشن مینویسه و دستور پخت غذاهاش رو به فالوورهاش یاد میده ، پسر بچه‌ی 14-15 ساله ای که عشق موسیقی رپ داره درباره‌ی گروه‌ها و خواننده های رپ مورد علاقه‌اش در شبکه های اجتماعی پُست میذاره،  یه سخنران مشهور از تجربه‌ش توی فن بیان و سخنوری حرف میزنه و صداش رو ضبط و منتشر میکنه ، یه پسر و دختری گوشی موبایلشونو میذارن جلوشونو شروع میکنن و به تعریف یه جوک یا ادای یه آدم معروف رو درآوردن توی شبکه های اجتماعی منتشر میکنه و باعث خنده‌ی فالوورهاش میشه، موسسه خیریه ای برای جذب افراد خیر و کمک های مردمی گزارشی از کودکان بی سرپرست و کارهای خیرخواهانه اش منتشر میکنه ، یه نفری هم زیر هر پستی تو هر جا شروع میکنه به بد و بیراه گفتن و فحش دادن به نویسنده و انتقاد کردن ازش و …

اگر این ها رو محتوا حساب کنیم که قطعا حساب میشه، همه ما به نوعی در طول روز در حال تولید محتوا و انتشار اون هستیم

اما

اما

اما

برای اینکه بتونیم پیام‌مون رو تو محتواهامون به درستی به دیگران منتقل کنیم و از طرفی شغل تولید محتوا بشه شغل اول و آخرمون و بتونیم ازش پول در بیاریم باید و باید و باید تکنیک ها و راهکارها و اصول تولید محتوا کردن رو بلد باشیم

 

خب حالا که تصمیم گرفتیم که یه تولید کننده محتوای حرفه ای بشیم باید خیلی تخصصی تر بهش نگاه کنیم و ببینیم اصلا تولید محتوا یعنی چی ؟

اما قبلش حتما برید این درس رو بخونید چون بهتر قبل از اینکه به سوال { تولید محتوا چیست } فکر کنیم باید بدونیم { محتوا چیست ؟ }

محتوا یعنی چی ؟ { محتوا در فارسی و محتوا content در انگلیسی }

تعریف تولید محتواتولید محتوا یعنی چی ؟

تولید محتوا یعنی : خلق و ایجاد یه سری اطلاعات خاص برای یه هدف خاص به مخاطب خاص و انتشار اون از طریق یه کانال خاص و در یه فرم خاص .
این تعریف 5 جز داره :

  • اطلاعات
  • هدف
  • مخاطب
  • فرم
  • کانال

و باید بگم کلید برقراری ارتباط ما با مخاطب از طریق تولید محتوا در بهینه سازی همین 5 تا هستش  :

اطلاعات :

چه ایده هایی می خواید منتشر کنید، یا دل‌تون می خواد چه چیزهایی به دیگران یا مخاطب بگید؟ میخواید بهش در مورد نگه‌داری گل و گیاه آموزش بدید، میخواید از اطلاعات و تجربه خودتون برای نگه داری کودک و نوزاد بگید ، میخواید محصول تون رو بهش بفروشید ، میخواید در مورد محصول‌تون و کاربردش بهش توضیح بدید و…

خلاصه اینکه میخواید چه پیامی بهش بدید ؟

>>>>>>

اینجا در مورد ایده سازی برای تولید محتوا کلی حرف زدیم :  روش‌های ایده سازی برای تولید محتوای سایت

اینجا هم یه بخش هیجان انگیزی از رایتیناست به اسم بانک ایده های تولید محتوا. در مورد هر سایتی که بخواید محتوا بنویسید اینجا میتونید کلی ایده پیدا کنید :

بانک ایده های تولید محتوا

>>>>>>>>

هدف :

چرا می خواید این ایده ها یا به عبارتی اطلاعات رو منتشر کنید و به گوش دیگران برسونید؟

بعد از انتشار این اطلاعات می‌خواید مخاطب شما چه کاری انجام بده؟ یا چه احساسی داشته باشه ؟

اگر میخواید به مخاطب آموزش بدید که چه جوری گل و گیاه رو تو آپاراتمانش نگه داره که خراب نشه هدف تون دقیقا چیه ؟ می‌خواید مخاطب با جستجو در گوگل با عبارت نگه داری گل و گیاه از طریق این محتوا به سایت شما برسه، میخواید از طریق این محتوا هدایتش کنید به صفحه محصول و مثلا محصول خاکی که برای گل های آپارتمانی دارید رو بهش بفروشید یا ….

خلاصه هدف تون چیه ؟ این باید و باید به عنوان اولین قدم در تولید محتوا مشخص کنید.

من میخوام این محتوا رو تولید کنم چون …

مخاطب :

این حرف ها یا اطلاعات رو می‌خواید به گوش چه کسانی برسونید؟ مثلا این اطلاعات قرار برای بچه های زیر 10 سال منتشر بشه؟ این اطلاعات قرار فقط برای اعضای یه سازمان یا موسسه خاص منتشر بشه یا اطلاعات مربوط به زنان یا مردان یا قشر خاصی از جامعه هست؟

کانال :

می خواید این اطلاعات رو از چه طریقی به گوش مخاطب برسونید؟ مثلا می‌خواید در اینستاگرام به عنوان یه پست منتشر کنید یا می‌خواید مفصل تر در مورد اون صحبت کنید و بهتره در قالب یه مقاله منتشر کنید؟ یا بهتر صداتون رو ضبط کنید و به شکل یه پادکست از طریق پادگیرها به مخاطب ارائه کنید؟

فرم :

در چه فرم و لباسی می خواید اطلاعات خودتون رو منتشر کنید ؟ مثلا می خواید این اطلاعات رو بنویسید و در قالب یه محتوای متنی منتشر کنید یا می خواید در این مورد با مخاطب حرف بزنید و صداتون رو ضبط کنید و منتشر کنید ؟ یا دوست دارید یه فیلم ویدئویی از خودتون در زمان صحبت کردن بگیرید و ویدئو منتشر کنید ؟ یا …

 انواع تولید محتوا – { چه نوع محتوایی تولید کنیم ؟ }

خب فهمیدم تولید محتوا چیه، حالا که چی ؟

اصلا تولید محتوا رو یاد بگیریم چی میشه و به کجا می‌رسیم ؟

خب حالا با وجود تمام این حرف هایی که زدیم ممکنه هنوز سوال شما این باشه که من تولید محتوا رو یاد بگیرم که چی بشه یا با یادگیری تولید محتوا به کجا میخوام برسم ؟

خب اول از هر چیزی همونطوری که گفتم مهمترین چیزی که ما با یادگیری تولید محتوا یاد میگیریم اینه که :

میتونیم پیام خودمون رو به شکل درست و قابل درک به انسان های دیگه انتقال بدیم و این  خیلی چیز بزرگ و کاربردیه

ما تو هر جایگاهی که باشیم از وکیل و معلم و مدیر و فلان و فلان بگیر تا فروشنده لباس و  منشی شرکت و….نیاز داریم که پیامی که تو ذهن مون هست رو درست به مخاطب هامون انتقال بدیم . اگر یه فروشنده لباس نتونه تو همون نگاه اول مشتری رو بشناسه و ندونه چه جوری این پیام که این لباس کاملا برازنده و مناسبت هست رو به مشتری انتقال بده یعنی هیچی، اگر یه وکیل نتونه پیام موکل خودش رو درست توی دادگاه به قاضی انتقال بده، یعنی شکست ، یا یه معلم اگر نتونه پیام رو درست انتقال بده هیچ دانش آموزی سر کلاسش چیزی یاد نمی‌گیره .

اینیا رو گفتم که بگم :

به یادگیری تولید محتوا خیلی فراتر از یه شغل پولساز نگاه کنید . چون یادگیری تولید محتوا به شما کمک میکنه که هر پیامی که دارید رو به شکل درست و تو زمان درست و از روش درستی به انسان های دیگه انتقال بدید و این یعنی موفقیت تو خیلی از جنبه های دیگه زندگی

حالا به غیر از این شما با یادگیری تولید محتوا به شکل های مختلف میتونید پول در بیارید و تولید محتوا بشه منبع درآمدتون و شغل تون .

چه جوری؟

همین الان یه چند لحظه به این چیزی که میگم فکر کنید:

محتوا این روزا برای کسب و کارها مثل غذا میمونه برای همه ما . ما بدون آب و غذا می‌تونیم زنده بمونیم ؟

نه مشخصا .

پس کسب و کارها هم بدون محتوا نمیتونن زنده بمونن .

و این یعنی نیاز به محتوا و تولید محتوابه شدت و به شدت این روزا زیاد شده.

شما فرض کنید یه کسب و کاری که از طریق اینستاگرام داره محصولاتش رو میفروشه، هیچ کپشن و استوری و عکسی نداشته باشه ، این یعنی بی محتوا بمونه و این یعنی اصلا نمیتونه وجود داشته باشه تو اینستا؛

یا یه سایتی رو تصور کنید که تو تمام صفحاتش نه متنی داره نه ویدئویی نه عکسی و نه هیچ نوع محتوای دیگه ای، خب اصلا این سایت زنده است به نظرتون که حالا بخواد مخاطب هم جذب کنه و چیزی بفروشه؟

خب پس همین جا مشخص میشه ما به شدت این روزا نیاز به محتوا و تولید محتوا داریم  .

و من همین جا به شما قول میدم که با یادگیری اصولی تولید محتوا و تسلط به علم تولید محتوا و انواع روش های تولید محتوا و فرآیند تولید محتوا ، هیچ وقت و هیچ وقت تو صنعت تولید محتوا بدون کار نمی‌مونید! { چه جمله قُلُمبه و سُلُمبه ای 😀  }

تمرین 1 تقویت عضلات نویسندگی – روزانه نویسی و آزادنویسی

تمرین تولید محتوا 2 – مشق نویسی و پیدا کردن سبک محتوانویسی

تولید محتوا به دردم میخوره؟اصلا وارد شدن به رشته تولید محتوا به درد من میخوره یا نه؟

خب حالا که فهمیدیم “ تولید محتوا چیست و چه کابردی دارد ؟ ”   { اُُُُُُُه چه رسمی 😀  } حالا شاید سوال خیلی از شماها این باشه که اصلا تولید محتوا به درد من می‌خوره یا نه ؟

راستش من قطعا تو جایگاهی نیستم که بگم ورود به رشته تولید محتوا و دنیای رویایی تولید محتواسازی برای شما خوبه یا نه . چون قطعا این شمایید که باید این رو تعیین کنید. اما من می‌تونم چند تا فاکتور بگم که اگر این ها رو داشته باشید موفقیت‌تون و حال خوب‌تون به عنوان یه تولید کننده محتوا محتمل تر هستش.

اگر این‌ها رو دارید، تولید کننده محتوای موفق‌تر و شادتری می‌شید :

♦ روحیه جستجوگری و راه حل‌سازی

اصلا شاید یه تعریف دیگه تولید محتوا این باشه که، یه مشکلی هست که شما میرید پیداش میکنید و یه راه حل براش پیدا میکنین و میاین با مخاطب در میون میذارید. پس اگر شما این روحیه رو دارید و دوست داریدکه  مشکلات دیگران رو حل کنید میتونید توی تولید محتوا هم موفق باشید.

♦ توانایی و عشق به کلمه‌سازی و کلمه‌بازی

ماده اولیه تولید هر محتوایی اگه گفتید چیه ؟

آفرین به شماهایی که گفتید { کلمات } .

حالا تو محتوای متنی که مشخصه ولی حتی تو تولید محتوای صوتی هم همون چیزهایی که کنار هم میچینید و میاید پشت میکروفون میشینید و اونها رو سرهم میکنید و به مخاطب ها میگید کلمات هستن، تو محتوای ویدئویی هم همینطور و… پس اگر شما عاشق بازی با کلمات و کنار هم چیدن کلمات باشید میتونید تو هر نواع تولید محتوایی موفق تر باشید. حالا در مورد تولید محتوای متنی که دیگه هیچی . شما باید از صبح تا شب با کلمات سر و کله بزنید و باید روزانه نویسی و نوشتن عادت روزانه‌تون بشه.

پس اگر شما جزو اوناش هستید که کلا با کلمات و کلمه سازی و کلمه ‌بازی میونه خوبی دارید، میشه گفت آینده روشنی برای تولید محتوا در انتظارتونه 😉

♦ کار از راه دور و با پیژامه !

شاید یکی از حساس ترین قسمت‌های ماجرای تولید محتوا همینه .

یکی از بخش های مهم کار محتواسازی اینه که خیلی موقع‌ها مجبوری به صورت دورکار و فریلنسری کار کنید.

شما با این شرایط میتونید خودتون رو وفق بدید ؟

جالبه که بگم یکی از علت های اصلی انتخاب شغل تولید محتوا برای من اتفاقا همین سبک کاری و شرایط کاریش بود. چون من به شدت از کار کارمندی بدم میاد و هیچ جوره باهاش سازگاری ندارم . به جاش دوست دارم با پیژامه پشت میز کار خودم بشینم و یه روزایی از تو خونه کار کنم، یه روزایی از تو کافه کار کنم، یه روز دیگه تو سفر،  یه روز ممکنه صبح از دنده چپ پاشم و اصلا دوست نداشته باشم یه کلمه هم بنویسیم و بخونم، یه روز از دنده راست و از کله سحر بشینم پای لپ تاپ و… خلاصه من عاشق کار فریلنسری هستم. اما من اینجوریم قرار نیست همه این سبک کاری رو دوست داشته باشن. خیلی ها هستن تا وقتی که تو اون چهارچوبِ زمانی  و مکانی قرار نگیرن اصلا کار نمیکنن و هیچ پیشرفتی ندارن، یا خیلی ها برونگرا هستن و بر عکس من دوست دارن بیشتر ساعت های روزشون رو کنار همکارها باشن و تو شلوغی. خلاصه که اینکه انتخاب سبک کاری خیلی سلیقه ایه و فرد به فردفرق میکنه و باید هر کسی نسخه مناسب خودش رو پیدا کنه . اما اینجا اینارو گفتم که بگم اونایی که کار کردن فریلنسری سبکِ مناسب شخصیتی و فردی‌شون هست توی تولید محتوا میتونن موفق‌تر باشن. { البته اینو بگم که  100 % کار های تولید محتوا هم از راه دور نیست‌ها و اتفاقا قشنگی صنعت تولید محتوا اینه که خیلی انعطاف پذیره و شما اگه فریلنسری رو دوست نداشته باشید میتونید دنبال شرکت‌هایی بگردید که نیروی ثابت برای کار داخل مجموعه و به صورت حضوری میخوان}

چگونه نویسندگی را شروع کنیم؟ (18 تمرین جادویی برای شروع نویسندگی)   

♦ یادگیری جزو جدا نشدنی زندگی و روتین روزانه یه تولید کننده محتوا

شما وقتی هیچ ورودی ای نداشته باشید چه جور میخواید خروجی داشته باشید؟!

ما وقتی هیچی وارد مغزمون نکنیم خب نمیتونیم چیزی هم بسازیم و بیرون بدیم دیگه . پس به نظر من یکی از چیزهایی که جز اصلی و ضروری یه تولید کننده محتواست، روحیه یادگیریه .حالا این میتونه کتاب خوندن باشه، میتونه ویدئو یوتیوپ دیدن باشه، میتونه مقاله خوندن باشه و… هر چی. ولی باید هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز  برای یادگیری وقت بذاری.

چگونه تولید کننده محتوا شویم ؟ ( راهی سریع / راحت /کوتاه) 

♦ کمی پوست‌کلفتی و از هم نپاشیدن در پذیرفته نشدن کار

یکی از ویژگی‌هایی که میتونه به ما کمک کنه که در آینده به یه محتواساز یا تولید کننده محتوای برند تبدیل بشیم، اینه که باید کمی پوست کلفتی یا جان سختی در وجودمون باشه. من تو این مدت که از تولد رایتینا می‌گذره آدم‌های زیادی رو دیدم که با انگیزه در حد یه بمب اتم، تولید محتوا رو شروع کردن، اما هنوز چند هفته ای نگذشته و فقط با یه بار شکست و با رد شدن یه کارشون یا بی مخاطب موندن یه محتواشون، صحنه تولید محتوا رو برای همیشه ترک کردن !

ما باید این آمادگی پذیرش این واقعیت رو داشته باشیم که ممکنه خصوصا تو شروع کار،  نه 1 بار که بارها و بارها کارمون رد بشه یا اصلا هیچ مخاطبی نداشته باشه یا مخاطب‌ها اون رو دوست نداشته باشن و فحش و بد و بیراه از اون‌ها بشنویم. باید جان سختی و مقاومت تو این روزایِ سختِ پس‌زده شدن رو بلد باشیم و از پس این شرایط بر بیایم و ازشون گذر کنیم.

نحوه محاسبه حقوق محتوانویسی آنلاین [ زندگی میچرخه باهاش؟ ]

♦ رسیدگی به جسم و روح 

همین جا بگم که محتواسازی و شغل تولید محتوا یه کار فرسایشی و خیلی خیلی سخته .

اگر جزو اون آدم ها هستید که اصلا به جسم و روح خودشون نمیرسن و با بدن و روانِ خودشون دوست نیستن اصلا وارد تولید محتوا نشید، چون تو همون چند ماه اولِ کار به جایی میرسه که باید باید با برانکارد بیان جمع‌تون کنن 😀

ما بعضی روزا شاید مجبور بشیم کم کم‌ِش 7-8 ساعت یه سر پشت لپ تاپ بشینیم و تایپ کنیم و محتوا بسازیم و.. و  این خیلی خیلی به جسم ما آسیب میزنه. اگر اصول ارگونومی در کار کردن رو بلد نباشیم یا هیچ تکونی به خودمون ندیم و انواع تنقلات مضر و آشغال کنار دست‌مون باشه و هُلُپپپپپپپپپپپپپپپپپپپ بدیم بالا قطعا زودِ زود کم میاریم و با بدنی داغون باید شغل دوست داشتنی تولید محتوا رو ترک کنیم.

و اینارو نباید داشته باشید :

♦ کمال‌گراییِ سمی و مهلک

بعضی ها مثل من تو اوایل کار، فکر میکنن یه مقاله 1000 کلمه ای که میخوان بنویسین و منتشر کنن کار اول و آخرشون هست و تنها اثریه که قبل از مرگ‌شون میخواد به اسم‌شون تو این دنیا ثبت بشه !

به خاطر همین می‌خوان اون کار بهترینننننننننننننننننننننننننن محتوای عالم باشه. اگر تا این حد کمال گرا هستید یا نیاید تو کار تولید محتوا یا میاید دُرستش کنید مثل من . من الان همون کمال گرایی رو دارم ولی افسارش رو دستم گرفتم. قطعا الانم خیلی حساسم رو محتوایی که مینویسم ولی همیشه این رو به خودم میگم که ما یه چیزی داریم به اسم { ویرایش } ! یعنی یه نسخه اولیه منتشر کن  و بعد شروع کن بارها و بارها ویرایش کردن تا محتوات میل کنه به سمت ایده آل شدن.

پس شما هم باید حواس‌تون باشه که نذارید کمال‌گرایی سمی شما رو دچار فلج شروع کردن و انجام کار تولید محتوا کنه.

خودت رو اینجوری به نوشتن محتوا وادار کن ؛-)

♦ رَهِ 100 ساله رو یه شبه طی کردن!

اینو خیلی خیلی جدی میگم. اگر خیلی آدم عجولی هستید و دوست دارید ره 100 ساله رو یک شبه برید دورِ تولید محتوا رو یه خط قرمز بکشید.

تولید محتوا اصلا جزو اون کارا نیست که شما امشب بخوابید و فردا یه پاشید یه تولید کننده محتوای حرفه ای بشید .

به هیچ وجه .

توی تولید محتوا مهم ترین چیز اینه که صبور باشی و تداوم داشته باشی تا به نتیجه دلخواه‌تون برسید . مثلا ممکنه یه مقاله ای رو منتشر کنید و 6 ماه طول بکشه که بیاد صفحه 1 گوگل یا ممکنه روزی 2 تا پست اینستاگرام منتشر کنید با هزار و یک بدبختی ولی تا 3 ماه روزی 1 فاوولور هم به فاولورهاتون اضافه نشه یا ممکنه تو شروع کار کلمه ای 20 تا تک تومنی بگیری یا … پس اگه صبور نیستید، اگه یه شبه میخواید پولدار بشید و اگر تداوم ندارید و به محض اینکه یه کم سخت بهتون میگذره کار رو رها میکنید، به نظرم نیاید تو دنیای تولید محتوا سنگین ترید.

برگشتن به روتین نوشتن بعد از یه وقفه طولانییییی

 چگونه تولید محتوا را شروع کنیم ؟ 

به نظرم این سوالیه کم سوال سختیه اما باید جوابش رو پیدا کنیم.

تا حالا شده بخوایید از کلافگی سرتون رو بکوبید به دیوار؟!

متاسفانه من وقتی دنبال یه هدیه واسه یکی از دوستام هستم این شکلی میشم. اصلا من فکر میکنم انتخاب کادوی تولد با اختلاف کمی از کار توی معدن، یکی از سخت ترین کارهای دنیاست.

تولید محتوای یونیک

خلاصه که در نهایت مجبور شدم متوسل بشم به دنیای همیشه در صحنه مجازی. جوری غرق شده بودم که نفهمیدم کی هوا تاریک شد و من هم هیچی گیرم نیومده بود جز خبر خورده شدن یک شونه کامل تخم مرغ اون هم خام توسط یه شاخ مجازی. 😀 دیگه از خیر کادوی تولد گذشته بودم که یهو یه پیج توجهم رو جلب کرد.

یه پیج اینستاگرام بود پر از چیزمیزای گوگولی و مینیمال طوری و جذاب. که نکته جالب این بود که همه اونها هم کار دست خودش بود. ولی هیچ کدوم از اینها نبود که شاخک های من رو به کار انداخت. نوشته هایی که زیر تک تک این گوگولی‌ها بود یه جور عجیبی باعث شد من دوباره برگردم به اونها نگاه کنم بگم واقعا؟!!!

پشت تموم دست سازها یه داستانی بود که به اونها شخصیت میداد. طوری که وادارم میکرد دوباره و دوباره نگاهشون کنم تا بیشتر بشناسم اونها رو. خیلی جالب بود که من نمونه مشابه این محصولات رو جاهای دیگه هم دیده بودم با یه سری مشخصات فنی محصول که زیرش نوشته شده بود. اما توی این پیج انگار با یه سری شخصیت متفاوت طرف بودم.

اون چیزی که جذابیت اون محصولات رو پررنگ تر و پررنگ تر میکرد اون کپشن ها و محتواهایی بود که سازنده اونها نوشته بود نه فقط به خاطر معرفی هنر خودش. اون خوب میدونست که انگشتش رو کجای احساس منی که دنبال چنین محصولی هستم بذاره.

هر چی که بیشتر میگذره مطمئن تر میشم که محتواها هستن که به ذهن و فکر مخاطب جهت میدن و اون رو هیپنوتیزم میکنن برای انجام کاری.

چرا باید تولید محتوا کنیم؟

راستش رو بخوایید مخاطب های امروزی خیلی کم حوصله‌تر و کم طاقت‌تراز قبل شدن.[ روش های جلب توجه مخاطب به محتوا { ثروتمند این روزا کیه؟) ]

خیلی وقت ها اصلا تحمل دیدن یه تبلیغات تلویزیونی وسط فیلم مورد علاقه خودشون رو هم ندارن حتی اگر تبلیغات خیلی پر زرق و برقی باشه و اون برند بیچاره کلی هزینه کرده باشه برای ساخت اون. واقعا هم دیگه روش های ارتباطی سنتی جواب نمیده و حتی بیشتر مواقع آزاردهنده هم هست. با چشم های خودم دیدم که با شروع آگهی های تلویزیونی سریع دنبال کنترل میگردن تا اون رو mute کنن.

خب پس کسب و کارها چطور باید با مخاطب های خودشون ارتباط بگیرن؟

به قول جو پولیتزی توی کتاب “خلق محتوا، خلق مشتری”:

قواعد بازی عوض شده. باید خودتون رو با شرایط جدید وفق بدید. اگر هم نمیتونید … دایناسورها رو که یادتون هست؟! ( به زودی منقرض میشین)

پکیج تولید محتوا

بله. محتواها اومدن و یه تنه دارن دنیا رو تسخیر میکنن. اینترنت و تکنولوژی ها و هوش مصنوعی و گوگل طوفان به پا کردن و شما زمانی میتونید موفق باشید که محتواهای جذاب و مطابق میل همین دنیا تولید کنید. در واقع تمرکز محتواها روی مخاطب هست. بسته به اینکه مخاطب کی هست و چی میخواد و کجا هست باید برای اون محتوا تولید کنیم.

این رو هم فراموش نکنیم که مخاطب های آنلاین امروزی بدقلق تر از مخاطب های سال های گذشته شدن. اونها یه محتوای منحصر به فرد میخوان. میشه گفت بیشتر فعالیت های این مخاطب توی فضای آنلاین و شبکه های اینترنت انجام میشه. و اینترنت هم فقط به محتوای بیشتر نیاز نداره. اون برای اینکه مخاطب خودش رو نگه داره نیاز به محتوای عالی و خاص داره.

اصلا ما باید محتوا تولید کنیم تا بتونیم اعتماد مخاطب رو به دست بیاریم. توی این دنیا اگه نتونیم با مخاطب به یه تعامل سازنده برسیم باید محصول یا خدماتمون رو بذاریم درِ کوزه و … .

 

تازه اون هم یه محتوا با اطلاعاتی که اون میخواد و به دهن اون شیرین میاد. نه تراوشات ذهنی و علایق خودمون. باید ببینیم مخاطب چی میخواد. و همون رو براش فراهم کنیم.

مخاطب دیگه فقط نمیخواد بدونه ما چه محصولی داریم. او خیلی باهوش تر و جلوتر از ماست. قبل از اینکه ما محصول رو بهش معرفی کنیم اونها ته و توی اون محصول رو از طریق کوه منابعی که توی گوگل هست به دست آوردن. پس باید یه چیزهایی فراتر از اینها به مخاطب بدید. داستان های موفقیت، همه اون چیزهایی که مخاطب دنبال اونهاست، اطلاعات و راه حل هایی که زندگی رو برای اونها آسونتر کنه و باعث پیشرفت اونها بشه. همه اینها و هر چیز دیگه ای که برای مخاطب جذاب باشه میتونه به شکل یه محتوا دربیاد. فقط باید زبون مخاطب رو بلد باشیم. ( فصل 3 دوره از 0ِ0 در مورد شناخت پرسونا مخاطب حرف زدم. دیدید؟)

برای اینکه بتونیم این تعامل را با مخاطب بگیریم باید بدونیم که چطور تولید محتوا کنیم. اصول و روش های اون رو یاد بگیریم. راستش یاد گرفتن و آموزش تولید محتوا اصلا کار سختی نیست. کلی منبع و دوره و کلاس هست که شما میتونید تولید محتوا  رو با اونها شروع کنید.

مسیر شغلی تولید محتوا و غلط هایی که من کردم ( زمان و پولم سوخت)انواع محتوا آشنایی با روش های یادگیری تولید محتوا

نویسندگی محتوا از فعالیت هایی هست که خیلی از کسب و کارها چاره‌ای جز بها دادن به اون ندارن. چون محتوا هست که میتونه برای کسب و کارها قلمرو ایجاد کنه و مخاطب ها رو توی اون قلمرو نگه داره. پس بهتره که شروع کنیم به تولید محتواهای مخاطب پسند. ممکن هست که بپرسید برای تولید محتوا از کجا شروع کنیم؟

روش های زیادی برای یاد گرفتن تولید محتوا هست که میخواییم راجع بهش حرف بزنیم.

  • آموزش آنلاین تولید محتوا

اصلا لازم نیست شال و کلاه کنید و زیر برف و بارونِ زمستون و خورشیدِ بی رحم تابستون پاشید برید از این آموزشگاه به اون آموزشگاه تا یه جایی رو پیدا کنید که بهتون بگه چطور میتونید یه کارشناس محتوای خوب بشید.

خیلی آروم و ریلکس بشینید پشت لپتاپتون زیر کولر کلمات کلیدی “آموزش های آنلاین تولید محتوا” رو بزنید توی باکس جستجوی گوگل.

بهتون قول میدم کلی دوره آنلاین بهتون معرفی میکنه که میمونید کدوم رو انتخاب کنید. ما توی رایتینا هم یه دوره رایگان آموزشی تولید محتوای متنی داریم که با یه عالمه سرفصل و تکنیک های آموزشی متنوع و هیجان انگیز و کاربردی از شما یه کارشناس تولید محتوای حسابی میسازه. مخصوصا اگه صفرِ صفر هستید یا چیز کمی در مورد نویسندگی محتوا میدونید.

 

  • کتاب های آموزشی تولید محتوا

اینکه شما بتونید با مطالعه کتابها محتوا رو درک کنید و بفهمید که اصلا چرا باید محتوا تولید کنیم و چطوری نویسندگی محتوا رو شروع کنیم قطعا خیلی خوبه، اما ممکنه یه کم سخت باشه، چون تولید محتوا یه مهارت کاملا عملی و اجراییه. ولی کلی کتاب پرمحتوا و قدرتمند توی دنیا هست که به شما کمک کنن.

آموزش تولید محتوا

اصلا بذارید چند تا از اونها رو که به خود من خیلی کمک کردن بهتون معرفی کنم.

  • ماشین محتوا اثر دن دوریس

توی این کتاب دن اصرار داره تا شما از متوسط بودن فاصله بگیرید و راه و چاه نوشتن یه محتوای عالی و متمایز رو بهتون نشون میده. اون معتقد هست که ماشین محتوا انقدر خوب کار میکنه که کسب و کار شما رو بدون هیچ تبلیغی و فقط و فقط و فقط با تکیه به قدرت محتوا توی مسیر رشد و پیشرفت میبره.

  • کتاب ایده عالی مستدامایده عالی مستدام

یکی از پرفروش ترین و جذاب ترین کتاب های دنیای ایده سازی و تولید محتوا هست. آب دستتون هست یه قُلُپ ازش بخورید و بشینید سر این کتاب. یه جور عجیبی تصورات ذهنی شما رو دستکاری میکنه.

همه ما میدونیم توی دنیای آنلاین، فضاهای مجازی و عالم کسب و کار غوطه ورهستیم فقط به خاطر اینکه میخواییم اثرگذار باشیم و ماندگار. برادران هیث، دَن و چیپ میان و توی این کتاب از 6 راز ماندگاری حرف میزنن. که دونستن این 6 تا راز برای من و شمایی که قصد داریم مخاطب رو مالِ خودمون کنیم از نون شب واجب تر هست.خیلی خوبه که این رازها رو از دهن خود دن و چیپ بشنوید. پس اینطوری مثل الیور توییست بهم نگاه نکنید که 6 راز رو بهتون لو بدم که راه نداره.

 

 

جو پولیتزی و تولید محتوا

 

  • کتاب های جو پولیزی هم که خیلی نیاز به معرفی ندارن. مطمئنم اگه فقط مدت کوتاهی هم باشه که وارد این دنیا شدید حتما برای یک بار هم که شده اسم جو پولیزی رو شنیدید. این رو هم بدونید که جو، پدرخونده‌ی محتوا ست.

من میخوام یه مجموعه کتاب از جو بهتون معرفی کنم. کتاب های خلق محتوا، خلق مشتری و قدرت محتوا و کارخانه محتوا. توی همه این کتاب ها جناب پدرخونده بهتون یاد میده که چطوری محتوایی که مخاطبتون دنبالش هست رو بهش بدید. اینطوری مخاطب دیگه دست از سرتون ورنمیداره چون باور میکنه شما بهترین هستید. بهتون یاد میده که چطوری قبل از ساخت هر محصولی، اول ذهن مخاطب رو مال خودتون کنید و بعد امپراطوری بزرگتون رو بسازید. همچنین اون معتقد هست که تبلیغات مثل این هست که داری سر مخاطب فریاد میزنید که بهترین هستید و این برای مخاطب خیلی آزاردهنده میشه. و بهتون میگه که چیکار کنید تا مخاطب خودش با پای خودش بیاد و مایل به تعامل با شما باشه.

یه واقعیتی رو هم خیلی محکم میکوبه توی صورتتون. منتظرش باشید. اون هم این هست که اگه محتوا تولید نکنید، انگار اصلا وجود ندارید!

 

  • کلاس های حضوری آموزش تولید محتوا

اگه از اون دسته آدم هایی هستید که با کلاس های آنلاین و خودآموزی نمیتونید ارتباط برقرار کنید، خب بگردید دنبال کلاس های حضوری آموزش تولید محتوا. هیچ اشکالی نداره. خیلی ها هستن که توی فضای آنلاین راحت نیستن و ترجیح میدن که حضوری خیلی چیزها رو یاد بگیرن. توی همین گوگل میتونید دنبالش بگردید و مجموعه‌هایی رو پیدا کنید که شما رو به هدفتون برسونه.

فقط اینکه اگه بخوایید خیلی تعلل کنید و این پا و اون پا، ممکن هست سرد بشید و کلا حال و هواش از سرتون بیفته. اون موقع شما میمونید و آرزوهایی که بوی نم گرفته. کی میدونه؟! شاید کلی توانایی پشت این شخصیت کلافه شما باشه که اگه بهشون بها ندید فقط حسرتش باقی میمونه.

پس اگه فکر میکنید که به این دنیا علاقه دارید و به محتوا و ضرورت وجودش باور دارید پاشید تا دیر نشده. مهم نیست چطوری فقط شروع کنید.

ولی یه نکته کوچولو اما مهم این که قبل شروع دوره هاتون به هر شکلی که هست یه تحقیقِ ریزه میزه داشته باشید تا از کیفیت دوره ها مطمئن شید.

کسب درآمد از تولید محتوا

شروع تولید محتوا با برنامه ریزی و هدف گذاری

خب حالا من چند تا تولید کننده محتوا میبینم که میخوان استارت بزنن و گاز بِدَن و دِ برووو…

ولی نه، نه، نه … یه لحظه بایستید. یه نفسی تازه کنید تا بگم داستان از چه قرار هست.

شما قبل از اینکه به فکر سایت و اینستاگرام و این جور جاها باشید در مورد یه سری چیزها باید حسابتون رو با خودتون یه سره کنید. با خودتون کلنجار برید.

اصلا از خودتون بپرسید چی از جونِ دنیای آنلاین میخوایید؟! انتظار دارید شما رو به کجا برسونه؟! اصلا خودتون چرا اینجایید و قلمتون رو از غلاف درآوردید میخوایید محتوایی تولید کنید که به خورد این فضا بدید؟! بخاطر پولِ بیشتر؟ میخوایید بیشتر دوستتون داشته باشن؟ یا اینکه کسب و کارتون میخواد با این کار به فروش بیشتری برسه؟!

میدونید شما اگه جواب این سوال ها رو بدونید، صاحب چه ثروتی میشید؟!!!

هدف.

دونستن جواب این سوال ها این معنی رو میده که شما ثروتی به اسم هدف دارید.

هدف ها کرم های شبتاب کوچولو توی دل یه جنگل تاریک هستن که راه رو به شما نشون میدن. تصور کنید که نباشن! شما دیگه دو قدم جلوی پای خودتون رو هم نمی‌بینید و نمی‌دونید چی در انتظارتون هست. به جناب خورشید هم دلخوش نباشید که قرار نیست به این زودیها رخی نشون بده.

توی دنیای تولید محتوا هدف گذاری و برنامه ریزی اولین قدمی هست که شما باید بردارید. این بهتون کمک میکنه چند قدم جلوتر رو خیلی راحت تر ببینید و از قبل خودتون رو واسه خیلی چاله چوله‌ها آماده کرده باشید. حتی باعث میشه واسه ثانیه به ثانیه کارتون برنامه داشته باشید و زمان دیگه مثل میگ میگ از دستتون درنمی‌ره.

پروموت محتوا

اینکه شما بدونید چه انتظارات و اهدافی دارید باعث میشه که خودتون رو مجهز کنید به سلاح‌های پیشرفته تر. مثلا توی هدف های بلندمدتون تولید محتواهای ویدیویی هست. این باعث میشه قبل از رسیدن اون روز شما برید تکنیک ها و روش های جدید رو یاد بگیرید و خودتون رو برای به چنگ آوردن هدف که تولید یه محتوای ویدیویی جذاب که توی youtube کلی دیده بشه آماده کرده باشید.

داشتن هدف و برنامه ریزی این دید رو به شما میده که محتوایی که قرار هست تولید کنید برای چه مخاطب هایی و کجا تاثیرگذارتر هست. بهتون جهت میده که کجا باید دور بزنید و کجا گردش به چپ ممنوع هست. هدف گذاری و برنامه ریزی توی تولید محتوا اگه به درستی انجام بشه یه چشم انداز خیلی خیلی قشنگ رو جلوی روتون ظاهر میکنه که برای رسیدن بهش دستتون رو از پاتون تشخیص نمیدید بس که ذوق رسیدن بهش دارید.

فکر کنید چقدر قشنگ میشه که اولین محتوای حرفه‌ای تون برای خودتون باشه. اون هم از برنامه ها و هدف هایی قرار هست صحبت کنید که توی تولید محتوا ضروری و واجب هستن.

پیام محتوا رو به روش “اصغر آقا اکبری” انتقال ندید

انتخاب نوع محتوا مناسب برای شروع تولید محتوا

ما توی رایتینا به شدت به این موضوع باور داریم که [محتوا چیزی هست که جاهای خالی رو پر میکنه.]

حالا این محتوا میتونه صوت باشه یا تصویر و ویدئو و یا اینکه با کلمات و جملات در قالب متن. هیچ تفاوتی نداره. فقط اون چیزی که مهم هست اینه که یه محتوای ارزشمند باشه. همین. یعنی فقط به دنیا نیومده باشه که جای محتواهای مفید رو بگیره. حرفی برای گفتن داشته باشه و راه حلی به مخاطب خودش برای حل مشکلش بده.

ولی شما به عنوان یه نویسنده محتوا باید بدونید چه نوع محتوایی رو توی چه فضایی انتشار بدید. این مساله خیلی مهمی هست. چون محتواهای طولانی وبلاگ اصلا در حوصله یه کاربر شبکه های اجتماعی که اومده یه ربع چرخی بزنه و استراحتی کنه و بره، جایی نداره. و بالعکس خیلی از مخاطب های ما به عمد میان توی وبسایت ها دنبال حل مشکلات خودشون، چون میدونن اونجا محتواهای بیشتر و توضیحات مفصل تری گیرشون میاد.

حالا من و شمایی که ملقب هستیم به تولید کننده محتوا، خوبه که همه این خونواده چه متنی، چه صوتی و چه تصویری رو بشناسیم. ولی خب این یه قانون نیست. ممکن هست یکی بیاد بگه من فقط میخوام کلیپ بسازم یا فقط میخوام با کلمات و جملات و نقطه ویرگول‌ ها سر و کله بزنم. خب این دیگه انتخاب خود شماست.

من اومدم و یه توضیحات مختصری راجع به این 3 تا نوع محتوا (متنی / صوتی / تصویری) آوردم تا بدونیم که چی هستن و چیجوری باید اونها رو شروع کنیم.

انواع تولید محتوا – { چه نوع محتوایی تولید کنیم ؟ }

 

  • چگونه تولید محتوای متنی را شروع کنیم؟

باور میکنید هنوز که هنوزه آدم ها به کلماتی که روی کاغذ اومده یا توی صفحه مانیتور کامپیوتروموبایل میخونن، بیشتر اعتماد دارن!! حالا اگه درست همین کلمات با همین مضمون توی یه محتوای صوتی یا ویدیویی گفته بشه یه ذره توی دل خودشون دو به شک هستن، بعد که حواستون نیست یواشکی میرن ببینن گوگل تایید میکنه اصلا!!!

اینها رو نگفتم که بگم محتواهای صوتی و ویدیویی قابل اعتماد نیستن. نه اصلا و ابدا. که خودم از طرفدارای دو آتیشه‌ی اونها هستم.  فقط خواستم از قدرت متن ها بیشتر تعریف کنم. مثلا من خودم وقتی ویدیوهای یوتیوب رو میبینم وسوسه میشم برم منبع  و متن اون ویدیو رو پیدا کنم و دوباره بخونم. شاید به خاطر این هست که بیشتر توی ذهنم میمونن.

خلاصه اینکه میخوام بگم محتواهای متنی تا دلتون بخواد ویژگی های خوب دارن. یکی ش اینکه گاو پیشونی سفید هستن. خیلی راحت پیدا میشن. هر وقت بهشون نیاز داشته باشی با یه سرچ ساده گوگل همه چیز رو واستون ردیف میکنه.

این موضوع برای وبلاگ نویس ها و اونهایی که محتواهای خوب و ارزشمند تولید میکنن خیلی خوبه. چون تا مخاطب یه کلمه رو سرچ میکنه گوگل اونها رو هول میده جلو. پس حواستون باشه برای شروع تولید محتوای متنی حتما و حتما توی سئو یا بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو استاد بشید.

این هم مدنظرتون باشه که دیگه فقط به محتواهایی که پر شدن از کلمه و جمله و یه سری عبارت های طولانی حوصله سربر نمیگن محتوای متنی. اتفاقا محتواهای متنی هم پیشرفت کردن و زمانی جذاب تر میشن که شما توی دل اونها از عکس و صدا و فیلم هم استفاده کنید. حالا نه اینکه همه اینها همیشه باید کنار هم باشن. ولی محتواهای متنی دیگه از اون خشکی و عصا قورت دادگی سابق دراومدن.

حالا فرض کنید میخوایید محتوای متنی بنویسید. بیایید قدم به قدم بریم جلو که چیشده و چی میخواد بشه. ببینیم اصلا برای شروع تولید محتوا چکار باید کرد؟

قدم اول: هدفتون رو از گرفتن مداد توی دست هاتون بدونید. اصلا چرا میخوایید بنویسید و چی میخوایید بنویسید. و برای کجا میخوایید بنویسید.

قدم دوم: بدونید کدوم دسته از مخاطب ها قراره بیان و به محتوای شما سر بزن و از توی دل اون راه حل مشکلات خودشون رو پیدا کنن.

قدم سوم: با شناخت مخاطب هاتون باید بدونید که به چه زبونی بنویسید تا برای اون دسته از مخاطب های شما جذاب تر بشه طوری که نتونه چشماش رو از محتوا برداره تا زمانی که تموم شه.

تولید محتوا متنی

حالا توی این مسیر خیلی روشن و واضح میتونید شروع کنید به نوشتن. که البته این هم خودش دنیایی هست که ما توی رایتینا مدام داریم راجع بهش حرف میزنیم. اصول نوشتن یه محتوای خوب یکی از چیزهایی هست که شما حتما توی دوره هاتون یاد گرفتید. ما هم توی رایتینا کلی تکنیک و آموزش داریم که حسابی جعبه ابزار محتوایی تون رو پر و پیمون میکنه.

 

  • چگونه تولید محتوای صوتی را شروع کنیم؟

محتواهای صوتی هم توی دنیای محتواها حسابی گرد و خاک یه پا کردن. یه جورایی واسه خودشون شخصیت و هویت مستقلی دارن و خیلی از تولیدکننده های محتوا ترجیح میدن که فقط کار تولید محتوای صوتی مثل تولید پادکست و کتاب‌های صوتی و هر نوع محتوای صوتی دیگه رو انجام بدن. و همه انرژی و توانایی و ایده‌ها و خلاقیت های خودشون بعلاوه حنجره‌ی طلایی خودشون رو روی این کار میذارن.

تولید محتوای با کیفیت

 

ولی این یه واقعیت بزرگ هست که صدا ستون تولید محتوای صوتی هست. اون هم صدایی که صاحبش باید بدونه که چطوری و چقدر و چه نوع احساسی رو کجا قاطی کنه با لحن صداش تا مخاطب رو میخکوب کنه توی یه نقطه‌. مبادا که پلک بزنه و صدای پلک زدنش باعث شه یه کلمه از این محتوای جذاب صوتی رو از دست بده.

اگه به این نوع محتوا علاقه دارید و فکر میکنید از پسش برمیایید پس معطل نکنید.

برای شروع یه تولید محتوای صوتی خوب و جذاب و میخکوب کننده شما 4 تا فاکتور نیاز دارید.

فاکتور 1 اُم: یه صدای خوب و دوست داشتنی که قابلیت این رو داشته باشه تا احساسات مختلفی رو باهاش میکس کرد. ( البته من اصلا صدام خوب نیست ولی پادکست رو شروع کردم ؛-) )

البته این رو هم توی ذهنتون داشته باشید که اگه یه درصد خودتون نتونستید به هر دلیلی اجرا رو به عهده بگیرید میتونید با یه دوست یا یه فردی که فکر میکنید صداش برای این کار ساخته شده یه کار تیمی عالی داشته باشید. حتی میتونید صداهایی با لحن و تن‌های متفاوت رو برای این کار استفاده کنید که برای مخاطب شما جذاب تر میشه.

فاکتور 2 وُم: تجهیزات خوب هست. چون صدای شما باید کاملا گویا و واقعی به گوش مخاطب برسه. پس داشتن یه میکروفون خوب میتونه یه هم‌تیمی قدرتمند باشه که چند تا گل هم بزنه توی دروازه حریف. ( من خودم با میکروفون بویا مدل BY-M1 A20  ضبط میکنن هم به صرفه است هم خوبه)

فاکتور 3 وُم: یه فضای خوب و آروم هست که توی فایل صوتی شما صداها و نویزهای اضافی و آزاردهنده نباشه. حالا همون اول کار لازم نیست برید توی یه استودیویی باشید که عایق صدا داشته باشه. برای شروع یه مکان آروم کارتون رو راه میندازه.

فاکتور 4 اُم: همون چیزی که بعد این همه دبدبه کبکبه شما باید با اون بتونید تیر آخر رو بزنید. محتوایی که شما میخوایید توی قالب یه صوت به مخاطب خودتون ارائه بدید باید انقدر قدرتمند باشه که مخاطب نبودن کلمات و بیکار موندن چشم‌هاش رو حس نکنه. اصلا انگار هیچ وقت چشمی در کار نبوده و همه ی وجودش گوش باشه.

یه چیزی رو هیچ وقت فراموش نکنید. و قدر این روزهای خودتون رو بدونید. اون قدیم مدیما اون عاشق های بینوایی که سودای گویندگی توی سرشون بود برای اینکه بتونن اینکه قصه های خودشون رو بگن و با مخاطب خودشون حرف بزنن  باید از هفت خوان رستم رد میشدن تا تازه برسن به مصاحبه اصلی. یعنی آیا بتونن یه استودیوی فکسنی با یه میکروفون عتیقه بدن بهش یا نه؟

اما این روزها مواد اولیه تولید یه محتوای صوتی مثل نقل و نبات اطرافمون ریخته. همه یه میکروفون به خودشون وصل کردن دارن محتوای صوتی تولید میکنن.

پس قدر این روزها رو بدونید که رقبا بیکار نمیشینن. اگه از صدا و تجهیزات فاکتور بگیریم باز هم میمونه همون محتوایی که برگه برنده شماست. باید بدونید هوادارهای محتوای صوتی دنبال چی هستن و حتی اونهایی که علاقه‌ای به پادکست ندارن جای خالی چه چیزهایی باعث میشه اونها از این محتواها فاصله بگیرن.

ایده های زیادی هست که شما میتونید اون ها رو تبدیل به محتوای صوتی کنید و چه بسیار پول هم که میتونید ازش دربیارید.

چه جوری نمونه تولید محتوا متنی بسازیم؟ | پورتفولیو نویسندگی

  • چگونه تولید محتوای ویدئویی را شروع کنیم؟

خب خونواده بزرگ محتواها همچنان ادامه دارن. محتوای ویدیویی داداش وسطی هست. 😉  محتواهای ویدیویی خیلی دست شما رو باز میذارن تا همه اون چیزی که مخاطب میخواد رو بهش بدید. خیلی خودمونی و جذاب و شفاف میتونید پیام خودتون رو به مخاطب انتقال بدید.

هزینه تولید محتوا

 

اصولا مخاطب ها عاشق این محتواها هستن. سایت single grain هم این موضوع رو تایید کرده. آماری که داده به نظر من Wowww داره اونها میگن هر فرد هر روز 100 دقیقه اختصاص میده برای تماشای ویدئوهای آنلاین. که این آمار نسبت به سال 2019 یه چیزی حدود 19٪ افزایش داشته. این اطلاعات اهمیت و جایگاه این نوع محتوا رو پیش مخاطب اثبات میکنه. پس هر چه زودتر یه تکونی به خودتون بدید که مخاطب هاتون چشم انتظار نذارید. قبل از شروع تولید محتوای ویدئویی حتما حواستون به چندتا نکته باشه.

نکته اول: اون محتوایی که قرار هست به صورت تصویر و فیلم به مخاطب ارائه بدید خیلی مهم هست که چی باشه و چطور تهیه بشه.

و جالب اینکه قبل هر محتوای چه صوتی چه ویدئویی حتما باید یه محتوای جذاب متنی داشته باشید. از خوبی های محتواهای متنی حرف زدیم که بیراه نگفتم.

نکته دوم: مواظب این موضوع باشید که همه محتواها برای تولید محتوای ویدئویی مناسب نیستن. کاری که باید بکنید این هست که توی یوتیوب و گوگل و بقیه فضاها بگردید، محتواهای مخاطب پسند رو پیدا کنید و حتی بدونید که جای چه موضوع‌هایی خالی هست و اون موقع تصمیم به انتخاب موضوع بگیرید.

نکته سوم: حالا باید تصمیم بگیریم که خودمون میخوایم بریم جلوی دوربین حرف بزنیم یا انیمیشن بسازیم یا هر طور دیگه ای که فکر میکنیم جذاب تر میشه. بعد از تصمیم گیری نوبت به اقدام و فراهم کردن تجهیزات اولیه کار هست.

اگه قرار بر این هست که خودمون و چند نفر دیگه یه سناریویی رو اجرا کنیم یا آموزشی بدیم یا هر چیز دیگه‌ای خب مسلما به یه دوربین خوب، یه میکروفون که به ویدئوی شما کیفیت صدای خوبی بده، یه سه پایه که مبادا لرزش های فیلم باعث عدم تمرکز و به هم ریختن اعصاب مخاطب شما بشه و در نهایت هم یه نورپردازی مناسب که جلوه قشنگ تر و حرفه‌ای تری به ویدئوی شما بده، حضورشون لازم هست.

ساختن محتوای ویدئویی به همین سادگی که اینجا راجع بهش حرف میزنیم نیست. ولی تولید اون هم غیرممکن و بالا رفتن از کوه قاف هم نیست. پس اگه بهش علاقه دارید و میدونید که خیلی از محتواها و موضوعات توی قالب های محتواهای ویدئویی گیرایی بیشتری برای مخاطب شما داره خب دست بجنبونید که همین حالا هم کم کم داره دیر میشه.

اگه هم ترجیح شما به ساختن انیمیشن هست که حسابی باید بترکونید. چون رقبای زیادی دارید و تولید یه انیمیشن متفاوت با محتوایی که حرف های زیادی برای گفتن داشته باشه و مخاطب حس نکنه که فقط داره وقت خودش رو هدر میده، بدون شک زمان زیادی رو از شما میگیره. ولی خب 1٪ یه گوشه چشمی هم به نیمه پر لیوان داشته باشید که اگه بتونید چنین محتوایی رو موفقیت آمیز تولید کنید و مخاطب هست که پشت مخاطب برای شما و کارهاتون به صف میشن، مطمئنم که وسوسه میشید تا هر چقدر زمان و انرژی لازم هست صرف این کار کنید. چون اگه بگیره نون هست و روغن که توی هم جیلیز و ویلیز میکنن.

مخاطب هدف در تولید محتواشناسایی مخاطبین هدف در تولید محتوا

اصلا شما واسه چی پا به پای من تا اینجا اومدید؟ خودتون میدونید؟ امیدوارم که بدونید. حتی من هم میدونم. اومدید که با هم یاد بگیریم چطوری یه محتوای عالی تولید کنیم. ولی خب محتوا تولید کنیم که چی بشه؟!

همونطور که یه کم بالاتر هم بهتون گفتم مخاطب هست که به محتوای ما ارزش و اعتبار میده. حتی اون هست که به گوگل خط میده تا الگوریتم های خودش رو تعیین کنه. پس همه بود و نبودِ ما تولید کننده های محتوا مخاطب ما هستن. طبق آماری که سایت DigitalMarketing.org داده بیشتر از 4.6 میلیارد کاربر فضای آن‌لاین توی دنیا وجود داره. شما هم باید بگردید مالِ خودتون رو پیدا کنید. میدونید مخاطب هدف شما چه کسانی و با چه ویژگی هایی هستن؟!

اصلا میدونید مخاطب هدف به کی میگن؟!

به ساده ترین زبون بخوام بهتون بگم همه مردم دنیا دنبال این هستن که مشکلات و نیازهای کوچیک و بزرگ خودشون رو برطرف کنن. شما هم یه نگاهی به کسب و کار خودتون به حرفه‌ای که دارید بندازید. ببینید محصولات و خدمات شما گره از کار چه کسایی قرار هست باز کنه؟ برای چه کسایی جذاب تر و مفیدتر هستید؟

جواب این سوال ها همون مخاطب های هدف شما هستن. این مخاطب ها یه سری مشکلات و دغدغه ها و ویژگی های مشترک دارن. که همه این ویژگی ها باید همون چیزهایی باشن که محتوای شما روی اونها تمرکز میکنه. ویژگی هایی مثل گروه سنی خاص، علایق مشترک، حرفه و شغل و تخصص مشابه، قدرت خرید برابر، مناطق جغرافیایی مشترک و خیلی چیزهای دیگه حتی مثل مجرد بودن یا متاهل بودن مخاطب شما.

همه اینهایی که من گفتم میتونن بر اساس هدف محتوای شما ریزتر و ریزتر و ریزتر بشن. فقط کافی هست بدونید که شما قراره برای یه سری مخاطب خاص توی یه زمان خاص پیام مناسبی رو ارائه بدید تا بتونید ارتباط هدفمند و معنادارتری رو با اونها برقرار کنید.

یعنی باید طوری محتوا تولید کنیم که مخاطب هدف ما کاملا احساس کنه با اون داریم صحبت می‌کنیم. جوری که یهو حتی بترسه به اطرافش نگاه کنه فکر کنه که تحت نظر هست. یعنی شما باید بتونید چنین تاثیری روی مخاطب هدف خودتون بذارید.

یه جور دیگه بخوام بگم مخاطب هدف شما همون هایی هستن که به هر محتوا، محصول یا خدماتی که شما تولید میکنید علاقه مند باشه یا به اونها نیاز داشته باشه.

پس سعی نکنید فقط ترافیک الکی توی سایت خودتون ایجاد کنید. خیلی از مخاطب هایی که بی هدف توی سایت شما میگردن حتی نمیدونن شما دارید از چی حرف میزنید و حتی برای اونها مهم هم نیست. اتفاقی که برای خیلی از کسب و کارها میفته. کلی بازدیدی کننده دارن بدون هیچ تعاملی. این اصلا برای یه کسب و کار خوب نیست. پس به نفعتون هست که مخاطب های واقعی خودتون رو شناسایی کنید تا قدر محتوایی که برای کلمه به کلمه و ثانیه به ثانیه اون تلاش میکنید رو بدونن.

خودتون فکر کنید چی رو ترجیح میدید:

10 تا کاربری که که حسابی به محتوای شما و سایت شما علاقمند هستن و مدام با شما توی تعامل و ارتباط هستن یا هزاران کاربر بی تفاوت که هیچ واکنش و احساسی به محتوای شما ندارن؟!

مطمئنا همه ما اون 10 نفر رو ترجیح میدیم که برای تولید محتواهامون روی اونها تمرکز کنیم.

مخاطب هدف محتوا

خب اینها باید شناسایی بشن. باید بشناسید مخاطب هایی رو که با علاقه شما رو دنبال میکنن و حتی محتوای شما رو به اشتراک میذارن.

من میخوام چند تا راه بهتون نشون بدم که همه این راه ها ته‌ش میرسه به مخاطب هایی فعال و علاقمند و مشتاق.

تولید محتوای آموزشی یعنی چی ؟ [ شاید اون چیزی که فکر میکنید نیست ]

راه شماره 1: خودتون کی هستید؟

شما اگه بدونید کی هستید و چیکار میکنید و قرار هست چه مشکلاتی از مخاطب رو برطرف کنید، با یه چرخ زدن ساده توی وب سایت ها و شبکه های اجتماعی و فهمیدن خواسته ها و نیازهای مخاطب ها، میتونید بین اهداف خودتون و نیازهای و خلاهای اون دسته از مخاطب ها یه نقطه مشترک پیدا کنید.

راهنمای جامع تولید محتوا

همون مخاطب هایی که پست های شما رو توی شبکه های اجتماعی به اشتراک میذارن و نظر میدن و میخوان که با شما در تعامل باشن همون هایی هستن که باید بیشتر زمان و انرژی خودتون رو برای اونها سرمایه گذاری کنید. این دسته از مخاطب های هدف همونهایی هستن که با پای خودشون اومدن و دست دوستی به سمتتون دراز کردن. شما هستید که باید با چشم های بازتری به اطرافتون نگاه کنید و از این دسته غافل نشید. به جای اینکه وقتون رو بذارید برای اون مخاطب نماهایی که نمیخوان هیچ محصولی از شما بخرن و یا اصلا به محصولات شما نیازی ندارن و شما هم در مقابل چیزی برای ارائه به اونها ندارید، باید به مخاطب های درست تری بها بدید.

راه شماره 2: چهارچشمی حواستون به رقبا باشه

آگاهی از اینکه رقیب های شما چیکار میکنن و برای کی مینویسن بهتون کمک میکنه که بدونید بهتر هست روی چه مخاطب هایی باید سرمایه گذاری کنید و نکته مهمتر این هست که میفهمید چه مخاطب هایی رو دستکم گرفتن و شما با دونستن این نقاط ضعف میتونید اون دسته از مخاطب ها رو شناسایی کنید و بهشون همون چیزی رو بدید که دل اونها میخواد.

یکی از راه های پیدا کردن مخاطب های ناراضی این هست که برید زیر پست رقیب هاتون و کامنت های مخاطب های اونها رو بخونید. حالا میفهمید چه فرصت هایی رو رقیب شما از دست داده و شما باید اون رو توی هوا بقاپید. اونها مخاطب های شاکی هستن که رقیب شما نتونسته خلاهای اونها را پر کنه وقتش هست که شما دست به کار شید. شناخت این دسته ها از مخاطب ها برای انجام تولید محتوا به شما جهت و مسیر رو نشون میده.

[ دورکاری ] -تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه!

راه شماره 3: بدونید که مخاطب شما چه کسایی نیستن

یکی از راه ها برای اینکه بدونید چه کسایی مخاطب شما هستن این هست که بدونید چه کسایی مخاطب شما نیستن. یعنی مخاطب منفی های خودتون رو بشناسید. دقیقا همون هایی که اهمیتی به کار شما نمیدن.

یه جورایی معکوس کار کنید.

البته یه طور دیگه هم میتونید به به قضیه نگاه کنید. اینکه همیشه خوش بین نباشید و نکات منفی رو هم مدنظر داشته باشید. مثلا به جای اینکه همیشه دنبال این باشید که مخاطب چی میخواد، بگردید ببینید مخاطب هدف شما چی نمیخواد و اون رو از خودتون و برنامه هاتون دور کنید.

ممکن هست به نظرتون مسخره بیاد. اما فکر کنید یه روز یه محتوایی تولید میکنید که مخاطب هدف شما کلا از شما و تولید محتوا و دنیای تولید محتوا و حتی از جو پولیزی هم نا امید میشه. فقط کافی هست اطلاعات زیادی در این مورد داشته باشید شانستون برای جذب مخاطب هم میره تا آسمون.

مخاطب هدف شما ارزشمندترین سرمایه شماست. فکر نکنید با انتشار یه محتوای عالی یا فروش یه محصول خوب کارتون با اون تموم شده. نه. اون نیاز به توجه و مراقبت داره. یه مخاطبی که یه بار برای شما کامنت گذاشته یا از خدماتتون استفاده کرده باید برگرده برای تعامل دوم. و اگه این اتفاق نیفته میتونیم بگیم کوتاهی شما بوده.

مخاطب ها همیشه نیاز دارن احساس خاص بودن داشته باشن و این احساس رو به اونها بدید که برای شما خاص و متمایز هستن. اینطوری تعامل عجیبی و گرمی بینتون شکل میگیره و برای هم موندگار میشید.

انتخاب بستر مناسب برای شروع تولید محتوا

برای شروع نویسندگی تولید محتوا خیلی فضاها در اختیار شما هست که بتونید توی اونها همه هنر خودتون رو به نمایش بذارید و حسابی برای خودتون مخاطب جمع کنید که واستون دست و جیغ و هورا بکشن.

فقط باید این فضاها، محدودیت ها و ویژگی های اونها رو خوب بشناسید. فضاهایی مثل:

  • وب سایت‌ها
  • شبکه های اجتماعی (twitter, facebook, linkdin,Threads Instagram, youtube و …)
  • کتاب های الکترونیکی
  • کتاب های صوتی
  • پادکست ها

توی وب سایت ها دستتون بازِ باز هست. اتفاقا هر چی بیشتر بنویسید برای مخاطب جذاب تر هست چون مخاطب میاد توی وب سایت که در مورد نیازهای خودش به طور مفصل اطلاعات کسب کنه.

اما شبکه های اجتماعی هر کدوم محدودیت های خاص خودشون رو دارن. مثلا اینستاگرام فقط تعداد محدودی کاراکتر رو اجازه میده که پست کنید یا youtube فقط محتواهای ویدئویی شما رو میپذیره و به ترتیب هر کدوم محدودیت های خاص خودشون رو دارن.

تولید محتوا اینستاگرام

من فکر میکنم برای اینکه شما تولید محتوا رو شروع کنید بهترین فضا وب سایت ها هستن و بعد از اون هم اینستاگرام. چون توی وب سایت شما میتونید مگاپست هایی رو تولید کنید که توی اونها همه خونواده محتوا به کار گرفته شده. هم متن و هم صوت و کلیپ و ویدئو. این مگاپست ها یا ابَرپست ها برای مخاطب خیلی جذاب هستن و به شما انگیزه میدن برای ادامه دادن.

خلاصه بسته به اینکه شما تمایل به تولید چه نوع محتوایی دارید میتونید از فضاهای مختلف آنلاین استفاده کنید.

 

سوالات مصاحبه استخدام کارشناس تولید محتوا ( تَقَلُبانه)

بعد از ” تعریف تولید محتوا  “، میرسیم به  قانون Goldilocks در تولید محتوا

این قانون بیشتر در مورد افزایش انگیزه در زندگی و کسب و کار استفاده میشه . اما ما میخوایم برای افزایش انگیزه برای شروع و ادامه این تولید محتوا هم ازش استفاده کنیم.

ما برای اینکه تو هر کاری رشد و پیشرفت کنیم نیاز به انگیزه داریم . بی انگیزگی می تونه باعث بشه انجام هر کاری برای ما غیر ممکن و دست نیافتنی بشه و به همین دلیل مدام احساس پوچی و شکست کنیم .

 قانون Goldilocks میگه  :

زمانی انگیزه افراد برای انجام کاری زیاد میشه که دقیقا این کار مطابق با قابلیت ها و توانمندی های فعلی فرد باشه ، نه آسان تر نه سخت تر .

همه ما انسان ها چالش و رقابت رو دوست داریم اما باید سطح دشواری اون برامون مطلوب باشه . مشخصا اگر کاری به ما محول شود که از سطح توانمندی های فعلی مون خیلی پایین تر باشه قطعا خیلی زود خسته می شیم و اگر این کار به شکلی باشه که از سطح توانمندی ها ما بسیار بالاتر باشه به زودی از انجام  این کار دلسرد و نا امید می شیم .

مثلا فکر کنید شما چند سالی میشه که تنیس بازی میکنید . فرض کنید مربی شما تصمیم میگیره یه مسابقه برای شما تدارک ببینه که شما رو محک بزنه .

اگر اون این اشتباه رو بکنه که برای انتخاب فرد روبروی شما از یه فردی دعوت کنه که تازه 1 هفته است تنیس رو شروع کرده و حتی هنوز نحوه گرفتن درست راکت تنیس رو  هم بلد نیست قطعا شما هیچ انگیزه ای برای این مسابقه ندارید چون میدونید پیروز بی چون و چرای این مسابقه هستید .

بالعکس اگر  Roger Federer یا Serena Williams رو دعوت کنه که با شما بازی کنه قطعا بازم هیچ انگیزه ای برای این مسابقه ندارید چون میدونید بدون شک بازنده این بازی هستید .

وووووووووووووووووووو فقط زمانی این مسابقه برای شما هیجان داره و برای اون تلاش زیادی میکنید که دقیقاااااااااا تنیس بازی هم سطح خودتون انتخاب بشه . در این حالت هست که شما به چالش کشیده میشید و این مسابقه براتون جذاب میشه و تلاش میکنید به هر طریقی برنده این بازی بشید

چرا این قانون رو  توی  ” مقاله تولید محتوا  “گفتم ؟

اینو گفتم که بگم من به عنوان مدرس دوره های آموزش تولید محتوا دقیقا فضای سوم رو میخوام براتون توی رایتینا ایجاد کنم؛ یعنی رقابت شما با کسایی که توی تولید محتوا هم سطح شما هستن نه بالاتر و نمیذارم که توی طول یادگیری تلوید محتوا توی رایتینا انگیزه تون رو از دست بدید و نا امید بشید اما قطعا برای موفق شدن تو این مسیر به کمک و همراهی شما هم نیاز دارم. چون تا زمانی که شما مدام بخواید خودتون رو با بهترین های تولید محتوا و حرفه ای ها مقایسه کنید دائما احساس شکست میکنید و انگیزه تون رو برای ادامه مسیر از دست میدید .

پس بهترین کار این هستش که خودتون رو با هم سطح های خودتون مقایسه کنید و خودتون رو با خودتون زمانی که یادگیری تولید محتوا رو از صفر شروع کردید مقایسه کنید و به خودتون انگیزه بدید .

و علاوه بر اینکه اصلا دنبال این نباشید همیشه و هر زمان انگیزه داشته باشید و این یه تصور غلطه که ما داریم .

ما یه چرخه ای داریم برای افزایش انگیزه به این شکل که :

اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه              اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                        اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                    اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                                        اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                          اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                          اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه            اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه

پس اول باید اقدام کنی و بعد نتیجه رو ببینی و بعد انگیزه بگیری و دوباره ادامه بدی و این چرخه بارها و بارها تکرار میشه تا شما به هدف تون برسید . پس به جای اینکه دائم دنبال انگیزه پیدا کردن برای یادگیری تولید محتوا یا هر کار دیگه ای باشید به نظر من فقط و فقط اقدام کنید هر چند یه اقدام کوچیک مثل گوش کردن و دیدن یه آموزش در مورد تولید محتوا و بعد با به کارگیری این تکنیک ها و آموزش ها نتیجه اش رو ببینید مطمئن باشید بعد انگیزه هم خودش رو نشون میده .

تولید محتوا در خانهبعد از ” تعریف تولید محتوا  “، میرسیم به  قانون 20 ثانیه ای

 برای شکل گیری عادت به نوشتن به صورت روزانه

ما برای ترک عادت های بد و ایجاد عادت های خوب یه قانونی داریم به اسم قانون 20 ثانیه ای .

قانون 20 ثانیه برای ترک عادت های بد :

میگه برای فعالیت ها یا عادت هایی که دوست ندارید درگیرشون بشید یه مانع و دیوار سخت جلوی راه شون بذارید . این عادت ها و فعالیت ها همونهایی هستن که کلی وقت و انرژی تون رو هدر میدن ولی انقدر بهشون وابسته هستید که دور شدن از اونا و ترک شون خیلی سخته، مثل چک کردن دائم اینستاگرام یا شبکه های اجتماعی دیگه .

اضافه کردن این سد و دیوار که حداقل ممکنه از شما 20 ثانیه وقت بگیره تا این مانع رو از بین ببرید و اون کار رو انجام بدید شما رو وادار میکنه این مسیر رو رها کنید و یه مسیر جایگزین بهتر و سریع تر دیگه رو انتخاب کنید .

به این شکل بدون هیچ جنگ و درگیری ای با خودتون و مدام سرزنش کردن خودتون میتونید عادت های منفی رو ترک کنید و کنار بذارید .مثلا اگر عادت دارید هر دقیقه گوشی تون رو بردارید و شبکه های اجتماعی رو چک کنید، میتونید با لاگ اوت کردن بعد از هر بار استفاده یه سد بزرگ برای وارد شدن بعدی بذارید به این شکل دفعه بد که بخواید دوباره چک کنید به احتمال زیاد حوصله لاگ این کردن و لاگ اوت کردن ندارید و کم کم بی میل میشید که دست تون به سمت گوشی بره .

پس این قانون 20 ثانیه ای میگه برای ترک عادت های بد و هدر دهنده زمان یه سنگ بزرگ برای انجام این کارها جلو پای خودتون بندازید. هر چه قدر این سنگ بزرگ تر و سنگین تر باشه قطعا نتیجه بهتری می گیرید.

قانون 20 ثانیه برای ایجاد عادت های خوب:

بالعکس این مسیر هم درسته . یعنی اگر شما میخواید یه عادت خوب رو تو خودتون ایجاد کنید و به انجامش پایبند باشید تا جایی که ممکنه باید سنگ و موانع رو از سر راه تون بردارید و همه شرایط رو برای انجام اون کار آماده کنید .

مثلا اگه قرار هر روز صبح پاشید برید پیاده روی، باید لباس ورزشی و بطری آب تون رو دم تخت و جلوی چشم تون باشه که اولین چیزی که وقتی از خواب بیدار میشید ببینید. مشخصا تو این شرایط راحت تر میرید پیاده روی یا اینکه صبح که از خواب بیدار میشید تازه بخواید تصمیم بگیرید میخواید برید پیاده روی یا نه و اصلا کفش ورزشی تون کجا هست و… بدون شک اینطوری کلی بهونه پیدا میکنید برای نرفتن.

اما این قانون 20 ثانیه ای برای شما توی تولید محتوا چه کاربردی داره ؟

خب مشخصا یکی از تمرین های اصلی این دوره که انتهایی نداره و شما باید هر روز انجام بدید تا به یه تولید کننده محتوای حرفه ای تبدیل بشید اینه که باید حداقل در بدترین شرایط 500 کلمه هر روز روزانه نویسی داشته باشید و در مورد هر موضوع یا چیزی که تو ذهن تون هست یه مطلب 500 کلمه ای بنویسید .

تمرین 1 تقویت عضلات نویسندگی – روزانه نویسی و آزادنویسی

خب مشخصا این از اون کارها و عادت های سخته، خصوصا برای کسی که تازه میخواد تو این مسیر حرکت کنه و تولید محتوا رو شروع کنه،پس تا جایی که ممکنه میخواد بهونه بیاره برای ننوشتن.

چیزی که به درد ما میخوره و قرار ازش استفاده کنیم شکل دوم قانونه . یعنی ما میخوایم عادت نوشتن جز جدایی ناپذیر زندگی روزانه مون بشه. پس باید تمام سعی مون رو بکنیم که هر چی سنگ کوچیک و بزرگه از جلوی پامون برداریم و به جاش جاده رو حسابی صاف و هموار کنیم که هیچ بهونه ای برای ننوشتن نداشته باشیم و نوشتن به عادت روزانه مون تبدیل بشه.

مثلا اگه عادت دارید تو کاغذ مینویسید حتما یه کاغذ و خودکار روی میز کارتون بذارید ، یه کاغذ و خودکار روی میز آشپزخونه بذارید ، یه کاغذ و خودکار تو ماشین تون بذاری ، یه کاغذ و خودکارتو کیف تون بذارید و… خلاصه کاری کنید که هر جا میرید یه کاغذ و خودکار دم دست تون باشه تا بهونه ای برای ننوشتن نداشته باشید .

یا مثلا روزهای اولی که قرار نوشتن رو شروع کنید مشخصا ممکنه چیزی به ذهن تون نرسه، راحت بگیرید و به خودتون بگید اگه چیزی هم به ذهنم نرسید مثلا 500 بار مینویسم، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ،

……و… و مطمئن باشید بعد از همون 10-15 کلمه ای که مینوسید استارت مغز و نوشتن زده میشه . 😀

پس اینم یه روش کارساز که برای خود من خیلی خوب جواب داده و الان نوشتن چند هزار کلمه جزو عادت های روزانه ام شده .

شرکت تولید محتوا

از خودتون برای حرفه ای شدن توی تولید محتوا باید چه توقعی داشته باشید ؟

یه سوال پرتکرار بین مخاطب های رایتینا اینه که ما کِی و چه طور میتونیم یه مقاله مثل فلان مقاله شما بنویسیم یا به نظرتون میتونیم مثل فلان آدم مشهور توی کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی محتوا بنویسیم و مثلا با نوشتن یه شعار 3-4 کلمه ای میلیون ها تومن بگیریم یا …

برای اینکه بتونم جواب این سوال تون رو بهتر بدم ، میخوام در مورد یه تحقیق جالب اینجا باهاتون صحبت کنم :

تکنیک « 10 سال سکوت» در تولید محتوا

جان هیز John Hayes هم احتمالا مثل خیلی از ماها این سوال توی ذهنش بود که واقعا چه قدر زمان برای حرفه ای شدن توی هر زمینه ای لازمه و آیا فقط ما با تمرین کردن و زمان گذاشتن زیاد میتونیم توی یه رشته ای حرفه ای بشیم ؟

به همین خاطر همین اون دهه ها سبک زندگی آدم های خارق العاده و حرفه ای در تخصص خودشون مثل موتسارت و پیکاسو و.. رو بررسی کرد و روی این موضوع کار کرد که واقعا چه عواملی توی حرفه ای شدن و متخصص شدن یه آدم میتونن تاثیر گذار باشن و در نهایت به یه تکنیک یا روشی رسید به اسم تکنیک « 10 سال سکوت»

  John Hayes تحقیقات خودش رو با آهنگسازهای معروف شروع کرد. جان هزاران قطعه ی موسیقی که بین سال های 1685 تا 1900 میلادی ساخته شده بود رو بررسی کرد و سوال مهمی که ذهنش رو درگیر کرده بود این بود که چقدر طول می کشه تا فردی که به موسیقی علاقمنده تبدیل به یکی از بهترین ها در دنیا بشه؟

درنهایت، اون 500 قطعه ی موسیقی که در سطح جهان بارها و بارها اجرا می شدند رو انتخاب کرد که در اصل به نوعی بهترین موسیقی در زمینه خودشون بودن. این 500 قطعه جمعا توسط 76 آهنگساز خلق شده بود.

بعدش اون یه جدول زمانی برای هر کدوم از آهنگسازها تنظیم کرد تا فاصله زمانی بین شروع کار اونها تا زمانی که آثار معروف خودشون رو ساختند به دست بیاره .

نتیجه ی این بود که همه ی قطعات مشهور بعد از حدود 10 سال از آغاز کار آهنگساز نوشته شده بودند.

این یعنی هیچ کدوم از این آهنگ سازها قبل از یک دهه تمرین اثر ماندگاری رو نساخته بودن. حتی نابغه ای مثل موتسارت هم ده سال زحمت کشیده بود تا تونسته بود اثر معروفی بسازه.

پروفسور Hayes  اسم این مدت زمانی که پر از تلاش ها و تمرین های سرسختانه و تقریبا بدون هیج نتیجه ظاهری ای بود رو  10 سال سکوت گذاشت.

اون در مطالعات بعدی همین الگوی مشابه رو برای نقاش ها و شاعران معروف هم بدست آورد. یافته های جان بعدتر توسط افراد بیشتری تست شد و قانون های متعددی مثل قانون 10 هزار ساعت شکل گرفت که میگه  برای حرفه ای شدن در هر زمینه ای به 10 هزار ساعت زمان نیاز است .

اما هر چی تحقیقات دانشمندان در این زمینه بیش تر شد به این نتیجه رسیدند که تاثیر زمان در این معامله فقط یه طرف قضیه است. موفقیت فقط با ده سال یا ده هزار ساعت تمرین بدست نمی آد. و قطعا بایدبه نوع عملکرد و تمرین های این افراد موفق هم دقت کنیم.

داستان کوبی برایانت و تمرین هدفمند برای حرفه ای شدن

کوبی برایانت یکی از موفق ترین بسکتبالیست های جهانه . او 5 بار در رقابت های NBA  و دو بار در بازیهای المپیک به مقام قهرمانی رسیده و در دوران ورزش حرفه ای خودش ثروتی بیش از 200 میلیون دلار رو جمع کرده .

او در سال 2012 به عنوان یکی از اعضای تیم ملی بسکتبال امریکا انتخاب شد و در اون  زمان، مربی او فردی به نام رابرت بود که او را برای مسابقات المپیک آماده می کرد.

حالا ما میخوایم از زبون رابرت داستان کوبی رو و علت اینکه سوپر استار شده رو بشنویم .

رابرت میگه روز اولی که من و کوبی قرار بود با هم تمرین کنیم رو هیچ وقت یادم نمیره . ساعت حدود 4 و نیم صبح بود که تلفنم زنگ خورد و از دیدن شماره کوبی جا خوردم . یعنی کوبی این ساعت صبح با من چی کار داره ؟ بعد از صحبت فهمیدم که اون ازم میخواد برم سالن و کنارش باشم . منم قبول کردم و گفتم تا نیم ساعت دیگه خودمو میرسونم . ساعت هنوز 5 نشده بود که من رسیدم  و وقتی در سالن رو باز کردم در کمال تعجب کوبی رو دیدم که خیس عرق از تمرینِ زیاد بود!!

خلاصه اینکه ما با هم نزدیک 4 ساعت هم تمرین کردیم و من که از بیخوابی شب قبل داشتم از خستگی بیهوش میشدم برگشتم خونه که یه مقدار بخوابم و تا چند ساعت دیگه دوباره برگردم

وقتی به سالن برگشتم دوباره در کمال تعجب دیدم کوبی همچنان مشغول تمرینه !

من با اینکه مربیش بودم از این حجم تمرین سخت و طولانی تعجب کردم و ازش پرسیدم کوبی خسته نشدی هنوزم اینجایی ؟

گفت نه خسته نیستم و این برنامه روزانه منه که از 4 و نیم صبح میام و تا 6 میدوم و بعد هم تا 7 وزنه میزنم و 7 تا 11 صبح هم 800 بار تمرین پرسش رو انجام میدم.

نکته ای که میخوام از این داستان به تون بگم اینه که بله کوبی قطعا اون قانون 10000 ساعت تمرین رو به راحتی میگذروند ولی مهم تر این بود که اون برای خودش یه سری برنامه خاص روزانه داشت و باید هر طور شده بود 800 بار تمرین پرش و انداختن توپ تو سبد رو هر روز انجام میداد .

پس همین جا این نکته رو هم در نظر داشته باشیم که زیاد وقت گذاشتن برای کاری (حتی اگر 10000000000000000000000000000000000000هزار ساعت باشد) برای بهترین شدن کافی نیست بلکه مهم تر از اون تمرین هدفمند و با برنامه است . کوبی برای تمام ساعتش برنامه خاص و هدفمند داشت

و تحقیقات زیادی نشون داده که بهترین ها در هر حرفه ای به تمرینات هدفمند خودشان به صورت روزانه و همیشگی متعهد هستند.

برای تولید محتوا به چه چیزهایی نیاز داریم { مهارت نرم و سخت }

چه درسی از این دو تا داستان میتونیم بگیریم ؟

1- من به این فکر میکنم که موتسارت که به نابغه ی نابغه ها مشهور هست برای اینکه آثار منحصر به فردی رو خلق کنه تمرینات سختی رو پشت سر گذاشته و تلاش خیلی زیادی کرده و ننشسته که به خاطر نبوغ بالایی که داره چیزی بهش الهام بشه .

2-  قرار نیست تو مسیر یادگیری و تمرین، دچار اهمال کاری بشیم و فکر کنیم که خب حالا کی تا 10 سال دیگه زنده است کی مرده ؟ پس ممکنه این تلاش مون هیچ فایده ای نداشته باشه

یا این اشتباه رو بکنیم که از عبارت 10 سال سکوت این طور برداشت کنیم که باید 10 سال تلاش و تمرین کنیم بدون اینکه هیچ کار خاصی عرضه کنیم و یک دفعه 10 سال دیگه یه محتوایی بنویسیم که کل دنیا انگشت به دهن بمونه . نه اینها مسیرهای اشتباه و برداشت اشتباهه

برداشت دُرست  :

  • اقدام کنید و سرسختانه تمرین کنید و منتظر الهامات درونی و بیرونی برای نوشتن نباشید
  • هیچ وقت الان ِخودتون رو که توی شروع کار هستید با الان ِیه فرد حرفه ای که سالهاست در حال تلاش و تمرینه مقایسه نکنید
  • اصلا از اینکه تو شروع، کارهای افتضاحی انجام بدید و حتی بارها و بارها کارتون قبول نشه و پس داده بشه خجالت نکشید و دلسرد نشید، منم مثل این زمان شما یه محتواهایی دارم که الان بخونیدشون انقدر بد و افتضاح هستن که حالتون بهم میخوره .

تولید محتوا یعنی چی؟از تولید محتوا تا مرگ محتوا!

فکر میکنید محتوایی که ما این همه زحمت میکشیم خلق میکنیم چه قدر زنده میمونه؟

اصلا چی باعث میشه موهای محتوای ما سفید بشه ولی همچنان سرحال و قبراق و تودلبرو باشه؟

درست اون لحظه‌ای که دارید سعی میکنید ایده بسازید باید چندتا نکته رو حتما مدنظر خودتون قرار بدید:

  • اینکه جذابیت محتوای شما تاریخ انقضا داره و کاملا زودگذر هست؟!
  • یا اینکه اونقدر پربار هست که تا مدت های طولانی مخاطب رو درگیر خودش کنه؟!
  • اصلا هستن کسایی که بتونن محتوا‌های بهتری تولید کنن؟!

تا حالا فکر کردید که دلتون میخواد مثل من توی محیط های کاملا رقابتی کار کنید و مدام پر از تکاپو باشید و شب برای دزدیدن گوی سبقت از رقباتون خواب به چشمتون نیاد و کلی نقشه بریزید؟ یا که نه ترجیح میدید خودتون یکه تاز میدون باشید و حوصله‌ی سبقت گرفتن ندارید؟

ایده تولید محتوا { آموزش ساخت بانک ایده}

2 توصیه‌ در مورد زنده‌مانی محتوا

نکته 1 اُم: درسته که خیلی وقت ها چشم دیدن زقبا رو ندارید، اما همین ها هستن که باعث میشن شما انگیزه پیدا کنید و هر روز بهتر از دیروز بشید. اگه تنها خودتون باشید، بدترین محتوا رو هم تولید کنید مخاطب به خاطر نیازی که داره مجبور هست سراغ شما بیاد و روی محتوای افتضاح شما کلیک کنه.

درست مثل یه رستوران بین جاده‌ای که جلوی مسافر بینوای خسته و گرسنه، جوجه بدمزه نپخته هم بذاره حرفی نمیزنه و مجبور هست که بخوره.اما اگه همون جا چند تا رقیب رنگ و وارنگ با کلی ستاره داشته باشه خودش رو به کشتن میده تا خوشمزه ترین خدمات رو به مخاطب ارائه بده حتی با قیمت کمتر تا براش بمونه.

نکته 2 وُم: مورد دیگه ای که تعداد شمع های تولد محتوای شما رو زیاد میکنه مفید و کاربردی بودن اون هست.

شاید اصلا برای مخاطب شما مهم نباشه که پشت اون محتوایی که تولید شده چه اتفاق هایی افتاده یا چطور ایده ش رو ساختید، برای اون این فقط مهم هست اون زمانی رو که برای خوندن محتوای شما اختصاص میده، هدر نرفته باشه و کلی ارزش برای اون به همراه داشته باشه. در واقع محتوای شما یه چیزهای مفیدی به زندگی‌ش اضافه کرده باشه و بتونه برای مسائل زندگی‌ش کاربردی باشه.

 

ویدئوی درس { تولید محتوا چیست ؟ }

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۴۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • خانم مهندس جعفری عزیز سلام و عرض ادب
    خدا قوت به شما و تیم رایتینا
    مقاله ی بسیار خوبی رو برای معرفی تولید محتوا و تولید کننده ی محتوای صفحات وب گذاشتید که درخور قدر دانی هست.
    چند مورد رو دیدم که خالی از لطف نیست با هم بررسی کنیم:
    من مقاله ی بالا رو بی هیچ نادید گرفتن “واو” ای مطالعه کردم
    قبلتر در نوشته ی دیگه ای از شما یکی از آپشن های مورد بررسی و مهم یک محتوا نویس “دقت بالا” معرفی شده بود و در این مقاله هم در آیتم: (وقتی بتوانید، ساده و صمیمی بنویسید و هیچ‌گونه غلط املایی و انشایی در محتوای تان نداشته باشد و…) این مساله رو پررنگ کردید ولی در همین نوشته به نادرستی کلماتی مثل “تغییر”، “آسانسور” و … و جالب تر از اون شماره گذاری موارد وجود داره که یکباره از ۴ به ۶ و از ۸ به ۹ رسیدیم، هدف من از بیان این موارد باز هم بوک مارک کردن یک حرف دیگه از شماست ” هیچ اشاره ای به نتیجه نداشته باشید”، میخوام بگم بی هیچ پیش گفتاری از نتیجه که از انتقاد به دور هست ممنونم از فعالیتتون، سایت خوبتون و بروز بودن آموزش های مندرج ولو با همه ی بی دقتی های شیرینتون 🙂
    سبز بمانید و مانا ۳>

  • چشمم از هدقه در اومد این‌قدر روان نوشتی و منو قفل کردی به نوشتت خوش بحالت که میتونی همچین محتوای روانی رو به رشته تحریر در بیاری به نظرم کپی رایتینگ باید تو خون آدم باشه وگرنه من همین کامنت رو به زور نوشتم. راستی قسمت هایی از نوشته خیلی ریز هست تو موبایل نمیشه راحت خوند (مثلا داستان پاپ کورن) راستش من این قسمت رو به همین علت که گفتم رد کردم ولی مقاله را که تا آخر خوندم پشیمون شدم که چرا اونجا رو نخوندم تبریک میگم خانم جعفری دست به قلمتون حرف نداره

  • واقعا”از این مقاله چیزی دستگیرم نشد که باید از کجا شروع کنم

    • سلام . لحظه هاتون سبز . این مقاله بیشتر توضیح این بود که تولید محتوا چی هست و تولید کننده های محتوا چه کاری انجام میدن . اما در مورد نقطه شروع و اینکه چه مهارت هایی لازم هست و چه طوری باید شروع کنید به زودی یه نقشه راه همراه با دوره آموزش سطح پایه منتشر میکنیم .

  • سلام
    با این قسمت از کامنتتون موافق نیستم که فرمودید « کپی رایتینگ باید تو خون آدم باشه »
    چراکه این تیپ جملات، جزء باورهای بازدارنده هستند.
    انسان بسیار قدرتمند خلق شده و می تونه کارهای بزرگی رو انجام بده، کپی رایتینگ که چیزی نیست!
    کافیه باور کنید که می تونید!
    دست به قلم بشید و شروع به تمرین و آموزش کنید؛ خواهید دید که روزی به این کامنتتون می خندید و میگید که « من اینو گفتم هه »
    هر وقت از انجام کاری ترسیدید فقط کافیه که خودتونو بندازید داخل ماجرا، خواهید دید که چگونه از انجام اون کار لذت می برید!
    می گید نه، حالا میبینید!

  • ناهید عساکره
    ۱۳۹۸/۰۵/۱۶ ۸:۱۶ ق.ظ

    سلام استخدام برای تولید محتوا ندارید؟

  • منم خیلی دوست دارم بنویسما تولید محتوایی که انجام میدم هم خیلی قوی ولی کلا حوصله نوشتن ندارم این یه خطم به زور نوشتم:)

  • سلام یه سوال دارم چرا مقاله تولید محتوا رو توی لیست مقالات کپی رایتینگ قرار دادین؟

  • انسیه لطفعلی
    ۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۳:۰۹ ق.ظ

    با سلام
    برای سفارش چگونه با شما ارتباط برقرار کنم؟
    لطفا ادرس و تلفن شرکت را بفرمایید.

  • محتوای جالبی بود و کاملا متفاوت نسبت به تموم محتواهایی که تا قبل از این خوندم

  • بهترین قسمت متنتون همون تعریفتون از محتوا بود. چیزی که جای خالی رو پر می کنه. بعد از مدت ها بود که قانع شدم متنی طولانی رو از یک سایت بخونم اون هم سایتی که بار اول هست بهش سر می زنم. خیلی عالی بود. بقیه مقالاتتون رو هم خواهم خوند و امیدوارم مطالب شما کمک کنه بتونم محتوا تولید کنم.

  • سلام.میتونیم محتوا رو هر دریافت ذهنی تعریف کنیم؟

  • سام قریبیان
    ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ ۷:۲۹ ق.ظ

    در ابتدای کار محتوا اصولا باید پژوهش دقیقی در خصوص محتوا انجام شود. در این صورت تمامی کلمات کلیدی بازار هدف کسب و کار شما پیدا می‌شود تا در مواقع مختلف انجام پروژه استفاده شود. این پژوهش از موارد سرچ شده در گوگل و رقبای شما باید جمع آوری گردد. بهترین نویسنده ها که سابقه تولید محتوا در حوزه کاری مرتبط به شما دارند را برای پروژه خود انتخاب کنید تا بهترین متون را در اختیار شما قرار دهند. این محتوا قطعا بر اساس نیاز شما بوده و به هیچ عنوان کپی و حتی بازنویسی از دیگر سایت‌ها نباید باشد و در انتها محتوایی کاملا یونیک، خلاق و ساخته ذهن نویسنده تحویل داده شود. در این صورت است که صفر تا صد محتوا را طی کرده‌ایم.

  • سلام به نظر من شما قطعا یکی از استادان تولید محتوا هستید، من هیچ موقع حوصله خوندن متن های زیاد رو ندارم ولی متن های شما را کامل خوندم عالی بود

  • مهدی شجاعتی
    ۱۳۹۹/۰۱/۲۸ ۱:۱۴ ب.ظ

    سلام خیلی ممنون واقعا مقاله خوبی بود خیلی چیزا تونستم بفهمم ممنونم از تیم خوبتون

  • سلام خیلی مقاله کاملی بود ممنون.

  • سلام سلام. نکته ی مثبت سایت شما این هست که تمام آموزش ها رو نه فقط به صورت تئوری؛ بلکه داخل سایت به صورت عملی هم به خوبی می بینیم. از کامنت بچه ها میشه فهمید چقدر خوب استراتژی های محتوانویسی رو به کار بردید و غریبه رو به دنبال کننده تبدیل کردید. یکیش هم خودم!! 🙂 رایتینا الان دایره المعارف تولید محتوای منه. هاهاها

  • سلام.محتوا رو با چه نرم افزارهایی باید درست کنیم.یعنی فیلم عکس نوشته و…….رو در چه قالبی و در کجا باید نشر بدیم.
    و تولید محتوا فقط برای تبلیغات کاربرد داره
    ممنون از ارسال پاسخ شما
    آموزش حضوری هم دارید

  • سلام خانم جعفری وقت بخیر….من یه سوال داشتم تخفیف های دوره هاتون تا کی ادامه داره؟؟

  • خیلی خسته کننده است.زیادی خودِمونیه.زمان زیاد تلف میشه.

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ ۲:۱۷ ق.ظ

      لحظه هاتون سبز و شاد . سپاس از نظری که گذاشتید و متاسفم که محتوا برای شما خسته کننده بوده و ارتباط خوبی با شما برقرار نکرده . امیدوارم محتواهای دیگه ی سایت براتون مفید باشن
      پیروز و پاینده باشید

  • ممنون از مطالب بسیار مفیدتون

  • سلام خوب بود خیلی ولی غلط املایی دارید. وقتی رسیدم بهش ول کردم باقیش رو..
    قول‌ها و شاخ‌ها…

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۷/۱۷ ۶:۵۱ ق.ظ

      سلام . لحظه هاتون سبز و شاد
      قطعا داشتن غلط املایی و تایپی خیلی خیلی بد ولی به نظرم تو حجم بالای تولید و انتشار محتوا گاهی اجتناب ناپذیر میشه . با اینکه ما از نرم افزار هم استفاده کردیم ولی همچنان نیاز به ویرایش مجدد داره و یا تغییر نرم افزار ویرایشی مون.
      البته این اصلا توجیه وجود غلط ها نیست و قول میدم که هر چند وقت یکبار این زمان رو برای برگشتن به محتواها بذاریم و انقدر ویرایش کنیم تا این اشکالات رفع بشه
      ولی کاشکی این مساله رو ازش موقتا گذر میکردید چون شاید خود محتوا حرفی برای گفتن داشت 🙂

      شاد، پیروز و پاینده باشید

  • سلام خانم جعفری
    من یک معلمم. البته نه در زمینه تولید محتوا. ولی یک روز توی بحثهای کلاسی، کسی در مورد تولید محتوا از من پرسید. دنبال یک توضیح شسته-رفته و ساده از تولید محتوا میگشتم که به سایت شما رسیدم. آنقدر از مطالعه مقاله شما و نقاشی های ساده و صمیمی اون لذت بردم که قابل وصف نیست. شما یک معلم نمونه هستید. از خدا براتون سلامتی و بهروزی ارزو میکنم.

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ ۱:۵۱ ق.ظ

      لحظه هاتون سبز و شاد
      نمیدونید چه قدر انرژی مثبت گرفتم از این پیام تون 🙂
      امیدوارم من و رایتینا خیلی خیلی بیشتر بتونیم براتون مفید باشیم
      شاد،پیروز و پاینده باشید

  • همیشه پرانرژی باشید. عالی بود خانم جعفری بسیار استفاده کردم.

  • به جرات میتونم بگم این مقاله بیش از یک دوره اموزشی اطلاعات برام داشت خیلی ممنون از رایتینا من در مقاله بهترین هاست های کانتنت تا جایی که تونستم از مطالبی که تو این مقاله گفتید استفاده کردم
    بازم ممنون بابت محتوای ارزشمندتون
    ایشالا روی کلمه تولید محتوا هم میاید خط ۱ چونکه واقعا حیفه این همه اطلاعات رو افرادی بیشتری نبینن

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

تولید محتوا | چه‌جوری تولید محتوا رو شروع کنیم؟ { داستان ِناتاشا }

خب قبل از اینکه به این سوال پر تکرار شما جواب بدم که : « تولید محتوا چیست ؟ »، می‌خوام داستان ِ شروع خودم رو تو لحظه روبرو شدن با شغل تولید محتوا بگم :

یادش بخیر، 5 – 6 سال پیش همین موقع ها بود که منم دقیقا مثل ارشمیدس که یهو از حموم بیرون اومد و داد زد : ” اوره‌کا، اوره‌کا” با پیدا کردن شغل مورد علاقه‌ام یعنی « تولید محتوا »  2 دور دورِ اتاقم چرخیدم و داد زدم یافتمممممم یافتمممممممممممممممممم.

 

 تولید محتوا چیست؟

همین موقع بود که کل اعضای خانواده ریختن تو اتاقم و با چند تا علامت سوال رو سرشون پرسیدن چی رو یافتی؟!

content creation

گفتم همون شغل مود علاقه ام رو دیگه . بالاخره یعد از سالها سردرگمی و این شاخه به اون شاخه پریدن بالاخره پیدا کردمش.

کل خانواده هم صدا پرسیدن چی ؟

گفتم : شغل تولید محتوا .

رشته تولید محتوا

داداشم به بابام نگاه کرد، بابام به مامانم و …کاملا معلوم بود گیج شده بودن.

یه چند دقیقه ای سکوت شد و داداشم پیش دستی کرد و گفت خُب حالا بگو ببینیم این شغل تولید محتوا چی هست ؟ اصلا تولید محتوا یعنی چی ؟

کلی مِن و مِن کردم و گفتم راستش نمیدونم چه جور توضیح بدم، یه جور نویسندگیه دیگه.

تولید محتوا یعنی چی ؟

بابام که حسابی از این حرفم تعجب کرده بود گفت : ” ناتاشا تو که انشات افتضاح بود، یادت رفته موقعی که مدرسه می‌رفتی انشاهات رو من می‌نوشتم. چه طور شد حالا میخوای نویسنده بشی ؟”

اهمیت تولید محتوا

از اون طرف هم داداشم گفت : من که فکر نمی‌کنم با این جور کارا بتونی 1000 تومنم پول در بیاری، بیا از خر شیطون بیا پایین برگرد سر کار و تخصص خودت.

 

راستش اون موقع، هیچ جوابی نداشتم به هیچ کدوم‌شون بدم و تنها چیزی که می‌دونستم این بود که شغل تولید محتوا همون شغل و دنیای رویای منه که سالها دنبالش بودم.

ولی الان دیگه فرق میکنه و هر کی این سوال‌ها رو ازم بپرسه کلی جواب حاضر و آماده دارم.

مثلا اینکه داداشم فکر می‌کرد که با تولید محتوا نمیشه پول درآورد کاملا اشتباه بود.

تولید محتوای سایتاولین چیزی که تو این سالها و بر اساس تجربه بهش رسیدم، اینه که این روزا محتوا برای کسب و کارها و کلا برای همه آدم های روی زمین مثل اکسیژن O2 میمونه، یعنی یه چیز ضروری و حیاتی . پس همین یه تجربه نشون میده که اگر تولید محتوا رو به شکل درست و حرفه ای بلد باشی قطعا نه تنها که درآمد تولید محتوا با پول بخور و نمیر کارمندی قابل مقایسه نیست که میتونه 10ها و 100ها برابرش پول در بیاری.

چه جوری تو 32 سالگی [ نویسنده سایت ] شدم؟

تولید محتوا چیست ؟

تولید محتوا یعنی فقط نویسندگی ؟

تولید محتوا اصلا مساوی نویسندگی و نوشتن مقاله وبلاگ نیست و خیلی بزرگتر و وسیع تر از این حرف هاست.

و چیزی که دوست دارم تو اینجا بگم اینه که، اگر مثل من تو اوایل کار فکر می‌کنید استعداد نوشتن و نویسندگی ندارید اصلا و اصلا نا امید نشید و کار تولید محتوا رو نبوسید بذارید کنار. چون اول اینکه اصلا تولید محتوا محدود به نوشتن و مقاله نویسی نیست

{ اونایی که به نظر خودشون استعداد نویسندگی ندارن این محتوای پایین رو

تولید محتوا = نوشتن مقاله وبلاگ نیست !

خیلی با دقت بیشتر بخونن که دقیقا روی حرفم با اوناست.}

2وم اینکه حتی تو نوشتن به هدف تولید محتوا قرار نیست شما مثل یه نویسنده کتاب جوری بنویسید که جایزه نوبل ادبیات بگیرید. به نظر من هر کسی که میتونه حرف بزنه و با دیگران ارتباط برقرار کنه میتونه تولید محتوا هم بکنه.

داستانِ خودم برای تعریف محتوا

اول بگم اصلا چرا تصمیم گرفتم تو مقاله تعریف محتوا داستان خودم رو بگم ؟

به 3 دلیل :

  • میخوام بگم که اگر شما هم مثل من استعداد نویسندگی ندارید 😕 اصلا دلیل نمیشه که نتونید توی تولید محتوا موفق بشید، فقط شاید نسبت به کسی که استعداد بیشتری توی نویسندگی و چیدن کلمات جذاب کنار هم داره، من و شما مجبوریم وقت بیشتری رو برای یادگیری و ماهر شدن صرف کنیم  و تمرین بیشتری بکنیم.
  • میخوام بگم اصلا کار تولید محتوا و حتی فریلنسری کار راحتی نیست و سختی ها و دردسر های خودش رو داره و باید از همین شروع کار با واقعیت روبرو بشید و اگر ذهنیتی به غیر از این دارید و فکر می‌کنید با پیژامه تو خونه تون میشینید و با روزی 2 ساعت کار میتونید 10000000000000000000000000000000000000 ها تومن در آمد داشته باشید رو حداقل برای شروع کار بریزید دور و اتفاقا برای تمرین های سخت و تلاش زیاد آماده کنید خودتون رو .
  • میخوام بگم که من فقط میخوام تجربیاتم رو تا رسیدن به این مرحله باهاتون به اشتراک بذارم و مطمئن باشید در کنارش هم بیشتر از این چیزی که براتون حرف میزنم و یاد میدم، خودمم در حال یاد گرفتن هستم.

 

همه می‌دونیم تولید محتوا چیه ها، ولی خودمون خبر نداریم 😉

اصلا حواس تون هست که این روزها همه ‌مون به نوعی در حال تولید محتوا هستیم فقط شاید خودمون خبر نداشته باشیم؟

خانمی خونه‌دار که هر روز توی اینستاگرام عکس غذاهایی که درست میکنه و سفره ای که می‌چینه رو منتشر میکنه و یه کپشن مینویسه و دستور پخت غذاهاش رو به فالوورهاش یاد میده ، پسر بچه‌ی 14-15 ساله ای که عشق موسیقی رپ داره درباره‌ی گروه‌ها و خواننده های رپ مورد علاقه‌اش در شبکه های اجتماعی پُست میذاره،  یه سخنران مشهور از تجربه‌ش توی فن بیان و سخنوری حرف میزنه و صداش رو ضبط و منتشر میکنه ، یه پسر و دختری گوشی موبایلشونو میذارن جلوشونو شروع میکنن و به تعریف یه جوک یا ادای یه آدم معروف رو درآوردن توی شبکه های اجتماعی منتشر میکنه و باعث خنده‌ی فالوورهاش میشه، موسسه خیریه ای برای جذب افراد خیر و کمک های مردمی گزارشی از کودکان بی سرپرست و کارهای خیرخواهانه اش منتشر میکنه ، یه نفری هم زیر هر پستی تو هر جا شروع میکنه به بد و بیراه گفتن و فحش دادن به نویسنده و انتقاد کردن ازش و …

اگر این ها رو محتوا حساب کنیم که قطعا حساب میشه، همه ما به نوعی در طول روز در حال تولید محتوا و انتشار اون هستیم

اما

اما

اما

برای اینکه بتونیم پیام‌مون رو تو محتواهامون به درستی به دیگران منتقل کنیم و از طرفی شغل تولید محتوا بشه شغل اول و آخرمون و بتونیم ازش پول در بیاریم باید و باید و باید تکنیک ها و راهکارها و اصول تولید محتوا کردن رو بلد باشیم

 

خب حالا که تصمیم گرفتیم که یه تولید کننده محتوای حرفه ای بشیم باید خیلی تخصصی تر بهش نگاه کنیم و ببینیم اصلا تولید محتوا یعنی چی ؟

اما قبلش حتما برید این درس رو بخونید چون بهتر قبل از اینکه به سوال { تولید محتوا چیست } فکر کنیم باید بدونیم { محتوا چیست ؟ }

محتوا یعنی چی ؟ { محتوا در فارسی و محتوا content در انگلیسی }

تعریف تولید محتواتولید محتوا یعنی چی ؟

تولید محتوا یعنی : خلق و ایجاد یه سری اطلاعات خاص برای یه هدف خاص به مخاطب خاص و انتشار اون از طریق یه کانال خاص و در یه فرم خاص .
این تعریف 5 جز داره :

  • اطلاعات
  • هدف
  • مخاطب
  • فرم
  • کانال

و باید بگم کلید برقراری ارتباط ما با مخاطب از طریق تولید محتوا در بهینه سازی همین 5 تا هستش  :

اطلاعات :

چه ایده هایی می خواید منتشر کنید، یا دل‌تون می خواد چه چیزهایی به دیگران یا مخاطب بگید؟ میخواید بهش در مورد نگه‌داری گل و گیاه آموزش بدید، میخواید از اطلاعات و تجربه خودتون برای نگه داری کودک و نوزاد بگید ، میخواید محصول تون رو بهش بفروشید ، میخواید در مورد محصول‌تون و کاربردش بهش توضیح بدید و…

خلاصه اینکه میخواید چه پیامی بهش بدید ؟

>>>>>>

اینجا در مورد ایده سازی برای تولید محتوا کلی حرف زدیم :  روش‌های ایده سازی برای تولید محتوای سایت

اینجا هم یه بخش هیجان انگیزی از رایتیناست به اسم بانک ایده های تولید محتوا. در مورد هر سایتی که بخواید محتوا بنویسید اینجا میتونید کلی ایده پیدا کنید :

بانک ایده های تولید محتوا

>>>>>>>>

هدف :

چرا می خواید این ایده ها یا به عبارتی اطلاعات رو منتشر کنید و به گوش دیگران برسونید؟

بعد از انتشار این اطلاعات می‌خواید مخاطب شما چه کاری انجام بده؟ یا چه احساسی داشته باشه ؟

اگر میخواید به مخاطب آموزش بدید که چه جوری گل و گیاه رو تو آپاراتمانش نگه داره که خراب نشه هدف تون دقیقا چیه ؟ می‌خواید مخاطب با جستجو در گوگل با عبارت نگه داری گل و گیاه از طریق این محتوا به سایت شما برسه، میخواید از طریق این محتوا هدایتش کنید به صفحه محصول و مثلا محصول خاکی که برای گل های آپارتمانی دارید رو بهش بفروشید یا ….

خلاصه هدف تون چیه ؟ این باید و باید به عنوان اولین قدم در تولید محتوا مشخص کنید.

من میخوام این محتوا رو تولید کنم چون …

مخاطب :

این حرف ها یا اطلاعات رو می‌خواید به گوش چه کسانی برسونید؟ مثلا این اطلاعات قرار برای بچه های زیر 10 سال منتشر بشه؟ این اطلاعات قرار فقط برای اعضای یه سازمان یا موسسه خاص منتشر بشه یا اطلاعات مربوط به زنان یا مردان یا قشر خاصی از جامعه هست؟

کانال :

می خواید این اطلاعات رو از چه طریقی به گوش مخاطب برسونید؟ مثلا می‌خواید در اینستاگرام به عنوان یه پست منتشر کنید یا می‌خواید مفصل تر در مورد اون صحبت کنید و بهتره در قالب یه مقاله منتشر کنید؟ یا بهتر صداتون رو ضبط کنید و به شکل یه پادکست از طریق پادگیرها به مخاطب ارائه کنید؟

فرم :

در چه فرم و لباسی می خواید اطلاعات خودتون رو منتشر کنید ؟ مثلا می خواید این اطلاعات رو بنویسید و در قالب یه محتوای متنی منتشر کنید یا می خواید در این مورد با مخاطب حرف بزنید و صداتون رو ضبط کنید و منتشر کنید ؟ یا دوست دارید یه فیلم ویدئویی از خودتون در زمان صحبت کردن بگیرید و ویدئو منتشر کنید ؟ یا …

 انواع تولید محتوا – { چه نوع محتوایی تولید کنیم ؟ }

خب فهمیدم تولید محتوا چیه، حالا که چی ؟

اصلا تولید محتوا رو یاد بگیریم چی میشه و به کجا می‌رسیم ؟

خب حالا با وجود تمام این حرف هایی که زدیم ممکنه هنوز سوال شما این باشه که من تولید محتوا رو یاد بگیرم که چی بشه یا با یادگیری تولید محتوا به کجا میخوام برسم ؟

خب اول از هر چیزی همونطوری که گفتم مهمترین چیزی که ما با یادگیری تولید محتوا یاد میگیریم اینه که :

میتونیم پیام خودمون رو به شکل درست و قابل درک به انسان های دیگه انتقال بدیم و این  خیلی چیز بزرگ و کاربردیه

ما تو هر جایگاهی که باشیم از وکیل و معلم و مدیر و فلان و فلان بگیر تا فروشنده لباس و  منشی شرکت و….نیاز داریم که پیامی که تو ذهن مون هست رو درست به مخاطب هامون انتقال بدیم . اگر یه فروشنده لباس نتونه تو همون نگاه اول مشتری رو بشناسه و ندونه چه جوری این پیام که این لباس کاملا برازنده و مناسبت هست رو به مشتری انتقال بده یعنی هیچی، اگر یه وکیل نتونه پیام موکل خودش رو درست توی دادگاه به قاضی انتقال بده، یعنی شکست ، یا یه معلم اگر نتونه پیام رو درست انتقال بده هیچ دانش آموزی سر کلاسش چیزی یاد نمی‌گیره .

اینیا رو گفتم که بگم :

به یادگیری تولید محتوا خیلی فراتر از یه شغل پولساز نگاه کنید . چون یادگیری تولید محتوا به شما کمک میکنه که هر پیامی که دارید رو به شکل درست و تو زمان درست و از روش درستی به انسان های دیگه انتقال بدید و این یعنی موفقیت تو خیلی از جنبه های دیگه زندگی

حالا به غیر از این شما با یادگیری تولید محتوا به شکل های مختلف میتونید پول در بیارید و تولید محتوا بشه منبع درآمدتون و شغل تون .

چه جوری؟

همین الان یه چند لحظه به این چیزی که میگم فکر کنید:

محتوا این روزا برای کسب و کارها مثل غذا میمونه برای همه ما . ما بدون آب و غذا می‌تونیم زنده بمونیم ؟

نه مشخصا .

پس کسب و کارها هم بدون محتوا نمیتونن زنده بمونن .

و این یعنی نیاز به محتوا و تولید محتوابه شدت و به شدت این روزا زیاد شده.

شما فرض کنید یه کسب و کاری که از طریق اینستاگرام داره محصولاتش رو میفروشه، هیچ کپشن و استوری و عکسی نداشته باشه ، این یعنی بی محتوا بمونه و این یعنی اصلا نمیتونه وجود داشته باشه تو اینستا؛

یا یه سایتی رو تصور کنید که تو تمام صفحاتش نه متنی داره نه ویدئویی نه عکسی و نه هیچ نوع محتوای دیگه ای، خب اصلا این سایت زنده است به نظرتون که حالا بخواد مخاطب هم جذب کنه و چیزی بفروشه؟

خب پس همین جا مشخص میشه ما به شدت این روزا نیاز به محتوا و تولید محتوا داریم  .

و من همین جا به شما قول میدم که با یادگیری اصولی تولید محتوا و تسلط به علم تولید محتوا و انواع روش های تولید محتوا و فرآیند تولید محتوا ، هیچ وقت و هیچ وقت تو صنعت تولید محتوا بدون کار نمی‌مونید! { چه جمله قُلُمبه و سُلُمبه ای 😀  }

تمرین 1 تقویت عضلات نویسندگی – روزانه نویسی و آزادنویسی

تمرین تولید محتوا 2 – مشق نویسی و پیدا کردن سبک محتوانویسی

تولید محتوا به دردم میخوره؟اصلا وارد شدن به رشته تولید محتوا به درد من میخوره یا نه؟

خب حالا که فهمیدیم “ تولید محتوا چیست و چه کابردی دارد ؟ ”   { اُُُُُُُه چه رسمی 😀  } حالا شاید سوال خیلی از شماها این باشه که اصلا تولید محتوا به درد من می‌خوره یا نه ؟

راستش من قطعا تو جایگاهی نیستم که بگم ورود به رشته تولید محتوا و دنیای رویایی تولید محتواسازی برای شما خوبه یا نه . چون قطعا این شمایید که باید این رو تعیین کنید. اما من می‌تونم چند تا فاکتور بگم که اگر این ها رو داشته باشید موفقیت‌تون و حال خوب‌تون به عنوان یه تولید کننده محتوا محتمل تر هستش.

اگر این‌ها رو دارید، تولید کننده محتوای موفق‌تر و شادتری می‌شید :

♦ روحیه جستجوگری و راه حل‌سازی

اصلا شاید یه تعریف دیگه تولید محتوا این باشه که، یه مشکلی هست که شما میرید پیداش میکنید و یه راه حل براش پیدا میکنین و میاین با مخاطب در میون میذارید. پس اگر شما این روحیه رو دارید و دوست داریدکه  مشکلات دیگران رو حل کنید میتونید توی تولید محتوا هم موفق باشید.

♦ توانایی و عشق به کلمه‌سازی و کلمه‌بازی

ماده اولیه تولید هر محتوایی اگه گفتید چیه ؟

آفرین به شماهایی که گفتید { کلمات } .

حالا تو محتوای متنی که مشخصه ولی حتی تو تولید محتوای صوتی هم همون چیزهایی که کنار هم میچینید و میاید پشت میکروفون میشینید و اونها رو سرهم میکنید و به مخاطب ها میگید کلمات هستن، تو محتوای ویدئویی هم همینطور و… پس اگر شما عاشق بازی با کلمات و کنار هم چیدن کلمات باشید میتونید تو هر نواع تولید محتوایی موفق تر باشید. حالا در مورد تولید محتوای متنی که دیگه هیچی . شما باید از صبح تا شب با کلمات سر و کله بزنید و باید روزانه نویسی و نوشتن عادت روزانه‌تون بشه.

پس اگر شما جزو اوناش هستید که کلا با کلمات و کلمه سازی و کلمه ‌بازی میونه خوبی دارید، میشه گفت آینده روشنی برای تولید محتوا در انتظارتونه 😉

♦ کار از راه دور و با پیژامه !

شاید یکی از حساس ترین قسمت‌های ماجرای تولید محتوا همینه .

یکی از بخش های مهم کار محتواسازی اینه که خیلی موقع‌ها مجبوری به صورت دورکار و فریلنسری کار کنید.

شما با این شرایط میتونید خودتون رو وفق بدید ؟

جالبه که بگم یکی از علت های اصلی انتخاب شغل تولید محتوا برای من اتفاقا همین سبک کاری و شرایط کاریش بود. چون من به شدت از کار کارمندی بدم میاد و هیچ جوره باهاش سازگاری ندارم . به جاش دوست دارم با پیژامه پشت میز کار خودم بشینم و یه روزایی از تو خونه کار کنم، یه روزایی از تو کافه کار کنم، یه روز دیگه تو سفر،  یه روز ممکنه صبح از دنده چپ پاشم و اصلا دوست نداشته باشم یه کلمه هم بنویسیم و بخونم، یه روز از دنده راست و از کله سحر بشینم پای لپ تاپ و… خلاصه من عاشق کار فریلنسری هستم. اما من اینجوریم قرار نیست همه این سبک کاری رو دوست داشته باشن. خیلی ها هستن تا وقتی که تو اون چهارچوبِ زمانی  و مکانی قرار نگیرن اصلا کار نمیکنن و هیچ پیشرفتی ندارن، یا خیلی ها برونگرا هستن و بر عکس من دوست دارن بیشتر ساعت های روزشون رو کنار همکارها باشن و تو شلوغی. خلاصه که اینکه انتخاب سبک کاری خیلی سلیقه ایه و فرد به فردفرق میکنه و باید هر کسی نسخه مناسب خودش رو پیدا کنه . اما اینجا اینارو گفتم که بگم اونایی که کار کردن فریلنسری سبکِ مناسب شخصیتی و فردی‌شون هست توی تولید محتوا میتونن موفق‌تر باشن. { البته اینو بگم که  100 % کار های تولید محتوا هم از راه دور نیست‌ها و اتفاقا قشنگی صنعت تولید محتوا اینه که خیلی انعطاف پذیره و شما اگه فریلنسری رو دوست نداشته باشید میتونید دنبال شرکت‌هایی بگردید که نیروی ثابت برای کار داخل مجموعه و به صورت حضوری میخوان}

چگونه نویسندگی را شروع کنیم؟ (18 تمرین جادویی برای شروع نویسندگی)   

♦ یادگیری جزو جدا نشدنی زندگی و روتین روزانه یه تولید کننده محتوا

شما وقتی هیچ ورودی ای نداشته باشید چه جور میخواید خروجی داشته باشید؟!

ما وقتی هیچی وارد مغزمون نکنیم خب نمیتونیم چیزی هم بسازیم و بیرون بدیم دیگه . پس به نظر من یکی از چیزهایی که جز اصلی و ضروری یه تولید کننده محتواست، روحیه یادگیریه .حالا این میتونه کتاب خوندن باشه، میتونه ویدئو یوتیوپ دیدن باشه، میتونه مقاله خوندن باشه و… هر چی. ولی باید هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز هر روز  برای یادگیری وقت بذاری.

چگونه تولید کننده محتوا شویم ؟ ( راهی سریع / راحت /کوتاه) 

♦ کمی پوست‌کلفتی و از هم نپاشیدن در پذیرفته نشدن کار

یکی از ویژگی‌هایی که میتونه به ما کمک کنه که در آینده به یه محتواساز یا تولید کننده محتوای برند تبدیل بشیم، اینه که باید کمی پوست کلفتی یا جان سختی در وجودمون باشه. من تو این مدت که از تولد رایتینا می‌گذره آدم‌های زیادی رو دیدم که با انگیزه در حد یه بمب اتم، تولید محتوا رو شروع کردن، اما هنوز چند هفته ای نگذشته و فقط با یه بار شکست و با رد شدن یه کارشون یا بی مخاطب موندن یه محتواشون، صحنه تولید محتوا رو برای همیشه ترک کردن !

ما باید این آمادگی پذیرش این واقعیت رو داشته باشیم که ممکنه خصوصا تو شروع کار،  نه 1 بار که بارها و بارها کارمون رد بشه یا اصلا هیچ مخاطبی نداشته باشه یا مخاطب‌ها اون رو دوست نداشته باشن و فحش و بد و بیراه از اون‌ها بشنویم. باید جان سختی و مقاومت تو این روزایِ سختِ پس‌زده شدن رو بلد باشیم و از پس این شرایط بر بیایم و ازشون گذر کنیم.

نحوه محاسبه حقوق محتوانویسی آنلاین [ زندگی میچرخه باهاش؟ ]

♦ رسیدگی به جسم و روح 

همین جا بگم که محتواسازی و شغل تولید محتوا یه کار فرسایشی و خیلی خیلی سخته .

اگر جزو اون آدم ها هستید که اصلا به جسم و روح خودشون نمیرسن و با بدن و روانِ خودشون دوست نیستن اصلا وارد تولید محتوا نشید، چون تو همون چند ماه اولِ کار به جایی میرسه که باید باید با برانکارد بیان جمع‌تون کنن 😀

ما بعضی روزا شاید مجبور بشیم کم کم‌ِش 7-8 ساعت یه سر پشت لپ تاپ بشینیم و تایپ کنیم و محتوا بسازیم و.. و  این خیلی خیلی به جسم ما آسیب میزنه. اگر اصول ارگونومی در کار کردن رو بلد نباشیم یا هیچ تکونی به خودمون ندیم و انواع تنقلات مضر و آشغال کنار دست‌مون باشه و هُلُپپپپپپپپپپپپپپپپپپپ بدیم بالا قطعا زودِ زود کم میاریم و با بدنی داغون باید شغل دوست داشتنی تولید محتوا رو ترک کنیم.

و اینارو نباید داشته باشید :

♦ کمال‌گراییِ سمی و مهلک

بعضی ها مثل من تو اوایل کار، فکر میکنن یه مقاله 1000 کلمه ای که میخوان بنویسین و منتشر کنن کار اول و آخرشون هست و تنها اثریه که قبل از مرگ‌شون میخواد به اسم‌شون تو این دنیا ثبت بشه !

به خاطر همین می‌خوان اون کار بهترینننننننننننننننننننننننننن محتوای عالم باشه. اگر تا این حد کمال گرا هستید یا نیاید تو کار تولید محتوا یا میاید دُرستش کنید مثل من . من الان همون کمال گرایی رو دارم ولی افسارش رو دستم گرفتم. قطعا الانم خیلی حساسم رو محتوایی که مینویسم ولی همیشه این رو به خودم میگم که ما یه چیزی داریم به اسم { ویرایش } ! یعنی یه نسخه اولیه منتشر کن  و بعد شروع کن بارها و بارها ویرایش کردن تا محتوات میل کنه به سمت ایده آل شدن.

پس شما هم باید حواس‌تون باشه که نذارید کمال‌گرایی سمی شما رو دچار فلج شروع کردن و انجام کار تولید محتوا کنه.

خودت رو اینجوری به نوشتن محتوا وادار کن ؛-)

♦ رَهِ 100 ساله رو یه شبه طی کردن!

اینو خیلی خیلی جدی میگم. اگر خیلی آدم عجولی هستید و دوست دارید ره 100 ساله رو یک شبه برید دورِ تولید محتوا رو یه خط قرمز بکشید.

تولید محتوا اصلا جزو اون کارا نیست که شما امشب بخوابید و فردا یه پاشید یه تولید کننده محتوای حرفه ای بشید .

به هیچ وجه .

توی تولید محتوا مهم ترین چیز اینه که صبور باشی و تداوم داشته باشی تا به نتیجه دلخواه‌تون برسید . مثلا ممکنه یه مقاله ای رو منتشر کنید و 6 ماه طول بکشه که بیاد صفحه 1 گوگل یا ممکنه روزی 2 تا پست اینستاگرام منتشر کنید با هزار و یک بدبختی ولی تا 3 ماه روزی 1 فاوولور هم به فاولورهاتون اضافه نشه یا ممکنه تو شروع کار کلمه ای 20 تا تک تومنی بگیری یا … پس اگه صبور نیستید، اگه یه شبه میخواید پولدار بشید و اگر تداوم ندارید و به محض اینکه یه کم سخت بهتون میگذره کار رو رها میکنید، به نظرم نیاید تو دنیای تولید محتوا سنگین ترید.

برگشتن به روتین نوشتن بعد از یه وقفه طولانییییی

 چگونه تولید محتوا را شروع کنیم ؟ 

به نظرم این سوالیه کم سوال سختیه اما باید جوابش رو پیدا کنیم.

تا حالا شده بخوایید از کلافگی سرتون رو بکوبید به دیوار؟!

متاسفانه من وقتی دنبال یه هدیه واسه یکی از دوستام هستم این شکلی میشم. اصلا من فکر میکنم انتخاب کادوی تولد با اختلاف کمی از کار توی معدن، یکی از سخت ترین کارهای دنیاست.

تولید محتوای یونیک

خلاصه که در نهایت مجبور شدم متوسل بشم به دنیای همیشه در صحنه مجازی. جوری غرق شده بودم که نفهمیدم کی هوا تاریک شد و من هم هیچی گیرم نیومده بود جز خبر خورده شدن یک شونه کامل تخم مرغ اون هم خام توسط یه شاخ مجازی. 😀 دیگه از خیر کادوی تولد گذشته بودم که یهو یه پیج توجهم رو جلب کرد.

یه پیج اینستاگرام بود پر از چیزمیزای گوگولی و مینیمال طوری و جذاب. که نکته جالب این بود که همه اونها هم کار دست خودش بود. ولی هیچ کدوم از اینها نبود که شاخک های من رو به کار انداخت. نوشته هایی که زیر تک تک این گوگولی‌ها بود یه جور عجیبی باعث شد من دوباره برگردم به اونها نگاه کنم بگم واقعا؟!!!

پشت تموم دست سازها یه داستانی بود که به اونها شخصیت میداد. طوری که وادارم میکرد دوباره و دوباره نگاهشون کنم تا بیشتر بشناسم اونها رو. خیلی جالب بود که من نمونه مشابه این محصولات رو جاهای دیگه هم دیده بودم با یه سری مشخصات فنی محصول که زیرش نوشته شده بود. اما توی این پیج انگار با یه سری شخصیت متفاوت طرف بودم.

اون چیزی که جذابیت اون محصولات رو پررنگ تر و پررنگ تر میکرد اون کپشن ها و محتواهایی بود که سازنده اونها نوشته بود نه فقط به خاطر معرفی هنر خودش. اون خوب میدونست که انگشتش رو کجای احساس منی که دنبال چنین محصولی هستم بذاره.

هر چی که بیشتر میگذره مطمئن تر میشم که محتواها هستن که به ذهن و فکر مخاطب جهت میدن و اون رو هیپنوتیزم میکنن برای انجام کاری.

چرا باید تولید محتوا کنیم؟

راستش رو بخوایید مخاطب های امروزی خیلی کم حوصله‌تر و کم طاقت‌تراز قبل شدن.[ روش های جلب توجه مخاطب به محتوا { ثروتمند این روزا کیه؟) ]

خیلی وقت ها اصلا تحمل دیدن یه تبلیغات تلویزیونی وسط فیلم مورد علاقه خودشون رو هم ندارن حتی اگر تبلیغات خیلی پر زرق و برقی باشه و اون برند بیچاره کلی هزینه کرده باشه برای ساخت اون. واقعا هم دیگه روش های ارتباطی سنتی جواب نمیده و حتی بیشتر مواقع آزاردهنده هم هست. با چشم های خودم دیدم که با شروع آگهی های تلویزیونی سریع دنبال کنترل میگردن تا اون رو mute کنن.

خب پس کسب و کارها چطور باید با مخاطب های خودشون ارتباط بگیرن؟

به قول جو پولیتزی توی کتاب “خلق محتوا، خلق مشتری”:

قواعد بازی عوض شده. باید خودتون رو با شرایط جدید وفق بدید. اگر هم نمیتونید … دایناسورها رو که یادتون هست؟! ( به زودی منقرض میشین)

پکیج تولید محتوا

بله. محتواها اومدن و یه تنه دارن دنیا رو تسخیر میکنن. اینترنت و تکنولوژی ها و هوش مصنوعی و گوگل طوفان به پا کردن و شما زمانی میتونید موفق باشید که محتواهای جذاب و مطابق میل همین دنیا تولید کنید. در واقع تمرکز محتواها روی مخاطب هست. بسته به اینکه مخاطب کی هست و چی میخواد و کجا هست باید برای اون محتوا تولید کنیم.

این رو هم فراموش نکنیم که مخاطب های آنلاین امروزی بدقلق تر از مخاطب های سال های گذشته شدن. اونها یه محتوای منحصر به فرد میخوان. میشه گفت بیشتر فعالیت های این مخاطب توی فضای آنلاین و شبکه های اینترنت انجام میشه. و اینترنت هم فقط به محتوای بیشتر نیاز نداره. اون برای اینکه مخاطب خودش رو نگه داره نیاز به محتوای عالی و خاص داره.

اصلا ما باید محتوا تولید کنیم تا بتونیم اعتماد مخاطب رو به دست بیاریم. توی این دنیا اگه نتونیم با مخاطب به یه تعامل سازنده برسیم باید محصول یا خدماتمون رو بذاریم درِ کوزه و … .

 

تازه اون هم یه محتوا با اطلاعاتی که اون میخواد و به دهن اون شیرین میاد. نه تراوشات ذهنی و علایق خودمون. باید ببینیم مخاطب چی میخواد. و همون رو براش فراهم کنیم.

مخاطب دیگه فقط نمیخواد بدونه ما چه محصولی داریم. او خیلی باهوش تر و جلوتر از ماست. قبل از اینکه ما محصول رو بهش معرفی کنیم اونها ته و توی اون محصول رو از طریق کوه منابعی که توی گوگل هست به دست آوردن. پس باید یه چیزهایی فراتر از اینها به مخاطب بدید. داستان های موفقیت، همه اون چیزهایی که مخاطب دنبال اونهاست، اطلاعات و راه حل هایی که زندگی رو برای اونها آسونتر کنه و باعث پیشرفت اونها بشه. همه اینها و هر چیز دیگه ای که برای مخاطب جذاب باشه میتونه به شکل یه محتوا دربیاد. فقط باید زبون مخاطب رو بلد باشیم. ( فصل 3 دوره از 0ِ0 در مورد شناخت پرسونا مخاطب حرف زدم. دیدید؟)

برای اینکه بتونیم این تعامل را با مخاطب بگیریم باید بدونیم که چطور تولید محتوا کنیم. اصول و روش های اون رو یاد بگیریم. راستش یاد گرفتن و آموزش تولید محتوا اصلا کار سختی نیست. کلی منبع و دوره و کلاس هست که شما میتونید تولید محتوا  رو با اونها شروع کنید.

مسیر شغلی تولید محتوا و غلط هایی که من کردم ( زمان و پولم سوخت)انواع محتوا آشنایی با روش های یادگیری تولید محتوا

نویسندگی محتوا از فعالیت هایی هست که خیلی از کسب و کارها چاره‌ای جز بها دادن به اون ندارن. چون محتوا هست که میتونه برای کسب و کارها قلمرو ایجاد کنه و مخاطب ها رو توی اون قلمرو نگه داره. پس بهتره که شروع کنیم به تولید محتواهای مخاطب پسند. ممکن هست که بپرسید برای تولید محتوا از کجا شروع کنیم؟

روش های زیادی برای یاد گرفتن تولید محتوا هست که میخواییم راجع بهش حرف بزنیم.

  • آموزش آنلاین تولید محتوا

اصلا لازم نیست شال و کلاه کنید و زیر برف و بارونِ زمستون و خورشیدِ بی رحم تابستون پاشید برید از این آموزشگاه به اون آموزشگاه تا یه جایی رو پیدا کنید که بهتون بگه چطور میتونید یه کارشناس محتوای خوب بشید.

خیلی آروم و ریلکس بشینید پشت لپتاپتون زیر کولر کلمات کلیدی “آموزش های آنلاین تولید محتوا” رو بزنید توی باکس جستجوی گوگل.

بهتون قول میدم کلی دوره آنلاین بهتون معرفی میکنه که میمونید کدوم رو انتخاب کنید. ما توی رایتینا هم یه دوره رایگان آموزشی تولید محتوای متنی داریم که با یه عالمه سرفصل و تکنیک های آموزشی متنوع و هیجان انگیز و کاربردی از شما یه کارشناس تولید محتوای حسابی میسازه. مخصوصا اگه صفرِ صفر هستید یا چیز کمی در مورد نویسندگی محتوا میدونید.

 

  • کتاب های آموزشی تولید محتوا

اینکه شما بتونید با مطالعه کتابها محتوا رو درک کنید و بفهمید که اصلا چرا باید محتوا تولید کنیم و چطوری نویسندگی محتوا رو شروع کنیم قطعا خیلی خوبه، اما ممکنه یه کم سخت باشه، چون تولید محتوا یه مهارت کاملا عملی و اجراییه. ولی کلی کتاب پرمحتوا و قدرتمند توی دنیا هست که به شما کمک کنن.

آموزش تولید محتوا

اصلا بذارید چند تا از اونها رو که به خود من خیلی کمک کردن بهتون معرفی کنم.

  • ماشین محتوا اثر دن دوریس

توی این کتاب دن اصرار داره تا شما از متوسط بودن فاصله بگیرید و راه و چاه نوشتن یه محتوای عالی و متمایز رو بهتون نشون میده. اون معتقد هست که ماشین محتوا انقدر خوب کار میکنه که کسب و کار شما رو بدون هیچ تبلیغی و فقط و فقط و فقط با تکیه به قدرت محتوا توی مسیر رشد و پیشرفت میبره.

  • کتاب ایده عالی مستدامایده عالی مستدام

یکی از پرفروش ترین و جذاب ترین کتاب های دنیای ایده سازی و تولید محتوا هست. آب دستتون هست یه قُلُپ ازش بخورید و بشینید سر این کتاب. یه جور عجیبی تصورات ذهنی شما رو دستکاری میکنه.

همه ما میدونیم توی دنیای آنلاین، فضاهای مجازی و عالم کسب و کار غوطه ورهستیم فقط به خاطر اینکه میخواییم اثرگذار باشیم و ماندگار. برادران هیث، دَن و چیپ میان و توی این کتاب از 6 راز ماندگاری حرف میزنن. که دونستن این 6 تا راز برای من و شمایی که قصد داریم مخاطب رو مالِ خودمون کنیم از نون شب واجب تر هست.خیلی خوبه که این رازها رو از دهن خود دن و چیپ بشنوید. پس اینطوری مثل الیور توییست بهم نگاه نکنید که 6 راز رو بهتون لو بدم که راه نداره.

 

 

جو پولیتزی و تولید محتوا

 

  • کتاب های جو پولیزی هم که خیلی نیاز به معرفی ندارن. مطمئنم اگه فقط مدت کوتاهی هم باشه که وارد این دنیا شدید حتما برای یک بار هم که شده اسم جو پولیزی رو شنیدید. این رو هم بدونید که جو، پدرخونده‌ی محتوا ست.

من میخوام یه مجموعه کتاب از جو بهتون معرفی کنم. کتاب های خلق محتوا، خلق مشتری و قدرت محتوا و کارخانه محتوا. توی همه این کتاب ها جناب پدرخونده بهتون یاد میده که چطوری محتوایی که مخاطبتون دنبالش هست رو بهش بدید. اینطوری مخاطب دیگه دست از سرتون ورنمیداره چون باور میکنه شما بهترین هستید. بهتون یاد میده که چطوری قبل از ساخت هر محصولی، اول ذهن مخاطب رو مال خودتون کنید و بعد امپراطوری بزرگتون رو بسازید. همچنین اون معتقد هست که تبلیغات مثل این هست که داری سر مخاطب فریاد میزنید که بهترین هستید و این برای مخاطب خیلی آزاردهنده میشه. و بهتون میگه که چیکار کنید تا مخاطب خودش با پای خودش بیاد و مایل به تعامل با شما باشه.

یه واقعیتی رو هم خیلی محکم میکوبه توی صورتتون. منتظرش باشید. اون هم این هست که اگه محتوا تولید نکنید، انگار اصلا وجود ندارید!

 

  • کلاس های حضوری آموزش تولید محتوا

اگه از اون دسته آدم هایی هستید که با کلاس های آنلاین و خودآموزی نمیتونید ارتباط برقرار کنید، خب بگردید دنبال کلاس های حضوری آموزش تولید محتوا. هیچ اشکالی نداره. خیلی ها هستن که توی فضای آنلاین راحت نیستن و ترجیح میدن که حضوری خیلی چیزها رو یاد بگیرن. توی همین گوگل میتونید دنبالش بگردید و مجموعه‌هایی رو پیدا کنید که شما رو به هدفتون برسونه.

فقط اینکه اگه بخوایید خیلی تعلل کنید و این پا و اون پا، ممکن هست سرد بشید و کلا حال و هواش از سرتون بیفته. اون موقع شما میمونید و آرزوهایی که بوی نم گرفته. کی میدونه؟! شاید کلی توانایی پشت این شخصیت کلافه شما باشه که اگه بهشون بها ندید فقط حسرتش باقی میمونه.

پس اگه فکر میکنید که به این دنیا علاقه دارید و به محتوا و ضرورت وجودش باور دارید پاشید تا دیر نشده. مهم نیست چطوری فقط شروع کنید.

ولی یه نکته کوچولو اما مهم این که قبل شروع دوره هاتون به هر شکلی که هست یه تحقیقِ ریزه میزه داشته باشید تا از کیفیت دوره ها مطمئن شید.

کسب درآمد از تولید محتوا

شروع تولید محتوا با برنامه ریزی و هدف گذاری

خب حالا من چند تا تولید کننده محتوا میبینم که میخوان استارت بزنن و گاز بِدَن و دِ برووو…

ولی نه، نه، نه … یه لحظه بایستید. یه نفسی تازه کنید تا بگم داستان از چه قرار هست.

شما قبل از اینکه به فکر سایت و اینستاگرام و این جور جاها باشید در مورد یه سری چیزها باید حسابتون رو با خودتون یه سره کنید. با خودتون کلنجار برید.

اصلا از خودتون بپرسید چی از جونِ دنیای آنلاین میخوایید؟! انتظار دارید شما رو به کجا برسونه؟! اصلا خودتون چرا اینجایید و قلمتون رو از غلاف درآوردید میخوایید محتوایی تولید کنید که به خورد این فضا بدید؟! بخاطر پولِ بیشتر؟ میخوایید بیشتر دوستتون داشته باشن؟ یا اینکه کسب و کارتون میخواد با این کار به فروش بیشتری برسه؟!

میدونید شما اگه جواب این سوال ها رو بدونید، صاحب چه ثروتی میشید؟!!!

هدف.

دونستن جواب این سوال ها این معنی رو میده که شما ثروتی به اسم هدف دارید.

هدف ها کرم های شبتاب کوچولو توی دل یه جنگل تاریک هستن که راه رو به شما نشون میدن. تصور کنید که نباشن! شما دیگه دو قدم جلوی پای خودتون رو هم نمی‌بینید و نمی‌دونید چی در انتظارتون هست. به جناب خورشید هم دلخوش نباشید که قرار نیست به این زودیها رخی نشون بده.

توی دنیای تولید محتوا هدف گذاری و برنامه ریزی اولین قدمی هست که شما باید بردارید. این بهتون کمک میکنه چند قدم جلوتر رو خیلی راحت تر ببینید و از قبل خودتون رو واسه خیلی چاله چوله‌ها آماده کرده باشید. حتی باعث میشه واسه ثانیه به ثانیه کارتون برنامه داشته باشید و زمان دیگه مثل میگ میگ از دستتون درنمی‌ره.

پروموت محتوا

اینکه شما بدونید چه انتظارات و اهدافی دارید باعث میشه که خودتون رو مجهز کنید به سلاح‌های پیشرفته تر. مثلا توی هدف های بلندمدتون تولید محتواهای ویدیویی هست. این باعث میشه قبل از رسیدن اون روز شما برید تکنیک ها و روش های جدید رو یاد بگیرید و خودتون رو برای به چنگ آوردن هدف که تولید یه محتوای ویدیویی جذاب که توی youtube کلی دیده بشه آماده کرده باشید.

داشتن هدف و برنامه ریزی این دید رو به شما میده که محتوایی که قرار هست تولید کنید برای چه مخاطب هایی و کجا تاثیرگذارتر هست. بهتون جهت میده که کجا باید دور بزنید و کجا گردش به چپ ممنوع هست. هدف گذاری و برنامه ریزی توی تولید محتوا اگه به درستی انجام بشه یه چشم انداز خیلی خیلی قشنگ رو جلوی روتون ظاهر میکنه که برای رسیدن بهش دستتون رو از پاتون تشخیص نمیدید بس که ذوق رسیدن بهش دارید.

فکر کنید چقدر قشنگ میشه که اولین محتوای حرفه‌ای تون برای خودتون باشه. اون هم از برنامه ها و هدف هایی قرار هست صحبت کنید که توی تولید محتوا ضروری و واجب هستن.

پیام محتوا رو به روش “اصغر آقا اکبری” انتقال ندید

انتخاب نوع محتوا مناسب برای شروع تولید محتوا

ما توی رایتینا به شدت به این موضوع باور داریم که [محتوا چیزی هست که جاهای خالی رو پر میکنه.]

حالا این محتوا میتونه صوت باشه یا تصویر و ویدئو و یا اینکه با کلمات و جملات در قالب متن. هیچ تفاوتی نداره. فقط اون چیزی که مهم هست اینه که یه محتوای ارزشمند باشه. همین. یعنی فقط به دنیا نیومده باشه که جای محتواهای مفید رو بگیره. حرفی برای گفتن داشته باشه و راه حلی به مخاطب خودش برای حل مشکلش بده.

ولی شما به عنوان یه نویسنده محتوا باید بدونید چه نوع محتوایی رو توی چه فضایی انتشار بدید. این مساله خیلی مهمی هست. چون محتواهای طولانی وبلاگ اصلا در حوصله یه کاربر شبکه های اجتماعی که اومده یه ربع چرخی بزنه و استراحتی کنه و بره، جایی نداره. و بالعکس خیلی از مخاطب های ما به عمد میان توی وبسایت ها دنبال حل مشکلات خودشون، چون میدونن اونجا محتواهای بیشتر و توضیحات مفصل تری گیرشون میاد.

حالا من و شمایی که ملقب هستیم به تولید کننده محتوا، خوبه که همه این خونواده چه متنی، چه صوتی و چه تصویری رو بشناسیم. ولی خب این یه قانون نیست. ممکن هست یکی بیاد بگه من فقط میخوام کلیپ بسازم یا فقط میخوام با کلمات و جملات و نقطه ویرگول‌ ها سر و کله بزنم. خب این دیگه انتخاب خود شماست.

من اومدم و یه توضیحات مختصری راجع به این 3 تا نوع محتوا (متنی / صوتی / تصویری) آوردم تا بدونیم که چی هستن و چیجوری باید اونها رو شروع کنیم.

انواع تولید محتوا – { چه نوع محتوایی تولید کنیم ؟ }

 

  • چگونه تولید محتوای متنی را شروع کنیم؟

باور میکنید هنوز که هنوزه آدم ها به کلماتی که روی کاغذ اومده یا توی صفحه مانیتور کامپیوتروموبایل میخونن، بیشتر اعتماد دارن!! حالا اگه درست همین کلمات با همین مضمون توی یه محتوای صوتی یا ویدیویی گفته بشه یه ذره توی دل خودشون دو به شک هستن، بعد که حواستون نیست یواشکی میرن ببینن گوگل تایید میکنه اصلا!!!

اینها رو نگفتم که بگم محتواهای صوتی و ویدیویی قابل اعتماد نیستن. نه اصلا و ابدا. که خودم از طرفدارای دو آتیشه‌ی اونها هستم.  فقط خواستم از قدرت متن ها بیشتر تعریف کنم. مثلا من خودم وقتی ویدیوهای یوتیوب رو میبینم وسوسه میشم برم منبع  و متن اون ویدیو رو پیدا کنم و دوباره بخونم. شاید به خاطر این هست که بیشتر توی ذهنم میمونن.

خلاصه اینکه میخوام بگم محتواهای متنی تا دلتون بخواد ویژگی های خوب دارن. یکی ش اینکه گاو پیشونی سفید هستن. خیلی راحت پیدا میشن. هر وقت بهشون نیاز داشته باشی با یه سرچ ساده گوگل همه چیز رو واستون ردیف میکنه.

این موضوع برای وبلاگ نویس ها و اونهایی که محتواهای خوب و ارزشمند تولید میکنن خیلی خوبه. چون تا مخاطب یه کلمه رو سرچ میکنه گوگل اونها رو هول میده جلو. پس حواستون باشه برای شروع تولید محتوای متنی حتما و حتما توی سئو یا بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو استاد بشید.

این هم مدنظرتون باشه که دیگه فقط به محتواهایی که پر شدن از کلمه و جمله و یه سری عبارت های طولانی حوصله سربر نمیگن محتوای متنی. اتفاقا محتواهای متنی هم پیشرفت کردن و زمانی جذاب تر میشن که شما توی دل اونها از عکس و صدا و فیلم هم استفاده کنید. حالا نه اینکه همه اینها همیشه باید کنار هم باشن. ولی محتواهای متنی دیگه از اون خشکی و عصا قورت دادگی سابق دراومدن.

حالا فرض کنید میخوایید محتوای متنی بنویسید. بیایید قدم به قدم بریم جلو که چیشده و چی میخواد بشه. ببینیم اصلا برای شروع تولید محتوا چکار باید کرد؟

قدم اول: هدفتون رو از گرفتن مداد توی دست هاتون بدونید. اصلا چرا میخوایید بنویسید و چی میخوایید بنویسید. و برای کجا میخوایید بنویسید.

قدم دوم: بدونید کدوم دسته از مخاطب ها قراره بیان و به محتوای شما سر بزن و از توی دل اون راه حل مشکلات خودشون رو پیدا کنن.

قدم سوم: با شناخت مخاطب هاتون باید بدونید که به چه زبونی بنویسید تا برای اون دسته از مخاطب های شما جذاب تر بشه طوری که نتونه چشماش رو از محتوا برداره تا زمانی که تموم شه.

تولید محتوا متنی

حالا توی این مسیر خیلی روشن و واضح میتونید شروع کنید به نوشتن. که البته این هم خودش دنیایی هست که ما توی رایتینا مدام داریم راجع بهش حرف میزنیم. اصول نوشتن یه محتوای خوب یکی از چیزهایی هست که شما حتما توی دوره هاتون یاد گرفتید. ما هم توی رایتینا کلی تکنیک و آموزش داریم که حسابی جعبه ابزار محتوایی تون رو پر و پیمون میکنه.

 

  • چگونه تولید محتوای صوتی را شروع کنیم؟

محتواهای صوتی هم توی دنیای محتواها حسابی گرد و خاک یه پا کردن. یه جورایی واسه خودشون شخصیت و هویت مستقلی دارن و خیلی از تولیدکننده های محتوا ترجیح میدن که فقط کار تولید محتوای صوتی مثل تولید پادکست و کتاب‌های صوتی و هر نوع محتوای صوتی دیگه رو انجام بدن. و همه انرژی و توانایی و ایده‌ها و خلاقیت های خودشون بعلاوه حنجره‌ی طلایی خودشون رو روی این کار میذارن.

تولید محتوای با کیفیت

 

ولی این یه واقعیت بزرگ هست که صدا ستون تولید محتوای صوتی هست. اون هم صدایی که صاحبش باید بدونه که چطوری و چقدر و چه نوع احساسی رو کجا قاطی کنه با لحن صداش تا مخاطب رو میخکوب کنه توی یه نقطه‌. مبادا که پلک بزنه و صدای پلک زدنش باعث شه یه کلمه از این محتوای جذاب صوتی رو از دست بده.

اگه به این نوع محتوا علاقه دارید و فکر میکنید از پسش برمیایید پس معطل نکنید.

برای شروع یه تولید محتوای صوتی خوب و جذاب و میخکوب کننده شما 4 تا فاکتور نیاز دارید.

فاکتور 1 اُم: یه صدای خوب و دوست داشتنی که قابلیت این رو داشته باشه تا احساسات مختلفی رو باهاش میکس کرد. ( البته من اصلا صدام خوب نیست ولی پادکست رو شروع کردم ؛-) )

البته این رو هم توی ذهنتون داشته باشید که اگه یه درصد خودتون نتونستید به هر دلیلی اجرا رو به عهده بگیرید میتونید با یه دوست یا یه فردی که فکر میکنید صداش برای این کار ساخته شده یه کار تیمی عالی داشته باشید. حتی میتونید صداهایی با لحن و تن‌های متفاوت رو برای این کار استفاده کنید که برای مخاطب شما جذاب تر میشه.

فاکتور 2 وُم: تجهیزات خوب هست. چون صدای شما باید کاملا گویا و واقعی به گوش مخاطب برسه. پس داشتن یه میکروفون خوب میتونه یه هم‌تیمی قدرتمند باشه که چند تا گل هم بزنه توی دروازه حریف. ( من خودم با میکروفون بویا مدل BY-M1 A20  ضبط میکنن هم به صرفه است هم خوبه)

فاکتور 3 وُم: یه فضای خوب و آروم هست که توی فایل صوتی شما صداها و نویزهای اضافی و آزاردهنده نباشه. حالا همون اول کار لازم نیست برید توی یه استودیویی باشید که عایق صدا داشته باشه. برای شروع یه مکان آروم کارتون رو راه میندازه.

فاکتور 4 اُم: همون چیزی که بعد این همه دبدبه کبکبه شما باید با اون بتونید تیر آخر رو بزنید. محتوایی که شما میخوایید توی قالب یه صوت به مخاطب خودتون ارائه بدید باید انقدر قدرتمند باشه که مخاطب نبودن کلمات و بیکار موندن چشم‌هاش رو حس نکنه. اصلا انگار هیچ وقت چشمی در کار نبوده و همه ی وجودش گوش باشه.

یه چیزی رو هیچ وقت فراموش نکنید. و قدر این روزهای خودتون رو بدونید. اون قدیم مدیما اون عاشق های بینوایی که سودای گویندگی توی سرشون بود برای اینکه بتونن اینکه قصه های خودشون رو بگن و با مخاطب خودشون حرف بزنن  باید از هفت خوان رستم رد میشدن تا تازه برسن به مصاحبه اصلی. یعنی آیا بتونن یه استودیوی فکسنی با یه میکروفون عتیقه بدن بهش یا نه؟

اما این روزها مواد اولیه تولید یه محتوای صوتی مثل نقل و نبات اطرافمون ریخته. همه یه میکروفون به خودشون وصل کردن دارن محتوای صوتی تولید میکنن.

پس قدر این روزها رو بدونید که رقبا بیکار نمیشینن. اگه از صدا و تجهیزات فاکتور بگیریم باز هم میمونه همون محتوایی که برگه برنده شماست. باید بدونید هوادارهای محتوای صوتی دنبال چی هستن و حتی اونهایی که علاقه‌ای به پادکست ندارن جای خالی چه چیزهایی باعث میشه اونها از این محتواها فاصله بگیرن.

ایده های زیادی هست که شما میتونید اون ها رو تبدیل به محتوای صوتی کنید و چه بسیار پول هم که میتونید ازش دربیارید.

چه جوری نمونه تولید محتوا متنی بسازیم؟ | پورتفولیو نویسندگی

  • چگونه تولید محتوای ویدئویی را شروع کنیم؟

خب خونواده بزرگ محتواها همچنان ادامه دارن. محتوای ویدیویی داداش وسطی هست. 😉  محتواهای ویدیویی خیلی دست شما رو باز میذارن تا همه اون چیزی که مخاطب میخواد رو بهش بدید. خیلی خودمونی و جذاب و شفاف میتونید پیام خودتون رو به مخاطب انتقال بدید.

هزینه تولید محتوا

 

اصولا مخاطب ها عاشق این محتواها هستن. سایت single grain هم این موضوع رو تایید کرده. آماری که داده به نظر من Wowww داره اونها میگن هر فرد هر روز 100 دقیقه اختصاص میده برای تماشای ویدئوهای آنلاین. که این آمار نسبت به سال 2019 یه چیزی حدود 19٪ افزایش داشته. این اطلاعات اهمیت و جایگاه این نوع محتوا رو پیش مخاطب اثبات میکنه. پس هر چه زودتر یه تکونی به خودتون بدید که مخاطب هاتون چشم انتظار نذارید. قبل از شروع تولید محتوای ویدئویی حتما حواستون به چندتا نکته باشه.

نکته اول: اون محتوایی که قرار هست به صورت تصویر و فیلم به مخاطب ارائه بدید خیلی مهم هست که چی باشه و چطور تهیه بشه.

و جالب اینکه قبل هر محتوای چه صوتی چه ویدئویی حتما باید یه محتوای جذاب متنی داشته باشید. از خوبی های محتواهای متنی حرف زدیم که بیراه نگفتم.

نکته دوم: مواظب این موضوع باشید که همه محتواها برای تولید محتوای ویدئویی مناسب نیستن. کاری که باید بکنید این هست که توی یوتیوب و گوگل و بقیه فضاها بگردید، محتواهای مخاطب پسند رو پیدا کنید و حتی بدونید که جای چه موضوع‌هایی خالی هست و اون موقع تصمیم به انتخاب موضوع بگیرید.

نکته سوم: حالا باید تصمیم بگیریم که خودمون میخوایم بریم جلوی دوربین حرف بزنیم یا انیمیشن بسازیم یا هر طور دیگه ای که فکر میکنیم جذاب تر میشه. بعد از تصمیم گیری نوبت به اقدام و فراهم کردن تجهیزات اولیه کار هست.

اگه قرار بر این هست که خودمون و چند نفر دیگه یه سناریویی رو اجرا کنیم یا آموزشی بدیم یا هر چیز دیگه‌ای خب مسلما به یه دوربین خوب، یه میکروفون که به ویدئوی شما کیفیت صدای خوبی بده، یه سه پایه که مبادا لرزش های فیلم باعث عدم تمرکز و به هم ریختن اعصاب مخاطب شما بشه و در نهایت هم یه نورپردازی مناسب که جلوه قشنگ تر و حرفه‌ای تری به ویدئوی شما بده، حضورشون لازم هست.

ساختن محتوای ویدئویی به همین سادگی که اینجا راجع بهش حرف میزنیم نیست. ولی تولید اون هم غیرممکن و بالا رفتن از کوه قاف هم نیست. پس اگه بهش علاقه دارید و میدونید که خیلی از محتواها و موضوعات توی قالب های محتواهای ویدئویی گیرایی بیشتری برای مخاطب شما داره خب دست بجنبونید که همین حالا هم کم کم داره دیر میشه.

اگه هم ترجیح شما به ساختن انیمیشن هست که حسابی باید بترکونید. چون رقبای زیادی دارید و تولید یه انیمیشن متفاوت با محتوایی که حرف های زیادی برای گفتن داشته باشه و مخاطب حس نکنه که فقط داره وقت خودش رو هدر میده، بدون شک زمان زیادی رو از شما میگیره. ولی خب 1٪ یه گوشه چشمی هم به نیمه پر لیوان داشته باشید که اگه بتونید چنین محتوایی رو موفقیت آمیز تولید کنید و مخاطب هست که پشت مخاطب برای شما و کارهاتون به صف میشن، مطمئنم که وسوسه میشید تا هر چقدر زمان و انرژی لازم هست صرف این کار کنید. چون اگه بگیره نون هست و روغن که توی هم جیلیز و ویلیز میکنن.

مخاطب هدف در تولید محتواشناسایی مخاطبین هدف در تولید محتوا

اصلا شما واسه چی پا به پای من تا اینجا اومدید؟ خودتون میدونید؟ امیدوارم که بدونید. حتی من هم میدونم. اومدید که با هم یاد بگیریم چطوری یه محتوای عالی تولید کنیم. ولی خب محتوا تولید کنیم که چی بشه؟!

همونطور که یه کم بالاتر هم بهتون گفتم مخاطب هست که به محتوای ما ارزش و اعتبار میده. حتی اون هست که به گوگل خط میده تا الگوریتم های خودش رو تعیین کنه. پس همه بود و نبودِ ما تولید کننده های محتوا مخاطب ما هستن. طبق آماری که سایت DigitalMarketing.org داده بیشتر از 4.6 میلیارد کاربر فضای آن‌لاین توی دنیا وجود داره. شما هم باید بگردید مالِ خودتون رو پیدا کنید. میدونید مخاطب هدف شما چه کسانی و با چه ویژگی هایی هستن؟!

اصلا میدونید مخاطب هدف به کی میگن؟!

به ساده ترین زبون بخوام بهتون بگم همه مردم دنیا دنبال این هستن که مشکلات و نیازهای کوچیک و بزرگ خودشون رو برطرف کنن. شما هم یه نگاهی به کسب و کار خودتون به حرفه‌ای که دارید بندازید. ببینید محصولات و خدمات شما گره از کار چه کسایی قرار هست باز کنه؟ برای چه کسایی جذاب تر و مفیدتر هستید؟

جواب این سوال ها همون مخاطب های هدف شما هستن. این مخاطب ها یه سری مشکلات و دغدغه ها و ویژگی های مشترک دارن. که همه این ویژگی ها باید همون چیزهایی باشن که محتوای شما روی اونها تمرکز میکنه. ویژگی هایی مثل گروه سنی خاص، علایق مشترک، حرفه و شغل و تخصص مشابه، قدرت خرید برابر، مناطق جغرافیایی مشترک و خیلی چیزهای دیگه حتی مثل مجرد بودن یا متاهل بودن مخاطب شما.

همه اینهایی که من گفتم میتونن بر اساس هدف محتوای شما ریزتر و ریزتر و ریزتر بشن. فقط کافی هست بدونید که شما قراره برای یه سری مخاطب خاص توی یه زمان خاص پیام مناسبی رو ارائه بدید تا بتونید ارتباط هدفمند و معنادارتری رو با اونها برقرار کنید.

یعنی باید طوری محتوا تولید کنیم که مخاطب هدف ما کاملا احساس کنه با اون داریم صحبت می‌کنیم. جوری که یهو حتی بترسه به اطرافش نگاه کنه فکر کنه که تحت نظر هست. یعنی شما باید بتونید چنین تاثیری روی مخاطب هدف خودتون بذارید.

یه جور دیگه بخوام بگم مخاطب هدف شما همون هایی هستن که به هر محتوا، محصول یا خدماتی که شما تولید میکنید علاقه مند باشه یا به اونها نیاز داشته باشه.

پس سعی نکنید فقط ترافیک الکی توی سایت خودتون ایجاد کنید. خیلی از مخاطب هایی که بی هدف توی سایت شما میگردن حتی نمیدونن شما دارید از چی حرف میزنید و حتی برای اونها مهم هم نیست. اتفاقی که برای خیلی از کسب و کارها میفته. کلی بازدیدی کننده دارن بدون هیچ تعاملی. این اصلا برای یه کسب و کار خوب نیست. پس به نفعتون هست که مخاطب های واقعی خودتون رو شناسایی کنید تا قدر محتوایی که برای کلمه به کلمه و ثانیه به ثانیه اون تلاش میکنید رو بدونن.

خودتون فکر کنید چی رو ترجیح میدید:

10 تا کاربری که که حسابی به محتوای شما و سایت شما علاقمند هستن و مدام با شما توی تعامل و ارتباط هستن یا هزاران کاربر بی تفاوت که هیچ واکنش و احساسی به محتوای شما ندارن؟!

مطمئنا همه ما اون 10 نفر رو ترجیح میدیم که برای تولید محتواهامون روی اونها تمرکز کنیم.

مخاطب هدف محتوا

خب اینها باید شناسایی بشن. باید بشناسید مخاطب هایی رو که با علاقه شما رو دنبال میکنن و حتی محتوای شما رو به اشتراک میذارن.

من میخوام چند تا راه بهتون نشون بدم که همه این راه ها ته‌ش میرسه به مخاطب هایی فعال و علاقمند و مشتاق.

تولید محتوای آموزشی یعنی چی ؟ [ شاید اون چیزی که فکر میکنید نیست ]

راه شماره 1: خودتون کی هستید؟

شما اگه بدونید کی هستید و چیکار میکنید و قرار هست چه مشکلاتی از مخاطب رو برطرف کنید، با یه چرخ زدن ساده توی وب سایت ها و شبکه های اجتماعی و فهمیدن خواسته ها و نیازهای مخاطب ها، میتونید بین اهداف خودتون و نیازهای و خلاهای اون دسته از مخاطب ها یه نقطه مشترک پیدا کنید.

راهنمای جامع تولید محتوا

همون مخاطب هایی که پست های شما رو توی شبکه های اجتماعی به اشتراک میذارن و نظر میدن و میخوان که با شما در تعامل باشن همون هایی هستن که باید بیشتر زمان و انرژی خودتون رو برای اونها سرمایه گذاری کنید. این دسته از مخاطب های هدف همونهایی هستن که با پای خودشون اومدن و دست دوستی به سمتتون دراز کردن. شما هستید که باید با چشم های بازتری به اطرافتون نگاه کنید و از این دسته غافل نشید. به جای اینکه وقتون رو بذارید برای اون مخاطب نماهایی که نمیخوان هیچ محصولی از شما بخرن و یا اصلا به محصولات شما نیازی ندارن و شما هم در مقابل چیزی برای ارائه به اونها ندارید، باید به مخاطب های درست تری بها بدید.

راه شماره 2: چهارچشمی حواستون به رقبا باشه

آگاهی از اینکه رقیب های شما چیکار میکنن و برای کی مینویسن بهتون کمک میکنه که بدونید بهتر هست روی چه مخاطب هایی باید سرمایه گذاری کنید و نکته مهمتر این هست که میفهمید چه مخاطب هایی رو دستکم گرفتن و شما با دونستن این نقاط ضعف میتونید اون دسته از مخاطب ها رو شناسایی کنید و بهشون همون چیزی رو بدید که دل اونها میخواد.

یکی از راه های پیدا کردن مخاطب های ناراضی این هست که برید زیر پست رقیب هاتون و کامنت های مخاطب های اونها رو بخونید. حالا میفهمید چه فرصت هایی رو رقیب شما از دست داده و شما باید اون رو توی هوا بقاپید. اونها مخاطب های شاکی هستن که رقیب شما نتونسته خلاهای اونها را پر کنه وقتش هست که شما دست به کار شید. شناخت این دسته ها از مخاطب ها برای انجام تولید محتوا به شما جهت و مسیر رو نشون میده.

[ دورکاری ] -تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه!

راه شماره 3: بدونید که مخاطب شما چه کسایی نیستن

یکی از راه ها برای اینکه بدونید چه کسایی مخاطب شما هستن این هست که بدونید چه کسایی مخاطب شما نیستن. یعنی مخاطب منفی های خودتون رو بشناسید. دقیقا همون هایی که اهمیتی به کار شما نمیدن.

یه جورایی معکوس کار کنید.

البته یه طور دیگه هم میتونید به به قضیه نگاه کنید. اینکه همیشه خوش بین نباشید و نکات منفی رو هم مدنظر داشته باشید. مثلا به جای اینکه همیشه دنبال این باشید که مخاطب چی میخواد، بگردید ببینید مخاطب هدف شما چی نمیخواد و اون رو از خودتون و برنامه هاتون دور کنید.

ممکن هست به نظرتون مسخره بیاد. اما فکر کنید یه روز یه محتوایی تولید میکنید که مخاطب هدف شما کلا از شما و تولید محتوا و دنیای تولید محتوا و حتی از جو پولیزی هم نا امید میشه. فقط کافی هست اطلاعات زیادی در این مورد داشته باشید شانستون برای جذب مخاطب هم میره تا آسمون.

مخاطب هدف شما ارزشمندترین سرمایه شماست. فکر نکنید با انتشار یه محتوای عالی یا فروش یه محصول خوب کارتون با اون تموم شده. نه. اون نیاز به توجه و مراقبت داره. یه مخاطبی که یه بار برای شما کامنت گذاشته یا از خدماتتون استفاده کرده باید برگرده برای تعامل دوم. و اگه این اتفاق نیفته میتونیم بگیم کوتاهی شما بوده.

مخاطب ها همیشه نیاز دارن احساس خاص بودن داشته باشن و این احساس رو به اونها بدید که برای شما خاص و متمایز هستن. اینطوری تعامل عجیبی و گرمی بینتون شکل میگیره و برای هم موندگار میشید.

انتخاب بستر مناسب برای شروع تولید محتوا

برای شروع نویسندگی تولید محتوا خیلی فضاها در اختیار شما هست که بتونید توی اونها همه هنر خودتون رو به نمایش بذارید و حسابی برای خودتون مخاطب جمع کنید که واستون دست و جیغ و هورا بکشن.

فقط باید این فضاها، محدودیت ها و ویژگی های اونها رو خوب بشناسید. فضاهایی مثل:

  • وب سایت‌ها
  • شبکه های اجتماعی (twitter, facebook, linkdin,Threads Instagram, youtube و …)
  • کتاب های الکترونیکی
  • کتاب های صوتی
  • پادکست ها

توی وب سایت ها دستتون بازِ باز هست. اتفاقا هر چی بیشتر بنویسید برای مخاطب جذاب تر هست چون مخاطب میاد توی وب سایت که در مورد نیازهای خودش به طور مفصل اطلاعات کسب کنه.

اما شبکه های اجتماعی هر کدوم محدودیت های خاص خودشون رو دارن. مثلا اینستاگرام فقط تعداد محدودی کاراکتر رو اجازه میده که پست کنید یا youtube فقط محتواهای ویدئویی شما رو میپذیره و به ترتیب هر کدوم محدودیت های خاص خودشون رو دارن.

تولید محتوا اینستاگرام

من فکر میکنم برای اینکه شما تولید محتوا رو شروع کنید بهترین فضا وب سایت ها هستن و بعد از اون هم اینستاگرام. چون توی وب سایت شما میتونید مگاپست هایی رو تولید کنید که توی اونها همه خونواده محتوا به کار گرفته شده. هم متن و هم صوت و کلیپ و ویدئو. این مگاپست ها یا ابَرپست ها برای مخاطب خیلی جذاب هستن و به شما انگیزه میدن برای ادامه دادن.

خلاصه بسته به اینکه شما تمایل به تولید چه نوع محتوایی دارید میتونید از فضاهای مختلف آنلاین استفاده کنید.

 

سوالات مصاحبه استخدام کارشناس تولید محتوا ( تَقَلُبانه)

بعد از ” تعریف تولید محتوا  “، میرسیم به  قانون Goldilocks در تولید محتوا

این قانون بیشتر در مورد افزایش انگیزه در زندگی و کسب و کار استفاده میشه . اما ما میخوایم برای افزایش انگیزه برای شروع و ادامه این تولید محتوا هم ازش استفاده کنیم.

ما برای اینکه تو هر کاری رشد و پیشرفت کنیم نیاز به انگیزه داریم . بی انگیزگی می تونه باعث بشه انجام هر کاری برای ما غیر ممکن و دست نیافتنی بشه و به همین دلیل مدام احساس پوچی و شکست کنیم .

 قانون Goldilocks میگه  :

زمانی انگیزه افراد برای انجام کاری زیاد میشه که دقیقا این کار مطابق با قابلیت ها و توانمندی های فعلی فرد باشه ، نه آسان تر نه سخت تر .

همه ما انسان ها چالش و رقابت رو دوست داریم اما باید سطح دشواری اون برامون مطلوب باشه . مشخصا اگر کاری به ما محول شود که از سطح توانمندی های فعلی مون خیلی پایین تر باشه قطعا خیلی زود خسته می شیم و اگر این کار به شکلی باشه که از سطح توانمندی ها ما بسیار بالاتر باشه به زودی از انجام  این کار دلسرد و نا امید می شیم .

مثلا فکر کنید شما چند سالی میشه که تنیس بازی میکنید . فرض کنید مربی شما تصمیم میگیره یه مسابقه برای شما تدارک ببینه که شما رو محک بزنه .

اگر اون این اشتباه رو بکنه که برای انتخاب فرد روبروی شما از یه فردی دعوت کنه که تازه 1 هفته است تنیس رو شروع کرده و حتی هنوز نحوه گرفتن درست راکت تنیس رو  هم بلد نیست قطعا شما هیچ انگیزه ای برای این مسابقه ندارید چون میدونید پیروز بی چون و چرای این مسابقه هستید .

بالعکس اگر  Roger Federer یا Serena Williams رو دعوت کنه که با شما بازی کنه قطعا بازم هیچ انگیزه ای برای این مسابقه ندارید چون میدونید بدون شک بازنده این بازی هستید .

وووووووووووووووووووو فقط زمانی این مسابقه برای شما هیجان داره و برای اون تلاش زیادی میکنید که دقیقاااااااااا تنیس بازی هم سطح خودتون انتخاب بشه . در این حالت هست که شما به چالش کشیده میشید و این مسابقه براتون جذاب میشه و تلاش میکنید به هر طریقی برنده این بازی بشید

چرا این قانون رو  توی  ” مقاله تولید محتوا  “گفتم ؟

اینو گفتم که بگم من به عنوان مدرس دوره های آموزش تولید محتوا دقیقا فضای سوم رو میخوام براتون توی رایتینا ایجاد کنم؛ یعنی رقابت شما با کسایی که توی تولید محتوا هم سطح شما هستن نه بالاتر و نمیذارم که توی طول یادگیری تلوید محتوا توی رایتینا انگیزه تون رو از دست بدید و نا امید بشید اما قطعا برای موفق شدن تو این مسیر به کمک و همراهی شما هم نیاز دارم. چون تا زمانی که شما مدام بخواید خودتون رو با بهترین های تولید محتوا و حرفه ای ها مقایسه کنید دائما احساس شکست میکنید و انگیزه تون رو برای ادامه مسیر از دست میدید .

پس بهترین کار این هستش که خودتون رو با هم سطح های خودتون مقایسه کنید و خودتون رو با خودتون زمانی که یادگیری تولید محتوا رو از صفر شروع کردید مقایسه کنید و به خودتون انگیزه بدید .

و علاوه بر اینکه اصلا دنبال این نباشید همیشه و هر زمان انگیزه داشته باشید و این یه تصور غلطه که ما داریم .

ما یه چرخه ای داریم برای افزایش انگیزه به این شکل که :

اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه              اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                        اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                    اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                                        اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                          اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه                          اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه            اقدام ….> نتیجه …..> انگیزه

پس اول باید اقدام کنی و بعد نتیجه رو ببینی و بعد انگیزه بگیری و دوباره ادامه بدی و این چرخه بارها و بارها تکرار میشه تا شما به هدف تون برسید . پس به جای اینکه دائم دنبال انگیزه پیدا کردن برای یادگیری تولید محتوا یا هر کار دیگه ای باشید به نظر من فقط و فقط اقدام کنید هر چند یه اقدام کوچیک مثل گوش کردن و دیدن یه آموزش در مورد تولید محتوا و بعد با به کارگیری این تکنیک ها و آموزش ها نتیجه اش رو ببینید مطمئن باشید بعد انگیزه هم خودش رو نشون میده .

تولید محتوا در خانهبعد از ” تعریف تولید محتوا  “، میرسیم به  قانون 20 ثانیه ای

 برای شکل گیری عادت به نوشتن به صورت روزانه

ما برای ترک عادت های بد و ایجاد عادت های خوب یه قانونی داریم به اسم قانون 20 ثانیه ای .

قانون 20 ثانیه برای ترک عادت های بد :

میگه برای فعالیت ها یا عادت هایی که دوست ندارید درگیرشون بشید یه مانع و دیوار سخت جلوی راه شون بذارید . این عادت ها و فعالیت ها همونهایی هستن که کلی وقت و انرژی تون رو هدر میدن ولی انقدر بهشون وابسته هستید که دور شدن از اونا و ترک شون خیلی سخته، مثل چک کردن دائم اینستاگرام یا شبکه های اجتماعی دیگه .

اضافه کردن این سد و دیوار که حداقل ممکنه از شما 20 ثانیه وقت بگیره تا این مانع رو از بین ببرید و اون کار رو انجام بدید شما رو وادار میکنه این مسیر رو رها کنید و یه مسیر جایگزین بهتر و سریع تر دیگه رو انتخاب کنید .

به این شکل بدون هیچ جنگ و درگیری ای با خودتون و مدام سرزنش کردن خودتون میتونید عادت های منفی رو ترک کنید و کنار بذارید .مثلا اگر عادت دارید هر دقیقه گوشی تون رو بردارید و شبکه های اجتماعی رو چک کنید، میتونید با لاگ اوت کردن بعد از هر بار استفاده یه سد بزرگ برای وارد شدن بعدی بذارید به این شکل دفعه بد که بخواید دوباره چک کنید به احتمال زیاد حوصله لاگ این کردن و لاگ اوت کردن ندارید و کم کم بی میل میشید که دست تون به سمت گوشی بره .

پس این قانون 20 ثانیه ای میگه برای ترک عادت های بد و هدر دهنده زمان یه سنگ بزرگ برای انجام این کارها جلو پای خودتون بندازید. هر چه قدر این سنگ بزرگ تر و سنگین تر باشه قطعا نتیجه بهتری می گیرید.

قانون 20 ثانیه برای ایجاد عادت های خوب:

بالعکس این مسیر هم درسته . یعنی اگر شما میخواید یه عادت خوب رو تو خودتون ایجاد کنید و به انجامش پایبند باشید تا جایی که ممکنه باید سنگ و موانع رو از سر راه تون بردارید و همه شرایط رو برای انجام اون کار آماده کنید .

مثلا اگه قرار هر روز صبح پاشید برید پیاده روی، باید لباس ورزشی و بطری آب تون رو دم تخت و جلوی چشم تون باشه که اولین چیزی که وقتی از خواب بیدار میشید ببینید. مشخصا تو این شرایط راحت تر میرید پیاده روی یا اینکه صبح که از خواب بیدار میشید تازه بخواید تصمیم بگیرید میخواید برید پیاده روی یا نه و اصلا کفش ورزشی تون کجا هست و… بدون شک اینطوری کلی بهونه پیدا میکنید برای نرفتن.

اما این قانون 20 ثانیه ای برای شما توی تولید محتوا چه کاربردی داره ؟

خب مشخصا یکی از تمرین های اصلی این دوره که انتهایی نداره و شما باید هر روز انجام بدید تا به یه تولید کننده محتوای حرفه ای تبدیل بشید اینه که باید حداقل در بدترین شرایط 500 کلمه هر روز روزانه نویسی داشته باشید و در مورد هر موضوع یا چیزی که تو ذهن تون هست یه مطلب 500 کلمه ای بنویسید .

تمرین 1 تقویت عضلات نویسندگی – روزانه نویسی و آزادنویسی

خب مشخصا این از اون کارها و عادت های سخته، خصوصا برای کسی که تازه میخواد تو این مسیر حرکت کنه و تولید محتوا رو شروع کنه،پس تا جایی که ممکنه میخواد بهونه بیاره برای ننوشتن.

چیزی که به درد ما میخوره و قرار ازش استفاده کنیم شکل دوم قانونه . یعنی ما میخوایم عادت نوشتن جز جدایی ناپذیر زندگی روزانه مون بشه. پس باید تمام سعی مون رو بکنیم که هر چی سنگ کوچیک و بزرگه از جلوی پامون برداریم و به جاش جاده رو حسابی صاف و هموار کنیم که هیچ بهونه ای برای ننوشتن نداشته باشیم و نوشتن به عادت روزانه مون تبدیل بشه.

مثلا اگه عادت دارید تو کاغذ مینویسید حتما یه کاغذ و خودکار روی میز کارتون بذارید ، یه کاغذ و خودکار روی میز آشپزخونه بذارید ، یه کاغذ و خودکار تو ماشین تون بذاری ، یه کاغذ و خودکارتو کیف تون بذارید و… خلاصه کاری کنید که هر جا میرید یه کاغذ و خودکار دم دست تون باشه تا بهونه ای برای ننوشتن نداشته باشید .

یا مثلا روزهای اولی که قرار نوشتن رو شروع کنید مشخصا ممکنه چیزی به ذهن تون نرسه، راحت بگیرید و به خودتون بگید اگه چیزی هم به ذهنم نرسید مثلا 500 بار مینویسم، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ، بالاخره یه چیزی مینویسم ،

……و… و مطمئن باشید بعد از همون 10-15 کلمه ای که مینوسید استارت مغز و نوشتن زده میشه . 😀

پس اینم یه روش کارساز که برای خود من خیلی خوب جواب داده و الان نوشتن چند هزار کلمه جزو عادت های روزانه ام شده .

شرکت تولید محتوا

از خودتون برای حرفه ای شدن توی تولید محتوا باید چه توقعی داشته باشید ؟

یه سوال پرتکرار بین مخاطب های رایتینا اینه که ما کِی و چه طور میتونیم یه مقاله مثل فلان مقاله شما بنویسیم یا به نظرتون میتونیم مثل فلان آدم مشهور توی کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی محتوا بنویسیم و مثلا با نوشتن یه شعار 3-4 کلمه ای میلیون ها تومن بگیریم یا …

برای اینکه بتونم جواب این سوال تون رو بهتر بدم ، میخوام در مورد یه تحقیق جالب اینجا باهاتون صحبت کنم :

تکنیک « 10 سال سکوت» در تولید محتوا

جان هیز John Hayes هم احتمالا مثل خیلی از ماها این سوال توی ذهنش بود که واقعا چه قدر زمان برای حرفه ای شدن توی هر زمینه ای لازمه و آیا فقط ما با تمرین کردن و زمان گذاشتن زیاد میتونیم توی یه رشته ای حرفه ای بشیم ؟

به همین خاطر همین اون دهه ها سبک زندگی آدم های خارق العاده و حرفه ای در تخصص خودشون مثل موتسارت و پیکاسو و.. رو بررسی کرد و روی این موضوع کار کرد که واقعا چه عواملی توی حرفه ای شدن و متخصص شدن یه آدم میتونن تاثیر گذار باشن و در نهایت به یه تکنیک یا روشی رسید به اسم تکنیک « 10 سال سکوت»

  John Hayes تحقیقات خودش رو با آهنگسازهای معروف شروع کرد. جان هزاران قطعه ی موسیقی که بین سال های 1685 تا 1900 میلادی ساخته شده بود رو بررسی کرد و سوال مهمی که ذهنش رو درگیر کرده بود این بود که چقدر طول می کشه تا فردی که به موسیقی علاقمنده تبدیل به یکی از بهترین ها در دنیا بشه؟

درنهایت، اون 500 قطعه ی موسیقی که در سطح جهان بارها و بارها اجرا می شدند رو انتخاب کرد که در اصل به نوعی بهترین موسیقی در زمینه خودشون بودن. این 500 قطعه جمعا توسط 76 آهنگساز خلق شده بود.

بعدش اون یه جدول زمانی برای هر کدوم از آهنگسازها تنظیم کرد تا فاصله زمانی بین شروع کار اونها تا زمانی که آثار معروف خودشون رو ساختند به دست بیاره .

نتیجه ی این بود که همه ی قطعات مشهور بعد از حدود 10 سال از آغاز کار آهنگساز نوشته شده بودند.

این یعنی هیچ کدوم از این آهنگ سازها قبل از یک دهه تمرین اثر ماندگاری رو نساخته بودن. حتی نابغه ای مثل موتسارت هم ده سال زحمت کشیده بود تا تونسته بود اثر معروفی بسازه.

پروفسور Hayes  اسم این مدت زمانی که پر از تلاش ها و تمرین های سرسختانه و تقریبا بدون هیج نتیجه ظاهری ای بود رو  10 سال سکوت گذاشت.

اون در مطالعات بعدی همین الگوی مشابه رو برای نقاش ها و شاعران معروف هم بدست آورد. یافته های جان بعدتر توسط افراد بیشتری تست شد و قانون های متعددی مثل قانون 10 هزار ساعت شکل گرفت که میگه  برای حرفه ای شدن در هر زمینه ای به 10 هزار ساعت زمان نیاز است .

اما هر چی تحقیقات دانشمندان در این زمینه بیش تر شد به این نتیجه رسیدند که تاثیر زمان در این معامله فقط یه طرف قضیه است. موفقیت فقط با ده سال یا ده هزار ساعت تمرین بدست نمی آد. و قطعا بایدبه نوع عملکرد و تمرین های این افراد موفق هم دقت کنیم.

داستان کوبی برایانت و تمرین هدفمند برای حرفه ای شدن

کوبی برایانت یکی از موفق ترین بسکتبالیست های جهانه . او 5 بار در رقابت های NBA  و دو بار در بازیهای المپیک به مقام قهرمانی رسیده و در دوران ورزش حرفه ای خودش ثروتی بیش از 200 میلیون دلار رو جمع کرده .

او در سال 2012 به عنوان یکی از اعضای تیم ملی بسکتبال امریکا انتخاب شد و در اون  زمان، مربی او فردی به نام رابرت بود که او را برای مسابقات المپیک آماده می کرد.

حالا ما میخوایم از زبون رابرت داستان کوبی رو و علت اینکه سوپر استار شده رو بشنویم .

رابرت میگه روز اولی که من و کوبی قرار بود با هم تمرین کنیم رو هیچ وقت یادم نمیره . ساعت حدود 4 و نیم صبح بود که تلفنم زنگ خورد و از دیدن شماره کوبی جا خوردم . یعنی کوبی این ساعت صبح با من چی کار داره ؟ بعد از صحبت فهمیدم که اون ازم میخواد برم سالن و کنارش باشم . منم قبول کردم و گفتم تا نیم ساعت دیگه خودمو میرسونم . ساعت هنوز 5 نشده بود که من رسیدم  و وقتی در سالن رو باز کردم در کمال تعجب کوبی رو دیدم که خیس عرق از تمرینِ زیاد بود!!

خلاصه اینکه ما با هم نزدیک 4 ساعت هم تمرین کردیم و من که از بیخوابی شب قبل داشتم از خستگی بیهوش میشدم برگشتم خونه که یه مقدار بخوابم و تا چند ساعت دیگه دوباره برگردم

وقتی به سالن برگشتم دوباره در کمال تعجب دیدم کوبی همچنان مشغول تمرینه !

من با اینکه مربیش بودم از این حجم تمرین سخت و طولانی تعجب کردم و ازش پرسیدم کوبی خسته نشدی هنوزم اینجایی ؟

گفت نه خسته نیستم و این برنامه روزانه منه که از 4 و نیم صبح میام و تا 6 میدوم و بعد هم تا 7 وزنه میزنم و 7 تا 11 صبح هم 800 بار تمرین پرسش رو انجام میدم.

نکته ای که میخوام از این داستان به تون بگم اینه که بله کوبی قطعا اون قانون 10000 ساعت تمرین رو به راحتی میگذروند ولی مهم تر این بود که اون برای خودش یه سری برنامه خاص روزانه داشت و باید هر طور شده بود 800 بار تمرین پرش و انداختن توپ تو سبد رو هر روز انجام میداد .

پس همین جا این نکته رو هم در نظر داشته باشیم که زیاد وقت گذاشتن برای کاری (حتی اگر 10000000000000000000000000000000000000هزار ساعت باشد) برای بهترین شدن کافی نیست بلکه مهم تر از اون تمرین هدفمند و با برنامه است . کوبی برای تمام ساعتش برنامه خاص و هدفمند داشت

و تحقیقات زیادی نشون داده که بهترین ها در هر حرفه ای به تمرینات هدفمند خودشان به صورت روزانه و همیشگی متعهد هستند.

برای تولید محتوا به چه چیزهایی نیاز داریم { مهارت نرم و سخت }

چه درسی از این دو تا داستان میتونیم بگیریم ؟

1- من به این فکر میکنم که موتسارت که به نابغه ی نابغه ها مشهور هست برای اینکه آثار منحصر به فردی رو خلق کنه تمرینات سختی رو پشت سر گذاشته و تلاش خیلی زیادی کرده و ننشسته که به خاطر نبوغ بالایی که داره چیزی بهش الهام بشه .

2-  قرار نیست تو مسیر یادگیری و تمرین، دچار اهمال کاری بشیم و فکر کنیم که خب حالا کی تا 10 سال دیگه زنده است کی مرده ؟ پس ممکنه این تلاش مون هیچ فایده ای نداشته باشه

یا این اشتباه رو بکنیم که از عبارت 10 سال سکوت این طور برداشت کنیم که باید 10 سال تلاش و تمرین کنیم بدون اینکه هیچ کار خاصی عرضه کنیم و یک دفعه 10 سال دیگه یه محتوایی بنویسیم که کل دنیا انگشت به دهن بمونه . نه اینها مسیرهای اشتباه و برداشت اشتباهه

برداشت دُرست  :

  • اقدام کنید و سرسختانه تمرین کنید و منتظر الهامات درونی و بیرونی برای نوشتن نباشید
  • هیچ وقت الان ِخودتون رو که توی شروع کار هستید با الان ِیه فرد حرفه ای که سالهاست در حال تلاش و تمرینه مقایسه نکنید
  • اصلا از اینکه تو شروع، کارهای افتضاحی انجام بدید و حتی بارها و بارها کارتون قبول نشه و پس داده بشه خجالت نکشید و دلسرد نشید، منم مثل این زمان شما یه محتواهایی دارم که الان بخونیدشون انقدر بد و افتضاح هستن که حالتون بهم میخوره .

تولید محتوا یعنی چی؟از تولید محتوا تا مرگ محتوا!

فکر میکنید محتوایی که ما این همه زحمت میکشیم خلق میکنیم چه قدر زنده میمونه؟

اصلا چی باعث میشه موهای محتوای ما سفید بشه ولی همچنان سرحال و قبراق و تودلبرو باشه؟

درست اون لحظه‌ای که دارید سعی میکنید ایده بسازید باید چندتا نکته رو حتما مدنظر خودتون قرار بدید:

  • اینکه جذابیت محتوای شما تاریخ انقضا داره و کاملا زودگذر هست؟!
  • یا اینکه اونقدر پربار هست که تا مدت های طولانی مخاطب رو درگیر خودش کنه؟!
  • اصلا هستن کسایی که بتونن محتوا‌های بهتری تولید کنن؟!

تا حالا فکر کردید که دلتون میخواد مثل من توی محیط های کاملا رقابتی کار کنید و مدام پر از تکاپو باشید و شب برای دزدیدن گوی سبقت از رقباتون خواب به چشمتون نیاد و کلی نقشه بریزید؟ یا که نه ترجیح میدید خودتون یکه تاز میدون باشید و حوصله‌ی سبقت گرفتن ندارید؟

ایده تولید محتوا { آموزش ساخت بانک ایده}

2 توصیه‌ در مورد زنده‌مانی محتوا

نکته 1 اُم: درسته که خیلی وقت ها چشم دیدن زقبا رو ندارید، اما همین ها هستن که باعث میشن شما انگیزه پیدا کنید و هر روز بهتر از دیروز بشید. اگه تنها خودتون باشید، بدترین محتوا رو هم تولید کنید مخاطب به خاطر نیازی که داره مجبور هست سراغ شما بیاد و روی محتوای افتضاح شما کلیک کنه.

درست مثل یه رستوران بین جاده‌ای که جلوی مسافر بینوای خسته و گرسنه، جوجه بدمزه نپخته هم بذاره حرفی نمیزنه و مجبور هست که بخوره.اما اگه همون جا چند تا رقیب رنگ و وارنگ با کلی ستاره داشته باشه خودش رو به کشتن میده تا خوشمزه ترین خدمات رو به مخاطب ارائه بده حتی با قیمت کمتر تا براش بمونه.

نکته 2 وُم: مورد دیگه ای که تعداد شمع های تولد محتوای شما رو زیاد میکنه مفید و کاربردی بودن اون هست.

شاید اصلا برای مخاطب شما مهم نباشه که پشت اون محتوایی که تولید شده چه اتفاق هایی افتاده یا چطور ایده ش رو ساختید، برای اون این فقط مهم هست اون زمانی رو که برای خوندن محتوای شما اختصاص میده، هدر نرفته باشه و کلی ارزش برای اون به همراه داشته باشه. در واقع محتوای شما یه چیزهای مفیدی به زندگی‌ش اضافه کرده باشه و بتونه برای مسائل زندگی‌ش کاربردی باشه.

 

ویدئوی درس { تولید محتوا چیست ؟ }

۴۰ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • خانم مهندس جعفری عزیز سلام و عرض ادب
    خدا قوت به شما و تیم رایتینا
    مقاله ی بسیار خوبی رو برای معرفی تولید محتوا و تولید کننده ی محتوای صفحات وب گذاشتید که درخور قدر دانی هست.
    چند مورد رو دیدم که خالی از لطف نیست با هم بررسی کنیم:
    من مقاله ی بالا رو بی هیچ نادید گرفتن “واو” ای مطالعه کردم
    قبلتر در نوشته ی دیگه ای از شما یکی از آپشن های مورد بررسی و مهم یک محتوا نویس “دقت بالا” معرفی شده بود و در این مقاله هم در آیتم: (وقتی بتوانید، ساده و صمیمی بنویسید و هیچ‌گونه غلط املایی و انشایی در محتوای تان نداشته باشد و…) این مساله رو پررنگ کردید ولی در همین نوشته به نادرستی کلماتی مثل “تغییر”، “آسانسور” و … و جالب تر از اون شماره گذاری موارد وجود داره که یکباره از ۴ به ۶ و از ۸ به ۹ رسیدیم، هدف من از بیان این موارد باز هم بوک مارک کردن یک حرف دیگه از شماست ” هیچ اشاره ای به نتیجه نداشته باشید”، میخوام بگم بی هیچ پیش گفتاری از نتیجه که از انتقاد به دور هست ممنونم از فعالیتتون، سایت خوبتون و بروز بودن آموزش های مندرج ولو با همه ی بی دقتی های شیرینتون 🙂
    سبز بمانید و مانا ۳>

  • چشمم از هدقه در اومد این‌قدر روان نوشتی و منو قفل کردی به نوشتت خوش بحالت که میتونی همچین محتوای روانی رو به رشته تحریر در بیاری به نظرم کپی رایتینگ باید تو خون آدم باشه وگرنه من همین کامنت رو به زور نوشتم. راستی قسمت هایی از نوشته خیلی ریز هست تو موبایل نمیشه راحت خوند (مثلا داستان پاپ کورن) راستش من این قسمت رو به همین علت که گفتم رد کردم ولی مقاله را که تا آخر خوندم پشیمون شدم که چرا اونجا رو نخوندم تبریک میگم خانم جعفری دست به قلمتون حرف نداره

  • واقعا”از این مقاله چیزی دستگیرم نشد که باید از کجا شروع کنم

    • سلام . لحظه هاتون سبز . این مقاله بیشتر توضیح این بود که تولید محتوا چی هست و تولید کننده های محتوا چه کاری انجام میدن . اما در مورد نقطه شروع و اینکه چه مهارت هایی لازم هست و چه طوری باید شروع کنید به زودی یه نقشه راه همراه با دوره آموزش سطح پایه منتشر میکنیم .

  • سلام
    با این قسمت از کامنتتون موافق نیستم که فرمودید « کپی رایتینگ باید تو خون آدم باشه »
    چراکه این تیپ جملات، جزء باورهای بازدارنده هستند.
    انسان بسیار قدرتمند خلق شده و می تونه کارهای بزرگی رو انجام بده، کپی رایتینگ که چیزی نیست!
    کافیه باور کنید که می تونید!
    دست به قلم بشید و شروع به تمرین و آموزش کنید؛ خواهید دید که روزی به این کامنتتون می خندید و میگید که « من اینو گفتم هه »
    هر وقت از انجام کاری ترسیدید فقط کافیه که خودتونو بندازید داخل ماجرا، خواهید دید که چگونه از انجام اون کار لذت می برید!
    می گید نه، حالا میبینید!

  • ناهید عساکره
    ۱۳۹۸/۰۵/۱۶ ۸:۱۶ ق.ظ

    سلام استخدام برای تولید محتوا ندارید؟

  • منم خیلی دوست دارم بنویسما تولید محتوایی که انجام میدم هم خیلی قوی ولی کلا حوصله نوشتن ندارم این یه خطم به زور نوشتم:)

  • سلام یه سوال دارم چرا مقاله تولید محتوا رو توی لیست مقالات کپی رایتینگ قرار دادین؟

  • انسیه لطفعلی
    ۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۳:۰۹ ق.ظ

    با سلام
    برای سفارش چگونه با شما ارتباط برقرار کنم؟
    لطفا ادرس و تلفن شرکت را بفرمایید.

  • محتوای جالبی بود و کاملا متفاوت نسبت به تموم محتواهایی که تا قبل از این خوندم

  • بهترین قسمت متنتون همون تعریفتون از محتوا بود. چیزی که جای خالی رو پر می کنه. بعد از مدت ها بود که قانع شدم متنی طولانی رو از یک سایت بخونم اون هم سایتی که بار اول هست بهش سر می زنم. خیلی عالی بود. بقیه مقالاتتون رو هم خواهم خوند و امیدوارم مطالب شما کمک کنه بتونم محتوا تولید کنم.

  • سلام.میتونیم محتوا رو هر دریافت ذهنی تعریف کنیم؟

  • سام قریبیان
    ۱۳۹۸/۱۲/۲۶ ۷:۲۹ ق.ظ

    در ابتدای کار محتوا اصولا باید پژوهش دقیقی در خصوص محتوا انجام شود. در این صورت تمامی کلمات کلیدی بازار هدف کسب و کار شما پیدا می‌شود تا در مواقع مختلف انجام پروژه استفاده شود. این پژوهش از موارد سرچ شده در گوگل و رقبای شما باید جمع آوری گردد. بهترین نویسنده ها که سابقه تولید محتوا در حوزه کاری مرتبط به شما دارند را برای پروژه خود انتخاب کنید تا بهترین متون را در اختیار شما قرار دهند. این محتوا قطعا بر اساس نیاز شما بوده و به هیچ عنوان کپی و حتی بازنویسی از دیگر سایت‌ها نباید باشد و در انتها محتوایی کاملا یونیک، خلاق و ساخته ذهن نویسنده تحویل داده شود. در این صورت است که صفر تا صد محتوا را طی کرده‌ایم.

  • سلام به نظر من شما قطعا یکی از استادان تولید محتوا هستید، من هیچ موقع حوصله خوندن متن های زیاد رو ندارم ولی متن های شما را کامل خوندم عالی بود

  • مهدی شجاعتی
    ۱۳۹۹/۰۱/۲۸ ۱:۱۴ ب.ظ

    سلام خیلی ممنون واقعا مقاله خوبی بود خیلی چیزا تونستم بفهمم ممنونم از تیم خوبتون

  • سلام خیلی مقاله کاملی بود ممنون.

  • سلام سلام. نکته ی مثبت سایت شما این هست که تمام آموزش ها رو نه فقط به صورت تئوری؛ بلکه داخل سایت به صورت عملی هم به خوبی می بینیم. از کامنت بچه ها میشه فهمید چقدر خوب استراتژی های محتوانویسی رو به کار بردید و غریبه رو به دنبال کننده تبدیل کردید. یکیش هم خودم!! 🙂 رایتینا الان دایره المعارف تولید محتوای منه. هاهاها

  • سلام.محتوا رو با چه نرم افزارهایی باید درست کنیم.یعنی فیلم عکس نوشته و…….رو در چه قالبی و در کجا باید نشر بدیم.
    و تولید محتوا فقط برای تبلیغات کاربرد داره
    ممنون از ارسال پاسخ شما
    آموزش حضوری هم دارید

  • سلام خانم جعفری وقت بخیر….من یه سوال داشتم تخفیف های دوره هاتون تا کی ادامه داره؟؟

  • خیلی خسته کننده است.زیادی خودِمونیه.زمان زیاد تلف میشه.

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۶/۲۱ ۲:۱۷ ق.ظ

      لحظه هاتون سبز و شاد . سپاس از نظری که گذاشتید و متاسفم که محتوا برای شما خسته کننده بوده و ارتباط خوبی با شما برقرار نکرده . امیدوارم محتواهای دیگه ی سایت براتون مفید باشن
      پیروز و پاینده باشید

  • ممنون از مطالب بسیار مفیدتون

  • سلام خوب بود خیلی ولی غلط املایی دارید. وقتی رسیدم بهش ول کردم باقیش رو..
    قول‌ها و شاخ‌ها…

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۷/۱۷ ۶:۵۱ ق.ظ

      سلام . لحظه هاتون سبز و شاد
      قطعا داشتن غلط املایی و تایپی خیلی خیلی بد ولی به نظرم تو حجم بالای تولید و انتشار محتوا گاهی اجتناب ناپذیر میشه . با اینکه ما از نرم افزار هم استفاده کردیم ولی همچنان نیاز به ویرایش مجدد داره و یا تغییر نرم افزار ویرایشی مون.
      البته این اصلا توجیه وجود غلط ها نیست و قول میدم که هر چند وقت یکبار این زمان رو برای برگشتن به محتواها بذاریم و انقدر ویرایش کنیم تا این اشکالات رفع بشه
      ولی کاشکی این مساله رو ازش موقتا گذر میکردید چون شاید خود محتوا حرفی برای گفتن داشت 🙂

      شاد، پیروز و پاینده باشید

  • سلام خانم جعفری
    من یک معلمم. البته نه در زمینه تولید محتوا. ولی یک روز توی بحثهای کلاسی، کسی در مورد تولید محتوا از من پرسید. دنبال یک توضیح شسته-رفته و ساده از تولید محتوا میگشتم که به سایت شما رسیدم. آنقدر از مطالعه مقاله شما و نقاشی های ساده و صمیمی اون لذت بردم که قابل وصف نیست. شما یک معلم نمونه هستید. از خدا براتون سلامتی و بهروزی ارزو میکنم.

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۸/۰۶ ۱:۵۱ ق.ظ

      لحظه هاتون سبز و شاد
      نمیدونید چه قدر انرژی مثبت گرفتم از این پیام تون 🙂
      امیدوارم من و رایتینا خیلی خیلی بیشتر بتونیم براتون مفید باشیم
      شاد،پیروز و پاینده باشید

  • همیشه پرانرژی باشید. عالی بود خانم جعفری بسیار استفاده کردم.

  • به جرات میتونم بگم این مقاله بیش از یک دوره اموزشی اطلاعات برام داشت خیلی ممنون از رایتینا من در مقاله بهترین هاست های کانتنت تا جایی که تونستم از مطالبی که تو این مقاله گفتید استفاده کردم
    بازم ممنون بابت محتوای ارزشمندتون
    ایشالا روی کلمه تولید محتوا هم میاید خط ۱ چونکه واقعا حیفه این همه اطلاعات رو افرادی بیشتری نبینن

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست