تولید محتوا برای محصول [ اینارو حتما بنویسید]

  1. خانه
  2. الگوها و قالب های محتوایی
  3. تولید محتوا برای محصول [ اینارو حتما بنویسید]

برای تولید محتوا برای محصول به صورت “حرفه ای”

لاف نزنید !

بله با شمام دیگه !

باور کنید دیگه دوران ما “بهترین” و  ” اولین ” و “با کیفیت ترین” و “خارق العاده ترین” و …. هر چی ” ترین ” هاست گذشته .

الان دیگه دوران داستان گویی جذاب و حرف زدن رُک و پوست کنده با مخاطب در مورد محصول یا خدمات مونه.

اضافه بر اینکه شاید شما بتونیدبا عکاسی و تصویرهای حرفه ای از محصول مشتری رو جذب کنید که به صفحه فروش اون محصول بیاد و کلی هم به به و چه چه بگه اما فقط با یه متن جذاب و تاثیرگذار تو صفحه محصول هست که میتونید ______بفروشید_____

 

شما تو صفحه محصول تون باید حداقل به این دو تا سوال مهم جواب بدید :

  • چرا اصلا مشتری به این محصول نیاز داره؟
  • چرا باید این محصول رو از شما بخره؟

مشخصا یه صفحه محصول استاندارد از یه سری اجزای اصلی مثل عکس از محصول، توضیحات مربوط به ویژگی های ظاهری و فنی و فیزیکی محصول مثل ابعاد و اندازه و رنگ و اینها تشکیل شده که انقدر واضح هست ضروروت حضور اینا برای محصول نویسی که ازش میگذریم. به جاش میرم سراغ اون بخش هایی که ممکنه بهش کمتر توجه بشه.

تولید محتوا برای محصول با داستان گویی

اصلا مگه داریم، مگه میشه جایی رو توی تولید محتوا پیدا کنید که داستان‌ها به کمک ما نیان ؟!

تولید محتوای محصول هم از همون جاهاست که بر عکس تصور اشتباه خیلی ها که فکر میکنن باید این صفحه رو پُر کنن از ویژگی های ریز و درشت و عجیب و غریب محصول‌شون تا مخاطب جذب محصول شون بشه، اتفاقا باید فضا رو ببریم سمت داستانی و احساسی تا مخاطب رو همدل و همراه خودمون و محصول مون بکنیم.

دیدید این اینفلوئنسرهای اینستاگرامی چی جوری یه محصولی رو تبلیغ میکنن؟

مثلا یه روز صبح بلند میشن از خواب و شروع میکنن تو استوری ها درد و دل کردن با مخاطب که :

” دست رو دلم نذارید که خون‌ه ! یادتونه چند روز پیش گفتم تولد یاسی جون یکی از دوست های صمیمیم نزدیکه؟ خب پریشب بود دیگه ولی من نتونستم برم 😥  میدونید چرا ؟ چون تا اومدم اون پیرهن زرد خوشگلم رو بپوشم، هر کاری کردم از یه جایی به بعد دیگه بالا نمی رفت ، از اونجایی که هیچ گزینه دیگه ای نداشتم، سعی کردم بدنم رو مثل یه سوسکی که میخواد از زیر یه درز باریک رد بشه، انواع و اقسام کش و قوس بدم تا بلکه این پیرهن لعنتی اندازم بشه و بره بالا و حداقل زیپش بسته بشه. همین‌جوری در حال تلاش کردن بودم که یه دفعه یه صدای تقققققققققققققققق اومدم و پیرهن زردِ خوشگلم از وسط نصف شد…. سرتون رو درد نیارم اون شب به جای مهمونی یاسی جون، تا خود صبح گریه کردم. اما با یه خبر خوب اومدم پیش تون و اونم اینکه از دیروز رژیم میمومی رو شروع کردم که بهم قول دادن تا عید 20 کیلو کم کنم . به نظرم شما هم امتحان کنید اینم لینکش : mimomi.com”

حالا اینو از قصد اغراق آمیز نوشتم که یادمون بمونه داستان گویی برای محصول چه جوریه ( هر چند که بعضی از اینفلوئنسرها این روزا از این متن هم مزخرف تر تبلیغ میکنن ) ، اما شما میتونید با گفتن داستان های نزدیک به واقعیت وجذاب و تاثیرگذار مخاطب رو بدجور عاشق خودتون و محصول تون بکنید.

این داستان تو تولید محتوا برای محصول میتونه …

  •  میتونه در مورد مراحل تولید محصول یا چرخه تولید محصول تو کارخونه، کارگاه ، شرکت یا حتی خونه شما باشه
  • میتونه در مورد مسیری که محصول طی میکنه تا به دست مصرف کننده برسه باشه. مثلا اگر محصول شما یه محصول غذایی و کشاورزی هست مثل عسل، زعفرون، زرشک یا …میتونید داستان رو از سرِ زمین های کشاورزی شروع کنید و به مخاطب از داستان اون زن کشاورزی بگید که صبح ساعت 4 صبح پامیشه میره سرِ زمین و ….
  •  میتونه داستان کسایی باشه که از محصول شما قبلا استفاده کردن و مثلا تو قالب کامنت یا پشت تلفن یا ….داستان خودشون رو تعریف کردن
  •  میتونه داستانِ پشتِ شکل گیری وساخت محصول یا خدمات شما باشه. مثلا ممکنه شما فروشنده نوشیدنی های سلامت ِ دست ساز باشید و ایده تولید این محصولات از اونجایی تو ذهن تون جرقه زد که بعد از مدت برای یه چک آپ رفتید دکتر و متوجه شدید که کبد شما چربه و تو مرز خطر هستید و با جستجو و تحقیق زیاد متوجه شدید که سبک زندگی سالم و خوردن نوشیدنی های طبیعی که آنتی اکسیدان های زیادی دارن میتونه از چرب شدن کبد و پیشروی این بیماری جلوگیری کنه . پس همون جا بود که شروع کردید به دُرست کردن این نوشیدنی ها و تاثیرش رو تو کاهش این بیماری تو بدن خودتون دیدید و همون جا بوده که تصمیم گرفتید که با تولید نوشیدنی های سالم به آدم های دیگه هم کمک کنید که به این بیماری یا بیماری های مشابه غلبه کنن
  • میتونه مربوط به چالش هایی باشه که تو شروع کار تولید محصول یا ارائه خدمات تون داشتید یا دارید . چه اشکالی داره درمورد این چالش ها و مشکلاتی که تو مجموعه یا برای شکل گیری محصول تون داشتید با مخاطب درددل کنید و حرف بزنید

 

نحوه استفاده و کاربرد محصول ( Usage)

یکی از مهم ترین بخش های نوشتن محتوای محصول اینه که برای نحوه استفاده از محصول یا محصولات تون توضیحات مفصل و کاملی بنویسید، که برای مخاطب هدف محصول‌تون کاملا قابل درک باشه.

مثلا اگر محصول شما یه قفل دیجیتال هوشمند اثر انگشتی هست خیلی خوب میشه که در کنار معرفی ویژگی ها و مزایای محصول، یه توضیحات کامل هم بذارید برای نحوه استفاده از این محصول برای تمام اعضای خانواده، از کودک خردسال خانواده تا والدین سالخورده خانواده که کمتر از تکنولوژی میدونن. مثلا لازمه همه اعضای خانواده در مورد  نحوه گذاشتن انگشت روی سنسور قفل اطلاعات داشته باشن یا در مورد روش قفل کردن این قفل برای اینکه کودکان بدون اجازه والدین بیرون از خونه نرن یه توضیحاتی بدید و …. و  خیلی چیزهای دیگه.

پس بهتره در مورد نحوه مصرف یا کابرد محصول‌تون حالا هر چی که هست، تو صفحه محصول توضیحاتی بنویسید

حتی برا ی استفاده از دوره های آموزشی هم گذاشتن همچین محتوایی تو تولید محتوا برای محصول به نظرم ضروری هست . مثلا بگیم این دوره آموزشی رو حتما باید پشت لپ تاپ بشینید نگاه کنید یا مثلا فایل صوتیش رو میتونید تو ماشین هم گوش کنید یا به نت برداری اصلا نیاز هست یا نه و … خیلی چیزهای دیگه.

اضافه کردن ” نباید …” به محتوای محصول

یکی دیگه از بخش های مهم برای تولید محتوای محصول اینه که بیایم بگیم مخاطب ها یا مشتری ها چه کارهایی نباید بکنن . مثلا ممکنه شما یه محصولی رو میخواید بفروشید که نباید اصلا زیر آب بره یا نباید آفتاب بهش بخوره یا .. چه بهتر که همین جا بیاد به مخاطب این آلارم و هشدار رو بدید.

پس یه بخش مهم توی تولید محتوای محصول اضافه کردن نبایدهاست. هر چی شما بیشتر تو صفحه محصول به مخاطب اطلاعات مفید بدید، به نفع خودتون هست. حتی شاید با گفتن بعضی از نبایدها مخاطب فکر کنه این محصول شما به دردش نمیخوره و اونو نخره، اما همین جا اعتماد مخاطب رو برای خریدهای بعدی جلب کردید و از طرفی هم از کلی دعوا و مرافه بعد از خرید به خاطر ناآگاهی مخاطب از بعضی از نبایدهای محصول و مشکلات بعدی هم جلوگیری کردید.

 

بخش “روش های نگه داری ” در تولید محتوا برای محصول

این روزا انقدر هر محصولی که میخوایم بخریم گرون هستش که همه مون دنبال اینیم که محصولی بخریم که موندگاری بیشتری داشته باشه. پس یکی از مهم ترین بخش های یه توضیح محصول خوب اینه که در مورد روش های نگه داری محصول هم توضیحاتی بدیم. مشتری شما هر چه قدر هم بلد باشه، بازم به اندازه شما روی محصول‌تون تسلط نداره، پس تو صفحه محصول به جای اینکه صرفا بخواید هر کاری کنید که مشتری محصول شما رو بخره، به جاش به این فکر کنید که چه جوری میتونید به مشتری کمک کنید .

 

بخش ” پشتیبانی و گارانتی ” در صفحه محصول

“اولین محصول رو واحد فروش می فروشه و محصولات بعدی رو خدمات پس از فروش”

نمیدونم دقیقا این جمله رو کی گفته و کجا خوندم ولی به نظرم میتونه درست باشه. پس برای تولید محتوا محصول، نوشتن شرایط پشتیبانی و گارانتی محصول یا خدمات پس از فروش یکی از بخش های ضروریه محصول نویسی هست.

مثلا من چند وقت پیش میخواستم یه دوره بخرم که مدرس اون دوره تو صفحه معرفی محصول نوشته بود :

” من ..فُلانی. مدرس دوره ..فُلان.. به شما قول میدم که اگر در پایان این دوره به هر دلیلی حس کردید که آموزش های این دوره  برای شما مفید نبوده، بدون هیچ سوالی 2 برابر پولی که پرداخت کرده اید را به شما پس میدم ! “

حالا من اصلا کار ی ندارم که این حرف دروغه یا راسته 🙄 چون اینجا جاش نیست . اما همین چند جمله میتونه یه مثال از ارائه شرایط گارانتی برگشت وجه به مشتری در صفحه محصول باشه.

یا مثلا یه سایتی که برای فروش و راه اندازی تجهیزات خاصی مثل کولر، قفل ،و … این جور چیزهاست ، میتونه شبیه این متن رو تو صفحه محصولش بذاره :

“طرح گارانتی رضایت مشتریان …[ اسم شرکت یا برند شما]

ما به محصولات خودمون مطمئن هستیم، اما شاید شما قبل از استفاده از محصولات ما این اطمینان رو نداشته باشید. قطعا ما این نگرانی شما رو درک می کنیم و برای اینکه با اطمینان و آرامش خاطر از ما خرید کنید، طرح گارانتی رضایت مشتری … رو راه اندازی کردیم. طبق قوانین این طرح ما، مشتری به مدت8 روز پس از خرید و نصب محصول می تونه در صورت عدم رضایت از کیفیت محصول، کالا رو به ما برگردونه و بدون هیچ گونه سوالی هزینه خودش رو پس بگیره”

 

پس شما تو این بخش حداقل باید به این سولات مخاطب جواب بدید :

  • آیا شرکت یا برند شما برای محصولات یا خدماتش گارانتی ای برای مشتری داره ؟
  • اگر داره شرایط این پشتیبانی و گارانتی به چه صورتی هست ؟

بخش ” روش ارسال محصول “

خب اینم از اون چیزاست که خیلی واجبه توی تولید محتوای محصول بهش دقت کنیم . چون این سوال یکی از دغدغه های اصلی مشتری ها و مخاطب ها هستش که باید حتما یه جایی بهش پاسخ بدیم و چه جایی بهتر از صفحه معرفی محصول ؟

تو این بخش بهتره به این سوال ها جواب بدید :

  • نحوه ارسال محصولات به چه شکلی هست ؟ با پست، پیک …
  • هزینه ارسال به عهده چه کسی هستش؟ شما به عنوان برند یا مشتری ؟
  • چه قدر حدودا زمان میبره که کالا رو برای مشتری ارسال کنید؟
  • اگر کالا قبل از اینکه به دست مشتری برسه آسیب ببینه چه کسی باید این خسارت رو بده؟
  • محصول تو چه نوع بسته بندی ای برا ی مشتری ارسال میشه؟
  • و…

بخش “نظرات و توصیه نامه ها” در محتوای محصول

مشخصا ما آدم ها خیلی جاها بدون اینکه خودمون متوجه بشیم نظرات دیگران بدجور رومون تاثیر میذاره. یکی از اون جاها خرید هستش . مثلا فرض کنید شما وارد یه فروشگاه اینترنتی شدید و میخواید یه محصولی رو بخرید . فرض کنید وقتی وارد بخش نظرات مشتری های اون محصول بشید با این کامنت ها رو برو بشید :

“خاک تو سرتون کنن با این محصول تون، من که مستقیم انداختمش آشغالی”

“اولین و آخرین بارم بود که از شما خرید کردم”

“توصیه میکنم به هیچ وجه این کالا رو نخرید چون پول تون رو دور ریختید”

خب تصمیم تون چیه ؟

از این محصول میخرید ؟

فکر نمیکنم دیگه 😀

اما حالا اگر با این نظرات روبرو بشید چی ؟

” نمیدونید با دیدن بسته بندی محصول تون چه قدر ذوق کردم، آخه یه برندی میشه انقدر برای مشتری هاش ارزش قائل بشه ؟ ممنونم از شما که این حس خوب رو بهم انتقال دادید . “

“محصول شما حرف نداره . من استفاده کردم و نتیجه اش رو هم گرفتم”

“واقعا خوشحالم که با برند شما آشنا شدمن و این محصول رو خریدم”

خب این محصول رو میخرید یا نه ؟

احتمالا میخرید دیگه

( حالا با اون قسمتش که الان دیگه همه برندها یا به صورت دستی یا ماشینی دیگه یاد گرفتن و کامنت های منفی رو حذف میکنن و مثبت ها رو میذارن باشه کاری ندارم 😕  )

اما توصیه نامه یا رضایت مشتری ها یا نظرات کابرها از بخش هایی هست که اگر توی تولید محتوای محصول تون بیارید حتما میتونه به فر وش ببشتر محصول تون کمک کنه.

بخش ” مقایسه ها ” در تولید محتوا برای محصول

همه ما آدم ها مقایسه رو دوست داریم . اینو از کجا آوردم ؟ از اونجا که کافیه یه ذره فکر کنید به تمام مقایسه هایی که یا تو دل مون یا آشکارا در طول روز انجام میدیم برای اینکه ببینیم اون چیزی که ما داریم نسبت به بقیه بالاتره یا پایین تره . :mrgreen: حالا همین حس و قطعا تو خرید کردن هم داریم. یعنی دوست داریم محصولی که میخوایم بخریم رو با محصولات مشابه یا برندهای مشابه مقایسه کنیم و بدی ها و خوبی هاش رو بدونیم .

خب مشخصا پس یکی از قسمت های مهمی که برا ی تولید محتوای محصول باید حتما تو نظرمون داشته باشیم مقایسه این محصول با بقیه موارد مشابه هست . مثلا من خودم تو صفحه سفارش محتوا اومدم همین کار رو کردم و محتوای تولیدی رایتینا رو با بقیه روش های تولید محتوا مثل روش آقا و خانم فریلنسریان، استخدام آقا یا خانم کارشناسیان و  سفارش محتوا به شرکت ارزانچیان مقایسه کردم و گفتم هر کدومش چه مزایا یا معایبی داره .

حالا ممکنه محصولی که میخواید معرفی کنید جزو محصولات فروشگاهی باشه و قطعا تو این مورد بهتره این محصول رو با چند محصول مشابه و هم رده خودش مقایسه کنید و اطلاعات رو به شکل یه جدول به مخاطب ارائه بدید . مثل مقایسه 5 مدل جدید دوربین canon یا  3 مدل گوشی سری A سامسونگ یا…

گاهی هم خوبه که مقایسه بین برندهای مختلف یه محصول باشه . مثلا مقایسه تلویزیون ال جی با مشابه سامسونگ و سونی و برندهای ایرانی.

 

اگر بلد نیستیم نظر ندیم و به جاش …

ازنظرات متخصصان استفاده کنیم دیگه.

گاهی اوقات ما برای محصول یا خدماتی محصول نویسی میکنیم که خیلی خیلی تخصصی و حرفه ای هست و ما به عنوان تولید کننده محتوای صفحه محصول اطلاعات دقیق در مورد اون نداریم . پس چه بهتر که از متخصصانی که داخل مجموعه داریم، کمک بگیریم و یا از طریق جستجو در اینترنت افرادی رو پیدا کنیم که در این زمینه متخصص هستن و از اونها تو صفحه محصول نقل قول کنیم و توضیحاتی رو ارائه بدیم .

مثلا یه زمانی که من تو دوران فریلنسری  ( هِی یادش بخیر ) برای یه سایت هوشمند سازی ساختمان محتوا می نوشتم، واقعا هیچ اطلاعات تخصصی ای در این زمینه نداشتم و برای محصول نویسی اون سایت مجبور شدم جلسات حضوری و آنلاین و تلفنی زیادی با مدیر محصول و مدیر تولید اون کارخونه و شرکت داشته باشم تا بتونم اطلاعات دقیقی رو از زبون افراد متخصص این برند به مخاطب انتقال بدم.

حالا شاید شما برای سایت خودتون و برای محصولی که خودتون خالقش بودید میخواید صفحه محصول بنویسید که خب اینجا دیگه کار راحت تر میشه .

بخش ” پرسش‌نامه و کوییز” در صورت نیاز

یکی دیگه از انواع تولید محتوا برای صفحه محصول، استفاده از کوییزها و پرسش نامه ها برای درگیر کردن مخاطب با محتوا و محصول هست .

مثلا فرض کنید شما برای یه سایت روانشناسی که محصولات به صورت دوره های توسعه فردی و مقابله با استرس و … هست میخواید تولید محتوا کنید . اینجا اون جایی هست که میتونید از این نوع محتوا برا ی صفحه محصول استفاده کنید و مخاطب رو با موضوع درگیر کنید .

مثلا میتونید یه تست شخصیت یا یه پرسشنامه روانشناسی بذارید و از مخاطب بخواید اون رو پر کنه و مثلا ببینه چه قدر آدم مضطربی هست. به این شکل مخاطب چندین دقیقه تو صفحه محصول شما میمونه و از طرفی اگر متوجه بشه که طبق نتیجه این تست ،دچار اضطراب هست به احتمال خیلی زیادی محصول شما رو میخره.. پس تو بعضی از سایت ها با موشوعات خاص، پرسش نامه ها و تست ها میتونن برای تولید محتوای صفحه محصول استفاده بشن.

 

بخش ” پاسخ به سوالات پرتکرار  FAQ  “در مورد محصول

یکی از بهترین کارهایی که شما میتونید برای تولید محتوای محصول یا معرفی محصول تون انجام بدید اینه که بیاید در مورد سوال های مخاطب ها جستجو کنید و ببینید دغدغه مخاطب تون چی هست .

مثلا ممکنه شما  یه برند تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی باشید و میخواید برای معرفی یکی از محصولات تون که یه ژل شستشوی روزانه صورت هست محتوای محصول یا صفحه معرفی محصول بنویسید . خب بهترین کار اینه که برید هر جایی که فکر می‌کنید مخاطب های شما ممکنه در این مورد سوالات شون رو بپرسن. مثلا انجمن ها یا فروم هایی مثل مامی سایت یا نی نی سایت یا جاهای این چنینی یا مثلا پایین پست های اینستاگرام بیوتی بلاگرها یا هر پیجی که مشابه شما داره فعالیت میکنه یا حتی پای حرف آدم های عادی که روزمره ارتباط باهاشون دارید بشینید و ببینید چالش ها و دغدغه هاشون که مربوط به پوست و زیبایی و شستشوی صورت شون هست چیه و دقیقا سعی کنید همون سوال ها رو تو یه بخشی به اسم پاسخ به سوالات پرتکرار شما در مورد این محصول بیارید و یه پاسخ درست و حسابی هم به این سوالات بدید.

 نمی‌دونید این بخش چه تاثیر عجیبی داره روی مخاطب ها. چون مخاطب ها با خوندن سوال و جواب ها دقبقا حس میکنن ” اِِِِِِِِِِ این دقیقا همون مشکله منه که! پس میشه اینجوری حلش کرد. پس این محصول رو میخرم ”

 

 

جالبه که بگم، تولید محتوای محصول به این شکلِ جامع و کامل، باعث میشه این صفحه معرفی محصول تون یه صفحه کاربردی و جذاب برای مخاطب ها و گوگل بشه و رتبه خوبی بگیره و حتی مشتری ها و مخاطب‌های بیشتر و جدید هم به سایت تون بیاره، که فقط به هدف استفاده کردن از این اطلاعات به سایت شما میان و حتی ممکنه میخواستن از رقیب تون خرید کنن، ولی وقتی وارد سایت شما میشن و این توضیحات کامل و جامع رو میبینن، تصمیم شون تغییر میکنه و جذب میشن که از محصول یا خدمات شما استفاده کنن.

 تنوع محتوایی در تولید محتوا برای محصول

همونجور ی که بارها هم تو رایتینا گفتم ، هر مخاطب با نوع خاصی از محتوا میتونه ارتباط بگیره، بعضی ها متن‌خون هست ( مثل ِ من) ، بعضی ها صوت‌گوش‌کن و بعضی ها هم ویدئو‌تماشا‌کن هستن. پس اگر می خوایم یه صفحه از سایت ما کارایی لازم رو داشته باشه تا جایی که ممکن هست باید از انواع تولید محتواها مثل متنی، صوتی و تصویری و ویدئویی استفاده کنیم . صفحه معرفی محصول یا خدمات هم جزو اون صفحاتی هستش که اگر بتونیم محتواهای متنی رو به صوت و ویدئو تبدیل کنیم قطعا کارایی این صفحه و محتوای صفحه برا ی مخاطب بیشتر میشه.

و همه این کارها رو تو فروش بیشتر اصلا دست کم نگیرید ها !

چون همه اینها باعث میشه مشتری به شما اعتماد بیشتری پیدا کنه و این یکی از دلایل خرید کردن مشتری ها از شماستن.

هدف تولید محتوا برا ی محصول باید این باشه  : آموزش ، اطلاع رسانی، ایجاد اعتماد و فروش

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

تولید محتوا برای محصول [ اینارو حتما بنویسید]

برای تولید محتوا برای محصول به صورت “حرفه ای”

لاف نزنید !

بله با شمام دیگه !

باور کنید دیگه دوران ما “بهترین” و  ” اولین ” و “با کیفیت ترین” و “خارق العاده ترین” و …. هر چی ” ترین ” هاست گذشته .

الان دیگه دوران داستان گویی جذاب و حرف زدن رُک و پوست کنده با مخاطب در مورد محصول یا خدمات مونه.

اضافه بر اینکه شاید شما بتونیدبا عکاسی و تصویرهای حرفه ای از محصول مشتری رو جذب کنید که به صفحه فروش اون محصول بیاد و کلی هم به به و چه چه بگه اما فقط با یه متن جذاب و تاثیرگذار تو صفحه محصول هست که میتونید ______بفروشید_____

 

شما تو صفحه محصول تون باید حداقل به این دو تا سوال مهم جواب بدید :

  • چرا اصلا مشتری به این محصول نیاز داره؟
  • چرا باید این محصول رو از شما بخره؟

مشخصا یه صفحه محصول استاندارد از یه سری اجزای اصلی مثل عکس از محصول، توضیحات مربوط به ویژگی های ظاهری و فنی و فیزیکی محصول مثل ابعاد و اندازه و رنگ و اینها تشکیل شده که انقدر واضح هست ضروروت حضور اینا برای محصول نویسی که ازش میگذریم. به جاش میرم سراغ اون بخش هایی که ممکنه بهش کمتر توجه بشه.

تولید محتوا برای محصول با داستان گویی

اصلا مگه داریم، مگه میشه جایی رو توی تولید محتوا پیدا کنید که داستان‌ها به کمک ما نیان ؟!

تولید محتوای محصول هم از همون جاهاست که بر عکس تصور اشتباه خیلی ها که فکر میکنن باید این صفحه رو پُر کنن از ویژگی های ریز و درشت و عجیب و غریب محصول‌شون تا مخاطب جذب محصول شون بشه، اتفاقا باید فضا رو ببریم سمت داستانی و احساسی تا مخاطب رو همدل و همراه خودمون و محصول مون بکنیم.

دیدید این اینفلوئنسرهای اینستاگرامی چی جوری یه محصولی رو تبلیغ میکنن؟

مثلا یه روز صبح بلند میشن از خواب و شروع میکنن تو استوری ها درد و دل کردن با مخاطب که :

” دست رو دلم نذارید که خون‌ه ! یادتونه چند روز پیش گفتم تولد یاسی جون یکی از دوست های صمیمیم نزدیکه؟ خب پریشب بود دیگه ولی من نتونستم برم 😥  میدونید چرا ؟ چون تا اومدم اون پیرهن زرد خوشگلم رو بپوشم، هر کاری کردم از یه جایی به بعد دیگه بالا نمی رفت ، از اونجایی که هیچ گزینه دیگه ای نداشتم، سعی کردم بدنم رو مثل یه سوسکی که میخواد از زیر یه درز باریک رد بشه، انواع و اقسام کش و قوس بدم تا بلکه این پیرهن لعنتی اندازم بشه و بره بالا و حداقل زیپش بسته بشه. همین‌جوری در حال تلاش کردن بودم که یه دفعه یه صدای تقققققققققققققققق اومدم و پیرهن زردِ خوشگلم از وسط نصف شد…. سرتون رو درد نیارم اون شب به جای مهمونی یاسی جون، تا خود صبح گریه کردم. اما با یه خبر خوب اومدم پیش تون و اونم اینکه از دیروز رژیم میمومی رو شروع کردم که بهم قول دادن تا عید 20 کیلو کم کنم . به نظرم شما هم امتحان کنید اینم لینکش : mimomi.com”

حالا اینو از قصد اغراق آمیز نوشتم که یادمون بمونه داستان گویی برای محصول چه جوریه ( هر چند که بعضی از اینفلوئنسرها این روزا از این متن هم مزخرف تر تبلیغ میکنن ) ، اما شما میتونید با گفتن داستان های نزدیک به واقعیت وجذاب و تاثیرگذار مخاطب رو بدجور عاشق خودتون و محصول تون بکنید.

این داستان تو تولید محتوا برای محصول میتونه …

  •  میتونه در مورد مراحل تولید محصول یا چرخه تولید محصول تو کارخونه، کارگاه ، شرکت یا حتی خونه شما باشه
  • میتونه در مورد مسیری که محصول طی میکنه تا به دست مصرف کننده برسه باشه. مثلا اگر محصول شما یه محصول غذایی و کشاورزی هست مثل عسل، زعفرون، زرشک یا …میتونید داستان رو از سرِ زمین های کشاورزی شروع کنید و به مخاطب از داستان اون زن کشاورزی بگید که صبح ساعت 4 صبح پامیشه میره سرِ زمین و ….
  •  میتونه داستان کسایی باشه که از محصول شما قبلا استفاده کردن و مثلا تو قالب کامنت یا پشت تلفن یا ….داستان خودشون رو تعریف کردن
  •  میتونه داستانِ پشتِ شکل گیری وساخت محصول یا خدمات شما باشه. مثلا ممکنه شما فروشنده نوشیدنی های سلامت ِ دست ساز باشید و ایده تولید این محصولات از اونجایی تو ذهن تون جرقه زد که بعد از مدت برای یه چک آپ رفتید دکتر و متوجه شدید که کبد شما چربه و تو مرز خطر هستید و با جستجو و تحقیق زیاد متوجه شدید که سبک زندگی سالم و خوردن نوشیدنی های طبیعی که آنتی اکسیدان های زیادی دارن میتونه از چرب شدن کبد و پیشروی این بیماری جلوگیری کنه . پس همون جا بود که شروع کردید به دُرست کردن این نوشیدنی ها و تاثیرش رو تو کاهش این بیماری تو بدن خودتون دیدید و همون جا بوده که تصمیم گرفتید که با تولید نوشیدنی های سالم به آدم های دیگه هم کمک کنید که به این بیماری یا بیماری های مشابه غلبه کنن
  • میتونه مربوط به چالش هایی باشه که تو شروع کار تولید محصول یا ارائه خدمات تون داشتید یا دارید . چه اشکالی داره درمورد این چالش ها و مشکلاتی که تو مجموعه یا برای شکل گیری محصول تون داشتید با مخاطب درددل کنید و حرف بزنید

 

نحوه استفاده و کاربرد محصول ( Usage)

یکی از مهم ترین بخش های نوشتن محتوای محصول اینه که برای نحوه استفاده از محصول یا محصولات تون توضیحات مفصل و کاملی بنویسید، که برای مخاطب هدف محصول‌تون کاملا قابل درک باشه.

مثلا اگر محصول شما یه قفل دیجیتال هوشمند اثر انگشتی هست خیلی خوب میشه که در کنار معرفی ویژگی ها و مزایای محصول، یه توضیحات کامل هم بذارید برای نحوه استفاده از این محصول برای تمام اعضای خانواده، از کودک خردسال خانواده تا والدین سالخورده خانواده که کمتر از تکنولوژی میدونن. مثلا لازمه همه اعضای خانواده در مورد  نحوه گذاشتن انگشت روی سنسور قفل اطلاعات داشته باشن یا در مورد روش قفل کردن این قفل برای اینکه کودکان بدون اجازه والدین بیرون از خونه نرن یه توضیحاتی بدید و …. و  خیلی چیزهای دیگه.

پس بهتره در مورد نحوه مصرف یا کابرد محصول‌تون حالا هر چی که هست، تو صفحه محصول توضیحاتی بنویسید

حتی برا ی استفاده از دوره های آموزشی هم گذاشتن همچین محتوایی تو تولید محتوا برای محصول به نظرم ضروری هست . مثلا بگیم این دوره آموزشی رو حتما باید پشت لپ تاپ بشینید نگاه کنید یا مثلا فایل صوتیش رو میتونید تو ماشین هم گوش کنید یا به نت برداری اصلا نیاز هست یا نه و … خیلی چیزهای دیگه.

اضافه کردن ” نباید …” به محتوای محصول

یکی دیگه از بخش های مهم برای تولید محتوای محصول اینه که بیایم بگیم مخاطب ها یا مشتری ها چه کارهایی نباید بکنن . مثلا ممکنه شما یه محصولی رو میخواید بفروشید که نباید اصلا زیر آب بره یا نباید آفتاب بهش بخوره یا .. چه بهتر که همین جا بیاد به مخاطب این آلارم و هشدار رو بدید.

پس یه بخش مهم توی تولید محتوای محصول اضافه کردن نبایدهاست. هر چی شما بیشتر تو صفحه محصول به مخاطب اطلاعات مفید بدید، به نفع خودتون هست. حتی شاید با گفتن بعضی از نبایدها مخاطب فکر کنه این محصول شما به دردش نمیخوره و اونو نخره، اما همین جا اعتماد مخاطب رو برای خریدهای بعدی جلب کردید و از طرفی هم از کلی دعوا و مرافه بعد از خرید به خاطر ناآگاهی مخاطب از بعضی از نبایدهای محصول و مشکلات بعدی هم جلوگیری کردید.

 

بخش “روش های نگه داری ” در تولید محتوا برای محصول

این روزا انقدر هر محصولی که میخوایم بخریم گرون هستش که همه مون دنبال اینیم که محصولی بخریم که موندگاری بیشتری داشته باشه. پس یکی از مهم ترین بخش های یه توضیح محصول خوب اینه که در مورد روش های نگه داری محصول هم توضیحاتی بدیم. مشتری شما هر چه قدر هم بلد باشه، بازم به اندازه شما روی محصول‌تون تسلط نداره، پس تو صفحه محصول به جای اینکه صرفا بخواید هر کاری کنید که مشتری محصول شما رو بخره، به جاش به این فکر کنید که چه جوری میتونید به مشتری کمک کنید .

 

بخش ” پشتیبانی و گارانتی ” در صفحه محصول

“اولین محصول رو واحد فروش می فروشه و محصولات بعدی رو خدمات پس از فروش”

نمیدونم دقیقا این جمله رو کی گفته و کجا خوندم ولی به نظرم میتونه درست باشه. پس برای تولید محتوا محصول، نوشتن شرایط پشتیبانی و گارانتی محصول یا خدمات پس از فروش یکی از بخش های ضروریه محصول نویسی هست.

مثلا من چند وقت پیش میخواستم یه دوره بخرم که مدرس اون دوره تو صفحه معرفی محصول نوشته بود :

” من ..فُلانی. مدرس دوره ..فُلان.. به شما قول میدم که اگر در پایان این دوره به هر دلیلی حس کردید که آموزش های این دوره  برای شما مفید نبوده، بدون هیچ سوالی 2 برابر پولی که پرداخت کرده اید را به شما پس میدم ! “

حالا من اصلا کار ی ندارم که این حرف دروغه یا راسته 🙄 چون اینجا جاش نیست . اما همین چند جمله میتونه یه مثال از ارائه شرایط گارانتی برگشت وجه به مشتری در صفحه محصول باشه.

یا مثلا یه سایتی که برای فروش و راه اندازی تجهیزات خاصی مثل کولر، قفل ،و … این جور چیزهاست ، میتونه شبیه این متن رو تو صفحه محصولش بذاره :

“طرح گارانتی رضایت مشتریان …[ اسم شرکت یا برند شما]

ما به محصولات خودمون مطمئن هستیم، اما شاید شما قبل از استفاده از محصولات ما این اطمینان رو نداشته باشید. قطعا ما این نگرانی شما رو درک می کنیم و برای اینکه با اطمینان و آرامش خاطر از ما خرید کنید، طرح گارانتی رضایت مشتری … رو راه اندازی کردیم. طبق قوانین این طرح ما، مشتری به مدت8 روز پس از خرید و نصب محصول می تونه در صورت عدم رضایت از کیفیت محصول، کالا رو به ما برگردونه و بدون هیچ گونه سوالی هزینه خودش رو پس بگیره”

 

پس شما تو این بخش حداقل باید به این سولات مخاطب جواب بدید :

  • آیا شرکت یا برند شما برای محصولات یا خدماتش گارانتی ای برای مشتری داره ؟
  • اگر داره شرایط این پشتیبانی و گارانتی به چه صورتی هست ؟

بخش ” روش ارسال محصول “

خب اینم از اون چیزاست که خیلی واجبه توی تولید محتوای محصول بهش دقت کنیم . چون این سوال یکی از دغدغه های اصلی مشتری ها و مخاطب ها هستش که باید حتما یه جایی بهش پاسخ بدیم و چه جایی بهتر از صفحه معرفی محصول ؟

تو این بخش بهتره به این سوال ها جواب بدید :

  • نحوه ارسال محصولات به چه شکلی هست ؟ با پست، پیک …
  • هزینه ارسال به عهده چه کسی هستش؟ شما به عنوان برند یا مشتری ؟
  • چه قدر حدودا زمان میبره که کالا رو برای مشتری ارسال کنید؟
  • اگر کالا قبل از اینکه به دست مشتری برسه آسیب ببینه چه کسی باید این خسارت رو بده؟
  • محصول تو چه نوع بسته بندی ای برا ی مشتری ارسال میشه؟
  • و…

بخش “نظرات و توصیه نامه ها” در محتوای محصول

مشخصا ما آدم ها خیلی جاها بدون اینکه خودمون متوجه بشیم نظرات دیگران بدجور رومون تاثیر میذاره. یکی از اون جاها خرید هستش . مثلا فرض کنید شما وارد یه فروشگاه اینترنتی شدید و میخواید یه محصولی رو بخرید . فرض کنید وقتی وارد بخش نظرات مشتری های اون محصول بشید با این کامنت ها رو برو بشید :

“خاک تو سرتون کنن با این محصول تون، من که مستقیم انداختمش آشغالی”

“اولین و آخرین بارم بود که از شما خرید کردم”

“توصیه میکنم به هیچ وجه این کالا رو نخرید چون پول تون رو دور ریختید”

خب تصمیم تون چیه ؟

از این محصول میخرید ؟

فکر نمیکنم دیگه 😀

اما حالا اگر با این نظرات روبرو بشید چی ؟

” نمیدونید با دیدن بسته بندی محصول تون چه قدر ذوق کردم، آخه یه برندی میشه انقدر برای مشتری هاش ارزش قائل بشه ؟ ممنونم از شما که این حس خوب رو بهم انتقال دادید . “

“محصول شما حرف نداره . من استفاده کردم و نتیجه اش رو هم گرفتم”

“واقعا خوشحالم که با برند شما آشنا شدمن و این محصول رو خریدم”

خب این محصول رو میخرید یا نه ؟

احتمالا میخرید دیگه

( حالا با اون قسمتش که الان دیگه همه برندها یا به صورت دستی یا ماشینی دیگه یاد گرفتن و کامنت های منفی رو حذف میکنن و مثبت ها رو میذارن باشه کاری ندارم 😕  )

اما توصیه نامه یا رضایت مشتری ها یا نظرات کابرها از بخش هایی هست که اگر توی تولید محتوای محصول تون بیارید حتما میتونه به فر وش ببشتر محصول تون کمک کنه.

بخش ” مقایسه ها ” در تولید محتوا برای محصول

همه ما آدم ها مقایسه رو دوست داریم . اینو از کجا آوردم ؟ از اونجا که کافیه یه ذره فکر کنید به تمام مقایسه هایی که یا تو دل مون یا آشکارا در طول روز انجام میدیم برای اینکه ببینیم اون چیزی که ما داریم نسبت به بقیه بالاتره یا پایین تره . :mrgreen: حالا همین حس و قطعا تو خرید کردن هم داریم. یعنی دوست داریم محصولی که میخوایم بخریم رو با محصولات مشابه یا برندهای مشابه مقایسه کنیم و بدی ها و خوبی هاش رو بدونیم .

خب مشخصا پس یکی از قسمت های مهمی که برا ی تولید محتوای محصول باید حتما تو نظرمون داشته باشیم مقایسه این محصول با بقیه موارد مشابه هست . مثلا من خودم تو صفحه سفارش محتوا اومدم همین کار رو کردم و محتوای تولیدی رایتینا رو با بقیه روش های تولید محتوا مثل روش آقا و خانم فریلنسریان، استخدام آقا یا خانم کارشناسیان و  سفارش محتوا به شرکت ارزانچیان مقایسه کردم و گفتم هر کدومش چه مزایا یا معایبی داره .

حالا ممکنه محصولی که میخواید معرفی کنید جزو محصولات فروشگاهی باشه و قطعا تو این مورد بهتره این محصول رو با چند محصول مشابه و هم رده خودش مقایسه کنید و اطلاعات رو به شکل یه جدول به مخاطب ارائه بدید . مثل مقایسه 5 مدل جدید دوربین canon یا  3 مدل گوشی سری A سامسونگ یا…

گاهی هم خوبه که مقایسه بین برندهای مختلف یه محصول باشه . مثلا مقایسه تلویزیون ال جی با مشابه سامسونگ و سونی و برندهای ایرانی.

 

اگر بلد نیستیم نظر ندیم و به جاش …

ازنظرات متخصصان استفاده کنیم دیگه.

گاهی اوقات ما برای محصول یا خدماتی محصول نویسی میکنیم که خیلی خیلی تخصصی و حرفه ای هست و ما به عنوان تولید کننده محتوای صفحه محصول اطلاعات دقیق در مورد اون نداریم . پس چه بهتر که از متخصصانی که داخل مجموعه داریم، کمک بگیریم و یا از طریق جستجو در اینترنت افرادی رو پیدا کنیم که در این زمینه متخصص هستن و از اونها تو صفحه محصول نقل قول کنیم و توضیحاتی رو ارائه بدیم .

مثلا یه زمانی که من تو دوران فریلنسری  ( هِی یادش بخیر ) برای یه سایت هوشمند سازی ساختمان محتوا می نوشتم، واقعا هیچ اطلاعات تخصصی ای در این زمینه نداشتم و برای محصول نویسی اون سایت مجبور شدم جلسات حضوری و آنلاین و تلفنی زیادی با مدیر محصول و مدیر تولید اون کارخونه و شرکت داشته باشم تا بتونم اطلاعات دقیقی رو از زبون افراد متخصص این برند به مخاطب انتقال بدم.

حالا شاید شما برای سایت خودتون و برای محصولی که خودتون خالقش بودید میخواید صفحه محصول بنویسید که خب اینجا دیگه کار راحت تر میشه .

بخش ” پرسش‌نامه و کوییز” در صورت نیاز

یکی دیگه از انواع تولید محتوا برای صفحه محصول، استفاده از کوییزها و پرسش نامه ها برای درگیر کردن مخاطب با محتوا و محصول هست .

مثلا فرض کنید شما برای یه سایت روانشناسی که محصولات به صورت دوره های توسعه فردی و مقابله با استرس و … هست میخواید تولید محتوا کنید . اینجا اون جایی هست که میتونید از این نوع محتوا برا ی صفحه محصول استفاده کنید و مخاطب رو با موضوع درگیر کنید .

مثلا میتونید یه تست شخصیت یا یه پرسشنامه روانشناسی بذارید و از مخاطب بخواید اون رو پر کنه و مثلا ببینه چه قدر آدم مضطربی هست. به این شکل مخاطب چندین دقیقه تو صفحه محصول شما میمونه و از طرفی اگر متوجه بشه که طبق نتیجه این تست ،دچار اضطراب هست به احتمال خیلی زیادی محصول شما رو میخره.. پس تو بعضی از سایت ها با موشوعات خاص، پرسش نامه ها و تست ها میتونن برای تولید محتوای صفحه محصول استفاده بشن.

 

بخش ” پاسخ به سوالات پرتکرار  FAQ  “در مورد محصول

یکی از بهترین کارهایی که شما میتونید برای تولید محتوای محصول یا معرفی محصول تون انجام بدید اینه که بیاید در مورد سوال های مخاطب ها جستجو کنید و ببینید دغدغه مخاطب تون چی هست .

مثلا ممکنه شما  یه برند تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی باشید و میخواید برای معرفی یکی از محصولات تون که یه ژل شستشوی روزانه صورت هست محتوای محصول یا صفحه معرفی محصول بنویسید . خب بهترین کار اینه که برید هر جایی که فکر می‌کنید مخاطب های شما ممکنه در این مورد سوالات شون رو بپرسن. مثلا انجمن ها یا فروم هایی مثل مامی سایت یا نی نی سایت یا جاهای این چنینی یا مثلا پایین پست های اینستاگرام بیوتی بلاگرها یا هر پیجی که مشابه شما داره فعالیت میکنه یا حتی پای حرف آدم های عادی که روزمره ارتباط باهاشون دارید بشینید و ببینید چالش ها و دغدغه هاشون که مربوط به پوست و زیبایی و شستشوی صورت شون هست چیه و دقیقا سعی کنید همون سوال ها رو تو یه بخشی به اسم پاسخ به سوالات پرتکرار شما در مورد این محصول بیارید و یه پاسخ درست و حسابی هم به این سوالات بدید.

 نمی‌دونید این بخش چه تاثیر عجیبی داره روی مخاطب ها. چون مخاطب ها با خوندن سوال و جواب ها دقبقا حس میکنن ” اِِِِِِِِِِ این دقیقا همون مشکله منه که! پس میشه اینجوری حلش کرد. پس این محصول رو میخرم ”

 

 

جالبه که بگم، تولید محتوای محصول به این شکلِ جامع و کامل، باعث میشه این صفحه معرفی محصول تون یه صفحه کاربردی و جذاب برای مخاطب ها و گوگل بشه و رتبه خوبی بگیره و حتی مشتری ها و مخاطب‌های بیشتر و جدید هم به سایت تون بیاره، که فقط به هدف استفاده کردن از این اطلاعات به سایت شما میان و حتی ممکنه میخواستن از رقیب تون خرید کنن، ولی وقتی وارد سایت شما میشن و این توضیحات کامل و جامع رو میبینن، تصمیم شون تغییر میکنه و جذب میشن که از محصول یا خدمات شما استفاده کنن.

 تنوع محتوایی در تولید محتوا برای محصول

همونجور ی که بارها هم تو رایتینا گفتم ، هر مخاطب با نوع خاصی از محتوا میتونه ارتباط بگیره، بعضی ها متن‌خون هست ( مثل ِ من) ، بعضی ها صوت‌گوش‌کن و بعضی ها هم ویدئو‌تماشا‌کن هستن. پس اگر می خوایم یه صفحه از سایت ما کارایی لازم رو داشته باشه تا جایی که ممکن هست باید از انواع تولید محتواها مثل متنی، صوتی و تصویری و ویدئویی استفاده کنیم . صفحه معرفی محصول یا خدمات هم جزو اون صفحاتی هستش که اگر بتونیم محتواهای متنی رو به صوت و ویدئو تبدیل کنیم قطعا کارایی این صفحه و محتوای صفحه برا ی مخاطب بیشتر میشه.

و همه این کارها رو تو فروش بیشتر اصلا دست کم نگیرید ها !

چون همه اینها باعث میشه مشتری به شما اعتماد بیشتری پیدا کنه و این یکی از دلایل خرید کردن مشتری ها از شماستن.

هدف تولید محتوا برا ی محصول باید این باشه  : آموزش ، اطلاع رسانی، ایجاد اعتماد و فروش

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست