چه طوری محیط کاری خودمون رو تبدیل به … کنیم !

  1. خانه
  2. مهارت‌های نرم
  3. چه طوری محیط کاری خودمون رو تبدیل به … کنیم !

می‌شه جایی مشغول به کار بود و عمر گران‌بها رو پای اون کار گذاشت اما به شرایط محیط کار بر محیط کار و تاثیری که در روحیه می‌ذاره توجه نکرد؟!

شما چنین کسی رو سراغ دارین؟

قطعا ندارین!

شاید خیلیا پنهونش کنن یا سعی کنن نادیده‌ش بگیرن اما حقیقت اینه که یکی از دغدغه‌های افراد شاغل، خصوصا اونایی که برای داشتن آرامش تلاش میکنن، این هست که بتونن جایی که کار می‌کنن هم مثل خونه شاداب و بانشاط باشن و همزمان با کاری که از سر مسئولیت‌پذیری و البته کسب درآمد انجام می‌دن، لذت هم ببرن.

به هر شغلی در هر جایی که مشغول هستین، این محیط کاری شماست که باید با بخشیدن حس آرامش، باعث بهبود نتیجه‌ی کار شما بشه.  پس هیچ وقت برای بهبود محیط کارتون و همینطور عواملی که توی این زمینه موثر هستن دیر نیست. اگه فکر می‌کنین زمانش الانه و می‌خواین قدم‌های مثبت بردارین، تصمیمتون قابل تحسینه و قراره تا چند دقیقه‌ی دیگه کلی ترفند عالی رو بشناسید که توی راه رسیدن به هدفتون به کارتون میاد!

چه عواملی در بهبود محیط کار موثر هستن؟

1 : تاثیر جادویی رابطه‌ی دوستانه کارکنان در بهبود محیط کار

چطور توی محیط کار آرامش داشه باشیم؟ احتمال داره این سوال ذهن شما رو هم مشغول کرده باشه و آرامش توی محیط کار، در اولویت‌هاتون قرار گرفته باشه.

اگه کارتون رو جایی انجام می‌دین که دوست یا همکاری کنارتون نیست و به صورت دورکاری یا فریلنسری کار می‌کنید که هیچ، اما اگه با همکارانتون تو یه محیط مشغول به کار هستین، حتما براتون خیلی اهمیت داره که هر روز با چه آدمایی سر و کار دارین و چه گفتگوهایی بینتون قراره رد و بدل بشه. طبیعتا دوست دارین با کسانی که از نظر اخلاقی شبیه به شما هستن در ارتباط باشین و حس اعتماد دوطرفه بینتون برقرار باشه و هیچ‌وقتم با هیچ‌کدوم از اونا به مشکل برنخورین. یا منطقی‌ترش اینه که دلتون می‌خواد با تمام کسانی که هر روز ملاقاتشون میکنید و ساعات زیادی رو با هم میگذرونید، سازگار باشین و به عبارتی با هم کنار بیاین، چون اگه غیر از این باشه، نمی‌تونین اون طور که باید مفید باشین و بازده کاری شما تا حد زیادی پایین میاد!

حسادت، رقابت ناسالم، بدگویی(چُغلی کردن و زیرآب زنی خودمون) و صدمه به وجهه کاری، اثرات منفی رابطه‌های ناسالمی بین همکاران هست که این روزها توی محیط های کاری خیلی دیده میشه. نتیجه این اثرات و این روابط هم فشار روحی شدیدی به شما وارد میکنه, تا جایی که بعد از یه مدت کوتاه ترجیح می‌دین شغلتونو عوض کنین تا این که بخواین مدام تحت استرس باشین!

یا حتی اگه شغل دورکاری داشته باشین هم دلتون نمی‌خواد از کارفرما بترسین یا هم‌تیمی‌هاتون تبدیل به رقبای کاری شما بشن. اصلا یکی از ویژگی‌های یه شغل سالم و سودمند اینه که سلامت ذهنی شما به خطر نیفته و از این که دارین کاری رو انجام می‌دین لذت ببرین، نه این که حرص بخورین و موهاتون رنگ دندوناتون بشه! 😀 اگه چنین وضعیتی دارین و آرامش کاری دلخواه رو ندارین، الان وقتش هست که دست به کار شید و یه تصمیم حیاتی بگیرین:

یا بهبود محیط کار یاترک شغل !

شاید فکر کنین مهربونی همیشه جواب نمی‌ده، اما شما که می‌تونین شانستون رو یه بار امتحان کنین، نه؟ چندتا کار کوچیک و ساده هست که می‌تونه مثل آب روی آتیش عمل کنه و حتی کدورت و دشمنی رو تا حدود زیادی از بین ببره.

بریم ببینیم این ترفندهای جادویی چیا هستن:

  • اول شما سلام بدین!

کاری نداره، کافیه تو سلام دادن، اونم با روی گشاده و یه لبخند قشنگ و پرانرژی پیش‌قدم بشین. نمی‌دونین طرف مقابلتون که می‌تونه همکار یا حتی کارفرمای شما باشه، با این حرکت شما چه قدر به خاطر ادب و احترامی که براش قائل هستین به وجد میاد. حسی که شما در اون ایجاد می‌کنین باعث این می‌شه که اون بخواد جبران کنه و دفعه‌ی بعدی اون اول به شما سلام، صبح به خیر بگه. هر طور شده، مثل یه حبه قند، اثر شیرینی روی اون بذارید تا جز دوست داشتن شما راهی براش باقی نمونه؛ حتی اگه تا قبل از اون خیلی از هم خوشتون نمی‌اومده.

دنبال مقصر و خطای نابخشودنی و این حرفا هم نباشین. شما فقط قراره برای بهبود محیط کار خودتون، یه ارتباط کاری مسالمت‌آمیز ایجاد کنین نه این که همکارتون رو شام دعوت کنین منزل! کسی چه میدونه, شاید این کار رو هم کردین یه روزی…

ذهن آگاهی در محیط کار { جلوگیری از هَمکارکُشی! }

  • همیشه مشورت کنین

تو زمینه‌هایی که لازمه یا فکر می‌کنین همکارتون می‌تونه تاثیر مثبت توی انجام کارها و وظایف شما بذاره، با اون مشورت کنین و از تجربه‌ها و نظرات مثبتش استفاده کنین. ممکنه بین حرفاتون بویی از حسادت و بدجنسی ببرین اما مهم نیست، قراره شما مثل خنثی‌کننده عمل کنین، هر بمبی از جنس بدجنسی و نامهربونی رو خنثی کنین و موجبات افزایش آرامش توی محیط کار رو فراهم کنین. مطمئن باشین که فقط یه دیوونه‌س که وقتی برخورد خوبی می‌بینه، با بدی جبرانش می‌کنه.

  • اوقات فراغتتون رو با همکاران بگذرونین

اگه محیط کاری شما جوریه که با چند همکار دیگه‌تون یک جا مشغول به کار هستین و اتاق‌هاتون چسبیده به هم، چه خوبه که سرگرمی و زمان استراحت بین کار رو کنار همکارانتون بگذرونین و از منزوی بودن دوری کنین. می‌تونین با هم ناهار بخورین و حتی به همدیگه غذا تعارف کنین. اصلا همین تعارف کردنه خودش حس دوستی ایجاد می‌کنه و بی‌شک به تدریج بینتون صمیمیت برقرار می‌شه.

هر کاری از دستتون برمیاد بکنین تا اعتماد و توجه دوستان کاری خودتون رو جلب کنین و یه جو صمیمانه تری به وجود بیارین. دیر یا زود، هر دو طرف باید مطمئن بشین که محیط کاری میدون جنگ نیست و همه قراره به یه هدف مشترک برسین: ایجاد موفقیت و سربلندی برای سازمان یا شرکت یا هر جایی که در اون مشغول به کار هستین.

موضوع ایجاد رابطه‌ی دوستانه بین همکاران بیشتر جاهایی مطرحه که فضا اداری هست و افراد پشت میزنشین هستن. اما مثلا اگه شما توی یه فروشگاه کار می‌کنین، اگه توی یه کافی‌شاپ یا رستوران مشغول به کارین یا توی یه کارگاه هنری نقاشی می‌کشین، خیاطی می‌کنین یا بازی‌های فکری کودکان رو طراحی می‌کنین، یا هر شغل دیگه تو هر زمینه‌ای دارین، هیچ فرقی نمیکنه باز هم لازمه که همکارانتون رو دوست داشته باشید، بهشون احترام بذارید و گاهی اگه لازم شد براشون فداکاری هم بکنید! اتفاقا خیلی از دوستی‌های پردوام و طولانی از همین جاها شروع میشه.

برای بهبود محیط کار و رضایت شغلی خودتونه که باید تلاش کنین و از سر کار رفتن فقط قسمت پول درآوردنشو نبینید. چون مهم‌تر از کسب درآمد، بودن توی محیطی هست که آرامش اونجا برقراره و هیچ خطری این آرامش شما و همکارانتون رو تهدید نمیکنه.

2: نقش پررنگ تجهیزات و اجزای محیط کاری شما در ایجاد آرامش

تا حالا شده روی صندلیتون تو محل کارتون راحت نباشین یا قیافه‌ی صندلیه اعصابتونو خرد کنه؟ یادمه دوره‌ای از زندگیم، یکی از معضلاتم این بود که با صندلیم مشکل داشتم و هر وقت می‌رفتم پشت میز و روی صندلیم می‌نشستم، کمرم شروع به درد گرفتن می‌کرد و زانوهام اذیت می‌شد. یعنی صندلیه به کل ایراد داشت و استاندارد نبود! شاید خیلی جزئی و بی‌اهمیت به نظر بیاد اما همین نکات ریز دست به دست هم می‌دن و محیط کاری شما رو براتون دلهره‌آور می‌کنن. برعکس،

اگه به جزئیات محیط کار اهمیت داده بشه،

رویای داشتن محیط کاری دل‌انگیز، به حقیقت تبدیل خواهد شد.

حتما دیدید خیلیا رو که اتاق کارشون چه قدر بی‌روح و فاقد انرژی مثبته. اینا صرفا یه میز دارن و یه صندلی پشتش که عمرشون رو پشت همین میز بی‌آلایش و گریون می‌گذرونن! خب این آدما معمولا اعتقادشون این هست که فقط کار مهمه و درست انجام شدنش.

خب در این که شکی نیست اما پس روح ما چی؟ پس تاثیر مثبت حس خوبی که از اطرافمون دریافت می‌کنیم و روی کارامون اعمال می‌کنیم چه نقشی داره؟ امیدوارم شما جزو این دسته افراد نباشین و اگرم هستین، اشکالی نداره، همین حالا دست به کار شین و واسه زیباسازی و انرژی‌بخشی به اتاق کارتون، برنامه‌ریزی کنید. نه از اون برنامه‌ریزی‌ها که همیشه انجام می‌دین! این دفعه باید تماما خلاقیت و حس عاطفی خودتون رو به کار بگیرین و مثل یه بچه که واسه خوشگل کردن اتاقش ذوق داره، با اشتیاق پیش برین.

چطور ظاهر محیط کاری خودمون رو بهتر کنیم؟

کافیه هر چیزی که بهش علاقه دارین و مایلین توی دکوراسیون داخلی اتاقتون به کار برده بشه رو تصور کنین. مبل راحتی دلخواهتون، میز کار خوش‌رنگ و کاربردیتون، یه دستگاه پخش موسیقی که توش واسه خودتون آهنگ بی‌کلام پخش کنین مثل وایت نویز (موسیقی یکنواختی که باعث افزایش تمرکز به هنگام کار می‌شه)، قاب عکس‌هایی از طبیعت یا هر چی که دیدنش بهتون آرامش می‌بخشه، فرش یا قالی مینیمال با رنگ مورد علاقه‌تون، آویز لباسی که دیگه مجبور نباشین کتتون رو از صندلی آویزون کنین و در نهایت اگه می‌خواین حسابی سنگ تموم بذارین، یه دستگاه تصفیه‌کننده هوا جهت تنفس سالم‌تر که روی میز کار قرار گرفته رو تجسم کنین و سعی کنین متوجه تاثیر مثبت این موارد توی واقعیت بشین.

شما باید وسایل غیرضروری اما خوشحال‌کننده رو برای اتاق کارتون فراهم کنین. بعد از یه مدت میبینید که چقدر سطح انرژی تون بالاتر رفته و با حس بهتری به کار کردن مشغول می‌شین. البته در راس موارد بالا، نظم و نظافت قرار داره که باید توی تک‌تک جزئیات به کار ببرین و از هیچ چیز بی‌تفاوت نگذرین.

به وسایلتون عشق بدین و در قبالش، عشق دریافت کنین

راستی یادتون نره که ایجاد حس خوب برای کسانی که وارد اتاق شما می‌شن رو هم در نظر بگیرین. می‌تونین روی میز وسط اتاق، پودر قهوه فوری یا چای کیسه‌ای به همراه یه جعبه شکلات قرار بدین و چندتا مجله و کتاب هم بذارین روی میز. دستمال کاغذی و گلدون و ساعت دیواری رو هم فراموش نکنین چون هم کاربردی هستن و هم نشون‌دهنده‌ی‌ اهمیت و احترامی که شما واسه همکاران و مراجعه‌کنندگان قائلین هستن. به مبلمان اتاق کارتون هم حسابی توجه کنین چون دور از جون مبلمان شما، هیچ‌کس دوست نداره روی یه مبل کثیف و کهنه بشینه و مطمئنا اگه به این مورد اهمیتی ندین، حس خوبی نسبت به شما نخواهند داشت!

طرز تهیه یک «چلوکتاب» خوشمزه ! ( فقط در 6 قدم ساده اولین کتاب تان را بنویسید)

قبل از این که برای اتاق کار خودتون وسیله‌ای تهیه کنین، وسایل خراب یا شکسته‌ی اتاق رو تعمیر کنین. چون خرابی وسایل هم از عواملیه که به خاطر نقص زیبایی ظاهری، انرژی منفی به شما می‌ده! میزی که شیشه‌ی شکسته داره، تلفنی که خرابه و اعصابتونو خرد می‌کنه، دستگاه گرم‌کن اتاقتون که خوب کار نمی‌کنه و خطرسازه و هر مشکلی که وسایل محیط کارتون داره رو برطرف کنین و از سالم بودن تمام جزئیات اطرافتون لذت ببرین.

درستش این هست که به خاطر رفع تشنگی مجبور نباشین از اتاق برید بیرون یا از کسی بخواین براتون آب بیاره و خودتون از آبسردکن اتاقتون استفاده کنین. و باز هم بهتر اینه که یه کشو در اختیار داشته باشین که توش پر از خوراکی‌های خوشمزه‌س یا یه یخچال کوچیک داشته باشین.

خلاصه که سعی کنین اون چه به طور مداوم بهش نیاز دارین رو توی اتاق کارتون قرار بدین و مثل خونه که همه چیز دم دسته، تا جایی که ممکنه فضا رو بهبود ببخشین، این طوری نتیجه‌ی کار کردن و حاصل زحماتتون هم خیلی خیلی عالی‌تر از زمانی هست که وقتتون رو برای فراهم کردن این جزئیات به طور روزانه به هدر می‌دین.

3: اهمیت عملکرد مدیران در ایجاد فضای مطلوب کاری

اگر مدیر هستین باید به عنوان فردی مسئولیت‌پذیر برای کارکنانتون زمان بذارید و با توجه به این نکته که کارکنان شرکت شما تنها ابزار تجاری نیستن، رفاهشون رو در کنار انتظار نتایج کاری مثبت از اونها، فراهم کنید. کار سختی قرار نیست بکنید. فقط باید دقت و وسواس به خرج بدید و همون ابتدا افرادی رو استخدام کنید که مطمئنید خوش برخورد و مسئولیت‌پذیر هستن و توانایی حفظ و بهبود رابطه دوستانه در آینده رو خواهند داشت.

این اقدام شما باعث تضمین آسایش و آرامش کارکنان، حفظ روحیه‌ی تیم و پاره نشدن زنجیره‌های دوستی و همکاری بین اون‌ها در روزها و سال‌های آتی می‌شه. همینطور در نظر داشته باشین که زمانی که کارمندی بیمار هست و نیاز به استراحت در منزل داره، باید اجازه‌ی دورکاری به هنگام بیماری رو داشته باشه و هرگز تحت فشار و استرس قرار نگیره.

قدم بعدی اینه که خوب فکر کنید و ببینید کجا و کدوم قسمت از محیط کاری شرکت، کارگاه یا مغازه‌تون نیاز به رسیدگی داره و کارمندتون اون جا راحت نیست. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در نظر بگیرین، ایجاد نور مناسب در محیط کار افراد هست. ایجاد نور طبیعی در محیط کار، روحیه‌ی مثبت کارکنان رو حفظ می‌کنه و خواب‌آلودگی رو به حداقل می‌رسونه، باعث بهبود خلق و خو می‌شه و در کل انرژی مثبت افراد رو تامین می‌کنه. پس برای افزایش تمرکز کارکنان و افزایش بهره‌وری، اگه می‌دونین که محل کار اون‌ها نور کمی داره و از داشتن پنجره‌ی بزرگ و نورگیر هم محرومه، از نورپردازی‌های جذاب و مناسب محیط کار استفاده کنین تا خستگی افراد رو کاهش و شادی و نشاط اون‌ها رو افزایش بدین.

یاد یه نفر افتادم! مدیری رو می‌شناسم که از نظر برخورد با کارکنان خشک و سرده و به خاطر کنار نذاشتن غرور، حس برتری ویژه‌ای نسبت به اون‌ها داره. هرگز با کسی گرم نمی‌گیره و از اهدافش این هست که کارمندان ازش بترسن و حساب ببرن! به خاطر اضافه‌کاری‌های افراد سخت‌کوش و انجام پروژه های موفقیت آمیز، از اون‌ها یه تشکر خشک و خالی هم نمی‌کنه و پای هیچ تقدیری در میون نیست! هیچ‌کدوم از اونا از این مدیر محترم راضی نیستن و کار کردن در اون شرکت براشون یه عذاب بزرگه. اگر شما یه مدیر هستین، تو این زمینه چطور عمل می‌کنین؟ صمیمی و مهربون؟ یا خشک و مستبد؟ حتما می‌دونین که برای بهبود محیط کاری شرکت، کدوم یکی از این دو دسته باید باشین و برای پرورش کدوم باید تلاش کنین…

در آخر، به عنوان کسی که برای دکوراسیون داخلی محیط کاری تصمیم می‌گیره، باید سه نکته‌ی ارزشمند رو هم در نظر بگیرین:

  • فراهم کردن امکانات موردنیاز و کاربردی برای کارکنان؛

دسترسی به ضروری‌ترین امکانات و وسایل در محیط کار رو اولویت قرار بدین. مثل صندلی‌های استاندارد، کمد و قفسه، میز کار مناسب و باکیفیت، فضای اختصاصی هر کارمند که با دیگری تداخل نداشته باشه (تامین حریم خصوصی افراد)، دستگاه‌های دیجیتالی به روز مثل کامپیوتر یا پرینتر، امکانات گرمایشی یا خنک‌کننده هوا، دستگاه آبسردکن، بوفه، فضا و میز و صندلی مناسب برای صرف غذا، اسباب سرگرمی برای کارکنان مثل کتابخونه یا ایجاد مکانی برای استفاده از فوتبال‌دستی و هر چیزی که یه کارمند در طول روز باهاش سر و کار داره و بهش نیازمنده.

امکانات مربوط به سرویس بهداشتی هم خیلی بااهمیته. روشویی‌های استاندارد و تمیز، توالت استاندارد و به تعداد کافی، تهویه‌ای که درست کار کنه، دستمال کاغذی، خشک‌کن و آینه‌های بزرگ و سالم رو برای کارکنان فراهم کنین. نکته‌‌ی حائز اهمیتی که وجود داره، موارد مربوط به حفظ بهداشت سرویس بهداشتی هست. اگه این قسمت از نظر نظافت دچار نقص باشه، افرادی که اون جا هستن از محل کارشون رضایت کافی نخواهند داشت و البته خود افراد هم در حفظ بهداشت و نظافت محل کار باید کوشا باشن.

  • استفاده از رنگ‌های گرم و آرام‌بخش در دکوراسیون داخلی محیط کار؛

به هیچ‌وجه محیط رو تماما سفید نکنید، از رنگ مشکی واسه دیوارها استفاده نکنید و کاغذدیواری‌های شلوغ‌پلوغ که بیش از حد گلگلی هستن رو هم کنار بذارید! رنگ‌های نشاط‌ بخش رو بشناسید و ازشون استفاده کنید. اصل سادگی رو فراموش نکنید و مبنای هر اقدامی مربوط به این زمینه رو بر ایجاد حس آرامش قرار بدین نه چیز دیگه‌ای.

می‌تونین از رنگ‌های گرم مثل کرم، قهوه‌ای، شیری، زرد و سبز استفاده کنین. این رنگا واقعا جادو می‌کنن و حس گرمی و صمیمیت در آدمها ایجاد می‌کنن.

  • مشورت با اعضای مجموعه و توافق با تمام اعضا؛

باید بگم این بخش از دوتای بالایی مهم‌تره. چون مشورت کردن و نظرخواهی کردنه که در نهایت به نتیجه‌ی مطلوب برای همه ختم می‌شه. نظر کارکنان رو ثبت کنین و برای هر اقدامی که  جهت بهبود محیط کار میخواید انجام بدید, از پیشنهادات و درخواست‌های ثبت شده بهره بگیرید. این کار شما علاوه بر تحقق هدفی که برای بهبود فضای کاری دارین، باعث ایجاد حس ارزش در کارکنان می‌شه و این خودش نوعی قدم بزرگ برای جلب رضایت و خرسندی اعضای مجموعه‌ شما به حساب میاد.

بهبود محیط کار از موارد ضروری هست که اگه نادیده بگیریمش، نتایج منفی اون به مرور توی روحیه و عملکرد ما نمایان می‌شه. متقابلا اگه براش تلاش کنیم و برنامه بچینیم، از نتایج مثبتی که به همراه داره، بی‌نصیب نمی‌مونیم. پس،

محیط کار

شما همین حالا به یه چالش دعوتین:

اگه از صمیم قلب دوست دارین یکی از بزرگ‌ترین قدم‌های مثبت در حوزه کاری خودتون رو بردارین، وقتشه که وارد عمل شین و اسباب خوشحالی، نیرومندی و رضایت توی محیط کار رو برای خودتون فراهم کنین. ابزار رسیدن به تمام اهداف فقط یه چیزه که توی هر زمینه‌ای کارسازه: خود شما! الانم خودِ خودتون از محیط کاری فعلیتون عکس بگیرین و بعد کم‌کم شرایط و جزئیاتش رو با استفاده از روش‌هایی که بلدین بهبود ببخشین. وقتی آماده شد، مجددا عکس بگیرین و اگه دلتون واسه عکس دوم رفت، یه جایزه واسه خودتون بخرین.

دوره یادگیری تولید محتوا با مربی

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

چه طوری محیط کاری خودمون رو تبدیل به … کنیم !

می‌شه جایی مشغول به کار بود و عمر گران‌بها رو پای اون کار گذاشت اما به شرایط محیط کار بر محیط کار و تاثیری که در روحیه می‌ذاره توجه نکرد؟!

شما چنین کسی رو سراغ دارین؟

قطعا ندارین!

شاید خیلیا پنهونش کنن یا سعی کنن نادیده‌ش بگیرن اما حقیقت اینه که یکی از دغدغه‌های افراد شاغل، خصوصا اونایی که برای داشتن آرامش تلاش میکنن، این هست که بتونن جایی که کار می‌کنن هم مثل خونه شاداب و بانشاط باشن و همزمان با کاری که از سر مسئولیت‌پذیری و البته کسب درآمد انجام می‌دن، لذت هم ببرن.

به هر شغلی در هر جایی که مشغول هستین، این محیط کاری شماست که باید با بخشیدن حس آرامش، باعث بهبود نتیجه‌ی کار شما بشه.  پس هیچ وقت برای بهبود محیط کارتون و همینطور عواملی که توی این زمینه موثر هستن دیر نیست. اگه فکر می‌کنین زمانش الانه و می‌خواین قدم‌های مثبت بردارین، تصمیمتون قابل تحسینه و قراره تا چند دقیقه‌ی دیگه کلی ترفند عالی رو بشناسید که توی راه رسیدن به هدفتون به کارتون میاد!

چه عواملی در بهبود محیط کار موثر هستن؟

1 : تاثیر جادویی رابطه‌ی دوستانه کارکنان در بهبود محیط کار

چطور توی محیط کار آرامش داشه باشیم؟ احتمال داره این سوال ذهن شما رو هم مشغول کرده باشه و آرامش توی محیط کار، در اولویت‌هاتون قرار گرفته باشه.

اگه کارتون رو جایی انجام می‌دین که دوست یا همکاری کنارتون نیست و به صورت دورکاری یا فریلنسری کار می‌کنید که هیچ، اما اگه با همکارانتون تو یه محیط مشغول به کار هستین، حتما براتون خیلی اهمیت داره که هر روز با چه آدمایی سر و کار دارین و چه گفتگوهایی بینتون قراره رد و بدل بشه. طبیعتا دوست دارین با کسانی که از نظر اخلاقی شبیه به شما هستن در ارتباط باشین و حس اعتماد دوطرفه بینتون برقرار باشه و هیچ‌وقتم با هیچ‌کدوم از اونا به مشکل برنخورین. یا منطقی‌ترش اینه که دلتون می‌خواد با تمام کسانی که هر روز ملاقاتشون میکنید و ساعات زیادی رو با هم میگذرونید، سازگار باشین و به عبارتی با هم کنار بیاین، چون اگه غیر از این باشه، نمی‌تونین اون طور که باید مفید باشین و بازده کاری شما تا حد زیادی پایین میاد!

حسادت، رقابت ناسالم، بدگویی(چُغلی کردن و زیرآب زنی خودمون) و صدمه به وجهه کاری، اثرات منفی رابطه‌های ناسالمی بین همکاران هست که این روزها توی محیط های کاری خیلی دیده میشه. نتیجه این اثرات و این روابط هم فشار روحی شدیدی به شما وارد میکنه, تا جایی که بعد از یه مدت کوتاه ترجیح می‌دین شغلتونو عوض کنین تا این که بخواین مدام تحت استرس باشین!

یا حتی اگه شغل دورکاری داشته باشین هم دلتون نمی‌خواد از کارفرما بترسین یا هم‌تیمی‌هاتون تبدیل به رقبای کاری شما بشن. اصلا یکی از ویژگی‌های یه شغل سالم و سودمند اینه که سلامت ذهنی شما به خطر نیفته و از این که دارین کاری رو انجام می‌دین لذت ببرین، نه این که حرص بخورین و موهاتون رنگ دندوناتون بشه! 😀 اگه چنین وضعیتی دارین و آرامش کاری دلخواه رو ندارین، الان وقتش هست که دست به کار شید و یه تصمیم حیاتی بگیرین:

یا بهبود محیط کار یاترک شغل !

شاید فکر کنین مهربونی همیشه جواب نمی‌ده، اما شما که می‌تونین شانستون رو یه بار امتحان کنین، نه؟ چندتا کار کوچیک و ساده هست که می‌تونه مثل آب روی آتیش عمل کنه و حتی کدورت و دشمنی رو تا حدود زیادی از بین ببره.

بریم ببینیم این ترفندهای جادویی چیا هستن:

  • اول شما سلام بدین!

کاری نداره، کافیه تو سلام دادن، اونم با روی گشاده و یه لبخند قشنگ و پرانرژی پیش‌قدم بشین. نمی‌دونین طرف مقابلتون که می‌تونه همکار یا حتی کارفرمای شما باشه، با این حرکت شما چه قدر به خاطر ادب و احترامی که براش قائل هستین به وجد میاد. حسی که شما در اون ایجاد می‌کنین باعث این می‌شه که اون بخواد جبران کنه و دفعه‌ی بعدی اون اول به شما سلام، صبح به خیر بگه. هر طور شده، مثل یه حبه قند، اثر شیرینی روی اون بذارید تا جز دوست داشتن شما راهی براش باقی نمونه؛ حتی اگه تا قبل از اون خیلی از هم خوشتون نمی‌اومده.

دنبال مقصر و خطای نابخشودنی و این حرفا هم نباشین. شما فقط قراره برای بهبود محیط کار خودتون، یه ارتباط کاری مسالمت‌آمیز ایجاد کنین نه این که همکارتون رو شام دعوت کنین منزل! کسی چه میدونه, شاید این کار رو هم کردین یه روزی…

ذهن آگاهی در محیط کار { جلوگیری از هَمکارکُشی! }

  • همیشه مشورت کنین

تو زمینه‌هایی که لازمه یا فکر می‌کنین همکارتون می‌تونه تاثیر مثبت توی انجام کارها و وظایف شما بذاره، با اون مشورت کنین و از تجربه‌ها و نظرات مثبتش استفاده کنین. ممکنه بین حرفاتون بویی از حسادت و بدجنسی ببرین اما مهم نیست، قراره شما مثل خنثی‌کننده عمل کنین، هر بمبی از جنس بدجنسی و نامهربونی رو خنثی کنین و موجبات افزایش آرامش توی محیط کار رو فراهم کنین. مطمئن باشین که فقط یه دیوونه‌س که وقتی برخورد خوبی می‌بینه، با بدی جبرانش می‌کنه.

  • اوقات فراغتتون رو با همکاران بگذرونین

اگه محیط کاری شما جوریه که با چند همکار دیگه‌تون یک جا مشغول به کار هستین و اتاق‌هاتون چسبیده به هم، چه خوبه که سرگرمی و زمان استراحت بین کار رو کنار همکارانتون بگذرونین و از منزوی بودن دوری کنین. می‌تونین با هم ناهار بخورین و حتی به همدیگه غذا تعارف کنین. اصلا همین تعارف کردنه خودش حس دوستی ایجاد می‌کنه و بی‌شک به تدریج بینتون صمیمیت برقرار می‌شه.

هر کاری از دستتون برمیاد بکنین تا اعتماد و توجه دوستان کاری خودتون رو جلب کنین و یه جو صمیمانه تری به وجود بیارین. دیر یا زود، هر دو طرف باید مطمئن بشین که محیط کاری میدون جنگ نیست و همه قراره به یه هدف مشترک برسین: ایجاد موفقیت و سربلندی برای سازمان یا شرکت یا هر جایی که در اون مشغول به کار هستین.

موضوع ایجاد رابطه‌ی دوستانه بین همکاران بیشتر جاهایی مطرحه که فضا اداری هست و افراد پشت میزنشین هستن. اما مثلا اگه شما توی یه فروشگاه کار می‌کنین، اگه توی یه کافی‌شاپ یا رستوران مشغول به کارین یا توی یه کارگاه هنری نقاشی می‌کشین، خیاطی می‌کنین یا بازی‌های فکری کودکان رو طراحی می‌کنین، یا هر شغل دیگه تو هر زمینه‌ای دارین، هیچ فرقی نمیکنه باز هم لازمه که همکارانتون رو دوست داشته باشید، بهشون احترام بذارید و گاهی اگه لازم شد براشون فداکاری هم بکنید! اتفاقا خیلی از دوستی‌های پردوام و طولانی از همین جاها شروع میشه.

برای بهبود محیط کار و رضایت شغلی خودتونه که باید تلاش کنین و از سر کار رفتن فقط قسمت پول درآوردنشو نبینید. چون مهم‌تر از کسب درآمد، بودن توی محیطی هست که آرامش اونجا برقراره و هیچ خطری این آرامش شما و همکارانتون رو تهدید نمیکنه.

2: نقش پررنگ تجهیزات و اجزای محیط کاری شما در ایجاد آرامش

تا حالا شده روی صندلیتون تو محل کارتون راحت نباشین یا قیافه‌ی صندلیه اعصابتونو خرد کنه؟ یادمه دوره‌ای از زندگیم، یکی از معضلاتم این بود که با صندلیم مشکل داشتم و هر وقت می‌رفتم پشت میز و روی صندلیم می‌نشستم، کمرم شروع به درد گرفتن می‌کرد و زانوهام اذیت می‌شد. یعنی صندلیه به کل ایراد داشت و استاندارد نبود! شاید خیلی جزئی و بی‌اهمیت به نظر بیاد اما همین نکات ریز دست به دست هم می‌دن و محیط کاری شما رو براتون دلهره‌آور می‌کنن. برعکس،

اگه به جزئیات محیط کار اهمیت داده بشه،

رویای داشتن محیط کاری دل‌انگیز، به حقیقت تبدیل خواهد شد.

حتما دیدید خیلیا رو که اتاق کارشون چه قدر بی‌روح و فاقد انرژی مثبته. اینا صرفا یه میز دارن و یه صندلی پشتش که عمرشون رو پشت همین میز بی‌آلایش و گریون می‌گذرونن! خب این آدما معمولا اعتقادشون این هست که فقط کار مهمه و درست انجام شدنش.

خب در این که شکی نیست اما پس روح ما چی؟ پس تاثیر مثبت حس خوبی که از اطرافمون دریافت می‌کنیم و روی کارامون اعمال می‌کنیم چه نقشی داره؟ امیدوارم شما جزو این دسته افراد نباشین و اگرم هستین، اشکالی نداره، همین حالا دست به کار شین و واسه زیباسازی و انرژی‌بخشی به اتاق کارتون، برنامه‌ریزی کنید. نه از اون برنامه‌ریزی‌ها که همیشه انجام می‌دین! این دفعه باید تماما خلاقیت و حس عاطفی خودتون رو به کار بگیرین و مثل یه بچه که واسه خوشگل کردن اتاقش ذوق داره، با اشتیاق پیش برین.

چطور ظاهر محیط کاری خودمون رو بهتر کنیم؟

کافیه هر چیزی که بهش علاقه دارین و مایلین توی دکوراسیون داخلی اتاقتون به کار برده بشه رو تصور کنین. مبل راحتی دلخواهتون، میز کار خوش‌رنگ و کاربردیتون، یه دستگاه پخش موسیقی که توش واسه خودتون آهنگ بی‌کلام پخش کنین مثل وایت نویز (موسیقی یکنواختی که باعث افزایش تمرکز به هنگام کار می‌شه)، قاب عکس‌هایی از طبیعت یا هر چی که دیدنش بهتون آرامش می‌بخشه، فرش یا قالی مینیمال با رنگ مورد علاقه‌تون، آویز لباسی که دیگه مجبور نباشین کتتون رو از صندلی آویزون کنین و در نهایت اگه می‌خواین حسابی سنگ تموم بذارین، یه دستگاه تصفیه‌کننده هوا جهت تنفس سالم‌تر که روی میز کار قرار گرفته رو تجسم کنین و سعی کنین متوجه تاثیر مثبت این موارد توی واقعیت بشین.

شما باید وسایل غیرضروری اما خوشحال‌کننده رو برای اتاق کارتون فراهم کنین. بعد از یه مدت میبینید که چقدر سطح انرژی تون بالاتر رفته و با حس بهتری به کار کردن مشغول می‌شین. البته در راس موارد بالا، نظم و نظافت قرار داره که باید توی تک‌تک جزئیات به کار ببرین و از هیچ چیز بی‌تفاوت نگذرین.

به وسایلتون عشق بدین و در قبالش، عشق دریافت کنین

راستی یادتون نره که ایجاد حس خوب برای کسانی که وارد اتاق شما می‌شن رو هم در نظر بگیرین. می‌تونین روی میز وسط اتاق، پودر قهوه فوری یا چای کیسه‌ای به همراه یه جعبه شکلات قرار بدین و چندتا مجله و کتاب هم بذارین روی میز. دستمال کاغذی و گلدون و ساعت دیواری رو هم فراموش نکنین چون هم کاربردی هستن و هم نشون‌دهنده‌ی‌ اهمیت و احترامی که شما واسه همکاران و مراجعه‌کنندگان قائلین هستن. به مبلمان اتاق کارتون هم حسابی توجه کنین چون دور از جون مبلمان شما، هیچ‌کس دوست نداره روی یه مبل کثیف و کهنه بشینه و مطمئنا اگه به این مورد اهمیتی ندین، حس خوبی نسبت به شما نخواهند داشت!

طرز تهیه یک «چلوکتاب» خوشمزه ! ( فقط در 6 قدم ساده اولین کتاب تان را بنویسید)

قبل از این که برای اتاق کار خودتون وسیله‌ای تهیه کنین، وسایل خراب یا شکسته‌ی اتاق رو تعمیر کنین. چون خرابی وسایل هم از عواملیه که به خاطر نقص زیبایی ظاهری، انرژی منفی به شما می‌ده! میزی که شیشه‌ی شکسته داره، تلفنی که خرابه و اعصابتونو خرد می‌کنه، دستگاه گرم‌کن اتاقتون که خوب کار نمی‌کنه و خطرسازه و هر مشکلی که وسایل محیط کارتون داره رو برطرف کنین و از سالم بودن تمام جزئیات اطرافتون لذت ببرین.

درستش این هست که به خاطر رفع تشنگی مجبور نباشین از اتاق برید بیرون یا از کسی بخواین براتون آب بیاره و خودتون از آبسردکن اتاقتون استفاده کنین. و باز هم بهتر اینه که یه کشو در اختیار داشته باشین که توش پر از خوراکی‌های خوشمزه‌س یا یه یخچال کوچیک داشته باشین.

خلاصه که سعی کنین اون چه به طور مداوم بهش نیاز دارین رو توی اتاق کارتون قرار بدین و مثل خونه که همه چیز دم دسته، تا جایی که ممکنه فضا رو بهبود ببخشین، این طوری نتیجه‌ی کار کردن و حاصل زحماتتون هم خیلی خیلی عالی‌تر از زمانی هست که وقتتون رو برای فراهم کردن این جزئیات به طور روزانه به هدر می‌دین.

3: اهمیت عملکرد مدیران در ایجاد فضای مطلوب کاری

اگر مدیر هستین باید به عنوان فردی مسئولیت‌پذیر برای کارکنانتون زمان بذارید و با توجه به این نکته که کارکنان شرکت شما تنها ابزار تجاری نیستن، رفاهشون رو در کنار انتظار نتایج کاری مثبت از اونها، فراهم کنید. کار سختی قرار نیست بکنید. فقط باید دقت و وسواس به خرج بدید و همون ابتدا افرادی رو استخدام کنید که مطمئنید خوش برخورد و مسئولیت‌پذیر هستن و توانایی حفظ و بهبود رابطه دوستانه در آینده رو خواهند داشت.

این اقدام شما باعث تضمین آسایش و آرامش کارکنان، حفظ روحیه‌ی تیم و پاره نشدن زنجیره‌های دوستی و همکاری بین اون‌ها در روزها و سال‌های آتی می‌شه. همینطور در نظر داشته باشین که زمانی که کارمندی بیمار هست و نیاز به استراحت در منزل داره، باید اجازه‌ی دورکاری به هنگام بیماری رو داشته باشه و هرگز تحت فشار و استرس قرار نگیره.

قدم بعدی اینه که خوب فکر کنید و ببینید کجا و کدوم قسمت از محیط کاری شرکت، کارگاه یا مغازه‌تون نیاز به رسیدگی داره و کارمندتون اون جا راحت نیست. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در نظر بگیرین، ایجاد نور مناسب در محیط کار افراد هست. ایجاد نور طبیعی در محیط کار، روحیه‌ی مثبت کارکنان رو حفظ می‌کنه و خواب‌آلودگی رو به حداقل می‌رسونه، باعث بهبود خلق و خو می‌شه و در کل انرژی مثبت افراد رو تامین می‌کنه. پس برای افزایش تمرکز کارکنان و افزایش بهره‌وری، اگه می‌دونین که محل کار اون‌ها نور کمی داره و از داشتن پنجره‌ی بزرگ و نورگیر هم محرومه، از نورپردازی‌های جذاب و مناسب محیط کار استفاده کنین تا خستگی افراد رو کاهش و شادی و نشاط اون‌ها رو افزایش بدین.

یاد یه نفر افتادم! مدیری رو می‌شناسم که از نظر برخورد با کارکنان خشک و سرده و به خاطر کنار نذاشتن غرور، حس برتری ویژه‌ای نسبت به اون‌ها داره. هرگز با کسی گرم نمی‌گیره و از اهدافش این هست که کارمندان ازش بترسن و حساب ببرن! به خاطر اضافه‌کاری‌های افراد سخت‌کوش و انجام پروژه های موفقیت آمیز، از اون‌ها یه تشکر خشک و خالی هم نمی‌کنه و پای هیچ تقدیری در میون نیست! هیچ‌کدوم از اونا از این مدیر محترم راضی نیستن و کار کردن در اون شرکت براشون یه عذاب بزرگه. اگر شما یه مدیر هستین، تو این زمینه چطور عمل می‌کنین؟ صمیمی و مهربون؟ یا خشک و مستبد؟ حتما می‌دونین که برای بهبود محیط کاری شرکت، کدوم یکی از این دو دسته باید باشین و برای پرورش کدوم باید تلاش کنین…

در آخر، به عنوان کسی که برای دکوراسیون داخلی محیط کاری تصمیم می‌گیره، باید سه نکته‌ی ارزشمند رو هم در نظر بگیرین:

  • فراهم کردن امکانات موردنیاز و کاربردی برای کارکنان؛

دسترسی به ضروری‌ترین امکانات و وسایل در محیط کار رو اولویت قرار بدین. مثل صندلی‌های استاندارد، کمد و قفسه، میز کار مناسب و باکیفیت، فضای اختصاصی هر کارمند که با دیگری تداخل نداشته باشه (تامین حریم خصوصی افراد)، دستگاه‌های دیجیتالی به روز مثل کامپیوتر یا پرینتر، امکانات گرمایشی یا خنک‌کننده هوا، دستگاه آبسردکن، بوفه، فضا و میز و صندلی مناسب برای صرف غذا، اسباب سرگرمی برای کارکنان مثل کتابخونه یا ایجاد مکانی برای استفاده از فوتبال‌دستی و هر چیزی که یه کارمند در طول روز باهاش سر و کار داره و بهش نیازمنده.

امکانات مربوط به سرویس بهداشتی هم خیلی بااهمیته. روشویی‌های استاندارد و تمیز، توالت استاندارد و به تعداد کافی، تهویه‌ای که درست کار کنه، دستمال کاغذی، خشک‌کن و آینه‌های بزرگ و سالم رو برای کارکنان فراهم کنین. نکته‌‌ی حائز اهمیتی که وجود داره، موارد مربوط به حفظ بهداشت سرویس بهداشتی هست. اگه این قسمت از نظر نظافت دچار نقص باشه، افرادی که اون جا هستن از محل کارشون رضایت کافی نخواهند داشت و البته خود افراد هم در حفظ بهداشت و نظافت محل کار باید کوشا باشن.

  • استفاده از رنگ‌های گرم و آرام‌بخش در دکوراسیون داخلی محیط کار؛

به هیچ‌وجه محیط رو تماما سفید نکنید، از رنگ مشکی واسه دیوارها استفاده نکنید و کاغذدیواری‌های شلوغ‌پلوغ که بیش از حد گلگلی هستن رو هم کنار بذارید! رنگ‌های نشاط‌ بخش رو بشناسید و ازشون استفاده کنید. اصل سادگی رو فراموش نکنید و مبنای هر اقدامی مربوط به این زمینه رو بر ایجاد حس آرامش قرار بدین نه چیز دیگه‌ای.

می‌تونین از رنگ‌های گرم مثل کرم، قهوه‌ای، شیری، زرد و سبز استفاده کنین. این رنگا واقعا جادو می‌کنن و حس گرمی و صمیمیت در آدمها ایجاد می‌کنن.

  • مشورت با اعضای مجموعه و توافق با تمام اعضا؛

باید بگم این بخش از دوتای بالایی مهم‌تره. چون مشورت کردن و نظرخواهی کردنه که در نهایت به نتیجه‌ی مطلوب برای همه ختم می‌شه. نظر کارکنان رو ثبت کنین و برای هر اقدامی که  جهت بهبود محیط کار میخواید انجام بدید, از پیشنهادات و درخواست‌های ثبت شده بهره بگیرید. این کار شما علاوه بر تحقق هدفی که برای بهبود فضای کاری دارین، باعث ایجاد حس ارزش در کارکنان می‌شه و این خودش نوعی قدم بزرگ برای جلب رضایت و خرسندی اعضای مجموعه‌ شما به حساب میاد.

بهبود محیط کار از موارد ضروری هست که اگه نادیده بگیریمش، نتایج منفی اون به مرور توی روحیه و عملکرد ما نمایان می‌شه. متقابلا اگه براش تلاش کنیم و برنامه بچینیم، از نتایج مثبتی که به همراه داره، بی‌نصیب نمی‌مونیم. پس،

محیط کار

شما همین حالا به یه چالش دعوتین:

اگه از صمیم قلب دوست دارین یکی از بزرگ‌ترین قدم‌های مثبت در حوزه کاری خودتون رو بردارین، وقتشه که وارد عمل شین و اسباب خوشحالی، نیرومندی و رضایت توی محیط کار رو برای خودتون فراهم کنین. ابزار رسیدن به تمام اهداف فقط یه چیزه که توی هر زمینه‌ای کارسازه: خود شما! الانم خودِ خودتون از محیط کاری فعلیتون عکس بگیرین و بعد کم‌کم شرایط و جزئیاتش رو با استفاده از روش‌هایی که بلدین بهبود ببخشین. وقتی آماده شد، مجددا عکس بگیرین و اگه دلتون واسه عکس دوم رفت، یه جایزه واسه خودتون بخرین.

دوره یادگیری تولید محتوا با مربی
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست