chat GPT چیست ؟ | چت جی پی تی و 10X درآمد برای نویسنده ها

  1. خانه
  2. ابزارهای کاربردی تولید محتوا
  3. chat GPT چیست ؟ | چت جی پی تی و 10X درآمد برای نویسنده ها

 چت GPT، چت جی پی تی،ChatGPT، … یا هر جور دیگه ای که میشه نوشتش و صداش کر، چیه؟ و چطور از  چت GPT استفاده کنیم؟

دیدید هر وقت یه چیز جدید میاد تو بازار، همه مون___ جوگیر میشیم____ و فکر میکنیم برای اینکه از بقیه عقب نیافتیم، باید ما هم داشته باشیمش و هر جور شده بچپونیمش تو زندگی مون و ازش استفاده کنیم؟ الان حس نمیکنید chat GPT هم تو همچین فازیه؟ این روزا “هر جا “ که باشی تو “هر سطحی “ که باشی “همه” دارن از یه چیزی حرف میزنن به اسم / هوش مصنوعی / یا / چت جی پی تی / از یوتیوپ و آپارات و فضای آنلاین بگیر تا توی تاکسی و توالت عمومی و… [ واقعا میگم نخندید، یه جایی تو جاده چالوس رفته بودم دستشویی و شنیدم که دو تا خانوم داشتن درموردش حرف میزدن که…]. ایران و اون ورآب هم نداره ها. همه جا پر شده ازاستفاده هایی که میشه از chat GPT کرد و تاثیراتش و سر و کله زدن باهاش و …

اولین سوالی که از چت GPT میپرسی چیه؟

به محض اینکه با هزار بدبختی ( برای ماهایی که تو این جغرافیا زندگی میکنیم(ᗒᗣᗕ) ) تونستید به چت جی پی تی دسترسی پیدا کنید به نظرتون اولین سوالی که ازش بپرسید چیه ؟

[ نخندیدها ولی من به محض اینکه اولین بار صفحه چت رو باز کردم نوشتم.

?Hi. How are u

اونم با سردی تمام جواب داد:

Hello! I’m an AI language model, so I don’t have feelings, but I’m here and ready to assist you. How can I help you today

یعنی بگو کارت چیه به جای حال و احوال. من که احساس ندارم.!.

چت جی پی تی

 

چالش “بی‌کار شدن” نویسنده های آنلاین به خاطر GPT.!.

چیزی که “همه نویسنده ها و تولید کننده های محتوا”  این روزها بهش فکر میکنن و باهاش درگیرن، خصوصا نویسنده های محتوا و کپی رایترها اینه که وقتی چت GPT و امثالهم به “بهترین و سریع ترین شکل ممکن”  میتونن کار ما رو انجام بدن، پس دیگه کدوم کارفرمای مغزِخ… خورده ای حاضره چندین برابر به ما پول بده و روزها و ساعت‌ها منتظر بمونه که ما براش یه محتوا بنویسیم؟

——–من با این جمله  کاملااااااااااا مخالفممممممم——–

احتیاط: این چیزایی که اینجا میخوام بگم بر اساس اطلاعات و دانش این روزهای منه و هر لحظه ای در آینده ممکنه بعد از یادگرفتن چیزهای جدیدتر تغییر کنه پس  “هیچ چیزی قطعی و 100% نیست”

آب پاکی رو بریزم رو دست تون که چت GPT و امثالهم ….

اول که آب پاکی رو بریزم رو دست‌تون که { دُرست گفتم ضرب المثل رو؟  } که بالا برید پایین بیاید یا خودتون رو به اون راه بزنید که انگار اصلا AI  رو نمیشناسید و خلاصه هر راه فرار دیگه ای، هوش مصنوعی این روزا داره تبدیل میشه { یا حتی تبدیل شده } به یه Game -changer ( اینو چی ترجمه کنیم ؟ تحول آفرین- برگ برنده – دگرگون کننده- سرنوشت ساز- تغییر دهنده معاد لات- … خلاصه گرفتید که دیگه منظور چیه دیگه ؟ )

یعنی بالا بریم پایین بیایم AI  نه تو این روزا که از خیلی وقت پیش انگولک کردن زندگی بشری رو شروع کرده، ولی مثل خیلی چیزایی که یه دفعه تو عموم مردم ترند میشه الان سر زبون‌ها افتاده. ولی مثلا مگه قبلا شما برای ویرایش متن ها انگلیسی تون از Grammarly استفاده نمیکردید؟ خب اونم یه جورایی هوش مصنوعی وبد دیگه. نه؟ یا هزار تا چیز دیگه.

پس هوش مصنوعی جز جدانشدنی زندگی ما و نسل های بعد ما { احتمالا}

پس بیاید بپذیریمش و باهاش بیشتر آشنا بشیم.

چت GPT +چت جی بی تی

هوش مصنوعی یا  AI دقیقا چیه؟

واقعیتش من نه رشته تخصصیم ربطی به IT و کامپیوتر داره و نه زمینه کاریم تو زمینه هوش مصنوعی هستش، اما این روزا من ِ نویسنده آنلاین یا محتوانویس سایت به شدت کسب و کارم تحت تاثیره ایشونه پس مجبور شدم برم تو دلش که ببینم چیه و چه جوری میشه ازش استفاده کنم برای رشد کسب و کارم.

چیزی که من تو جستجو بهش رسیدم اینه که ما انواع زیادی هوش مصنوعی AI داریم، اما یکی از اونا هست که برای ما نویسنده ها خیلی مهمه و اون هم “large language model” هست. به جای اینکه گیج و گوج بکنیم خودمون و غرق بشیم تو تکنولوژی بهتره بچسبیم به یه چیزی که به ما ربط داره و عمیق بشیم توش. بریم ببینیم این “large language model” چی کار میکنه؟

  • اون میتونه بخونه
  • اون میتونه بفهمه که ما چی میگیم
  • اون میتونه فکر کنه !
  • اون میتونه برای سوالات پاسخ مناسب بده

به عبارت بهتر و خودمونی تر میتونه با من و شما چت کنه. در مورد هر چیزی.

خب قطعا از این مدل نوع های مختلف با توانایی های زیادی وجود داره، اما مشهورترین و معروف ترینش و گاهی میگن با هوش ترینش که به شدت این روزا سر زبون افتاده چت GPT هستش.

 

ChatGPT سریع ترین محصول در حال رشد در کل تاریخ

جالبه بدونید که Chat GPT توی 30 نوامبر 2022 راه اندازی شد و فقط 5 روز بعدش به حدود 1 میلیون کاربر رسید و سریع ترین رشد یه محصول رو تو تاریخ به خودش اختصاص داد. بعدیش هم اینستاگرام که تو 2-3 ماه به این تعداد رسید و چت جی پی تی تو 2-3 ماه 100 میلیون کاربر رو هم رد کرد.

چرا انقدر سریع رشد کرد؟ به نظر من مهم ترین دلیلش میتونه این باشه که ما تو هرجایگاهی که باشیم پر از سوالیم و هر لحظه نیاز داریم سوالات مون رو از یکی بپرسیم و کمک بگیریم و مطمئن باشیم جواب نسبتا درستی ازش میگیریم.

مثلا ؛

  • تولید کننده محتوا باشیم، دنبال ایده ایم که اصلا درباره چی بنویسیم؟ بعد که ایده رو پیدا کردیم دنبال اینیم که حالا درباره اون ایده اطلاعات کافی نداریم و چه جوری اطلاعات درست از منابع معتبر به دست بیاریم.
  • یه نفر که یه غذایی خورده و بدنش کهیر زده سریع دنبال اینه که پیدا کنه چه راه حل خونگی ای وجود داره که بتونه حداقل سوزشش روتا رسیدن به دکتر کمتر کنه
  • یه نفر که برنامه نویسیه ممکنه دنبال راه حل برای پیدا کردن باگ سیستم باشه
  • یه نفر که میخواد مقاله پایان نامه اش رو بنویسیه میخواد ببینه قالب استاندارد برای مقاله اش چه جوره
  • یه نفر که دنبال گرفتن ویزا برای مهاجرته میخواد بدونه دقیقا چه مدارکی برای ویزای توریستی نیاز داره  وچه جوری باید درخواستش رو برای سفارت بفرسته

و …

حالا قطعا این نیاز رو تا به حال از لحظه تولد موتورهای جستجو با اونها حل میکردیم و خصوصا گوگل. اما مشخصا بعد از هر جستجوی ما گوگل چند هزار یا چندین میلیون سایت رو به ما معرفی میکنه که صرفا درباره این کلمه کلیدی نوشتن و در کنارش فقط اگر بخوایم 10 تای اول رو هم باز کنیم و شروع کنیم به خوندن و بیرون کشیدن اطلاعاتی که میخوایم، از چندین 10 دقیقه تا ساعت ها و روزها ممکنه وقت بگیره. اما شما حساب کنید که یه ابزاری باشه که شما سوال کامل و دقیق تون رو براش بنویسید، دقیقا مثل یه چت با دوست و اونم مستقیم جواب سوال تون رو بده دقیقا مثل یه دوست همه چیز دان، خب این چه قدر میتونه طرفدار داشته باشه؟ خیلی دیگه . نه؟

معایب چت GPT چیست؟

چت GPT ناقص است

حالا بعضی‌ها هم به اشتباه فکر میکنن دیگه این چت GPT در نقش یک چیزهمه چیزدانِ همه چیز کامل اومده تو بازار، که قطعا دید نادرستی هستش و باید این رو بدونیم که چت GPT هم ناقصی ها و مشکلات خودش رو داره و با شناخت اونها میتونیم توقع درست و منطقی ای ازش داشته باشیم ؛

 

  • محدودیت حافظه

قطعا اگر مثل من تو این روزا زیاد باهاش کرده باشید، به احتمال زیاد با این مشکل و ناقصیش برخورد کردید که اگر یه سوال خیلی بزرگ و طولانی ازش بپرسید  یا مثلا یه متن چند ده هزار کلمه ای رو بخواید بهش بدید که براتون خلاصه کنه، نمیتونه و ارور میده . چون حافظه اش محدودیت داره و درسته که میتونه محتواهای زیادی رو در لحظه پردازش و آنالیز کنه، اما محتواها و Text های خلی کمی رو میتونه تو لحظه تو حافظه اش نگه داره و این دقیقا مثل این میمونه که ما بخوایم بریم خرید و یه لیست 100 تایی از چیزهایی که باید بخریم و تلاش کنیم که به یاد بیاریم . چت GPTهم فعلا تو این مرحله هست و این نقطه ضعف رو داره.

حالا ما باید چی کار کنیم که بتونیم بهترین استفاده رو ازش ببریم؟

قطعا راه حل منطقی اینه که متن هامون یا ورودی هامون یا دستور العمل هامون رو خرد و کوچک تر کنیم. مثلا برای همون متن چند ده هزار کلمه ای، برای اینکه بتونه به درستی برامون خلاصه کنه یا نکته های کلیدی و مهمش رو برامون در بیاره، بهتره به قطعات کوچک تری تقسیمش کنیم و قطعه به قطعه پیش بریم.

  • موضوعات ممنوعه

چت GPT یه برنامه ریزی هایی روش شده که وارد چت ها و مکالمه هایی که حاوی حرف ها و سوالات غیر قانونی و خشونت آمیز باشه نشه. این کجاش بده؟ اونجاش که ممکنه ما برای یه کار قانونی نیاز به یه سری اطلاعات داشته باشیم ولی چون اینجوری برنامه ریزی شده ممکنه جواب مون رو نده. هر وقت که گیر همچین حالتی افتادید بهتره Prompt تون رو تغییر بدید یا با یه دستورالعمل دیگه ازش بپرسید.

 

  • اطلاعاتش ممکنه یه کم تاریخ گذشته باشه

از اونجایی که تا این لحظه اطلاعات اولیه چت GPT بر اساس اطلاعات موجود تا سال 2021 هست، ممکنه تو بعضی از موارد که تغییرات سریعی داشتند به مشکل بخوریم، چون اطلاعات به روزی نداره. یا مثلا اگر شما در مورد یه اتفاقی که امسال پیش اومده ازش بپرسید، کلا هنگ کنه و حرفی برای گفتن نداشته باشه.

 

  • دقت نه خیلی زیاد

بعضی موقع ها هم میشه که چت GPT جان کلا توهم میزنه و یه چیزایی رو اشتباه میفهمه و اشتباه هم جواب میده. من به شخصه شاید توی این همه مدت که دارم باهاش کار میکنم نهایتا یه بار به همچین مشکلی برخوردم، پس به نظرم خیلی جای نگرانی نداره اما قطعا بهتره این واقعیت رو بدونیم که هر چی میگه وحی منزل حسابش نکنیم و اگر روی یه پروژه کاری و علمی مهمی داریم کار میکنیم تا حد توان مون دَبِل چک بکنیم.

  • نسخه بهترش پولیه

اینم دیگه واقعا به حقه دیگه که بخواد پولی باشه و شاید بهتر باشه نقطه ضعفش به حساب نیاریم ولی خب شاید برای ما ایرانی ها چون امکان پرداخت دلاری نداریم یا عادت کردیم به استفاده ازرایگان استفاده کردن نرم افزارها، این میتونه این نقطه ضعف باشه. من خودم فعلا نسخه پولیش رو نخریدم و با همون نسخه رایگانش دارم کار میکنم و چیزی که میخوام رو داره ولی اگر شما نیاز داشته باشید که با نسخه پرسرعت تر کار کنید و به محض آپدیت جدید که میدن بتونید ازش استفاده کنید، لازمه یه کمی دست در جیب مبارک ببرید و کمی هزینه دلاری و البته زیادی هزینه ریالی بکنید.

 

چه طور از چت GPT استفاده کنیم؟

مثلا فرض کنید من تصمیم میگیرم که یه رژیم غذایی بگیرم  و انتخابم رژیم کتوژنیک هست، از چت جی پی تی میپرسم.

“من میخوام یه محتوایی بنویسم در مورد رژیم کتوژنیک و تاثیراتش روی بدن آدمها. به من بگو اصلا رژیم کتوژنیک چی هست؟ و مضرات رژیم کتوژنیک چیه؟”

چت GPT چیست؟

 

 

به من بگو مزایاش چیه و تاثیرات مثبتش چیه؟ 

ChatGPT

نظر حداقل 10 تا متخصص تغذیه مشهور دنیا رو در مورد رژیم کتوژنیک بگو

چت جی پی تی

تو در مقابل چت جی پی تی Chat GPT جزو کدوم دسته نویسنده‌ ای؟

اونایی که تو مغزشون عروسیه یا اونایی خاک بر سرشون شده؟

نویسنده های محتوا این روزا از دید باور به چت GPT دو دسته هستن.

یه دسته اونایی که با” دُم شون دارن گردو میشکنن” مثل من، که آخ جون Chat GPT اومده، آخ جون AI اومده/*-*/

یه عده هم اونایی هستن که میگن وای خاک بر سرمون شد و بیکار شدیم .

تو جزو کدومی؟

آینده دنیا با AI یا هوش مصنوعی

بالا بریم پایین بیایم هوش مصنوعی و AI  داره دنیا رو تغییر میده .حالا چه نتیجه خوب باشه چه بد. پس به جای اینکه بشینیم دست رو دست بذاریم باید از مزایاش استفاده کنیم. دقیقا مثل این میمونه که ما سوار یه اتوبوسی که هستیم که راننده اش خودمون نیستیم و نمیدونیم هم داره به کجا میره و نقشی هم نمیتونیم داشته باشیم تو تغییر مسیر، پس به جای کاسه چه کنم چه کنم گرفتن و آه و ناله، بهتره سعی کنیم از منظره ها و تجربه های جدید که تو این سفر برامون پیش میاد لذت ببریم. نه؟

تو این بین یکی از شغل ها یا افرادی که میتونن از هوش مصنوعی استفاده زیادی ببرن و درآمدشون رو10X یا حتی  100X  یا بیشتر کنن من و شمای نویسنده ایم ( برعکس اون چیزی که خیلی ها فکر میکنن که با اومدن هوش مصنوعی ” همه ” نویسنده ها از کار بی کار میشن. من بهتو.ن اثبات میکنم که بازی میتونه جور دیگه ای برای من و شمای نویسنده رقم بخوره اگر… )

تو حممال محتوایی نه نویسنده محتوا.!.

من میگم اگر تو جزو دسته دومی و حس میکنی دیگه هیچ نقشی نداری تو دنیای محتوا یا در حال محو شدن هستی، بیا به این فکرکن که تو تا الانم تو “توهم” تولید محتوا بودی و تو توهم کار داشتن بودی{ درد داره ها ولی واقعیت داره}

بذار بگم چرا:

تو اگر نویسنده محتوا یا محتواسازی بودی که تا الان هر موضوعی که کارفرما بهت میداد رو برمیداشتی میبردی زارتتتتتتت مینوشتی تو گوگل و دکمه جستجو search  رو میزدی و نهایتا چند تا سایت اول رو باز میکردی و از هر کدومشون یه تکه های محتوایی برمیداشتی و می‌چیندی کنار هم و تحویل کارفرما میدادی و” پول بخورنمیری” میگرفتی و خدافظ شما، باید بگم ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید   تو حممال محتوا بودی نه خالق محتوا نه نویسنده محتوا

پس اگه نگرانی که چت جی پی تی  و ابزارهای هوش مصنوعی همین روزا کنار بزننت و کارفرماها دیگه بهت کار ندن، حق داری و به نظرم حتما باید به فکر کار دیگه ای باشی. { تلخه ولی حقیقت داره}

اما

اما

اما

اما

اما

اگر محتواسازی هستی که حداقل کاری که میکنی اینه که: یه چند دقیقه ای یا چند ساعتی به موضوعی که میخوای در موردش بنویسی فکر میکنی، بعد مغز پیام و عبارت اصلی چیزی که میخوای در موردش بنویسی و در میاری و میری حداقل به زبان فارسی و انگلیسی سرچ میکنی وحداقل 10-20 تا سایت اول رو باز میکنی و محتواهاشون رو میخونی و از نکته های مهم و به درد بخورشون نکته برداری میکنی و بعد میری سراغ یه سری منابع دیگه مثل پادکست های مرتبط یا ویدئویهای یوتیوپ یا کتاب هایی که در این زمینه هست و … تو اونا هم یه گشتی میزنی و کلی نکته در میاری و … درنهایت میشینی به زبون خودت و با “سبک خاص نوشتاری خودت” و با تمام “احساسات درونی” ای که نسبت به این موضوع داری شروع میکنی به نوشتن محتوا و اثرانگشت خودت رو محکم میچسبونی رو محتوا، باید بگم نه تنها کارت رو از دست نمیدی که اتفاقا سرعت کارت چندین برابر میشه و انگار یه دستیار مجازی برای خودت گرفتی و قطعا میتونی پروژه های بیشتر و پولسازی تری بگیری.

ومن باید بگم که الان با حضور GPT وAI تو تمام اعضا و جوارح من الان عروسیه

 

 

کاربردهای چت GPT و فک و فامیلاش برای ما نویسنده ها

قبل از اینکه بریم Deep بشیم تو تاثیراستفاده از چت جی بی تی تو افزایش درآمد نویسنده ها، اول بریم یه مقایسه کنیم بین نویسنده های قدیمی و نویسنده های جدید مجهز به AI :

مقایسه راه ” نویسنده به تنهایی” در مقایسه با ” نویسنده + AI  “

1- صرف ِ زمان زیاد و درآمد بسیار کم

حساب کنید الان 4-5 سال پیشه و شما به همون سبک قدیمی میخواید محتوا تولید کنید.

روزی 17-18 ساعت کار کردن و نوشتن و درد گرفتن همه جا از باسن تا چشم و دست و همه جا و در نهایت دستمزد بخور نمیر.

من میخوام بگم که با 1/3 این زمان کار کردن در روز و هفته و با دستیاری هوش مصنوعی میتونید چندین برابر اون مقدار ناچیز پول در بیارید، به شرط اینکه راه و روش مراوده با هوش مصنوعی رو بلد باشید.

2- جستجوی منابع و جمع کردن اطلاعات بسیاررررر وقتگیر

اگر حتی چند ماهی هم از شروع کار شما توی نویسندگی آنلاین و تولید محتوای متنی گذشته باشه، کاملا میدونید که پیدا کردن منابع واطلاعات خام اولیه یکی از زمانگیرترین مراحل تولید محتواست. چون مثلا برای نوشتن یه مقاله باید حداقل 10-20 تا سایت رو باز کنید و شروع کنید به خوندن محتوا و نکته برداری و خلاصه برداری، یا ممکنه منبع شما یه کتاب باشه که حداقل چندین روز طول میکشه تا کامل بخونید و ازش نکته برداری کنید، یا ممکنه یه پادکست یا ویدئو یوتیوب باشه که اونا هم  وقت گیری های خودشون رو دارن. تازه اینا وقتیه که بهره وری تون توی پیدا کردن منابع بالا باشه و به قولی یه پا حرفه ای باشید. اما اگر شما جزو اوناش باشید که وقتی وارد یه سایت میشید هر چیزی ممکنه توجه تون رو جلب کنه و روش کلیک کنید یا اصلا بلد نباشید که منابع مرتبط با محتواتون رو سرچ کنید و پیدا کنید که وااسفاااااااااا

 

3- ایده سازی یا ایده یابی سختتتتتت

خب مشخصا یکی از پایه ای ترین بخش های نوشتن محتوا یا نویسندگی تجاری و آنلاین همین پیدا کردن ایده اولیه هست و جواب به این سوال که من اصلا در مورد چی باید بنویسیم؟ خیلی از نویسنده های تازه کار یا غیر حرفه ای فکر میکنن تو نویسندگی باید منتظر الهام شدن ایده بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و … تا یه سیبی تو سرشون بخوره و یه چیزی بهشون الهام بشه تا بتونن یه محتوای جذاب و تاثیر گذار بنویسین. ولی زهی خیال باطل . شما اگر بخواید این شکلی دنبال کسب درآمد از تولید محتوا باشید که کارتون ساخته است و زود ِ زود ناامید میشید.

 

4- نوشتن محتوا

اگه یه نویسنده تندنویس و حرفه ای باشید برای یه محتوای 1000 کلمه ای تقریبا 1-2 ساعت طول میکشه که نسخه خام اولیه رو بنویسید + 3-4 ساعت طول میکشه که خلاقیت به خرج بدید و اثرانگشت خودتون رو روی محتوا بزنید+ حداقل نیم ساعت طول میکشه که ویرایش تایپی کنید+ 0.5 تا 1 ساعت طول میکشه که ویرایش ظاهری کنید ( طول پاراگراف ها، بلد کردن بخش های مهم و...)

این شیرین میشه 7-8 ساعت ناقابل که عملا میشه تقریبا یه روز کاری نویسنده صرفا برای نوشتن محتوا.

حالا اضافه بر ایده سازی و منبع یابی میشه چیزی حدود 20-24 ساعت که عملا یعنی 2 روز کاری یه نویسنده محتوا. حالا اگر فرض کنیم که تو این روزا برای هر مقاله بر طبق عرف تعرفه تولید محتوا 200 یا 250 تومن برای هر 1000 کلمه بگیرید، یعنی عملا تو 2 روز شما 250 درآوردید و تو 30 روز میتونید 3 میلیون و 750 دربیارید که یعنی بوقققققققققققققققققق تو این روزا و حتی برای زنده مانی هم خوب نیست چه برسه به زندگانی.!.

تولید محتوای سریع | رکورد 17.340 کلمه در 1 روز!

اما من میخوام بگم که با استفاده از هوش مصنوعی میتونید و این امکان هست که درآمدتون رو تا 10 برابر و حتی من دیدم گاهی تا 100 برابر افزایش بدید.

10X کردن درآمد نویسندگی به کمک Chat GPT

1- اتومات شدن و حذف شدن کارهای ” حمالی محتوا”

دیدید یه سری کارها توی نوشتن و محتوانویسی خرحمالی { درست نوشتم ؟} حساب میشه و صرفا زمان آدم رو میگیره.

مثلا چی؟

مثلا جستجو و گشتن بین منابع مختلف و پیدا کردن منابع کاملا مرتبط به موضوعی که میخوایم روش کار کنیم و در موردش محتوا بنویسیم .

این از اون کارهایی بود که خیلییییییییییییی وقت منو میگرفت. چه جوری؟ نشون به اون نشون که من هر وقت “صبح خروس خون” میشستم پشت لپ تاپ و شروع میکردم به سرچ و پیدا کردن منابع ، “بوق سگ” از پشت لپ تاپ له و لو بلند میشدم با 500 تا تب Tab باز روی لپ تاپ و یه عالمه گیجی و سردرگمی که اصلا در مورد چی می‌خواستم بنویسم /#/

چرا؟ چون من آدمیم که به راحتی هر چه تمام‌ترتو منابع گم میشم و راهم رو گم میکنم . هی پرش دارم . شاید هم یه نشونه هایی از ADHD ( اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا ADHD، یک وضعیت رفتاری است که ممکن است شامل مشکل در توجه، چالش های بیش فعالی و مشکلات تکانشگری باشد. ) . هی پرش از این منبع به اون منبع. از این سایت به اون سایت .خب این برای منِ تولید کننده محتوا فاجعه است فاااااااااااااااااااااااااااااجعععععععععععععععععععععععععععععععههه

چون میبینی 7 روز گذشته و من همچنان بدون اینکه یه صفحه هم خروجی داشته باشم در حال گشت و گذار و وقت تلف کردن تو منابع هستم. اما تو این چند ماهه که دارم با چت جی پی تی کار میکنم و به جای گوگل اونجا سرچ میکنم، میبینیم که ترمزمممممممممممممممممم کشیده شده و خیلی کنترل شده تر روی گشتن برای منابع وقت میذارم. 

اما مهم تر از این اینه که تو خیلی راحت و شسته و رفته یه prompt برای جی پی تی مینویسی که:

[ میشه برای من تمام مقالات معتبری که در مورد اقتصاد رفتاری از سال 1996 به بعد نوشته شده رو بیاری]

یا

[میشه تمام ابزارهایی رو به من معرفی کنی که تو ویرایش متن میتونه کمک کنه.]

یا …

ودرعرض چند ثانیه ( یا نهایتا در جغرافیایی که توش هستیم 👿 ) در عرض چند ساعت برات میاره و تقریبا میتونیم بگیم کار جستجوی منابع اینجا تموم میشه.

خب چی شد؟ هیچی،

اون بخشی از کار که هیچ خلاقیتی توش دخیل نبود و بیشتر زمان هدر بده بود از قسمت محتوانویسی حذف شد.

از صفحه سفید تا صفحه سیاه فقط در چند ثانیه با چت جی پی تی

دیگه من و شمای محتوانویس که میدونیم یکی از سخت ترین بخش‌های تولید محتوا و نویسندگی آنلاین همون اول ِ اولشه. یعنی اینکه اصلا در مورد چی بنویسیم؟

دیدید بعضی وقت ها ما نویسنده ها دچار یه سندرم وحشتناکی میشیم به اسم “سندرم ترس از صفحه سفید یا صفحه خالی” ؟ یعنی چی؟ یعنی بعضی وقت ها میشه که ما ایده نوشتن داریم، یعنی میدونیم در مورد چی میخوایم بنویسیم، منابع رو هم پیدا کردیم، ولی به محض اینکه صفحه خالی وردword رو باز میکنیم که شروع کنیم به نوشتن، کلا مغزمون خالی میشه و اصلا یه کلمه هم نمیتونیم بنویسیم و ممکنه ساعت ها بشینیم به صفحه خالی زل بزنیم بلکه بشه، که نمیشه.

من محتوانویسی رو میشناسم که ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها …. نشسته جلوی یه صفحه ورد Word باز شده سفید، تا بلکه یه چیزی بیاد تو ذهنش که بتونه بنویسیه، ولی نشسته و نشسته و نشسته و نشسته تا جیششششش گرفته و بلند شده و رفته و … هیچ به هیچ 😀

هر چند که اگر تو دوره محتوانویسی از 0ِ0 یادتون باشه، من یه عالمه راهکار گفتم که گرفتار این حالت “پوچی ایده” نشیم، ولی دیگه حتی به کمک چت جی پی تی و امثالهم حتی اون تکنیک ها هم خیلی راحت تر شده.

مثلا میتونید بپرسید:

 

I need some ideas about this topic: The Impact of AI on the Future of Writing

یا نه بنویسید :

Act as a content writer and write an article about The Impact of AI on Today and the Future of Writing

و شروع میکنه در عرض چند ثانیه کلی چیزمیزبراتون نوشتن که قطعا بالاخره توش یه چیز به درد بخوری پیدا میشه که صفحه سفیدتون رو به سیاه تبدیل کنه و استارت نوشتن تون زده بشه.

حالا بعضی‌ها دقیقا اشتباه‌شون همینه که میگن آ آآآآآآآآآآآآآهان دیدی گفتم این لامصب { لا مذهب؟} میاد جای ما رو میگیره. خب بیا . دیگه یه کارفرما چی میخواد . مگه دستش کجه یا چُلاقه. { بلانسبت البته} خب میاد همین یه خط رو مینویسه و یه مقاله 2000-3000 کلمه ای در عرض چند ثانیه میگیره و تمامممممم. این یعنی من نویسنده رو دیگه میخواد چی کار.

آهان اینجا همون جاست که من سرش بحث دارم .

من میگم این چیزی که AI این روزا به عنوان یه مقاله  یا Article تحویل ما میده، فقط یه سری اطلاعات خام اولیه است که میتونه پایه یا فوندانسیون ِمحتوانویسی ما باشه، نه مقاله حاضر و آماده انتشار مخاطب پسند.

بیاید با یه مثال پیش بریم. ساختن یه خونه از 0ِ0 رو در نظر بگیرید. از کندن زمین شروع میشه تا فوندانسیون و زدن اسکلت ساختمان و دیوار کشی و …

خب حالا همین جا فکر کنید یه خونه ای که تو مرحله اسکلت بندیه ” خونه” است؟

یعنی میشه به عنوان یه ” خونه” ازش استفاده کرد؟

نمیشه دیگه واقعا.

لازمه دیوارکشی بشه، تجهیزات روش نصب بشه، داخلش طراحی بشه و وسایلش چیده بشه تا خونه خونه بشه.

خب محتوا هم همینه دیگه . این چیزی که این روزا جی پی تی و هوش مصنوعی به ما تحویل میده، فقط یه اسکلت اولیه یا اطلاعات خام اولیه است که باید من و شما تبدیلش کنیم به ” محتوا“.

این خلاقیت و احساس و تجربه زیسته انسانی ماست که این محتوا رو محتوا میکنه.

موافقید یا مخالف؟

 

گرفتن پروژه های بیشتر و مشتری های بیشتر

با این زمانی که صرفه جویی میکنید تا به اینجا، میتونید تعداد پروژه های بیشتری بگیرید یا روی رشد برند شخصی تون کار کنید که هر دوشون میتونن منجر به چندین 10 یا 100 برابر شدن درآمدتون بشن.

وقتی شما در بدترین حالت ممکن به کمک چت GPT میتونید 60-70 %تو زمان تون صرفه جویی کنید، فرصت بیشتری دارید که روی پروژه های جدیدتر و متنوع تری کار کنید و مجبور نمیشید به علت کمبود وقت، کارفرماهاتون رو رد کنید. از طرف دیگه چون فرصت کافی برای ایده پردازی و منبع یابی و ازهمه مهمتر ویرایش دارید، کارهای شسته و رفته ای رو تحویل کارفرما میدید و خطای کمتری دارید

و این یعنی مشتری خوشحال بیشتر و این یعنی درآمد بیشتر.

و تازه این شما رو با اعتماد به نفس تر میکنه، چون وقتی شما فقط و فقط مجبورید با 2-3 تا مشتری کار کنید، از دست دادن فقط 1 دونه از این مشتری ها میتونه شما رو دچار چالش خیلی بزرگی بکنه، اما وقتی با 50 مشتری دارید کار میکنید حتی از دست دادن چند تا از مشتری هاتون همزمان مثل بخار شدن چند قطره تو یه سطل پر آبه و عملا تاثیر خیلی بزرگی روی کسب و کار آنلاین شما نداره و میتونید با اعتماد به نفس بیشتری با مشتری ها و کارفرماها وارد معامله بشید.

 

تعادل بین لذت بردن از زندگی و کار

پول و درآمد و پولدار بودن قطعا و قطعا یه چیز مهم و حیاتی و خیلی خوبه، اما همه چیز زندگی هم که دیگه پول نیست. شما تو این وسط  نیاز به تفریح و گردش و استراحت هم دارید، چون قطعا برای سلامت جسم و روح تون بهش نیاز دارید. پس استفاده از چت GPT به عنوان یه نویسنده آنلاین یا کسی که بیزینس آنلاین داره و  X برابر سریع ترانجام دادن کارها باعث میشه شما فرصت بیشتری برای استراحت و تفریح داشته باشید و زمان بیشتری رو با کسایی که دوسشون دارید بگذرونید و قطعا به فردی شادتر تبدیل میشید.

فرصت بیشتر برای تقویت برند شخصی تون

یکی از مشکلاتی که ما نویسنده ها داریم اینه که کل روزمون رو مشغول نوشتن محتوا هستیم و معمولا زمان کافی برای حضور توی رویدادها و شبکه سازی و فعالیت مستمر تو شبکه های اجتماعی نداریم. پس به جز تعداد انشگت شماری از نویسنده های تجاری و آنلاین، بقیه برند شخصی مناسبی برای خودشون نمیتونن بسازن. اما با کمک چت GPT و X برابر سریع تر کردن کارها، شما میتونید فرصت بیشتری برای فعالیت توی اینستاگرام و یوتیوب و … کلا شبکه های اجتماعی داشته باشید. پس بعد از یه مدتی نه تنها تونستید درآمدتون رو  X  برابر کنید، تونستید برند شخصی معتبرتری هم برای خودتون بسازید و موقعیت و پیشنهادهای کاری بهتری بگیرید و از طرف دیگه حتی یه Passive income یا درآمد منفعل میتونید داشته باشید ( یعنی درآمدی که نیاز به فعالیت بیشتری برای پولسازی ندارید و مثلا با یه بار ضبط ویدئو و انتشارش تو یوتیوب به شرط اینکه کانال تون رو مانیتایز کرده باشید، با هر بازدید مقدارمشخصی پول به حساب تون واریز میشه)

 

اگر تا اینجا خوندید و فکر کردید که این خیلی بیش از حد و اغراق آمیز خوبه و تو دل تون به حرف های من شک کردید، باید بگم به نقطه خوبی رسیدید. نقطه ای که باید این رو به خودتون گوشزد کنید که هوش مصنوعی، چت GPT و هر ابزار دیگه ای فقط یه ابزاره، نه یه عصای جادویی که فکر کنید حالا اومده که شما رو به یه آدم میلیونر تبدیل کنه. ما برای اینکه بتونیم به اون 100 ایده آل برسیم باید کار کردن و استفاده درست از این ابزارها رو یاد بگیریم و هر روز خودمون رو به روز نگه داریم و در کنارش روی خیلی جنبه های دیگه کسب و کار آنلاین کار کنیم و چیزهایی مثل اخلاق حرفه ای، شبکه سازی ، خلاقیت و صدها چیز بزرگ و کوچیک دیگه رو تقویت کنیم.

ذهن خونی مخاطب به روش حرفه ای

شما رو نمیدونم ولی من همیشه دوست داشتم بتونم ذهن مخاطب هام رو بخونم و ببینم دقیقا تو این لحظه به چی یا به چه محتوایی نیاز دارن و بتونم دقیقا همون رو براشون تولید کنم.

انتخاب موضوع مقاله وبلاگ و اون چیزی که میخوایم در موردش بنویسیم، همیشه یکی از چالشی ترین بخش های ماجرای تولید محتوا یا نویسندگی هست.

خیلی از نویسنده های تازه کار این اشتباه رو میکنن که شروع میکنن بدون هیچ تحقیقی از چیزی مینویسن که خودشون دوست دارن و دغدغه خودشون هست، به امید اینکه تو دنیا یه سری آدم هم پیدا بشه که علاقه مشترکی با اونها داشته باشن و نوشته های اونها بالاخره روزی خونده بشه. این قطعا برای نویسنده هایی که صرفا میخوان دِلی کار کنن و وبلاگ شخصی داشته باشن اتفاقا خوبم هست. چون اونجا جاییه که هر چی دل تنگ میخواد مینویسی و این تو هستی که به مخاطب هات مسیر میدی که تو رو پیدا کنن و باهات همراه بشن. اما تو بحث برند ها و کسب و کارها و نویسندگی تجاری ما نمیتونیم همینجوری الابختکی پیش بریم و لازمه حتما بدونیم مخاطبمون کی هست و چی میخواد و همون خوراک محتوایی رو براش فراهم کنیم.

اول بریم یه چند تا از اشتباهات فاحشی که بعضی محتوانویسی ها باهاش درگیرن رو با هم بررسی کنیم.

اشتباه 1 : انتخاب یه موضوع خیلی گسترده

این همون اصل اشتباه من یه چیزی بدم بیرون و یه چیزی بنویسیم که “همه دوست داشته باشن و راضی باشنه “.

ما اگر تولید کننده کفش باشیم، میتونیم یه کفشی بیرون بدیم که همه آدم های دنیا از زن و مرد و پیر و جوون و خردسال همه و همه اون کفش پاشون بشه و مناسب شون باشه؟ قطعا نه دیگه.

و ممکنه این مثال الان از دید شما خیلی مثال احمقانه ای باشه، چون میگید خب معلومه که نمیشه دیگه . اینم سوال داره؟

اما به محض اینکه میریم پشت لپ تاپ بشینیم و شروع کنیم به تولید محتوا دقیقا همین کار احمقانه رو توی تولید محتوا اجرا میکنیم و خودمون هم متوجه نمیشیم.

یعنی میایم یه موضوع درشت و گسترده و همه گیر رو انتخاب میکنیم که آدم های بیشتری جزو مخاطب های هدف ما باشن. مثلا موضوعی که برای محتوای وبلاگ مون انتخاب میکنیم یه چیزی شبیه اینه: نکات زندگی سالم

برای اینکه شما بتونید تو دنیای تولید محتوا سری در سرها داشته باشید، باید تا جایی که میتونید اتفاقا دایره آدم هایی که میتونن مخاطب هدف شما باشن رو کوچیک و کوچیک تر کنید، تا بتونید تاثیر بیشتری بذارید. مثلا به جای اینکه بیاید موضوع تون رو : سبک زندگی سالم انتخاب کنید، بیاید رژیم کتوژنیک برای مادران پرمشغله یا کارمند انتخاب کنید. دیدید چی شد؟ ما اومدیم دایره مخاطب هامون رو کوچیک کردیم. حالا اینجوری درسته مخاطب هامون در ظاهر تعدادشون کمتر میشه اما تاثیرگذاری بیشتری میتونیم داشته باشیم.

شناخت مخاطب با چت GPT

 

اشتباه 2 : بدون تحقیق و تجزیه و تحلیل و صرفا با حدس و گمان خودتون پیش میرید

نویسندگی تجاری تو این روزا دقیقا یکی از اون چیزهاست که اصلا الابختکی نمیتونیم توش پیش بریم و توقع پیشرفت داشته باشیم. بالعکس این روزا باید شرلوک هولمز درون تون رو فعال کنید و حسابی در مورد اون مسیری که میخواید توش پیش برید و موضوعاتی که میخواید روش کار کنید تحقیق و آنالیز کنید.

 

اشتباه 3 : تمرکز روی موضوعاتی که صرفا ترند هستن

موضوعات ترند Trend برای بعضی از انواع محتواها مثل محتوای تیک تاک یا ریلزهای اینستاگرام و… خوبن، اما نه برای محتوای وبلاگ یا محتوایی که نیاز دارید برای همیشه تو چشم باشه و دیده بشه. محتواهای ترند همونجوری که تو لحظه پتانسیل بالایی برای دیده شدن دارن ، بعد از یه مدت خیلی کوتاه به شدت افت میکنن و کلا دیگه دیده نمیشن. پس موقع انتخاب موضوع باید حواس مون باشه که به جای محتوای ترند محتوهای همیشه سبز تولید کنیم.

اشتباه 4 : بدون استراتژی درآمدزایی محتوا تولید میکنیم

یکی از اشتباه ترین اشتباهات نویسنده آنلاین، اینه که هر روز در حال تولید محتوا و انتشار محتوا باشه، اما هیچ هدف مشخص یا استراتژی درآمدزایی ای برای خودش مشخص نکرده باشه. مثلا من میخوام از افرایش ترافیک و تبلیغات پول دربیارم یا افزایش اعتبار و برند سازی و فروش محصولات تولیدی خودم یا میخوام دوره آموزشی تهیه کنم و بفروشم یا …

خلاصه که باید مشخص کنیم چه کار میخوایم بکنیم و به چه هدفی.

افزایش سرعت با چت GPT

اشتباه 5 : صرفا روی پیام خودتون و انتقال اون تمرکز میکنید نه روی اون چیزی که مخاطب میخواد

شما یه پیامی یا ایده ای تو ذهن تون دارید و مینویسید و منتشر میکنید اما اگه نتونید تعادلی بین پیام و ایده خودتون و اون چیزی که مخاطب هدف تون میخواد پیدا کنید و به اون برسید مثل این میمونه که بخواید یخ رو به اسکیموها بفروشید . خب به جای اینکه بعد از کلی تلاش و تولید محتوا این رو بفهمید و خودتون رو یه نیوسنده شکست خورده ببیبند و از اول بخواید شروع کنید خب همون اول کار این اشتباه رو نمکنید.

حالا اینارو برای چی اینجا تواین مقاله گفتم. اینا رو گفتم که بگم ما میتونیم به کمک هوش مصنوعی و چت جی پی تی همون اول کار تو چند ثانیه یا نهایتا چند دقیقه کوتاه جلوی همه این اشتباهات رو بگیریم:

روش های قدیمی مخاطب شناسی و پیدا کردن موضوعات پرطرفدار دیگه منسوخ شدن

روش های قدیمی، وقت گیر و بی نتیجه برای مخاطب شناسی

نظر سنجی آنلاین یا آفلاین

به نظر من یکی از مرخرف ترین راه های مخاطب شناسی میتونه همین طراحی و پر کردن فرم های آنلاین نظرسنجی باشه. نه اینکه نظرسنجی و پر کردن فرم همیشه هم کار اشتباهی باشه ها نه. من میگم کار مناسبی برای شناخت دقیق اونچیزی که مخاطب محتوانیاز داره نیست و خیلی جاها ممکنه ما رو به کل گمراه هم بکنه . چون آدمها میشه گفت تو 70-80 % موارد با بی حوصلگی و از سر اجبار این جور فرم ها رو پر میکنن و اغلب هم کِرمِ این رو دارن که جواب های اشتباهی بدن و طراح این فرم ها رو سر کار بذارن. و از طرفی تو دنیای این روزا که آدما حتی حاضر نیستن وقتشون رو در حد چند ثانیه در اختیار ما بذارن، چه جوری میشه توقع داشته باشیم چند دقیقه وقت بذارن و فرم های نظرسنجی حوصله سر بر ما رو پر کنن. پس این که هیچ.

Market research های سنتی

خیلی از تولید کننده های محتوا میخوان طبق همون روش های سنتی تحقیق بازار پیش برن و به خاطر همین شروع میکنن به سَرَک کشیدن و جستجوی بازارهای مشابه شون تو سایت ها و شبکه های اجتماعی و از کامنت ها و تعامل کاربرها و اینجور چیزها میخوان تحقیق بازار رو انجام بدن. این هم میتونه در کنار اینکه یه روش وقت گیری باشه، میتونه اصلا نتایج درستی رو عاید ما نکنه. چون قطعا میتونه پر از خطای انسانی باشه توی تجزیه و تحلیل داده ها.

خوندن مقالاتی درباره موضوعات پرطرفدار

خوندن محتواهای قدیمی و آدم های موفق که اومدن 20 موضوع پر طرفدار یا 60 موضوع پولساز یا همچین چیزهایی رو معرفی کردن.

خب مشخصا خیلی نمیشه به این لیست ها اطمینان کرد. معمولا یه نویسنده یا یه سایت یا یه تولید کننده محتوایی میره یه تحقیقی میکنه و موضوعاتی که از دید خودش پرطرفدار هستن رو پیدا میکنه و بقیه همه دیگه از همون یه نفر copy/ paste میکنن و درسته که ممکنه صدها سایت باشه که در مورد این موضوعات پرطرفدار محتوا نوشتن و راهنمای جامع! ارائه دادن اما عملا همشون کپی هست و به نظر من اصلا نمیشه بهشون اعتماد کرد و اغلب هم به دردنخور هستن.

اما به جای همه اینا من و شما میتونیم از چت جی پی تی استفاده کنیم.

استفاده از چت GPT برای مخاطب شناسی

خب مشخصا یکی از راه های پیدا کردن موضوع پولساز و درآمدزا برای وبلاگ و مقاله اینه که بفهممی اصلا مخاطب هدف ما پولش رو تو چه جاهایی هزینه میکنه و دست به جیب میشه؟

خب برای اینکه این رو بفهمیم به جای ساعت ها وقت گذاشتن رو روش های قدیمی، میریم سراغ چت جی پی تی و با یه دستورالعمل خوب ازش میخوایم تو این جهت کمک مون کنه.

مثلا فرض کنید مخاطبین هدف اصلی شما مادرهای خونه دار یا کلا والدهای خونه دار هستن

مثلا یه همچین prompt ای مینویسیم:

Based on your most recent data, what are the spending habits of stay-at-home moms? Please cite your latest data and rank the categories according to revenue and include the real-world revenue (not fictional) in your list. )

حالا قطعا شما میتونید به فارسی هم سرچ کنید. اما من تا الان به چت انگلیسیش بیشتر اطمینان دارم.

Educational toys – $3 billion Example product: LeapFrog Learning Friends 100 Words Book Amazon review snippet: “My 2-year-old is obsessed with this book! It’s amazing to see her learning new words every day. I feel confident knowing I’m investing in her education. – Sarah, stay-at-home mom”

Meal planning services – $2 billion Example product: HelloFresh Meal Delivery Subscription Amazon review snippet: “As a busy mom, I never have time to plan meals or grocery shop. HelloFresh has been a lifesaver! The recipes are easy to follow, and my whole family loves them. – Jennifer, stay-at-home mom”

Time-saving gadgets – $1.5 billion Example product: Instant Pot Duo 7-in-1 Pressure Cooker Amazon review snippet: “The Instant Pot has revolutionized my meal prep! It’s so fast and easy to use – I can make dinner in half the time it used to take. I can’t believe I lived without it for so long. – Melissa, stay-at-home mom

حالا بیاید یه کار جالب تر هم انجام بدیم و اونم اینکه ازش بخوایم ریزتر بشه و در نهایت اطلاعاتی که میخوایم رو تو یه جدول به صورت مرتب شده بهمون تحویل بده تا بتونیم خیلی راحت تر مخاطب هدف مون رو بشناسیم و از دیتاهایی که بهمون میده استفاده کنیم.

chat GPT

همین جوری اگر پیش برید میتونید به عمیق ترین خواسته ها و نیازهای مخاطب های هدف تون پی ببرید و چی از این بهتر. میدونید اگر قدیم ها میخواستید این اطلاعات رو در همین حد هم به دست بیارید چند ساعت و چند روز باید وقت میذاشتید؟

حالا وقتی به شناخت کافی رسیدید، میتونید سوژه و هدف محتواتون رو خیلی دقیق تر انتخاب کنید.

اینجا دقیقا با همین جستجوی ساده متوجه میشید که انواع اسباب بازی هایی که آموزشی هستن میتونه برای والدهای خونه دار که از بچه ها مراقبت میکنن جذاب باشه و نظر اونها رو جلب کنه. پس شما اگر میخواید برای یه سایتی یا برندی تو این حوزه تولید محتوا کنید حالا دیگه خیلی بهتر و حرفه ای تر و دقیق تر میتونید طوفان فکری کنید.

البته همه چیزهم با حضور چت GPT برای نویسنده ها گل و بلبل نیست!

مثلا :

کارفرماهای قُزمیت ممکنه دستمزدهای بازم کمتری برای نویسنده ها در نظر بگیرن

گفتم کارفرماهای قُزمیت، چون بعضی از کارفرماها  قبل از هوش مصنوعی و این چیزا هم انقدر ناآگاه بودن نسبت به محتوا و تولید محتوا و نویسندگی خلاق که من ساعت ها مجبور بودم باهاشون بحث کنم که نویسندگی چه قدر مهمه و چه کار سختیه و اونا رو حرف خودشون بودن که بابا جَو ندید دیگه، مگه چی کار میکنید نهایتا 1000 کلمه میخواید بنویسید دیگه! این کاری داره ؟ آخه یکی نیست بگه فلان فلان فلانت حالا خودت یه خط درست و حسابی نمیتونی بنویسی و حرفت رو انتقال بدی ها و اون موقع…((งง •̀•̀__•́•́))งง

اما خب نمیشه کاریش کرد دیگه. هستن از این کارفرماهای قُزمیت  و ناآگاه . مشخصا با حضور چت GPT هم باز از روی ناآگاهی و ندونستن میگن مگه چی کارمیخوای بکنی همین رو من میتونم بدم چت GPT بنویسه تو 30 ثانیه!

اما بازم من فکر میکنم عده زیادی هم کارفرمای فَهمیم و دانا هستن که اتفاقا میدونن که محتوای ماشینی ای که هوش مصنوعی براشون مینویسه نه تنها به دردشون نمیخوره که نابود کننده کسب و کارشون هم هست و حاضرن اتفاقا برای یه محتوای ارزش آفرین و تاثیرگذار و انسانی پول خوبی هم بدن.

و اینجاست که من این همه داددددددددد میزنم که برای کسب درآمد بیشتر، ” نویسنده دوزاری” نباش.

از چت GPT نترسید

حالا من این روزا از زبون خیلی ها خصوصا نویسنده های یه کم مسن تر که اصولا ارتباط کمی با تکنولوژی دارن، میشنوم که ما سختمونه از هوش مصنوعی استفاده کنیم چون بلد نیستیم .

اولا من به شخصه به هیچ وجه از هیچ کسی تو هیچ سن و سالی قبول نمیکنم که من نمیدونم چت GPT چیه و چه جور یباید ازش استفاده کرد. به نظر من این حرف مضحک و خنده داره، توی دنیایی که صدها و هزاران محتوای آموزشی برای همه چیززززززز هست . پس بهونه بی بهونه.

شما برای استفاده درست از چت جی پی تی هم نیاز نیست یه مهندس IT یا برنامه نویس حرفه ای باشید. شما فقط کافیه این برنامه رو نصب کنید ( یه عالمه ویدئوتوی یوتیوب و مقاله توی وب هست که میتونید نحوه نصب رو یاد بگیرید) و شروع کنید به چت کردن باهاش و فقط باید یاد بگیرید که چه جور سوال های درست ازش بپرسید که جواب های درستی بگیرید.

ازچت GPT  سوال درست بپرسید، تا جواب درست بگیرید

Prompt نویسی حرفه ای

خب فرض کنید شما تو یه شهری مثلا مثل تهران دنبال خونه دوست تون میگردید. تنها اطلاعاتی که ازش دارید اینه که خونه شون یه خونه ویلایی با درطوسیه!

راه میافتید تو شهر و به هرکسی که میرسید میپرسید : « ببخشید میدونید خونه دوستم کجاست؟ خونه شون ویلاییه با در طوسی. »

به نظرتون امکان داره پیداش کنید؟ به احتمال 99% نه ( اون 1% هم به خاظر اینکه من عادت ندارم در مورد چیزی مطلق حرف بزنم)

حتی ممکنه این نوع سوال پرسیدن خیلی احمقانه به نظر برسه از نظرتون. خب اگه این نوع سوال پرسیدن انقدر احمقانه به نظر میرسه باید بدونید ما گاهی چیزهایی که از چت GPT میپرسیم دقیقا به همین اندازه احمقانه است.

ما با پرسیدن سوال های کلی، قطعا به جواب های کلی میرسیم و نباید انتظار معجره از هوش مصنوعی داشته باشیم، چون هنوز در اون حدی نرسیده که بخواد ذهن ما رو  بخونه و بفهمه دقیقا منظور ما از این چیزی که پرسیدیم چی بود.

البته ازاونجایی که ما مردمان تنبلی هستیم که همه چی رو هلو برو تو گلو میخوایم، احتمالا سر اینم غُر میزنیم که من چه جوری باید همچین سوالی رو بنویسیم. این خودِ خَرش باید تشخیص بده من چی میخوام . پس این چه هوش مصنوعیه. خاک تو سر سازنده هاشون و…..(╯°□°)╯︵ ┻━┻ [ اینجوری نباشیم ]

مثلا این سوال و جواب رو ببینید:

You: “Tell me about AI and jobs

 ChatGPT: “AI is having a significant impact on the job market. As artificial intelligence technologies become more advanced, they are automating tasks previously done by humans, leading to changes in the workforce. Some jobs are disappearing while others are being created. AI can also improve efficiency and productivity, resulting in new opportunities for businesses and workers.

 خب چی دستگیرتون شد؟ به نظر من هیچی . یه سری چیزای کلی که دیگه الان همه میدونن. پس پرامپت prompt خوبی نبوداصلا .

حالا این رو ببینید:

“You: “Can you provide me with three specific examples of how AI is changing the job market for freelancers in the creative industries within  the next five years

” ChatGPT: “Certainly! Here are three ways AI is expected to change the job market for freelancers in creative industries within the next five years: – Content creation and editing: AI-powered tools like ChatGPT can assist creative freelancers in generating ideas, writing articles, and even editing their work. This can help freelancers increase their productivity and take on more projects while also reducing the time spent on revisions and writer’s block. – Personalized marketing strategies: AI-driven analytics can help freelancers in the creative industries develop highly targeted marketing strategies based on consumer behaviour and preferences. This will enable them to create more effective campaigns, ultimately attracting more clients and increasing their income. – Design and visualization: AI technologies, such as generative adversarial networks (GANs), are revolutionizing the fields of graphic design, 3D modelling, and animation. Freelancers in these industries can leverage these tools to create stunning visuals more quickly and efficiently, opening up new opportunities for collaboration and innovation.

یه کم بهتر شد . نه؟

اما باید بگم که این هم prompt خوبی به حساب نمیاد . خصوصا برای ما نویسنده‌های محتوا که باید زیر و روی همه چیز رو بریزیم بهم تا بتونیم یه محتوای تاثیرگذار و حرفه ای بنویسیم.

یه prompt خوب چه ویژگی هایی داره؟

 

 یه prompt خوب جزئیات خیلی زیادی داره ( جزئیاتی که به درد بخور هست ها نه آسمون ریسمون بافتن بیخود ) که با یک دستورالعمل کاملا مشخص در مورد اون چیزی که شما میخواید از چت GPT بپرسید

مثلا این رو ببینید :

: Please provide me with a list of 3 creative industries that AI will likely affect. For each industry, please provide the following

A rough estimate for the number of people working in that industry (please cite your source)

A list of ways AI will benefit the industry, including numerical estimates of the productivity gains

A list of ways AI could hurt the industry, including any ethical concerns and the number of vulnerable jobs

چون نتیجه خیلی طولانی بود، من اینجا نیاوردمش اما قطعا جوابی که داد خیلی کامل تر و با جزئیات بیشترو TO The Point  تربود.

 

 

 

بهت میگم چه جوری به راحتی حرف زدن، بنویسی و پول دربیاری

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

chat GPT چیست ؟ | چت جی پی تی و 10X درآمد برای نویسنده ها

 چت GPT، چت جی پی تی،ChatGPT، … یا هر جور دیگه ای که میشه نوشتش و صداش کر، چیه؟ و چطور از  چت GPT استفاده کنیم؟

دیدید هر وقت یه چیز جدید میاد تو بازار، همه مون___ جوگیر میشیم____ و فکر میکنیم برای اینکه از بقیه عقب نیافتیم، باید ما هم داشته باشیمش و هر جور شده بچپونیمش تو زندگی مون و ازش استفاده کنیم؟ الان حس نمیکنید chat GPT هم تو همچین فازیه؟ این روزا “هر جا “ که باشی تو “هر سطحی “ که باشی “همه” دارن از یه چیزی حرف میزنن به اسم / هوش مصنوعی / یا / چت جی پی تی / از یوتیوپ و آپارات و فضای آنلاین بگیر تا توی تاکسی و توالت عمومی و… [ واقعا میگم نخندید، یه جایی تو جاده چالوس رفته بودم دستشویی و شنیدم که دو تا خانوم داشتن درموردش حرف میزدن که…]. ایران و اون ورآب هم نداره ها. همه جا پر شده ازاستفاده هایی که میشه از chat GPT کرد و تاثیراتش و سر و کله زدن باهاش و …

اولین سوالی که از چت GPT میپرسی چیه؟

به محض اینکه با هزار بدبختی ( برای ماهایی که تو این جغرافیا زندگی میکنیم(ᗒᗣᗕ) ) تونستید به چت جی پی تی دسترسی پیدا کنید به نظرتون اولین سوالی که ازش بپرسید چیه ؟

[ نخندیدها ولی من به محض اینکه اولین بار صفحه چت رو باز کردم نوشتم.

?Hi. How are u

اونم با سردی تمام جواب داد:

Hello! I’m an AI language model, so I don’t have feelings, but I’m here and ready to assist you. How can I help you today

یعنی بگو کارت چیه به جای حال و احوال. من که احساس ندارم.!.

چت جی پی تی

 

چالش “بی‌کار شدن” نویسنده های آنلاین به خاطر GPT.!.

چیزی که “همه نویسنده ها و تولید کننده های محتوا”  این روزها بهش فکر میکنن و باهاش درگیرن، خصوصا نویسنده های محتوا و کپی رایترها اینه که وقتی چت GPT و امثالهم به “بهترین و سریع ترین شکل ممکن”  میتونن کار ما رو انجام بدن، پس دیگه کدوم کارفرمای مغزِخ… خورده ای حاضره چندین برابر به ما پول بده و روزها و ساعت‌ها منتظر بمونه که ما براش یه محتوا بنویسیم؟

——–من با این جمله  کاملااااااااااا مخالفممممممم——–

احتیاط: این چیزایی که اینجا میخوام بگم بر اساس اطلاعات و دانش این روزهای منه و هر لحظه ای در آینده ممکنه بعد از یادگرفتن چیزهای جدیدتر تغییر کنه پس  “هیچ چیزی قطعی و 100% نیست”

آب پاکی رو بریزم رو دست تون که چت GPT و امثالهم ….

اول که آب پاکی رو بریزم رو دست‌تون که { دُرست گفتم ضرب المثل رو؟  } که بالا برید پایین بیاید یا خودتون رو به اون راه بزنید که انگار اصلا AI  رو نمیشناسید و خلاصه هر راه فرار دیگه ای، هوش مصنوعی این روزا داره تبدیل میشه { یا حتی تبدیل شده } به یه Game -changer ( اینو چی ترجمه کنیم ؟ تحول آفرین- برگ برنده – دگرگون کننده- سرنوشت ساز- تغییر دهنده معاد لات- … خلاصه گرفتید که دیگه منظور چیه دیگه ؟ )

یعنی بالا بریم پایین بیایم AI  نه تو این روزا که از خیلی وقت پیش انگولک کردن زندگی بشری رو شروع کرده، ولی مثل خیلی چیزایی که یه دفعه تو عموم مردم ترند میشه الان سر زبون‌ها افتاده. ولی مثلا مگه قبلا شما برای ویرایش متن ها انگلیسی تون از Grammarly استفاده نمیکردید؟ خب اونم یه جورایی هوش مصنوعی وبد دیگه. نه؟ یا هزار تا چیز دیگه.

پس هوش مصنوعی جز جدانشدنی زندگی ما و نسل های بعد ما { احتمالا}

پس بیاید بپذیریمش و باهاش بیشتر آشنا بشیم.

چت GPT +چت جی بی تی

هوش مصنوعی یا  AI دقیقا چیه؟

واقعیتش من نه رشته تخصصیم ربطی به IT و کامپیوتر داره و نه زمینه کاریم تو زمینه هوش مصنوعی هستش، اما این روزا من ِ نویسنده آنلاین یا محتوانویس سایت به شدت کسب و کارم تحت تاثیره ایشونه پس مجبور شدم برم تو دلش که ببینم چیه و چه جوری میشه ازش استفاده کنم برای رشد کسب و کارم.

چیزی که من تو جستجو بهش رسیدم اینه که ما انواع زیادی هوش مصنوعی AI داریم، اما یکی از اونا هست که برای ما نویسنده ها خیلی مهمه و اون هم “large language model” هست. به جای اینکه گیج و گوج بکنیم خودمون و غرق بشیم تو تکنولوژی بهتره بچسبیم به یه چیزی که به ما ربط داره و عمیق بشیم توش. بریم ببینیم این “large language model” چی کار میکنه؟

  • اون میتونه بخونه
  • اون میتونه بفهمه که ما چی میگیم
  • اون میتونه فکر کنه !
  • اون میتونه برای سوالات پاسخ مناسب بده

به عبارت بهتر و خودمونی تر میتونه با من و شما چت کنه. در مورد هر چیزی.

خب قطعا از این مدل نوع های مختلف با توانایی های زیادی وجود داره، اما مشهورترین و معروف ترینش و گاهی میگن با هوش ترینش که به شدت این روزا سر زبون افتاده چت GPT هستش.

 

ChatGPT سریع ترین محصول در حال رشد در کل تاریخ

جالبه بدونید که Chat GPT توی 30 نوامبر 2022 راه اندازی شد و فقط 5 روز بعدش به حدود 1 میلیون کاربر رسید و سریع ترین رشد یه محصول رو تو تاریخ به خودش اختصاص داد. بعدیش هم اینستاگرام که تو 2-3 ماه به این تعداد رسید و چت جی پی تی تو 2-3 ماه 100 میلیون کاربر رو هم رد کرد.

چرا انقدر سریع رشد کرد؟ به نظر من مهم ترین دلیلش میتونه این باشه که ما تو هرجایگاهی که باشیم پر از سوالیم و هر لحظه نیاز داریم سوالات مون رو از یکی بپرسیم و کمک بگیریم و مطمئن باشیم جواب نسبتا درستی ازش میگیریم.

مثلا ؛

  • تولید کننده محتوا باشیم، دنبال ایده ایم که اصلا درباره چی بنویسیم؟ بعد که ایده رو پیدا کردیم دنبال اینیم که حالا درباره اون ایده اطلاعات کافی نداریم و چه جوری اطلاعات درست از منابع معتبر به دست بیاریم.
  • یه نفر که یه غذایی خورده و بدنش کهیر زده سریع دنبال اینه که پیدا کنه چه راه حل خونگی ای وجود داره که بتونه حداقل سوزشش روتا رسیدن به دکتر کمتر کنه
  • یه نفر که برنامه نویسیه ممکنه دنبال راه حل برای پیدا کردن باگ سیستم باشه
  • یه نفر که میخواد مقاله پایان نامه اش رو بنویسیه میخواد ببینه قالب استاندارد برای مقاله اش چه جوره
  • یه نفر که دنبال گرفتن ویزا برای مهاجرته میخواد بدونه دقیقا چه مدارکی برای ویزای توریستی نیاز داره  وچه جوری باید درخواستش رو برای سفارت بفرسته

و …

حالا قطعا این نیاز رو تا به حال از لحظه تولد موتورهای جستجو با اونها حل میکردیم و خصوصا گوگل. اما مشخصا بعد از هر جستجوی ما گوگل چند هزار یا چندین میلیون سایت رو به ما معرفی میکنه که صرفا درباره این کلمه کلیدی نوشتن و در کنارش فقط اگر بخوایم 10 تای اول رو هم باز کنیم و شروع کنیم به خوندن و بیرون کشیدن اطلاعاتی که میخوایم، از چندین 10 دقیقه تا ساعت ها و روزها ممکنه وقت بگیره. اما شما حساب کنید که یه ابزاری باشه که شما سوال کامل و دقیق تون رو براش بنویسید، دقیقا مثل یه چت با دوست و اونم مستقیم جواب سوال تون رو بده دقیقا مثل یه دوست همه چیز دان، خب این چه قدر میتونه طرفدار داشته باشه؟ خیلی دیگه . نه؟

معایب چت GPT چیست؟

چت GPT ناقص است

حالا بعضی‌ها هم به اشتباه فکر میکنن دیگه این چت GPT در نقش یک چیزهمه چیزدانِ همه چیز کامل اومده تو بازار، که قطعا دید نادرستی هستش و باید این رو بدونیم که چت GPT هم ناقصی ها و مشکلات خودش رو داره و با شناخت اونها میتونیم توقع درست و منطقی ای ازش داشته باشیم ؛

 

  • محدودیت حافظه

قطعا اگر مثل من تو این روزا زیاد باهاش کرده باشید، به احتمال زیاد با این مشکل و ناقصیش برخورد کردید که اگر یه سوال خیلی بزرگ و طولانی ازش بپرسید  یا مثلا یه متن چند ده هزار کلمه ای رو بخواید بهش بدید که براتون خلاصه کنه، نمیتونه و ارور میده . چون حافظه اش محدودیت داره و درسته که میتونه محتواهای زیادی رو در لحظه پردازش و آنالیز کنه، اما محتواها و Text های خلی کمی رو میتونه تو لحظه تو حافظه اش نگه داره و این دقیقا مثل این میمونه که ما بخوایم بریم خرید و یه لیست 100 تایی از چیزهایی که باید بخریم و تلاش کنیم که به یاد بیاریم . چت GPTهم فعلا تو این مرحله هست و این نقطه ضعف رو داره.

حالا ما باید چی کار کنیم که بتونیم بهترین استفاده رو ازش ببریم؟

قطعا راه حل منطقی اینه که متن هامون یا ورودی هامون یا دستور العمل هامون رو خرد و کوچک تر کنیم. مثلا برای همون متن چند ده هزار کلمه ای، برای اینکه بتونه به درستی برامون خلاصه کنه یا نکته های کلیدی و مهمش رو برامون در بیاره، بهتره به قطعات کوچک تری تقسیمش کنیم و قطعه به قطعه پیش بریم.

  • موضوعات ممنوعه

چت GPT یه برنامه ریزی هایی روش شده که وارد چت ها و مکالمه هایی که حاوی حرف ها و سوالات غیر قانونی و خشونت آمیز باشه نشه. این کجاش بده؟ اونجاش که ممکنه ما برای یه کار قانونی نیاز به یه سری اطلاعات داشته باشیم ولی چون اینجوری برنامه ریزی شده ممکنه جواب مون رو نده. هر وقت که گیر همچین حالتی افتادید بهتره Prompt تون رو تغییر بدید یا با یه دستورالعمل دیگه ازش بپرسید.

 

  • اطلاعاتش ممکنه یه کم تاریخ گذشته باشه

از اونجایی که تا این لحظه اطلاعات اولیه چت GPT بر اساس اطلاعات موجود تا سال 2021 هست، ممکنه تو بعضی از موارد که تغییرات سریعی داشتند به مشکل بخوریم، چون اطلاعات به روزی نداره. یا مثلا اگر شما در مورد یه اتفاقی که امسال پیش اومده ازش بپرسید، کلا هنگ کنه و حرفی برای گفتن نداشته باشه.

 

  • دقت نه خیلی زیاد

بعضی موقع ها هم میشه که چت GPT جان کلا توهم میزنه و یه چیزایی رو اشتباه میفهمه و اشتباه هم جواب میده. من به شخصه شاید توی این همه مدت که دارم باهاش کار میکنم نهایتا یه بار به همچین مشکلی برخوردم، پس به نظرم خیلی جای نگرانی نداره اما قطعا بهتره این واقعیت رو بدونیم که هر چی میگه وحی منزل حسابش نکنیم و اگر روی یه پروژه کاری و علمی مهمی داریم کار میکنیم تا حد توان مون دَبِل چک بکنیم.

  • نسخه بهترش پولیه

اینم دیگه واقعا به حقه دیگه که بخواد پولی باشه و شاید بهتر باشه نقطه ضعفش به حساب نیاریم ولی خب شاید برای ما ایرانی ها چون امکان پرداخت دلاری نداریم یا عادت کردیم به استفاده ازرایگان استفاده کردن نرم افزارها، این میتونه این نقطه ضعف باشه. من خودم فعلا نسخه پولیش رو نخریدم و با همون نسخه رایگانش دارم کار میکنم و چیزی که میخوام رو داره ولی اگر شما نیاز داشته باشید که با نسخه پرسرعت تر کار کنید و به محض آپدیت جدید که میدن بتونید ازش استفاده کنید، لازمه یه کمی دست در جیب مبارک ببرید و کمی هزینه دلاری و البته زیادی هزینه ریالی بکنید.

 

چه طور از چت GPT استفاده کنیم؟

مثلا فرض کنید من تصمیم میگیرم که یه رژیم غذایی بگیرم  و انتخابم رژیم کتوژنیک هست، از چت جی پی تی میپرسم.

“من میخوام یه محتوایی بنویسم در مورد رژیم کتوژنیک و تاثیراتش روی بدن آدمها. به من بگو اصلا رژیم کتوژنیک چی هست؟ و مضرات رژیم کتوژنیک چیه؟”

چت GPT چیست؟

 

 

به من بگو مزایاش چیه و تاثیرات مثبتش چیه؟ 

ChatGPT

نظر حداقل 10 تا متخصص تغذیه مشهور دنیا رو در مورد رژیم کتوژنیک بگو

چت جی پی تی

تو در مقابل چت جی پی تی Chat GPT جزو کدوم دسته نویسنده‌ ای؟

اونایی که تو مغزشون عروسیه یا اونایی خاک بر سرشون شده؟

نویسنده های محتوا این روزا از دید باور به چت GPT دو دسته هستن.

یه دسته اونایی که با” دُم شون دارن گردو میشکنن” مثل من، که آخ جون Chat GPT اومده، آخ جون AI اومده/*-*/

یه عده هم اونایی هستن که میگن وای خاک بر سرمون شد و بیکار شدیم .

تو جزو کدومی؟

آینده دنیا با AI یا هوش مصنوعی

بالا بریم پایین بیایم هوش مصنوعی و AI  داره دنیا رو تغییر میده .حالا چه نتیجه خوب باشه چه بد. پس به جای اینکه بشینیم دست رو دست بذاریم باید از مزایاش استفاده کنیم. دقیقا مثل این میمونه که ما سوار یه اتوبوسی که هستیم که راننده اش خودمون نیستیم و نمیدونیم هم داره به کجا میره و نقشی هم نمیتونیم داشته باشیم تو تغییر مسیر، پس به جای کاسه چه کنم چه کنم گرفتن و آه و ناله، بهتره سعی کنیم از منظره ها و تجربه های جدید که تو این سفر برامون پیش میاد لذت ببریم. نه؟

تو این بین یکی از شغل ها یا افرادی که میتونن از هوش مصنوعی استفاده زیادی ببرن و درآمدشون رو10X یا حتی  100X  یا بیشتر کنن من و شمای نویسنده ایم ( برعکس اون چیزی که خیلی ها فکر میکنن که با اومدن هوش مصنوعی ” همه ” نویسنده ها از کار بی کار میشن. من بهتو.ن اثبات میکنم که بازی میتونه جور دیگه ای برای من و شمای نویسنده رقم بخوره اگر… )

تو حممال محتوایی نه نویسنده محتوا.!.

من میگم اگر تو جزو دسته دومی و حس میکنی دیگه هیچ نقشی نداری تو دنیای محتوا یا در حال محو شدن هستی، بیا به این فکرکن که تو تا الانم تو “توهم” تولید محتوا بودی و تو توهم کار داشتن بودی{ درد داره ها ولی واقعیت داره}

بذار بگم چرا:

تو اگر نویسنده محتوا یا محتواسازی بودی که تا الان هر موضوعی که کارفرما بهت میداد رو برمیداشتی میبردی زارتتتتتتت مینوشتی تو گوگل و دکمه جستجو search  رو میزدی و نهایتا چند تا سایت اول رو باز میکردی و از هر کدومشون یه تکه های محتوایی برمیداشتی و می‌چیندی کنار هم و تحویل کارفرما میدادی و” پول بخورنمیری” میگرفتی و خدافظ شما، باید بگم ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید  ببخشید   تو حممال محتوا بودی نه خالق محتوا نه نویسنده محتوا

پس اگه نگرانی که چت جی پی تی  و ابزارهای هوش مصنوعی همین روزا کنار بزننت و کارفرماها دیگه بهت کار ندن، حق داری و به نظرم حتما باید به فکر کار دیگه ای باشی. { تلخه ولی حقیقت داره}

اما

اما

اما

اما

اما

اگر محتواسازی هستی که حداقل کاری که میکنی اینه که: یه چند دقیقه ای یا چند ساعتی به موضوعی که میخوای در موردش بنویسی فکر میکنی، بعد مغز پیام و عبارت اصلی چیزی که میخوای در موردش بنویسی و در میاری و میری حداقل به زبان فارسی و انگلیسی سرچ میکنی وحداقل 10-20 تا سایت اول رو باز میکنی و محتواهاشون رو میخونی و از نکته های مهم و به درد بخورشون نکته برداری میکنی و بعد میری سراغ یه سری منابع دیگه مثل پادکست های مرتبط یا ویدئویهای یوتیوپ یا کتاب هایی که در این زمینه هست و … تو اونا هم یه گشتی میزنی و کلی نکته در میاری و … درنهایت میشینی به زبون خودت و با “سبک خاص نوشتاری خودت” و با تمام “احساسات درونی” ای که نسبت به این موضوع داری شروع میکنی به نوشتن محتوا و اثرانگشت خودت رو محکم میچسبونی رو محتوا، باید بگم نه تنها کارت رو از دست نمیدی که اتفاقا سرعت کارت چندین برابر میشه و انگار یه دستیار مجازی برای خودت گرفتی و قطعا میتونی پروژه های بیشتر و پولسازی تری بگیری.

ومن باید بگم که الان با حضور GPT وAI تو تمام اعضا و جوارح من الان عروسیه

 

 

کاربردهای چت GPT و فک و فامیلاش برای ما نویسنده ها

قبل از اینکه بریم Deep بشیم تو تاثیراستفاده از چت جی بی تی تو افزایش درآمد نویسنده ها، اول بریم یه مقایسه کنیم بین نویسنده های قدیمی و نویسنده های جدید مجهز به AI :

مقایسه راه ” نویسنده به تنهایی” در مقایسه با ” نویسنده + AI  “

1- صرف ِ زمان زیاد و درآمد بسیار کم

حساب کنید الان 4-5 سال پیشه و شما به همون سبک قدیمی میخواید محتوا تولید کنید.

روزی 17-18 ساعت کار کردن و نوشتن و درد گرفتن همه جا از باسن تا چشم و دست و همه جا و در نهایت دستمزد بخور نمیر.

من میخوام بگم که با 1/3 این زمان کار کردن در روز و هفته و با دستیاری هوش مصنوعی میتونید چندین برابر اون مقدار ناچیز پول در بیارید، به شرط اینکه راه و روش مراوده با هوش مصنوعی رو بلد باشید.

2- جستجوی منابع و جمع کردن اطلاعات بسیاررررر وقتگیر

اگر حتی چند ماهی هم از شروع کار شما توی نویسندگی آنلاین و تولید محتوای متنی گذشته باشه، کاملا میدونید که پیدا کردن منابع واطلاعات خام اولیه یکی از زمانگیرترین مراحل تولید محتواست. چون مثلا برای نوشتن یه مقاله باید حداقل 10-20 تا سایت رو باز کنید و شروع کنید به خوندن محتوا و نکته برداری و خلاصه برداری، یا ممکنه منبع شما یه کتاب باشه که حداقل چندین روز طول میکشه تا کامل بخونید و ازش نکته برداری کنید، یا ممکنه یه پادکست یا ویدئو یوتیوب باشه که اونا هم  وقت گیری های خودشون رو دارن. تازه اینا وقتیه که بهره وری تون توی پیدا کردن منابع بالا باشه و به قولی یه پا حرفه ای باشید. اما اگر شما جزو اوناش باشید که وقتی وارد یه سایت میشید هر چیزی ممکنه توجه تون رو جلب کنه و روش کلیک کنید یا اصلا بلد نباشید که منابع مرتبط با محتواتون رو سرچ کنید و پیدا کنید که وااسفاااااااااا

 

3- ایده سازی یا ایده یابی سختتتتتت

خب مشخصا یکی از پایه ای ترین بخش های نوشتن محتوا یا نویسندگی تجاری و آنلاین همین پیدا کردن ایده اولیه هست و جواب به این سوال که من اصلا در مورد چی باید بنویسیم؟ خیلی از نویسنده های تازه کار یا غیر حرفه ای فکر میکنن تو نویسندگی باید منتظر الهام شدن ایده بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و بشینن و … تا یه سیبی تو سرشون بخوره و یه چیزی بهشون الهام بشه تا بتونن یه محتوای جذاب و تاثیر گذار بنویسین. ولی زهی خیال باطل . شما اگر بخواید این شکلی دنبال کسب درآمد از تولید محتوا باشید که کارتون ساخته است و زود ِ زود ناامید میشید.

 

4- نوشتن محتوا

اگه یه نویسنده تندنویس و حرفه ای باشید برای یه محتوای 1000 کلمه ای تقریبا 1-2 ساعت طول میکشه که نسخه خام اولیه رو بنویسید + 3-4 ساعت طول میکشه که خلاقیت به خرج بدید و اثرانگشت خودتون رو روی محتوا بزنید+ حداقل نیم ساعت طول میکشه که ویرایش تایپی کنید+ 0.5 تا 1 ساعت طول میکشه که ویرایش ظاهری کنید ( طول پاراگراف ها، بلد کردن بخش های مهم و...)

این شیرین میشه 7-8 ساعت ناقابل که عملا میشه تقریبا یه روز کاری نویسنده صرفا برای نوشتن محتوا.

حالا اضافه بر ایده سازی و منبع یابی میشه چیزی حدود 20-24 ساعت که عملا یعنی 2 روز کاری یه نویسنده محتوا. حالا اگر فرض کنیم که تو این روزا برای هر مقاله بر طبق عرف تعرفه تولید محتوا 200 یا 250 تومن برای هر 1000 کلمه بگیرید، یعنی عملا تو 2 روز شما 250 درآوردید و تو 30 روز میتونید 3 میلیون و 750 دربیارید که یعنی بوقققققققققققققققققق تو این روزا و حتی برای زنده مانی هم خوب نیست چه برسه به زندگانی.!.

تولید محتوای سریع | رکورد 17.340 کلمه در 1 روز!

اما من میخوام بگم که با استفاده از هوش مصنوعی میتونید و این امکان هست که درآمدتون رو تا 10 برابر و حتی من دیدم گاهی تا 100 برابر افزایش بدید.

10X کردن درآمد نویسندگی به کمک Chat GPT

1- اتومات شدن و حذف شدن کارهای ” حمالی محتوا”

دیدید یه سری کارها توی نوشتن و محتوانویسی خرحمالی { درست نوشتم ؟} حساب میشه و صرفا زمان آدم رو میگیره.

مثلا چی؟

مثلا جستجو و گشتن بین منابع مختلف و پیدا کردن منابع کاملا مرتبط به موضوعی که میخوایم روش کار کنیم و در موردش محتوا بنویسیم .

این از اون کارهایی بود که خیلییییییییییییی وقت منو میگرفت. چه جوری؟ نشون به اون نشون که من هر وقت “صبح خروس خون” میشستم پشت لپ تاپ و شروع میکردم به سرچ و پیدا کردن منابع ، “بوق سگ” از پشت لپ تاپ له و لو بلند میشدم با 500 تا تب Tab باز روی لپ تاپ و یه عالمه گیجی و سردرگمی که اصلا در مورد چی می‌خواستم بنویسم /#/

چرا؟ چون من آدمیم که به راحتی هر چه تمام‌ترتو منابع گم میشم و راهم رو گم میکنم . هی پرش دارم . شاید هم یه نشونه هایی از ADHD ( اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا ADHD، یک وضعیت رفتاری است که ممکن است شامل مشکل در توجه، چالش های بیش فعالی و مشکلات تکانشگری باشد. ) . هی پرش از این منبع به اون منبع. از این سایت به اون سایت .خب این برای منِ تولید کننده محتوا فاجعه است فاااااااااااااااااااااااااااااجعععععععععععععععععععععععععععععععههه

چون میبینی 7 روز گذشته و من همچنان بدون اینکه یه صفحه هم خروجی داشته باشم در حال گشت و گذار و وقت تلف کردن تو منابع هستم. اما تو این چند ماهه که دارم با چت جی پی تی کار میکنم و به جای گوگل اونجا سرچ میکنم، میبینیم که ترمزمممممممممممممممممم کشیده شده و خیلی کنترل شده تر روی گشتن برای منابع وقت میذارم. 

اما مهم تر از این اینه که تو خیلی راحت و شسته و رفته یه prompt برای جی پی تی مینویسی که:

[ میشه برای من تمام مقالات معتبری که در مورد اقتصاد رفتاری از سال 1996 به بعد نوشته شده رو بیاری]

یا

[میشه تمام ابزارهایی رو به من معرفی کنی که تو ویرایش متن میتونه کمک کنه.]

یا …

ودرعرض چند ثانیه ( یا نهایتا در جغرافیایی که توش هستیم 👿 ) در عرض چند ساعت برات میاره و تقریبا میتونیم بگیم کار جستجوی منابع اینجا تموم میشه.

خب چی شد؟ هیچی،

اون بخشی از کار که هیچ خلاقیتی توش دخیل نبود و بیشتر زمان هدر بده بود از قسمت محتوانویسی حذف شد.

از صفحه سفید تا صفحه سیاه فقط در چند ثانیه با چت جی پی تی

دیگه من و شمای محتوانویس که میدونیم یکی از سخت ترین بخش‌های تولید محتوا و نویسندگی آنلاین همون اول ِ اولشه. یعنی اینکه اصلا در مورد چی بنویسیم؟

دیدید بعضی وقت ها ما نویسنده ها دچار یه سندرم وحشتناکی میشیم به اسم “سندرم ترس از صفحه سفید یا صفحه خالی” ؟ یعنی چی؟ یعنی بعضی وقت ها میشه که ما ایده نوشتن داریم، یعنی میدونیم در مورد چی میخوایم بنویسیم، منابع رو هم پیدا کردیم، ولی به محض اینکه صفحه خالی وردword رو باز میکنیم که شروع کنیم به نوشتن، کلا مغزمون خالی میشه و اصلا یه کلمه هم نمیتونیم بنویسیم و ممکنه ساعت ها بشینیم به صفحه خالی زل بزنیم بلکه بشه، که نمیشه.

من محتوانویسی رو میشناسم که ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها و ساعت ها …. نشسته جلوی یه صفحه ورد Word باز شده سفید، تا بلکه یه چیزی بیاد تو ذهنش که بتونه بنویسیه، ولی نشسته و نشسته و نشسته و نشسته تا جیششششش گرفته و بلند شده و رفته و … هیچ به هیچ 😀

هر چند که اگر تو دوره محتوانویسی از 0ِ0 یادتون باشه، من یه عالمه راهکار گفتم که گرفتار این حالت “پوچی ایده” نشیم، ولی دیگه حتی به کمک چت جی پی تی و امثالهم حتی اون تکنیک ها هم خیلی راحت تر شده.

مثلا میتونید بپرسید:

 

I need some ideas about this topic: The Impact of AI on the Future of Writing

یا نه بنویسید :

Act as a content writer and write an article about The Impact of AI on Today and the Future of Writing

و شروع میکنه در عرض چند ثانیه کلی چیزمیزبراتون نوشتن که قطعا بالاخره توش یه چیز به درد بخوری پیدا میشه که صفحه سفیدتون رو به سیاه تبدیل کنه و استارت نوشتن تون زده بشه.

حالا بعضی‌ها دقیقا اشتباه‌شون همینه که میگن آ آآآآآآآآآآآآآهان دیدی گفتم این لامصب { لا مذهب؟} میاد جای ما رو میگیره. خب بیا . دیگه یه کارفرما چی میخواد . مگه دستش کجه یا چُلاقه. { بلانسبت البته} خب میاد همین یه خط رو مینویسه و یه مقاله 2000-3000 کلمه ای در عرض چند ثانیه میگیره و تمامممممم. این یعنی من نویسنده رو دیگه میخواد چی کار.

آهان اینجا همون جاست که من سرش بحث دارم .

من میگم این چیزی که AI این روزا به عنوان یه مقاله  یا Article تحویل ما میده، فقط یه سری اطلاعات خام اولیه است که میتونه پایه یا فوندانسیون ِمحتوانویسی ما باشه، نه مقاله حاضر و آماده انتشار مخاطب پسند.

بیاید با یه مثال پیش بریم. ساختن یه خونه از 0ِ0 رو در نظر بگیرید. از کندن زمین شروع میشه تا فوندانسیون و زدن اسکلت ساختمان و دیوار کشی و …

خب حالا همین جا فکر کنید یه خونه ای که تو مرحله اسکلت بندیه ” خونه” است؟

یعنی میشه به عنوان یه ” خونه” ازش استفاده کرد؟

نمیشه دیگه واقعا.

لازمه دیوارکشی بشه، تجهیزات روش نصب بشه، داخلش طراحی بشه و وسایلش چیده بشه تا خونه خونه بشه.

خب محتوا هم همینه دیگه . این چیزی که این روزا جی پی تی و هوش مصنوعی به ما تحویل میده، فقط یه اسکلت اولیه یا اطلاعات خام اولیه است که باید من و شما تبدیلش کنیم به ” محتوا“.

این خلاقیت و احساس و تجربه زیسته انسانی ماست که این محتوا رو محتوا میکنه.

موافقید یا مخالف؟

 

گرفتن پروژه های بیشتر و مشتری های بیشتر

با این زمانی که صرفه جویی میکنید تا به اینجا، میتونید تعداد پروژه های بیشتری بگیرید یا روی رشد برند شخصی تون کار کنید که هر دوشون میتونن منجر به چندین 10 یا 100 برابر شدن درآمدتون بشن.

وقتی شما در بدترین حالت ممکن به کمک چت GPT میتونید 60-70 %تو زمان تون صرفه جویی کنید، فرصت بیشتری دارید که روی پروژه های جدیدتر و متنوع تری کار کنید و مجبور نمیشید به علت کمبود وقت، کارفرماهاتون رو رد کنید. از طرف دیگه چون فرصت کافی برای ایده پردازی و منبع یابی و ازهمه مهمتر ویرایش دارید، کارهای شسته و رفته ای رو تحویل کارفرما میدید و خطای کمتری دارید

و این یعنی مشتری خوشحال بیشتر و این یعنی درآمد بیشتر.

و تازه این شما رو با اعتماد به نفس تر میکنه، چون وقتی شما فقط و فقط مجبورید با 2-3 تا مشتری کار کنید، از دست دادن فقط 1 دونه از این مشتری ها میتونه شما رو دچار چالش خیلی بزرگی بکنه، اما وقتی با 50 مشتری دارید کار میکنید حتی از دست دادن چند تا از مشتری هاتون همزمان مثل بخار شدن چند قطره تو یه سطل پر آبه و عملا تاثیر خیلی بزرگی روی کسب و کار آنلاین شما نداره و میتونید با اعتماد به نفس بیشتری با مشتری ها و کارفرماها وارد معامله بشید.

 

تعادل بین لذت بردن از زندگی و کار

پول و درآمد و پولدار بودن قطعا و قطعا یه چیز مهم و حیاتی و خیلی خوبه، اما همه چیز زندگی هم که دیگه پول نیست. شما تو این وسط  نیاز به تفریح و گردش و استراحت هم دارید، چون قطعا برای سلامت جسم و روح تون بهش نیاز دارید. پس استفاده از چت GPT به عنوان یه نویسنده آنلاین یا کسی که بیزینس آنلاین داره و  X برابر سریع ترانجام دادن کارها باعث میشه شما فرصت بیشتری برای استراحت و تفریح داشته باشید و زمان بیشتری رو با کسایی که دوسشون دارید بگذرونید و قطعا به فردی شادتر تبدیل میشید.

فرصت بیشتر برای تقویت برند شخصی تون

یکی از مشکلاتی که ما نویسنده ها داریم اینه که کل روزمون رو مشغول نوشتن محتوا هستیم و معمولا زمان کافی برای حضور توی رویدادها و شبکه سازی و فعالیت مستمر تو شبکه های اجتماعی نداریم. پس به جز تعداد انشگت شماری از نویسنده های تجاری و آنلاین، بقیه برند شخصی مناسبی برای خودشون نمیتونن بسازن. اما با کمک چت GPT و X برابر سریع تر کردن کارها، شما میتونید فرصت بیشتری برای فعالیت توی اینستاگرام و یوتیوب و … کلا شبکه های اجتماعی داشته باشید. پس بعد از یه مدتی نه تنها تونستید درآمدتون رو  X  برابر کنید، تونستید برند شخصی معتبرتری هم برای خودتون بسازید و موقعیت و پیشنهادهای کاری بهتری بگیرید و از طرف دیگه حتی یه Passive income یا درآمد منفعل میتونید داشته باشید ( یعنی درآمدی که نیاز به فعالیت بیشتری برای پولسازی ندارید و مثلا با یه بار ضبط ویدئو و انتشارش تو یوتیوب به شرط اینکه کانال تون رو مانیتایز کرده باشید، با هر بازدید مقدارمشخصی پول به حساب تون واریز میشه)

 

اگر تا اینجا خوندید و فکر کردید که این خیلی بیش از حد و اغراق آمیز خوبه و تو دل تون به حرف های من شک کردید، باید بگم به نقطه خوبی رسیدید. نقطه ای که باید این رو به خودتون گوشزد کنید که هوش مصنوعی، چت GPT و هر ابزار دیگه ای فقط یه ابزاره، نه یه عصای جادویی که فکر کنید حالا اومده که شما رو به یه آدم میلیونر تبدیل کنه. ما برای اینکه بتونیم به اون 100 ایده آل برسیم باید کار کردن و استفاده درست از این ابزارها رو یاد بگیریم و هر روز خودمون رو به روز نگه داریم و در کنارش روی خیلی جنبه های دیگه کسب و کار آنلاین کار کنیم و چیزهایی مثل اخلاق حرفه ای، شبکه سازی ، خلاقیت و صدها چیز بزرگ و کوچیک دیگه رو تقویت کنیم.

ذهن خونی مخاطب به روش حرفه ای

شما رو نمیدونم ولی من همیشه دوست داشتم بتونم ذهن مخاطب هام رو بخونم و ببینم دقیقا تو این لحظه به چی یا به چه محتوایی نیاز دارن و بتونم دقیقا همون رو براشون تولید کنم.

انتخاب موضوع مقاله وبلاگ و اون چیزی که میخوایم در موردش بنویسیم، همیشه یکی از چالشی ترین بخش های ماجرای تولید محتوا یا نویسندگی هست.

خیلی از نویسنده های تازه کار این اشتباه رو میکنن که شروع میکنن بدون هیچ تحقیقی از چیزی مینویسن که خودشون دوست دارن و دغدغه خودشون هست، به امید اینکه تو دنیا یه سری آدم هم پیدا بشه که علاقه مشترکی با اونها داشته باشن و نوشته های اونها بالاخره روزی خونده بشه. این قطعا برای نویسنده هایی که صرفا میخوان دِلی کار کنن و وبلاگ شخصی داشته باشن اتفاقا خوبم هست. چون اونجا جاییه که هر چی دل تنگ میخواد مینویسی و این تو هستی که به مخاطب هات مسیر میدی که تو رو پیدا کنن و باهات همراه بشن. اما تو بحث برند ها و کسب و کارها و نویسندگی تجاری ما نمیتونیم همینجوری الابختکی پیش بریم و لازمه حتما بدونیم مخاطبمون کی هست و چی میخواد و همون خوراک محتوایی رو براش فراهم کنیم.

اول بریم یه چند تا از اشتباهات فاحشی که بعضی محتوانویسی ها باهاش درگیرن رو با هم بررسی کنیم.

اشتباه 1 : انتخاب یه موضوع خیلی گسترده

این همون اصل اشتباه من یه چیزی بدم بیرون و یه چیزی بنویسیم که “همه دوست داشته باشن و راضی باشنه “.

ما اگر تولید کننده کفش باشیم، میتونیم یه کفشی بیرون بدیم که همه آدم های دنیا از زن و مرد و پیر و جوون و خردسال همه و همه اون کفش پاشون بشه و مناسب شون باشه؟ قطعا نه دیگه.

و ممکنه این مثال الان از دید شما خیلی مثال احمقانه ای باشه، چون میگید خب معلومه که نمیشه دیگه . اینم سوال داره؟

اما به محض اینکه میریم پشت لپ تاپ بشینیم و شروع کنیم به تولید محتوا دقیقا همین کار احمقانه رو توی تولید محتوا اجرا میکنیم و خودمون هم متوجه نمیشیم.

یعنی میایم یه موضوع درشت و گسترده و همه گیر رو انتخاب میکنیم که آدم های بیشتری جزو مخاطب های هدف ما باشن. مثلا موضوعی که برای محتوای وبلاگ مون انتخاب میکنیم یه چیزی شبیه اینه: نکات زندگی سالم

برای اینکه شما بتونید تو دنیای تولید محتوا سری در سرها داشته باشید، باید تا جایی که میتونید اتفاقا دایره آدم هایی که میتونن مخاطب هدف شما باشن رو کوچیک و کوچیک تر کنید، تا بتونید تاثیر بیشتری بذارید. مثلا به جای اینکه بیاید موضوع تون رو : سبک زندگی سالم انتخاب کنید، بیاید رژیم کتوژنیک برای مادران پرمشغله یا کارمند انتخاب کنید. دیدید چی شد؟ ما اومدیم دایره مخاطب هامون رو کوچیک کردیم. حالا اینجوری درسته مخاطب هامون در ظاهر تعدادشون کمتر میشه اما تاثیرگذاری بیشتری میتونیم داشته باشیم.

شناخت مخاطب با چت GPT

 

اشتباه 2 : بدون تحقیق و تجزیه و تحلیل و صرفا با حدس و گمان خودتون پیش میرید

نویسندگی تجاری تو این روزا دقیقا یکی از اون چیزهاست که اصلا الابختکی نمیتونیم توش پیش بریم و توقع پیشرفت داشته باشیم. بالعکس این روزا باید شرلوک هولمز درون تون رو فعال کنید و حسابی در مورد اون مسیری که میخواید توش پیش برید و موضوعاتی که میخواید روش کار کنید تحقیق و آنالیز کنید.

 

اشتباه 3 : تمرکز روی موضوعاتی که صرفا ترند هستن

موضوعات ترند Trend برای بعضی از انواع محتواها مثل محتوای تیک تاک یا ریلزهای اینستاگرام و… خوبن، اما نه برای محتوای وبلاگ یا محتوایی که نیاز دارید برای همیشه تو چشم باشه و دیده بشه. محتواهای ترند همونجوری که تو لحظه پتانسیل بالایی برای دیده شدن دارن ، بعد از یه مدت خیلی کوتاه به شدت افت میکنن و کلا دیگه دیده نمیشن. پس موقع انتخاب موضوع باید حواس مون باشه که به جای محتوای ترند محتوهای همیشه سبز تولید کنیم.

اشتباه 4 : بدون استراتژی درآمدزایی محتوا تولید میکنیم

یکی از اشتباه ترین اشتباهات نویسنده آنلاین، اینه که هر روز در حال تولید محتوا و انتشار محتوا باشه، اما هیچ هدف مشخص یا استراتژی درآمدزایی ای برای خودش مشخص نکرده باشه. مثلا من میخوام از افرایش ترافیک و تبلیغات پول دربیارم یا افزایش اعتبار و برند سازی و فروش محصولات تولیدی خودم یا میخوام دوره آموزشی تهیه کنم و بفروشم یا …

خلاصه که باید مشخص کنیم چه کار میخوایم بکنیم و به چه هدفی.

افزایش سرعت با چت GPT

اشتباه 5 : صرفا روی پیام خودتون و انتقال اون تمرکز میکنید نه روی اون چیزی که مخاطب میخواد

شما یه پیامی یا ایده ای تو ذهن تون دارید و مینویسید و منتشر میکنید اما اگه نتونید تعادلی بین پیام و ایده خودتون و اون چیزی که مخاطب هدف تون میخواد پیدا کنید و به اون برسید مثل این میمونه که بخواید یخ رو به اسکیموها بفروشید . خب به جای اینکه بعد از کلی تلاش و تولید محتوا این رو بفهمید و خودتون رو یه نیوسنده شکست خورده ببیبند و از اول بخواید شروع کنید خب همون اول کار این اشتباه رو نمکنید.

حالا اینارو برای چی اینجا تواین مقاله گفتم. اینا رو گفتم که بگم ما میتونیم به کمک هوش مصنوعی و چت جی پی تی همون اول کار تو چند ثانیه یا نهایتا چند دقیقه کوتاه جلوی همه این اشتباهات رو بگیریم:

روش های قدیمی مخاطب شناسی و پیدا کردن موضوعات پرطرفدار دیگه منسوخ شدن

روش های قدیمی، وقت گیر و بی نتیجه برای مخاطب شناسی

نظر سنجی آنلاین یا آفلاین

به نظر من یکی از مرخرف ترین راه های مخاطب شناسی میتونه همین طراحی و پر کردن فرم های آنلاین نظرسنجی باشه. نه اینکه نظرسنجی و پر کردن فرم همیشه هم کار اشتباهی باشه ها نه. من میگم کار مناسبی برای شناخت دقیق اونچیزی که مخاطب محتوانیاز داره نیست و خیلی جاها ممکنه ما رو به کل گمراه هم بکنه . چون آدمها میشه گفت تو 70-80 % موارد با بی حوصلگی و از سر اجبار این جور فرم ها رو پر میکنن و اغلب هم کِرمِ این رو دارن که جواب های اشتباهی بدن و طراح این فرم ها رو سر کار بذارن. و از طرفی تو دنیای این روزا که آدما حتی حاضر نیستن وقتشون رو در حد چند ثانیه در اختیار ما بذارن، چه جوری میشه توقع داشته باشیم چند دقیقه وقت بذارن و فرم های نظرسنجی حوصله سر بر ما رو پر کنن. پس این که هیچ.

Market research های سنتی

خیلی از تولید کننده های محتوا میخوان طبق همون روش های سنتی تحقیق بازار پیش برن و به خاطر همین شروع میکنن به سَرَک کشیدن و جستجوی بازارهای مشابه شون تو سایت ها و شبکه های اجتماعی و از کامنت ها و تعامل کاربرها و اینجور چیزها میخوان تحقیق بازار رو انجام بدن. این هم میتونه در کنار اینکه یه روش وقت گیری باشه، میتونه اصلا نتایج درستی رو عاید ما نکنه. چون قطعا میتونه پر از خطای انسانی باشه توی تجزیه و تحلیل داده ها.

خوندن مقالاتی درباره موضوعات پرطرفدار

خوندن محتواهای قدیمی و آدم های موفق که اومدن 20 موضوع پر طرفدار یا 60 موضوع پولساز یا همچین چیزهایی رو معرفی کردن.

خب مشخصا خیلی نمیشه به این لیست ها اطمینان کرد. معمولا یه نویسنده یا یه سایت یا یه تولید کننده محتوایی میره یه تحقیقی میکنه و موضوعاتی که از دید خودش پرطرفدار هستن رو پیدا میکنه و بقیه همه دیگه از همون یه نفر copy/ paste میکنن و درسته که ممکنه صدها سایت باشه که در مورد این موضوعات پرطرفدار محتوا نوشتن و راهنمای جامع! ارائه دادن اما عملا همشون کپی هست و به نظر من اصلا نمیشه بهشون اعتماد کرد و اغلب هم به دردنخور هستن.

اما به جای همه اینا من و شما میتونیم از چت جی پی تی استفاده کنیم.

استفاده از چت GPT برای مخاطب شناسی

خب مشخصا یکی از راه های پیدا کردن موضوع پولساز و درآمدزا برای وبلاگ و مقاله اینه که بفهممی اصلا مخاطب هدف ما پولش رو تو چه جاهایی هزینه میکنه و دست به جیب میشه؟

خب برای اینکه این رو بفهمیم به جای ساعت ها وقت گذاشتن رو روش های قدیمی، میریم سراغ چت جی پی تی و با یه دستورالعمل خوب ازش میخوایم تو این جهت کمک مون کنه.

مثلا فرض کنید مخاطبین هدف اصلی شما مادرهای خونه دار یا کلا والدهای خونه دار هستن

مثلا یه همچین prompt ای مینویسیم:

Based on your most recent data, what are the spending habits of stay-at-home moms? Please cite your latest data and rank the categories according to revenue and include the real-world revenue (not fictional) in your list. )

حالا قطعا شما میتونید به فارسی هم سرچ کنید. اما من تا الان به چت انگلیسیش بیشتر اطمینان دارم.

Educational toys – $3 billion Example product: LeapFrog Learning Friends 100 Words Book Amazon review snippet: “My 2-year-old is obsessed with this book! It’s amazing to see her learning new words every day. I feel confident knowing I’m investing in her education. – Sarah, stay-at-home mom”

Meal planning services – $2 billion Example product: HelloFresh Meal Delivery Subscription Amazon review snippet: “As a busy mom, I never have time to plan meals or grocery shop. HelloFresh has been a lifesaver! The recipes are easy to follow, and my whole family loves them. – Jennifer, stay-at-home mom”

Time-saving gadgets – $1.5 billion Example product: Instant Pot Duo 7-in-1 Pressure Cooker Amazon review snippet: “The Instant Pot has revolutionized my meal prep! It’s so fast and easy to use – I can make dinner in half the time it used to take. I can’t believe I lived without it for so long. – Melissa, stay-at-home mom

حالا بیاید یه کار جالب تر هم انجام بدیم و اونم اینکه ازش بخوایم ریزتر بشه و در نهایت اطلاعاتی که میخوایم رو تو یه جدول به صورت مرتب شده بهمون تحویل بده تا بتونیم خیلی راحت تر مخاطب هدف مون رو بشناسیم و از دیتاهایی که بهمون میده استفاده کنیم.

chat GPT

همین جوری اگر پیش برید میتونید به عمیق ترین خواسته ها و نیازهای مخاطب های هدف تون پی ببرید و چی از این بهتر. میدونید اگر قدیم ها میخواستید این اطلاعات رو در همین حد هم به دست بیارید چند ساعت و چند روز باید وقت میذاشتید؟

حالا وقتی به شناخت کافی رسیدید، میتونید سوژه و هدف محتواتون رو خیلی دقیق تر انتخاب کنید.

اینجا دقیقا با همین جستجوی ساده متوجه میشید که انواع اسباب بازی هایی که آموزشی هستن میتونه برای والدهای خونه دار که از بچه ها مراقبت میکنن جذاب باشه و نظر اونها رو جلب کنه. پس شما اگر میخواید برای یه سایتی یا برندی تو این حوزه تولید محتوا کنید حالا دیگه خیلی بهتر و حرفه ای تر و دقیق تر میتونید طوفان فکری کنید.

البته همه چیزهم با حضور چت GPT برای نویسنده ها گل و بلبل نیست!

مثلا :

کارفرماهای قُزمیت ممکنه دستمزدهای بازم کمتری برای نویسنده ها در نظر بگیرن

گفتم کارفرماهای قُزمیت، چون بعضی از کارفرماها  قبل از هوش مصنوعی و این چیزا هم انقدر ناآگاه بودن نسبت به محتوا و تولید محتوا و نویسندگی خلاق که من ساعت ها مجبور بودم باهاشون بحث کنم که نویسندگی چه قدر مهمه و چه کار سختیه و اونا رو حرف خودشون بودن که بابا جَو ندید دیگه، مگه چی کار میکنید نهایتا 1000 کلمه میخواید بنویسید دیگه! این کاری داره ؟ آخه یکی نیست بگه فلان فلان فلانت حالا خودت یه خط درست و حسابی نمیتونی بنویسی و حرفت رو انتقال بدی ها و اون موقع…((งง •̀•̀__•́•́))งง

اما خب نمیشه کاریش کرد دیگه. هستن از این کارفرماهای قُزمیت  و ناآگاه . مشخصا با حضور چت GPT هم باز از روی ناآگاهی و ندونستن میگن مگه چی کارمیخوای بکنی همین رو من میتونم بدم چت GPT بنویسه تو 30 ثانیه!

اما بازم من فکر میکنم عده زیادی هم کارفرمای فَهمیم و دانا هستن که اتفاقا میدونن که محتوای ماشینی ای که هوش مصنوعی براشون مینویسه نه تنها به دردشون نمیخوره که نابود کننده کسب و کارشون هم هست و حاضرن اتفاقا برای یه محتوای ارزش آفرین و تاثیرگذار و انسانی پول خوبی هم بدن.

و اینجاست که من این همه داددددددددد میزنم که برای کسب درآمد بیشتر، ” نویسنده دوزاری” نباش.

از چت GPT نترسید

حالا من این روزا از زبون خیلی ها خصوصا نویسنده های یه کم مسن تر که اصولا ارتباط کمی با تکنولوژی دارن، میشنوم که ما سختمونه از هوش مصنوعی استفاده کنیم چون بلد نیستیم .

اولا من به شخصه به هیچ وجه از هیچ کسی تو هیچ سن و سالی قبول نمیکنم که من نمیدونم چت GPT چیه و چه جور یباید ازش استفاده کرد. به نظر من این حرف مضحک و خنده داره، توی دنیایی که صدها و هزاران محتوای آموزشی برای همه چیززززززز هست . پس بهونه بی بهونه.

شما برای استفاده درست از چت جی پی تی هم نیاز نیست یه مهندس IT یا برنامه نویس حرفه ای باشید. شما فقط کافیه این برنامه رو نصب کنید ( یه عالمه ویدئوتوی یوتیوب و مقاله توی وب هست که میتونید نحوه نصب رو یاد بگیرید) و شروع کنید به چت کردن باهاش و فقط باید یاد بگیرید که چه جور سوال های درست ازش بپرسید که جواب های درستی بگیرید.

ازچت GPT  سوال درست بپرسید، تا جواب درست بگیرید

Prompt نویسی حرفه ای

خب فرض کنید شما تو یه شهری مثلا مثل تهران دنبال خونه دوست تون میگردید. تنها اطلاعاتی که ازش دارید اینه که خونه شون یه خونه ویلایی با درطوسیه!

راه میافتید تو شهر و به هرکسی که میرسید میپرسید : « ببخشید میدونید خونه دوستم کجاست؟ خونه شون ویلاییه با در طوسی. »

به نظرتون امکان داره پیداش کنید؟ به احتمال 99% نه ( اون 1% هم به خاظر اینکه من عادت ندارم در مورد چیزی مطلق حرف بزنم)

حتی ممکنه این نوع سوال پرسیدن خیلی احمقانه به نظر برسه از نظرتون. خب اگه این نوع سوال پرسیدن انقدر احمقانه به نظر میرسه باید بدونید ما گاهی چیزهایی که از چت GPT میپرسیم دقیقا به همین اندازه احمقانه است.

ما با پرسیدن سوال های کلی، قطعا به جواب های کلی میرسیم و نباید انتظار معجره از هوش مصنوعی داشته باشیم، چون هنوز در اون حدی نرسیده که بخواد ذهن ما رو  بخونه و بفهمه دقیقا منظور ما از این چیزی که پرسیدیم چی بود.

البته ازاونجایی که ما مردمان تنبلی هستیم که همه چی رو هلو برو تو گلو میخوایم، احتمالا سر اینم غُر میزنیم که من چه جوری باید همچین سوالی رو بنویسیم. این خودِ خَرش باید تشخیص بده من چی میخوام . پس این چه هوش مصنوعیه. خاک تو سر سازنده هاشون و…..(╯°□°)╯︵ ┻━┻ [ اینجوری نباشیم ]

مثلا این سوال و جواب رو ببینید:

You: “Tell me about AI and jobs

 ChatGPT: “AI is having a significant impact on the job market. As artificial intelligence technologies become more advanced, they are automating tasks previously done by humans, leading to changes in the workforce. Some jobs are disappearing while others are being created. AI can also improve efficiency and productivity, resulting in new opportunities for businesses and workers.

 خب چی دستگیرتون شد؟ به نظر من هیچی . یه سری چیزای کلی که دیگه الان همه میدونن. پس پرامپت prompt خوبی نبوداصلا .

حالا این رو ببینید:

“You: “Can you provide me with three specific examples of how AI is changing the job market for freelancers in the creative industries within  the next five years

” ChatGPT: “Certainly! Here are three ways AI is expected to change the job market for freelancers in creative industries within the next five years: – Content creation and editing: AI-powered tools like ChatGPT can assist creative freelancers in generating ideas, writing articles, and even editing their work. This can help freelancers increase their productivity and take on more projects while also reducing the time spent on revisions and writer’s block. – Personalized marketing strategies: AI-driven analytics can help freelancers in the creative industries develop highly targeted marketing strategies based on consumer behaviour and preferences. This will enable them to create more effective campaigns, ultimately attracting more clients and increasing their income. – Design and visualization: AI technologies, such as generative adversarial networks (GANs), are revolutionizing the fields of graphic design, 3D modelling, and animation. Freelancers in these industries can leverage these tools to create stunning visuals more quickly and efficiently, opening up new opportunities for collaboration and innovation.

یه کم بهتر شد . نه؟

اما باید بگم که این هم prompt خوبی به حساب نمیاد . خصوصا برای ما نویسنده‌های محتوا که باید زیر و روی همه چیز رو بریزیم بهم تا بتونیم یه محتوای تاثیرگذار و حرفه ای بنویسیم.

یه prompt خوب چه ویژگی هایی داره؟

 

 یه prompt خوب جزئیات خیلی زیادی داره ( جزئیاتی که به درد بخور هست ها نه آسمون ریسمون بافتن بیخود ) که با یک دستورالعمل کاملا مشخص در مورد اون چیزی که شما میخواید از چت GPT بپرسید

مثلا این رو ببینید :

: Please provide me with a list of 3 creative industries that AI will likely affect. For each industry, please provide the following

A rough estimate for the number of people working in that industry (please cite your source)

A list of ways AI will benefit the industry, including numerical estimates of the productivity gains

A list of ways AI could hurt the industry, including any ethical concerns and the number of vulnerable jobs

چون نتیجه خیلی طولانی بود، من اینجا نیاوردمش اما قطعا جوابی که داد خیلی کامل تر و با جزئیات بیشترو TO The Point  تربود.

 

 

 

بهت میگم چه جوری به راحتی حرف زدن، بنویسی و پول دربیاری

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست