برای ویرایش محتوایی این 8 مورد را { حتما چک کنید }

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. برای ویرایش محتوایی این 8 مورد را { حتما چک کنید }

{ ویرایش محتوایی چیست ؟ }

هیچ چیزی را در دنیا پیدا نمی کنید که زمانی که برای اولین بار خلق میشود بدون هیچ نقص و ایرادی باشد و نیاز به ویرایش و اصلاح نداشته باشد.

در مورد تولید محتوا هم دقیقا همین قانون حاکم است و هر محتوایی که تولید و خلق میشود برای اینکه به اثری ماندگار تبدیل شود باید ویرایش و اصلاح و به روز رسانی شود.

در گذشته نویسنده ها فقط وظیفه نوشتن متن اولیه را برعهده داشتند و بعد متن را به ویراستار پاس می‌دادند تا ایرادات آن را پیدا و رفع کند. ویراستار هم دستی به سر و روی متن می کشید و در نهایت متن را برای انتشار به چاپخانه می فرستاد. اما اگر امروز می‌خواهید به کپی‌رایتر و تولید کننده محتوایی ماهر و معروف در دنیا تبدیل شوید، باید اصول ویرایش محتوا را بلد باشید و در نوشته‌های‌تان آنها را به کار ببندید.

در دنیای بی‌رحم و شلوغ امروز اگر می‌خواهید در دنیای تولید محتوا و کپی رایتینگ برای خود جایی دست و پا کنید، باید روی پاهای خودتان بایستید و باید در کنار تولید محتوا حتما به ویرایش آن هم دقت داشته باشید.  پس بیایید در کنار هم در رایتینا ترفندهای ویرایش محتوا را یاد بگیریم تا به یک قهرمان تولید محتوا در دوران معاصر تبدیل شویم

1-  درست و صحیح نوشتن از همان اول

وقتی شروع به نوشتن می‌کنید تمام حواس‌تان را جمع کنید و اجازه ندهید که همه چیز به بعد از نوشتن و زمان ویرایش موکول بشود. یعنی لازم است که هم‌ زمان با نوشتن، دقت کافی برای استفاده از کلمات و عبارات درست داشته باشید اما هم زمان با نوشتن خودتان را گرفتار نکات ریز ویرایشی و تایپی نکنید.

پس وقتی می‌نویسید، حسابی حواس‌تان را جمع کنید. خیلی مواقع، بی‌دقتی در نوشتنِ متن اولیه باعث می‌شود که در زمان ویرایش، مجبور بشوید تمام متن را بکوبید و از نو بسازید.

قبل از ویرایش محتوا از ابتدا درست بنویسید

دقیقا باید پیدا کنید که چه چیزهایی تمرکز تان را در زمان تولید محتوا به هم می زند . مثلا ممکن است شما هم مثل من جزو نویسندگان و تولید کننده های محتوایی باشید که در جمع  و شلوغی نمی‌توانید به خوبی کار کنید. پس باید حتما در محیطی ویژه و خاص مثلا پشت میز کارتان بنشینید و مشغول به تولید محتوا شوید.

در هر حال، باید نقطه امن و آرامش‌بخش را برای نوشتن و تولید محتوا پیدا کنید و سعی کنید با یادگیری تکنیک های مدیریت زمان در تولید محتوا و افزایش بهره‌وری به شدت تمرکز خودتان را در زمان نوشتن بالا ببرید .

اما اگر از شانس بد در محیطی مجبور هستید بنویسید که هیچ‌رقم آرامش به آن راه ندارد و مثلا صدای بیل و کلنگ ساختمان‌سازیِ برج بغلی از یک طرف و از طرف دیگر، صدای بچه های مدرسه نزدیک خانه یا محل کارتان روی اعصاب و روان‌تان راه می‌رود و…باید به هر حال راهی پیدا کنید تا بتوانید تمرکز کافی داشته باشید، مثلا استفاده از هدفون و پخش موسیقی بی‌کلام بسیار مؤثر است. حتما دقت کنید که موسیقی بی‌کلام و آرام باشد. چنین آهنگ‌هایی صداهای اطراف را از بین می‌برند و در گوش‌تان، ریتمی یکنواخت ایجاد می‌کنند و می‌توانند تمرکز شما را بالا ببرند.

اما موسیقی های دیگر ممکن است حتی بالعکس تمرکز شما را کمتر کنند و تاثیر منفی داشته باشند.  پس حتما بی‌کلام بودن موسیقی را مدنظر داشته باشید.

مثلا می توانید از این نمونه موسیقی ها برای تمرکز بیشتر در زمان تولید محتوا استفاده کنید :

 

2-  ویرایش محتوایی متن با فاصله زمانی

توصیه رایتینا این است که به هیچ وجه بلافاصله بعد از اتمام متن شروع به ویرایش نکنید.

وقتی بلافاصله پس از تولید محتوا و نوشتن ، شروع به صاف و صوف کردن متن می‌کنید، نگاه‌تان به متن از بالا و بیرون نخواهد بود. ویرایش بدون وقفه باعث می‌شود که از خطاهای احتمالی متن چشم پوشی کنید و یا اصلا متوجه آنها نشوید ، چون تازه متن را تمام کرده‌اید و ذهن‌تان به اندازه کافی استراحت نکرده است.

برای ویرایش محتوا بلافاصله بعد از اتمام متن اقدام نکنید

اما اگر بین تمام کردن متن و ویرایش آن، کمی فاصله بیافتد به راحتی می‌توانید درباره اشکالات و ایرادات کار خود قضاوت کنید و دست به ویرایش محتوا بزنید.

خستگی پس ازتولید محتوا، باعث می شود غلط‌های املایی و نگارشی را اصلا نبینید و در نتیجه با این خیال خام که کارتان بدون ایراد است ، ویرایش محتوا با ویرایش نکردن آن هیچ تفاوتی نمی کند و با انتشار چنین متنی، اعتبار خودتان را به عنوان یک کپی رایتر یا تولید کننده محتوای حرفه ای زیر سوال می برید.

پس دقت کنید و با تیزبینی یک عقاب به ویرایش متن خود بپردازید.

3- چک کردن روان و یکدست بودن محتوا

هیچ‌چیز در تولید محتوا ، مهم‌تر از روان بودن متن نیست. اگر نوشته شما پر از مکث‌ها، جملات طولانی و خسته‌کننده و… باشد، ارتباط خودتان با مخاطب را به سادگی از دست می دهید.

بنابراین بهتر است بعد از اینکه کارِ تولید محتوا به پایان رسید، یک‌بار در کمال آرامش، شروع به خواندن آن کنید. بلند بلند بخوانید و مثل مجری‌های اخبار با صدای‌تان بازی کنید. این کار هم برای شما به عنوان یک تولید کننده محتوای شاد بامزه و سرگرم کننده است و هم به شما نشان می‌دهد که متن‌تان روانی لازم را دارد یا نه.

شما که نویسنده متن و محتوا هستید، بهتر از هر شخص دیگری برای از رو خواندن آن آمادگی دارید. اگر در زمان خواندن محتوا پشت سرهم تُپق‌ می زنید و متن روانی لازم را برای خودتان ندارد پس واقعا قسمت هایی از کار تولید محتوای شما می‌لنگد. روان بودن متن باعث می‌شود که نوشته، مخاطب را به نرمی و آرامش به سرزمین فکر شما ببرد.

4- چک کردن جذابیت و تاثیر گذاری

اگر متن شما با مقدمه‌ای پرکشش و گیرا شروع نشود، احتمال اینکه مخاطب آن را دنبال کند شاید به طرز عجیبی نزدیک به 0 شود.

خودتان را جای مخاطب بگذارید. آیا حاضرید، خواندن متنی را ادامه بدهید که در خط و پاراگراف اول برای‌تان چیز جالبی در آستین نداشته است؟

البته سایر بخش‌های متن و نوشتار هم بسیار مهم هستند. فرض کنید که شروع بسیار جذابی داشته باشید اما در ادامه چیزی برای ارائه و جذب مخاطب نداشته باشید در این صورت انگار مقدمه خوب اولیه چیزی جز سراب نبوده است. پس همه قسمت‌ها باید جذاب باشد اما لازم است، مقدمه برای جلب مخاطب باید قلاب کل محتوا باشد.

در ویرایش محتوا جذاب بودن مقدمه را چک کنید

مخاطب را با شروعی خیره‌کننده به سمت خود بکشید و تلاش کنید با ارائه یک محتوای مفید و جذاب علاقه او در طول خواندن متن را حفظ کنید. نگذارید که شروع جذاب با سهل‌انگاری در بخش‌های بعدی نوشته از دست برود.

رعایت انسجام و لحن یکدست و جذاب در تمام متن است که شما را به دروازه قلب مخاطب می‌کشاند و برای اقامت در آنجا فرصتی در اختیارتان قرار می‌دهد. پس فرصت‌ها را نسوزانید. قلب مخاطب را تسخیر کنید و او را به نوشته‌های‌تان وفادار سازید.

5- چک کردن درجه‌ی ابهام و گیج کنندگی

یکی از سم های مهلک در تولید محتوا استفاده از جملات و عبارات دوپهلو و مفاهیم گیج‌کننده در متن است. پس همیشه این موضوع را به عنوان یکی از اصول بسیار مهم نوشتن و ویرایش محتوا در ذهن خود داشته باشید. نباید طوری بنویسید که خواننده دچار گیجی و سردرگمی بشود.

خانم «الف» باید تا حدود زیادی همان برداشتی را از متن شما داشته باشد که آقای «ب» دارد. در تولید محتوا قرار نیست به سبک کارگردان هایی که فیلم هایی با پایان باز می سازند باشید .

در ویرایش محتوا چک کنید محتوا مبهم نباشد

پس خود را به جای مخاطبان بگذارید و به این فکر کنید که با خواندن کلمات و جملات شما چه پرسش‌هایی در ذهن او نقش می بندد؟

چه قسمت‌هایی از نوشته باعث انحراف فکر او می‌شود و چگونه می‌توانید پیام خود را خیلی شسته و رُفته به تمام مخاطبان مورد نظر تان منتقل کنید.

هر چند پاراگرافی که می‌نویسید، خود را به جای مخاطب بگذارید و ببینید که چه سؤالاتی ممکن است در ذهن او شکل بگیرد. به این پرسش‌های احتمالی پاسخ بدهید و نگذارید، نقطه‌ای مبهم برایش باقی بماند.

از افعالی که باعث بروز ایهام در متن و نوشته‌تان می‌شود، به هیچ عنوان استفاده نکنید.

لزومی به وجود ابهام معنایی در تولید محتوا نیست. یعنی علاوه بر اینکه جملات نباید به خاطر خطاهای گرامری دوپهلو بشوند، لزومی به ایجاد ایهام در مفاهیم هم نیست.

شما برناردو برتولوچی یا آندری تارکوفسکی نیستید. شما کپی‌رایتر و تولید کننده محتوایی هستید که می‌خواهد مخاطبان را در حجم وسیعی به خود جذب کند و محتوایی را که تولید کرده است به شکل قابل ملاحظه‌ای به گوش همه برساند.

6- چک کردن مختصر و مفید محتوا

رعایت اختصار و کوتاه‌نویسی در تولید محتوا خیلی مهم است.

در دنیای شلوغ و پر از اطلاعات و محتواهای رنگارنگ این روزها ، هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد با جملات سنگین و طولانی وقت خود را صرف چیزی کند که شاید در انتها دستاوردی هم به همراه نداشته باشد. سعی کنید از جملات روان و کوتاهی استفاده کنید که سریعا پیام خود را به خواننده منتقل کنید .

برای ویرایش محتوا چک کنید متن تان مختصر و مفید باشد

کاری نکنید که مخاطب رهای‌تان کند. مختصر و مفید بنویسید.  نوشتن جملات کوتاه و کلمات ساده از اصولی است که در ویرایش محتوا حتما باید لحاظ کنید.

دقت کرده‌اید که صحبت‌های افراد کم‌حرف همیشه بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد؟ در تولید محتوا هم دقیقا همین‌طور است.درازگویی و طولانی نویسی بی دلیل باعث بی‌ارزش شدن کار شما می‌شود.

7- چک کردن غلت دیکطه ای یا طاپیی  😉

اگر بهترین و باکیفیت‌ترین محتوای دنیا را هم تولید کرده باشید، با وجود اشتباهات دیکته ای سریعا از چشم مخاطب می افتید. اعتبار نوشته‌ای که در آن اشتباهات املایی و تایپی وجود دارد، در نظر مخاطب زیر سؤال می‌رود.

این اشتباهات در ذهن مخاطب تفسیرهای مختلفی میشود. اشتباهات دیکته ای و تایپی نشان می‌دهند شما نویسنده و ویرایش‌گری بی‌دقت و عجول بوده‌اید و به خواننده القا می‌کنند، با متن مهم و ارزشمندی رو به رو نیست. چرا؟

چون مخاطب با خود فکر می‌کند وقتی حتی نویسنده متن تلاشی برای تکمیل و ارائه بی‌نقص متن خود نداشته و برای محتوای تولیدی خودش ارزش قائل نشده پس حتما این محتوا برای او هم هیچ فایده ای ندارد.

در ویرایش محتوا به املای کلمات دقت کنید

وقتی خود نویسنده برای کارش به اندازه کافی وقت نگذاشته و ارزش قائل نشده است، چه انتظاری از دیگران دارید که وقت گران‌بهای خود را صرف خواندن محتوای شما کنند؟

این فکرها که در سر مخاطب شکل می‌گیرد، مانع از توجه کردن به محتوا و مفهوم متن می‌شود. انگار در یک جلسه مهم کاری با کلی اطلاعات اما با لباس و ظاهری کثیف و ژولی پولی بروید قطعا در همان نگاه اول حاضرین در جلسه ذهنیتی منفی نسبت به شما ایجاد می شود. وقتی جلوه ظاهری کارتان خوب نباشد، کسی برای کشف درون آن به سراغش نخواهد رفت.

8- چک کردن چیدمان و شکل ظاهری متن در ویرایش محتوا

خودتان را دوباره جای خوانندگان بگذارید و با خود به زمان هایی فکر کنید که تنها به خاطر شکل پاراگراف‌ها و عنوان‌های یک متن از خواندن آن صرف‌نظر کرده‌اید.

این یک واقعیت در مورد تولید محتوا و کپی رایتینگ است. اگر متن شما فاقد آرایش ظاهری مناسب باشد، هیچ‌کس به آن علاقه‌مند نمی‌شود. این روزها که صفحات اینترنتی پر از متن‌ها و مقالات رنگارنگ است، مخاطب با باز کردن هر صفحه، گزینه‌ای را انتخاب می‌کند که ضمن نزدیک بودنِ محتوایش به کلمه کلیدیِ جستجوی او، از ظاهر مرتب و زیبایی هم برخوردار باشد.

در ویرایش محتوا به ظاهر محتوا توجه کنید

پس کاری نکنید که مخاطب پس از ورود به صفحه شما، هنوز سلام نکرده، خداحافظی کند و برود.  عنوان‌ها، زیرعنوان‌ها، پاراگراف‌ها و علائم نگارشی را به درستی استفاده کنید تا کار خواندن برای مخاطب راحت‌تر و جذاب‌تر بشود.

و این نکته را هم مد نظر داشته باشید که محتوای شما قرار است در صفحات مختلف مانند صفحه موبایل، لپ‌تاپ و … باز شود که هر کدام شکل ظاهری متنوعی دارند. پس اول از همه باید به این موضوع دقت کنید و بعد از انتشار محتوا حتما روی انواع صفحات زیبایی ظاهری و چیدمان آن را چک کنید . تصاویر جذاب، شکل و ساختار ظاهری متن و… به خواننده کمک می‌کند تا ارتباط بهتری با مطالب برقرار کند.

در نهایت برای ویرایش یک متن می توانید از نرم افزارهای ویرایش هم استفاده کنید

این روزها به واسطه رشد فناوری تقریبا برای هر چیزی، اپلیکیشن و برنامه‌های کاربردی متنوع تولید شده است. برای ویرایش محتوا هم نرم‌افزارهای متنوع و متعددی وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید متوجه خطاهای نگارشی و املایی خود بشوید و یکی از بهترین آنها ویراستیار است .

البته مشخصا استفاده از این برنامه‌ها نباید جای نظارت دقیق و موشکافانه خودتان را روی محتوا بگیرد. اما کار از محکم‌ کاری عیب نمی‌کند، پس هم خودتان کار را به دقت ویرایش کنید و هم از نرم‌افزارها برای اطمینان خاطر، استفاده کنید.

برای اینکه یک کپی‌رایتر و نویسنده حرفه ای شوید باید در ویرایش محتوا هم حرفه ای باشد و فقط در این صورت است که می توانید محتوای بهتر و تأثیرگذارتری ارائه بدهید، سرعت انتشار مقالات‌تان را بالا ببرید و به برند مشهور و معتبری در تولید محتوا تبدیل شوید.

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • آرش امامی میبدی
    ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ ۱۲:۳۵ ب.ظ

    دورود. احساس می کنم استفاده از نرم افزارهای ویرایش متن چندان به گسترده کردن دایره کلمات و بیشتر مطالعه کردن کمک نمی کند .

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۷/۰۱ ۲:۳۰ ق.ظ

      روزتون شاد و عالی
      به نظرم ما باید قوی کردن دایره لغت رو باید تو زمان های دیگه بذاریم 🙂
      چون تو ویرایش لازم داریم از یکی کمک بگیریم حالا یه زمانی نیاز به ویراستار انسانی داریم و اینکه یه فرد دیگه محتوایی که نوشتیم رو چک کنه و گاهی هم یه نرم افزار .

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

برای ویرایش محتوایی این 8 مورد را { حتما چک کنید }

{ ویرایش محتوایی چیست ؟ }

هیچ چیزی را در دنیا پیدا نمی کنید که زمانی که برای اولین بار خلق میشود بدون هیچ نقص و ایرادی باشد و نیاز به ویرایش و اصلاح نداشته باشد.

در مورد تولید محتوا هم دقیقا همین قانون حاکم است و هر محتوایی که تولید و خلق میشود برای اینکه به اثری ماندگار تبدیل شود باید ویرایش و اصلاح و به روز رسانی شود.

در گذشته نویسنده ها فقط وظیفه نوشتن متن اولیه را برعهده داشتند و بعد متن را به ویراستار پاس می‌دادند تا ایرادات آن را پیدا و رفع کند. ویراستار هم دستی به سر و روی متن می کشید و در نهایت متن را برای انتشار به چاپخانه می فرستاد. اما اگر امروز می‌خواهید به کپی‌رایتر و تولید کننده محتوایی ماهر و معروف در دنیا تبدیل شوید، باید اصول ویرایش محتوا را بلد باشید و در نوشته‌های‌تان آنها را به کار ببندید.

در دنیای بی‌رحم و شلوغ امروز اگر می‌خواهید در دنیای تولید محتوا و کپی رایتینگ برای خود جایی دست و پا کنید، باید روی پاهای خودتان بایستید و باید در کنار تولید محتوا حتما به ویرایش آن هم دقت داشته باشید.  پس بیایید در کنار هم در رایتینا ترفندهای ویرایش محتوا را یاد بگیریم تا به یک قهرمان تولید محتوا در دوران معاصر تبدیل شویم

1-  درست و صحیح نوشتن از همان اول

وقتی شروع به نوشتن می‌کنید تمام حواس‌تان را جمع کنید و اجازه ندهید که همه چیز به بعد از نوشتن و زمان ویرایش موکول بشود. یعنی لازم است که هم‌ زمان با نوشتن، دقت کافی برای استفاده از کلمات و عبارات درست داشته باشید اما هم زمان با نوشتن خودتان را گرفتار نکات ریز ویرایشی و تایپی نکنید.

پس وقتی می‌نویسید، حسابی حواس‌تان را جمع کنید. خیلی مواقع، بی‌دقتی در نوشتنِ متن اولیه باعث می‌شود که در زمان ویرایش، مجبور بشوید تمام متن را بکوبید و از نو بسازید.

قبل از ویرایش محتوا از ابتدا درست بنویسید

دقیقا باید پیدا کنید که چه چیزهایی تمرکز تان را در زمان تولید محتوا به هم می زند . مثلا ممکن است شما هم مثل من جزو نویسندگان و تولید کننده های محتوایی باشید که در جمع  و شلوغی نمی‌توانید به خوبی کار کنید. پس باید حتما در محیطی ویژه و خاص مثلا پشت میز کارتان بنشینید و مشغول به تولید محتوا شوید.

در هر حال، باید نقطه امن و آرامش‌بخش را برای نوشتن و تولید محتوا پیدا کنید و سعی کنید با یادگیری تکنیک های مدیریت زمان در تولید محتوا و افزایش بهره‌وری به شدت تمرکز خودتان را در زمان نوشتن بالا ببرید .

اما اگر از شانس بد در محیطی مجبور هستید بنویسید که هیچ‌رقم آرامش به آن راه ندارد و مثلا صدای بیل و کلنگ ساختمان‌سازیِ برج بغلی از یک طرف و از طرف دیگر، صدای بچه های مدرسه نزدیک خانه یا محل کارتان روی اعصاب و روان‌تان راه می‌رود و…باید به هر حال راهی پیدا کنید تا بتوانید تمرکز کافی داشته باشید، مثلا استفاده از هدفون و پخش موسیقی بی‌کلام بسیار مؤثر است. حتما دقت کنید که موسیقی بی‌کلام و آرام باشد. چنین آهنگ‌هایی صداهای اطراف را از بین می‌برند و در گوش‌تان، ریتمی یکنواخت ایجاد می‌کنند و می‌توانند تمرکز شما را بالا ببرند.

اما موسیقی های دیگر ممکن است حتی بالعکس تمرکز شما را کمتر کنند و تاثیر منفی داشته باشند.  پس حتما بی‌کلام بودن موسیقی را مدنظر داشته باشید.

مثلا می توانید از این نمونه موسیقی ها برای تمرکز بیشتر در زمان تولید محتوا استفاده کنید :

 

2-  ویرایش محتوایی متن با فاصله زمانی

توصیه رایتینا این است که به هیچ وجه بلافاصله بعد از اتمام متن شروع به ویرایش نکنید.

وقتی بلافاصله پس از تولید محتوا و نوشتن ، شروع به صاف و صوف کردن متن می‌کنید، نگاه‌تان به متن از بالا و بیرون نخواهد بود. ویرایش بدون وقفه باعث می‌شود که از خطاهای احتمالی متن چشم پوشی کنید و یا اصلا متوجه آنها نشوید ، چون تازه متن را تمام کرده‌اید و ذهن‌تان به اندازه کافی استراحت نکرده است.

برای ویرایش محتوا بلافاصله بعد از اتمام متن اقدام نکنید

اما اگر بین تمام کردن متن و ویرایش آن، کمی فاصله بیافتد به راحتی می‌توانید درباره اشکالات و ایرادات کار خود قضاوت کنید و دست به ویرایش محتوا بزنید.

خستگی پس ازتولید محتوا، باعث می شود غلط‌های املایی و نگارشی را اصلا نبینید و در نتیجه با این خیال خام که کارتان بدون ایراد است ، ویرایش محتوا با ویرایش نکردن آن هیچ تفاوتی نمی کند و با انتشار چنین متنی، اعتبار خودتان را به عنوان یک کپی رایتر یا تولید کننده محتوای حرفه ای زیر سوال می برید.

پس دقت کنید و با تیزبینی یک عقاب به ویرایش متن خود بپردازید.

3- چک کردن روان و یکدست بودن محتوا

هیچ‌چیز در تولید محتوا ، مهم‌تر از روان بودن متن نیست. اگر نوشته شما پر از مکث‌ها، جملات طولانی و خسته‌کننده و… باشد، ارتباط خودتان با مخاطب را به سادگی از دست می دهید.

بنابراین بهتر است بعد از اینکه کارِ تولید محتوا به پایان رسید، یک‌بار در کمال آرامش، شروع به خواندن آن کنید. بلند بلند بخوانید و مثل مجری‌های اخبار با صدای‌تان بازی کنید. این کار هم برای شما به عنوان یک تولید کننده محتوای شاد بامزه و سرگرم کننده است و هم به شما نشان می‌دهد که متن‌تان روانی لازم را دارد یا نه.

شما که نویسنده متن و محتوا هستید، بهتر از هر شخص دیگری برای از رو خواندن آن آمادگی دارید. اگر در زمان خواندن محتوا پشت سرهم تُپق‌ می زنید و متن روانی لازم را برای خودتان ندارد پس واقعا قسمت هایی از کار تولید محتوای شما می‌لنگد. روان بودن متن باعث می‌شود که نوشته، مخاطب را به نرمی و آرامش به سرزمین فکر شما ببرد.

4- چک کردن جذابیت و تاثیر گذاری

اگر متن شما با مقدمه‌ای پرکشش و گیرا شروع نشود، احتمال اینکه مخاطب آن را دنبال کند شاید به طرز عجیبی نزدیک به 0 شود.

خودتان را جای مخاطب بگذارید. آیا حاضرید، خواندن متنی را ادامه بدهید که در خط و پاراگراف اول برای‌تان چیز جالبی در آستین نداشته است؟

البته سایر بخش‌های متن و نوشتار هم بسیار مهم هستند. فرض کنید که شروع بسیار جذابی داشته باشید اما در ادامه چیزی برای ارائه و جذب مخاطب نداشته باشید در این صورت انگار مقدمه خوب اولیه چیزی جز سراب نبوده است. پس همه قسمت‌ها باید جذاب باشد اما لازم است، مقدمه برای جلب مخاطب باید قلاب کل محتوا باشد.

در ویرایش محتوا جذاب بودن مقدمه را چک کنید

مخاطب را با شروعی خیره‌کننده به سمت خود بکشید و تلاش کنید با ارائه یک محتوای مفید و جذاب علاقه او در طول خواندن متن را حفظ کنید. نگذارید که شروع جذاب با سهل‌انگاری در بخش‌های بعدی نوشته از دست برود.

رعایت انسجام و لحن یکدست و جذاب در تمام متن است که شما را به دروازه قلب مخاطب می‌کشاند و برای اقامت در آنجا فرصتی در اختیارتان قرار می‌دهد. پس فرصت‌ها را نسوزانید. قلب مخاطب را تسخیر کنید و او را به نوشته‌های‌تان وفادار سازید.

5- چک کردن درجه‌ی ابهام و گیج کنندگی

یکی از سم های مهلک در تولید محتوا استفاده از جملات و عبارات دوپهلو و مفاهیم گیج‌کننده در متن است. پس همیشه این موضوع را به عنوان یکی از اصول بسیار مهم نوشتن و ویرایش محتوا در ذهن خود داشته باشید. نباید طوری بنویسید که خواننده دچار گیجی و سردرگمی بشود.

خانم «الف» باید تا حدود زیادی همان برداشتی را از متن شما داشته باشد که آقای «ب» دارد. در تولید محتوا قرار نیست به سبک کارگردان هایی که فیلم هایی با پایان باز می سازند باشید .

در ویرایش محتوا چک کنید محتوا مبهم نباشد

پس خود را به جای مخاطبان بگذارید و به این فکر کنید که با خواندن کلمات و جملات شما چه پرسش‌هایی در ذهن او نقش می بندد؟

چه قسمت‌هایی از نوشته باعث انحراف فکر او می‌شود و چگونه می‌توانید پیام خود را خیلی شسته و رُفته به تمام مخاطبان مورد نظر تان منتقل کنید.

هر چند پاراگرافی که می‌نویسید، خود را به جای مخاطب بگذارید و ببینید که چه سؤالاتی ممکن است در ذهن او شکل بگیرد. به این پرسش‌های احتمالی پاسخ بدهید و نگذارید، نقطه‌ای مبهم برایش باقی بماند.

از افعالی که باعث بروز ایهام در متن و نوشته‌تان می‌شود، به هیچ عنوان استفاده نکنید.

لزومی به وجود ابهام معنایی در تولید محتوا نیست. یعنی علاوه بر اینکه جملات نباید به خاطر خطاهای گرامری دوپهلو بشوند، لزومی به ایجاد ایهام در مفاهیم هم نیست.

شما برناردو برتولوچی یا آندری تارکوفسکی نیستید. شما کپی‌رایتر و تولید کننده محتوایی هستید که می‌خواهد مخاطبان را در حجم وسیعی به خود جذب کند و محتوایی را که تولید کرده است به شکل قابل ملاحظه‌ای به گوش همه برساند.

6- چک کردن مختصر و مفید محتوا

رعایت اختصار و کوتاه‌نویسی در تولید محتوا خیلی مهم است.

در دنیای شلوغ و پر از اطلاعات و محتواهای رنگارنگ این روزها ، هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد با جملات سنگین و طولانی وقت خود را صرف چیزی کند که شاید در انتها دستاوردی هم به همراه نداشته باشد. سعی کنید از جملات روان و کوتاهی استفاده کنید که سریعا پیام خود را به خواننده منتقل کنید .

برای ویرایش محتوا چک کنید متن تان مختصر و مفید باشد

کاری نکنید که مخاطب رهای‌تان کند. مختصر و مفید بنویسید.  نوشتن جملات کوتاه و کلمات ساده از اصولی است که در ویرایش محتوا حتما باید لحاظ کنید.

دقت کرده‌اید که صحبت‌های افراد کم‌حرف همیشه بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد؟ در تولید محتوا هم دقیقا همین‌طور است.درازگویی و طولانی نویسی بی دلیل باعث بی‌ارزش شدن کار شما می‌شود.

7- چک کردن غلت دیکطه ای یا طاپیی  😉

اگر بهترین و باکیفیت‌ترین محتوای دنیا را هم تولید کرده باشید، با وجود اشتباهات دیکته ای سریعا از چشم مخاطب می افتید. اعتبار نوشته‌ای که در آن اشتباهات املایی و تایپی وجود دارد، در نظر مخاطب زیر سؤال می‌رود.

این اشتباهات در ذهن مخاطب تفسیرهای مختلفی میشود. اشتباهات دیکته ای و تایپی نشان می‌دهند شما نویسنده و ویرایش‌گری بی‌دقت و عجول بوده‌اید و به خواننده القا می‌کنند، با متن مهم و ارزشمندی رو به رو نیست. چرا؟

چون مخاطب با خود فکر می‌کند وقتی حتی نویسنده متن تلاشی برای تکمیل و ارائه بی‌نقص متن خود نداشته و برای محتوای تولیدی خودش ارزش قائل نشده پس حتما این محتوا برای او هم هیچ فایده ای ندارد.

در ویرایش محتوا به املای کلمات دقت کنید

وقتی خود نویسنده برای کارش به اندازه کافی وقت نگذاشته و ارزش قائل نشده است، چه انتظاری از دیگران دارید که وقت گران‌بهای خود را صرف خواندن محتوای شما کنند؟

این فکرها که در سر مخاطب شکل می‌گیرد، مانع از توجه کردن به محتوا و مفهوم متن می‌شود. انگار در یک جلسه مهم کاری با کلی اطلاعات اما با لباس و ظاهری کثیف و ژولی پولی بروید قطعا در همان نگاه اول حاضرین در جلسه ذهنیتی منفی نسبت به شما ایجاد می شود. وقتی جلوه ظاهری کارتان خوب نباشد، کسی برای کشف درون آن به سراغش نخواهد رفت.

8- چک کردن چیدمان و شکل ظاهری متن در ویرایش محتوا

خودتان را دوباره جای خوانندگان بگذارید و با خود به زمان هایی فکر کنید که تنها به خاطر شکل پاراگراف‌ها و عنوان‌های یک متن از خواندن آن صرف‌نظر کرده‌اید.

این یک واقعیت در مورد تولید محتوا و کپی رایتینگ است. اگر متن شما فاقد آرایش ظاهری مناسب باشد، هیچ‌کس به آن علاقه‌مند نمی‌شود. این روزها که صفحات اینترنتی پر از متن‌ها و مقالات رنگارنگ است، مخاطب با باز کردن هر صفحه، گزینه‌ای را انتخاب می‌کند که ضمن نزدیک بودنِ محتوایش به کلمه کلیدیِ جستجوی او، از ظاهر مرتب و زیبایی هم برخوردار باشد.

در ویرایش محتوا به ظاهر محتوا توجه کنید

پس کاری نکنید که مخاطب پس از ورود به صفحه شما، هنوز سلام نکرده، خداحافظی کند و برود.  عنوان‌ها، زیرعنوان‌ها، پاراگراف‌ها و علائم نگارشی را به درستی استفاده کنید تا کار خواندن برای مخاطب راحت‌تر و جذاب‌تر بشود.

و این نکته را هم مد نظر داشته باشید که محتوای شما قرار است در صفحات مختلف مانند صفحه موبایل، لپ‌تاپ و … باز شود که هر کدام شکل ظاهری متنوعی دارند. پس اول از همه باید به این موضوع دقت کنید و بعد از انتشار محتوا حتما روی انواع صفحات زیبایی ظاهری و چیدمان آن را چک کنید . تصاویر جذاب، شکل و ساختار ظاهری متن و… به خواننده کمک می‌کند تا ارتباط بهتری با مطالب برقرار کند.

در نهایت برای ویرایش یک متن می توانید از نرم افزارهای ویرایش هم استفاده کنید

این روزها به واسطه رشد فناوری تقریبا برای هر چیزی، اپلیکیشن و برنامه‌های کاربردی متنوع تولید شده است. برای ویرایش محتوا هم نرم‌افزارهای متنوع و متعددی وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید متوجه خطاهای نگارشی و املایی خود بشوید و یکی از بهترین آنها ویراستیار است .

البته مشخصا استفاده از این برنامه‌ها نباید جای نظارت دقیق و موشکافانه خودتان را روی محتوا بگیرد. اما کار از محکم‌ کاری عیب نمی‌کند، پس هم خودتان کار را به دقت ویرایش کنید و هم از نرم‌افزارها برای اطمینان خاطر، استفاده کنید.

برای اینکه یک کپی‌رایتر و نویسنده حرفه ای شوید باید در ویرایش محتوا هم حرفه ای باشد و فقط در این صورت است که می توانید محتوای بهتر و تأثیرگذارتری ارائه بدهید، سرعت انتشار مقالات‌تان را بالا ببرید و به برند مشهور و معتبری در تولید محتوا تبدیل شوید.

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • آرش امامی میبدی
    ۱۳۹۹/۰۶/۳۱ ۱۲:۳۵ ب.ظ

    دورود. احساس می کنم استفاده از نرم افزارهای ویرایش متن چندان به گسترده کردن دایره کلمات و بیشتر مطالعه کردن کمک نمی کند .

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۹/۰۷/۰۱ ۲:۳۰ ق.ظ

      روزتون شاد و عالی
      به نظرم ما باید قوی کردن دایره لغت رو باید تو زمان های دیگه بذاریم 🙂
      چون تو ویرایش لازم داریم از یکی کمک بگیریم حالا یه زمانی نیاز به ویراستار انسانی داریم و اینکه یه فرد دیگه محتوایی که نوشتیم رو چک کنه و گاهی هم یه نرم افزار .

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست