آموزش ساده تولید محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوایی + نمونه اجرا شده

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. آموزش ساده تولید محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوایی + نمونه اجرا شده

دنیای وب، جای شلوغ و پرازدحامی است.

پیدا کردن مسیر موفقیت در چنین فضایی کمی دشوار است. برای اینکه در فضای درهم و برهم اینترنت، موفق شویم باید حسابی تلاش کنیم؛ تلاشی از جنس جنگیدن.

بیشتر حجم محتوایی که در فضای وب، تولید می‌شود محکوم به شکست است.

چرا؟ دلیل این همه ناکامی‌ها و شکست به نظر شما چیست؟

علت این است که بیشتر محتوایی که برای بازاریابی محتوا تولید می‌شود برای افزایش تعداد بازدیدکننده صورت می‌گیرد. تعداد بی‌شماری مطلب با موضوعی مشابه و تنها با هدف جلب رضایت عموم افراد روی وبسایت‌های مختلف قرار می‌گیرد. در بسیاری از موارد هم پیش می آید که بعد از خواندن محتوا تا انتها،  این احساس به ما دست می‌دهد که وقت و انرژی مان را بیهوده تلف کرده‌ایم.

به احتمال قوی، شما هم با چنین چیزی در گشت و گذار از صفحات وب  مواجه شده‌اید. برای چنین مشکلی چه باید کرد؟

تولید محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوا یکی از راه های حل این مشکل است که در رایتینا این بار به سراغ آن رفته ایم و می خواهیم بدانیم تولید محتوا بر اساس پرسونای مخاطب چیست و چگونه می توانیم این نوع محتوا را تولید کنیم

پرسونا دقیقا به چه معنا است؟

 پرسونا، تصویری ذهنی از مخاطب ایده‌آل شما است. برخی پرسونا را با عنوان آواتار (AVATAR) هم میشناسند. آواتار در واقع، به معنای تجسم کردن است. 

پرسونا شامل تمام جزئیات چالش‌ها و دغدغه های ذهنی ای است که مخاطب ایده‌آل شما با آن رو به رو می‌شود.

پرسونا نشان می‌دهد که چه چیزهایی برای او ارزش است. علاوه بر این‌ها به کمک آن می‌توانید متوجه نوع گشت و گذارهای مخاطب‌تان در فضای آنلاین بشوید. پس به طور خلاصه، تعیین پرسونای مخاطب به شما اجازه می‌دهد او را بهتر بتوانید تصور کنید و محتوایی باب میل او تولید کنید.

محتوای پرسونا محور دقیقا به چه معناست؟

قبل از اینکه به سراغ تولید محتوا بروید، باید برای مخاطب ایده‌آل خود شخصیت یا پرسونایی متصور بشوید.

انتخاب با شما است، می‌توانید به جای یک شخصیت، چندین مورد را متصور بشوید و در نظر بگیرید. البته برای شروع کار، همان ۱ مورد کافی است.

حالا با پیدا کردن و تعیین پرسوناهای مختلف شما نباید دیگر برای همه افراد جامعه تولید محتوا کنید، بلکه فقط باید به صورت اختصاصی برای پرسوناهای تعیین شده تولید محتوا کنید . مطابق با علاقه و نیازهای آنها . دقیقا باید تصور کنید این پرسونا ، با این ویژگی ها همین حالا روبروی شما نشسته است ، برای معرفی خودتان ، محصول یا خدمات تان به او چه می گویید و یا برای آموزش یک موضوع خاص که مورد علاقه اوست از چه سبکی برای آموزش استفاده میکنید ؟

محتوای پرسونا محور چیست؟
محتوای پرسونا محور چیست؟

چگونه می‌توانیم در بازاریابی محتوا پرسونایی برای مخاطب خود خلق کنیم؟

قبل از هر چیز باید دقیقا مشخص کنید که مخاطب ایده آل شما کیست؟

لازم است، در این مسیرخیلی مشخص و واضح، پرسونای مخاطب را تجسم کنید. مثلا فرض کنید که به این نتیجه رسیده‌اید که مخاطب ایده آل‌تان، عاشق سفر است. این کافی نیست. باید کمی فراتر بروید و مشخص کنید که او دقیقا جزو کدام دسته از توریست ها است. مثلا شاید از آن دسته آدم‌هایی است که مدام با یک کوله‌پشتی در سفر هستند یا بالعکس جزو افرادی است که ترجیح میدهد به جای کمپ و زندگی در طبیعت در هتل ها اقامت کند و در پاساژها و مرکزهای خرید زمانش را بگذراند .

مثلا فرض کنید که می‌خواهیم درباره راه‌اندازی سایتی برای کمک و راهنمایی به کارآفرینان، برنامه‌ریزی کنیم. پرسونای مخاطب ایده‌آل می‌تواند به این شکل باشد:

  • نام: خانم نون.‌شین
  • سابقه و تجربه کاری: کسب درآمد از طریق وب به مدت حداقل ۶ ماه
  • منابع وبی که دنبال می‌کند: وبسایت متمم و  مدیر سبز
  • انگیز‌ه‌ها (مثلا دلیلی که شروع به راه‌اندازی کسب و کار کرده است): داشتن آزادی کافی و رئیس خود بودن.
  • خواسته‌ها: مدیریت مؤثرتر زمان، داشتن فضای شخصی و آزادی بیشتر، یاد گرفتن سیستمی برای مدیریت کسب‌وکار در جهت داشتن زندگی شاد و آزاد
  • کنجکاوی‌ها و علایق: زندگی در حال/مدیتیشن، شناخت ابزارهای جدید برای استفاده در کسب‌وکار، برون‌سپاری، موضوعات مالی، یادگیری ترفندهای بهره‌وری
  • بودجه و مخارج: حدود … تومان برای راه‌اندازی کسب‌وکاری که بیشتر وظایفش را خودش بر عهده دارد. در صورت وجود امکان رشد، مبالغ بیشتری هم خرج خواهد کرد.
  • چالش‌ها:‌ دست و پنجه نرم کردن با عواملی که برای کار در منزل حواس‌پرتی ایجاد می‌کنند، بهبود وضعیت شغلی به طوری که وقت بیشتری را با خانواده بگذراند.
  • تصویری کلی از خانم نون شین: او فردی باانگیزه و کارآفرینی مستقل است که ایجاد سبک زندگی آزاد را برای خود و خانواده‌اش دنبال می‌کند.

شاید فکر کنید که نام‌گذاری برای پرسونای خیالی دیگر لزومی ندارد. اما این کار به شما کمک می‌کند تا مخاطبان فرضی خود را راحت‌تر به خاطر بیاورید. زیرا معمولا پای بیش از یک پرسونا در میان است. از هر کاری که باعث می‌شود به دید دقیق‌تری از مخاطب خود برسید، استفاده کنید. مثلا می‌توانید برای پرسونا، پرونده‌ای درست کنید و تصویر فردی را که به شخصیت مورد نظرتان نزدیک است در آن قرار بدهید. البته این کار ضروری نیست ولی باعث می‌شود دید بهتری به دست آورید.

راهنمای انتخاب بهترین سبک تولید محتوا ( چگونه با انتخاب سبک مینیمالیستی مخاطب را درگیر محتوا کنیم؟)

برای خلق پرسونای مخاطبان خود، از ۲ روش زیر استفاده کنید:

۱-پرسونایی خلق کنید که با مخاطب ایده‌آل‌تان متناسب است. این روش وقتی جواب می‌دهد که تازه در شروع کار باشید یا قصد تغییر در مسیر کسب‌وکار داشته باشید.

۲-پرسونایی خلق کنید که با مخاطبان دور و اطراف‌تان تناسب دارد. این روش وقتی جواب می‌دهد که مخاطبانی مشخص و خوب داشته باشید.

محتوای پرسونا محور خوب، چه محتوایی است؟
محتوای پرسونا محور خوب، چه محتوایی است؟

محتوای پرسونا محور خوب در بازاریابی محتوایی ، چه محتوایی است؟

هر محتوای پرسونا محور دارای دو مؤلفه کلیدی است:

  • عنوان
  • متن و بدنه محتوا

عنوانی که انتخاب می‌کنید باید برای مخاطب هدف‌تان جذاب باشد و او با عنوان ارتباط احساسی و نزدیک برقرار کند. اما باید حواس‌تان باشد که در بدنه و متن محتوا هم به قول‌هایی که در عنوان داده‌اید پای‌بند بمانید و به انتظاراتی که با خواندن عنوان در مخاطب ایجاد شده است، تحقق ببخشید.

مثلا اگر عنوان محتوای شما چنین است: «ساخت وبلاگ، برای بلاگرهایی که درباره غذا می‌نویسند»، باید حتما در متن نوشته خود، به مطالبی اشاره کنید که این عنوان را توجیه می‌کنند. باید در متن خود از روش‌های مختلف و ابزارهایی نام ببرید که به بلاگرهای این حوزه، کمک می‌کنند. مثلا افزونه‌ها و تِم‌های وردپرس را معرفی کنید و به بهینه‌سازی موتورهای جستجو و… در ارائه دستورهای آشپزی به مخاطب اشاره کنید یا در مورد روش‌هایی برای درآمدزایی بیشتر برای شان صحبت کنید و… .

راهنما

برای تولید محتوای ماندگار علاوه بر توجه به پرسونای مخاطب باید از تکنیک های دیگر هم استفاده کنیم :

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت اول) – داستانِ دزدیِ کلیه با یک فنجان قهوه !

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت ۲) – داستانِ واقعی پاپ کورن و تولید محتوا !

۶ اصل تولید محتوا ماندگار ( قسمت ۳ ) -داستان انتخاب یک بسکتبالیست!

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت ۴ ) – مفهوم « قصد فرمانده » در تولید محتوا

مثال‌هایی الهام‌بخش از محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوایی

با این مثال‌ها متوجه می‌شوید که چطور می‌توانید عناوین کلی را به مواردی جذاب و خاص بدل کنید.

مثلا:

موضوع محتوا: توسعه و رشد شخصی

  • عنوان عمومی: راهنمای مدیریت زمان برای همه
  • عنوان پرسونا محور: راهنمای مدیریت زمان برای مدیران و کارآفرینان

موضوع محتوا: نرم‌افزارهای تخصصی برای نوشتن

  • عنوان  عمومی: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری
  • عنوان پرسونا محور: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری در زمینه پزشکی

موضوع محتوا: سلامت

  • عنوان عمومی: چگونه ورزش کردن را تبدیل به عادت کنیم
  • عنوان پرسونا محور: ورزش‌هایی مناسب برای آسم که تبدیل به عادت می‌شوند
نقش پرسونا در تولید محتوا
نقش پرسونا در تولید محتوا

برای موفقیت در بازاریابی محتوایی از همین لحظه تولید محتوای پرسونا محور را شروع کنید

از همین لحظه قبل از شروع تولید هر نوع محتوایی ، به پرسوناهای مختلفی که مخاطب هدف شما هستند فکر کنید و با تجزیه و تحلیل این پرسوناها دقیقا محتوایی مطابق نیاز آنها تولید کنید و مطمئن باشید به زودی موفقیت چشمگیری را در تولید محتوای برندتان و بازاریابی محتوا خواهید دید .

  اینجا دقیقا جایی است که نباید به این فکر کنید که هر چه عمومی تر و کلی تر بنویسید مخاطبان بیشتری را جذب خواهید کرد و موفق تر میشوید اتفاقا برعکس ، در تولید محتوا هرچه قدر مخاطبانتان را محدود تر و خاص تر کنید قطعا نتیجه بهتری میگیرید .  

 به این نکته توجه کنید که هیچ وقت راضی کردن همه مخاطبان ممکن نیست، اما با متمرکز شدن روی مخاطبان هدف خاص، بهتر می‌توانید به موفقیت برسید.

باید به سراغ موضوعی بروید که تا کنون در وبلاگ‌تان در مورد آن صحبتی نکرده اید یا کمتر به جزئیات آن پرداخته اید . سپس، با تمرکز بر جنبه‌های مختلف پرسونایی که برای مخاطبان کسب و کارتان تعریف کرده اید شروع به تولید محتوا کنید. خلاقیت را به کارتان وارد کنید. هر چقدر بیشتر تمرین کنید، خروجی کارتان هم بهتر خواهد شد.

و به خاطر داشته باشید که عنوان مناسب در تولید محتوای پرسونا محور قطعا لازم است اما بدنه محتوا هم باید با عنوان و قولی که به مخاطب داده اید سازگار باشد وگرنه مخاطب اعتمادش را به شما و برندتان از دست می دهد .

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سجاد فرمانبر
    ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ ۱:۲۳ ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما سرکار خانم مهندس جعفری

    من مقاله رو خوندم و جالب بود . یعنی منظور شما اینه که بیایم مقالمون رو اختصاصی تر بنویسیم درسته؟ یعنی فقط برای افراد خاصی که دنبال همون موضوع هستن . دقیقا مثل مثالی که خودتون زدین: عنوان عمومی: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری
    عنوان پرسونا محور: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری در زمینه پزشکی
    یعنی شما در عنوان پرسونا مخاطب هاتون رو محدود تر و خاص تر کردین

    من در زمینه فرش کار میکنم و وب سایتی در این زمینه دارم , و میخوام یک مقاله کامل در زمینه فرش ماشینی بنویسم در حقیقت میخوام یک مگاپست بسازم و همه چیزرو راجب فرش ماشینی از صفر تا صد توضیح بدم مثلا : معرفی انواع فرش ماشینی – نحوه نگهداری اونها – نحوه شستن فرش ماشینی- تشخیص فرش اصل از تقلبی و … اما با خوندن این مقاله شما الان من گیج شدم اینکه آیا منظور شما اینه که من بیام برای هرکدوم از این عنوان هایی که نام بردم یک مقاله جدا بنویسم ؟ مثلا نحوه نگهداری فرش ماشینی
    ایا منظور شما اینه ؟؟ پس ساخت مگاپست که اینروزا خیلی جاذب مخاطب هستش به چه دردی میخوره ؟؟

    ممنون مشیم منو راهنمایی کنید خانم مهندس .نمیدونم شاید من موضوع مقاله رو خوب درک نکرده باشم و استنباطم اشتباه باشه .

    • سلام . روزتون شاد و پر از خبرهای خوب .

      در مورد سوالی که فرمودید باید بگم که تولید محتوای پرسونامحور همونطور که قطعا خودتون هم میدونید فقط به تغییر عنوان مقاله یا محتوا خلاصه نمیشه و مهم تر از هر چیزی شناخت مخاطب هدف مون و تامین نیازهاش توی محتوا و پاسخ دادن به تمام سوالاتی که توی ذهنش هست . و یکی از روش هایی که میتونیم به مخاطب مون نشون بدیم که دقیقا جای درستی اومده و این محتوا به صورت اختصاصی برای اون نوشته شده این هستش که توی عنوان به گروه خاصی که مخاطب هدف مون جزو اونهاست اشاره کنیم .
      ما تو اکثر مقالات توسعه فردی سایت مون مثلا میگیم «راه های شاد و سالم زندگی کردن برای یک تولید کننده محتوا »، یا «روش های مدیریت زمان و افزایش بهره وری برای نویسنده ها و تولید کننده های محتوا» و… قطعا وب این روزها پر هستش از تکنیک های مدیریت زمان و سالم زندگی کردن اما ما با نوشتن این عنوان ها به مخاطب نشون میدیم که تکنیک هایی میگیم دقیقا به درد شما که تولید کننده محتوا هستی میخوره و ما اختصاصی برای شما نوشتیم .
      و یه مورد مهم دیگه این هست که ما هر تکنیکی که معرفی میکنیم به هیچ وجه قرار نیست همه جا ازش استفاده کنیم و نتیجه خوبی بگیریم . مثلا توی کتاب فرمول های تولید محتوا چیزی حدود ۱۲۰ فرمول معرفی شده . مشخصا زمانی که ما می خوایم یه محتوا رو شروع کنیم نمی تونیم از همه این ۱۲۰ تا همزمان استفاده کنیم . یا مثلا ممکنه برای شما که تو کار فرش هستید شاید از بین این فرمول ها ۳۰ تاش برای کسب و کار شما جواب بده نه همشون . پس قطعا این هوشمندی من و شما به عنوان تولید کننده محتواست که باید تشخیص بدیم که برای این نوع محتوای خاصی که می خوایم بنویسیم کدوم یکی از این تکنیک ها یا فرمول ها رو استفاده کنیم و کدوم یکیشون نه .

      از طرف دیگه نوشتن یک مقاله ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه ای توی خیلی از موارد با نوشتن یک مگاپست فرق می کنه . پس اگر جایی در مورد تکنیک های مربوط به مقاله نویسی گفته شده الزاما در مورد مگا پست نویسی ممکنه درست نباشه . زمانی که شما می خواید یه مگا پست بنویسید قطعا باز هم یه مخاطب هدف مشخص دارید اما بزرگتر . باز هم شما باید پرسونای مخاطب تون رو در نظر بگیرید و مثلا دقیقا بدونید که توی خانواده چه فردی از همه بیشتر توی تصمیم گیری برای خرید فرش نقش داره و چه فاکتورهایی واسش مهمه یا چه سوالاتی توی ذهنش داره و سعی کنید حتما توی محتواتون این موردها رو در نظر بگیرید . ولی این اصلا به این معنی نیست که اگر میخواید یه مگا پست بنویسید اون رو به مقالات کوچیک تقسیم کنید . عنوان مگا پست همونطور که خودتون هم گفتید باید یه عنوان کلی باشه مثل « هر چیزی که در مورد فرش ماشینی می خواهید بدانید » اما زیر عنوان ها میتونه خاص تر و کوچیک تر باشه .
      در مورد نحوه نوشتن مگا پست هم ما یه مگا پست مفصل به زودی روی سایت منتشر میکنیم که سعی کردیم توضیحات کاملی در مورد نحوه نوشتن و لینک دهی و… بدیم و امیدوارم که خوندنش براتون مفید باشه 🙂
      شاد ، پیروز و پاینده باشید

  • خانم مهندس من واقعا از شما تشکر میکنم انصافا دقیقا گرفتم پرسونا مخاطب یعنی چی . مثل همیشه عالی بودین وممنون از اینکه وقت گزاشتین و این قدر دقیق توضیح دادین.

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

آموزش ساده تولید محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوایی + نمونه اجرا شده

دنیای وب، جای شلوغ و پرازدحامی است.

پیدا کردن مسیر موفقیت در چنین فضایی کمی دشوار است. برای اینکه در فضای درهم و برهم اینترنت، موفق شویم باید حسابی تلاش کنیم؛ تلاشی از جنس جنگیدن.

بیشتر حجم محتوایی که در فضای وب، تولید می‌شود محکوم به شکست است.

چرا؟ دلیل این همه ناکامی‌ها و شکست به نظر شما چیست؟

علت این است که بیشتر محتوایی که برای بازاریابی محتوا تولید می‌شود برای افزایش تعداد بازدیدکننده صورت می‌گیرد. تعداد بی‌شماری مطلب با موضوعی مشابه و تنها با هدف جلب رضایت عموم افراد روی وبسایت‌های مختلف قرار می‌گیرد. در بسیاری از موارد هم پیش می آید که بعد از خواندن محتوا تا انتها،  این احساس به ما دست می‌دهد که وقت و انرژی مان را بیهوده تلف کرده‌ایم.

به احتمال قوی، شما هم با چنین چیزی در گشت و گذار از صفحات وب  مواجه شده‌اید. برای چنین مشکلی چه باید کرد؟

تولید محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوا یکی از راه های حل این مشکل است که در رایتینا این بار به سراغ آن رفته ایم و می خواهیم بدانیم تولید محتوا بر اساس پرسونای مخاطب چیست و چگونه می توانیم این نوع محتوا را تولید کنیم

پرسونا دقیقا به چه معنا است؟

 پرسونا، تصویری ذهنی از مخاطب ایده‌آل شما است. برخی پرسونا را با عنوان آواتار (AVATAR) هم میشناسند. آواتار در واقع، به معنای تجسم کردن است. 

پرسونا شامل تمام جزئیات چالش‌ها و دغدغه های ذهنی ای است که مخاطب ایده‌آل شما با آن رو به رو می‌شود.

پرسونا نشان می‌دهد که چه چیزهایی برای او ارزش است. علاوه بر این‌ها به کمک آن می‌توانید متوجه نوع گشت و گذارهای مخاطب‌تان در فضای آنلاین بشوید. پس به طور خلاصه، تعیین پرسونای مخاطب به شما اجازه می‌دهد او را بهتر بتوانید تصور کنید و محتوایی باب میل او تولید کنید.

محتوای پرسونا محور دقیقا به چه معناست؟

قبل از اینکه به سراغ تولید محتوا بروید، باید برای مخاطب ایده‌آل خود شخصیت یا پرسونایی متصور بشوید.

انتخاب با شما است، می‌توانید به جای یک شخصیت، چندین مورد را متصور بشوید و در نظر بگیرید. البته برای شروع کار، همان ۱ مورد کافی است.

حالا با پیدا کردن و تعیین پرسوناهای مختلف شما نباید دیگر برای همه افراد جامعه تولید محتوا کنید، بلکه فقط باید به صورت اختصاصی برای پرسوناهای تعیین شده تولید محتوا کنید . مطابق با علاقه و نیازهای آنها . دقیقا باید تصور کنید این پرسونا ، با این ویژگی ها همین حالا روبروی شما نشسته است ، برای معرفی خودتان ، محصول یا خدمات تان به او چه می گویید و یا برای آموزش یک موضوع خاص که مورد علاقه اوست از چه سبکی برای آموزش استفاده میکنید ؟

محتوای پرسونا محور چیست؟
محتوای پرسونا محور چیست؟

چگونه می‌توانیم در بازاریابی محتوا پرسونایی برای مخاطب خود خلق کنیم؟

قبل از هر چیز باید دقیقا مشخص کنید که مخاطب ایده آل شما کیست؟

لازم است، در این مسیرخیلی مشخص و واضح، پرسونای مخاطب را تجسم کنید. مثلا فرض کنید که به این نتیجه رسیده‌اید که مخاطب ایده آل‌تان، عاشق سفر است. این کافی نیست. باید کمی فراتر بروید و مشخص کنید که او دقیقا جزو کدام دسته از توریست ها است. مثلا شاید از آن دسته آدم‌هایی است که مدام با یک کوله‌پشتی در سفر هستند یا بالعکس جزو افرادی است که ترجیح میدهد به جای کمپ و زندگی در طبیعت در هتل ها اقامت کند و در پاساژها و مرکزهای خرید زمانش را بگذراند .

مثلا فرض کنید که می‌خواهیم درباره راه‌اندازی سایتی برای کمک و راهنمایی به کارآفرینان، برنامه‌ریزی کنیم. پرسونای مخاطب ایده‌آل می‌تواند به این شکل باشد:

  • نام: خانم نون.‌شین
  • سابقه و تجربه کاری: کسب درآمد از طریق وب به مدت حداقل ۶ ماه
  • منابع وبی که دنبال می‌کند: وبسایت متمم و  مدیر سبز
  • انگیز‌ه‌ها (مثلا دلیلی که شروع به راه‌اندازی کسب و کار کرده است): داشتن آزادی کافی و رئیس خود بودن.
  • خواسته‌ها: مدیریت مؤثرتر زمان، داشتن فضای شخصی و آزادی بیشتر، یاد گرفتن سیستمی برای مدیریت کسب‌وکار در جهت داشتن زندگی شاد و آزاد
  • کنجکاوی‌ها و علایق: زندگی در حال/مدیتیشن، شناخت ابزارهای جدید برای استفاده در کسب‌وکار، برون‌سپاری، موضوعات مالی، یادگیری ترفندهای بهره‌وری
  • بودجه و مخارج: حدود … تومان برای راه‌اندازی کسب‌وکاری که بیشتر وظایفش را خودش بر عهده دارد. در صورت وجود امکان رشد، مبالغ بیشتری هم خرج خواهد کرد.
  • چالش‌ها:‌ دست و پنجه نرم کردن با عواملی که برای کار در منزل حواس‌پرتی ایجاد می‌کنند، بهبود وضعیت شغلی به طوری که وقت بیشتری را با خانواده بگذراند.
  • تصویری کلی از خانم نون شین: او فردی باانگیزه و کارآفرینی مستقل است که ایجاد سبک زندگی آزاد را برای خود و خانواده‌اش دنبال می‌کند.

شاید فکر کنید که نام‌گذاری برای پرسونای خیالی دیگر لزومی ندارد. اما این کار به شما کمک می‌کند تا مخاطبان فرضی خود را راحت‌تر به خاطر بیاورید. زیرا معمولا پای بیش از یک پرسونا در میان است. از هر کاری که باعث می‌شود به دید دقیق‌تری از مخاطب خود برسید، استفاده کنید. مثلا می‌توانید برای پرسونا، پرونده‌ای درست کنید و تصویر فردی را که به شخصیت مورد نظرتان نزدیک است در آن قرار بدهید. البته این کار ضروری نیست ولی باعث می‌شود دید بهتری به دست آورید.

راهنمای انتخاب بهترین سبک تولید محتوا ( چگونه با انتخاب سبک مینیمالیستی مخاطب را درگیر محتوا کنیم؟)

برای خلق پرسونای مخاطبان خود، از ۲ روش زیر استفاده کنید:

۱-پرسونایی خلق کنید که با مخاطب ایده‌آل‌تان متناسب است. این روش وقتی جواب می‌دهد که تازه در شروع کار باشید یا قصد تغییر در مسیر کسب‌وکار داشته باشید.

۲-پرسونایی خلق کنید که با مخاطبان دور و اطراف‌تان تناسب دارد. این روش وقتی جواب می‌دهد که مخاطبانی مشخص و خوب داشته باشید.

محتوای پرسونا محور خوب، چه محتوایی است؟
محتوای پرسونا محور خوب، چه محتوایی است؟

محتوای پرسونا محور خوب در بازاریابی محتوایی ، چه محتوایی است؟

هر محتوای پرسونا محور دارای دو مؤلفه کلیدی است:

  • عنوان
  • متن و بدنه محتوا

عنوانی که انتخاب می‌کنید باید برای مخاطب هدف‌تان جذاب باشد و او با عنوان ارتباط احساسی و نزدیک برقرار کند. اما باید حواس‌تان باشد که در بدنه و متن محتوا هم به قول‌هایی که در عنوان داده‌اید پای‌بند بمانید و به انتظاراتی که با خواندن عنوان در مخاطب ایجاد شده است، تحقق ببخشید.

مثلا اگر عنوان محتوای شما چنین است: «ساخت وبلاگ، برای بلاگرهایی که درباره غذا می‌نویسند»، باید حتما در متن نوشته خود، به مطالبی اشاره کنید که این عنوان را توجیه می‌کنند. باید در متن خود از روش‌های مختلف و ابزارهایی نام ببرید که به بلاگرهای این حوزه، کمک می‌کنند. مثلا افزونه‌ها و تِم‌های وردپرس را معرفی کنید و به بهینه‌سازی موتورهای جستجو و… در ارائه دستورهای آشپزی به مخاطب اشاره کنید یا در مورد روش‌هایی برای درآمدزایی بیشتر برای شان صحبت کنید و… .

راهنما

برای تولید محتوای ماندگار علاوه بر توجه به پرسونای مخاطب باید از تکنیک های دیگر هم استفاده کنیم :

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت اول) – داستانِ دزدیِ کلیه با یک فنجان قهوه !

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت ۲) – داستانِ واقعی پاپ کورن و تولید محتوا !

۶ اصل تولید محتوا ماندگار ( قسمت ۳ ) -داستان انتخاب یک بسکتبالیست!

چگونه ایده هایی ماندگار بسازیم ؟ ( قسمت ۴ ) – مفهوم « قصد فرمانده » در تولید محتوا

مثال‌هایی الهام‌بخش از محتوای پرسونا محور در بازاریابی محتوایی

با این مثال‌ها متوجه می‌شوید که چطور می‌توانید عناوین کلی را به مواردی جذاب و خاص بدل کنید.

مثلا:

موضوع محتوا: توسعه و رشد شخصی

  • عنوان عمومی: راهنمای مدیریت زمان برای همه
  • عنوان پرسونا محور: راهنمای مدیریت زمان برای مدیران و کارآفرینان

موضوع محتوا: نرم‌افزارهای تخصصی برای نوشتن

  • عنوان  عمومی: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری
  • عنوان پرسونا محور: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری در زمینه پزشکی

موضوع محتوا: سلامت

  • عنوان عمومی: چگونه ورزش کردن را تبدیل به عادت کنیم
  • عنوان پرسونا محور: ورزش‌هایی مناسب برای آسم که تبدیل به عادت می‌شوند
نقش پرسونا در تولید محتوا
نقش پرسونا در تولید محتوا

برای موفقیت در بازاریابی محتوایی از همین لحظه تولید محتوای پرسونا محور را شروع کنید

از همین لحظه قبل از شروع تولید هر نوع محتوایی ، به پرسوناهای مختلفی که مخاطب هدف شما هستند فکر کنید و با تجزیه و تحلیل این پرسوناها دقیقا محتوایی مطابق نیاز آنها تولید کنید و مطمئن باشید به زودی موفقیت چشمگیری را در تولید محتوای برندتان و بازاریابی محتوا خواهید دید .

  اینجا دقیقا جایی است که نباید به این فکر کنید که هر چه عمومی تر و کلی تر بنویسید مخاطبان بیشتری را جذب خواهید کرد و موفق تر میشوید اتفاقا برعکس ، در تولید محتوا هرچه قدر مخاطبانتان را محدود تر و خاص تر کنید قطعا نتیجه بهتری میگیرید .  

 به این نکته توجه کنید که هیچ وقت راضی کردن همه مخاطبان ممکن نیست، اما با متمرکز شدن روی مخاطبان هدف خاص، بهتر می‌توانید به موفقیت برسید.

باید به سراغ موضوعی بروید که تا کنون در وبلاگ‌تان در مورد آن صحبتی نکرده اید یا کمتر به جزئیات آن پرداخته اید . سپس، با تمرکز بر جنبه‌های مختلف پرسونایی که برای مخاطبان کسب و کارتان تعریف کرده اید شروع به تولید محتوا کنید. خلاقیت را به کارتان وارد کنید. هر چقدر بیشتر تمرین کنید، خروجی کارتان هم بهتر خواهد شد.

و به خاطر داشته باشید که عنوان مناسب در تولید محتوای پرسونا محور قطعا لازم است اما بدنه محتوا هم باید با عنوان و قولی که به مخاطب داده اید سازگار باشد وگرنه مخاطب اعتمادش را به شما و برندتان از دست می دهد .

 

۳ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سجاد فرمانبر
    ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ ۱:۲۳ ق.ظ

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما سرکار خانم مهندس جعفری

    من مقاله رو خوندم و جالب بود . یعنی منظور شما اینه که بیایم مقالمون رو اختصاصی تر بنویسیم درسته؟ یعنی فقط برای افراد خاصی که دنبال همون موضوع هستن . دقیقا مثل مثالی که خودتون زدین: عنوان عمومی: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری
    عنوان پرسونا محور: ۵ نمونه از بهترین وب سایت ها برای تولید محتوای تصویری در زمینه پزشکی
    یعنی شما در عنوان پرسونا مخاطب هاتون رو محدود تر و خاص تر کردین

    من در زمینه فرش کار میکنم و وب سایتی در این زمینه دارم , و میخوام یک مقاله کامل در زمینه فرش ماشینی بنویسم در حقیقت میخوام یک مگاپست بسازم و همه چیزرو راجب فرش ماشینی از صفر تا صد توضیح بدم مثلا : معرفی انواع فرش ماشینی – نحوه نگهداری اونها – نحوه شستن فرش ماشینی- تشخیص فرش اصل از تقلبی و … اما با خوندن این مقاله شما الان من گیج شدم اینکه آیا منظور شما اینه که من بیام برای هرکدوم از این عنوان هایی که نام بردم یک مقاله جدا بنویسم ؟ مثلا نحوه نگهداری فرش ماشینی
    ایا منظور شما اینه ؟؟ پس ساخت مگاپست که اینروزا خیلی جاذب مخاطب هستش به چه دردی میخوره ؟؟

    ممنون مشیم منو راهنمایی کنید خانم مهندس .نمیدونم شاید من موضوع مقاله رو خوب درک نکرده باشم و استنباطم اشتباه باشه .

    • سلام . روزتون شاد و پر از خبرهای خوب .

      در مورد سوالی که فرمودید باید بگم که تولید محتوای پرسونامحور همونطور که قطعا خودتون هم میدونید فقط به تغییر عنوان مقاله یا محتوا خلاصه نمیشه و مهم تر از هر چیزی شناخت مخاطب هدف مون و تامین نیازهاش توی محتوا و پاسخ دادن به تمام سوالاتی که توی ذهنش هست . و یکی از روش هایی که میتونیم به مخاطب مون نشون بدیم که دقیقا جای درستی اومده و این محتوا به صورت اختصاصی برای اون نوشته شده این هستش که توی عنوان به گروه خاصی که مخاطب هدف مون جزو اونهاست اشاره کنیم .
      ما تو اکثر مقالات توسعه فردی سایت مون مثلا میگیم «راه های شاد و سالم زندگی کردن برای یک تولید کننده محتوا »، یا «روش های مدیریت زمان و افزایش بهره وری برای نویسنده ها و تولید کننده های محتوا» و… قطعا وب این روزها پر هستش از تکنیک های مدیریت زمان و سالم زندگی کردن اما ما با نوشتن این عنوان ها به مخاطب نشون میدیم که تکنیک هایی میگیم دقیقا به درد شما که تولید کننده محتوا هستی میخوره و ما اختصاصی برای شما نوشتیم .
      و یه مورد مهم دیگه این هست که ما هر تکنیکی که معرفی میکنیم به هیچ وجه قرار نیست همه جا ازش استفاده کنیم و نتیجه خوبی بگیریم . مثلا توی کتاب فرمول های تولید محتوا چیزی حدود ۱۲۰ فرمول معرفی شده . مشخصا زمانی که ما می خوایم یه محتوا رو شروع کنیم نمی تونیم از همه این ۱۲۰ تا همزمان استفاده کنیم . یا مثلا ممکنه برای شما که تو کار فرش هستید شاید از بین این فرمول ها ۳۰ تاش برای کسب و کار شما جواب بده نه همشون . پس قطعا این هوشمندی من و شما به عنوان تولید کننده محتواست که باید تشخیص بدیم که برای این نوع محتوای خاصی که می خوایم بنویسیم کدوم یکی از این تکنیک ها یا فرمول ها رو استفاده کنیم و کدوم یکیشون نه .

      از طرف دیگه نوشتن یک مقاله ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه ای توی خیلی از موارد با نوشتن یک مگاپست فرق می کنه . پس اگر جایی در مورد تکنیک های مربوط به مقاله نویسی گفته شده الزاما در مورد مگا پست نویسی ممکنه درست نباشه . زمانی که شما می خواید یه مگا پست بنویسید قطعا باز هم یه مخاطب هدف مشخص دارید اما بزرگتر . باز هم شما باید پرسونای مخاطب تون رو در نظر بگیرید و مثلا دقیقا بدونید که توی خانواده چه فردی از همه بیشتر توی تصمیم گیری برای خرید فرش نقش داره و چه فاکتورهایی واسش مهمه یا چه سوالاتی توی ذهنش داره و سعی کنید حتما توی محتواتون این موردها رو در نظر بگیرید . ولی این اصلا به این معنی نیست که اگر میخواید یه مگا پست بنویسید اون رو به مقالات کوچیک تقسیم کنید . عنوان مگا پست همونطور که خودتون هم گفتید باید یه عنوان کلی باشه مثل « هر چیزی که در مورد فرش ماشینی می خواهید بدانید » اما زیر عنوان ها میتونه خاص تر و کوچیک تر باشه .
      در مورد نحوه نوشتن مگا پست هم ما یه مگا پست مفصل به زودی روی سایت منتشر میکنیم که سعی کردیم توضیحات کاملی در مورد نحوه نوشتن و لینک دهی و… بدیم و امیدوارم که خوندنش براتون مفید باشه 🙂
      شاد ، پیروز و پاینده باشید

  • خانم مهندس من واقعا از شما تشکر میکنم انصافا دقیقا گرفتم پرسونا مخاطب یعنی چی . مثل همیشه عالی بودین وممنون از اینکه وقت گزاشتین و این قدر دقیق توضیح دادین.

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست