جدید ترین تکنیک های سئو وبلاگ -( کلمات کلیدی دم دراز + مدل خوشه ای محتوا)

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. جدید ترین تکنیک های سئو وبلاگ -( کلمات کلیدی دم دراز + مدل خوشه ای محتوا)

بهینه‌سازی موتور جست‌وجو یا همان سئو (SEO) یکی از مهم‌ترین اصول بازاریابی محتواست. اگر محتوای سایت‌تان را درست بهینه کنید، وقتی کسی کلیدواژه‌های مربوط به محصول یا خدمات‌تان را در گوگل جست‌وجو کند، شانس بیشتری برای دیده‌شدن و دریافت کلیک خواهید داشت.

اما ازآنجایی‌که هوش مصنوعی گوگل مدام درحال پیشرفت است، بازاریابی محتوای دیجیتال روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود.

کم نیستند بازاریابانی که دیگر نمی‌توانند رتبه‌ی سایت هدف‌شان را به‌راحتی در گوگل ارتقا دهند. اگر شما هم همین مشکل را دارید، پس قطعا باید دانش‌تان را درزمینه‌ی سئو به‌روز کنید. درادامه با ما همراه باشید تا از اصول پایه‌ی سئو برای‌تان بگوییم که امروزه هر سئوکاری باید بداند.

نکته 1 برای سئو وبلاگ : روی 1 یا 2 کلیدواژه‌ی طولانی‌ تمرکز کنید که به هدف جستجوی مخاطب نزدیک باشد

بهینه‌سازی محتوا این نیست که تا می‌توانید کلیدواژه‌ی خاصی را در دل متن فرو کنید.

در گذشته شاید با این کار به نتیجه می‌رسیدید، اما امروزه تکرار غیرضروری کلیدواژه‌ها در متن اتفاقا به سئوی ‌سایت‌ ضرر می‌زند، چون موتورهای جست‌وجو می‌فهمند که کلیدواژه‌ها را فقط به‌خاطر افزایش رتبه‌ی جست‌وجوی ارگانیک ‌سایت‌ تکرار کرده‌اید.

از ذکاوت موتورهای جست‌وجو هم که بگذریم، انباشتن زورکی پست‌ها با کلیدواژه‌ها برای بازدیدکننده نیز آزاردهنده خواهد بود. جالب است بدانید که درحال‌حاضر اولویت موتورهای جست‌وجو برای رتبه‌بندی ‌سایت‌ها میزان پاسخ‌گویی هر سایتی به اهداف بازدیدکنندگانش است. پس باید کلیدواژه‌ها را طوری داخل متن جاگذاری کنید که تا حد امکان غیرطبیعی جلوه نکند.

کلمات کلیدی دم دراز در سئو وبلاگ
کلمات کلیدی دم دراز در سئو وبلاگ

بهتر است که برای هر پست روی یک یا دو کلیدواژه‌ی دُم‌دراز (longtail keywords) تمرکز کنید. کلیدواژه‌ی دم‌دراز یعنی کلیدواژه‌ای که طولانی و چندکلمه‌ای باشد.

اما مزیت کلیدواژه‌های دم‌دراز در مقایسه با کلیدواژه‌های تک‌کلمه‌ای در چیست؟

این کلیدواژه‌های طولانی‌تر تنظیم شده با هدف جستجو یا سوال ذهنی کاربر کمک می‌کنند که محتوا تا حد امکان حول محور اهداف خاص بازدیدکنندگان‌تان تنظیم شود. کاربرانی که عادت به جست‌وجوی عبارات طولانی دارند، احتمال بیشتری می‌رود که کل پست‌تان‌ را بخوانند و به مشتریان بالفعل تبدیل شوند. درواقع با این کار دقیقا بازدیدکنندگانی را به سایت‌تان می‌کشانید که از محصول یا خدمات‌تان خرید خواهند کرد.

آموزش تولید محتوا به روش pillar

نکته 2 برای سئو وبلاگ :  کلیدواژه‌ی انتخابی‌تان را در قسمت‌های به‌خصوصی از هر پست بگنجانید

حالا که کلیدواژه‌هایتان را انتخاب کردید، وقت آن است که این کلیدواژه‌ها را داخل پست‌تان جاگذاری کنید. اما حتما می‌پرسید که کلیدواژه‌ها را کجاهای هر پست جاگذاری کنیم تا به رتبه‌ی بالاتری در گوگل برسیم؟ ضروری‌ترین نقاطی که باید کلیدواژه‌هایتان را جاگذاری کنید عبارت‌اند از:

برچسب تیتر

هم موتورهای جست‌وجو و هم بازدیدکنندگان‌تان برای بررسی میزان مرتبط‌بودن محتوا اول به تیتر یا عنوان پست‌ نگاه می‌کنند. پس باید کلیدواژه‌هایتان را حتما در قسمت تیتر استفاده کنید. به این قسمت اساسی در نتایج جست‌وجوی گوگل برچسب تیتر (title tag) گفته می‌شود. ‌کلیدواژه را باید در همان ۶۰ حرف یا کاراکتر ابتدایی عنوان بگنجانید، چراکه گوگل فقط حدود ۶۰ حرف ابتدایی تیتر را در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان می‌دهد. البته ازلحاظ فنی معیار گوگل برای طول تیتر تعداد حروف نیست، بلکه پیکسل است. گوگل تیترها را تا عرض ۶۰۰ پیکسل نشان می‌دهد که برابر حدود ۶۰ حرف است. 

دقت کنید : اما اگر تیتر‌تان طولانی بود چه؟ برای تیترهای طولانی بهتر است که کلیدواژه را در ابتدای تیتر جاگذاری کنید تا اگر بخش انتهایی تیتر از صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو حذف شد، بازدیدکننده فکر نکند که محتوای پست به تیترش زیاد نمی‌خورد.

سربرگ‌ها و بدنه

کلیدواژه‌ها را تا حد امکان در سربرگ‌ها (headers) و بدنه‌ی پست (body) نیز وارد کنید. البته همان‌طور که پیشتر هم گفتیم، اگر کلیدواژه‌ها را زیاد و بی‌حساب تکرار کنید، نه‌تنها محتوا غیرطبیعی می‌شود و اعصاب مخاطب به‌هم می‌ریزد، بلکه از سوی موتورهای جست‌وجو نیز به‌خاطر انباشتگی کلیدواژه‌ها تنبیه خواهید شد.

قطعا از نویسنده‌ی محتوا انتظار می‌رود که قبل از شروع نوشتن پست جدید به چگونگی جاگذاری کلیدواژه‌ها در طول متنش فکر کند، اما نویسنده باید بداند که کلیدواژه‌ها تمام تمرکز متن نیستند. در تولید محتوا نویسنده در درجه‌ی اول باید ببیند که مخاطبش دنبال چه اطلاعاتی است. درواقع نویسنده باید بکوشد تا به پرسشی که مخاطب را به بازدید از ‌سایت هدف کشانده است پاسخی روشن ارائه دهد. تولید محتوا با رویکردی که صرفا کلیدواژه‌محور نباشد خودبه‌خود به بهینه‌سازی محتوا کمک خواهد کرد.

آدرس اینترنتی

آدرس اینترنتی (URL) به موتورهای جست‌وجو برای شناسایی پست‌ها کمک می‌کند. ازآنجایی‌که که هر پستی آدرس اینترنتی مخصوص به خودش را دارد، می‌توانید با بهینه‌سازی این آدرس و افزودن  کلیدواژه‌هایتان به آن شانس بیشتری برای شکار بازدیدکننده پیدا کنید.

نمونه توضیح متا برای سئو وبلاگ
نمونه توضیح متا برای سئو وبلاگ

توضیح متا

توضیح متا (meta description) قطعه‌ای حدودا ۱۵۵ حرفی یا به‌عبارتی برچسبی در HTML است که محتوای هر پست را خلاصه می‌کند. موتورهای جست‌وجو توضیح متا را وقتی نشان می‌دهند که عین عبارت جست‌وجوشده‌ی کاربر را شامل باشد. پس بهینه‌سازی توضیح متا مرحله‌ای ضروری در سئوی درون‌صفحه‌ای است و به‌همین‌دلیل باید کلیدواژه‌های دم‌درازتان را در توضیح متا نیز جا دهید.

با همه‌ی اینها فراموش نکنید که خود متن نقش بسزایی در افزایش نرخ بازدید دارد. اگر متنی داشته باشید که نیاز مخاطب را پاسخ دهد و به‌اندازه‌ی کافی گیرا باشد، نیمی از راه را رفته‌اید.

نکته 2 برای سئو وبلاگ : برای آدرس‌های اینترنتی از ساختارهای گویا استفاده کنید

حتما می‌دانید که ساختار آدرس اینترنتی صفحات ‌سایت‌ با آدرس اینترنتی مخصوص هر پست فرق دارد. ساختار آدرس اینترنتی صفحات ‌سایت‌ باید طوری باشد که بازدیدکننده به‌راحتی بتواند محتوایی را که آن آدرس نشانش می‌دهد حدس بزند. موتورهای جست‌وجو برای صفحات ‌سایت‌ از آدرس‌هایی خوش‌شان می‌آید که بازدیدکننده را به درک درستی از محتوای موجود در آن آدرس سوق می‌دهند.

مثلا اگر قسمت محتوایی ‌سایت‌تان به دو بخش «بازاریابی» و «فروش» تقسیم می‌شود، باید آدرس اینترنتی ‌سایت‌ را برای هرکدام از این بخش‌ها بهینه کنید:

https://blog.yourwebsitename.com/marketing

https://blog.yourwebsitename.com/sales

به‌این‌ترتیب خواننده می‌فهمد که بازاریابی و فروش دو دسته‌ی جدا در ‌سایت‌تان است و برای مطالعه‌ی پست‌های هر بخش می‌تواند مستقیما به آدرس اینترنتی همان بخش رجوع کند. باید آدرس اینترنتی تک‌تک پست‌های موجود در هر بخش را هم بهینه کنید:

https://blog.yourwebsitename.com/marketing/how-to-do-keyword-research

کاربر از آدرس اینترنتی فوق به‌راحتی می‌تواند بفهمد که این آدرس حاوی محتوایی خاص از بخش بازاریابی با محوریت آموزش جست‌وجوی کلمات کلیدی است. پس می‌بینید که ساختار آدرس اینترنتی به بازدیدکننده می‌فهماند که دقیقا در کجای ‌سایت‌ قرار دارد. این شفافیت در آدرس‌های اینترنتی خیلی به دل موتورهای جست‌وجو می‌نشیند، چراکه این بهینه‌سازی آدرس‌ به موتورهای جست‌وجو نیز کمک می‌کند تا دقیقا همان اطلاعات مدنظر کاربر را در صفحه‌ی نتایج جست‌وجو بالا بیاورند.

نکته 3 برای سئو وبلاگ  : از خوشه‌های موضوعی یا  topic cluster استفاده کنید

بسیاری از ‌سایت‌ها بیشتر در تلاش‌اند تا رتبه‌ی کلیدواژه‌هایشان را جداگانه برای هر پست ارتقا دهند. نتیجه‌اش هم این می‌شود که پست‌های ‌سایت‌‌شان نه‌تنها باید با پست‌های سایر ‌سایت‌ها رقابت کنند، بلکه باید با سایر پست‌های همان ‌سایت نیز در رقابت باشند، چون وقتی چند پست با موضوع مشابه داشته باشید، همه‌ی این پست‌ها باید در سیستم رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو با هم رقابت کنند.

سئو وبلاگ با تولید محتوای خوشه ای
سئو وبلاگ با تولید محتوای خوشه ای

اما برای اینکه بتوانید هم رتبه‌ی خوبی در گوگل کسب کنید و هم بازدیدکنندگان‌تان ناراضی از ‌سایت‌ نروند، بهتر است ‌سایت‌تان را با مدل خوشه‌ی موضوعی (topic cluster) به‌روز کنید. یعنی ابتدا درمورد موضوعات کلی‌ای که می‌خواهید برای‌شان ارتقای رتبه داشته باشید تصمیم بگیرید و سپس براساس کلیدواژه‌های خاص مربوط به همان موضوعات پست تولید کنید. به‌این‌ترتیب ‌سایت‌تان حول موضوعاتی سازمان‌دهی می‌شود که برای‌ هر کدام‌شان پست‌هایی مرتبط با لینک‌های داخلی وجود دارد.

آموزش تولید محتوا به روش خوشه‌ی موضوعی

 

نکته 3 برای سئو وبلاگ : سایت‌‌ باید سازگار با موبایل‌ باشد

نیازی به گفتن نیست که این روزها بیشتر مردم جست‌وجوهای اینترنتی‌شان را با گوشی‌های تلفن همراه انجام می‌دهند. وقتی کسی چیزی را در مرورگر موبایلش جست‌وجو می‌کند، آیا می‌دانستید که گوگل اول ‌سایت‌های سازگار با موبایل را در ردیف نتایجش نشان می‌دهد؟ منظور از ‌سایت‌های سازگار با موبایل همان ‌سایت‌هایی است که نسخه‌ی موبایل دارند و درنتیجه صفحات‌شان در موبایل درست بالا می‌آید. این موبایل‌دوستی گوگل به‌دنبال معرفی الگوریتم پنگوئن در آوریل ۲۰۱۵ قوت گرفت.

بهینه سازی موبایل برای سئو وبلاگ
بهینه سازی موبایل برای سئو وبلاگ

با روش طراحی ریسپانسیو می‌توانید ‌سایتی‌ سازگار با موبایل داشته باشید. در ‌سایت‌هایی که روی موبایل جواب می‌دهند، نیازی نیست که هر پست دارای دو آدرس اینترنتی (یکی برای نسخه‌ی دسکتاپ و دیگری برای نسخه‌ی موبایل) باشد. به‌این‌ترتیب کمک بزرگی به سئوی هر پست می‌شود، چراکه لینک‌های واردشونده (inbound links) دیگر بین آدرس‌های جداگانه پخش نخواهند شد و درعوض می‌توانید قدرت سئویی را که از این لینک‌ها می‌گیرید متمرکز کنید. بنابراین گوگل هم راحت‌تر می‌تواند ارزش پست‌هایتان را تشخیص دهد و رتبه‌بندی‌شان کند.

نکته 4 برای سئو وبلاگ : از تمام فضای در اختیارتان برای توضیح متا استفاده کنید

گفتیم که توضیح متا متن اضافه‌ای است که در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان داده می‌شود و به کاربر می‌فهماند که لینک محتوا حاوی چه مطلبی است. یعنی کاربر به‌کمک توضیح متا دستش می‌آید که با کلیک روی کدام لینک می‌تواند به جواب سؤالش برسد. توضیح متا می‌تواند تا حداکثر حدود ۳۰۰ حرف باشد. برای اینکه کاربر بتواند به ایده‌ای کلی از محتوای لینک برسد، همین تعداد حروف کفایت می‌کند. پس توضیح متا نیز باید همان کلیدواژه‌ی دم‌درازی را که پیشتر توضیحش دادیم دارا باشد.

توضیح متا در سئو وبلاگ
توضیح متا در سئو وبلاگ

البته هیچ تضمینی وجود ندارد که توضیح متا همیشه در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان داده شود. ممکن است گوگل درعوض سایر قسمت‌های متن‌تان را که حاوی کلیدواژه‌ها هستند بیرون بکشد. درواقع بسته به اینکه کاربر دقیقا چه عبارتی را جست‌وجو می‌کند، گوگل همان قسمتی از متن را که همخوانی بیشتری با هدف کاربر دارد نشانش می‌دهد.

نکته 5 برای سئو وبلاگ : متن جایگزین عکس‌های داخلی پست‌تان را بهینه کنید

هر پست علاوه‌بر متن باید حاوی تعدادی عکس هم باشد، اما نه هر عکسی، بلکه فقط و فقط عکس‌هایی که به توضیح و فهم بهتر محتوا کمک کنند. البته موتورهای جست‌وجو خیلی کاری به خود عکس‌ها ندارند و بیشتر متن جایگزین (alt text) عکس برای‌شان مهم است.

چون موتورهای جست‌وجو نمی‌توانند مثل ما انسان‌ها عکس‌ها را ببینند و درک کنند، درعوض برای اینکه از مفهوم عکس باخبر شوند به متن جایگزین عکس رجوع می‌کنند و مثلا گوگل بر همین اساس در قسمت جست‌وجوی تصاویر اقدام به رتبه‌بندی عکس‌ها می‌کند. متن جایگزین عکس کارکرد دیگری هم دارد و آن اینکه اگر به هر دلیلی عکس در مرورگر کاربر باز نشود، کاربر در کادر عکس به‌جای خود عکس متن جایگزینش را خواهد دید و می‌تواند بفهمد که عکس بازنشده راجع‌به چه چیزی بوده است.

متن جایگزین در عکس ها برای سئو وبلاگ
متن جایگزین در عکس ها برای سئو وبلاگ

ازلحاظ فنی متن جایگزین عکس کدی است که به برچسب HTML عکس اضافه می‌شود. استفاده از کلیدواژه‌ها در متن جایگزین بی‌تأثیر نیست، اما تأثیرش در ارتقای رتبه‌ی کلیدواژه‌هایتان به‌ پای سایر ترفندهایی که گفتیم نمی‌رسد. بااین‌حال ارزشش را دارد که چند لحظه‌ای بیشتر وقت بگذارید و حتی اسم عکس را هم از چیزی مثل « IMG23940» به اسمی دقیق‌تر و توصیفی‌تر که گویای محتوای عکس باشد تغییر دهید.

نکته 6 برای سئو وبلاگ : برچسب‌های موضوعی مشابه نباید تعدادشان خیلی زیاد باشد

برچسب‌های موضوعی (topic tag) برای سازمان‌دهی محتوای سایت‌ کاربرد دارند، اما اگر زیاد استفاده شوند، به ضررتان تمام می‌شوند. اگر برچسب‌های مشابه به تعداد خیلی زیاد داشته باشید، از سوی موتورهای جست‌وجو به‌خاطر داشتن محتوای تکراری جریمه خواهید شد.

تعداد برچسب برای سئو وبلاگ
تعداد برچسب برای سئو وبلاگ

هر برچسب موضوعی‌ای که درست می‌کنید، یک صفحه‌ی جدید در ‌سایت‌ ایجاد می‌شود که تمام پست‌های دارای همان برچسب را نشان می‌دهد. حالا اگر برای یک محتوا تعداد زیادی برچسب موضوعی مشابه درست کنید، آن‌وقت برای موتورهای جست‌وجو سوءتفاهم پیش می‌آید که همان محتوای تکراری را چند بار در ‌سایت‌تان وارد کرده‌اید و تکراری به بازدیدکننده نشان می‌دهید. مثلا برچسب‌های موضوعی «فریلنسینگ»، «فریلنسر» و «مشاغل فریلنس» خیلی شبیه‌اند و توصیه نمی‌شود که برچسب‌های این‌قدر شبیه‌ را روی همان یک محتوا کار بگذارید.

نکته 8 برای سئو وبلاگ : به صفحات مختلف سایت‌تان لینک دهید

لینک‌هایی که سایر ‌سایت‌ها به ‌سایت‌تان می‌دهند، می‌توانند ارزش محتوای ‌سایت‌تان را در موتورهای جست‌وجو بالا ببرند. درمورد لینک‌های داخلی (internal links) هم دقیقا همین‌طورست. لینک‌های داخلی لینک‌هایی هستند که خودتان به ‌سایت‌تان می‌دهید. این لینک‌ها بازدیدکننده را در همان ‌سایت خودتان از صفحه‌ای به‌ صفحه‌ای دیگر هدایت می‌کنند.

لینک های داخلی در سئو وبلاگ
لینک های داخلی در سئو وبلاگ

پس اگر پستی دارید که با محتوای پست دیگری ارتباط معنایی دارد، آن پست‌ها را به ‌هم لینک دهید. لینک‌های داخلی نه‌تنها باعث می‌شوند که بازدیدکننده زمان مفید بیشتری را در ‌سایت‌ سپری کند، بلکه رتبه‌ی سایر صفحات مرتبط‌تان را هم در موتورهای جست‌وجو ارتقا می‌یابد.

 

نکته 9 برای سئو وبلاگ : از کنسول جست‌وجوی گوگل استفاده کنید

کنسول جست‌وجو (search console) ازجمله خدمات رایگانی است که گوگل برای وب‌مسترها طراحی کرده است. در این کنسول دارای قسمتی به‌اسم «گزارش جست‌وجوی آنالیتیکس» وجود دارد که اطلاعات مفیدی درخصوص تجزیه‌وتحلیل کلیک‌ها در موتور جست‌وجوی گوگل به‌دست می‌دهد. یعنی با رجوع به این گزارش می‌توانید بفهمید که کاربران گوگل بیشتر از چه کلیدواژه‌هایی برای جست‌وجوی محتوای ‌سایت‌تان استفاده می‌کنند.

 

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

جدید ترین تکنیک های سئو وبلاگ -( کلمات کلیدی دم دراز + مدل خوشه ای محتوا)

بهینه‌سازی موتور جست‌وجو یا همان سئو (SEO) یکی از مهم‌ترین اصول بازاریابی محتواست. اگر محتوای سایت‌تان را درست بهینه کنید، وقتی کسی کلیدواژه‌های مربوط به محصول یا خدمات‌تان را در گوگل جست‌وجو کند، شانس بیشتری برای دیده‌شدن و دریافت کلیک خواهید داشت.

اما ازآنجایی‌که هوش مصنوعی گوگل مدام درحال پیشرفت است، بازاریابی محتوای دیجیتال روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود.

کم نیستند بازاریابانی که دیگر نمی‌توانند رتبه‌ی سایت هدف‌شان را به‌راحتی در گوگل ارتقا دهند. اگر شما هم همین مشکل را دارید، پس قطعا باید دانش‌تان را درزمینه‌ی سئو به‌روز کنید. درادامه با ما همراه باشید تا از اصول پایه‌ی سئو برای‌تان بگوییم که امروزه هر سئوکاری باید بداند.

نکته 1 برای سئو وبلاگ : روی 1 یا 2 کلیدواژه‌ی طولانی‌ تمرکز کنید که به هدف جستجوی مخاطب نزدیک باشد

بهینه‌سازی محتوا این نیست که تا می‌توانید کلیدواژه‌ی خاصی را در دل متن فرو کنید.

در گذشته شاید با این کار به نتیجه می‌رسیدید، اما امروزه تکرار غیرضروری کلیدواژه‌ها در متن اتفاقا به سئوی ‌سایت‌ ضرر می‌زند، چون موتورهای جست‌وجو می‌فهمند که کلیدواژه‌ها را فقط به‌خاطر افزایش رتبه‌ی جست‌وجوی ارگانیک ‌سایت‌ تکرار کرده‌اید.

از ذکاوت موتورهای جست‌وجو هم که بگذریم، انباشتن زورکی پست‌ها با کلیدواژه‌ها برای بازدیدکننده نیز آزاردهنده خواهد بود. جالب است بدانید که درحال‌حاضر اولویت موتورهای جست‌وجو برای رتبه‌بندی ‌سایت‌ها میزان پاسخ‌گویی هر سایتی به اهداف بازدیدکنندگانش است. پس باید کلیدواژه‌ها را طوری داخل متن جاگذاری کنید که تا حد امکان غیرطبیعی جلوه نکند.

کلمات کلیدی دم دراز در سئو وبلاگ
کلمات کلیدی دم دراز در سئو وبلاگ

بهتر است که برای هر پست روی یک یا دو کلیدواژه‌ی دُم‌دراز (longtail keywords) تمرکز کنید. کلیدواژه‌ی دم‌دراز یعنی کلیدواژه‌ای که طولانی و چندکلمه‌ای باشد.

اما مزیت کلیدواژه‌های دم‌دراز در مقایسه با کلیدواژه‌های تک‌کلمه‌ای در چیست؟

این کلیدواژه‌های طولانی‌تر تنظیم شده با هدف جستجو یا سوال ذهنی کاربر کمک می‌کنند که محتوا تا حد امکان حول محور اهداف خاص بازدیدکنندگان‌تان تنظیم شود. کاربرانی که عادت به جست‌وجوی عبارات طولانی دارند، احتمال بیشتری می‌رود که کل پست‌تان‌ را بخوانند و به مشتریان بالفعل تبدیل شوند. درواقع با این کار دقیقا بازدیدکنندگانی را به سایت‌تان می‌کشانید که از محصول یا خدمات‌تان خرید خواهند کرد.

آموزش تولید محتوا به روش pillar

نکته 2 برای سئو وبلاگ :  کلیدواژه‌ی انتخابی‌تان را در قسمت‌های به‌خصوصی از هر پست بگنجانید

حالا که کلیدواژه‌هایتان را انتخاب کردید، وقت آن است که این کلیدواژه‌ها را داخل پست‌تان جاگذاری کنید. اما حتما می‌پرسید که کلیدواژه‌ها را کجاهای هر پست جاگذاری کنیم تا به رتبه‌ی بالاتری در گوگل برسیم؟ ضروری‌ترین نقاطی که باید کلیدواژه‌هایتان را جاگذاری کنید عبارت‌اند از:

برچسب تیتر

هم موتورهای جست‌وجو و هم بازدیدکنندگان‌تان برای بررسی میزان مرتبط‌بودن محتوا اول به تیتر یا عنوان پست‌ نگاه می‌کنند. پس باید کلیدواژه‌هایتان را حتما در قسمت تیتر استفاده کنید. به این قسمت اساسی در نتایج جست‌وجوی گوگل برچسب تیتر (title tag) گفته می‌شود. ‌کلیدواژه را باید در همان ۶۰ حرف یا کاراکتر ابتدایی عنوان بگنجانید، چراکه گوگل فقط حدود ۶۰ حرف ابتدایی تیتر را در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان می‌دهد. البته ازلحاظ فنی معیار گوگل برای طول تیتر تعداد حروف نیست، بلکه پیکسل است. گوگل تیترها را تا عرض ۶۰۰ پیکسل نشان می‌دهد که برابر حدود ۶۰ حرف است. 

دقت کنید : اما اگر تیتر‌تان طولانی بود چه؟ برای تیترهای طولانی بهتر است که کلیدواژه را در ابتدای تیتر جاگذاری کنید تا اگر بخش انتهایی تیتر از صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو حذف شد، بازدیدکننده فکر نکند که محتوای پست به تیترش زیاد نمی‌خورد.

سربرگ‌ها و بدنه

کلیدواژه‌ها را تا حد امکان در سربرگ‌ها (headers) و بدنه‌ی پست (body) نیز وارد کنید. البته همان‌طور که پیشتر هم گفتیم، اگر کلیدواژه‌ها را زیاد و بی‌حساب تکرار کنید، نه‌تنها محتوا غیرطبیعی می‌شود و اعصاب مخاطب به‌هم می‌ریزد، بلکه از سوی موتورهای جست‌وجو نیز به‌خاطر انباشتگی کلیدواژه‌ها تنبیه خواهید شد.

قطعا از نویسنده‌ی محتوا انتظار می‌رود که قبل از شروع نوشتن پست جدید به چگونگی جاگذاری کلیدواژه‌ها در طول متنش فکر کند، اما نویسنده باید بداند که کلیدواژه‌ها تمام تمرکز متن نیستند. در تولید محتوا نویسنده در درجه‌ی اول باید ببیند که مخاطبش دنبال چه اطلاعاتی است. درواقع نویسنده باید بکوشد تا به پرسشی که مخاطب را به بازدید از ‌سایت هدف کشانده است پاسخی روشن ارائه دهد. تولید محتوا با رویکردی که صرفا کلیدواژه‌محور نباشد خودبه‌خود به بهینه‌سازی محتوا کمک خواهد کرد.

آدرس اینترنتی

آدرس اینترنتی (URL) به موتورهای جست‌وجو برای شناسایی پست‌ها کمک می‌کند. ازآنجایی‌که که هر پستی آدرس اینترنتی مخصوص به خودش را دارد، می‌توانید با بهینه‌سازی این آدرس و افزودن  کلیدواژه‌هایتان به آن شانس بیشتری برای شکار بازدیدکننده پیدا کنید.

نمونه توضیح متا برای سئو وبلاگ
نمونه توضیح متا برای سئو وبلاگ

توضیح متا

توضیح متا (meta description) قطعه‌ای حدودا ۱۵۵ حرفی یا به‌عبارتی برچسبی در HTML است که محتوای هر پست را خلاصه می‌کند. موتورهای جست‌وجو توضیح متا را وقتی نشان می‌دهند که عین عبارت جست‌وجوشده‌ی کاربر را شامل باشد. پس بهینه‌سازی توضیح متا مرحله‌ای ضروری در سئوی درون‌صفحه‌ای است و به‌همین‌دلیل باید کلیدواژه‌های دم‌درازتان را در توضیح متا نیز جا دهید.

با همه‌ی اینها فراموش نکنید که خود متن نقش بسزایی در افزایش نرخ بازدید دارد. اگر متنی داشته باشید که نیاز مخاطب را پاسخ دهد و به‌اندازه‌ی کافی گیرا باشد، نیمی از راه را رفته‌اید.

نکته 2 برای سئو وبلاگ : برای آدرس‌های اینترنتی از ساختارهای گویا استفاده کنید

حتما می‌دانید که ساختار آدرس اینترنتی صفحات ‌سایت‌ با آدرس اینترنتی مخصوص هر پست فرق دارد. ساختار آدرس اینترنتی صفحات ‌سایت‌ باید طوری باشد که بازدیدکننده به‌راحتی بتواند محتوایی را که آن آدرس نشانش می‌دهد حدس بزند. موتورهای جست‌وجو برای صفحات ‌سایت‌ از آدرس‌هایی خوش‌شان می‌آید که بازدیدکننده را به درک درستی از محتوای موجود در آن آدرس سوق می‌دهند.

مثلا اگر قسمت محتوایی ‌سایت‌تان به دو بخش «بازاریابی» و «فروش» تقسیم می‌شود، باید آدرس اینترنتی ‌سایت‌ را برای هرکدام از این بخش‌ها بهینه کنید:

https://blog.yourwebsitename.com/marketing

https://blog.yourwebsitename.com/sales

به‌این‌ترتیب خواننده می‌فهمد که بازاریابی و فروش دو دسته‌ی جدا در ‌سایت‌تان است و برای مطالعه‌ی پست‌های هر بخش می‌تواند مستقیما به آدرس اینترنتی همان بخش رجوع کند. باید آدرس اینترنتی تک‌تک پست‌های موجود در هر بخش را هم بهینه کنید:

https://blog.yourwebsitename.com/marketing/how-to-do-keyword-research

کاربر از آدرس اینترنتی فوق به‌راحتی می‌تواند بفهمد که این آدرس حاوی محتوایی خاص از بخش بازاریابی با محوریت آموزش جست‌وجوی کلمات کلیدی است. پس می‌بینید که ساختار آدرس اینترنتی به بازدیدکننده می‌فهماند که دقیقا در کجای ‌سایت‌ قرار دارد. این شفافیت در آدرس‌های اینترنتی خیلی به دل موتورهای جست‌وجو می‌نشیند، چراکه این بهینه‌سازی آدرس‌ به موتورهای جست‌وجو نیز کمک می‌کند تا دقیقا همان اطلاعات مدنظر کاربر را در صفحه‌ی نتایج جست‌وجو بالا بیاورند.

نکته 3 برای سئو وبلاگ  : از خوشه‌های موضوعی یا  topic cluster استفاده کنید

بسیاری از ‌سایت‌ها بیشتر در تلاش‌اند تا رتبه‌ی کلیدواژه‌هایشان را جداگانه برای هر پست ارتقا دهند. نتیجه‌اش هم این می‌شود که پست‌های ‌سایت‌‌شان نه‌تنها باید با پست‌های سایر ‌سایت‌ها رقابت کنند، بلکه باید با سایر پست‌های همان ‌سایت نیز در رقابت باشند، چون وقتی چند پست با موضوع مشابه داشته باشید، همه‌ی این پست‌ها باید در سیستم رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو با هم رقابت کنند.

سئو وبلاگ با تولید محتوای خوشه ای
سئو وبلاگ با تولید محتوای خوشه ای

اما برای اینکه بتوانید هم رتبه‌ی خوبی در گوگل کسب کنید و هم بازدیدکنندگان‌تان ناراضی از ‌سایت‌ نروند، بهتر است ‌سایت‌تان را با مدل خوشه‌ی موضوعی (topic cluster) به‌روز کنید. یعنی ابتدا درمورد موضوعات کلی‌ای که می‌خواهید برای‌شان ارتقای رتبه داشته باشید تصمیم بگیرید و سپس براساس کلیدواژه‌های خاص مربوط به همان موضوعات پست تولید کنید. به‌این‌ترتیب ‌سایت‌تان حول موضوعاتی سازمان‌دهی می‌شود که برای‌ هر کدام‌شان پست‌هایی مرتبط با لینک‌های داخلی وجود دارد.

آموزش تولید محتوا به روش خوشه‌ی موضوعی

 

نکته 3 برای سئو وبلاگ : سایت‌‌ باید سازگار با موبایل‌ باشد

نیازی به گفتن نیست که این روزها بیشتر مردم جست‌وجوهای اینترنتی‌شان را با گوشی‌های تلفن همراه انجام می‌دهند. وقتی کسی چیزی را در مرورگر موبایلش جست‌وجو می‌کند، آیا می‌دانستید که گوگل اول ‌سایت‌های سازگار با موبایل را در ردیف نتایجش نشان می‌دهد؟ منظور از ‌سایت‌های سازگار با موبایل همان ‌سایت‌هایی است که نسخه‌ی موبایل دارند و درنتیجه صفحات‌شان در موبایل درست بالا می‌آید. این موبایل‌دوستی گوگل به‌دنبال معرفی الگوریتم پنگوئن در آوریل ۲۰۱۵ قوت گرفت.

بهینه سازی موبایل برای سئو وبلاگ
بهینه سازی موبایل برای سئو وبلاگ

با روش طراحی ریسپانسیو می‌توانید ‌سایتی‌ سازگار با موبایل داشته باشید. در ‌سایت‌هایی که روی موبایل جواب می‌دهند، نیازی نیست که هر پست دارای دو آدرس اینترنتی (یکی برای نسخه‌ی دسکتاپ و دیگری برای نسخه‌ی موبایل) باشد. به‌این‌ترتیب کمک بزرگی به سئوی هر پست می‌شود، چراکه لینک‌های واردشونده (inbound links) دیگر بین آدرس‌های جداگانه پخش نخواهند شد و درعوض می‌توانید قدرت سئویی را که از این لینک‌ها می‌گیرید متمرکز کنید. بنابراین گوگل هم راحت‌تر می‌تواند ارزش پست‌هایتان را تشخیص دهد و رتبه‌بندی‌شان کند.

نکته 4 برای سئو وبلاگ : از تمام فضای در اختیارتان برای توضیح متا استفاده کنید

گفتیم که توضیح متا متن اضافه‌ای است که در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان داده می‌شود و به کاربر می‌فهماند که لینک محتوا حاوی چه مطلبی است. یعنی کاربر به‌کمک توضیح متا دستش می‌آید که با کلیک روی کدام لینک می‌تواند به جواب سؤالش برسد. توضیح متا می‌تواند تا حداکثر حدود ۳۰۰ حرف باشد. برای اینکه کاربر بتواند به ایده‌ای کلی از محتوای لینک برسد، همین تعداد حروف کفایت می‌کند. پس توضیح متا نیز باید همان کلیدواژه‌ی دم‌درازی را که پیشتر توضیحش دادیم دارا باشد.

توضیح متا در سئو وبلاگ
توضیح متا در سئو وبلاگ

البته هیچ تضمینی وجود ندارد که توضیح متا همیشه در صفحه‌ی نتایج موتور جست‌وجو نشان داده شود. ممکن است گوگل درعوض سایر قسمت‌های متن‌تان را که حاوی کلیدواژه‌ها هستند بیرون بکشد. درواقع بسته به اینکه کاربر دقیقا چه عبارتی را جست‌وجو می‌کند، گوگل همان قسمتی از متن را که همخوانی بیشتری با هدف کاربر دارد نشانش می‌دهد.

نکته 5 برای سئو وبلاگ : متن جایگزین عکس‌های داخلی پست‌تان را بهینه کنید

هر پست علاوه‌بر متن باید حاوی تعدادی عکس هم باشد، اما نه هر عکسی، بلکه فقط و فقط عکس‌هایی که به توضیح و فهم بهتر محتوا کمک کنند. البته موتورهای جست‌وجو خیلی کاری به خود عکس‌ها ندارند و بیشتر متن جایگزین (alt text) عکس برای‌شان مهم است.

چون موتورهای جست‌وجو نمی‌توانند مثل ما انسان‌ها عکس‌ها را ببینند و درک کنند، درعوض برای اینکه از مفهوم عکس باخبر شوند به متن جایگزین عکس رجوع می‌کنند و مثلا گوگل بر همین اساس در قسمت جست‌وجوی تصاویر اقدام به رتبه‌بندی عکس‌ها می‌کند. متن جایگزین عکس کارکرد دیگری هم دارد و آن اینکه اگر به هر دلیلی عکس در مرورگر کاربر باز نشود، کاربر در کادر عکس به‌جای خود عکس متن جایگزینش را خواهد دید و می‌تواند بفهمد که عکس بازنشده راجع‌به چه چیزی بوده است.

متن جایگزین در عکس ها برای سئو وبلاگ
متن جایگزین در عکس ها برای سئو وبلاگ

ازلحاظ فنی متن جایگزین عکس کدی است که به برچسب HTML عکس اضافه می‌شود. استفاده از کلیدواژه‌ها در متن جایگزین بی‌تأثیر نیست، اما تأثیرش در ارتقای رتبه‌ی کلیدواژه‌هایتان به‌ پای سایر ترفندهایی که گفتیم نمی‌رسد. بااین‌حال ارزشش را دارد که چند لحظه‌ای بیشتر وقت بگذارید و حتی اسم عکس را هم از چیزی مثل « IMG23940» به اسمی دقیق‌تر و توصیفی‌تر که گویای محتوای عکس باشد تغییر دهید.

نکته 6 برای سئو وبلاگ : برچسب‌های موضوعی مشابه نباید تعدادشان خیلی زیاد باشد

برچسب‌های موضوعی (topic tag) برای سازمان‌دهی محتوای سایت‌ کاربرد دارند، اما اگر زیاد استفاده شوند، به ضررتان تمام می‌شوند. اگر برچسب‌های مشابه به تعداد خیلی زیاد داشته باشید، از سوی موتورهای جست‌وجو به‌خاطر داشتن محتوای تکراری جریمه خواهید شد.

تعداد برچسب برای سئو وبلاگ
تعداد برچسب برای سئو وبلاگ

هر برچسب موضوعی‌ای که درست می‌کنید، یک صفحه‌ی جدید در ‌سایت‌ ایجاد می‌شود که تمام پست‌های دارای همان برچسب را نشان می‌دهد. حالا اگر برای یک محتوا تعداد زیادی برچسب موضوعی مشابه درست کنید، آن‌وقت برای موتورهای جست‌وجو سوءتفاهم پیش می‌آید که همان محتوای تکراری را چند بار در ‌سایت‌تان وارد کرده‌اید و تکراری به بازدیدکننده نشان می‌دهید. مثلا برچسب‌های موضوعی «فریلنسینگ»، «فریلنسر» و «مشاغل فریلنس» خیلی شبیه‌اند و توصیه نمی‌شود که برچسب‌های این‌قدر شبیه‌ را روی همان یک محتوا کار بگذارید.

نکته 8 برای سئو وبلاگ : به صفحات مختلف سایت‌تان لینک دهید

لینک‌هایی که سایر ‌سایت‌ها به ‌سایت‌تان می‌دهند، می‌توانند ارزش محتوای ‌سایت‌تان را در موتورهای جست‌وجو بالا ببرند. درمورد لینک‌های داخلی (internal links) هم دقیقا همین‌طورست. لینک‌های داخلی لینک‌هایی هستند که خودتان به ‌سایت‌تان می‌دهید. این لینک‌ها بازدیدکننده را در همان ‌سایت خودتان از صفحه‌ای به‌ صفحه‌ای دیگر هدایت می‌کنند.

لینک های داخلی در سئو وبلاگ
لینک های داخلی در سئو وبلاگ

پس اگر پستی دارید که با محتوای پست دیگری ارتباط معنایی دارد، آن پست‌ها را به ‌هم لینک دهید. لینک‌های داخلی نه‌تنها باعث می‌شوند که بازدیدکننده زمان مفید بیشتری را در ‌سایت‌ سپری کند، بلکه رتبه‌ی سایر صفحات مرتبط‌تان را هم در موتورهای جست‌وجو ارتقا می‌یابد.

 

نکته 9 برای سئو وبلاگ : از کنسول جست‌وجوی گوگل استفاده کنید

کنسول جست‌وجو (search console) ازجمله خدمات رایگانی است که گوگل برای وب‌مسترها طراحی کرده است. در این کنسول دارای قسمتی به‌اسم «گزارش جست‌وجوی آنالیتیکس» وجود دارد که اطلاعات مفیدی درخصوص تجزیه‌وتحلیل کلیک‌ها در موتور جست‌وجوی گوگل به‌دست می‌دهد. یعنی با رجوع به این گزارش می‌توانید بفهمید که کاربران گوگل بیشتر از چه کلیدواژه‌هایی برای جست‌وجوی محتوای ‌سایت‌تان استفاده می‌کنند.

 

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست