ترویج و توزیع محتوا ( مثل اسمش سخت نیست !)

  1. خانه
  2. استراتژی محتوا
  3. ترویج و توزیع محتوا ( مثل اسمش سخت نیست !)
نمونه مقاله وبلاگ

این نمونه ای از تولید محتوا برای وبلاگ ، با موضوع ترویج و توزیع محتوا،  توسط سعید آقاجانی یکی از محتواآموزهای رایتینا نوشته شده. ما از این به بعد می‌خوایم به صورت هفتگی بعضی از مقاله‌های محتواآموزها‌مون رو تو قسمت وبلاگ رایتینا به عنوان نمونه پروژه تولید محتوا یا نمونه تولید محتوای متنی منتشر کنیم که هم یه نمونه کار و رزومه بشه براشون و هم اینکه اگر شما محتوانویس حرفه ای هستید، براش کامنت بذارید و بگید ایراد کارش کجاست و اگر چه جوری مینوشت این مقاله بهتر میشد. اینجوری همه‌مون کنار هم رشد میکنیم.

اگر خودتون هم دوست دارید متن هاتون رو برای ما بفرستید که ما به اسم خودتون منتشر کنیم، به آدرس info@writena.com برامون بفرستید.

تو این دنیای شلوغ و پرتراکم مجازی که دیگه تقریباً همه کارا با دسترسی به اینترنت انجام میشه، آدما به دو دسته تقسیم میشن: تولید‌کنندگان محتوا و مصرف‌کنندگان محتوا. حالا درسته که محتوا مصرف نمی‌شه؛ ولی خواندن، شنیدن و دیدن محتوا هم یک نوع مصرف به حساب میاد. به هر حال همه ما به نوعی می‌تونیم تولید‌کننده محتوا باشیم و هم مصرف‌کننده اون. بریم سر اصل مطلب؛ اگر شما یک تولید‌کننده محتوا هستی و یا دوست داری به یک تولید‌کننده محتوا تبدیل بشی، قطعاً باید روش‌های ترویج و توزیع محتوا هم در کنار دیگر اصول تولید محتوا هم فرا بگیری. توی این مقاله روی صحبت ما با تولیدکنندگان محتوایی هست که می‌خوام به صورت اصولی محتوای خودشونو به اشتراک عموم بزارن تاهم خودشون دیده شن و هم تاثیراتی بر مصرف‌کنندگان محتوا هم بذارن. در این مقاله می‌خوایم به بررسی تمام ابعاد و انواع روش‌های ترویج و توزیع محتوا بپردازیم.

اصلا فرق ترویج و توزیع محتوا چیه؟

تا اینجا خلاصه‌ای برای شروع بحث شیوه‌های ترویج و توزیع محتوا گفتیم، اصلاً با خودتون فکر کردید فرق بین ترویج و توزیع محتوا یا هر چیز دیگه ای دقیقا چیه؟

بذار اول تعریف کلی هر کدام از این دو تا واژه رو بدونیم.

اصل و اساس ترویج:

ترویج محتوا یعنی: به کارگیری هر نوع تلاش و تکنیک برای بیشتر دیده شدن محتوا و در نتیجه ترغیب مخاطب برای رسیدن به هدف خاص خود.

ترویج محتوا می‌تونه توی از طریق روش‌های مختلفی که هر فرد به کار می‌بره تا محتواش بهتر و بیشتر دیده بشه تعریف و خلاصه میشه. پایه و اساس این روش‌ها تبلیغاته! ما تبلیغات رو توی همه رسانه‌ها، فضای مجازی و فضای حقیقی به صورت‌ها و مدل‌های گوناگون می‌تونیم ببینیم. خودمونیم، بعضی اوقات خیلی غیر قابل تحمل میشن! فکر کن پایه برنامه یا فیلم و سریال مورد علاقت نشستی و دقیقا توی اون نقطه حساس که اون اتفاق اصلی قرار بیفته، یه دفعه به خودت میای می‌بینی داری تبلیغ تن ماهی یا پودر لباسشویی راحت و کنسرو لوبیا فلان شرکت رو می‌بینی! خب درسته که تبلیغات باید همه جا دیده بشن و مخاطب رو ترغیب به خرید کنن، ولی از قدیم گفتن هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

پس وقتی شروع به تبلیغ می‌کنیم باید در ابتدا اصول و تکنیک‌های اون رو یاد بگیریم تا یک تبلیغ تاثیرگذار و حرفه‌ای داشته باشیم.

+128 فرمول تولید محتوا ( عنوان- تبلیغات- دکمه ها -ایمیل – لیست ها )

یوقت توزیع محتوا رو یادتون نره!

فکر کنم خیلی زیاد به ترویج و تبلیغات پرداختیم.

حالا بریم ببینیم تعریف کلمه توزیع چیه؟

کلیت توزیع محتوا:

در واقع یک فرق اساسی بین ترویج و توزیع محتوا وجود داره. در ترویج ابتدا زمینه و بستر مناسب برای دیده شدن محتوای خودمون رو مشخص می‌کنیم و طبق هدف‌گذاری‌های خودمون به مرور اون‌ها رو به اشتراک عموم قرار می‌دیم تا افراد رفته رفته با اون بیشتر آشنا بشم و بتونن باهاش ارتباط برقرار کنن. ولی در توزیع محتوا، بعد از این که زمینه تبلیغاتی و ترویجی محتوا آماده شد و به نتیجه رسید، شروع به پخش و توزیع محتوا در فضا‌ها و رسانه‌های مختلف می‌کنیم. ولی به همین سادگی‌ها هم نیست!

شما قبل از توزیع باید ترویج موفقی داشته باشی و بستر مناسب توزیع رو به طور کامل فراهم کرده باشی. حالا که وقت توزیع محتوا می‌رسه، باید رسانه‌ها و فضا‌های مختلف رو بر اساس اصول و قواعد تصویب شده انتخاب کنی و با یک هدف‌گذاری و تقسیم‌بندی دقیق، شروع به توزیع محتوا در رسانه‌ها و فضا‌های مختلف کنی.

شاید این همه توزیع و ترویج گفتن‌ها مقداری سردرگمت کرده باشه. نگران نباش؛ بذار یک مثال ساده برات بزنم:

فکر کن تو صاحب یک برند ادکلن هستی.

حالا یک پرفیوم جدید تولید کردی و می‌خوای اون رو به فروش برسونی.

خوب قاعدتاً اول باید اون رو با روش‌های تبلیغاتی مختلف توی جامعه ترویج کنی. می‌تونی از تلویزیون، اینستاگرام، وب سایت‌ها، بیلبورد‌های تبلیغاتی پل‌های عابر پیاده یا جاده‌ای، بروشور و تراکت و… استفاده کنی و ادکلن جدید خودت رو بین مردم ترویج و تبلیغ کنی. حالا که بعد از یک مدت همه با اسم و تبلیغات ادکلن جدید تو آشنا شدن، حالا وقت اینه که شروع به توزیع ادکلن خودت در فروشگاه‌های عطر و ادکلن و وب سایت‌های مربوط به اون کنی تا افراد بتونن به راحتی به اون دسترسی داشته باشند و تحت تاثیر تبلیغات و ترویج مثبت تو اون رو خریداری کنن و مورد استفاده خودشون قرار بدن.

قطعاً با این مثال ساده به‌طورکلی نحوه ترویج و توزیع محتوا و وجه تمایز اونها رو به‌خوبی متوجه شدی.

پس در تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوا، ترویج و توزیع مکمل همدیگه هستن.

پس الان کامل متوجه شدی بعد از اینکه محتوای خودت رو با روش‌های مختلف ترویجی کردی، باید با اصول و تکنیک مختلف دیگه اون رو در فضا‌های مختلف مجازی توزیع کنی.

حالا که وجه تمایز بین ترویج و توزیع و تمام تعریفات و اصطلاحات مربوط به اون‌ها رو متوجه شدی، دیگه وقتشه که با روش‌های ترویج و توزیع محتوا آشنا بشیم.

ببینیم شیوه‌های ترویج و توزیع چیا هستن:

خب، الان دیگه کم کم می‌خوایم به سرو مقداری تخصصی‌تر کنیم تا بتونیم دقیق‌تر به انواع شیوه‌های ترویج و توزیع محتوا بپردازیم و اون ها رو یاد بگیریم.

برای ترویج و توزیع محتوا، اول جامع هدفت رو مشخص کن:

وقتی شروع به انجام هر بیزینسی می‌کنی، اول‌ازهمه باید جامعه هدف خودت رو به‌خوبی بشناسی و بتونی به‌راحتی با اونها ارتباط برقرار کنی.

اگر بخوایم خودمونی بگیم، جامعه هدف یعنی تمام افرادی که نیاز به کالا، آموزش‌ها، محتوا‌ها و یا حتی خود تو دارن. پس قطعاً متوجه شدی که جامعه هدف چقدر از اهمیت بالایی برخوردار هست. اول از همه برای پیاده‌سازی روش‌های ترویج و توزیع محتوا خودت، باید ببینی که چه افرادی در چه قشر و طیفی به محتوای تو نیاز دارند و اون محتوا به دردشون می‌خوره. اگر محتوای تو مربوط به اخبار فوتبال باشه، قطعاً می‌تونی با کمی تحقیق و بررسی وسعت جامعه هدف محتوای خودت رو متوجه بشی. یا اگه محتوای تو مربوط به آموزش نرم‌افزار خاصی هست، باید ببینی که چه افرادی در چه میزان و تعدادی به این محتوای آموزشی تو نیاز دارن. پس با کمی تحقیق و بررسی در فضای مجازی و بررسی اطلاعات در چرخه عرضه و تقاضا، می‌تونی به‌راحتی به طور حدودی جامعه هدف خودت رو بررسی کنی، جوانب مختلف و اون رو به سنجی و در نهایت با یک هدف‌گذاری دقیق و تکه بر تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوا، جامعه هدف خودت رو هدف‌گیری و یک شلیک دقیق به وسط سیبل داشته باشی.

بازاریابی، می‌دونی که چقدر برای ترویج و توزیع مهمه:

حالا که جامعه هدف خودت رو مشخص کردی، باید یک بازاریابی دقیق و اصولی داشته باشی.

قطعاً همه ما تا حدودی با بازاریابی و شیوه‌های برقراری ارتباط و ترویج و توزیع اون آشنا هستیم. ولی بازاریابی دقیقاً چه ربطی به شیوه‌های ترویج و توزیع محتوای ما داره؟

خوب این که کاملاً واضحه! اگر محتوای شما پکیج آموزشی در زمینه خاصی باشه، قطعاً باید با تکنیک‌های بازاریابی و یا استفاده از افرادی که با روش‌های بازاریابی آشنا هستند شروع به ترویج و توضیح محتوای خودت کنی و در نهایت اون رو به مخاطب های خودت عرضه کنی.

پس ببین چقدر بازاریابی اهمیت داره!

به‌هرحال تو هر نوع محتوایی که تولید کنی قراره که از طریق اون به هدف‌های درآمدی و بیزینسی خودت دست پیدا کنی. پست پس اگر محتوای تو یک کالا، یک آموزش و یا هر چیز دیگه‌ای هست، باید با یک بازاریابی خوب که یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوا به حساب میاد، بتونی به خوبی اون رو به مخاطب خودت ارائه بدی.

یه روش باحال و کاربردی برای بازاریابی محتوا:

می‌خوام یه روش کاربردی بازاریابی محتوا رو بهت یاد بدم؛ فقط قول بده بین خودمون باشه!

یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای نحوه ترویج و توزیع محتوا خودت، بازاریابی دیدگاهی هست.

به طور کلی بازاریابی دیدگاهی یعنی با توجه به خواسته‌ها، توقعات، انتقادات و پیشنهادات افراد در حوزه تولید محتوای خودت، فرصت‌ها رو غنیمت بشمارید و از طریق گفتگو و تاثیر بر این افراد بتونی محتوای خودت رو به خوبی ترویج و توزیع بکنی.

حتما با خودت میگی: خوب الان من از تو جیبم این افراد رو در بیارم و براشون ترویج و توزیع بکنم؟

من بهت می‌گم نه! نیاز نیست به جیبت مراجعه کنی. فقط کافیه به وب سایت‌ها و پیچ‌های مجازی مربوط به کسب و کار و حوزه فعالیتی خودت مراجعه کنی و در بخش دیدگاه‌ها و ارسال نظرات افراد، آن‌ها را پیدا کنی و با اون‌ها وارد گفتگو بشی.

با این روش به راحتی می‌تونی از طریق دیدگاه‌های مختلف افراد در حوزه فعالیتی تخصصی خودت اون‌ها رو پیدا کنی و با تأثیر بر آن‌ها این روش ترویج و توزیع محتوا رو به خوبی اجرا کنی.

روابط عمومی رو دست کم نگیر:

توی هر کاری، هر شغلی، هر حوزه فعالیتی و حتی هر زندگی شخصی، روابط عمومی تاثیر بسزایی بر پیشرفت و پیشبرد امور مختلف داشته، داره و خواهد داشت.

حالا که محتوای خودت رو به مرور آماده کردی و می‌خوای به ترویج و توزیع آن بپردازی، یکی دیگه از روش‌های ترویج و توزیع محتوا، روابط عمومی یا ارتباط با بیرون هست.

ارتباط با بیرون انواع و اقسام شیوه‌های مختلفی رو داره. شما می‌تونی با استفاده از از نویسندگان، خبرنگاران و افرادی از این قبیل برای بیشتر دیده شدن محتوای خودت کمک بگیری. اگر بخوام راحت بهت بگم می‌تونم اینجوری برات توضیح بدم که:

با وبلاگ نویسان و خبرنگاران فعال در رسانه‌های مجازی مختلف ارتباط برقرار کند و از آن‌ها بخواه تا با نوشتن درباره محتوا و حوزه فعالیت ای تو در فضا‌ها و رسانه‌های مختلف مختص به خودشون، بهتر دیده شدن و در نتیجه به عنوان عاملی برای پیاده‌سازی تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوای تو، کمک بیشتری بکنند.

خبرنگارا رو که می‌شناسی! خیلی خوب بلدن مطالب و موضوعاتی رو بولد کنن تا به ترند‌های روز تبدیل بشه. پس پس می‌تونی به اون‌ها اعتماد کنی و بیشتر دیده شدن خودت رو به اون‌ها بسپاری.

البته در ازای این فعالیت‌ها، قطعاً این افراد انتظارات مادی یا خدماتی خاصی رو از تو خواهند داشت. به هر حال با زندگی توی جامعه فهمیدیم که هیچ چیز به طور کامل رایگان نیست!

پس به طور کلی با ارتباط با بیرون و به کارگیری افرادی با روابط عمومی مناسب و مسلط به روش‌ها و تکنیک‌های برقراری ارتباط با مخاطبان، به خوبی می‌تونی این شیوه ترویج و توزیع محتوا رو پیش بگیری تا به موفقیت بیشتری دست پیدا کنی.

شبکه‌های اجتماعی، از خوبای تاثیر‌گذاری مستقیم:

دیگه نگم برات که چقدر شبکه‌های اجتماعی اهمیت زیادی به عنوان یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوا دارن.

اینستاگرام که امروزه یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی به حساب می‌اد، یا حتی کلاب هاوس که قربونش برم اصلاً مختص ایرانی‌ها ساخته شده! تلگرام، لینکدین ، توییتر و فیسبوک خدابیامرز. ببخشید، یادم رفت یوتیوب دست و دلباز اشاره کنم.

همه این شبکه‌های اجتماعی می‌تونن به عنوان یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوای ما به حساب بیان. اگر در بستر یکی از این رسانه‌های مجازی فعالیت دارید و توی اون تولید محتوا انجام می‌دید، قطعاً نباید فقط به اون یه دونه اکتفا کنی و قاعدتاً باید توی شبکه‌های دیگه هم فعالیت نسبی داشته باشی تا محتوای خودت بیشتر و بهتر دیده بشه. اگر هم تحت وب فعالیت تولید محتوا داری، پس قطعاً باید توی شبکه‌های اجتماعی هم فعالیت کنی و بخشی از محتوای خودت رو از لحاظ تبلیغاتی یا نمایشی در اختیار کاربران جامعه هدف خودت در شبکه های اجتماعی قرار بدی.

من دیگه موضوع رو برات بیشتر باز نمی‌کنم؛ چون خودت خوب می‌دونی که این روز‌ها یه ویدیو خنده دار، یه آهنگ سوسماستی یا حتی یه سوتی ناخواسته، چقدر روی شبکه‌های اجتماعی ترند میشه. کافیه یه مقدار با اونا کار کنی تا روش‌های تاثیر‌گذاری بیشتر روی کاربران رو متوجه بشی. البته در این بین حتماً از افراد متخصص و رسانه دار هم کمک بگیر. به هر حال کم شاخ مجازی، ببخشید اینفلوئنسر نداریم!

البته ناگفته نماند، همه چیز هم توی رسانه‌های مجازی پولی نیست. با کمی دقت و خرج دادن مقداری هوش با چاشنی ذکاوت با بکارگیری روش‌های مختلف مثل هشتگ‌گذاری، تشکیل کمپین، کامنت‌گذاری و از همه مهم‌تر تولید محتوا منحصر به فرد، می‌تونی به خوبی مخاطب‌های زیادی جذب کنیم و از طریق این روش ترویج و توزیع محتوا، به فعالیت خودت کمک بسیار زیادی بکنی.

گوگل ادوردز، سلطان تبلیغات:

اگر تحت وب فعالیت‌های تولید محتوا داشته باشی، قطعاً اسم Google AdWords زیاد به گوشت خورده.

این سیستم فوق حرفه‌ای تحت نظارت مستقیم شرکت گوگل فعالیت داره و می‌تونه به بهترین شکل به طور موقت و البته تاثیر‌گذاری به ترویج و توزیع محتوای تو کمک شایانی بکنه. البته پرداخت هزینه‌های تبلیغات به گوگل ادوردز به صورت دلاری هست ست و خوب شاید برای بیشتر ایرانی‌ها این نوع پرداخت امکان‌پذیر نباشه.

ولی اصلاً فکرتو درگیر نکن! به راحتی می‌تونی از شرکت‌های واسطه فعال در این زمینه کمک بگیری تا بتونن با پرداخت هزینه‌های تبلیغات به گوگل ادوردز، تبلیغات شما رو مدیریت کنن. پس از این بابت هم جای نگرانی نیست.

به طور کلی گوگل ادوردز یکی از از مهمترین و تاثیرگذارترین روش‌های ترویج و توزیع محتوا به حساب می‌اد و همیشه می‌تونه تاثیرات مثبت بسیار زیادی رو بر دیده شدن محتوا به همراه بازدهی‌های بالا برای شما داشته باشه.

می‌تونی با بررسی دقیق و کامل درباره سیستم گوگل ادوردز و نحوه عملکرد اون، برخی از تبلیغات محتوایی خودت رو به منظور ترویج و توزیع بهش بسپری.

با تبلیغات نمایشی، تبلیغات خودت رو نمایش بده:

تبلیغات نمایشی هم یکی دیگر از روش‌های ترویج و توزیع محتوا هست که اگر به‌صورت اصولی و استاندارد به کار گرفته بشه، می‌تونه تاثیرات و بازدهی‌های بسیار مثبتی رو برای ترویج و در نهایت توزیع محتوای شما داشته باشه. شما می‌تونید با مذاکره با شرکت‌های مختلف فعال در این زمینه، به عقد قرارداد‌های مختلف و پرداخت هزینه‌های مشخصی اقدام به انجام تبلیغات نمایشی مخصوص محتوای خودتون به عمل بیارید. البته می‌تونید به صورت مستقیم هم با صاحبان وب سایت‌های بزرگ و پر مخاطب ارتباط برقرار کنید و اقدام به خرید بک لینک و تنظیم تعداد و انواع تبلیغات نمایشی محتوای خودتون کنید.

 

خب نمونه کار تولید محتوا { سعید} رو خوندید ؟

به نظرتون چه اشکالاتی داشت ؟

من 7 مورد ایراد و اشتباه محتوایی پیدا کردم و یادداشت کردم ولی صبر میکنم شما هم نظرتون رو بگید.

پس اگر محتوانویس حرفه ای هستید یا حتی به عنوان یه مخاطب عادی ایرادی توی این متن می‌بینید میتونید به نونیسنده این متن تو قسمت کامنت ها بگید.

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • من از دوران دبستان عاشق روزی بودم که انشا داشتیم اینقدر ذوق داشتم که نوشته ام و برم جلو بچه ها بخونم خودم لذت می بردم چون واقعا به نظرم قشنگ بود و هرچی دوست داشتم رو می نوشتم خواهرم از من حمایت می کرد یادم هست می گفت قشنگ چقدر من هم بیشتر دوست داشتم بنویسم دوست داشتم این کلاس انشا ادامه می داشت ومن هم بیشتر لذت میبردم وهیجان بیشتری داشتم دوست دارم اون حس رو دوباره تجربه کنم خیلی حس خوبی بود

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

ترویج و توزیع محتوا ( مثل اسمش سخت نیست !)

نمونه مقاله وبلاگ

این نمونه ای از تولید محتوا برای وبلاگ ، با موضوع ترویج و توزیع محتوا،  توسط سعید آقاجانی یکی از محتواآموزهای رایتینا نوشته شده. ما از این به بعد می‌خوایم به صورت هفتگی بعضی از مقاله‌های محتواآموزها‌مون رو تو قسمت وبلاگ رایتینا به عنوان نمونه پروژه تولید محتوا یا نمونه تولید محتوای متنی منتشر کنیم که هم یه نمونه کار و رزومه بشه براشون و هم اینکه اگر شما محتوانویس حرفه ای هستید، براش کامنت بذارید و بگید ایراد کارش کجاست و اگر چه جوری مینوشت این مقاله بهتر میشد. اینجوری همه‌مون کنار هم رشد میکنیم.

اگر خودتون هم دوست دارید متن هاتون رو برای ما بفرستید که ما به اسم خودتون منتشر کنیم، به آدرس info@writena.com برامون بفرستید.

تو این دنیای شلوغ و پرتراکم مجازی که دیگه تقریباً همه کارا با دسترسی به اینترنت انجام میشه، آدما به دو دسته تقسیم میشن: تولید‌کنندگان محتوا و مصرف‌کنندگان محتوا. حالا درسته که محتوا مصرف نمی‌شه؛ ولی خواندن، شنیدن و دیدن محتوا هم یک نوع مصرف به حساب میاد. به هر حال همه ما به نوعی می‌تونیم تولید‌کننده محتوا باشیم و هم مصرف‌کننده اون. بریم سر اصل مطلب؛ اگر شما یک تولید‌کننده محتوا هستی و یا دوست داری به یک تولید‌کننده محتوا تبدیل بشی، قطعاً باید روش‌های ترویج و توزیع محتوا هم در کنار دیگر اصول تولید محتوا هم فرا بگیری. توی این مقاله روی صحبت ما با تولیدکنندگان محتوایی هست که می‌خوام به صورت اصولی محتوای خودشونو به اشتراک عموم بزارن تاهم خودشون دیده شن و هم تاثیراتی بر مصرف‌کنندگان محتوا هم بذارن. در این مقاله می‌خوایم به بررسی تمام ابعاد و انواع روش‌های ترویج و توزیع محتوا بپردازیم.

اصلا فرق ترویج و توزیع محتوا چیه؟

تا اینجا خلاصه‌ای برای شروع بحث شیوه‌های ترویج و توزیع محتوا گفتیم، اصلاً با خودتون فکر کردید فرق بین ترویج و توزیع محتوا یا هر چیز دیگه ای دقیقا چیه؟

بذار اول تعریف کلی هر کدام از این دو تا واژه رو بدونیم.

اصل و اساس ترویج:

ترویج محتوا یعنی: به کارگیری هر نوع تلاش و تکنیک برای بیشتر دیده شدن محتوا و در نتیجه ترغیب مخاطب برای رسیدن به هدف خاص خود.

ترویج محتوا می‌تونه توی از طریق روش‌های مختلفی که هر فرد به کار می‌بره تا محتواش بهتر و بیشتر دیده بشه تعریف و خلاصه میشه. پایه و اساس این روش‌ها تبلیغاته! ما تبلیغات رو توی همه رسانه‌ها، فضای مجازی و فضای حقیقی به صورت‌ها و مدل‌های گوناگون می‌تونیم ببینیم. خودمونیم، بعضی اوقات خیلی غیر قابل تحمل میشن! فکر کن پایه برنامه یا فیلم و سریال مورد علاقت نشستی و دقیقا توی اون نقطه حساس که اون اتفاق اصلی قرار بیفته، یه دفعه به خودت میای می‌بینی داری تبلیغ تن ماهی یا پودر لباسشویی راحت و کنسرو لوبیا فلان شرکت رو می‌بینی! خب درسته که تبلیغات باید همه جا دیده بشن و مخاطب رو ترغیب به خرید کنن، ولی از قدیم گفتن هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

پس وقتی شروع به تبلیغ می‌کنیم باید در ابتدا اصول و تکنیک‌های اون رو یاد بگیریم تا یک تبلیغ تاثیرگذار و حرفه‌ای داشته باشیم.

+128 فرمول تولید محتوا ( عنوان- تبلیغات- دکمه ها -ایمیل – لیست ها )

یوقت توزیع محتوا رو یادتون نره!

فکر کنم خیلی زیاد به ترویج و تبلیغات پرداختیم.

حالا بریم ببینیم تعریف کلمه توزیع چیه؟

کلیت توزیع محتوا:

در واقع یک فرق اساسی بین ترویج و توزیع محتوا وجود داره. در ترویج ابتدا زمینه و بستر مناسب برای دیده شدن محتوای خودمون رو مشخص می‌کنیم و طبق هدف‌گذاری‌های خودمون به مرور اون‌ها رو به اشتراک عموم قرار می‌دیم تا افراد رفته رفته با اون بیشتر آشنا بشم و بتونن باهاش ارتباط برقرار کنن. ولی در توزیع محتوا، بعد از این که زمینه تبلیغاتی و ترویجی محتوا آماده شد و به نتیجه رسید، شروع به پخش و توزیع محتوا در فضا‌ها و رسانه‌های مختلف می‌کنیم. ولی به همین سادگی‌ها هم نیست!

شما قبل از توزیع باید ترویج موفقی داشته باشی و بستر مناسب توزیع رو به طور کامل فراهم کرده باشی. حالا که وقت توزیع محتوا می‌رسه، باید رسانه‌ها و فضا‌های مختلف رو بر اساس اصول و قواعد تصویب شده انتخاب کنی و با یک هدف‌گذاری و تقسیم‌بندی دقیق، شروع به توزیع محتوا در رسانه‌ها و فضا‌های مختلف کنی.

شاید این همه توزیع و ترویج گفتن‌ها مقداری سردرگمت کرده باشه. نگران نباش؛ بذار یک مثال ساده برات بزنم:

فکر کن تو صاحب یک برند ادکلن هستی.

حالا یک پرفیوم جدید تولید کردی و می‌خوای اون رو به فروش برسونی.

خوب قاعدتاً اول باید اون رو با روش‌های تبلیغاتی مختلف توی جامعه ترویج کنی. می‌تونی از تلویزیون، اینستاگرام، وب سایت‌ها، بیلبورد‌های تبلیغاتی پل‌های عابر پیاده یا جاده‌ای، بروشور و تراکت و… استفاده کنی و ادکلن جدید خودت رو بین مردم ترویج و تبلیغ کنی. حالا که بعد از یک مدت همه با اسم و تبلیغات ادکلن جدید تو آشنا شدن، حالا وقت اینه که شروع به توزیع ادکلن خودت در فروشگاه‌های عطر و ادکلن و وب سایت‌های مربوط به اون کنی تا افراد بتونن به راحتی به اون دسترسی داشته باشند و تحت تاثیر تبلیغات و ترویج مثبت تو اون رو خریداری کنن و مورد استفاده خودشون قرار بدن.

قطعاً با این مثال ساده به‌طورکلی نحوه ترویج و توزیع محتوا و وجه تمایز اونها رو به‌خوبی متوجه شدی.

پس در تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوا، ترویج و توزیع مکمل همدیگه هستن.

پس الان کامل متوجه شدی بعد از اینکه محتوای خودت رو با روش‌های مختلف ترویجی کردی، باید با اصول و تکنیک مختلف دیگه اون رو در فضا‌های مختلف مجازی توزیع کنی.

حالا که وجه تمایز بین ترویج و توزیع و تمام تعریفات و اصطلاحات مربوط به اون‌ها رو متوجه شدی، دیگه وقتشه که با روش‌های ترویج و توزیع محتوا آشنا بشیم.

ببینیم شیوه‌های ترویج و توزیع چیا هستن:

خب، الان دیگه کم کم می‌خوایم به سرو مقداری تخصصی‌تر کنیم تا بتونیم دقیق‌تر به انواع شیوه‌های ترویج و توزیع محتوا بپردازیم و اون ها رو یاد بگیریم.

برای ترویج و توزیع محتوا، اول جامع هدفت رو مشخص کن:

وقتی شروع به انجام هر بیزینسی می‌کنی، اول‌ازهمه باید جامعه هدف خودت رو به‌خوبی بشناسی و بتونی به‌راحتی با اونها ارتباط برقرار کنی.

اگر بخوایم خودمونی بگیم، جامعه هدف یعنی تمام افرادی که نیاز به کالا، آموزش‌ها، محتوا‌ها و یا حتی خود تو دارن. پس قطعاً متوجه شدی که جامعه هدف چقدر از اهمیت بالایی برخوردار هست. اول از همه برای پیاده‌سازی روش‌های ترویج و توزیع محتوا خودت، باید ببینی که چه افرادی در چه قشر و طیفی به محتوای تو نیاز دارند و اون محتوا به دردشون می‌خوره. اگر محتوای تو مربوط به اخبار فوتبال باشه، قطعاً می‌تونی با کمی تحقیق و بررسی وسعت جامعه هدف محتوای خودت رو متوجه بشی. یا اگه محتوای تو مربوط به آموزش نرم‌افزار خاصی هست، باید ببینی که چه افرادی در چه میزان و تعدادی به این محتوای آموزشی تو نیاز دارن. پس با کمی تحقیق و بررسی در فضای مجازی و بررسی اطلاعات در چرخه عرضه و تقاضا، می‌تونی به‌راحتی به طور حدودی جامعه هدف خودت رو بررسی کنی، جوانب مختلف و اون رو به سنجی و در نهایت با یک هدف‌گذاری دقیق و تکه بر تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوا، جامعه هدف خودت رو هدف‌گیری و یک شلیک دقیق به وسط سیبل داشته باشی.

بازاریابی، می‌دونی که چقدر برای ترویج و توزیع مهمه:

حالا که جامعه هدف خودت رو مشخص کردی، باید یک بازاریابی دقیق و اصولی داشته باشی.

قطعاً همه ما تا حدودی با بازاریابی و شیوه‌های برقراری ارتباط و ترویج و توزیع اون آشنا هستیم. ولی بازاریابی دقیقاً چه ربطی به شیوه‌های ترویج و توزیع محتوای ما داره؟

خوب این که کاملاً واضحه! اگر محتوای شما پکیج آموزشی در زمینه خاصی باشه، قطعاً باید با تکنیک‌های بازاریابی و یا استفاده از افرادی که با روش‌های بازاریابی آشنا هستند شروع به ترویج و توضیح محتوای خودت کنی و در نهایت اون رو به مخاطب های خودت عرضه کنی.

پس ببین چقدر بازاریابی اهمیت داره!

به‌هرحال تو هر نوع محتوایی که تولید کنی قراره که از طریق اون به هدف‌های درآمدی و بیزینسی خودت دست پیدا کنی. پست پس اگر محتوای تو یک کالا، یک آموزش و یا هر چیز دیگه‌ای هست، باید با یک بازاریابی خوب که یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوا به حساب میاد، بتونی به خوبی اون رو به مخاطب خودت ارائه بدی.

یه روش باحال و کاربردی برای بازاریابی محتوا:

می‌خوام یه روش کاربردی بازاریابی محتوا رو بهت یاد بدم؛ فقط قول بده بین خودمون باشه!

یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای نحوه ترویج و توزیع محتوا خودت، بازاریابی دیدگاهی هست.

به طور کلی بازاریابی دیدگاهی یعنی با توجه به خواسته‌ها، توقعات، انتقادات و پیشنهادات افراد در حوزه تولید محتوای خودت، فرصت‌ها رو غنیمت بشمارید و از طریق گفتگو و تاثیر بر این افراد بتونی محتوای خودت رو به خوبی ترویج و توزیع بکنی.

حتما با خودت میگی: خوب الان من از تو جیبم این افراد رو در بیارم و براشون ترویج و توزیع بکنم؟

من بهت می‌گم نه! نیاز نیست به جیبت مراجعه کنی. فقط کافیه به وب سایت‌ها و پیچ‌های مجازی مربوط به کسب و کار و حوزه فعالیتی خودت مراجعه کنی و در بخش دیدگاه‌ها و ارسال نظرات افراد، آن‌ها را پیدا کنی و با اون‌ها وارد گفتگو بشی.

با این روش به راحتی می‌تونی از طریق دیدگاه‌های مختلف افراد در حوزه فعالیتی تخصصی خودت اون‌ها رو پیدا کنی و با تأثیر بر آن‌ها این روش ترویج و توزیع محتوا رو به خوبی اجرا کنی.

روابط عمومی رو دست کم نگیر:

توی هر کاری، هر شغلی، هر حوزه فعالیتی و حتی هر زندگی شخصی، روابط عمومی تاثیر بسزایی بر پیشرفت و پیشبرد امور مختلف داشته، داره و خواهد داشت.

حالا که محتوای خودت رو به مرور آماده کردی و می‌خوای به ترویج و توزیع آن بپردازی، یکی دیگه از روش‌های ترویج و توزیع محتوا، روابط عمومی یا ارتباط با بیرون هست.

ارتباط با بیرون انواع و اقسام شیوه‌های مختلفی رو داره. شما می‌تونی با استفاده از از نویسندگان، خبرنگاران و افرادی از این قبیل برای بیشتر دیده شدن محتوای خودت کمک بگیری. اگر بخوام راحت بهت بگم می‌تونم اینجوری برات توضیح بدم که:

با وبلاگ نویسان و خبرنگاران فعال در رسانه‌های مجازی مختلف ارتباط برقرار کند و از آن‌ها بخواه تا با نوشتن درباره محتوا و حوزه فعالیت ای تو در فضا‌ها و رسانه‌های مختلف مختص به خودشون، بهتر دیده شدن و در نتیجه به عنوان عاملی برای پیاده‌سازی تکنیک‌های ترویج و توزیع محتوای تو، کمک بیشتری بکنند.

خبرنگارا رو که می‌شناسی! خیلی خوب بلدن مطالب و موضوعاتی رو بولد کنن تا به ترند‌های روز تبدیل بشه. پس پس می‌تونی به اون‌ها اعتماد کنی و بیشتر دیده شدن خودت رو به اون‌ها بسپاری.

البته در ازای این فعالیت‌ها، قطعاً این افراد انتظارات مادی یا خدماتی خاصی رو از تو خواهند داشت. به هر حال با زندگی توی جامعه فهمیدیم که هیچ چیز به طور کامل رایگان نیست!

پس به طور کلی با ارتباط با بیرون و به کارگیری افرادی با روابط عمومی مناسب و مسلط به روش‌ها و تکنیک‌های برقراری ارتباط با مخاطبان، به خوبی می‌تونی این شیوه ترویج و توزیع محتوا رو پیش بگیری تا به موفقیت بیشتری دست پیدا کنی.

شبکه‌های اجتماعی، از خوبای تاثیر‌گذاری مستقیم:

دیگه نگم برات که چقدر شبکه‌های اجتماعی اهمیت زیادی به عنوان یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوا دارن.

اینستاگرام که امروزه یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی به حساب می‌اد، یا حتی کلاب هاوس که قربونش برم اصلاً مختص ایرانی‌ها ساخته شده! تلگرام، لینکدین ، توییتر و فیسبوک خدابیامرز. ببخشید، یادم رفت یوتیوب دست و دلباز اشاره کنم.

همه این شبکه‌های اجتماعی می‌تونن به عنوان یکی از روش‌های ترویج و توزیع محتوای ما به حساب بیان. اگر در بستر یکی از این رسانه‌های مجازی فعالیت دارید و توی اون تولید محتوا انجام می‌دید، قطعاً نباید فقط به اون یه دونه اکتفا کنی و قاعدتاً باید توی شبکه‌های دیگه هم فعالیت نسبی داشته باشی تا محتوای خودت بیشتر و بهتر دیده بشه. اگر هم تحت وب فعالیت تولید محتوا داری، پس قطعاً باید توی شبکه‌های اجتماعی هم فعالیت کنی و بخشی از محتوای خودت رو از لحاظ تبلیغاتی یا نمایشی در اختیار کاربران جامعه هدف خودت در شبکه های اجتماعی قرار بدی.

من دیگه موضوع رو برات بیشتر باز نمی‌کنم؛ چون خودت خوب می‌دونی که این روز‌ها یه ویدیو خنده دار، یه آهنگ سوسماستی یا حتی یه سوتی ناخواسته، چقدر روی شبکه‌های اجتماعی ترند میشه. کافیه یه مقدار با اونا کار کنی تا روش‌های تاثیر‌گذاری بیشتر روی کاربران رو متوجه بشی. البته در این بین حتماً از افراد متخصص و رسانه دار هم کمک بگیر. به هر حال کم شاخ مجازی، ببخشید اینفلوئنسر نداریم!

البته ناگفته نماند، همه چیز هم توی رسانه‌های مجازی پولی نیست. با کمی دقت و خرج دادن مقداری هوش با چاشنی ذکاوت با بکارگیری روش‌های مختلف مثل هشتگ‌گذاری، تشکیل کمپین، کامنت‌گذاری و از همه مهم‌تر تولید محتوا منحصر به فرد، می‌تونی به خوبی مخاطب‌های زیادی جذب کنیم و از طریق این روش ترویج و توزیع محتوا، به فعالیت خودت کمک بسیار زیادی بکنی.

گوگل ادوردز، سلطان تبلیغات:

اگر تحت وب فعالیت‌های تولید محتوا داشته باشی، قطعاً اسم Google AdWords زیاد به گوشت خورده.

این سیستم فوق حرفه‌ای تحت نظارت مستقیم شرکت گوگل فعالیت داره و می‌تونه به بهترین شکل به طور موقت و البته تاثیر‌گذاری به ترویج و توزیع محتوای تو کمک شایانی بکنه. البته پرداخت هزینه‌های تبلیغات به گوگل ادوردز به صورت دلاری هست ست و خوب شاید برای بیشتر ایرانی‌ها این نوع پرداخت امکان‌پذیر نباشه.

ولی اصلاً فکرتو درگیر نکن! به راحتی می‌تونی از شرکت‌های واسطه فعال در این زمینه کمک بگیری تا بتونن با پرداخت هزینه‌های تبلیغات به گوگل ادوردز، تبلیغات شما رو مدیریت کنن. پس از این بابت هم جای نگرانی نیست.

به طور کلی گوگل ادوردز یکی از از مهمترین و تاثیرگذارترین روش‌های ترویج و توزیع محتوا به حساب می‌اد و همیشه می‌تونه تاثیرات مثبت بسیار زیادی رو بر دیده شدن محتوا به همراه بازدهی‌های بالا برای شما داشته باشه.

می‌تونی با بررسی دقیق و کامل درباره سیستم گوگل ادوردز و نحوه عملکرد اون، برخی از تبلیغات محتوایی خودت رو به منظور ترویج و توزیع بهش بسپری.

با تبلیغات نمایشی، تبلیغات خودت رو نمایش بده:

تبلیغات نمایشی هم یکی دیگر از روش‌های ترویج و توزیع محتوا هست که اگر به‌صورت اصولی و استاندارد به کار گرفته بشه، می‌تونه تاثیرات و بازدهی‌های بسیار مثبتی رو برای ترویج و در نهایت توزیع محتوای شما داشته باشه. شما می‌تونید با مذاکره با شرکت‌های مختلف فعال در این زمینه، به عقد قرارداد‌های مختلف و پرداخت هزینه‌های مشخصی اقدام به انجام تبلیغات نمایشی مخصوص محتوای خودتون به عمل بیارید. البته می‌تونید به صورت مستقیم هم با صاحبان وب سایت‌های بزرگ و پر مخاطب ارتباط برقرار کنید و اقدام به خرید بک لینک و تنظیم تعداد و انواع تبلیغات نمایشی محتوای خودتون کنید.

 

خب نمونه کار تولید محتوا { سعید} رو خوندید ؟

به نظرتون چه اشکالاتی داشت ؟

من 7 مورد ایراد و اشتباه محتوایی پیدا کردم و یادداشت کردم ولی صبر میکنم شما هم نظرتون رو بگید.

پس اگر محتوانویس حرفه ای هستید یا حتی به عنوان یه مخاطب عادی ایرادی توی این متن می‌بینید میتونید به نونیسنده این متن تو قسمت کامنت ها بگید.

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • من از دوران دبستان عاشق روزی بودم که انشا داشتیم اینقدر ذوق داشتم که نوشته ام و برم جلو بچه ها بخونم خودم لذت می بردم چون واقعا به نظرم قشنگ بود و هرچی دوست داشتم رو می نوشتم خواهرم از من حمایت می کرد یادم هست می گفت قشنگ چقدر من هم بیشتر دوست داشتم بنویسم دوست داشتم این کلاس انشا ادامه می داشت ومن هم بیشتر لذت میبردم وهیجان بیشتری داشتم دوست دارم اون حس رو دوباره تجربه کنم خیلی حس خوبی بود

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست