[ دورکاری تولید محتوا ] -تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه!

  1. خانه
  2. دسته بندی مقالات تولید محتوا
  3. [ دورکاری تولید محتوا ] -تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه!

“دیگه از فردا نیازی نیست صبح کله سحر از تختخواب گرم تون جدا بشید، تو ترافیک بمونید، تمام روز رو تو یه دفتر کار محبوس و کلی حرف از مدیرتون بخورید و تهش بشید «یه کارمند با یه حقوق بخور و نمیر » . به جاش، قراره یه شغل دورکاری پیدا کنید که هر زمان که دوست دارید از خواب بیدار بشید، با پیژامه پشت لپ تاپ و میز کار تون بشینید و همون زمان که در حال کار و پول پارو کردن هستید و فنجون قهوه تون رو هورت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت سر میکشید، دارید به برنامه سفر هفته بعدتون فکر می‌کنید و میرید تو رویاهای دوست داشتنی …”

عالیه … نه ؟

حتی تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه.

ولی باید بگم متاسفانه این تصورات در مورد دورکاری و فریلنسری و کار از خونه و… فقط تو قصه هاست.

تو همه این افسانه ها و داستان هایی که این روزا ما از دورکاری میشنویم، تنها چیزی که بزرگ میشه و تو چشم همه میاد اینه که شما تو سریع ترین زمان ممکن و ساده ترین روش ممکن میتونید با دورکاری و کار آنلاین به ثروت رویایی برسید و در کنارش به تمام لذت های زندگی تون هم برسید و در حالی که در سواحل قناری در حال آفتاب گرفتن هستید حساب بانکی تون پر بشه و….

و از اونجایی که همه ی ما کمی چاشنی تنبلی و آرزوی یک شبه ره صد ساله رفتن و پول درآوردن بدون زحمت، اونم تو خواب و نه بیداری رو داریم ساده لوحانهاین حرف ها رو باور می کنیم و فکر می‌کنیم پول در آوردن از دورکاری آنلاین به همین راحتیه و فقط می‌خوریم و می‌خوابیم و هر ثانیه پول به حسابمون واریز میشه !!

ولی من همین جا بگم که اگه تا الان همچین تصوری داشتید همین جا بریزید دور و بعد ادامه محتوا رو بخونید.

چون قرار نیست اینجا دیگه از این چیزا بشنوید. اینجا قرار با واقعیت دورکاری آنلاین و چالش ها و درددسرهاش و در کنارش هم شیرینی هاش روبرو بشیم و یاد بگیریم چه طوری میتونیم یه دورکارِ حرفه ای و پولساز باشیم.

دورکاری تولید محتوا

دورکاری چی هست ؟

دورکاری یا  teleworking ، distance working یا , working from home (WFH), work from anywhere (WFA) , Remote work ، Remote job , mobile work  ( اوووووووووووووووووووووووو چه قدر اسم داره 😀   )

 یعنی هر موقعیت کاری یا شغلی که من و شما دیگه مجبور نباشیم برای کار کردن حتما از ساعت 8 تا 5 بعد از ظهر توی یه شرکت یا دفتر یا اداره ای حضور داشته باشیم و در عوض از هر جایی میتونیم کارها رو انجام بدیم و در ازای اون کار هم حقوق مون رو بگیریم .

حالا اون جای دیگه میتونه خونه مون باشه ، کافی شاپ باشه، اتاق هتل یا هاستل یا هر جایی تو سفر باشه و.. پس از هر جایی تو این دنیا شما می‌تونیدکار کنید و در ازاش پول بگیرید و نیاز به حضور فیزیکی شما تو داخل شرکت یا سازمان رو نیست.

سبک زندگی و کاری عشایری دیجیتال digital nomad lifestyle

خیلی جالبه که  به این سبک زندگی جدید میگن digital nomad lifestyle یا زندگی عشایری دیجیتالی  .

خیلی قشنگه این عبارت یا این توصیف. نه ؟ 🙂

خب اگه دهه 60 ای باشید قطعا کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان و خانواده آقای هاشمی رو مگه میشه یادتون نیاد. همون جایی که آقای هاشمی در مورد زندگی عشایر توضیح میداد، حالا اگه مال اون دوران هم نیستید و اصلا نمی‌دونید آقای هاشمی کیه ، کتاب تعلیمات اجتماعی چیه، دیگه قطعا در مورد زندگی عشایری شنیدید ، همون کوچ‌نشین‌هایی که هیج خونه یا جای ثابتی ندارن و بر اساس تغییرات آب و هوایی از اینجا به اونجا و از اونجا به اون یکی جا و…. کوچ می‌کنن و خودشون رو محدود به زندگی تو یه جای خاص به اسم ” خونه ” نمی‌کنن . قشنگه نه ؟

حالا عشایرهای دیجیتالی هم همین جوری ان دیگه. یعنی نیازی نیست از یه جای ثابت و تو یه زمان ثابت کار کنن، بلکه میتونن از هر جایی و تو هر زمانی کارشون رو انجام بدن.

تنها وابستگی عشایرهایی دیجیتالی اگه گفتید چیه؟

——–مشخصا اینترنت———

تاریخچه دورکاری  Remote work :

اگر فکر می‌کنید دورکاری یه سبک کاری جدید متعلق به زمان کروناست سخت در اشتباهید، شاید قبلا ها آد م های کمتری با سبک زندگی خاصی دنبال دورکاری یا کار از راه دور بودن، اما بعد از  کرونا COVID-19  ، زندگی کاری آدم ها خیلی نسبت به قبل متفاوت شد و آدم های بیشتری از سر اجبار به این نوع سبک کاری رو آوردن .

با اینکه این سبک کاری برای خیلی ها تو دوران کرونا یه سبک کاری جدید بود، اما چیزی نبود که واقعا جدید باشه و خیلی از آدم ها مثل خودِ من سالهاست که داریم به همین سبک دورکاری کار می‌کنیم و پول در میاریم.

تو ویکی پدیای انگلیسی دیدم که نوشته بود : تاریخچه دورکاری ، نه خیلی قدیمیه نه خیلی جدید و به چیزی حدود سال های 1990 میلادی بر میگرده، زمانی که telecommuting به فرهنگ عامه مردم اومد و خیلی ها شروع کردن به گفتن و تکرار شعارهایی مثل این که :

“کار” اون چیزیه که آدم انجام میده، نه صرفا محلی که بهش رفت و آمد میکنه !

خدمات تولید محتوا | با مشتری بدقلق چی کار کنیم؟

مخالف ها و موافق های دورکاری

دورکاری از همون اول هم مثل هر فرهنگ و سبک زندگی و کاری جدید، مخالف ها و موافق های خودش رو داشت .

مثلا بعضی از سازمان ها و شرکت ها از این سبک کاری جدید استقبال کردن، چون میدیدن که با این سبک کاری دیگه نیازی به هزینه های هنگفتِ گرفتن دفتر و جا و آب و یرق و … ندارن ، از طرفی هم حال خیلی از کارکنان بهتر بود، چون تو ترافیک و رفت و آمد بیخود کم تری بودن و اگر یه شرایط خاصی داشتن مثل اینکه مسئول نگه داری فرزندان شون یا افراد مسن بودن، اینجوری میتونستن با آرامش بیشتری به این وظایف شون هم برسن. از طرفی طرفداران زمین و محیط زیست هم خیلی از این نوع کار استقبال کردن، چون قطعا به خاطر کاهش رفت و آمد و  استفاده از ماشین و وسایل حمل و نقل آلودگی های محیطی کمتر میشد.

طبق آمار خبرگزاری رویترز ، از هر 5 نفر 1 نفر تو کل دنیا به دور کاری مشغوله، خصوصا تو آسیای شرقی و خاورمیانه و آمریکای لاتین

و البته جالبه که بگم اصطلاحات دورکاری و ارتبا ط از راه دور “telecommuting” , “telework”  خیلی قبل تر از زبون جک نیلز  Jack Nilles تو سال 1973 بیرون اومد و ابداع شد.

دورکاری یا کار از راه دور

4 ضلع دورکاری یا teleworking

به دور کاری از 4 جنبه باید فکر کنیم و شرایط براش بذاریم :

1- محل کار : که میتونه طبق انتخاب شخصی هر فردی هر جایی بیرون از شرکت یا سازمان باشه،

2- زمان : که میتونه برعکس کارهای سنتی کاملا متغیر و شخصی سازی شده باشه نه 8 تا 5 ای و ثابت

3- نوع ارتباط کارفرما با کارکُن  : که میتونه انواع مختلفی باشه

4- و قرارا دادهای کار ی : که میتونه ثابت و با حقوق و ثابت باشه یا پروژه ای و قرارادادی و فریلنسری

 

انواع شرکت هایی که نیروی دورکاری استخدام میکنن :

3 نوع شرکت های دور کار  داریم :

کل شرکت دورکاری هستش :

این نوع از شرکت ها و شغل ها جزو دسته ای از مجموعه ها هستن که کل شرکت از رئیس و کارمند و مشاور و … همهه ه ه ه ه ه ه ه ه ه و همه دور کار هستن و در اصل اصلا شرکت هیچ جای فیزکی ای نداره و کل تیم از راه دور با هم کار میکنن و ارتباط دارن . شرکت های تولید محتوا یا آژانس های تولید محتوا مثلا میتونن جزو این دسته باشن؛

شرکت های ثابتی که نیروی دور کار استخدام میکنن :

خیلی از شرکت ها هم هستن که خود شرکت دورکار نیست، یعنی یه محل ثابت و جای فیزیکی داره و عده ای از کارکنان مثل بعضی از مدیرها یا کارمندها در داخل مجموعه به صورت فیزیکی حضور دارن، ولی برای بعضی از پوزیشن ها و کارها نیروی دور کار استخدام میکنن . مثلا یه شرکتی ممکنه یه شرکت ساختمانی و عمرانی باشه و اکثر نیروهای فنی و مهندسی، داخل مجموعه به صورت ثابت کار کنن، اما مثلا نیرو یا نیروهایی که تو بخش محتوا کار میکنن به عنوان کارشناس تولید محتوا یا مدیر تولید محتوا یا کارشناس محتوای شبکه های اجتماعی یا ادمین شبکه های اجتماعی یا کپی رایتر یا … به صورت دور کار استخدام بشن

سوالات مصاحبه استخدام کارشناس تولید محتوا ( تَقَلُبانه)

شرکت هایی که به صورت فصلی دور کار هستن :

این شرکت ها اون شرکت هایی هستن که به صورت فصلی یا تو روزهای معینی از سال به تعدادی از نیروهاشون این امکان رو میدن که به صورت دورکار برای مجموعه کار کنن . پس قطعا این شرکت ها نوع سبک کاری غالب شون همون 8-5 ای هست اما توی فقط تعدادی از روزهای سال و فقط به بعضی از کارکنان اجازه دورکاری میدن.

 

جای کار “دورکارها  “کجاست یا از کجا کار میکنن ؟

حالا که فهمیدیم سبک کاری دورکاری چه جوریه، اولین سوال این هست که دورکارها واقعا از کجا کار میکنن ؟شما اگر امکان دورکاری داشته باشید از کجا کار می‌کنید ؟

1- کار کردن از خونه

خب مشخصا اولین جایی که به ذهن همه مون میرسه ” کار کردن از خونه  ” است دیگه . من خودم جزو اون دورکارها هستم که فقط از خونه راحت هستم که کار کنم چون تمرکز بیشتری دارم.

+++++طبق گزارش سایت Buffer  :  تو سال 2019،  84 % دورکارها از خونه شون کار میکردن ، 8% از فضای کار اشتراکی و 4 % هم کافی شاپ

اما قطعا باز برمیگردیم به اینکه تو سبک کاری دورکاری آزادی عمل و آزادی انتخاب هست و هر کسی میتونه براساس ویژگی ها و دغدغه ها و شرایط خودش مکان کار کردنش رو انتخاب کنه و این هیچ محدودیتی نداره.

2- فضای کار اشتراکی

خب همونطور که از اسمش هم پیداست فضای کار اشتراکی جاهایی هستن که آدم هایی که دورکار و فریلنسر هستن میتونن برن تو اون جاها و مثلا یه میز یا اتاقی اجاره کنن و با پرداخت یه هزینه ای به صورت ماهانه، از خدمات اونجا استفاده کنن مثل میز و صندلی و اتاق کنفرانس و اینترنت و کافی شاپ و اینجور چیزا .

حداقل تو ایران خیلی سال نیست که فضاهای کار اشتراکی مد شدن و هر روز هم داره به تعدادشون اضافه میشه .

خب مشخصا از زمانی که فریلنسری و سبک کاری دورکاری تو ایران رونق پیدا کرد، تقاضا برای همچین فضاهایی هم بیشتر شد. حالا چرا ؟

چون مشخصا بین کسایی که سبک کاری فریلنسری و پروژه ای و آزاد رو دوست دارن و میخوان خودشون رئیس خودشون باشن و ساعت کاری شون دست خودشون باشه، قطعا کسایی هستن که از تو خونه به هر دلیلی مثل سر و صدا یا تنبلی خودشون یا هر چیز دیگه ای نمی‌تونن کار کنن و حتما باید یه محیط رسمی و ادرای ای باشه، که اونا بتونن تمرکز کنن و کار کنن و از طرفی ممکنه  آدم های برونگرایی باشن که دوست دارن تو یه محیط اجتماعی باشن و با آدم ها روابط اجتماعی و کاری برقرار کنن ، اینجاست که فضای کار اشتراکی به دردشون میخوره و میتونن با اجاره یه صندلی یا میز یا یه اتاق فضای کار یه آفیس و اتاق کار جذابی برای خودشون داشته باشن.

  • مزیتی هم که این فضاهای کار اشتراکی دارن مشخصا اینترنت با سرعت بالا و سکوت بیشتر نسبت به کافی شاپ هاست .( البته طبق تجربه من این سکوت همیشه و تو همه فضاهای کار اشتراکی برقرار نیست). از طرفی شما تو فضای کار اشتراکی میتونید یه جای ثابت برای خودتون اجاره کنید و هر روز مطمئنید که روی همون میز میتونید کار کنید و آواره نمیشید،  ولی قطعا تو کافی شاپ شما میتونید بر اساس میز و صندلی ای که خالی هست جاتون رو انتخاب کنید.
  • بعضی از فضاهای کار اشتراکی یه جو خوب و سالمی دارن که وقتی وارد اون جا میشیم و میبینیم همه در حال کار هستن جوگیر میشیم که ما هم مثل بچه آدم :mrgreen: بشینیم کار کنیم اما قطعا وقتی از خونه کار میکنیم و اونم از اتاق خواب مون همه شرایط فراهمه تا از کار کردن در بریم و حواس مون به هر چیز ی پرت بشه.

3- کافی شاپ و مکان های اینجوری

من خودم به جز خونه شاید تنها جایی که تمرکز دارم برای کار کردن یه سری کافی شاپ های خاص باشه . مثلا حدودای 2 سال پیش من بعضی روزها تو هفته میرفتم باغ کتاب و تو کافه ویونای اونجا کار می‌کردم و خیل هم بهم میچسبید و برام جذاب و دوست داشتنی بود . ولی بعدها میز و صندلی های اونجا رو جمع کردن و طبقه بالا رو کردن یه فضای کار اشتراکی فکر کنم به اسم پارادایس هاب که دیگه از اون موقع برای کار اونجا نرفتم. اما اینم کلا به مود آدم و نوع کار کردنش ومیزان تمرکز لازم برای کارش بستگی داره . ممکنه خیلی ها بتونن از کافی شاپ کار کنن و خیلی ها هم نه و حواسشون هی این طرف و اون طرف پرت بشه.

تولید محتوای آموزشی یعنی چی ؟ [ شاید اون چیزی که فکر میکنید نیست ]

یه تفاوت های کوچیک بین دورکاری ، کار از خونه ، کار منعطف

شاید تو نگاه اول درو کاری، همون کار از خونه و همون کار با ساعت کاری منعطف به نظر برسه، اما تو همه جای دنیا اینا یه تفاوت های کوچیکی با هم دارن، هر چند که همه اینا میتونه برای یه نفر تو یه کار جمع بشه : مثلا من و بچه های تیم رایتینا هم دور کاریم ، هم از تو خونه کار می‌کنیم و هم ساعت کاری منعطفی داریم، ولی همه شاید این شرایط رو نداشته باشن.

دورکاری

کار از راه دور یا دورکاری همون طوری که گفتیم به هر کاری گفته میشه که خارج از فضای شرکت یاسازمان یا ادارات میتونه انجام بشه، حالا این کار میتونه فریلنسری باشه و پروژه ای، میتونه قراردای و ثابت باشه، میتونه از تو خونه انجام بشه یا هر جای دیگه، میتونه تو ساعت کاری خاصی باشه یا ساعت کاری منعطف.

کار از خونه

مشخصا فقط دسته ای از کارهای از راه دور هستن که صرفا فقط از خونه انجام میشه، که به عنوان telecommuting هم شناخته میشه یعنی کارهایی که با اینترنت و ایمیل و تلفن انجام میشن.

کار تو خونه هم میشه به صورت فریلنسری باشه یعنی شما به صورت آزاد پروژه های مختلفی از شرکت های مختلف دارید و تو خونه انجام میدید یا به صورت ثابت باشه، یعنی شما با یه شرکت قرارداد رسمی تمام وقت دارید ولی به جای حضور در دفتر شرکت از توخونه کارهاتون رو انجام میدید، این حالت تو دوران کرونا برای خیلی از مشاغل پیش اومد.

کار با ساعات کاری منعطف

این هم یه نوعی از سبک کار هست دیگه، که شما آزاد هستید ساعت کاری خودتون رو انتخاب کنید، مثلا یه نفرممکنه خروس باشه و صبح ها بازدهی خوبی داشته باشه و مغزش بهتر کار کنه و یه نفر ممکنه جُغد باشه و شب ها تمرکز بیشتری داشته باشه و بتونه بهره‌وری بیشتری داشته باشه . تو این نوع کارها انتخاب ساعت کاری به عهده خود کارکُن هست.

اما حالا چرا گفتیم این همیشه مساوی دورکاری نیست ؟ چون خیلی از شرکت ها برای اینکه بتونن نظم کاری شون ر و حفظ کنن و از طرفی آدم های مختلفی که تو جاهای مختلف دنیا برای این شرکت ها کار میکنن با هم هماهنگ بشن و تو جلسات آنلاین حضور داشته باشن ، یه ساعت کار ی مشخصی رو برای کار نیروهاشون انتخاب میکنن، که همه نیروها بایدتو اون ساعت آنلاین باشن و در صورت لزوم تو جلسات شرکت کنن و تو اون زمان کارها رو برای مدیر خودشون ارسال کنن.

پس اینارو گفتم که بگم همیشه دورکاری = کار ا از خونه = کار تو ساعت کار ی منعطف نیست!

پس بهتره همه رو با یه اسم صدا نکنیم، هر چند که الان همه فریلنسری یا آزادکاری رو = دورکاری = کار از خونه = کار منعطف و… میدونن 😐

دورکاری یا کار از خانه

Media Richness Theory نظریه راه های ارتباطی غنی در مورد دورکاری

اول ببینیم اصلا نظریه Media Richness Theory که من بهش میگم نظریه انواع راه های ارتباطی غنی چی هست ؟

این نظریه میاد میگه کدوم رسانه یا راه ارتباطی، برای انسان ها تعامل و ارتباط بهتری ایجاد میکنه و کدوم یکی کم تر

به رسانه هایی که ارتباط تو اونها بهتر و راحت تر هست و سوتفاهم ها کمتر بهشون میگه Rich یا غنی

حالا چه فاکتورهایی مهم هستن برای تعیین اینکه یه راه ارتباطی ای Rich ( غنی ) هست یا نه ؟

تعرفه تولید محتوا | چه جوری درآمدم رو از X به 1000X رسوندم؟

فاکتورهای مهم در rich بودن

بازخورد بدون واسطه و سریع Immediacy Of Feedback:

راه های ارتباطی ای که توا اونها دو فرد یا اعضای گروه تو تعامل تنگاتنگ یا نزدیک با هم هستن، از لحاظ بازخورد غنی تر از اونایی هستن که این شرایط رو در رویی و نزدیکی نیست . چون امکان انتقال بازخورد درآنِ واحد و سریع و بدون واسطه امکان پذیر هست.

نشانه ها Cues :

مشخصا هر چه قدر ابزار تعاملی بیشتری مثل بینایی ، صدا، لمس و… تو یه راه ارتباطی باشه، قطعا نتیجه تعامل غنی تر و بهتر هست.

تنوع زبانی Language Variety  :

بازم هر چه قدر تنوع لغات و  کلمات و نشانه ها و نمادها بیشتر باشه، تعامل و ارتباط بهتر و غنی تری بین آدم ها شکل میگیره.

تمرکز شخصی  Personal Focus  یا شخصی سازی تعامل :

خب هر چه قدر تعامل انسانی تر باشه و احساسات و عواطف انسانی درگیرتر باشه، اون راه ارتباطی غنی تر هست.

چند نمونه از راه های ارتباطی غنی یا Rich : [ به ترتیب کم میشن ]
  • گفتگوی چهره به چهره و حضوری
  • تماس ویدئویی از طریق اسکایپ
  • متن ها و نوشته های طولانی ( اینجا قطعا از لحاظ کلمات و نشانه ها ، یه متن میتونه غنی باشه و ارتباط خوبی شکل بگیره ولی ا زموارد دیگه نه )

و دقیقا به همین خاطر هست که خیلی موقع ها یکی از بدترین انواع ارتباط آدم ها ، کپشن های کوتاه شبکه های اجتماعی هستش که دنبال خودش قضاوت های اشتباهی رو به همراه میاره.

چه جوری نمونه تولید محتوا متنی بسازیم؟ | پورتفولیو نویسندگی

ارتباط ها توی دورکاری خوبه یا بد یا فاجعه ؟

الان که من دارم این متن رو مینویسیم و تو این زمانی که هستیم و با شرایط و امکاناتی که ما در حال حاضر داریم. شاید بتونیم بگیم بدددددددددددددددددددددددددددددد

و چون دور کاری یه راه ارتباطی غنی و Rich ای به حساب نمیاد ، میتونه پر از اشتباهات و چالش های عجیب و غریب بین اعضای تیم باشه. و از اونجایی که تعاملات و گفتگوهای چهره به چهره کمترین میزان رو تو سبک کار ی دورکاری دارن، پس قطعا ابهام های خیلی زیادی ممکنه تو جلسات و بین افراد پیش بیاد و از طرفی بازخورد گرفتن هم سریع و آنی نیست ،چون ارتباطات از طریق تلفن و ایمیل و پیام رسان هایی مثل تلگرام و واتس آپ هست.  و به خاطرتمام این چیزها و طبق نظریه ارتباطی، دورکاری از لحاظ تعاملات در حال حاضر ضعیف هست و به همین خاطر ممکنه کارها با سرعت کمتری نسبت به تعاملات چهره به چهره پیش بره .

{هر چند که حتی در این مورد هم این روزها تفاوت عقاید زیادی هست و به نظر شخصیِ من، اگر همه ما راه ها و قوانین ارتباطی و تعامل درست رو توی دورکاری یاد بگیریم قطعا میتونیم به همون اندازه جلسات حضوری بهره ور باشیم و  حتی به نظر من بیشتر . چون همه مون تجربه اینو داریم که چه قدر و چه قدر تعداد زیادی از این جلسات حضوری میتونن کسالت بار و  زمان بر و فاجعه باشن وهیچ نقش مثبتی توی پیش روی کارها نداشته باشن. چون بیشتر جلسات حضوری میدون جنگ کارفرما و پیمانکار یا مدیر و کارمند و … هست تا جلسه ای برای پیشبرد کارها. }

تئوری رضایت شغلی با 5 چیز

میگن اگه یه شغلی این 5 تا چیز رو داشته باشه کسایی که به این نوع شغل ها مشغولن احساس رضایت درونی و انگیزه کاری بیشتر و عملکرد بهتری دارن:

1-تنوع مهار ت هایی که یه شغل نیاز داره ، در صورتی که اونها هم اون مهارت ها رو داشته باشن یا سعی کنن تقویتش کنن،

2-وظایف مشخص و هویت دار ( کلا آدم ها از اینکه تو کل یه کاری تاثیرگذار باشن احساس بهتری دارن تا صرفا بخوان وظیفه خودشون رو انجام بدن)،

3- وظایف مهم و تاثیرگذار ( مشخصا هر فردی که حس کنه کاری که انجام میده روی زندگی دیگران یا سازمان به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار ه احساس بهتری داره )

4- ، استقلال ( یعنی هر فردی اگر مسئول کارهای خودش باشه و در قبال پیشرفت کردن یا نکردن کار و پروژه خودش رو مسئول بدونه و از طرفی آزادی عمل و اختیار بیشتری داشته باشه به جای اینکه کارها بهش دیکته بشه قطعا حس بهتری داره )

5-و بازخورد گرفتن ( یعنی هر فردی بتونه نتیجه کارهاش رو واضح و روشن ببینه و بفهمه

میگن از بین اینها از همه بیشتر 2 مورد آخر تاثیر گذارن یعنی استقلال و بازخورد

مشخصا توی دورکاری افراد آزادی عمل و استقلال بیشتری دارن یعنی در طول روز در صورتی که مساله شخصی ای براشون پیش بیاد، دست شون بازتر هست برای رسیدگی به این جور موارد نسبت یه ساعت کاری 8-5 ای، علاوه بر این مکان و زمان کار و حتی پوشش لباس شون و دکوراسیون اتاق کارشون و.. خیلی چیزهای دیگه دست خودشون هست و خلاصه اینکه این مورد توی دورکاری نسبت به کار حضوری پررنگ تر و بهتر هست و افراد حس بهتری رو دارن.

اما در مورد بازخورد گرفتن برعکس هست یعنی اینجا توی دروکاری این گزینه کم رنگ تر هست . مشخصا با عدم حضور فرد توی شرکت و اداره و سازمان اطلاعات کمتری از نتایج کار بهش میرسه و از طرفی هم همونطور یکه باالاتر گفتم، ممکنه به خاطر نوع ارتباط ها ابهام و کج فهمی های زیادی تو همون بازخوردها هم ایجاد بشه.

.

.

.

خلاصه اینکه حالا دور کاری خوبه یا بد ؟

شما باید دورکار بشید یا باید حضوری کار کنید ؟

هیچ کسی جز خودتون نمیتونه اب قطعیت در این مورد تصمیم بگیره، من به شخصه آدم کار 8 تا 5 ای نیستم و تمام سختی های دورکاری و فریلنسر رو به جون خریدم و خوشحالم و حالمم خوبه. شما هم باید بشینید سنگ هاتون رو با خودتون وا بِکَنید !

سوالی هم در مورد دورکاری داشتید یا اگر دوست داشتید به عنوان نویسنده دور کار تو تیم ماباشید تو کامنت ها بهم بگید .

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

[ دورکاری تولید محتوا ] -تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه!

“دیگه از فردا نیازی نیست صبح کله سحر از تختخواب گرم تون جدا بشید، تو ترافیک بمونید، تمام روز رو تو یه دفتر کار محبوس و کلی حرف از مدیرتون بخورید و تهش بشید «یه کارمند با یه حقوق بخور و نمیر » . به جاش، قراره یه شغل دورکاری پیدا کنید که هر زمان که دوست دارید از خواب بیدار بشید، با پیژامه پشت لپ تاپ و میز کار تون بشینید و همون زمان که در حال کار و پول پارو کردن هستید و فنجون قهوه تون رو هورت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت ت سر میکشید، دارید به برنامه سفر هفته بعدتون فکر می‌کنید و میرید تو رویاهای دوست داشتنی …”

عالیه … نه ؟

حتی تصورش هم قند تو دل آدم آب میکنه.

ولی باید بگم متاسفانه این تصورات در مورد دورکاری و فریلنسری و کار از خونه و… فقط تو قصه هاست.

تو همه این افسانه ها و داستان هایی که این روزا ما از دورکاری میشنویم، تنها چیزی که بزرگ میشه و تو چشم همه میاد اینه که شما تو سریع ترین زمان ممکن و ساده ترین روش ممکن میتونید با دورکاری و کار آنلاین به ثروت رویایی برسید و در کنارش به تمام لذت های زندگی تون هم برسید و در حالی که در سواحل قناری در حال آفتاب گرفتن هستید حساب بانکی تون پر بشه و….

و از اونجایی که همه ی ما کمی چاشنی تنبلی و آرزوی یک شبه ره صد ساله رفتن و پول درآوردن بدون زحمت، اونم تو خواب و نه بیداری رو داریم ساده لوحانهاین حرف ها رو باور می کنیم و فکر می‌کنیم پول در آوردن از دورکاری آنلاین به همین راحتیه و فقط می‌خوریم و می‌خوابیم و هر ثانیه پول به حسابمون واریز میشه !!

ولی من همین جا بگم که اگه تا الان همچین تصوری داشتید همین جا بریزید دور و بعد ادامه محتوا رو بخونید.

چون قرار نیست اینجا دیگه از این چیزا بشنوید. اینجا قرار با واقعیت دورکاری آنلاین و چالش ها و درددسرهاش و در کنارش هم شیرینی هاش روبرو بشیم و یاد بگیریم چه طوری میتونیم یه دورکارِ حرفه ای و پولساز باشیم.

دورکاری تولید محتوا

دورکاری چی هست ؟

دورکاری یا  teleworking ، distance working یا , working from home (WFH), work from anywhere (WFA) , Remote work ، Remote job , mobile work  ( اوووووووووووووووووووووووو چه قدر اسم داره 😀   )

 یعنی هر موقعیت کاری یا شغلی که من و شما دیگه مجبور نباشیم برای کار کردن حتما از ساعت 8 تا 5 بعد از ظهر توی یه شرکت یا دفتر یا اداره ای حضور داشته باشیم و در عوض از هر جایی میتونیم کارها رو انجام بدیم و در ازای اون کار هم حقوق مون رو بگیریم .

حالا اون جای دیگه میتونه خونه مون باشه ، کافی شاپ باشه، اتاق هتل یا هاستل یا هر جایی تو سفر باشه و.. پس از هر جایی تو این دنیا شما می‌تونیدکار کنید و در ازاش پول بگیرید و نیاز به حضور فیزیکی شما تو داخل شرکت یا سازمان رو نیست.

سبک زندگی و کاری عشایری دیجیتال digital nomad lifestyle

خیلی جالبه که  به این سبک زندگی جدید میگن digital nomad lifestyle یا زندگی عشایری دیجیتالی  .

خیلی قشنگه این عبارت یا این توصیف. نه ؟ 🙂

خب اگه دهه 60 ای باشید قطعا کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان و خانواده آقای هاشمی رو مگه میشه یادتون نیاد. همون جایی که آقای هاشمی در مورد زندگی عشایر توضیح میداد، حالا اگه مال اون دوران هم نیستید و اصلا نمی‌دونید آقای هاشمی کیه ، کتاب تعلیمات اجتماعی چیه، دیگه قطعا در مورد زندگی عشایری شنیدید ، همون کوچ‌نشین‌هایی که هیج خونه یا جای ثابتی ندارن و بر اساس تغییرات آب و هوایی از اینجا به اونجا و از اونجا به اون یکی جا و…. کوچ می‌کنن و خودشون رو محدود به زندگی تو یه جای خاص به اسم ” خونه ” نمی‌کنن . قشنگه نه ؟

حالا عشایرهای دیجیتالی هم همین جوری ان دیگه. یعنی نیازی نیست از یه جای ثابت و تو یه زمان ثابت کار کنن، بلکه میتونن از هر جایی و تو هر زمانی کارشون رو انجام بدن.

تنها وابستگی عشایرهایی دیجیتالی اگه گفتید چیه؟

——–مشخصا اینترنت———

تاریخچه دورکاری  Remote work :

اگر فکر می‌کنید دورکاری یه سبک کاری جدید متعلق به زمان کروناست سخت در اشتباهید، شاید قبلا ها آد م های کمتری با سبک زندگی خاصی دنبال دورکاری یا کار از راه دور بودن، اما بعد از  کرونا COVID-19  ، زندگی کاری آدم ها خیلی نسبت به قبل متفاوت شد و آدم های بیشتری از سر اجبار به این نوع سبک کاری رو آوردن .

با اینکه این سبک کاری برای خیلی ها تو دوران کرونا یه سبک کاری جدید بود، اما چیزی نبود که واقعا جدید باشه و خیلی از آدم ها مثل خودِ من سالهاست که داریم به همین سبک دورکاری کار می‌کنیم و پول در میاریم.

تو ویکی پدیای انگلیسی دیدم که نوشته بود : تاریخچه دورکاری ، نه خیلی قدیمیه نه خیلی جدید و به چیزی حدود سال های 1990 میلادی بر میگرده، زمانی که telecommuting به فرهنگ عامه مردم اومد و خیلی ها شروع کردن به گفتن و تکرار شعارهایی مثل این که :

“کار” اون چیزیه که آدم انجام میده، نه صرفا محلی که بهش رفت و آمد میکنه !

خدمات تولید محتوا | با مشتری بدقلق چی کار کنیم؟

مخالف ها و موافق های دورکاری

دورکاری از همون اول هم مثل هر فرهنگ و سبک زندگی و کاری جدید، مخالف ها و موافق های خودش رو داشت .

مثلا بعضی از سازمان ها و شرکت ها از این سبک کاری جدید استقبال کردن، چون میدیدن که با این سبک کاری دیگه نیازی به هزینه های هنگفتِ گرفتن دفتر و جا و آب و یرق و … ندارن ، از طرفی هم حال خیلی از کارکنان بهتر بود، چون تو ترافیک و رفت و آمد بیخود کم تری بودن و اگر یه شرایط خاصی داشتن مثل اینکه مسئول نگه داری فرزندان شون یا افراد مسن بودن، اینجوری میتونستن با آرامش بیشتری به این وظایف شون هم برسن. از طرفی طرفداران زمین و محیط زیست هم خیلی از این نوع کار استقبال کردن، چون قطعا به خاطر کاهش رفت و آمد و  استفاده از ماشین و وسایل حمل و نقل آلودگی های محیطی کمتر میشد.

طبق آمار خبرگزاری رویترز ، از هر 5 نفر 1 نفر تو کل دنیا به دور کاری مشغوله، خصوصا تو آسیای شرقی و خاورمیانه و آمریکای لاتین

و البته جالبه که بگم اصطلاحات دورکاری و ارتبا ط از راه دور “telecommuting” , “telework”  خیلی قبل تر از زبون جک نیلز  Jack Nilles تو سال 1973 بیرون اومد و ابداع شد.

دورکاری یا کار از راه دور

4 ضلع دورکاری یا teleworking

به دور کاری از 4 جنبه باید فکر کنیم و شرایط براش بذاریم :

1- محل کار : که میتونه طبق انتخاب شخصی هر فردی هر جایی بیرون از شرکت یا سازمان باشه،

2- زمان : که میتونه برعکس کارهای سنتی کاملا متغیر و شخصی سازی شده باشه نه 8 تا 5 ای و ثابت

3- نوع ارتباط کارفرما با کارکُن  : که میتونه انواع مختلفی باشه

4- و قرارا دادهای کار ی : که میتونه ثابت و با حقوق و ثابت باشه یا پروژه ای و قرارادادی و فریلنسری

 

انواع شرکت هایی که نیروی دورکاری استخدام میکنن :

3 نوع شرکت های دور کار  داریم :

کل شرکت دورکاری هستش :

این نوع از شرکت ها و شغل ها جزو دسته ای از مجموعه ها هستن که کل شرکت از رئیس و کارمند و مشاور و … همهه ه ه ه ه ه ه ه ه ه و همه دور کار هستن و در اصل اصلا شرکت هیچ جای فیزکی ای نداره و کل تیم از راه دور با هم کار میکنن و ارتباط دارن . شرکت های تولید محتوا یا آژانس های تولید محتوا مثلا میتونن جزو این دسته باشن؛

شرکت های ثابتی که نیروی دور کار استخدام میکنن :

خیلی از شرکت ها هم هستن که خود شرکت دورکار نیست، یعنی یه محل ثابت و جای فیزیکی داره و عده ای از کارکنان مثل بعضی از مدیرها یا کارمندها در داخل مجموعه به صورت فیزیکی حضور دارن، ولی برای بعضی از پوزیشن ها و کارها نیروی دور کار استخدام میکنن . مثلا یه شرکتی ممکنه یه شرکت ساختمانی و عمرانی باشه و اکثر نیروهای فنی و مهندسی، داخل مجموعه به صورت ثابت کار کنن، اما مثلا نیرو یا نیروهایی که تو بخش محتوا کار میکنن به عنوان کارشناس تولید محتوا یا مدیر تولید محتوا یا کارشناس محتوای شبکه های اجتماعی یا ادمین شبکه های اجتماعی یا کپی رایتر یا … به صورت دور کار استخدام بشن

سوالات مصاحبه استخدام کارشناس تولید محتوا ( تَقَلُبانه)

شرکت هایی که به صورت فصلی دور کار هستن :

این شرکت ها اون شرکت هایی هستن که به صورت فصلی یا تو روزهای معینی از سال به تعدادی از نیروهاشون این امکان رو میدن که به صورت دورکار برای مجموعه کار کنن . پس قطعا این شرکت ها نوع سبک کاری غالب شون همون 8-5 ای هست اما توی فقط تعدادی از روزهای سال و فقط به بعضی از کارکنان اجازه دورکاری میدن.

 

جای کار “دورکارها  “کجاست یا از کجا کار میکنن ؟

حالا که فهمیدیم سبک کاری دورکاری چه جوریه، اولین سوال این هست که دورکارها واقعا از کجا کار میکنن ؟شما اگر امکان دورکاری داشته باشید از کجا کار می‌کنید ؟

1- کار کردن از خونه

خب مشخصا اولین جایی که به ذهن همه مون میرسه ” کار کردن از خونه  ” است دیگه . من خودم جزو اون دورکارها هستم که فقط از خونه راحت هستم که کار کنم چون تمرکز بیشتری دارم.

+++++طبق گزارش سایت Buffer  :  تو سال 2019،  84 % دورکارها از خونه شون کار میکردن ، 8% از فضای کار اشتراکی و 4 % هم کافی شاپ

اما قطعا باز برمیگردیم به اینکه تو سبک کاری دورکاری آزادی عمل و آزادی انتخاب هست و هر کسی میتونه براساس ویژگی ها و دغدغه ها و شرایط خودش مکان کار کردنش رو انتخاب کنه و این هیچ محدودیتی نداره.

2- فضای کار اشتراکی

خب همونطور که از اسمش هم پیداست فضای کار اشتراکی جاهایی هستن که آدم هایی که دورکار و فریلنسر هستن میتونن برن تو اون جاها و مثلا یه میز یا اتاقی اجاره کنن و با پرداخت یه هزینه ای به صورت ماهانه، از خدمات اونجا استفاده کنن مثل میز و صندلی و اتاق کنفرانس و اینترنت و کافی شاپ و اینجور چیزا .

حداقل تو ایران خیلی سال نیست که فضاهای کار اشتراکی مد شدن و هر روز هم داره به تعدادشون اضافه میشه .

خب مشخصا از زمانی که فریلنسری و سبک کاری دورکاری تو ایران رونق پیدا کرد، تقاضا برای همچین فضاهایی هم بیشتر شد. حالا چرا ؟

چون مشخصا بین کسایی که سبک کاری فریلنسری و پروژه ای و آزاد رو دوست دارن و میخوان خودشون رئیس خودشون باشن و ساعت کاری شون دست خودشون باشه، قطعا کسایی هستن که از تو خونه به هر دلیلی مثل سر و صدا یا تنبلی خودشون یا هر چیز دیگه ای نمی‌تونن کار کنن و حتما باید یه محیط رسمی و ادرای ای باشه، که اونا بتونن تمرکز کنن و کار کنن و از طرفی ممکنه  آدم های برونگرایی باشن که دوست دارن تو یه محیط اجتماعی باشن و با آدم ها روابط اجتماعی و کاری برقرار کنن ، اینجاست که فضای کار اشتراکی به دردشون میخوره و میتونن با اجاره یه صندلی یا میز یا یه اتاق فضای کار یه آفیس و اتاق کار جذابی برای خودشون داشته باشن.

  • مزیتی هم که این فضاهای کار اشتراکی دارن مشخصا اینترنت با سرعت بالا و سکوت بیشتر نسبت به کافی شاپ هاست .( البته طبق تجربه من این سکوت همیشه و تو همه فضاهای کار اشتراکی برقرار نیست). از طرفی شما تو فضای کار اشتراکی میتونید یه جای ثابت برای خودتون اجاره کنید و هر روز مطمئنید که روی همون میز میتونید کار کنید و آواره نمیشید،  ولی قطعا تو کافی شاپ شما میتونید بر اساس میز و صندلی ای که خالی هست جاتون رو انتخاب کنید.
  • بعضی از فضاهای کار اشتراکی یه جو خوب و سالمی دارن که وقتی وارد اون جا میشیم و میبینیم همه در حال کار هستن جوگیر میشیم که ما هم مثل بچه آدم :mrgreen: بشینیم کار کنیم اما قطعا وقتی از خونه کار میکنیم و اونم از اتاق خواب مون همه شرایط فراهمه تا از کار کردن در بریم و حواس مون به هر چیز ی پرت بشه.

3- کافی شاپ و مکان های اینجوری

من خودم به جز خونه شاید تنها جایی که تمرکز دارم برای کار کردن یه سری کافی شاپ های خاص باشه . مثلا حدودای 2 سال پیش من بعضی روزها تو هفته میرفتم باغ کتاب و تو کافه ویونای اونجا کار می‌کردم و خیل هم بهم میچسبید و برام جذاب و دوست داشتنی بود . ولی بعدها میز و صندلی های اونجا رو جمع کردن و طبقه بالا رو کردن یه فضای کار اشتراکی فکر کنم به اسم پارادایس هاب که دیگه از اون موقع برای کار اونجا نرفتم. اما اینم کلا به مود آدم و نوع کار کردنش ومیزان تمرکز لازم برای کارش بستگی داره . ممکنه خیلی ها بتونن از کافی شاپ کار کنن و خیلی ها هم نه و حواسشون هی این طرف و اون طرف پرت بشه.

تولید محتوای آموزشی یعنی چی ؟ [ شاید اون چیزی که فکر میکنید نیست ]

یه تفاوت های کوچیک بین دورکاری ، کار از خونه ، کار منعطف

شاید تو نگاه اول درو کاری، همون کار از خونه و همون کار با ساعت کاری منعطف به نظر برسه، اما تو همه جای دنیا اینا یه تفاوت های کوچیکی با هم دارن، هر چند که همه اینا میتونه برای یه نفر تو یه کار جمع بشه : مثلا من و بچه های تیم رایتینا هم دور کاریم ، هم از تو خونه کار می‌کنیم و هم ساعت کاری منعطفی داریم، ولی همه شاید این شرایط رو نداشته باشن.

دورکاری

کار از راه دور یا دورکاری همون طوری که گفتیم به هر کاری گفته میشه که خارج از فضای شرکت یاسازمان یا ادارات میتونه انجام بشه، حالا این کار میتونه فریلنسری باشه و پروژه ای، میتونه قراردای و ثابت باشه، میتونه از تو خونه انجام بشه یا هر جای دیگه، میتونه تو ساعت کاری خاصی باشه یا ساعت کاری منعطف.

کار از خونه

مشخصا فقط دسته ای از کارهای از راه دور هستن که صرفا فقط از خونه انجام میشه، که به عنوان telecommuting هم شناخته میشه یعنی کارهایی که با اینترنت و ایمیل و تلفن انجام میشن.

کار تو خونه هم میشه به صورت فریلنسری باشه یعنی شما به صورت آزاد پروژه های مختلفی از شرکت های مختلف دارید و تو خونه انجام میدید یا به صورت ثابت باشه، یعنی شما با یه شرکت قرارداد رسمی تمام وقت دارید ولی به جای حضور در دفتر شرکت از توخونه کارهاتون رو انجام میدید، این حالت تو دوران کرونا برای خیلی از مشاغل پیش اومد.

کار با ساعات کاری منعطف

این هم یه نوعی از سبک کار هست دیگه، که شما آزاد هستید ساعت کاری خودتون رو انتخاب کنید، مثلا یه نفرممکنه خروس باشه و صبح ها بازدهی خوبی داشته باشه و مغزش بهتر کار کنه و یه نفر ممکنه جُغد باشه و شب ها تمرکز بیشتری داشته باشه و بتونه بهره‌وری بیشتری داشته باشه . تو این نوع کارها انتخاب ساعت کاری به عهده خود کارکُن هست.

اما حالا چرا گفتیم این همیشه مساوی دورکاری نیست ؟ چون خیلی از شرکت ها برای اینکه بتونن نظم کاری شون ر و حفظ کنن و از طرفی آدم های مختلفی که تو جاهای مختلف دنیا برای این شرکت ها کار میکنن با هم هماهنگ بشن و تو جلسات آنلاین حضور داشته باشن ، یه ساعت کار ی مشخصی رو برای کار نیروهاشون انتخاب میکنن، که همه نیروها بایدتو اون ساعت آنلاین باشن و در صورت لزوم تو جلسات شرکت کنن و تو اون زمان کارها رو برای مدیر خودشون ارسال کنن.

پس اینارو گفتم که بگم همیشه دورکاری = کار ا از خونه = کار تو ساعت کار ی منعطف نیست!

پس بهتره همه رو با یه اسم صدا نکنیم، هر چند که الان همه فریلنسری یا آزادکاری رو = دورکاری = کار از خونه = کار منعطف و… میدونن 😐

دورکاری یا کار از خانه

Media Richness Theory نظریه راه های ارتباطی غنی در مورد دورکاری

اول ببینیم اصلا نظریه Media Richness Theory که من بهش میگم نظریه انواع راه های ارتباطی غنی چی هست ؟

این نظریه میاد میگه کدوم رسانه یا راه ارتباطی، برای انسان ها تعامل و ارتباط بهتری ایجاد میکنه و کدوم یکی کم تر

به رسانه هایی که ارتباط تو اونها بهتر و راحت تر هست و سوتفاهم ها کمتر بهشون میگه Rich یا غنی

حالا چه فاکتورهایی مهم هستن برای تعیین اینکه یه راه ارتباطی ای Rich ( غنی ) هست یا نه ؟

تعرفه تولید محتوا | چه جوری درآمدم رو از X به 1000X رسوندم؟

فاکتورهای مهم در rich بودن

بازخورد بدون واسطه و سریع Immediacy Of Feedback:

راه های ارتباطی ای که توا اونها دو فرد یا اعضای گروه تو تعامل تنگاتنگ یا نزدیک با هم هستن، از لحاظ بازخورد غنی تر از اونایی هستن که این شرایط رو در رویی و نزدیکی نیست . چون امکان انتقال بازخورد درآنِ واحد و سریع و بدون واسطه امکان پذیر هست.

نشانه ها Cues :

مشخصا هر چه قدر ابزار تعاملی بیشتری مثل بینایی ، صدا، لمس و… تو یه راه ارتباطی باشه، قطعا نتیجه تعامل غنی تر و بهتر هست.

تنوع زبانی Language Variety  :

بازم هر چه قدر تنوع لغات و  کلمات و نشانه ها و نمادها بیشتر باشه، تعامل و ارتباط بهتر و غنی تری بین آدم ها شکل میگیره.

تمرکز شخصی  Personal Focus  یا شخصی سازی تعامل :

خب هر چه قدر تعامل انسانی تر باشه و احساسات و عواطف انسانی درگیرتر باشه، اون راه ارتباطی غنی تر هست.

چند نمونه از راه های ارتباطی غنی یا Rich : [ به ترتیب کم میشن ]
  • گفتگوی چهره به چهره و حضوری
  • تماس ویدئویی از طریق اسکایپ
  • متن ها و نوشته های طولانی ( اینجا قطعا از لحاظ کلمات و نشانه ها ، یه متن میتونه غنی باشه و ارتباط خوبی شکل بگیره ولی ا زموارد دیگه نه )

و دقیقا به همین خاطر هست که خیلی موقع ها یکی از بدترین انواع ارتباط آدم ها ، کپشن های کوتاه شبکه های اجتماعی هستش که دنبال خودش قضاوت های اشتباهی رو به همراه میاره.

چه جوری نمونه تولید محتوا متنی بسازیم؟ | پورتفولیو نویسندگی

ارتباط ها توی دورکاری خوبه یا بد یا فاجعه ؟

الان که من دارم این متن رو مینویسیم و تو این زمانی که هستیم و با شرایط و امکاناتی که ما در حال حاضر داریم. شاید بتونیم بگیم بدددددددددددددددددددددددددددددد

و چون دور کاری یه راه ارتباطی غنی و Rich ای به حساب نمیاد ، میتونه پر از اشتباهات و چالش های عجیب و غریب بین اعضای تیم باشه. و از اونجایی که تعاملات و گفتگوهای چهره به چهره کمترین میزان رو تو سبک کار ی دورکاری دارن، پس قطعا ابهام های خیلی زیادی ممکنه تو جلسات و بین افراد پیش بیاد و از طرفی بازخورد گرفتن هم سریع و آنی نیست ،چون ارتباطات از طریق تلفن و ایمیل و پیام رسان هایی مثل تلگرام و واتس آپ هست.  و به خاطرتمام این چیزها و طبق نظریه ارتباطی، دورکاری از لحاظ تعاملات در حال حاضر ضعیف هست و به همین خاطر ممکنه کارها با سرعت کمتری نسبت به تعاملات چهره به چهره پیش بره .

{هر چند که حتی در این مورد هم این روزها تفاوت عقاید زیادی هست و به نظر شخصیِ من، اگر همه ما راه ها و قوانین ارتباطی و تعامل درست رو توی دورکاری یاد بگیریم قطعا میتونیم به همون اندازه جلسات حضوری بهره ور باشیم و  حتی به نظر من بیشتر . چون همه مون تجربه اینو داریم که چه قدر و چه قدر تعداد زیادی از این جلسات حضوری میتونن کسالت بار و  زمان بر و فاجعه باشن وهیچ نقش مثبتی توی پیش روی کارها نداشته باشن. چون بیشتر جلسات حضوری میدون جنگ کارفرما و پیمانکار یا مدیر و کارمند و … هست تا جلسه ای برای پیشبرد کارها. }

تئوری رضایت شغلی با 5 چیز

میگن اگه یه شغلی این 5 تا چیز رو داشته باشه کسایی که به این نوع شغل ها مشغولن احساس رضایت درونی و انگیزه کاری بیشتر و عملکرد بهتری دارن:

1-تنوع مهار ت هایی که یه شغل نیاز داره ، در صورتی که اونها هم اون مهارت ها رو داشته باشن یا سعی کنن تقویتش کنن،

2-وظایف مشخص و هویت دار ( کلا آدم ها از اینکه تو کل یه کاری تاثیرگذار باشن احساس بهتری دارن تا صرفا بخوان وظیفه خودشون رو انجام بدن)،

3- وظایف مهم و تاثیرگذار ( مشخصا هر فردی که حس کنه کاری که انجام میده روی زندگی دیگران یا سازمان به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار ه احساس بهتری داره )

4- ، استقلال ( یعنی هر فردی اگر مسئول کارهای خودش باشه و در قبال پیشرفت کردن یا نکردن کار و پروژه خودش رو مسئول بدونه و از طرفی آزادی عمل و اختیار بیشتری داشته باشه به جای اینکه کارها بهش دیکته بشه قطعا حس بهتری داره )

5-و بازخورد گرفتن ( یعنی هر فردی بتونه نتیجه کارهاش رو واضح و روشن ببینه و بفهمه

میگن از بین اینها از همه بیشتر 2 مورد آخر تاثیر گذارن یعنی استقلال و بازخورد

مشخصا توی دورکاری افراد آزادی عمل و استقلال بیشتری دارن یعنی در طول روز در صورتی که مساله شخصی ای براشون پیش بیاد، دست شون بازتر هست برای رسیدگی به این جور موارد نسبت یه ساعت کاری 8-5 ای، علاوه بر این مکان و زمان کار و حتی پوشش لباس شون و دکوراسیون اتاق کارشون و.. خیلی چیزهای دیگه دست خودشون هست و خلاصه اینکه این مورد توی دورکاری نسبت به کار حضوری پررنگ تر و بهتر هست و افراد حس بهتری رو دارن.

اما در مورد بازخورد گرفتن برعکس هست یعنی اینجا توی دروکاری این گزینه کم رنگ تر هست . مشخصا با عدم حضور فرد توی شرکت و اداره و سازمان اطلاعات کمتری از نتایج کار بهش میرسه و از طرفی هم همونطور یکه باالاتر گفتم، ممکنه به خاطر نوع ارتباط ها ابهام و کج فهمی های زیادی تو همون بازخوردها هم ایجاد بشه.

.

.

.

خلاصه اینکه حالا دور کاری خوبه یا بد ؟

شما باید دورکار بشید یا باید حضوری کار کنید ؟

هیچ کسی جز خودتون نمیتونه اب قطعیت در این مورد تصمیم بگیره، من به شخصه آدم کار 8 تا 5 ای نیستم و تمام سختی های دورکاری و فریلنسر رو به جون خریدم و خوشحالم و حالمم خوبه. شما هم باید بشینید سنگ هاتون رو با خودتون وا بِکَنید !

سوالی هم در مورد دورکاری داشتید یا اگر دوست داشتید به عنوان نویسنده دور کار تو تیم ماباشید تو کامنت ها بهم بگید .

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست