آموزش جستجوی حرفه‌ای در گوگل {پیدا کردن سوزن در انبار کاه !}

  1. خانه
  2. ابزارهای کاربردی تولید محتوا
  3. آموزش جستجوی حرفه‌ای در گوگل {پیدا کردن سوزن در انبار کاه !}

قبل از اینکه بریم سراغ آموزش جستجوی حرفه ای در گوگل بیاید کمک کنید این 2 تا سوزن رو از تو این انبار کاه پیداش کنیم؛

تو این انبار کاه 2 تا سوزن افتاده میتونید پیداش کنید؟!

جستجوی حرفه ای برای یک تولید کننده محتوا

 

یه کم بیشتر دقت کنید؛

سخته واقعا نه ؟

معلومه سخته دیگه !

خب جالب اینه که دقیقا همین حالت رو ما وقتی داریم که میخوایم اطلاعاتی رو توی گوگل پیدا کنیم.

چرایی جستجوی حرفه ای در گوگل

بیاید [ داستان تولید محتوا رو از نقطه 0 ِصفر شروع کنیم ] ؛

یعنی نقطه ای که تصمیم میگیریم یه محتوایی تولید کنیم.

خب معمولا اینجا 2 تا مسیر پیش رومون هست :

یا

اصلا نمیدونیم میخوایم در مورد چی محتوا تولید کنیم که قطعا اول باید بریم ایده سازی رو یاد بگیریم و ایده بسازیم ، بعد بیایم بقیه مسیر رو ادامه بدیم

یا

میدونیم حداقل در مورد چه موضوعی یا ایده ای میخوایم محتوا تولید کنیم، ولی اطلاعات درست و کاملی در موردش نداریم

بیاید با دو تا مثال پیش بریم :

یه وقت شما به عنوان  ⊗ فریلنسر تولید محتوا  یا کارشناس تولید محتوای یه مجموعه باید مثلا برای یه سایت یا مجله اینترنتی تولید محتوا کنید که از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو این سایت هست و انقدر متنوعه موضوعاتش که واقعا نمیدونید الان میخواید در مورد موفقیت بنویسید یا در مورد روش های مقابله با بی خوابی یا راه های بیشتر شاد بودن یا در مورد ارتباط بهتر با همکاران یا دستور پخت یه نوع پاستا رو بذارید یا 1000 تا چیز دیگه؛

یا اینکه سفارش تولید محتوا برای یه سایت خیلی خیلی تخصصی مثل سنسورهای صنعتی یا تجهیزات الکتریکی دارید که هیچ ایده ای ندارید که تو وبلاگ این سایت واقعا باید در مورد چی حرف بزنید و چه محتوایی براش تولید کنید؛

خب تو این حالت مشخصا شما

تا ایده نسازید یا محدوده ای که میخواید در موردش تولید محتوا کنید رو ندونید نمیتونید به جلو حرکت کنید .

پس اینجا تو این شرایط اول باید برید ایده سازی کنید بعد بیاید.

 

اما تو حالت دوم مثلا شما سفارش محتوا از یه سایتی دارید که تو زمینه قفل دیجیتال فعالیت میکنه و مدیر اون مجموعه گفته یه چند تا مقاله میخواد در مورد اینکه قفل دیجیتال چه کاربردها و مزایایی داره. پس اینجا محدوده موضوعی محتوا تا حدودی براتون مشخصه ولی شاید تا حالا اصلا نمیدونستید که به جز قفل های کلیدی قفل دیجیتال هم وجود داره یا شاید میدونید چی هست ولی کاربرد و مزایاش رو دقیق نمی دونید.

یا یه مثال دیگه اینکه ، ممکنه شما تا الان کتاب ها و مقالات زیادی در مورد برندسازی شخصی خوندید و حسابی روش تسلط دارید و الان میخواید در مورد این موضوع یه مقاله بنویسید، پس اینجا، هم میدونید در مورد چی میخواید بنویسید و هم میدونید چی می خواید بنویسید و اطلاعات خوبی هم دارید،  اما مساله ای که اینجا دارید اینه که نمیدونید اصلا کسی یا سایتی تا به حال در مورد این موضوع چیزی نوشته یا نه و کلا رقیبی دارید یا نه ، چون اگر آدم های زیادی در مورد این موضوع محتوا منتشر کردن باید بدونید که اون ها روی چه بخش هایی بیشتر تمرکز کردن و اگر اونا الان صفحه اول هستن شما چی کار باید بکنید و و روی چه بخش هایی باید بیشتر تمرکز کنید که بتونید اونا رو پشت سر بذارید و جلو بیافتید و بتونید بیاید تو صفحه اول باشید.

پس باز هم مشخصا اینجا به چیزی که نیاز دارید قبل از شروع به نوشتن و تولید محتوا اینه که  : درست و حسابی و حرفه ای بتونید جستجو کنید و رقیب ها تون رو پیدا کنید و اونا رو تجزیه و تحلیل کنید.

 

 

چرا اصلا جستجوی پیشرفته تو گوگل مهمه ؟

همه ی اون مثال ها بالا که گفتم چی رو به ما نشون میده ؟

نشون میده که قدم اول ما تو هر نوع تولید محتوایی [ جستجو بین منابع اطلاعاتی ] هست .

این روزا ما تو کجا و چه جوری میتونیم دنبال اطلاعات بگردیم ؟

مشخصا جواب این سوال رو خیلی هامون میدونیم :

گوگل کردن

این روزها همه مون برای پیدا کردن اطلاعات یا جواب هر سوالی اولین چیزی که به ذهن مون می رسه [ گوگل google  ] هستش .

فقط کافیه نگاهی به تعداد دفعاتی که در طول روز سری به گوگل می زنید بکنید تا متوجه بشید که از صبح که بلند میشید در حال کلنجار رفتن با گوگل هستید تا شب که میخواید بخوابید .

بقیه هم دقیقا مثل من و شما .

و جالبه که بدونید طبق آماری که من توسایت Internet Live Stats دیدم  [ هر روز حدود 3.5 بیلیون سرچ تو گوگل انجام میشه ]  و به نظرم همین آمار به خوبی نشون میده که چرا میگیم اولین جایی که این روزا همه مون میریم سراغش برای پیدا کردن اطلاعات گوگل هستش، حالا چه برای یه تحقیق علمی باشه تا دلیل اینکه چرا الان سرمون درد میکنه و برای درمانش چی کار باید بکنیم یا پیدا کردن دستور پخت خورشت قورمه سبزی و یا خریدن آخرین مدل کفش تابستونی و …

 

پس مشخصا ما به عنوان یه تولید کننده محتوای حرفه ای جزو اولین چیزهایی که باید بلد باشیم همین جستجوی حرفه ای تو گوگل هست

 

گوگل = انبار کاه !

این روزها به خاطر اینکه تقریبا هر شخصی که به یه گوشی دیجیتالی یا یه لپ تاپ دسترسی داره می تونه محتوایی تولید کنه و منتشر کنه،  بدون اینکه هزینه زیادی صرف کنه  ، حجم اطلاعات موجود در وب انقدر زیاد شده که قطعا جستجو و پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز در این دنیای شلوغ از بین تمام زباله های محتوایی یا محتواهای بی ربطی که موجود کار حضرت فیل و خودش به یه مهارت خاصی نیاز داره.

ما در مورد هر چیزی که سوال داشته باشیم و نیاز به اطلاعات داشته باشیم قطعا تو وب موجود هست.

اما این موجود بودن = در دسترس بودن و به راحتی پیدا شدن نیست .

دقیقا مثل اینکه تو یه انبار کاه ، شایدم نه ،  تو یه اقیانوسی از کاه دنبال یه سوزن بگردیم.

جستجوی حرفه ای در گوگل

خیلی  از ما و از جمله خود من زمانی که هنوز کار تولید محتوا رو به صورت تخصصی شروع نکرده بودم فکر میکردم جستجو تو گوگل ساده ترین کاری است که در طول روز انجام میدیم 🙄

چون به اشتباه فکر میکردم فقط کافیه موضوعی که می خوایم و دنبالش هستیم رو تو کادر جستجوی گوگل تایپ کنیم و گوگل هم در کسری از ثانیه کلی سایت به ما معرفی می کنه و در نهایت روی چند گزینۀ اول کلیک میکنیم و به چیزی که میخوایم میرسیم.

و باز هم به اشتباه فکر میکردم که بعد از جستجو یا چیزی که می خوایم رو تو همین چند تا لینک اول پیداش میکنیم یا اگر تو چند گزینه اول چیز به درد خوری پیدا نکردیم = این بود برام که به احتمال زیاد چیزی در مورد این موضوع تو وب نیست و باید سراغ منابع دیگه ای برم .

حتی من بعد از یک سالی از شروع کارم ، باز همین روش ابتدایی و غیر حرفه ای رو برای جستجو کردن تو گوگل استفاده میکردم .

یعنی مثلا اگر میخواستم یه مقاله ای در مورد ذهن آگاهی و مثلا روشهای افزایش انگیزه بنویسیم، نهایتا چیزی که سرچ میکردم کلمه موفقیت یا انگیزه یا افزایش انگیزه یا نهایتا ترجمه همه این کلمه ها به انگلیسی توی گوگل بود و بعد هم معمولا 1 تا 3 تا لینک اول رو باز میکردم و تو اونا میگشتم و یه سری اطلاعات پیدا میکردم و فکر میکردم همونا برای نوشتن محتوا کافی هستن.

البته بعضی وقت ها هم هیچ کدوم از چند سایتی که باز میکردم به دردم نمیخورد و اطلاعاتی که می خواستم نداشت و ناامید گوگل را ترک میکردم و فکر میکردم که هنوز تو این زمینه اطلاعاتی در وب نیست .

اما بعدها که کار تولید محتوا شغل و حرفه و دغدغه اصلی من شد متوجه شدم که این نوع جستجو در خیلی از موارد اصلا به دردم نمیخوره و قطعا باید به فکر یادگیری روش های حرفه ای تر برای جستجو در گوگل باشم . چون هر چه قدر که بیشتر و متنوع تر سفارش تولید محتوا میگرفتم متوجه میشدم که برای پیدا کردن اطلاعات خاص و تخصصی برای بعضی از موضوعات قطعا نیاز به جستجوی حرفه ای دارم .

شاید این نوع جستجو برای پیدا کردن دستور پخت قورمه سبزی یا نهایتا علت سردرد و پیدا کردن عوارض یه دارو و … اینجور چیزا خوب و کافی باشه، اما برای یه تولید کننده محتوای حرفه ای اینجوری جستجو کردن افتضاحه و دقیقا باعث تولید محتواهای افتضاح هم میشه چون هیچ وقت نمیتونیم منابع خوبی رو پیدا کنیم.

 

 تکنیک جستجوی قورمه سبزی ای !

مشخصا اگر من و شما خارج از بحث تولید محتوا برای یه جستجوی سر سری و عمومی بخواهیم تو گوگل جستجو کنیم،قطعا بهتر هیچ زمانی رو هدر ندیم برای جستجوی حرفه ای تو گوگل واقعا نیاز نیست و برای این نوع جستجو فقط کافیه هر عبارتی که به ذهن مون می رسه رو تو باکس جستجو تایپ کنیم و مطمئننا تو این جور موارد حتی با جستجوی بدترین عبارت تو همون چند سایت اول می تونیم اطلاعات خوبی به دست بیاریم .

مثلا فرض کنیم همین حالا هوس قرمه سبزی کردیم، ولی روش پخت اون رو بلد نیستیم . مشخصا با جستجوی سادۀ قورمه سبزی در گوگل تو همون چند صفحه اول می تونیم دستور پخت های خوبی پیدا کنیم . چون این موضوع انقدر عمومی و پر جستجو هست که سایت های بزرگ روی اون سرمایه گذاری کردند و جوری محتواهاشون رو سئو کردن  که ما هر چیز مرتبط با قورمه سبزی رو جستجو کنیم اونها بالا میان . پس ما تو این شرایط برای جستجو نیاز به جستجوی حرفه ای و دقیق نداریم .

و از طرفی هم نتایج جستجو برای نحوه پخت قورمه سبزی در 99 % همه این سایت ها مشابه است و همون چند سایت اول تو نتایج جستجو می تونه کارمون رو راه بندازه و ناهار یه قورمه سبزی خوشمزه درست کنیم .

جستجوی حرفه ای در گوگل برای قرمه سبزی !

پس یادگیری جستجوی حرفه ای به شما چه کمکی میکنه که:

Ο. از بین [  اطلاعات بیشماری ] که این روزها در دنیای وب در دسترس است بتونید [ بهترین ، نزدیک ترین و مرتبط ترین ] نتیجه رو مطابق با اون چیزی که واقعا می خواید پیدا کنید

 

Ο.  یاد بگیرید از کلمات کلیدی و عبارت های کلیدی چه طور و به چه شکلی تو محتواهاتون استفاده کنید که توسط مخاطب ها پیدا بشن .

چالش ما تو جستجو در گوگل برای محتوای تخصصی چیه؟

زمانی که ما در مورد یه موضوع تخصصی تر مثل : روش های افزایش انگیزه یا موفقیت در کسب و کار و…جستجو میکنیم و میخوایم به منابع تخصصی روانشناسی یا بازاریابی و کسب و کار برسیم تو همون صفحۀ اول و چند سایت ابتدایی ممکن با سایت هایی به عنوان مجله های اینترنتی عمومی مواجه بشیم که اکثرا یه محتوای خاص رو کپی کردن و دست به دست کردن و عملا نمی تونیم هیچ اطلاعات خوبی از اونها برای تولید محتوا در مورد این موضوعات پیدا کنیم .

فارسی Fr و انگلیسشم En فرقی نمیکنه.

این جور سایت ها انقدر کلمه کلیدی توشون انبار شده است که عملا هر چیزی که شما جستجو کنید تو اونها هست و به خاطر کلیک زیادشون توسط مخاطب ها معمولا رتبۀ بهتری هم دارن و در نتایج بالاتر نشون داده میشن.

علاوه بر اینکه برعکس سایت های تخصصی تر که معمولا کمتر روی سئو سایت و حضور تو رتبه های بالای گوگل کار میکنن ، اینا کلی روی سئو هزینه میکنن . پس خیلی از سایت های تخصصی حتی شاید با وجود محتوای با کیفیت ممکنه نتونن در رقابت با این ها تو صفحه اول گوگل باشن .

 

احتیاط در جستجوی در گوگلمراقب تیغ ها باشید ! این یک تجربه شخصی است

یه زمانی بود که تصمیم گرفتم در مورد ⊗سایه نویسی در تولید محتوا ⊗ یه مطلبی بنویسیم، بعد از جستجوی زیاد در منابع انگلیسی چند مقاله رو پیدا کردم و شروع به ترجمه کردم .

من معمولا عادتمه که همیشه قبل از شروع برای نوشتن در مورد یه موضوعی، تو وب فارسی هم میگردم که ببینم کی چی نوشته و چی جور نوشته . ولی اشتباه من این بود که عبارت « سایه نویسی » رو جستجو کردم و چون تو صفحه اول نتایج جالب توجهی رو پیدا نکردم، با کلی ذوق و شوق فکر کردم این یه موضوع جدید و بکر که هیچ کسی در مورد اون تا الان کار نکرده .

پس به همین اکتفا کردم و شروع به ترجمه کردم . اما زمانی که کار تموم شد و منتشر کردم چند وقت بعد دوباره اتفاقی این کلمه رو جستجو کردم،تا ببینم محتوای جدید در این مورد اضافه شده یا نه که دیدم ای دل غافل….

برعکس دفعه همین جور تصادفی وقتی صفحۀ 2 و 3 نتایج رو هم باز کردم، با چندین و چند تا مقاله مواجه شدم که ماه ها قبل از شروع به ترجمه من نوشته و منتشر شده بودن 🙁  و من چون تو جستجوی اول با دقت اینکار رو نکرده بودم نتیجه گیری اشتباهی کردم و باعث شد زمان زیادی رو صرف ترجمه مقالاتی بکنم که زودتر از رایتینا در سایت های دیگه ترجمه و منتشر شده بودن .

پس از همون جا بود که به خودم گفتم خیلی ضایع است تو که ادعا میکنی تولید کننده محتوا هستی، اینجوری اشتباه کنی . پس از همون روز شروع کردم جستجوی حرفه ای تو گوگل رو یاد گرفتن و میخوام تو این سری از درس ها تمام تکنیک هایی که یاد گرفتم رو به شما هم یاد بدم.

اول بیاید این مساله رو هم با هم حل کنیم :

 

چرا همش میگیم جستجو تو گوگل ؟

یعنی هیچ موتورجستجوی دیگه ای نیست ؟

 

چرا تکنیکهای جستجو در اینترنت  = تکنیک جستجو در گوگل

 

مشخصا جستجو در وب فقط منحصر به موتور جستجوی گوگل نیست، اما انقدر % جستجو در گوگل نسبت به جستجو در سایر موتورهای جستجو بیشتر هستش، که میشه خیلی راحت چشم‌مون رو ببندیم و از اونها در مقابل غولِ گوگل صرف‌نظر کنیم و روش‌های حرفه‌ای جستجو رو فقط به [ یادگیری حرفه ای جستجو در گوگل ] محدود کنیم.

به این نمودار و آمار و ارقام مربوط به میزان جستجو در گوگل نسبت به سایر موتورهای جستجو نگاه کنید :

 

زبان گوگلی

 

حدود 92 % کل جستجو ها تو گوگل انجام میشه که همین نشون میده که چه قدر [ این روزها دیده شدن و پیدا کردن تو گوگل ] مهم هستش.

گوگل خیلی با هوشه اما ….

 

یه واقعیتی رو باید بدونیم و اونم این ِکه حتی با وجود پیشرفت هر روزه ی الگوریتم‌های گوگل و [ نزدیک شدن نتایج به هدف اصلی جستجو‌گرها ] ولی باز هم خیلی دقیق نمی‌تونه سوال ما و مفهوم اصلی و مغز پیام رو بگیره و به صورت قطعی و بدون هیچ خطایی، سایت های مرتبط و درست رو معرفی کنه.

و برای اینکه تو این وضعیت بتونیم جواب‌های مرتبط‌تر و درست‌تری از گوگل بگیریم مهم ترین چیز این هست که [ زبون خودمون رو برای جستجو به زبون گوگل نزدیک تر کنیم ] و به زبون خودش ازش سوال بپپرسیم تا پاسخ درست تری بگیریم.

یادم بمونه
یادم باشه

سوال درست بپرسم تا جواب درست بگیریم

 

 «درست سوال بپرسیم تا درست جواب بگیریم » یعنی چی ؟!

 

درست سوال پرسیدن برای اینکه جواب درستی از طرف مقابل‌مان بگیریم فقط مختص گوگل نیست.

مثلا فرض کنید تو یه شهر بزرگی مثل شیراز یا اصفهان که اصلا خیابون‌های اون رو نمی‌شناسید، [ مسیر رسیدن به خونه ‌ی دوست‌تون رو گم کردید ] و هیچ آدرس نوشته شده یا دقیقی هم ندارید.

کوئری نویسی در جستجوی گوگل

و فقط اینو می‌دونید . یادتون میاد، یه‌بار که با خود‌ش خونه‌شون رفتید، از یه خیابون شلوغ رد شدید و سر خیابون ‌شون هم یه قنادی بود و در خونه‌شون هم طوسی رنگ بود .

 

کوئری در زبان گوگلی

خب به نظر شما این اطلاعات به حد کافی کامل هست که بخواید از یه غریبه سر راه‌تون در مورد مسیر پیدا کردن خونه‌ی دوست‌تون بپرسید و اون هم شما رو دقیق راهنمایی کنه؟

قطعا نه .

قطعا تو یه همچین شهر بزرگی،چندین و چند تا کوچه می تونید پیدا کنید که سر خیابون‌شون یه قنادی هست، یا چندین و چند هزار خونه می‌تونید پیدا کنید که درشون طوسی رنگ هست.

پس قطعا این اطلاعات برای پیدا کردن خونه‌ی دوست تون اصلا کافی و کامل نیست و از هر کسی هم که بپرسید هیچ پاسخ درستی نمی‌تونه به شما بده  و شما هم هیچ وقت به مقصد نمی‌رسید مگر اینکه حداقل یه چند سالی وقت بذارید و به تموم خونه‌های در طوسی شهر سر بزنید تا ببینید کدوم یکی از اون‌ها خونه‌ی دوست‌تون هست ! 😀

خب این مثال رو گفتم که چی بگم ؟

می خوام بگم، اگر چیزی که از گوگل می‌پرسید، دقیقا شبیه همین آدرس پرسیدن باشد و سوال درستی نپرسید چه طور توقع دارید که جواب درست و قطعی ای بگیرید از گوگل بیچاره بگیرید؟

پس یکی از مهارت های حیاتی در حرفه ای شدن در جستجوی گوگل سوال پرسیدن حرفه ای و درست هست.

و اگر تا به الان در جستجوها‌تون در گوگل به نتایج درست و مرتبطی نمی‌رسیدید، شاید بهتر باشه که تقصیرها رو به گردن گوگل نیاندازید و کمی هم به سوال هایی که از او می‌پرسیم و درست بودن‌شون فکر کنیم.

 

یک تجریه‌ی شخصی

حرفه ای شدن توی جستجوی گوگل، به این شکل نیست که بعد از خوندن این آموزش بلافاصله از فردا سبک جستجوی شما تغییر کنه و همه چیز حرفه ای بشه.

یادگیری مهارت جستجو در گوگل هم مانند هر مهارت دیگری در تولید محتوا نیاز به کمی صبر و حوصله و تمرین عملی داره.

و حواس‌مون باشه که با یادگیری مهارت جستجو در گوگل قرار نیست که تو زمان صرفه جویی کنیم یعنی اگر مثلا برای پیدا کردن یه مقاله‌ی مرتبط با قفل دیجیتال یا موفقیت در کسب و کار یا هر موضوع دیگه‌ای برای تولید محتوا، 0.5 ساعت وقت میذاشتیم حالا 2 دقیقه وقت بذاریم. بلکه هدف از یادگیری این مهارت اینه که تو زمان مناسب بتونیم نتیجه‌ی بهتری بگیریم .

 

زبان گوگلی

 

خب حالا انگلیسی و فرانسوی و اسپانیایی و اینا کم بود حالا باید زبان گوگلی رو هم باید یاد بگیریم 🙄

البته بگم یادگیری زبان گوگلی به سختی اون یکی زبون‌ها نیست و میتونیم تو همین سری درس‌ها تا حدود زیادی اون رو یاد می‌گیریم.

پس بیایید شروع کنیم :

 

کوئری Query در جستجوی گوگل یعنی چی؟

 چیزی که ما در کادر جستجوی گوگل تایپ می‌کنیم و دکمه‌ی جستجو را می‌زنیم کوئری Query است.

این کوئری‌ها حتما نباید فقط یک عبارت یا یک سری کلمات به زبان فارسی یا انگلیسی یا هر زبان دیگری باشند و می‌توانند با انواع کدها و عملگرها ترکیب شوند و در نهایت به زبان گوگل تبدیل بشن و به این شکل، ما جوری از گوگل سوال می‌پرسیم که می‌فهمه و به احتمال زیاد پاسخ درستی به ما میده.

پس هر چه قدر [ کوئری‌نویسی ] ما حرفه ای‌تر و با استاندارد‌های گوگل مطابق‌تر باشه، قطعا نتیجه‌ی بهتری می‌گیریم و می‌تونیم به منابع بهتری برای تولید محتوا دسترسی پیدا کنیم.

ما برای جستجو در گوگل چه طوری به زبان گوگل میرسیم؟

خب بیاید با یه مثال پیش بریم:

هر زمان که تصمیم می‌گیریم تو گوگل چیزی رو جستجو کنیم با 3 مرحله یا قدم روبرو هستیم :

> مرحله اول زمانی هستش که تو ذهن ما [ یه مفهوم اولیه ] یا چیزی که می خوایم در مورد اون جستجو کنیم شکل می‌گیره.

مثلا فرض کنید شما امروز به عنوان⊗ فریلنسر ⊗ برای یه پروژه تولید محتوا قرارداد بستید که حوزه‌ی کاری آنها قفل دیجیتال یا سیستم هوشمند ساختمان است. مشخصا اولین چیزی که به ذهن تان می رسد این است که لازم است یک جستجویی درباره‌ی قفل دیجیتال داشته باشید، چون شاید اولین بار باشد که اصلا این واژه به گوش‌تان می‌خورد و در مورد آن هیچ چیزی نمی‌دانید. پس در اینجا هدف شما از جستجو [ کسب اطلاعات بیشتر ] در مورد قفل دیجیتال یا سیستم هوشمند ساختمان است.

 

>> بعد از این مرحله زمانی است که صفحه‌ی گوگل را باز می‌کنید و می‌خواهید در این مورد یک عبارت یا کلمه‌ی کلیدی تایپ کنید و در گوگل آن را جستجو کنید.

مثلا ممکن است در این مرحله این کلمات یا عبارت‌های کلیدی به ذهن‌تان برسد :

قفل دیجیتال چیست ؟

انواع قفل دیجیتال

digital lock

کاربرد قفل دیجیتال و….

پس تا این مرحله به انتخاب کلمه یا عبارت جستجو هم رسیدید.

 

>>> مرحله‌ی بعدی [ تبدیل این عبارت یا کلمه از زبون خودمون به زبون گوگل ]  یا رسیدن به همون کوئری مناسب هست.

مثلا تو این مثال خاص ممکن است کوئری انتخابی شما یکی از این کوئری‌ها باشد :

” قفل دیجیتال ”

قفل دیجیتال : inurl  قفل دیجیتال کره ای

قفل *دیجیتال*

 

 

یک خلاصه‌ی کوتاه

پس تا اینجا، برای جستجوی حرفه‌ای تو گوگل اول باید یه مفهومی تو ذهن مون شکل بگیره، بعد از اون مفهوم به یه سری عبارت ها و کلمات برسیم و بعد هم اون عبارت ها و کلمات رو به شکل کوئری ها یا زبان گوگل در بیاریم و تو کادر جستجو بذاریم و دکمه جستجو رو بزنیم.

داستان لوستر و جستجوی حرفه ای در گوگل

حالا بریم سراغ اینکه اگه یه چیزی تو ذهن‌مون بود، ولی دقیق نمی‌دونستیم چه کلمه یا عبارتی رو باید بنویسیم که جواب درستی بگیریم چی کار کنیم؟

بذارید با یه مثال پیش بریم؛

چیزی حدود 1 سال و نیم پیش بود که تصمیم گرفتم برای اتاق کارم یه لوستر بگیرم.

از کدوم لوسترها؟

یه لوستری شبیه اون چیزی که چند روز پیشش تو کافه دیده بودم. از این لوسترها که یه سری لامپ زردِ بامزه روشون بود. مثل این:

لامپ ادیسونی و تولید محتوا!

خب حالا میدونید مشکلم چی بود؟

این که میخواستم آنلاین خرید کنم و مشکل اینجا بود که  اصلا نمیدونستم به این سبک لوسترها چی میگن و چی باید تو گوگل جستجو کنم، که فروشگاه آنلاین درستی رو نشونم بده. 

گوگل رو باز کردم و همین‌جوری زُل زده بودم به صفحه که همین‌جوری الابختکی نوشتم : [ لامپ کافه ای ]

خیلی برام جالب بود که اتفاقا همین جواب داد و دیدم خود گوگل تو اون کادری که پایین جستجو باز میکنه یه سری عبارت ها بهم معرفی کرده و اونجا بود که فهمیدم اسم این لامپ ها لامپ ادیسونی‌ه .

جستجو در گوگل برای تولید محتوا

بعد لامپ کافه ای رو پاک کردم و نوشتم [ لامپ ادیسونی ] و اینجا بود که دقیقا تونستم منظورم رو دقیق به گوگل بفهمونم و به چیزی که میخوام برسم،  اونم با کمک خود گوگل. 

 

همین جا بود که یاد گرفتم اتفاقا یکی از ترفندهای خوب برای پیدا کردن عبارت های کلیدی مرتبط با موضوع‌مون استفاده از همین پیشنهادهای گوگل هستش.

یادتون میاد ؟!

نمیدونم شده برای شما هم این اتفاق بیافته یا نه؟

ولی برای من که بارها پیش اومده.

می‌خوام یه چیزی بگم یا در مورد مثلا نویسنده‌ی یه کتابی که تازه خوندم ولی اسم‌ش کلا یادم رفته 🙄

هی مگیم اِ همین الان نوک زبونم بودها

اولش پ داشت ها

.

.

.

یه دفعه دوستم میگه « پیتر دراکر » نبود؟ میگم آهان خودشه. آفرین

حالا دقیقا همین بازی رو می‌تونیم با گوگل بکنیم و کلمه درست جستجو رو از زبون گوگل بیرون بکشیم و بعد با همون کلمه جستجو کنیم.

 

پس اگه کلمه درست یه مفهومی که می‌خوایم جستجو کنیم رو نمیدونیم یا اسم کاملش رو یادمون نمیاد،  بهترین کار اینه که از خود گوگل کمک بگیریم و بهش بگیم [ ف ] تا ما رو ببره [ فرحزاد ] . 

حالا پیشنهادهای گوگل رو کجاها میتونید پیدا کنید ؟

 

پیشنهادهای خود گوگل

پیشنهادهای خودگوگل رو کجا میتونیم ببینیم ؟

شما 2 تا جا میتونید پیشنهادهای گوگل رو ببینید :

یکی همزمان با نوشتن و تایپ کردن کلمات و عبارت ها تو کادر جستجو. مثل این :

روش جستجوی حرفه ای در گوگل با رایتینا

دومین جا اون قسمت پایین گوگل وقتی که یه کلمه مشابه رو مینویسید و دکمه جستجو رو میزنید . گوگل یه سری لینک براتون میاره اما علاوه بر این لینک ها یه سری پیشنهاد هم اون پایین صفحه براتون میذاره و میگه شاید اینا رو هم نیاز داشته باشید یا شاید اصلا منظورتون اینها بوده . خود گوگل بهش میگه : [ پیشنهادهای مشابه ]

پیشنهادهای مشابه گوگل

 

بیخودی شلوغ نکنیم !

شاید یکی از اشتباهات رایج تو جستجو های غیر حرفه ای ها در گوگل اینه که به گوگل داستان میگن و بیش از حد از [ کلمات اضافی ] استفاده می کنن .

این اصلا به این معنی نیست که فقط یه کلمه‌ی کلیدی اصلی به عنوان هسته پیدا کنیم و فقط اون و جستجو کنیم .

مثل : موفقیت ، کاغذ دیواری ، انگیزه ، قفل ، یا ….

که اتفاقا این جور جستجو کردن تقریبا این روزها دیگه جواب نمیده و اتفاقا  [ باید دقیق‌تر و جزئی‌تر با گوگل صحبت کنیم تا جواب دقیق تری بگیریم ]  اما تو این دقیق تر نوشتن نباید زیادی شلوغش کنیم و  از کلماتی مثل  How و Best و How to و What یا چگونه و چرا و… زیاد استفاده کنیم .

 

تو بیشتر زمان‌ها اصلا برای یک جستجوی حرفه ای، نیازی به استفاده از این کلمات زائد نداریم و اتفاقا با گذاشتن این کلمه‌ها به سایت‌های زرد و غیر تخصصی این فرصت رو میدیم که بالاتر بیان. چون این سایت ها قانون‌شون اینه که به یه شکل اغراق‌آمیز و بی‌حساب و کتاب از این نوع کلمه‌ها استفاده میکنن تا توی رتبه بندی گوگل بالاتر بیان و به این شکل سایت های مرتبط با پاسخ مناسب رو ممکن از دست بدیم و تو دید ما نباشن.

البته گوگل تمام تلاش خودش رو تو این سال‌ها داره میکنه که همه‌‌ی این ترفندها رو بشناسه و این‌جور سایت‌ها رو از نتیجه هایی که نشون میده حذف کنه اما خب بد نیست خودمون هم رعایت کنیم و درست جستجو کنیم .

اپراتورهای جستجوی حرفه ای در گوگل

خب حالا میرسیم به مهم ترین قسمت این جلسه یعنی اینکه چه‌طوری میتونیم به زبان گوگل باهاش صحبت کنیم و ازش سوال بپرسیم و چه طور می‌تونیم حرفه ای جستجو کنیم، جوری که مجبور نباشیم برای هر عبارت یا کلمه ای که جستجو میکنیم تا صفحه 10 رو باز کنیم و ببینیم یه چیز به درد بخوری پیدا می کنیم یا نه.

قطعا این کار انقدر خسته کننده و وقت گیر هست و احتمالا همون صفحه 2 و 3 جستجو کردن رو رها میکنید و نمیتونید به چیزی که میخواید برسید .

تنها راه چاره این کار اینه که به جای اون همه وقتی که میذارید تا در گوگل به شکل قدیمی و غیر حرفه ای جستجو کنید وقت بذارید اپراتورهای جستجو در گوگل ر درست و حسابی یاد بگیرید و انقدر تمرین کنید ملکه ی ذهن تون بشه.

خب اصلا این اپراتورهای جستجوی گوگل چی هستن ؟

اپراتورهای جستجو در اصل علائم ، کدها و یا کلماتی هستن که به عنوان واسطه یا مترجم بین ما و گوگل عمل می‌کنن و دقیقا منظور ما رو به گوگل می رسونن و گوگل هم به این شکل نتایج دقیق تر و مرتبط تری رو به ما نشون میده

و در حقیقت به کمک این اپراتورها شما نتایج گوگل رو به شکلی که خودتون دوست دارید فیلتر میکنید و انبار کاه رو به یه بشقاب کاه تبدیل میکنید و به این شکل قطعا زودتر به نتیجه ای که می‌خواید می رسید.

جستجوی حرفه ای در وب

 ممکنه همه این اپراتورهایی که میگیم برای جستجوی فارسی خوب عمل نکنن یا خیلی تو نتایجی که گوگل بهمون نشون میده تغییری ایجاد نشه اما از اونجاییی که ما به عنوان تولید کننده محتوا بیشتر از منابع فارسی باید دنبال منابع دسته اول و انگلیسی بگردیم پس قطعا برای ما خیلی مفید میتونن باشن.

اپراتور جستجو در گوگل « هر چی هست و نیست و بیار»

همون حالتی هست که یه بچه 5-6 ساله و یه پیرمرد 90 ساله و خلاصه هر کسی که به اینترنت دسترسی داره ازش استفاده میکنه .

و اونم جستجوی یه عبارت کلیدی یا یه کلمه تو باکس جستجوی گوگل هست.

مثلا اگر شما دنبال پیدا کردن اطلاعاتی در مورد قهوه باشید . راحت ترین کاری که میتونید بکنید اینه که کلمه قهوه رو به فارسی یا هر زبان دیگه ای که دوست دارید تو گوگل بنویسید و بعد هم دکمه جستجو رو بزنید .

جستجوی پیشرفته گوگل کجاست

حالا این حالت به چه درد ما یخوره ؟

این روش هر چی هست و نیست بیار بیشتر برای مرحله ایده سازی برای تولید محتوا به درد ما میخوره که من تو قسمت ایده سازی مفصل در موردش صحبت میکنم.

ولی اگر هدف مون خیلی جزئی تر و خاص تر باشه قطعا از این روش به اطلاعات درست و جوابی که می خوایم نمی‌رسیم.

اپراتور نقل قول یا ” ” در جستجوی حرفه ای در گوگل

اپراتور نقل قول یکی از عملگرها یا اپراتوهای خیلی کاربردی تو جستجوی حرفه ای تو گوگل هست که قطعا از این به بعد زیاد ازش استفاده میکنید.

به چه دردی میخوره ؟

این عملگر برای موقعی خیلی خوبه که دقیقا بخواید یه عبارت خاص رو تو گوگل جستجو کنید و از گوگل بخواید که دقیقا محتوا و سایت هایی رو به شما نشون بده که دقیقا همین عبارت یا کلمه توشون هست

مثلا یه زمان هایی اسم یه آدم خاصی مثلا آقا یا خانم میفندرسکی تو ذهن تون هست که می‌خواید بدونید که چه سایت هایی در مورد این آدم محتوا دارن یا مثلا میخواید ببینید در مورد یه خبر یا تحقیق یا هر چیز دیگه ای، چه سایت هایی دقیقا در مورد اون محتوا منتشر کردن یا مثلا از یه جنس یا کالای خاص فقط میخواید سایت هایی بیاد که یه مدل خاص اون جنس رو داره و… تو این حالت ها می‌تونید از این عملگر استفاده کنید.

اپراتور منها در جستجوی حرفه ای در گوگل

حذف کردن در جستجوی حرفه ای در گوگل

…..>>>یه حالت دیگه هم اینکه معمولا ما تو جستجو ها به نتایجی میخوریم که ممکنه فقط یک کلمه از عبارتی که جستجو کردیم رو داشته باشن و اگر به صورت عادی و معمولی جستجو کنیم گوگل اون موردها رو هم تو نتیجه میاره که همین باعث افزایش نتایج و دقت پایین میشه.

مثلا ما توی رایتینا یه مقاله ای داریم در مورد افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی یا بازاریابی همکاری ( میبینید به چند تا اسم معروف هست ) که اگر این مقاله رو خونده باشید در مورد روش های کسب درآمد بدون محصول و خدمات از افیلیت مارکتینگ صحبت کرده . حالا فرض کنیم همین جا کنجکاو میشید که در مورد بازاریابی پورسانتی بیشتر بدونید.

اگر برید مستقیم همین عبارت رو تو گوگل سرچ کنید حدود 994 هزار نتیجه رو براتون میاره که بین اونها مثلا صفحات یا سایت هایی هست که توشون کلمه بازار یابی یا پورسانت یا درصد یا … وجود داره که خیلی به درد شما نمیخوره چون شما میخواید فقط در مورد این نوع بازاریابی اطلاعات بیشتری به دست بیارید . پس اینجاست که علامت نقل قول بهتون کمک میکنه و با گذاشتن این علامت این ور و اون ور کلمه یا عبارت تون دقیقا به هدف اصلی تون نزدیک میشید و مثلا تو این مثال خاص با استفاده از این اپراتور نتایج به 23 هزار تا میرسه که این یه خبر خوبه برای شما .

یا مثلا فرض کنید یه جمله مشهور رو یه جا میشنوید و دوست دارید دقیق جستجو کنید و ببینید از کیه و کی گفته یا مثلا تو یه سمیناری جایی به یه تکنیکی مثلا در مورد مدیریت زمان برمیخورید مثل تکنیک پومودورو و یه دفعه فکر میکنید که این موضوع میتونه موضوع مقاله بعدی تون باشه که میخواید برای سایت بنوسید اما اولین کاری که باید بکنید اینه بببینید شما اولین نفری هستید که این موضوع به ذهن تون رسیده و میخواید محتوا در موردش بنویسید یا آدم های زیادی قبل از شما بودن و محتواهای پر و پیمونی نوشتن و واقعا رقابت کردن باهاشون سخته . پس اولین کاری که باید بکنید اینه که این تکنیک رو با علامت نقل قل تو گوگل جستجو کنید تا ببینید دقیقا چه سایت ها و آدم هایی اختصاصا در مورد این تکنیک نوشتن.

البته یه چیز دیگه هم در مورد این علامت اینه که میتونید منبع های دست اول تر رو پیدا کنید خصوصا در مورد منابع خبری . فقط کافیه یه جمله ای رو از متن خبر  انتخاب کنید و اون عبارت رو با این علامت این ور و اون ورش جستجو کنید و به این شکل هر سایتی که این جمله تو محتواش باشه رو براتون میاره و بر اساس زمان انتشار میتونید متوجه بشید که کدوم منبع دست اول تر و کدوم کپی هست.

اپراتور منها – برای حذف نتایجی که هدف مون نیست

این علامت هم جزو علامت ها یا عملگرهای پرکاربرد توی جستجوی حرفه ایه .

این یعنی من همه چیزای مربوط به فلان رو میخوام به جزو فلان چیز رو

روش حذف گزینه ها با استفاده از اپراتور منها :

بعد از جستجوی یه موضوعی ممکن تو شمارشگر بالای صفحه با یک عدد چند میلیونی برای نتایج جستجو مواجه بشید. مشخصا این خبر خوبی نیست و حتی میتونه کاملا ناامید کننده باشه و نشون میده که جستجوی دقیقی نداشتید.

این جاست که اپراتور منفی یا اپراتور حذف گزینه ها به کمک تون میادو

علامت منها که نشونه حذف در همه جا هست میتونه به شما کمک کنه که یک سری از مطالب مرتبط با یک کلمه که نمی خواید در جستجوهای ما باشه رو از نتایج حذف کنید.

مثلا فرض کنیم که شما تصمیم می‌گیرید یه کیک خوشمزه خانگی درست کنید . به همین خاطر برای پیدا کردن طرز تهیه اون عبارت « طرز تهیه کیک» رو جستجو میکنید .

این هم نتایجی که در این مرحله ممکن است به شما نشان بدهد :

نزدیک 16 میلیون نتیجه !

 جستجوی دقیق در گوگل

خب این قطعا چیز خوبی نیست.

اما یک چیزی یکدفعه یادتون می افته و اون هم اینکه شما عاشق کیک های طعم دار و خاص مثل شکلاتی هستید و به همون میزان از کیک ساده بدتان میاد.پس کاری که اینجا باید بکنید اینه که طرز تهیه کیک ساده رو نتایج حذف کنید .

چه طور ؟

فقط کافیه از علامت منها یا – استفاده کنید و کلمه ای که نمی خواهید در جستجو ها باشه رو بعد از اون قرار بدید .

مثلا طرز تهیه کیک –ساده

عملگرهای جستجو در گوگل

با همین تغییر کوچک و حذف گزینه های به درد نخور برای خودتان از 16 میلیون نتیجه به حدود 5 میلیون رسیدید و قطعا در صفحه اول هم می تونید نتایج بهتر و مرتبط تری رو ببینید .

علائم جستجو در گوگل

فقط حواس تان باشد که برای اینکار باید یک فاصله بیاندازید و بعد علامت منفی را بگذارید و بلافاصله کلمه مورد نظر را تایپ کنید .

 

کیک -ساده         درست

کیک-ساده            غلط

کیک- ساده          غلط

یه نکته : حالا یه وقتایی پیش میاد که میخواید چند تا چیز و حذف کنید اون وقت باید چی کار کنید ؟

خب فقط کافیه هر چیزی که میخواید حذف کنید رو پشت سرهم بذارید با همون علامت های منفی چسبیه به هر کدومشون

مثلا کیک  -ساده -وانیلی

حالا میشه ترکیبی هم عمل کنید دیگه تا همین جا .

مثلا میتونید اون عبارتی که میخواید حذف کنید رو توی کوتیشن بذارید که فقط اون عبارت خاص رو از نتیجه ها حذف کنید.

مثلا  اگر دنبال content marketing  هستید احتمالا میدونید که زیر شاخه های زیادی داره و شاید لازم باشه یه سری هاشو حذف کنید مثلا شاید اصلا دنبال قسمت بازاریابی تو شبکه های اجتماعی نباشید خب پس بهتر Social media marketing رو از نتایج حذف کنید.

اپراتور +

برعکس علامت منفی که ما برای حذف کردن یه کلمه یا عبارتی از نتایج جستجو استفاده می‌کردیم، عملگر + رو زمانی استفاده می‌کنیم که بخوایم هم زمان نتایجی که گوگل بهمون نشون میده شامل چند گزینه یا عبارت باشه

مثلا بازاریابی ویدئویی + محتوا

حالا این حالت رو میتونیم بازم خاص تر هم بکنیم . چه جوری ؟

این شکلی که بیایم یکی از عبارت هایی که به طور خاص میخوایم حتما تو نتیجه باشه رو بذاریم داخل همون علامت نقل قول ها

یعنی مثلا :

Video marketing” +social media”

اپراتور or یا این علامت (|) برای جستجوی موازی

گوگل عزیز معمولا وقتی ما چند تا کلمه رو پشت سر هم براش تایپ می‌کنیم، این طور برداشت میکنه که همه این عبارت ها باید تو صفحه ای که به ما نشون میده باشه پس اگر در مورد دو موضوع مختلف ولی مرتبط با هم جستجو کنیم و می خوایم جستجوی خودمون رو بهتر مدیریت کنیم، به جای اینکه 2 بار جداگانه هر کدوم از این عبارت ها رو جستجو کنیم از اپراتور Or استفاده میکنیم

اگر میخوایم تو نتایج X  یا  Y  رو ببینیم و این دو تا موضوع مرتبط با هم هستن و فرقی برامون نمی‌کنه که کدوم باشه ، وقتی از اپراتور Or استفاده میکنیم چیزی که به ما تو نتایج نشون میده هم X هم Y و هم هر دو هست

مثلا شاید یه زمانی احتباج داشته باشید در مورد نقاشی یا طراحی دیجیتالی بیشتر بدونید :

خب اینجا هم برای سرچ میتونید از digital drawing استفاده کنید و هم  digital painting

جستجوی کلمات در گوگل

یا مثلا شاید بخوایم در مورد یه خبری مثل تظاهرات یا اعتصابات در چین بیشتر بدونیم پس تو این شرایط برای اینکه دو بار جستجو نکنید و به نوعی جستجوی خودتون رو مدیریت کنید بهتره از عملگر OR استفاده کنید .

و منظور ما اینجا این هست که گوگل جان لطفا هر صفحه ای که این دو تا عبارت یا هردوش رو توش داره برام بیار

یه نکته اینکه برای نوشتن عملگر OR حتما از حروف بزرگ باید استفاده کنیم

و به جایOR میتونید از این علامت | که با گرفتن shift و \ روی کیبورتون هست استفاده کنید.

 

نکته ها و ترفندهای ریز و کوچیک دیگه برای جستجوی حرفه ای در گوگل :

1- شاید یه زمانی لازم باشه که مثلا یه فایل آموزشی پی دی اف یا پاورپوینت در مورد موضوع خاصی پیدا کنید . تو این حالت filetype:pdf این عبارت رو یا حتی فقط نوع فایل رو که مثلا ppt یا pdf یا هر چیز دیگه ای هست بعد از عبارت جستجو تون بذارید و بعد دکمه جستجو روبزنید.

ما از این مورد خیلی تو جستجوهامون برای تولید محتوا میتونیم استفاده کنیم . مثلا زمانی که دنبال فایل پی دی اف یه کتاب الکترونیک در مورد موضوع خاصی هستیم این خیلی کمک مون میکنه.

مثلا what is content creation? filetype:pdf   یا سئو محتوا چیست ؟ filetype:ppt

2- حالا فرض کنید یه حالت دیگه فقط و فقط دنبال تعریف یه چیز خاصی هستید . مثلاسئو

برای اینکار باید اون عبارت رو بعد از :define بذارید مثلا به این شکل  seo: :define

3- ممکنه یه زمانی به این نتیجه برسید که برای پیدا کردن یه منبع یا آموزش خاص نیاز هست فعلا فقط روی یک شخص یا نویسنده خاصی تمرکز کنید و کتاب ها یا مقالاتی که مربوط به اون هست رو مطالعه کنید . اینجا باید از این عملگر استفاده کنید : :author بعد هم اسم نویسنده یا شخص مورد نظرتون رو بنویسید . مثلا فکر کنید شما الان فقط میخواید به محتواها و آموزش ها و مقالات برایان تریسی برای مدیریت زمان دسترسی داشته باشید پس به این شکل جستجو میکنید :

author: brian tracy

4- شاید یه زمانی نیاز دارید برای محتوایی که می نویسید مثلا در مورد خبر یا هشتگی که خیلی زیاد تو شبکه های اجتماعی ویروسی شده و سر و صدا کرده یه چیزایی رو بدونید پس از علامت # یا @ قبل از اون کلمه یا عبارت تون استفاده میکنید.

5- یه حالت جستجوی حرفه ای دیگه که میتونه برای ما تولید کننده های محتوا خیلی کاربردی باشه، اینه که ممکنه که ما دنبال یه سری محتوا یا اطلاعات خاص دقیقا توی یه سایت خاصی باشیم . مثلا یادمون میاد که یه مقاله ای تو رایتینا خوندیم که توش کلمه شیطان و تولید محتوا داشت حالا هر چی میگردیم پیداش نمی‌کنیم . این جا بهترین و سریع ترین کار اینه که از اپراتور  site:  استفاده کنید .

یعنی مثلا اینجا بنویسید : site:writena.com شیطان

یا حتی ممکنه دنبال یه دسته خاص تو یه سایت خاص باشید . مثلا شاید دوست داشته باشید که ببنید رایتینا در مورد کسب درآمد از تولید محتوا محتوایی داره یا نه

همونطور که میدونیم تو بیشتر مواقع گشتن تو خود سایت ها و کلیک کردن رو لینک ها شاید نتونه جوابگوی سوال ما و موضوعی که میخواید پیدا کنید باشه

پس می آید این جوری سرچ میکنید کسب درآمد از تولید محتوا site:writena.com

6- یا یه جور دیگه هم هست اینکه مثلا میخواید هر چی صفحه یه سایت داره رو ببینید که بتونید چیزی که میخواید رو از توش پیدا کنید . برای این حالت فقط همون

Site:writena.com سرچ میکنید.

البته این کار یه خوبی دیگه هم داره چون یه ترفند که به شما کمک میکنه سایت های رقیب تون رو در مورد موضوعی که میخواید براش تولید محتوا کنید شخم بزنید و دقیقا دست تون بیاد که رقیب تون چه محتواهایی نوشته و منتشر کرده.

مثلا اگر رقیب ما تو حوزه تولید محتوا شدید 😉

میتونید این شکلی یه جستجو بکنید و ببینید رایتینا چه مقاله هایی رو منتشر کرده

با این نوع جستجو گوگل هر چی که ما تا به حال نوشتیم رو برای شما میاره

7- یه حالت دیگه هم اینه که شما یه عبارت رو میخواید جستجو کنید اما براتون مهم نیست حالا چه کلمه ای دقیقا اول باشه چه کلمه ای آخر تو این حالت از اپراتور allintext: استفاده میکنید و به گوگل میگید مهم نیست دقیقا همین عبارت به همین شکل تو صفحه یا محتوا باشه مهم اینه که این کلمات یا مفهوم توش باشه.

8- یه حالت دیگه جستجوی حرفه ای در گوگل این هست که یه زمانی میخواید دقیقا مقالات و محتواهایی رو پیدا کنید که عین یه عبارت خاص رو تو عنوان داشته باشن.

این حالت مثلا چه زمانی به درد تون میخوره ؟ زمانی که روی عنوان نویسی یه محتوا کاملا گیر کردید و دوست دارید تو این زمینه همه عنوان هاییی که هست رو ببینید و ازشون الگو بگیرید.

پس تو این شرایط میاید از اپراتور intitle: و بعدش هم اون کلمه یا عبارت مورد نظرتون استفاده میکنید .

مثلا فرض کنید که شما یه مقاله ای نوشتید در مورد روش های کاهش وزن و حالا برای نوشتن یه عنوان جذاب گیر کردید و میخواید ببینید بقیه چه چیزایی نوشتن که بتونید ازشون الگو بگیرید و یه عنوان عالی بسازید پس میتونید به فارسی یا انگلیسی به این شکل جستجو کنید intitle: weight loss و چند صفحه اول نتایج رو انقدر زیر و رو کنید تا به نتیجه دلخواه تون برسید.

9- حالا یه چیز جالب تر تو جستجوی حرفه ای اینه که شاید یه زمانی بخواید تمام سایت هایی رو پیدا کنید که تو یه تم محتوایی خاص هستند.

فرض کنید یه زمانی میخواید محتوای خبری بنویسید و دوست دارید مثلا اضافه بر BBC  ببینید دیگه چه وب سایت هایی با این تم محتوایی خبری هستن که میتونید ازشون استفاده کنید . یا مثلا میخواید در مورد سئو جستجو کنید و فقط سایت MOZ رو میشناسید و میخواید هر چی سایت مشابه برای آموزش سئو هستن که مثل Moz.com محتوای آموزشی سئو منتشر میکنن رو براتون بیاره برای این مورد باید از اپراتور related: بعد هم عنوان سایتی که میخواید مشابهش رو پیدا کنید استفاده کنید و به گوگل بگید که هر چی وب سایت شبیه این سایت هست روبراتون بیاره.

10- حتما برای شما هم پیش اومده که میخواید یه چیزی رو سرچ کنید و چند تا کلمه ازش میدونید و یه کلمه اصلیش رو فراموش کردید و هی میگید نوک زبونمه ها چی بود، چی بود …

خب دقیقا همینو میشه به گوگل بگید و اون براتون گمشده و فراموش کرده تون رو پیدا کنه

چی جوری ؟

با استفاده از علامت ستاره یا * به جای چیزی که فراموش کردید

مثلا ممکنه دنبال یه ضرب المثل یا جمله انگیزشی میگردید و یه چیزایی از جمله یادتونه ولی یه کلمه و عبارت اصلیش رو فراموش کردید، این اپراتور بهتون کمک میکنه سریع اون عبارت رو پیدا کنید.

خب اینم از کلی تکنیک و راهکار برای جستجوی حرفه ای در گوگل . سوال و ایرادی دارید حتما تو کامنت ها ازم بپرسید و چیزی رو ندونسته از رایتینا نرید:-)

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

آموزش جستجوی حرفه‌ای در گوگل {پیدا کردن سوزن در انبار کاه !}

قبل از اینکه بریم سراغ آموزش جستجوی حرفه ای در گوگل بیاید کمک کنید این 2 تا سوزن رو از تو این انبار کاه پیداش کنیم؛

تو این انبار کاه 2 تا سوزن افتاده میتونید پیداش کنید؟!

جستجوی حرفه ای برای یک تولید کننده محتوا

 

یه کم بیشتر دقت کنید؛

سخته واقعا نه ؟

معلومه سخته دیگه !

خب جالب اینه که دقیقا همین حالت رو ما وقتی داریم که میخوایم اطلاعاتی رو توی گوگل پیدا کنیم.

چرایی جستجوی حرفه ای در گوگل

بیاید [ داستان تولید محتوا رو از نقطه 0 ِصفر شروع کنیم ] ؛

یعنی نقطه ای که تصمیم میگیریم یه محتوایی تولید کنیم.

خب معمولا اینجا 2 تا مسیر پیش رومون هست :

یا

اصلا نمیدونیم میخوایم در مورد چی محتوا تولید کنیم که قطعا اول باید بریم ایده سازی رو یاد بگیریم و ایده بسازیم ، بعد بیایم بقیه مسیر رو ادامه بدیم

یا

میدونیم حداقل در مورد چه موضوعی یا ایده ای میخوایم محتوا تولید کنیم، ولی اطلاعات درست و کاملی در موردش نداریم

بیاید با دو تا مثال پیش بریم :

یه وقت شما به عنوان  ⊗ فریلنسر تولید محتوا  یا کارشناس تولید محتوای یه مجموعه باید مثلا برای یه سایت یا مجله اینترنتی تولید محتوا کنید که از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو این سایت هست و انقدر متنوعه موضوعاتش که واقعا نمیدونید الان میخواید در مورد موفقیت بنویسید یا در مورد روش های مقابله با بی خوابی یا راه های بیشتر شاد بودن یا در مورد ارتباط بهتر با همکاران یا دستور پخت یه نوع پاستا رو بذارید یا 1000 تا چیز دیگه؛

یا اینکه سفارش تولید محتوا برای یه سایت خیلی خیلی تخصصی مثل سنسورهای صنعتی یا تجهیزات الکتریکی دارید که هیچ ایده ای ندارید که تو وبلاگ این سایت واقعا باید در مورد چی حرف بزنید و چه محتوایی براش تولید کنید؛

خب تو این حالت مشخصا شما

تا ایده نسازید یا محدوده ای که میخواید در موردش تولید محتوا کنید رو ندونید نمیتونید به جلو حرکت کنید .

پس اینجا تو این شرایط اول باید برید ایده سازی کنید بعد بیاید.

 

اما تو حالت دوم مثلا شما سفارش محتوا از یه سایتی دارید که تو زمینه قفل دیجیتال فعالیت میکنه و مدیر اون مجموعه گفته یه چند تا مقاله میخواد در مورد اینکه قفل دیجیتال چه کاربردها و مزایایی داره. پس اینجا محدوده موضوعی محتوا تا حدودی براتون مشخصه ولی شاید تا حالا اصلا نمیدونستید که به جز قفل های کلیدی قفل دیجیتال هم وجود داره یا شاید میدونید چی هست ولی کاربرد و مزایاش رو دقیق نمی دونید.

یا یه مثال دیگه اینکه ، ممکنه شما تا الان کتاب ها و مقالات زیادی در مورد برندسازی شخصی خوندید و حسابی روش تسلط دارید و الان میخواید در مورد این موضوع یه مقاله بنویسید، پس اینجا، هم میدونید در مورد چی میخواید بنویسید و هم میدونید چی می خواید بنویسید و اطلاعات خوبی هم دارید،  اما مساله ای که اینجا دارید اینه که نمیدونید اصلا کسی یا سایتی تا به حال در مورد این موضوع چیزی نوشته یا نه و کلا رقیبی دارید یا نه ، چون اگر آدم های زیادی در مورد این موضوع محتوا منتشر کردن باید بدونید که اون ها روی چه بخش هایی بیشتر تمرکز کردن و اگر اونا الان صفحه اول هستن شما چی کار باید بکنید و و روی چه بخش هایی باید بیشتر تمرکز کنید که بتونید اونا رو پشت سر بذارید و جلو بیافتید و بتونید بیاید تو صفحه اول باشید.

پس باز هم مشخصا اینجا به چیزی که نیاز دارید قبل از شروع به نوشتن و تولید محتوا اینه که  : درست و حسابی و حرفه ای بتونید جستجو کنید و رقیب ها تون رو پیدا کنید و اونا رو تجزیه و تحلیل کنید.

 

 

چرا اصلا جستجوی پیشرفته تو گوگل مهمه ؟

همه ی اون مثال ها بالا که گفتم چی رو به ما نشون میده ؟

نشون میده که قدم اول ما تو هر نوع تولید محتوایی [ جستجو بین منابع اطلاعاتی ] هست .

این روزا ما تو کجا و چه جوری میتونیم دنبال اطلاعات بگردیم ؟

مشخصا جواب این سوال رو خیلی هامون میدونیم :

گوگل کردن

این روزها همه مون برای پیدا کردن اطلاعات یا جواب هر سوالی اولین چیزی که به ذهن مون می رسه [ گوگل google  ] هستش .

فقط کافیه نگاهی به تعداد دفعاتی که در طول روز سری به گوگل می زنید بکنید تا متوجه بشید که از صبح که بلند میشید در حال کلنجار رفتن با گوگل هستید تا شب که میخواید بخوابید .

بقیه هم دقیقا مثل من و شما .

و جالبه که بدونید طبق آماری که من توسایت Internet Live Stats دیدم  [ هر روز حدود 3.5 بیلیون سرچ تو گوگل انجام میشه ]  و به نظرم همین آمار به خوبی نشون میده که چرا میگیم اولین جایی که این روزا همه مون میریم سراغش برای پیدا کردن اطلاعات گوگل هستش، حالا چه برای یه تحقیق علمی باشه تا دلیل اینکه چرا الان سرمون درد میکنه و برای درمانش چی کار باید بکنیم یا پیدا کردن دستور پخت خورشت قورمه سبزی و یا خریدن آخرین مدل کفش تابستونی و …

 

پس مشخصا ما به عنوان یه تولید کننده محتوای حرفه ای جزو اولین چیزهایی که باید بلد باشیم همین جستجوی حرفه ای تو گوگل هست

 

گوگل = انبار کاه !

این روزها به خاطر اینکه تقریبا هر شخصی که به یه گوشی دیجیتالی یا یه لپ تاپ دسترسی داره می تونه محتوایی تولید کنه و منتشر کنه،  بدون اینکه هزینه زیادی صرف کنه  ، حجم اطلاعات موجود در وب انقدر زیاد شده که قطعا جستجو و پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز در این دنیای شلوغ از بین تمام زباله های محتوایی یا محتواهای بی ربطی که موجود کار حضرت فیل و خودش به یه مهارت خاصی نیاز داره.

ما در مورد هر چیزی که سوال داشته باشیم و نیاز به اطلاعات داشته باشیم قطعا تو وب موجود هست.

اما این موجود بودن = در دسترس بودن و به راحتی پیدا شدن نیست .

دقیقا مثل اینکه تو یه انبار کاه ، شایدم نه ،  تو یه اقیانوسی از کاه دنبال یه سوزن بگردیم.

جستجوی حرفه ای در گوگل

خیلی  از ما و از جمله خود من زمانی که هنوز کار تولید محتوا رو به صورت تخصصی شروع نکرده بودم فکر میکردم جستجو تو گوگل ساده ترین کاری است که در طول روز انجام میدیم 🙄

چون به اشتباه فکر میکردم فقط کافیه موضوعی که می خوایم و دنبالش هستیم رو تو کادر جستجوی گوگل تایپ کنیم و گوگل هم در کسری از ثانیه کلی سایت به ما معرفی می کنه و در نهایت روی چند گزینۀ اول کلیک میکنیم و به چیزی که میخوایم میرسیم.

و باز هم به اشتباه فکر میکردم که بعد از جستجو یا چیزی که می خوایم رو تو همین چند تا لینک اول پیداش میکنیم یا اگر تو چند گزینه اول چیز به درد خوری پیدا نکردیم = این بود برام که به احتمال زیاد چیزی در مورد این موضوع تو وب نیست و باید سراغ منابع دیگه ای برم .

حتی من بعد از یک سالی از شروع کارم ، باز همین روش ابتدایی و غیر حرفه ای رو برای جستجو کردن تو گوگل استفاده میکردم .

یعنی مثلا اگر میخواستم یه مقاله ای در مورد ذهن آگاهی و مثلا روشهای افزایش انگیزه بنویسیم، نهایتا چیزی که سرچ میکردم کلمه موفقیت یا انگیزه یا افزایش انگیزه یا نهایتا ترجمه همه این کلمه ها به انگلیسی توی گوگل بود و بعد هم معمولا 1 تا 3 تا لینک اول رو باز میکردم و تو اونا میگشتم و یه سری اطلاعات پیدا میکردم و فکر میکردم همونا برای نوشتن محتوا کافی هستن.

البته بعضی وقت ها هم هیچ کدوم از چند سایتی که باز میکردم به دردم نمیخورد و اطلاعاتی که می خواستم نداشت و ناامید گوگل را ترک میکردم و فکر میکردم که هنوز تو این زمینه اطلاعاتی در وب نیست .

اما بعدها که کار تولید محتوا شغل و حرفه و دغدغه اصلی من شد متوجه شدم که این نوع جستجو در خیلی از موارد اصلا به دردم نمیخوره و قطعا باید به فکر یادگیری روش های حرفه ای تر برای جستجو در گوگل باشم . چون هر چه قدر که بیشتر و متنوع تر سفارش تولید محتوا میگرفتم متوجه میشدم که برای پیدا کردن اطلاعات خاص و تخصصی برای بعضی از موضوعات قطعا نیاز به جستجوی حرفه ای دارم .

شاید این نوع جستجو برای پیدا کردن دستور پخت قورمه سبزی یا نهایتا علت سردرد و پیدا کردن عوارض یه دارو و … اینجور چیزا خوب و کافی باشه، اما برای یه تولید کننده محتوای حرفه ای اینجوری جستجو کردن افتضاحه و دقیقا باعث تولید محتواهای افتضاح هم میشه چون هیچ وقت نمیتونیم منابع خوبی رو پیدا کنیم.

 

 تکنیک جستجوی قورمه سبزی ای !

مشخصا اگر من و شما خارج از بحث تولید محتوا برای یه جستجوی سر سری و عمومی بخواهیم تو گوگل جستجو کنیم،قطعا بهتر هیچ زمانی رو هدر ندیم برای جستجوی حرفه ای تو گوگل واقعا نیاز نیست و برای این نوع جستجو فقط کافیه هر عبارتی که به ذهن مون می رسه رو تو باکس جستجو تایپ کنیم و مطمئننا تو این جور موارد حتی با جستجوی بدترین عبارت تو همون چند سایت اول می تونیم اطلاعات خوبی به دست بیاریم .

مثلا فرض کنیم همین حالا هوس قرمه سبزی کردیم، ولی روش پخت اون رو بلد نیستیم . مشخصا با جستجوی سادۀ قورمه سبزی در گوگل تو همون چند صفحه اول می تونیم دستور پخت های خوبی پیدا کنیم . چون این موضوع انقدر عمومی و پر جستجو هست که سایت های بزرگ روی اون سرمایه گذاری کردند و جوری محتواهاشون رو سئو کردن  که ما هر چیز مرتبط با قورمه سبزی رو جستجو کنیم اونها بالا میان . پس ما تو این شرایط برای جستجو نیاز به جستجوی حرفه ای و دقیق نداریم .

و از طرفی هم نتایج جستجو برای نحوه پخت قورمه سبزی در 99 % همه این سایت ها مشابه است و همون چند سایت اول تو نتایج جستجو می تونه کارمون رو راه بندازه و ناهار یه قورمه سبزی خوشمزه درست کنیم .

جستجوی حرفه ای در گوگل برای قرمه سبزی !

پس یادگیری جستجوی حرفه ای به شما چه کمکی میکنه که:

Ο. از بین [  اطلاعات بیشماری ] که این روزها در دنیای وب در دسترس است بتونید [ بهترین ، نزدیک ترین و مرتبط ترین ] نتیجه رو مطابق با اون چیزی که واقعا می خواید پیدا کنید

 

Ο.  یاد بگیرید از کلمات کلیدی و عبارت های کلیدی چه طور و به چه شکلی تو محتواهاتون استفاده کنید که توسط مخاطب ها پیدا بشن .

چالش ما تو جستجو در گوگل برای محتوای تخصصی چیه؟

زمانی که ما در مورد یه موضوع تخصصی تر مثل : روش های افزایش انگیزه یا موفقیت در کسب و کار و…جستجو میکنیم و میخوایم به منابع تخصصی روانشناسی یا بازاریابی و کسب و کار برسیم تو همون صفحۀ اول و چند سایت ابتدایی ممکن با سایت هایی به عنوان مجله های اینترنتی عمومی مواجه بشیم که اکثرا یه محتوای خاص رو کپی کردن و دست به دست کردن و عملا نمی تونیم هیچ اطلاعات خوبی از اونها برای تولید محتوا در مورد این موضوعات پیدا کنیم .

فارسی Fr و انگلیسشم En فرقی نمیکنه.

این جور سایت ها انقدر کلمه کلیدی توشون انبار شده است که عملا هر چیزی که شما جستجو کنید تو اونها هست و به خاطر کلیک زیادشون توسط مخاطب ها معمولا رتبۀ بهتری هم دارن و در نتایج بالاتر نشون داده میشن.

علاوه بر اینکه برعکس سایت های تخصصی تر که معمولا کمتر روی سئو سایت و حضور تو رتبه های بالای گوگل کار میکنن ، اینا کلی روی سئو هزینه میکنن . پس خیلی از سایت های تخصصی حتی شاید با وجود محتوای با کیفیت ممکنه نتونن در رقابت با این ها تو صفحه اول گوگل باشن .

 

احتیاط در جستجوی در گوگلمراقب تیغ ها باشید ! این یک تجربه شخصی است

یه زمانی بود که تصمیم گرفتم در مورد ⊗سایه نویسی در تولید محتوا ⊗ یه مطلبی بنویسیم، بعد از جستجوی زیاد در منابع انگلیسی چند مقاله رو پیدا کردم و شروع به ترجمه کردم .

من معمولا عادتمه که همیشه قبل از شروع برای نوشتن در مورد یه موضوعی، تو وب فارسی هم میگردم که ببینم کی چی نوشته و چی جور نوشته . ولی اشتباه من این بود که عبارت « سایه نویسی » رو جستجو کردم و چون تو صفحه اول نتایج جالب توجهی رو پیدا نکردم، با کلی ذوق و شوق فکر کردم این یه موضوع جدید و بکر که هیچ کسی در مورد اون تا الان کار نکرده .

پس به همین اکتفا کردم و شروع به ترجمه کردم . اما زمانی که کار تموم شد و منتشر کردم چند وقت بعد دوباره اتفاقی این کلمه رو جستجو کردم،تا ببینم محتوای جدید در این مورد اضافه شده یا نه که دیدم ای دل غافل….

برعکس دفعه همین جور تصادفی وقتی صفحۀ 2 و 3 نتایج رو هم باز کردم، با چندین و چند تا مقاله مواجه شدم که ماه ها قبل از شروع به ترجمه من نوشته و منتشر شده بودن 🙁  و من چون تو جستجوی اول با دقت اینکار رو نکرده بودم نتیجه گیری اشتباهی کردم و باعث شد زمان زیادی رو صرف ترجمه مقالاتی بکنم که زودتر از رایتینا در سایت های دیگه ترجمه و منتشر شده بودن .

پس از همون جا بود که به خودم گفتم خیلی ضایع است تو که ادعا میکنی تولید کننده محتوا هستی، اینجوری اشتباه کنی . پس از همون روز شروع کردم جستجوی حرفه ای تو گوگل رو یاد گرفتن و میخوام تو این سری از درس ها تمام تکنیک هایی که یاد گرفتم رو به شما هم یاد بدم.

اول بیاید این مساله رو هم با هم حل کنیم :

 

چرا همش میگیم جستجو تو گوگل ؟

یعنی هیچ موتورجستجوی دیگه ای نیست ؟

 

چرا تکنیکهای جستجو در اینترنت  = تکنیک جستجو در گوگل

 

مشخصا جستجو در وب فقط منحصر به موتور جستجوی گوگل نیست، اما انقدر % جستجو در گوگل نسبت به جستجو در سایر موتورهای جستجو بیشتر هستش، که میشه خیلی راحت چشم‌مون رو ببندیم و از اونها در مقابل غولِ گوگل صرف‌نظر کنیم و روش‌های حرفه‌ای جستجو رو فقط به [ یادگیری حرفه ای جستجو در گوگل ] محدود کنیم.

به این نمودار و آمار و ارقام مربوط به میزان جستجو در گوگل نسبت به سایر موتورهای جستجو نگاه کنید :

 

زبان گوگلی

 

حدود 92 % کل جستجو ها تو گوگل انجام میشه که همین نشون میده که چه قدر [ این روزها دیده شدن و پیدا کردن تو گوگل ] مهم هستش.

گوگل خیلی با هوشه اما ….

 

یه واقعیتی رو باید بدونیم و اونم این ِکه حتی با وجود پیشرفت هر روزه ی الگوریتم‌های گوگل و [ نزدیک شدن نتایج به هدف اصلی جستجو‌گرها ] ولی باز هم خیلی دقیق نمی‌تونه سوال ما و مفهوم اصلی و مغز پیام رو بگیره و به صورت قطعی و بدون هیچ خطایی، سایت های مرتبط و درست رو معرفی کنه.

و برای اینکه تو این وضعیت بتونیم جواب‌های مرتبط‌تر و درست‌تری از گوگل بگیریم مهم ترین چیز این هست که [ زبون خودمون رو برای جستجو به زبون گوگل نزدیک تر کنیم ] و به زبون خودش ازش سوال بپپرسیم تا پاسخ درست تری بگیریم.

یادم بمونه
یادم باشه

سوال درست بپرسم تا جواب درست بگیریم

 

 «درست سوال بپرسیم تا درست جواب بگیریم » یعنی چی ؟!

 

درست سوال پرسیدن برای اینکه جواب درستی از طرف مقابل‌مان بگیریم فقط مختص گوگل نیست.

مثلا فرض کنید تو یه شهر بزرگی مثل شیراز یا اصفهان که اصلا خیابون‌های اون رو نمی‌شناسید، [ مسیر رسیدن به خونه ‌ی دوست‌تون رو گم کردید ] و هیچ آدرس نوشته شده یا دقیقی هم ندارید.

کوئری نویسی در جستجوی گوگل

و فقط اینو می‌دونید . یادتون میاد، یه‌بار که با خود‌ش خونه‌شون رفتید، از یه خیابون شلوغ رد شدید و سر خیابون ‌شون هم یه قنادی بود و در خونه‌شون هم طوسی رنگ بود .

 

کوئری در زبان گوگلی

خب به نظر شما این اطلاعات به حد کافی کامل هست که بخواید از یه غریبه سر راه‌تون در مورد مسیر پیدا کردن خونه‌ی دوست‌تون بپرسید و اون هم شما رو دقیق راهنمایی کنه؟

قطعا نه .

قطعا تو یه همچین شهر بزرگی،چندین و چند تا کوچه می تونید پیدا کنید که سر خیابون‌شون یه قنادی هست، یا چندین و چند هزار خونه می‌تونید پیدا کنید که درشون طوسی رنگ هست.

پس قطعا این اطلاعات برای پیدا کردن خونه‌ی دوست تون اصلا کافی و کامل نیست و از هر کسی هم که بپرسید هیچ پاسخ درستی نمی‌تونه به شما بده  و شما هم هیچ وقت به مقصد نمی‌رسید مگر اینکه حداقل یه چند سالی وقت بذارید و به تموم خونه‌های در طوسی شهر سر بزنید تا ببینید کدوم یکی از اون‌ها خونه‌ی دوست‌تون هست ! 😀

خب این مثال رو گفتم که چی بگم ؟

می خوام بگم، اگر چیزی که از گوگل می‌پرسید، دقیقا شبیه همین آدرس پرسیدن باشد و سوال درستی نپرسید چه طور توقع دارید که جواب درست و قطعی ای بگیرید از گوگل بیچاره بگیرید؟

پس یکی از مهارت های حیاتی در حرفه ای شدن در جستجوی گوگل سوال پرسیدن حرفه ای و درست هست.

و اگر تا به الان در جستجوها‌تون در گوگل به نتایج درست و مرتبطی نمی‌رسیدید، شاید بهتر باشه که تقصیرها رو به گردن گوگل نیاندازید و کمی هم به سوال هایی که از او می‌پرسیم و درست بودن‌شون فکر کنیم.

 

یک تجریه‌ی شخصی

حرفه ای شدن توی جستجوی گوگل، به این شکل نیست که بعد از خوندن این آموزش بلافاصله از فردا سبک جستجوی شما تغییر کنه و همه چیز حرفه ای بشه.

یادگیری مهارت جستجو در گوگل هم مانند هر مهارت دیگری در تولید محتوا نیاز به کمی صبر و حوصله و تمرین عملی داره.

و حواس‌مون باشه که با یادگیری مهارت جستجو در گوگل قرار نیست که تو زمان صرفه جویی کنیم یعنی اگر مثلا برای پیدا کردن یه مقاله‌ی مرتبط با قفل دیجیتال یا موفقیت در کسب و کار یا هر موضوع دیگه‌ای برای تولید محتوا، 0.5 ساعت وقت میذاشتیم حالا 2 دقیقه وقت بذاریم. بلکه هدف از یادگیری این مهارت اینه که تو زمان مناسب بتونیم نتیجه‌ی بهتری بگیریم .

 

زبان گوگلی

 

خب حالا انگلیسی و فرانسوی و اسپانیایی و اینا کم بود حالا باید زبان گوگلی رو هم باید یاد بگیریم 🙄

البته بگم یادگیری زبان گوگلی به سختی اون یکی زبون‌ها نیست و میتونیم تو همین سری درس‌ها تا حدود زیادی اون رو یاد می‌گیریم.

پس بیایید شروع کنیم :

 

کوئری Query در جستجوی گوگل یعنی چی؟

 چیزی که ما در کادر جستجوی گوگل تایپ می‌کنیم و دکمه‌ی جستجو را می‌زنیم کوئری Query است.

این کوئری‌ها حتما نباید فقط یک عبارت یا یک سری کلمات به زبان فارسی یا انگلیسی یا هر زبان دیگری باشند و می‌توانند با انواع کدها و عملگرها ترکیب شوند و در نهایت به زبان گوگل تبدیل بشن و به این شکل، ما جوری از گوگل سوال می‌پرسیم که می‌فهمه و به احتمال زیاد پاسخ درستی به ما میده.

پس هر چه قدر [ کوئری‌نویسی ] ما حرفه ای‌تر و با استاندارد‌های گوگل مطابق‌تر باشه، قطعا نتیجه‌ی بهتری می‌گیریم و می‌تونیم به منابع بهتری برای تولید محتوا دسترسی پیدا کنیم.

ما برای جستجو در گوگل چه طوری به زبان گوگل میرسیم؟

خب بیاید با یه مثال پیش بریم:

هر زمان که تصمیم می‌گیریم تو گوگل چیزی رو جستجو کنیم با 3 مرحله یا قدم روبرو هستیم :

> مرحله اول زمانی هستش که تو ذهن ما [ یه مفهوم اولیه ] یا چیزی که می خوایم در مورد اون جستجو کنیم شکل می‌گیره.

مثلا فرض کنید شما امروز به عنوان⊗ فریلنسر ⊗ برای یه پروژه تولید محتوا قرارداد بستید که حوزه‌ی کاری آنها قفل دیجیتال یا سیستم هوشمند ساختمان است. مشخصا اولین چیزی که به ذهن تان می رسد این است که لازم است یک جستجویی درباره‌ی قفل دیجیتال داشته باشید، چون شاید اولین بار باشد که اصلا این واژه به گوش‌تان می‌خورد و در مورد آن هیچ چیزی نمی‌دانید. پس در اینجا هدف شما از جستجو [ کسب اطلاعات بیشتر ] در مورد قفل دیجیتال یا سیستم هوشمند ساختمان است.

 

>> بعد از این مرحله زمانی است که صفحه‌ی گوگل را باز می‌کنید و می‌خواهید در این مورد یک عبارت یا کلمه‌ی کلیدی تایپ کنید و در گوگل آن را جستجو کنید.

مثلا ممکن است در این مرحله این کلمات یا عبارت‌های کلیدی به ذهن‌تان برسد :

قفل دیجیتال چیست ؟

انواع قفل دیجیتال

digital lock

کاربرد قفل دیجیتال و….

پس تا این مرحله به انتخاب کلمه یا عبارت جستجو هم رسیدید.

 

>>> مرحله‌ی بعدی [ تبدیل این عبارت یا کلمه از زبون خودمون به زبون گوگل ]  یا رسیدن به همون کوئری مناسب هست.

مثلا تو این مثال خاص ممکن است کوئری انتخابی شما یکی از این کوئری‌ها باشد :

” قفل دیجیتال ”

قفل دیجیتال : inurl  قفل دیجیتال کره ای

قفل *دیجیتال*

 

 

یک خلاصه‌ی کوتاه

پس تا اینجا، برای جستجوی حرفه‌ای تو گوگل اول باید یه مفهومی تو ذهن مون شکل بگیره، بعد از اون مفهوم به یه سری عبارت ها و کلمات برسیم و بعد هم اون عبارت ها و کلمات رو به شکل کوئری ها یا زبان گوگل در بیاریم و تو کادر جستجو بذاریم و دکمه جستجو رو بزنیم.

داستان لوستر و جستجوی حرفه ای در گوگل

حالا بریم سراغ اینکه اگه یه چیزی تو ذهن‌مون بود، ولی دقیق نمی‌دونستیم چه کلمه یا عبارتی رو باید بنویسیم که جواب درستی بگیریم چی کار کنیم؟

بذارید با یه مثال پیش بریم؛

چیزی حدود 1 سال و نیم پیش بود که تصمیم گرفتم برای اتاق کارم یه لوستر بگیرم.

از کدوم لوسترها؟

یه لوستری شبیه اون چیزی که چند روز پیشش تو کافه دیده بودم. از این لوسترها که یه سری لامپ زردِ بامزه روشون بود. مثل این:

لامپ ادیسونی و تولید محتوا!

خب حالا میدونید مشکلم چی بود؟

این که میخواستم آنلاین خرید کنم و مشکل اینجا بود که  اصلا نمیدونستم به این سبک لوسترها چی میگن و چی باید تو گوگل جستجو کنم، که فروشگاه آنلاین درستی رو نشونم بده. 

گوگل رو باز کردم و همین‌جوری زُل زده بودم به صفحه که همین‌جوری الابختکی نوشتم : [ لامپ کافه ای ]

خیلی برام جالب بود که اتفاقا همین جواب داد و دیدم خود گوگل تو اون کادری که پایین جستجو باز میکنه یه سری عبارت ها بهم معرفی کرده و اونجا بود که فهمیدم اسم این لامپ ها لامپ ادیسونی‌ه .

جستجو در گوگل برای تولید محتوا

بعد لامپ کافه ای رو پاک کردم و نوشتم [ لامپ ادیسونی ] و اینجا بود که دقیقا تونستم منظورم رو دقیق به گوگل بفهمونم و به چیزی که میخوام برسم،  اونم با کمک خود گوگل. 

 

همین جا بود که یاد گرفتم اتفاقا یکی از ترفندهای خوب برای پیدا کردن عبارت های کلیدی مرتبط با موضوع‌مون استفاده از همین پیشنهادهای گوگل هستش.

یادتون میاد ؟!

نمیدونم شده برای شما هم این اتفاق بیافته یا نه؟

ولی برای من که بارها پیش اومده.

می‌خوام یه چیزی بگم یا در مورد مثلا نویسنده‌ی یه کتابی که تازه خوندم ولی اسم‌ش کلا یادم رفته 🙄

هی مگیم اِ همین الان نوک زبونم بودها

اولش پ داشت ها

.

.

.

یه دفعه دوستم میگه « پیتر دراکر » نبود؟ میگم آهان خودشه. آفرین

حالا دقیقا همین بازی رو می‌تونیم با گوگل بکنیم و کلمه درست جستجو رو از زبون گوگل بیرون بکشیم و بعد با همون کلمه جستجو کنیم.

 

پس اگه کلمه درست یه مفهومی که می‌خوایم جستجو کنیم رو نمیدونیم یا اسم کاملش رو یادمون نمیاد،  بهترین کار اینه که از خود گوگل کمک بگیریم و بهش بگیم [ ف ] تا ما رو ببره [ فرحزاد ] . 

حالا پیشنهادهای گوگل رو کجاها میتونید پیدا کنید ؟

 

پیشنهادهای خود گوگل

پیشنهادهای خودگوگل رو کجا میتونیم ببینیم ؟

شما 2 تا جا میتونید پیشنهادهای گوگل رو ببینید :

یکی همزمان با نوشتن و تایپ کردن کلمات و عبارت ها تو کادر جستجو. مثل این :

روش جستجوی حرفه ای در گوگل با رایتینا

دومین جا اون قسمت پایین گوگل وقتی که یه کلمه مشابه رو مینویسید و دکمه جستجو رو میزنید . گوگل یه سری لینک براتون میاره اما علاوه بر این لینک ها یه سری پیشنهاد هم اون پایین صفحه براتون میذاره و میگه شاید اینا رو هم نیاز داشته باشید یا شاید اصلا منظورتون اینها بوده . خود گوگل بهش میگه : [ پیشنهادهای مشابه ]

پیشنهادهای مشابه گوگل

 

بیخودی شلوغ نکنیم !

شاید یکی از اشتباهات رایج تو جستجو های غیر حرفه ای ها در گوگل اینه که به گوگل داستان میگن و بیش از حد از [ کلمات اضافی ] استفاده می کنن .

این اصلا به این معنی نیست که فقط یه کلمه‌ی کلیدی اصلی به عنوان هسته پیدا کنیم و فقط اون و جستجو کنیم .

مثل : موفقیت ، کاغذ دیواری ، انگیزه ، قفل ، یا ….

که اتفاقا این جور جستجو کردن تقریبا این روزها دیگه جواب نمیده و اتفاقا  [ باید دقیق‌تر و جزئی‌تر با گوگل صحبت کنیم تا جواب دقیق تری بگیریم ]  اما تو این دقیق تر نوشتن نباید زیادی شلوغش کنیم و  از کلماتی مثل  How و Best و How to و What یا چگونه و چرا و… زیاد استفاده کنیم .

 

تو بیشتر زمان‌ها اصلا برای یک جستجوی حرفه ای، نیازی به استفاده از این کلمات زائد نداریم و اتفاقا با گذاشتن این کلمه‌ها به سایت‌های زرد و غیر تخصصی این فرصت رو میدیم که بالاتر بیان. چون این سایت ها قانون‌شون اینه که به یه شکل اغراق‌آمیز و بی‌حساب و کتاب از این نوع کلمه‌ها استفاده میکنن تا توی رتبه بندی گوگل بالاتر بیان و به این شکل سایت های مرتبط با پاسخ مناسب رو ممکن از دست بدیم و تو دید ما نباشن.

البته گوگل تمام تلاش خودش رو تو این سال‌ها داره میکنه که همه‌‌ی این ترفندها رو بشناسه و این‌جور سایت‌ها رو از نتیجه هایی که نشون میده حذف کنه اما خب بد نیست خودمون هم رعایت کنیم و درست جستجو کنیم .

اپراتورهای جستجوی حرفه ای در گوگل

خب حالا میرسیم به مهم ترین قسمت این جلسه یعنی اینکه چه‌طوری میتونیم به زبان گوگل باهاش صحبت کنیم و ازش سوال بپرسیم و چه طور می‌تونیم حرفه ای جستجو کنیم، جوری که مجبور نباشیم برای هر عبارت یا کلمه ای که جستجو میکنیم تا صفحه 10 رو باز کنیم و ببینیم یه چیز به درد بخوری پیدا می کنیم یا نه.

قطعا این کار انقدر خسته کننده و وقت گیر هست و احتمالا همون صفحه 2 و 3 جستجو کردن رو رها میکنید و نمیتونید به چیزی که میخواید برسید .

تنها راه چاره این کار اینه که به جای اون همه وقتی که میذارید تا در گوگل به شکل قدیمی و غیر حرفه ای جستجو کنید وقت بذارید اپراتورهای جستجو در گوگل ر درست و حسابی یاد بگیرید و انقدر تمرین کنید ملکه ی ذهن تون بشه.

خب اصلا این اپراتورهای جستجوی گوگل چی هستن ؟

اپراتورهای جستجو در اصل علائم ، کدها و یا کلماتی هستن که به عنوان واسطه یا مترجم بین ما و گوگل عمل می‌کنن و دقیقا منظور ما رو به گوگل می رسونن و گوگل هم به این شکل نتایج دقیق تر و مرتبط تری رو به ما نشون میده

و در حقیقت به کمک این اپراتورها شما نتایج گوگل رو به شکلی که خودتون دوست دارید فیلتر میکنید و انبار کاه رو به یه بشقاب کاه تبدیل میکنید و به این شکل قطعا زودتر به نتیجه ای که می‌خواید می رسید.

جستجوی حرفه ای در وب

 ممکنه همه این اپراتورهایی که میگیم برای جستجوی فارسی خوب عمل نکنن یا خیلی تو نتایجی که گوگل بهمون نشون میده تغییری ایجاد نشه اما از اونجاییی که ما به عنوان تولید کننده محتوا بیشتر از منابع فارسی باید دنبال منابع دسته اول و انگلیسی بگردیم پس قطعا برای ما خیلی مفید میتونن باشن.

اپراتور جستجو در گوگل « هر چی هست و نیست و بیار»

همون حالتی هست که یه بچه 5-6 ساله و یه پیرمرد 90 ساله و خلاصه هر کسی که به اینترنت دسترسی داره ازش استفاده میکنه .

و اونم جستجوی یه عبارت کلیدی یا یه کلمه تو باکس جستجوی گوگل هست.

مثلا اگر شما دنبال پیدا کردن اطلاعاتی در مورد قهوه باشید . راحت ترین کاری که میتونید بکنید اینه که کلمه قهوه رو به فارسی یا هر زبان دیگه ای که دوست دارید تو گوگل بنویسید و بعد هم دکمه جستجو رو بزنید .

جستجوی پیشرفته گوگل کجاست

حالا این حالت به چه درد ما یخوره ؟

این روش هر چی هست و نیست بیار بیشتر برای مرحله ایده سازی برای تولید محتوا به درد ما میخوره که من تو قسمت ایده سازی مفصل در موردش صحبت میکنم.

ولی اگر هدف مون خیلی جزئی تر و خاص تر باشه قطعا از این روش به اطلاعات درست و جوابی که می خوایم نمی‌رسیم.

اپراتور نقل قول یا ” ” در جستجوی حرفه ای در گوگل

اپراتور نقل قول یکی از عملگرها یا اپراتوهای خیلی کاربردی تو جستجوی حرفه ای تو گوگل هست که قطعا از این به بعد زیاد ازش استفاده میکنید.

به چه دردی میخوره ؟

این عملگر برای موقعی خیلی خوبه که دقیقا بخواید یه عبارت خاص رو تو گوگل جستجو کنید و از گوگل بخواید که دقیقا محتوا و سایت هایی رو به شما نشون بده که دقیقا همین عبارت یا کلمه توشون هست

مثلا یه زمان هایی اسم یه آدم خاصی مثلا آقا یا خانم میفندرسکی تو ذهن تون هست که می‌خواید بدونید که چه سایت هایی در مورد این آدم محتوا دارن یا مثلا میخواید ببینید در مورد یه خبر یا تحقیق یا هر چیز دیگه ای، چه سایت هایی دقیقا در مورد اون محتوا منتشر کردن یا مثلا از یه جنس یا کالای خاص فقط میخواید سایت هایی بیاد که یه مدل خاص اون جنس رو داره و… تو این حالت ها می‌تونید از این عملگر استفاده کنید.

اپراتور منها در جستجوی حرفه ای در گوگل

حذف کردن در جستجوی حرفه ای در گوگل

…..>>>یه حالت دیگه هم اینکه معمولا ما تو جستجو ها به نتایجی میخوریم که ممکنه فقط یک کلمه از عبارتی که جستجو کردیم رو داشته باشن و اگر به صورت عادی و معمولی جستجو کنیم گوگل اون موردها رو هم تو نتیجه میاره که همین باعث افزایش نتایج و دقت پایین میشه.

مثلا ما توی رایتینا یه مقاله ای داریم در مورد افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی یا بازاریابی همکاری ( میبینید به چند تا اسم معروف هست ) که اگر این مقاله رو خونده باشید در مورد روش های کسب درآمد بدون محصول و خدمات از افیلیت مارکتینگ صحبت کرده . حالا فرض کنیم همین جا کنجکاو میشید که در مورد بازاریابی پورسانتی بیشتر بدونید.

اگر برید مستقیم همین عبارت رو تو گوگل سرچ کنید حدود 994 هزار نتیجه رو براتون میاره که بین اونها مثلا صفحات یا سایت هایی هست که توشون کلمه بازار یابی یا پورسانت یا درصد یا … وجود داره که خیلی به درد شما نمیخوره چون شما میخواید فقط در مورد این نوع بازاریابی اطلاعات بیشتری به دست بیارید . پس اینجاست که علامت نقل قول بهتون کمک میکنه و با گذاشتن این علامت این ور و اون ور کلمه یا عبارت تون دقیقا به هدف اصلی تون نزدیک میشید و مثلا تو این مثال خاص با استفاده از این اپراتور نتایج به 23 هزار تا میرسه که این یه خبر خوبه برای شما .

یا مثلا فرض کنید یه جمله مشهور رو یه جا میشنوید و دوست دارید دقیق جستجو کنید و ببینید از کیه و کی گفته یا مثلا تو یه سمیناری جایی به یه تکنیکی مثلا در مورد مدیریت زمان برمیخورید مثل تکنیک پومودورو و یه دفعه فکر میکنید که این موضوع میتونه موضوع مقاله بعدی تون باشه که میخواید برای سایت بنوسید اما اولین کاری که باید بکنید اینه بببینید شما اولین نفری هستید که این موضوع به ذهن تون رسیده و میخواید محتوا در موردش بنویسید یا آدم های زیادی قبل از شما بودن و محتواهای پر و پیمونی نوشتن و واقعا رقابت کردن باهاشون سخته . پس اولین کاری که باید بکنید اینه که این تکنیک رو با علامت نقل قل تو گوگل جستجو کنید تا ببینید دقیقا چه سایت ها و آدم هایی اختصاصا در مورد این تکنیک نوشتن.

البته یه چیز دیگه هم در مورد این علامت اینه که میتونید منبع های دست اول تر رو پیدا کنید خصوصا در مورد منابع خبری . فقط کافیه یه جمله ای رو از متن خبر  انتخاب کنید و اون عبارت رو با این علامت این ور و اون ورش جستجو کنید و به این شکل هر سایتی که این جمله تو محتواش باشه رو براتون میاره و بر اساس زمان انتشار میتونید متوجه بشید که کدوم منبع دست اول تر و کدوم کپی هست.

اپراتور منها – برای حذف نتایجی که هدف مون نیست

این علامت هم جزو علامت ها یا عملگرهای پرکاربرد توی جستجوی حرفه ایه .

این یعنی من همه چیزای مربوط به فلان رو میخوام به جزو فلان چیز رو

روش حذف گزینه ها با استفاده از اپراتور منها :

بعد از جستجوی یه موضوعی ممکن تو شمارشگر بالای صفحه با یک عدد چند میلیونی برای نتایج جستجو مواجه بشید. مشخصا این خبر خوبی نیست و حتی میتونه کاملا ناامید کننده باشه و نشون میده که جستجوی دقیقی نداشتید.

این جاست که اپراتور منفی یا اپراتور حذف گزینه ها به کمک تون میادو

علامت منها که نشونه حذف در همه جا هست میتونه به شما کمک کنه که یک سری از مطالب مرتبط با یک کلمه که نمی خواید در جستجوهای ما باشه رو از نتایج حذف کنید.

مثلا فرض کنیم که شما تصمیم می‌گیرید یه کیک خوشمزه خانگی درست کنید . به همین خاطر برای پیدا کردن طرز تهیه اون عبارت « طرز تهیه کیک» رو جستجو میکنید .

این هم نتایجی که در این مرحله ممکن است به شما نشان بدهد :

نزدیک 16 میلیون نتیجه !

 جستجوی دقیق در گوگل

خب این قطعا چیز خوبی نیست.

اما یک چیزی یکدفعه یادتون می افته و اون هم اینکه شما عاشق کیک های طعم دار و خاص مثل شکلاتی هستید و به همون میزان از کیک ساده بدتان میاد.پس کاری که اینجا باید بکنید اینه که طرز تهیه کیک ساده رو نتایج حذف کنید .

چه طور ؟

فقط کافیه از علامت منها یا – استفاده کنید و کلمه ای که نمی خواهید در جستجو ها باشه رو بعد از اون قرار بدید .

مثلا طرز تهیه کیک –ساده

عملگرهای جستجو در گوگل

با همین تغییر کوچک و حذف گزینه های به درد نخور برای خودتان از 16 میلیون نتیجه به حدود 5 میلیون رسیدید و قطعا در صفحه اول هم می تونید نتایج بهتر و مرتبط تری رو ببینید .

علائم جستجو در گوگل

فقط حواس تان باشد که برای اینکار باید یک فاصله بیاندازید و بعد علامت منفی را بگذارید و بلافاصله کلمه مورد نظر را تایپ کنید .

 

کیک -ساده         درست

کیک-ساده            غلط

کیک- ساده          غلط

یه نکته : حالا یه وقتایی پیش میاد که میخواید چند تا چیز و حذف کنید اون وقت باید چی کار کنید ؟

خب فقط کافیه هر چیزی که میخواید حذف کنید رو پشت سرهم بذارید با همون علامت های منفی چسبیه به هر کدومشون

مثلا کیک  -ساده -وانیلی

حالا میشه ترکیبی هم عمل کنید دیگه تا همین جا .

مثلا میتونید اون عبارتی که میخواید حذف کنید رو توی کوتیشن بذارید که فقط اون عبارت خاص رو از نتیجه ها حذف کنید.

مثلا  اگر دنبال content marketing  هستید احتمالا میدونید که زیر شاخه های زیادی داره و شاید لازم باشه یه سری هاشو حذف کنید مثلا شاید اصلا دنبال قسمت بازاریابی تو شبکه های اجتماعی نباشید خب پس بهتر Social media marketing رو از نتایج حذف کنید.

اپراتور +

برعکس علامت منفی که ما برای حذف کردن یه کلمه یا عبارتی از نتایج جستجو استفاده می‌کردیم، عملگر + رو زمانی استفاده می‌کنیم که بخوایم هم زمان نتایجی که گوگل بهمون نشون میده شامل چند گزینه یا عبارت باشه

مثلا بازاریابی ویدئویی + محتوا

حالا این حالت رو میتونیم بازم خاص تر هم بکنیم . چه جوری ؟

این شکلی که بیایم یکی از عبارت هایی که به طور خاص میخوایم حتما تو نتیجه باشه رو بذاریم داخل همون علامت نقل قول ها

یعنی مثلا :

Video marketing” +social media”

اپراتور or یا این علامت (|) برای جستجوی موازی

گوگل عزیز معمولا وقتی ما چند تا کلمه رو پشت سر هم براش تایپ می‌کنیم، این طور برداشت میکنه که همه این عبارت ها باید تو صفحه ای که به ما نشون میده باشه پس اگر در مورد دو موضوع مختلف ولی مرتبط با هم جستجو کنیم و می خوایم جستجوی خودمون رو بهتر مدیریت کنیم، به جای اینکه 2 بار جداگانه هر کدوم از این عبارت ها رو جستجو کنیم از اپراتور Or استفاده میکنیم

اگر میخوایم تو نتایج X  یا  Y  رو ببینیم و این دو تا موضوع مرتبط با هم هستن و فرقی برامون نمی‌کنه که کدوم باشه ، وقتی از اپراتور Or استفاده میکنیم چیزی که به ما تو نتایج نشون میده هم X هم Y و هم هر دو هست

مثلا شاید یه زمانی احتباج داشته باشید در مورد نقاشی یا طراحی دیجیتالی بیشتر بدونید :

خب اینجا هم برای سرچ میتونید از digital drawing استفاده کنید و هم  digital painting

جستجوی کلمات در گوگل

یا مثلا شاید بخوایم در مورد یه خبری مثل تظاهرات یا اعتصابات در چین بیشتر بدونیم پس تو این شرایط برای اینکه دو بار جستجو نکنید و به نوعی جستجوی خودتون رو مدیریت کنید بهتره از عملگر OR استفاده کنید .

و منظور ما اینجا این هست که گوگل جان لطفا هر صفحه ای که این دو تا عبارت یا هردوش رو توش داره برام بیار

یه نکته اینکه برای نوشتن عملگر OR حتما از حروف بزرگ باید استفاده کنیم

و به جایOR میتونید از این علامت | که با گرفتن shift و \ روی کیبورتون هست استفاده کنید.

 

نکته ها و ترفندهای ریز و کوچیک دیگه برای جستجوی حرفه ای در گوگل :

1- شاید یه زمانی لازم باشه که مثلا یه فایل آموزشی پی دی اف یا پاورپوینت در مورد موضوع خاصی پیدا کنید . تو این حالت filetype:pdf این عبارت رو یا حتی فقط نوع فایل رو که مثلا ppt یا pdf یا هر چیز دیگه ای هست بعد از عبارت جستجو تون بذارید و بعد دکمه جستجو روبزنید.

ما از این مورد خیلی تو جستجوهامون برای تولید محتوا میتونیم استفاده کنیم . مثلا زمانی که دنبال فایل پی دی اف یه کتاب الکترونیک در مورد موضوع خاصی هستیم این خیلی کمک مون میکنه.

مثلا what is content creation? filetype:pdf   یا سئو محتوا چیست ؟ filetype:ppt

2- حالا فرض کنید یه حالت دیگه فقط و فقط دنبال تعریف یه چیز خاصی هستید . مثلاسئو

برای اینکار باید اون عبارت رو بعد از :define بذارید مثلا به این شکل  seo: :define

3- ممکنه یه زمانی به این نتیجه برسید که برای پیدا کردن یه منبع یا آموزش خاص نیاز هست فعلا فقط روی یک شخص یا نویسنده خاصی تمرکز کنید و کتاب ها یا مقالاتی که مربوط به اون هست رو مطالعه کنید . اینجا باید از این عملگر استفاده کنید : :author بعد هم اسم نویسنده یا شخص مورد نظرتون رو بنویسید . مثلا فکر کنید شما الان فقط میخواید به محتواها و آموزش ها و مقالات برایان تریسی برای مدیریت زمان دسترسی داشته باشید پس به این شکل جستجو میکنید :

author: brian tracy

4- شاید یه زمانی نیاز دارید برای محتوایی که می نویسید مثلا در مورد خبر یا هشتگی که خیلی زیاد تو شبکه های اجتماعی ویروسی شده و سر و صدا کرده یه چیزایی رو بدونید پس از علامت # یا @ قبل از اون کلمه یا عبارت تون استفاده میکنید.

5- یه حالت جستجوی حرفه ای دیگه که میتونه برای ما تولید کننده های محتوا خیلی کاربردی باشه، اینه که ممکنه که ما دنبال یه سری محتوا یا اطلاعات خاص دقیقا توی یه سایت خاصی باشیم . مثلا یادمون میاد که یه مقاله ای تو رایتینا خوندیم که توش کلمه شیطان و تولید محتوا داشت حالا هر چی میگردیم پیداش نمی‌کنیم . این جا بهترین و سریع ترین کار اینه که از اپراتور  site:  استفاده کنید .

یعنی مثلا اینجا بنویسید : site:writena.com شیطان

یا حتی ممکنه دنبال یه دسته خاص تو یه سایت خاص باشید . مثلا شاید دوست داشته باشید که ببنید رایتینا در مورد کسب درآمد از تولید محتوا محتوایی داره یا نه

همونطور که میدونیم تو بیشتر مواقع گشتن تو خود سایت ها و کلیک کردن رو لینک ها شاید نتونه جوابگوی سوال ما و موضوعی که میخواید پیدا کنید باشه

پس می آید این جوری سرچ میکنید کسب درآمد از تولید محتوا site:writena.com

6- یا یه جور دیگه هم هست اینکه مثلا میخواید هر چی صفحه یه سایت داره رو ببینید که بتونید چیزی که میخواید رو از توش پیدا کنید . برای این حالت فقط همون

Site:writena.com سرچ میکنید.

البته این کار یه خوبی دیگه هم داره چون یه ترفند که به شما کمک میکنه سایت های رقیب تون رو در مورد موضوعی که میخواید براش تولید محتوا کنید شخم بزنید و دقیقا دست تون بیاد که رقیب تون چه محتواهایی نوشته و منتشر کرده.

مثلا اگر رقیب ما تو حوزه تولید محتوا شدید 😉

میتونید این شکلی یه جستجو بکنید و ببینید رایتینا چه مقاله هایی رو منتشر کرده

با این نوع جستجو گوگل هر چی که ما تا به حال نوشتیم رو برای شما میاره

7- یه حالت دیگه هم اینه که شما یه عبارت رو میخواید جستجو کنید اما براتون مهم نیست حالا چه کلمه ای دقیقا اول باشه چه کلمه ای آخر تو این حالت از اپراتور allintext: استفاده میکنید و به گوگل میگید مهم نیست دقیقا همین عبارت به همین شکل تو صفحه یا محتوا باشه مهم اینه که این کلمات یا مفهوم توش باشه.

8- یه حالت دیگه جستجوی حرفه ای در گوگل این هست که یه زمانی میخواید دقیقا مقالات و محتواهایی رو پیدا کنید که عین یه عبارت خاص رو تو عنوان داشته باشن.

این حالت مثلا چه زمانی به درد تون میخوره ؟ زمانی که روی عنوان نویسی یه محتوا کاملا گیر کردید و دوست دارید تو این زمینه همه عنوان هاییی که هست رو ببینید و ازشون الگو بگیرید.

پس تو این شرایط میاید از اپراتور intitle: و بعدش هم اون کلمه یا عبارت مورد نظرتون استفاده میکنید .

مثلا فرض کنید که شما یه مقاله ای نوشتید در مورد روش های کاهش وزن و حالا برای نوشتن یه عنوان جذاب گیر کردید و میخواید ببینید بقیه چه چیزایی نوشتن که بتونید ازشون الگو بگیرید و یه عنوان عالی بسازید پس میتونید به فارسی یا انگلیسی به این شکل جستجو کنید intitle: weight loss و چند صفحه اول نتایج رو انقدر زیر و رو کنید تا به نتیجه دلخواه تون برسید.

9- حالا یه چیز جالب تر تو جستجوی حرفه ای اینه که شاید یه زمانی بخواید تمام سایت هایی رو پیدا کنید که تو یه تم محتوایی خاص هستند.

فرض کنید یه زمانی میخواید محتوای خبری بنویسید و دوست دارید مثلا اضافه بر BBC  ببینید دیگه چه وب سایت هایی با این تم محتوایی خبری هستن که میتونید ازشون استفاده کنید . یا مثلا میخواید در مورد سئو جستجو کنید و فقط سایت MOZ رو میشناسید و میخواید هر چی سایت مشابه برای آموزش سئو هستن که مثل Moz.com محتوای آموزشی سئو منتشر میکنن رو براتون بیاره برای این مورد باید از اپراتور related: بعد هم عنوان سایتی که میخواید مشابهش رو پیدا کنید استفاده کنید و به گوگل بگید که هر چی وب سایت شبیه این سایت هست روبراتون بیاره.

10- حتما برای شما هم پیش اومده که میخواید یه چیزی رو سرچ کنید و چند تا کلمه ازش میدونید و یه کلمه اصلیش رو فراموش کردید و هی میگید نوک زبونمه ها چی بود، چی بود …

خب دقیقا همینو میشه به گوگل بگید و اون براتون گمشده و فراموش کرده تون رو پیدا کنه

چی جوری ؟

با استفاده از علامت ستاره یا * به جای چیزی که فراموش کردید

مثلا ممکنه دنبال یه ضرب المثل یا جمله انگیزشی میگردید و یه چیزایی از جمله یادتونه ولی یه کلمه و عبارت اصلیش رو فراموش کردید، این اپراتور بهتون کمک میکنه سریع اون عبارت رو پیدا کنید.

خب اینم از کلی تکنیک و راهکار برای جستجوی حرفه ای در گوگل . سوال و ایرادی دارید حتما تو کامنت ها ازم بپرسید و چیزی رو ندونسته از رایتینا نرید:-)

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست