افزایش تمرکز در نویسندگی (5+1 روش)

  1. خانه
  2. مهارت‌های نرم
  3. افزایش تمرکز
  4. افزایش تمرکز در نویسندگی (5+1 روش)

مراقب این سم خطرناک در نویسندگی باشید ⚠️

خیلیا معتقدند خطرناک ترین سَم تو نویسندگیه !

کافیه وارد ذهنتون بشه، اون وقته که می بینی حتی یه کلمه هم دیگه نمیتونی بنویسی …

دارم درباره ی یکی از بزرگترین چالش های امروزه بشر یعنی حواس پرتی صحبت میکنم که هممون کم و بیش اسیرش هستیم !

والا حق داریم حواس پرت هم باشیم …

با وجود شبکه های اجتماعی و هزار و یک خبر بد و خوبی که توی طول روز می شنویم و با این همه استرس و انرژی منفی که دهنمون رو مورد عنایت قرار داده، اگر حواس پرت نباشیم باید تعجب کنیم !

الکی نیست که نیر ایال میگه :《 مهم‌ترین مهارتی که باید در قرن 21 یاد بگیریم حواس‌جمع بودنه》

برای همین تو این مقاله میخوام 5 تا از تجربه های شخصی خودم درباره ی افزایش تمرکز در نویسندگی رو باهاتون در میون بذارم تا شاید به دردتون بخوره.

اون یه دونه هم آخرِ مقاله بهتون میگم قضیش چیه 😊

1) چی ، کی ، چطور در نویسندگی

تا حالا آشپزی کردی ؟

اصلا فکر کردی تولید محتوا چقدر شبیه آشپزیه ؟!

مگه محتوا نوعی غذا فکری آدم نیست؟ پس تولید محتوا هم نوعی آشپزی میشه دیگه …

درست میگم یا نه ؟

حالا فرض کنید میخوایم آشپزی کنیم، خدا بخیر کنه 😅

بهم بگید اولین کاری که باید بکنیم چیه ؟

خب معلومه دیگه …

اول باید مشخص کنیم که اصلا چی میخوایم درست کنیم، اونم برای چند نفر.

حالا که معلوم شد چه غذایی رو برای چند نفر میخوایم درست کنیم، نوبت این میرسه که بریم سراغ دستورالعمل پُختش و اینکه چطور باید غذامون رو آماده کنیم …

پس چی شد؟ چه غذایی، برای چند نفر و چطوری که من اسم این سه مرحله گذاشتم چی، کی، چطور .

نویسندگی و آشپزی

توی تولید محتوا هم قشنگ همینطوریه.

ما اصلا نمیتونیم بدون مشخص کردن این سه اصل یعنی چی، کی و چطور تولید محتوا بکنیم !

منظورم چیه ؟

منظورم ایده (چی) ، پرسونا (کی) و اسکلت محتوا (چطور) هستش .

این سه اصل علاوه بر اینکه از واجبات تولید محتوا هستند، به شدت هم در افزایش تمرکز در نویسندگی موثرن.

ایده، پرسونا و اسکلت محتوا قشنگ مثل یه نقشه راه میمونن که بهت میگن درباره ی چی بنویسی، برای چه کسی بنویسی، نوشتت رو چطور شروع کنی، چطور ادامه بدی و در آخر هم چطوری تمومش بکنی …

درباره روش های ایده سازی، ساخت پرسونا و اسکلت محتوایی یا همون چی،کی،چطور خودمون قبلا توی رایتینا کلی صحبت کردیم، کافیه یه سرچ کوچولو تو سایت بزنید و از محتواهای رایگان سایت استفاده کنید ولی اگر میخواهید به صورت حرفه ای هر کدوم رو یاد بگیرید بهتون دوره تولید محتوا متنی رایتینا رو توصیه می کنم که توش درباره ی ایده سازی، پرسونا و اسکلت محتوایی و کلی موضوع دیگه به طور مفصل صحبت شده …

پس از این بعد نبینم کسی قبل از شروع نوشتن محتوا از چی ، کی ، چطور استفاده نکنه که کلی از دستش دلخور میشما 😕

2) آسیاب به نوبت !

بازم بریم سراغ آشپزیمون 😅

راستی چه غذایی رو بهتر از همه درست میکنی ؟

من که استاد درست کردن اُملتم، اونم از نوع قهوه خونه ایش 😋

به نظرت میشه برای درست کردن اُملت، اول ادویه ها رو اضافه کنیم بعدش تخم مرغ و در آخر هم رب گوجه بهش بزنیم ؟!

معلومه که میشه، ولی حتما بعدش باید بریزیدش تو سطل آشغال !

این نوع آشپزی کردن حکایت نوشتن بعضی از ماهاست که هم زمان با نوشتن مقالمون هزار و یک کار دیگه هم میخواهیم روش انجام بدیم …

هم میخوایم مقالمون رو ویرایش کنیم، هم میخوایم اون رو سئوش کنیم و هم کلی کار دیگه که میخوایم همزمان با نوشتن محتوامون انجام بدیم، تازه شاکی هم هستیم که چرا موقع نوشتنمون تمرکز نداریم !!!

خب معلومه، با این کارهایی که میکنیم نباید هم تمرکز داشته باشیم …

سئو و نویسندگی

البته که باید محتوامون رو ویرایش کنیم، صد البته که باید نکات سئو هم رعایت کنیم (بر منکرش لعنت) ولی باید سرجای خودشون و به نوبت ازشون استفاده بشه، نه اینکه همون اول کار بخواییم همزمان همشون رو با هم انجام بدیم اینطوری هم موقع نوشتنمون تمرکز کافی نداریم و هم نتیجه ی کارمون میشه شبیه همون املتی که درست کردیم، باید بندازیمش توی سطل اشغال …

پس این نکته کلیدی رو همیشه یادتون باشه ⛔️

موقع نوشتن محتوا فقطُ فقطُ فقط تمرکزمون به نوشتنمون باشه نه ویرایش، نه سئو و نه هیچ چیز دیگه ای 

اینطوری هم تمرکزمون موقع نوشتن حفظ میکنیم و هم می تونیم بعدش ویرایش دقیق تری داشته باشیم .

پس از این به بعد موقع نوشتن، هر چیزی که مربوط به ویرایش ، سئو و حتی جذاب سازی محتوا میشه رو بزارید گوشه ی انباری ذهنتون و در رو محکم روشون ببندید و تا موقعش نشده اصلا سمتشون نرید.

3) پیشروی لاکپشتی !

داستان خرگوش و لاکپشت اثر لافونتِن رو تا حالا خوندین ؟

یادش بخیر، وقتی بچه بودم کتاب داستانش رو داشتم.

داستانش درباره ی یه خرگوش و لاکپشتِ که تصمیم میگیرن با هم مسابقه دو بِدن. وقتی که مسابقه شروع میشه خرگوش به سرعت حرکت میکنه و از لاکپشت جلو میزنه و لاک پشت هم با اون سرعتش آروم آروم شروع به حرکت میکنه. خرگوش می دوعه می دوعه می دوعه تا به یه مزرعه پر از هویج های خوشمزه می رسه.

خرگوش که مطمئنه از رقیبش کُلی فاصله داره و حالا حالاها لاکپشت بهش نمیرسه تصمیم می گیره بشینه و یه دلی از عزا دربیاره، تو این فاصله هم لاکپشت با همون سرعت لاکپشتی خودش در حال حرکته.

خرگوش بعد از اینکه یه دل سیر هویج خورد خوابش میگیره و از اونجایی که مطمئنه لاکپشت بهش نمی رسه، تصمیم میگیره همون جا زیر دخت یه چرتی بزنه اما وقتی از خواب بلند میشه میبینه ای دل غافل، لاکپشت با همون سرعت کمش ازش جلو زده و مسابقه رو برده !

لاک پشت نویسندگی

حالا این چه ربطی به موضوع ما داشت؟!

خیلی از ماها هم توی تولید محتوا مثل خرگوش داستانمون هستیم، هیچ برنامه مشخصی برای نوشتنمون نداریم !

یه روز که حسشو داریم یا به قول معروف روی مود نوشتن هستیم که خدا بده برکت، همینطوری تراکتوری می نویسیم ولی از طرفی هم یه روزایی کلاً فِس فِسیم و به هر دلیلی اصلا حال و حوصله خودمون هم نداریم چه برسه تولید محتوا !

ولی اینطوری که نمیشه …

اگر میخوای توی تولید محتوا حرفی برای گفتن داشته باشی و صد البته هم محتوات چنگی به دل بزنه، باید این عادت خرگوشی رو کنار بزاری و مثل لاکپشت قصمون آهسته ولی به طور پیوسته و دائمی حرکت کنی، برای همینه که اسم این تکنیک رو گذاشتم پیشروی لاکپشتی

این روش علاوه به اینکه باعث افزایش تمرکز و بهره وری در تولید محتوا میشه، به شدت برای افرادی که کمبود وقت دارند هم مفیده .

《 البته منظورم از پیشروی لاکپشتی این نیست که تو کارت تنبلی کنیا نه اصلا …》

فرض کن میخوای یه مقاله دو هزار کلمه ای بنویسی، تازه علاوه بر نوشتن این مقاله کلی کار دیگه هم داری که باید انجام بدی.پیشروی لاک پشتی به ما میگه که شما بیا کارت رو به تکه های کوچیک کوچیک تبدیل کن ، مثلا بجای اینکه یه روز به خودت فشار بیاری و ۱۰۰۰ کلمه بنویسی و یه روز هم اصلا هیچی، بیا به خودت این قول رو بده که تحت هر شرایطی هر روز ۲۰۰ کلمه بنویسی.

اینطوری دیگه میدونی که هر روز چقدر باید بنویسی از طرفی هم چون مقدارش کمه میتونی به سایر کارات هم برسی و این خودش باعث میشه استرس نداشته باشی و تمرکزت هنگام نوشتن چندین برابر بشه.

4) بهترین زمان ، بهترین مکان برای نویسندگی

اگه گفتی بهترین جای هندونه کجاشه؟ معلومه دیگه گل وسطش، به به …

راستی دقت کردی اکثر مثال های من درباره خوراکیه، از بس آدم شکمویی ام 😅 تو خونه ی ما رسمه وقتی هندونه میخوریم، گل وسطش رو میدیم به کوچیک ترین عضو خانواده .یادش بخیر قدیم ندیما که بچه کوچیکه و به قول معروف ته تغاری بودم، همیشه گل هندونه به من میرسید ولی الان دیگه خود هندونه رو هم به زور بهم میدن چه برسه به گل وسطش !

به نظرم توی تولید محتوا هم برای اینکه بتونی بدون هواس پرتی و با تمرکز بالا بنویسی، باید از گل زمان و مکانت استفاده کنی …

مکان در نویسندگی

منظورم از گُل زمان و مکان چیه ؟!

《منظورم مکان و زمانیه که در آن شما بالاترین سطح تمرکز رو دارید》

حالا شاید کله صبح باشه یا نصفه شب، توی اتاق خوابت باشه یا توی حیاط و یا توی کتابخونه، هر جا یا هر وقتی که شما احساس می کنید توش بیشترین تمرکز رو برای نوشتن دارید، اونجا میشه گل زمان و مکانتون …

مثلا تولستوی نویسنده معروف روسی عادت داشته صبح ها بنویسه و به قول خودش : بهترین زمان نوشتن صبح زود است چون در این زمان مغز تازه و سرحاله .

یا شب ها که همه می خوابیدن، لاورکرافت نویسنده معروف آمریکایی، تازه شروع می کرده به نوشتن چون معتقد بوده که در شب بیشترین الهام وقابلیت‌ها به سراغ انسان میاد. الکی نیست که داستاناش انقدر ترسناکه 😈

یا اصلا چرا راه دور بریم، خودم اکثرا عصرها بیشترین تمرکز و انرژی رو برای تولید محتوا و نوشتن دارم اونم فقط توی اتاق خودم نه هیچ جای دیگه .

اما یه نکته بسیار ظریف ؛

این رو هم باید در نظر داشته باشیم که هستند کسایی که به هر دلیلی مجبورن از گُل زمان و مکانشون برای کارهای مهمترشون استفاده کنن !

مثل کسایی که کارمندن و بیشتر تایمشون رو سر کار هستن و تولید محتوا رو به عنوان شغل دومش انتخاب کردند یا مثلا خانوم هایی که بیشتر زمانشون صرف کارهای مربوط به خونه و نگهداری از فرزندانشون میشه و تولید محتوا براشون به عنوان یه فعالیت جانبیه.

تو این شرایط که دستمون خیلی برای انتخاب زمان و مکان نویسندگی باز نیست باید مواظب باشیم که اسیر کمال گرایی نشیم و از هر فرصتی برای نوشتن استفاده کنیم چون هدف اصلی ما فقطُ فقطُ فقط خود نوشتنه و برای افزایش تمرکزمون میتونیم از روش های دیگه استفاده بکنیم .

راستی گُل زمان و مکان شما کی و کجاست؟ تو کامنت ها سایت بهم بگید

5) معجزه قلم در نویسندگی 🖊

خدا بگم چیکارش کنه این تکنولوژی رو … از وقتی که اومد، برکت از نوشته هامون رفت !

البته که هیچ کس منکر خوبی هاش نیست ولی جدا از شوخی قبول دارید نوشتن با قلم یه مزه دیگه ای داره یا نه ؟

من که هر وقت دست به خودکار میشم انگار وارد یه عالم دیگه ای شدم و تمرکزی که موقع نوشتن با قلم دارم اصلاً قابل مقایسه با زمانی که با کامپیوتر تایپ میکنم نیست …
انگار قلم یه خاصیت ماورایی داره که هر موقع دستت می گیریش بهت یه قدرت جادویی میده درست مثل چوب دستی هری پاتر !

به نظرم یکی از کارهایی که میتونه ما رو از هواس پرتیِ موقع نوشتن نجات بده و کمک کنه که افسار تمرکزمون رو به دست بگیریم، استفاده از روش دست نویسی بجای ماشین نویسی برای تولید محتواست.

نویسندگی

کافیه یه سرچ کوچولو توی گوگل بزنید تا ببینید که نوشتن با قلم چقدر فایده داره . مثلا یه جایی خوندم که متخصصین مغز و اعصاب معتقدند《نوشتن با قلم قفل های ذهنیمون رو باز میکنه و باعث درک عمیق تر ما نسبت به موضوعات میشه》

یا روانشناس معروف دانیل اوپنهایمر گفته که 《حرکت قلم بر روی کاغذ باعث ایجاد ارتباط بین ذهن و قلم میشه و ذهن میتونه یافته هایش را بوسیله قلم بر روی کاغذ منتقل کُنه که این حالت هنگام تایپ کردن با کامپیوتر امکان پذیر نیست》و کلی یافته های دیگه دانشمندان اندر فواید نوشتن با قلم.

البته قبول دارم سرعت تایپ با کامپیوتر خیلی بیشتر از نوشتن با قلمه و خیلی راحت می تونیم با کامپیوتر نوشتمون رو ویرایش کنیم ولی نباید از مزایا نوشتن با قلم هم بی نصیب موند.

پس چاره چیه ؟!

خیلی از نویسنده های معروف دنیا مثل سوزان سانتَگ یا ترومن کاپوتی برای اینکه هم از معجزه نوشتن با قلم و هم از مزایای تایپ ماشینی بی بهره نمونن از روش پیش نویس استفاده میکردن، به این صورت که اول نوشتشون رو به صورت پیش نویس و با استفاده از قلم بر روی کاغذ نوشته و بعد اون رو تایپ و ویرایش میکردن.

پس منتظر چی هستین؟! همین الان دست به کار بشید و برای یه بار هم که شده محتواتون رو با استفاده از کاغذ و قلم بنویسد و عشق کنید.

5+1) شما بگید …

یکی دوتا نیست که! کلی روش جورواجور برای افزایش تمرکز در نویسندگی وجود داره که نه من همشو بلدم و نه میشه همش رو توی یه مقاله گفت.

از قدیم گفتن سه کلّه بهتر از یک کلّه است … برای همین میخوام از شما کمک بگیرم و بهترین روش رو به نام خودتون توی مقاله بنویسم.

خدا رو چه دیدی شایدهم به بهترین روش یه جایزه ای داده شد مثلا دوره عنوان نویسی پیشرفته (از کیسه خلیفه می بخشم 😅)

پس چی شد، به نظرتون بهترین روش برای افزایش تمرکز در نویسندگی چیه ؟ توی کامنت های پایین صفحه بهم بگید …

ماچ به همتون 🔞

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

افزایش تمرکز در نویسندگی (5+1 روش)

مراقب این سم خطرناک در نویسندگی باشید ⚠️

خیلیا معتقدند خطرناک ترین سَم تو نویسندگیه !

کافیه وارد ذهنتون بشه، اون وقته که می بینی حتی یه کلمه هم دیگه نمیتونی بنویسی …

دارم درباره ی یکی از بزرگترین چالش های امروزه بشر یعنی حواس پرتی صحبت میکنم که هممون کم و بیش اسیرش هستیم !

والا حق داریم حواس پرت هم باشیم …

با وجود شبکه های اجتماعی و هزار و یک خبر بد و خوبی که توی طول روز می شنویم و با این همه استرس و انرژی منفی که دهنمون رو مورد عنایت قرار داده، اگر حواس پرت نباشیم باید تعجب کنیم !

الکی نیست که نیر ایال میگه :《 مهم‌ترین مهارتی که باید در قرن 21 یاد بگیریم حواس‌جمع بودنه》

برای همین تو این مقاله میخوام 5 تا از تجربه های شخصی خودم درباره ی افزایش تمرکز در نویسندگی رو باهاتون در میون بذارم تا شاید به دردتون بخوره.

اون یه دونه هم آخرِ مقاله بهتون میگم قضیش چیه 😊

1) چی ، کی ، چطور در نویسندگی

تا حالا آشپزی کردی ؟

اصلا فکر کردی تولید محتوا چقدر شبیه آشپزیه ؟!

مگه محتوا نوعی غذا فکری آدم نیست؟ پس تولید محتوا هم نوعی آشپزی میشه دیگه …

درست میگم یا نه ؟

حالا فرض کنید میخوایم آشپزی کنیم، خدا بخیر کنه 😅

بهم بگید اولین کاری که باید بکنیم چیه ؟

خب معلومه دیگه …

اول باید مشخص کنیم که اصلا چی میخوایم درست کنیم، اونم برای چند نفر.

حالا که معلوم شد چه غذایی رو برای چند نفر میخوایم درست کنیم، نوبت این میرسه که بریم سراغ دستورالعمل پُختش و اینکه چطور باید غذامون رو آماده کنیم …

پس چی شد؟ چه غذایی، برای چند نفر و چطوری که من اسم این سه مرحله گذاشتم چی، کی، چطور .

نویسندگی و آشپزی

توی تولید محتوا هم قشنگ همینطوریه.

ما اصلا نمیتونیم بدون مشخص کردن این سه اصل یعنی چی، کی و چطور تولید محتوا بکنیم !

منظورم چیه ؟

منظورم ایده (چی) ، پرسونا (کی) و اسکلت محتوا (چطور) هستش .

این سه اصل علاوه بر اینکه از واجبات تولید محتوا هستند، به شدت هم در افزایش تمرکز در نویسندگی موثرن.

ایده، پرسونا و اسکلت محتوا قشنگ مثل یه نقشه راه میمونن که بهت میگن درباره ی چی بنویسی، برای چه کسی بنویسی، نوشتت رو چطور شروع کنی، چطور ادامه بدی و در آخر هم چطوری تمومش بکنی …

درباره روش های ایده سازی، ساخت پرسونا و اسکلت محتوایی یا همون چی،کی،چطور خودمون قبلا توی رایتینا کلی صحبت کردیم، کافیه یه سرچ کوچولو تو سایت بزنید و از محتواهای رایگان سایت استفاده کنید ولی اگر میخواهید به صورت حرفه ای هر کدوم رو یاد بگیرید بهتون دوره تولید محتوا متنی رایتینا رو توصیه می کنم که توش درباره ی ایده سازی، پرسونا و اسکلت محتوایی و کلی موضوع دیگه به طور مفصل صحبت شده …

پس از این بعد نبینم کسی قبل از شروع نوشتن محتوا از چی ، کی ، چطور استفاده نکنه که کلی از دستش دلخور میشما 😕

2) آسیاب به نوبت !

بازم بریم سراغ آشپزیمون 😅

راستی چه غذایی رو بهتر از همه درست میکنی ؟

من که استاد درست کردن اُملتم، اونم از نوع قهوه خونه ایش 😋

به نظرت میشه برای درست کردن اُملت، اول ادویه ها رو اضافه کنیم بعدش تخم مرغ و در آخر هم رب گوجه بهش بزنیم ؟!

معلومه که میشه، ولی حتما بعدش باید بریزیدش تو سطل آشغال !

این نوع آشپزی کردن حکایت نوشتن بعضی از ماهاست که هم زمان با نوشتن مقالمون هزار و یک کار دیگه هم میخواهیم روش انجام بدیم …

هم میخوایم مقالمون رو ویرایش کنیم، هم میخوایم اون رو سئوش کنیم و هم کلی کار دیگه که میخوایم همزمان با نوشتن محتوامون انجام بدیم، تازه شاکی هم هستیم که چرا موقع نوشتنمون تمرکز نداریم !!!

خب معلومه، با این کارهایی که میکنیم نباید هم تمرکز داشته باشیم …

سئو و نویسندگی

البته که باید محتوامون رو ویرایش کنیم، صد البته که باید نکات سئو هم رعایت کنیم (بر منکرش لعنت) ولی باید سرجای خودشون و به نوبت ازشون استفاده بشه، نه اینکه همون اول کار بخواییم همزمان همشون رو با هم انجام بدیم اینطوری هم موقع نوشتنمون تمرکز کافی نداریم و هم نتیجه ی کارمون میشه شبیه همون املتی که درست کردیم، باید بندازیمش توی سطل اشغال …

پس این نکته کلیدی رو همیشه یادتون باشه ⛔️

موقع نوشتن محتوا فقطُ فقطُ فقط تمرکزمون به نوشتنمون باشه نه ویرایش، نه سئو و نه هیچ چیز دیگه ای 

اینطوری هم تمرکزمون موقع نوشتن حفظ میکنیم و هم می تونیم بعدش ویرایش دقیق تری داشته باشیم .

پس از این به بعد موقع نوشتن، هر چیزی که مربوط به ویرایش ، سئو و حتی جذاب سازی محتوا میشه رو بزارید گوشه ی انباری ذهنتون و در رو محکم روشون ببندید و تا موقعش نشده اصلا سمتشون نرید.

3) پیشروی لاکپشتی !

داستان خرگوش و لاکپشت اثر لافونتِن رو تا حالا خوندین ؟

یادش بخیر، وقتی بچه بودم کتاب داستانش رو داشتم.

داستانش درباره ی یه خرگوش و لاکپشتِ که تصمیم میگیرن با هم مسابقه دو بِدن. وقتی که مسابقه شروع میشه خرگوش به سرعت حرکت میکنه و از لاکپشت جلو میزنه و لاک پشت هم با اون سرعتش آروم آروم شروع به حرکت میکنه. خرگوش می دوعه می دوعه می دوعه تا به یه مزرعه پر از هویج های خوشمزه می رسه.

خرگوش که مطمئنه از رقیبش کُلی فاصله داره و حالا حالاها لاکپشت بهش نمیرسه تصمیم می گیره بشینه و یه دلی از عزا دربیاره، تو این فاصله هم لاکپشت با همون سرعت لاکپشتی خودش در حال حرکته.

خرگوش بعد از اینکه یه دل سیر هویج خورد خوابش میگیره و از اونجایی که مطمئنه لاکپشت بهش نمی رسه، تصمیم میگیره همون جا زیر دخت یه چرتی بزنه اما وقتی از خواب بلند میشه میبینه ای دل غافل، لاکپشت با همون سرعت کمش ازش جلو زده و مسابقه رو برده !

لاک پشت نویسندگی

حالا این چه ربطی به موضوع ما داشت؟!

خیلی از ماها هم توی تولید محتوا مثل خرگوش داستانمون هستیم، هیچ برنامه مشخصی برای نوشتنمون نداریم !

یه روز که حسشو داریم یا به قول معروف روی مود نوشتن هستیم که خدا بده برکت، همینطوری تراکتوری می نویسیم ولی از طرفی هم یه روزایی کلاً فِس فِسیم و به هر دلیلی اصلا حال و حوصله خودمون هم نداریم چه برسه تولید محتوا !

ولی اینطوری که نمیشه …

اگر میخوای توی تولید محتوا حرفی برای گفتن داشته باشی و صد البته هم محتوات چنگی به دل بزنه، باید این عادت خرگوشی رو کنار بزاری و مثل لاکپشت قصمون آهسته ولی به طور پیوسته و دائمی حرکت کنی، برای همینه که اسم این تکنیک رو گذاشتم پیشروی لاکپشتی

این روش علاوه به اینکه باعث افزایش تمرکز و بهره وری در تولید محتوا میشه، به شدت برای افرادی که کمبود وقت دارند هم مفیده .

《 البته منظورم از پیشروی لاکپشتی این نیست که تو کارت تنبلی کنیا نه اصلا …》

فرض کن میخوای یه مقاله دو هزار کلمه ای بنویسی، تازه علاوه بر نوشتن این مقاله کلی کار دیگه هم داری که باید انجام بدی.پیشروی لاک پشتی به ما میگه که شما بیا کارت رو به تکه های کوچیک کوچیک تبدیل کن ، مثلا بجای اینکه یه روز به خودت فشار بیاری و ۱۰۰۰ کلمه بنویسی و یه روز هم اصلا هیچی، بیا به خودت این قول رو بده که تحت هر شرایطی هر روز ۲۰۰ کلمه بنویسی.

اینطوری دیگه میدونی که هر روز چقدر باید بنویسی از طرفی هم چون مقدارش کمه میتونی به سایر کارات هم برسی و این خودش باعث میشه استرس نداشته باشی و تمرکزت هنگام نوشتن چندین برابر بشه.

4) بهترین زمان ، بهترین مکان برای نویسندگی

اگه گفتی بهترین جای هندونه کجاشه؟ معلومه دیگه گل وسطش، به به …

راستی دقت کردی اکثر مثال های من درباره خوراکیه، از بس آدم شکمویی ام 😅 تو خونه ی ما رسمه وقتی هندونه میخوریم، گل وسطش رو میدیم به کوچیک ترین عضو خانواده .یادش بخیر قدیم ندیما که بچه کوچیکه و به قول معروف ته تغاری بودم، همیشه گل هندونه به من میرسید ولی الان دیگه خود هندونه رو هم به زور بهم میدن چه برسه به گل وسطش !

به نظرم توی تولید محتوا هم برای اینکه بتونی بدون هواس پرتی و با تمرکز بالا بنویسی، باید از گل زمان و مکانت استفاده کنی …

مکان در نویسندگی

منظورم از گُل زمان و مکان چیه ؟!

《منظورم مکان و زمانیه که در آن شما بالاترین سطح تمرکز رو دارید》

حالا شاید کله صبح باشه یا نصفه شب، توی اتاق خوابت باشه یا توی حیاط و یا توی کتابخونه، هر جا یا هر وقتی که شما احساس می کنید توش بیشترین تمرکز رو برای نوشتن دارید، اونجا میشه گل زمان و مکانتون …

مثلا تولستوی نویسنده معروف روسی عادت داشته صبح ها بنویسه و به قول خودش : بهترین زمان نوشتن صبح زود است چون در این زمان مغز تازه و سرحاله .

یا شب ها که همه می خوابیدن، لاورکرافت نویسنده معروف آمریکایی، تازه شروع می کرده به نوشتن چون معتقد بوده که در شب بیشترین الهام وقابلیت‌ها به سراغ انسان میاد. الکی نیست که داستاناش انقدر ترسناکه 😈

یا اصلا چرا راه دور بریم، خودم اکثرا عصرها بیشترین تمرکز و انرژی رو برای تولید محتوا و نوشتن دارم اونم فقط توی اتاق خودم نه هیچ جای دیگه .

اما یه نکته بسیار ظریف ؛

این رو هم باید در نظر داشته باشیم که هستند کسایی که به هر دلیلی مجبورن از گُل زمان و مکانشون برای کارهای مهمترشون استفاده کنن !

مثل کسایی که کارمندن و بیشتر تایمشون رو سر کار هستن و تولید محتوا رو به عنوان شغل دومش انتخاب کردند یا مثلا خانوم هایی که بیشتر زمانشون صرف کارهای مربوط به خونه و نگهداری از فرزندانشون میشه و تولید محتوا براشون به عنوان یه فعالیت جانبیه.

تو این شرایط که دستمون خیلی برای انتخاب زمان و مکان نویسندگی باز نیست باید مواظب باشیم که اسیر کمال گرایی نشیم و از هر فرصتی برای نوشتن استفاده کنیم چون هدف اصلی ما فقطُ فقطُ فقط خود نوشتنه و برای افزایش تمرکزمون میتونیم از روش های دیگه استفاده بکنیم .

راستی گُل زمان و مکان شما کی و کجاست؟ تو کامنت ها سایت بهم بگید

5) معجزه قلم در نویسندگی 🖊

خدا بگم چیکارش کنه این تکنولوژی رو … از وقتی که اومد، برکت از نوشته هامون رفت !

البته که هیچ کس منکر خوبی هاش نیست ولی جدا از شوخی قبول دارید نوشتن با قلم یه مزه دیگه ای داره یا نه ؟

من که هر وقت دست به خودکار میشم انگار وارد یه عالم دیگه ای شدم و تمرکزی که موقع نوشتن با قلم دارم اصلاً قابل مقایسه با زمانی که با کامپیوتر تایپ میکنم نیست …
انگار قلم یه خاصیت ماورایی داره که هر موقع دستت می گیریش بهت یه قدرت جادویی میده درست مثل چوب دستی هری پاتر !

به نظرم یکی از کارهایی که میتونه ما رو از هواس پرتیِ موقع نوشتن نجات بده و کمک کنه که افسار تمرکزمون رو به دست بگیریم، استفاده از روش دست نویسی بجای ماشین نویسی برای تولید محتواست.

نویسندگی

کافیه یه سرچ کوچولو توی گوگل بزنید تا ببینید که نوشتن با قلم چقدر فایده داره . مثلا یه جایی خوندم که متخصصین مغز و اعصاب معتقدند《نوشتن با قلم قفل های ذهنیمون رو باز میکنه و باعث درک عمیق تر ما نسبت به موضوعات میشه》

یا روانشناس معروف دانیل اوپنهایمر گفته که 《حرکت قلم بر روی کاغذ باعث ایجاد ارتباط بین ذهن و قلم میشه و ذهن میتونه یافته هایش را بوسیله قلم بر روی کاغذ منتقل کُنه که این حالت هنگام تایپ کردن با کامپیوتر امکان پذیر نیست》و کلی یافته های دیگه دانشمندان اندر فواید نوشتن با قلم.

البته قبول دارم سرعت تایپ با کامپیوتر خیلی بیشتر از نوشتن با قلمه و خیلی راحت می تونیم با کامپیوتر نوشتمون رو ویرایش کنیم ولی نباید از مزایا نوشتن با قلم هم بی نصیب موند.

پس چاره چیه ؟!

خیلی از نویسنده های معروف دنیا مثل سوزان سانتَگ یا ترومن کاپوتی برای اینکه هم از معجزه نوشتن با قلم و هم از مزایای تایپ ماشینی بی بهره نمونن از روش پیش نویس استفاده میکردن، به این صورت که اول نوشتشون رو به صورت پیش نویس و با استفاده از قلم بر روی کاغذ نوشته و بعد اون رو تایپ و ویرایش میکردن.

پس منتظر چی هستین؟! همین الان دست به کار بشید و برای یه بار هم که شده محتواتون رو با استفاده از کاغذ و قلم بنویسد و عشق کنید.

5+1) شما بگید …

یکی دوتا نیست که! کلی روش جورواجور برای افزایش تمرکز در نویسندگی وجود داره که نه من همشو بلدم و نه میشه همش رو توی یه مقاله گفت.

از قدیم گفتن سه کلّه بهتر از یک کلّه است … برای همین میخوام از شما کمک بگیرم و بهترین روش رو به نام خودتون توی مقاله بنویسم.

خدا رو چه دیدی شایدهم به بهترین روش یه جایزه ای داده شد مثلا دوره عنوان نویسی پیشرفته (از کیسه خلیفه می بخشم 😅)

پس چی شد، به نظرتون بهترین روش برای افزایش تمرکز در نویسندگی چیه ؟ توی کامنت های پایین صفحه بهم بگید …

ماچ به همتون 🔞

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست