9 روش تولید محتوا پیشرفته برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate سایت

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. 9 روش تولید محتوا پیشرفته برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate سایت

شاید برای شما هم تا به حال بارها پیش آمده که وارد یک فروشگاه شده اید ولی به محض ورود به این نتیجه رسیدید که چیزی که می خواهید را نمی توانید در این فروشگاه پیدا کنید یا با یک نگاه ظاهری چند ثانیه ای حس کردید که از جو و فضای فروشگاه خوش تان نیامده و بلافاصله روی تان را برگردانده اید و از آنجا خارج شده اید.

در مورد وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین هم دقیقا ما با همچین موضوعی روبرو هستیم . گاهی بازدید کننده های زیادی را به سایت مان هدایت میکنیم ولی آنها دقیقا مانند مثال بالا بدون هیچ اقدامی روی علامت ضربدر می زنند و صفحه را ترک میکنند .

اما مشخصا با عملکردی هوشمندانه در تولید محتوا و به کارگیری تکنیک های جذب مخاطب می توانیم نرخ پرش یا Bounce Rate را به میزان زیادی کم کنیم .

ما با به کارگیری این روش ها نه تنها می توانیم نرخ پرش یا Bounce Rate را کم کنیم بلکه می توانیم بازدید کننده را به یک مشتری راغب تبدیل کنیم که اقدام به خرید کند .

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست ؟

 Bounce Rate یا نرخ پرش دقیقا به درصد بازدید کنندگانی اشاره می کند که بعد از مشاهده یک صفحه از وب سایت شما روی علامت ضربدر می زنند و صفحه را ترک میکنند . 

یعنی این بازدید کنندگان روی هیچ کدام از لینک های داخلی یا دکمه های CTA یا اقدام به عملی که در صفحه گذاشته شده است کلیک نمی کنند و بدون هیچ اقدامی صفحه را ترک میکنند .

مشخصا هیچ کدام از شما دوست ندارید وقتی بازدید کننده ای به سایت تان می آید به محض ورود راهش را کج کند و بدون حتی کوچکترین اقدام و تجربه لحظات خوب در سفر به سایت تان شما را برای همیشه ترک کند .

تولید محتوا برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate

همه ما زمانی که میهمانی به خانه می آید به پیشوازش می رویم و دست او را می گیریم و به داخل خانه می بریم  و تمام سعی خود را می کنیم که او را سرگرم کنیم و لحظات خوشی در چند ساعتی که میهمان ماست برای او فراهم کنیم .

در حالت مجازی هم درست است که شما به صورت فیزیکی حضور ندارید اما باید جوری فضای سایت تان را بسازید و تولید محتوا کنید که دقیقا بازدید کننده حس کند کسی به استقبالش آمده و در این سفر چند دقیقه ای در این سایت قرار است چیزهای جدید و مفیدی یاد بگیرد و یا به چیزهایی که دوست دارد و به دنبالش هست برسد.

اگر نرخ پرش یا  Bounce Rate سایت شما بالا باشد :

  • مخاطب قطعا فرصت دیدن چیزهای خوبی که ممکن است شما در صفحات دیگر برای او گذاشته باشید را پیدا نمیکند و ممکن است هیچ زمانی دیگر به سایت شما سر نزند
  • قطعا این فرصت را از دست می دهید که ایمیل های مخاطبان را جمع آوری کنید و از طریق ایمیل مارکتینگ بخواهید آنها را تبدیل به مشتری وفادار کنید
  • هیچ فرصتی برای عرضه و در نهایت فروش محصول یا خدمات خودتان نخواهید داشت

نحوه محاسبه نرخ پرش یا Bounce Rate

روش محاسبه نرخ پرش یا Bounce Rate کاملا ساده است . نرخ پرش یا بانس ریت تعداد افرادی است که فقط از یک صفحه سایت شما بازدید میکنند و بدون هیچ عملی از آن خارج می‌شوند .

Bounce Rate را برای سایت تان می توانید به راحتی در تجزیه و تحلیل های Google Analytics پیدا کنید و بررسی کنید .

 فرمول محاسبه Bounce Rate = تعداد بازدید کننده هایی که فقط یک صفحه را میبینند و خارج می شوند / کل بازدید کننده ها * 100 

مثلا اگر 10000 نفر از سایت شما بازدید کنند و از این تعداد حدود 2000 نفر فقط یک صفحه را ببینند و بدون هیچ اقدام دیگری خارج شوند میزان نرخ پرش یا Bounce Rate در سایت شما 2000 تقسیم بر 10000 ضربدر 100 می شود .

چرا بانس ریت Bounce Rate یا نرخ پرش سایت ما بالا و افتضاح است ؟

دو دلیل عمده برای بالارفتن بانس ریت در سایت وجود دارد که شما باید ببینید کدام یکی از دو مورد برای سایت شما صدق میکند .

  • محتوای سایت شما اصلا خوب نیست و به هیچ وجه نمی تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند .
  • در یک صفحه به تمام سوالات مخاطب پاسخ می دهید و قطعا مخاطب دیگر نیازی نمی بیند که به صفحه دیگری برود !

قطعا اولین مشکل می تواند مربوط به تولید محتوای بی کیفیت ، طراحی پیچیده و مبهم ، کمبود CTA های مناسب یا دلایل دیگری باشد . یا شاید صفحه مورد نظر سرعت مناسبی برای لود شدن ندارد یا در صفحه موبایل به درستی نشان داده نمیشود .

کاهش نرخ پرش با تولید محتوای حرفه ای

اما مشکل دوم یک شمشیر دو لبه است .

قطعا قصد شما این است که مخاطب را راضی نگه دارید و هر چیزی که از دست تان بر می آید برای مخاطب مایه بگذارید .

مثلا یک پست وبلاگ 3000 کلمه ای در مورد یک موضوع می نویسید و تمام چیزی که مخاطب نیاز دارد در مورد این موضوع بداند را در همین مقاله بدون ایجاد پیوندهای مفید به صفحات داخلی دیگر به مخاطب عرضه می کنید، به این شکل خودتان را جای مخاطب بگذارید قطعا دیگر نیازی ندارد از این صفحه به صفحه دیگری برود و در نهایت بعد از خواندن این محتوا صفحه را می بندد .

اما ما در تولید محتوای حرفه ای باید یاد بگیریم جوری برای مخاطب تولید محتوا کنیم که بین این دو مورد تعادل ایجاد کنیم . یعنی هم محتوای عالی برای مخاطب تولید کنیم و هم جوری ایجاد پیوند داخلی کنیم و برای مخاطب کنجکاوی ایجاد کنیم که حتما این نیاز را حس کند که باید برای تکمیل این اطلاعات عالی یک صفحه دیگر از سایت را هم باز کند .

چه تفاوتی بین نرخ خروج یا Exit Rate و نرخ پرش یا Bounce Rate در تجزیه و تحلیل های گوگل آنالیتیکس وجود دارد ؟

بسیاری از ما شاید این دو مورد را با هم اشتباه بگیریم و تفاوتی بین آنها قائل نباشیم . اما نرخ خروج یا Exit Rate و نرخ پرش یا Bounce Rate کاملا معیارهای متفاوتی هستند .

نرخ پرش یا bounce rates

نرخ خروج به زبان ساده معیاری برای سنجش تعداد کاربرانی است که با مشاهده آن صفحه از وب‌سایت شما خارج شده‌اند. مثلا ممکن است بازدید کننده ای ابتدا وارد صفحه اصلی سایت شما شود ، بعد هم سری به آخرین مقاله شما در وبلاگ بزند و در نهایت از روی کنجکاوی وارد صفحه «درباره ما» شود و بعد هم این صفحه را ببندد و از سایت خارج شود .

پس صفحه « درباره ما » شما در مورد این بازدید کننده خاص به عنوان صفحه خروج شما ثبت میشود . و برای محاسبه میزان نرخ خروج یا Exit Rate تعداد کل خروج‌ های ثبت ‌شده روی همه صفحات سایت شما تقسیم ‌بر تعداد کل صفحات متنوعی که توسط کاربران دیده شده است می باشد.

چگونه نرخ پرش یا Bounce Rate را برای وبلاگ یا وب سایت تان کم کنید؟

9 روش تولید محتوا پیشرفته برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate :

روش تولید محتوا 1 – برای مخاطب محتوایی با خوانایی خوب تولید کنید

مخاطب این روزها کاملا با ذهنی پریشان و خسته از مشغله های فراوان به سایت یا یکی از صفحات سایت شما وارد میشود، پس نباید در همان ابتدای ورود به او دلیلی برای پرش یا خارج شدن از سایت بدهید .

به عنوان مثال اگر محتوای شما یک محتوای شلوغ و درهم و برهم باشد که مانند لشکری از مورچه ها جلوی چشم مخاطب راه می رود قطعا حتی اگر با کیفیت ترین محتوا را هم نوشته باشید مخاطب باز هم صفحه را میبندد.

اندازه فونت ها ، رنگ متن و فاصله خطوط در جذب یا فرار کردن مخاطب در همان ثانیه اول تاثیر گذار است .

مثلا این دو متن را با هم مقایسه کنید :

به نظر شما کدام محتوا خوانایی بهتری دارد ؟

یکی از راه های افزایش خوانایی محتوا افزایش فضای سفید بین خطوط و پارگراف ها است . پس تا جایی که ممکن است پاراگراف ها را طولانی نکنید و آنها را به قطعات کوچکتر بشکنید و تقسیم کنید .

افزایش فضای سفید به مخاطبی که به جای خواندن متن را یک اسکن چند ثانیه ای میکند تا کل مطلب دستش بیاید و تصمیم بگیرد می خواهد مطلب را با دقت بیشتری بخواند یا نه، هم کمک کننده است.

موضوع بعدی در افزایش خوانایی و ارتباط بیشتر با مخاطب دسترسی راحت تر و سادگی مسیرها است.

واضح بودن لینک های داخلی از میان متن های عادی و CTA های مشخص از جمله مواردی است که می تواند در میزان سادگی و مبهم نبودن سایت کمک کننده باشد و باعث کاهش نرخ پرش شود .

شما باشید روی کدام CTA به احتمال بیشتر کلیک میکنید؟

روش تولید محتوا 2 – بین مطالب سایت یک پیوند داخلی منطقی و عالی ایجاد کنید

پیوندهای داخلی علاوه بر اینکه یک استراتژی تاثیر گذار در سئو SEO سایت هستند یک راه موثر هم در کاهش نرخ پرش سایت هستند . البته همانطور که حد متعادل لینک های داخلی می تواند بسیار خوب باشد ، بیش از حد استفاده کردن از آنها می تواند اثر عکس داشته باشد و مخاطب را گیج کند .

پس به جای استفاده بی مورد و اضافی از لینک های داخلی هر بار که می خواهید کلمه یا عبارت را پیوند بدهید ، واقعا بررسی کنید که این عمل می تواند برای خواننده مفید باشد یا نه .

همین طور قراردادن لینک ها در انتهای هر بخش یا متن می تواند بسیار تاثیر گذار تر باشد. چون خواننده یک موضوع را تمام کرده و ممکن است کمتر دچار سردرگمی شود .

مدل خوشه ای تولید محتوا یا content cluster چیست؟

نوع صفحه هم در ایجاد پیوندهای داخلی تاثیر گذار است . مثلا در یک صفحه اصلی شما باید تا جایی که ممکن است لینک های داخلی اضافی را حذف کنید تا تمرکز مخاطب روی CTA های خاص بیشتر شود .

صفحه ستون یا Pillar Page در تولید محتوا چیست ؟

یکی از راههای عالی برای ایجاد پیوندهای داخلی بیشتر و مفید تر این است که به مقالات قدیمی تر سایت هر چند وقت یکبار سر بزنید و با توجه به موضوع هر مقاله لینک های مناسب با مقالات جدید ایجاد کنید .

علاوه بر این فوتر سایت هم محل مناسبی برای ایجاد لینک های داخلی و دسترسی راحت تر مخاطب به صفحات مهم است .

روش تولید محتوا 3 – سعی نکنید که مخاطب را با محتوای جعلی و بد فریب بدهید

هیچ مخاطبی دوست ندارد فریب بخورد و غرورش شکسته شود . پس سعی نکنید با محتواهای تقلبی و غیر مفید گولش بزنید .

یکی از راه های گول زدن مخاطب لینک های داخلی غیر مفید و به هدف تبلیغاتی محض است .

ممکن است در عنوان یک مقاله یا لینک از کلمات و عبارت های تحریک کننده استفاده کنید اما مخاطب با کلیک روی عنوان یا لینک در نهایت بفهمد که این فریبی بیش نبوده است .

مثلا در عنوان یا لینک بنویسید فلان بازیگر یا سلبریتی فوت کرده است در حالی که خودتان هم می دانید که این خبر جعلی است و فقط ترفندی است که می خواهید مخاطب را به کلیک ترغیب کنید . این ترفندها شاید برای بازدید کننده های گذری جواب بدهد و باعث کلیک بیشتر شود اما قطعا نمی توانید اعتماد مخاطب را جلب کنید و باعث شوید او باز هم به سایت شما سر بزند و یا از شما خرید کند.

چرا برای فروش بیشتر و موفقیت در بازاریابی محتوا باید محتوای پرسونا محور تولید کنیم ؟

روش تولید محتوا 4 – پیشنهادهای بیشتر و مورد علاقه مخاطب به او ارائه بدهید

این تکنیک برای اکثر سایت ها و خصوصا فروشگاه های آنلاین جواب می دهد و می تواند باعث کاهش نرخ پرش در آنها شود .

آمازون جزو سایت هایی است که از این تکنیک زیاد استفاده میکند .

مثلا زمانی که شما کتاب The Content Creation Strategy Guide را  در آمازون جستجو میکنید به شما کتاب هایی با موضوع مشابه تولید محتوا و یا کتاب هایی را معرفی میکند که مشتریانی که این کتاب را خریده اند این کتاب ها را هم خریده اند.

این تکنیک را می توانید در مورد پست های وبلاگ هم اجرا کنید .

به این شکل که به کمک پلاگین معرفی پست های مشابه به خوانندگان در پایین مقاله پست هایی مشابه این مقاله ای که در حال خواندن است معرفی کنید .

روش تولید محتوا 5 – لینک های خارجی یا External Links حتما باید در صفحات جدید باز شوند

مشخصا در تولید محتوا و خصوصا در مقالات وبلاگ برای معرفی منابع یا معرفی سایت های دیگر که می توانند به مخاطب در درک بهتر موضوع کمک کنند از لینک های خارجی استفاده میکنیم .

اگر میزان نرخ پرش در مقالات شما بالا است لازم است در بخش تنظیمات لینک گذاری حتما گزینه « بازکردن پیوند در زبانه تازه» را انتخاب کنید تا صفحه مورد نظر در یک صفحه دیگر باز شود .

به این شکل اگر مخاطب روی این لینک کلیک کند و به صفحه مورد نظر برود ، صفحه مقاله شما همچنان در تب خودش باز است و مخاطب می تواند به این صفحه برگردد .

روش تولید محتوا 6 – متناسب با موضوع صفحه محتوای CTA ها را انتخاب کنید

یکی از اشتباهات ما در تولید محتوای سایت ممکن است این باشد که از CTA های نامناسب و نامرتبط با موضوع صفحه استفاده میکنیم .

مثلا اگر مخاطب یک صفحه فروش از سایت شما را برای خرید ساعت باز کرده است اگر شما از یک محتوای نامرتبط مثل پروموشن و تخفیف برای یک محصول دیگر مثل تبلت استفاده کنید قطعا هم احتمال کلیک کم میشود هم اگر مخاطب روی آن کلیک کند دچار سردرگمی در خرید میشود و میزان فروش شما در این محصول کم میشود .

اما اقدام هوشمندانه این است که در این صفحه یک لینک و CTA مرتبط با موضوع این صفحه بگذارید . مثلا راهنمای خرید ساعت یا نظرات و بررسی های مشتریان برای این محصول و …

روش تولید محتوا 7- باید رفتار مخاطب را در صفحات مختلف سایت بررسی کنید

یکی از راه های کاهش نرخ ترک گذاشتن لینک های هدفمند در قسمت هایی از صفحه است که کاربر در آنجا بیشتر حضور دارد و احتمال کلیک اش بیشتر است . یکی از راه های بررسی رفتار مخاطب و قسمت های پربازدید هر صفحه استفاده از نقشه حرارتی و یا آنالیزورهای رفتار مخاطب است . به کمک این تجزیه و تحلیل ها شما به راحتی می توانید تصمیم بگیرید که لینک ها را در کجای صفحه جاگذاری کنید .

۴ راهکار تولید محتوا برای اینکه مخاطب روی علامت ضربدر بالای صفحه کلیک نکند و صفحه شما را نبندد!

روش تولید محتوا 8- باید سرعت سایت تان را بهبود دهید

یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در رتبه بندی گوگل در این روزها قطعا سرعت سایت است . اگر سرعت سایت شما پایین باشد علاوه بر تاثیر در رتبه بندی در گوگل باعث افزایش نرخ پرش میشود . چون این روزها کدام مخاطب عجول و بی حوصله را می توانید پیدا کنید که حتی 30 ثانیه بیشتر حاضر باشد صبر کند تا یک صفحه ای لود شود ؟!

چند روش ساده و سریع برای افزایش سرعت سایت :

  • کاهش اندازه تصاویر
  • حذف اسکریپت های غیر ضروری
  • غیر فعال کردن پلاگین هایی که از آنها استفاده نمیکنید

این را در نظر بگیرید که اگر سرعت لود شدن یک صفحه حدود 2 ثانیه باشد میزان نرخ پرش حدود 10 % است ولی اگر این زمان به 7 ثانیه برسد میزان نرخ ترک بیش از 30 % میشود .( منبع )

کاهش نرخ پرش یا bounce rates به کمک افزایش سرعت سایت

روش تولید محتوا 9 – به محتوای مقالات، ویدئو و پادکست اضافه کنید

اضافه کردن ویدئو و پادکست به محتوای هر مقاله باعث می شود چند مورد در سایت شما بهینه شود . ویدئو و پادکست بین متن ها می تواند زمان حضور بازدید کننده در سایت شما را افزایش دهد و از طرفی تمایل مخاطب به ترک صفحه یا پرش را کمتر میکند .

معرفی ۲۹ ابزار تولید محتوای تصویری

ایجاد محتوای صوتی و ویدئویی کار خیلی سختی نیست و در شروع کار می توانید با گوشی موبایل خودتان و به روشی خیلی ساده پادکست ها و ویدئو ها را ضبط کنید .همچنین می توانید از GIF ها و محتواهای تصویری مناسب و جذاب هم استفاده کنید .

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

9 روش تولید محتوا پیشرفته برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate سایت

شاید برای شما هم تا به حال بارها پیش آمده که وارد یک فروشگاه شده اید ولی به محض ورود به این نتیجه رسیدید که چیزی که می خواهید را نمی توانید در این فروشگاه پیدا کنید یا با یک نگاه ظاهری چند ثانیه ای حس کردید که از جو و فضای فروشگاه خوش تان نیامده و بلافاصله روی تان را برگردانده اید و از آنجا خارج شده اید.

در مورد وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین هم دقیقا ما با همچین موضوعی روبرو هستیم . گاهی بازدید کننده های زیادی را به سایت مان هدایت میکنیم ولی آنها دقیقا مانند مثال بالا بدون هیچ اقدامی روی علامت ضربدر می زنند و صفحه را ترک میکنند .

اما مشخصا با عملکردی هوشمندانه در تولید محتوا و به کارگیری تکنیک های جذب مخاطب می توانیم نرخ پرش یا Bounce Rate را به میزان زیادی کم کنیم .

ما با به کارگیری این روش ها نه تنها می توانیم نرخ پرش یا Bounce Rate را کم کنیم بلکه می توانیم بازدید کننده را به یک مشتری راغب تبدیل کنیم که اقدام به خرید کند .

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست ؟

 Bounce Rate یا نرخ پرش دقیقا به درصد بازدید کنندگانی اشاره می کند که بعد از مشاهده یک صفحه از وب سایت شما روی علامت ضربدر می زنند و صفحه را ترک میکنند . 

یعنی این بازدید کنندگان روی هیچ کدام از لینک های داخلی یا دکمه های CTA یا اقدام به عملی که در صفحه گذاشته شده است کلیک نمی کنند و بدون هیچ اقدامی صفحه را ترک میکنند .

مشخصا هیچ کدام از شما دوست ندارید وقتی بازدید کننده ای به سایت تان می آید به محض ورود راهش را کج کند و بدون حتی کوچکترین اقدام و تجربه لحظات خوب در سفر به سایت تان شما را برای همیشه ترک کند .

تولید محتوا برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate

همه ما زمانی که میهمانی به خانه می آید به پیشوازش می رویم و دست او را می گیریم و به داخل خانه می بریم  و تمام سعی خود را می کنیم که او را سرگرم کنیم و لحظات خوشی در چند ساعتی که میهمان ماست برای او فراهم کنیم .

در حالت مجازی هم درست است که شما به صورت فیزیکی حضور ندارید اما باید جوری فضای سایت تان را بسازید و تولید محتوا کنید که دقیقا بازدید کننده حس کند کسی به استقبالش آمده و در این سفر چند دقیقه ای در این سایت قرار است چیزهای جدید و مفیدی یاد بگیرد و یا به چیزهایی که دوست دارد و به دنبالش هست برسد.

اگر نرخ پرش یا  Bounce Rate سایت شما بالا باشد :

  • مخاطب قطعا فرصت دیدن چیزهای خوبی که ممکن است شما در صفحات دیگر برای او گذاشته باشید را پیدا نمیکند و ممکن است هیچ زمانی دیگر به سایت شما سر نزند
  • قطعا این فرصت را از دست می دهید که ایمیل های مخاطبان را جمع آوری کنید و از طریق ایمیل مارکتینگ بخواهید آنها را تبدیل به مشتری وفادار کنید
  • هیچ فرصتی برای عرضه و در نهایت فروش محصول یا خدمات خودتان نخواهید داشت

نحوه محاسبه نرخ پرش یا Bounce Rate

روش محاسبه نرخ پرش یا Bounce Rate کاملا ساده است . نرخ پرش یا بانس ریت تعداد افرادی است که فقط از یک صفحه سایت شما بازدید میکنند و بدون هیچ عملی از آن خارج می‌شوند .

Bounce Rate را برای سایت تان می توانید به راحتی در تجزیه و تحلیل های Google Analytics پیدا کنید و بررسی کنید .

 فرمول محاسبه Bounce Rate = تعداد بازدید کننده هایی که فقط یک صفحه را میبینند و خارج می شوند / کل بازدید کننده ها * 100 

مثلا اگر 10000 نفر از سایت شما بازدید کنند و از این تعداد حدود 2000 نفر فقط یک صفحه را ببینند و بدون هیچ اقدام دیگری خارج شوند میزان نرخ پرش یا Bounce Rate در سایت شما 2000 تقسیم بر 10000 ضربدر 100 می شود .

چرا بانس ریت Bounce Rate یا نرخ پرش سایت ما بالا و افتضاح است ؟

دو دلیل عمده برای بالارفتن بانس ریت در سایت وجود دارد که شما باید ببینید کدام یکی از دو مورد برای سایت شما صدق میکند .

  • محتوای سایت شما اصلا خوب نیست و به هیچ وجه نمی تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند .
  • در یک صفحه به تمام سوالات مخاطب پاسخ می دهید و قطعا مخاطب دیگر نیازی نمی بیند که به صفحه دیگری برود !

قطعا اولین مشکل می تواند مربوط به تولید محتوای بی کیفیت ، طراحی پیچیده و مبهم ، کمبود CTA های مناسب یا دلایل دیگری باشد . یا شاید صفحه مورد نظر سرعت مناسبی برای لود شدن ندارد یا در صفحه موبایل به درستی نشان داده نمیشود .

کاهش نرخ پرش با تولید محتوای حرفه ای

اما مشکل دوم یک شمشیر دو لبه است .

قطعا قصد شما این است که مخاطب را راضی نگه دارید و هر چیزی که از دست تان بر می آید برای مخاطب مایه بگذارید .

مثلا یک پست وبلاگ 3000 کلمه ای در مورد یک موضوع می نویسید و تمام چیزی که مخاطب نیاز دارد در مورد این موضوع بداند را در همین مقاله بدون ایجاد پیوندهای مفید به صفحات داخلی دیگر به مخاطب عرضه می کنید، به این شکل خودتان را جای مخاطب بگذارید قطعا دیگر نیازی ندارد از این صفحه به صفحه دیگری برود و در نهایت بعد از خواندن این محتوا صفحه را می بندد .

اما ما در تولید محتوای حرفه ای باید یاد بگیریم جوری برای مخاطب تولید محتوا کنیم که بین این دو مورد تعادل ایجاد کنیم . یعنی هم محتوای عالی برای مخاطب تولید کنیم و هم جوری ایجاد پیوند داخلی کنیم و برای مخاطب کنجکاوی ایجاد کنیم که حتما این نیاز را حس کند که باید برای تکمیل این اطلاعات عالی یک صفحه دیگر از سایت را هم باز کند .

چه تفاوتی بین نرخ خروج یا Exit Rate و نرخ پرش یا Bounce Rate در تجزیه و تحلیل های گوگل آنالیتیکس وجود دارد ؟

بسیاری از ما شاید این دو مورد را با هم اشتباه بگیریم و تفاوتی بین آنها قائل نباشیم . اما نرخ خروج یا Exit Rate و نرخ پرش یا Bounce Rate کاملا معیارهای متفاوتی هستند .

نرخ پرش یا bounce rates

نرخ خروج به زبان ساده معیاری برای سنجش تعداد کاربرانی است که با مشاهده آن صفحه از وب‌سایت شما خارج شده‌اند. مثلا ممکن است بازدید کننده ای ابتدا وارد صفحه اصلی سایت شما شود ، بعد هم سری به آخرین مقاله شما در وبلاگ بزند و در نهایت از روی کنجکاوی وارد صفحه «درباره ما» شود و بعد هم این صفحه را ببندد و از سایت خارج شود .

پس صفحه « درباره ما » شما در مورد این بازدید کننده خاص به عنوان صفحه خروج شما ثبت میشود . و برای محاسبه میزان نرخ خروج یا Exit Rate تعداد کل خروج‌ های ثبت ‌شده روی همه صفحات سایت شما تقسیم ‌بر تعداد کل صفحات متنوعی که توسط کاربران دیده شده است می باشد.

چگونه نرخ پرش یا Bounce Rate را برای وبلاگ یا وب سایت تان کم کنید؟

9 روش تولید محتوا پیشرفته برای کاهش نرخ پرش یا Bounce Rate :

روش تولید محتوا 1 – برای مخاطب محتوایی با خوانایی خوب تولید کنید

مخاطب این روزها کاملا با ذهنی پریشان و خسته از مشغله های فراوان به سایت یا یکی از صفحات سایت شما وارد میشود، پس نباید در همان ابتدای ورود به او دلیلی برای پرش یا خارج شدن از سایت بدهید .

به عنوان مثال اگر محتوای شما یک محتوای شلوغ و درهم و برهم باشد که مانند لشکری از مورچه ها جلوی چشم مخاطب راه می رود قطعا حتی اگر با کیفیت ترین محتوا را هم نوشته باشید مخاطب باز هم صفحه را میبندد.

اندازه فونت ها ، رنگ متن و فاصله خطوط در جذب یا فرار کردن مخاطب در همان ثانیه اول تاثیر گذار است .

مثلا این دو متن را با هم مقایسه کنید :

به نظر شما کدام محتوا خوانایی بهتری دارد ؟

یکی از راه های افزایش خوانایی محتوا افزایش فضای سفید بین خطوط و پارگراف ها است . پس تا جایی که ممکن است پاراگراف ها را طولانی نکنید و آنها را به قطعات کوچکتر بشکنید و تقسیم کنید .

افزایش فضای سفید به مخاطبی که به جای خواندن متن را یک اسکن چند ثانیه ای میکند تا کل مطلب دستش بیاید و تصمیم بگیرد می خواهد مطلب را با دقت بیشتری بخواند یا نه، هم کمک کننده است.

موضوع بعدی در افزایش خوانایی و ارتباط بیشتر با مخاطب دسترسی راحت تر و سادگی مسیرها است.

واضح بودن لینک های داخلی از میان متن های عادی و CTA های مشخص از جمله مواردی است که می تواند در میزان سادگی و مبهم نبودن سایت کمک کننده باشد و باعث کاهش نرخ پرش شود .

شما باشید روی کدام CTA به احتمال بیشتر کلیک میکنید؟

روش تولید محتوا 2 – بین مطالب سایت یک پیوند داخلی منطقی و عالی ایجاد کنید

پیوندهای داخلی علاوه بر اینکه یک استراتژی تاثیر گذار در سئو SEO سایت هستند یک راه موثر هم در کاهش نرخ پرش سایت هستند . البته همانطور که حد متعادل لینک های داخلی می تواند بسیار خوب باشد ، بیش از حد استفاده کردن از آنها می تواند اثر عکس داشته باشد و مخاطب را گیج کند .

پس به جای استفاده بی مورد و اضافی از لینک های داخلی هر بار که می خواهید کلمه یا عبارت را پیوند بدهید ، واقعا بررسی کنید که این عمل می تواند برای خواننده مفید باشد یا نه .

همین طور قراردادن لینک ها در انتهای هر بخش یا متن می تواند بسیار تاثیر گذار تر باشد. چون خواننده یک موضوع را تمام کرده و ممکن است کمتر دچار سردرگمی شود .

مدل خوشه ای تولید محتوا یا content cluster چیست؟

نوع صفحه هم در ایجاد پیوندهای داخلی تاثیر گذار است . مثلا در یک صفحه اصلی شما باید تا جایی که ممکن است لینک های داخلی اضافی را حذف کنید تا تمرکز مخاطب روی CTA های خاص بیشتر شود .

صفحه ستون یا Pillar Page در تولید محتوا چیست ؟

یکی از راههای عالی برای ایجاد پیوندهای داخلی بیشتر و مفید تر این است که به مقالات قدیمی تر سایت هر چند وقت یکبار سر بزنید و با توجه به موضوع هر مقاله لینک های مناسب با مقالات جدید ایجاد کنید .

علاوه بر این فوتر سایت هم محل مناسبی برای ایجاد لینک های داخلی و دسترسی راحت تر مخاطب به صفحات مهم است .

روش تولید محتوا 3 – سعی نکنید که مخاطب را با محتوای جعلی و بد فریب بدهید

هیچ مخاطبی دوست ندارد فریب بخورد و غرورش شکسته شود . پس سعی نکنید با محتواهای تقلبی و غیر مفید گولش بزنید .

یکی از راه های گول زدن مخاطب لینک های داخلی غیر مفید و به هدف تبلیغاتی محض است .

ممکن است در عنوان یک مقاله یا لینک از کلمات و عبارت های تحریک کننده استفاده کنید اما مخاطب با کلیک روی عنوان یا لینک در نهایت بفهمد که این فریبی بیش نبوده است .

مثلا در عنوان یا لینک بنویسید فلان بازیگر یا سلبریتی فوت کرده است در حالی که خودتان هم می دانید که این خبر جعلی است و فقط ترفندی است که می خواهید مخاطب را به کلیک ترغیب کنید . این ترفندها شاید برای بازدید کننده های گذری جواب بدهد و باعث کلیک بیشتر شود اما قطعا نمی توانید اعتماد مخاطب را جلب کنید و باعث شوید او باز هم به سایت شما سر بزند و یا از شما خرید کند.

چرا برای فروش بیشتر و موفقیت در بازاریابی محتوا باید محتوای پرسونا محور تولید کنیم ؟

روش تولید محتوا 4 – پیشنهادهای بیشتر و مورد علاقه مخاطب به او ارائه بدهید

این تکنیک برای اکثر سایت ها و خصوصا فروشگاه های آنلاین جواب می دهد و می تواند باعث کاهش نرخ پرش در آنها شود .

آمازون جزو سایت هایی است که از این تکنیک زیاد استفاده میکند .

مثلا زمانی که شما کتاب The Content Creation Strategy Guide را  در آمازون جستجو میکنید به شما کتاب هایی با موضوع مشابه تولید محتوا و یا کتاب هایی را معرفی میکند که مشتریانی که این کتاب را خریده اند این کتاب ها را هم خریده اند.

این تکنیک را می توانید در مورد پست های وبلاگ هم اجرا کنید .

به این شکل که به کمک پلاگین معرفی پست های مشابه به خوانندگان در پایین مقاله پست هایی مشابه این مقاله ای که در حال خواندن است معرفی کنید .

روش تولید محتوا 5 – لینک های خارجی یا External Links حتما باید در صفحات جدید باز شوند

مشخصا در تولید محتوا و خصوصا در مقالات وبلاگ برای معرفی منابع یا معرفی سایت های دیگر که می توانند به مخاطب در درک بهتر موضوع کمک کنند از لینک های خارجی استفاده میکنیم .

اگر میزان نرخ پرش در مقالات شما بالا است لازم است در بخش تنظیمات لینک گذاری حتما گزینه « بازکردن پیوند در زبانه تازه» را انتخاب کنید تا صفحه مورد نظر در یک صفحه دیگر باز شود .

به این شکل اگر مخاطب روی این لینک کلیک کند و به صفحه مورد نظر برود ، صفحه مقاله شما همچنان در تب خودش باز است و مخاطب می تواند به این صفحه برگردد .

روش تولید محتوا 6 – متناسب با موضوع صفحه محتوای CTA ها را انتخاب کنید

یکی از اشتباهات ما در تولید محتوای سایت ممکن است این باشد که از CTA های نامناسب و نامرتبط با موضوع صفحه استفاده میکنیم .

مثلا اگر مخاطب یک صفحه فروش از سایت شما را برای خرید ساعت باز کرده است اگر شما از یک محتوای نامرتبط مثل پروموشن و تخفیف برای یک محصول دیگر مثل تبلت استفاده کنید قطعا هم احتمال کلیک کم میشود هم اگر مخاطب روی آن کلیک کند دچار سردرگمی در خرید میشود و میزان فروش شما در این محصول کم میشود .

اما اقدام هوشمندانه این است که در این صفحه یک لینک و CTA مرتبط با موضوع این صفحه بگذارید . مثلا راهنمای خرید ساعت یا نظرات و بررسی های مشتریان برای این محصول و …

روش تولید محتوا 7- باید رفتار مخاطب را در صفحات مختلف سایت بررسی کنید

یکی از راه های کاهش نرخ ترک گذاشتن لینک های هدفمند در قسمت هایی از صفحه است که کاربر در آنجا بیشتر حضور دارد و احتمال کلیک اش بیشتر است . یکی از راه های بررسی رفتار مخاطب و قسمت های پربازدید هر صفحه استفاده از نقشه حرارتی و یا آنالیزورهای رفتار مخاطب است . به کمک این تجزیه و تحلیل ها شما به راحتی می توانید تصمیم بگیرید که لینک ها را در کجای صفحه جاگذاری کنید .

۴ راهکار تولید محتوا برای اینکه مخاطب روی علامت ضربدر بالای صفحه کلیک نکند و صفحه شما را نبندد!

روش تولید محتوا 8- باید سرعت سایت تان را بهبود دهید

یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در رتبه بندی گوگل در این روزها قطعا سرعت سایت است . اگر سرعت سایت شما پایین باشد علاوه بر تاثیر در رتبه بندی در گوگل باعث افزایش نرخ پرش میشود . چون این روزها کدام مخاطب عجول و بی حوصله را می توانید پیدا کنید که حتی 30 ثانیه بیشتر حاضر باشد صبر کند تا یک صفحه ای لود شود ؟!

چند روش ساده و سریع برای افزایش سرعت سایت :

  • کاهش اندازه تصاویر
  • حذف اسکریپت های غیر ضروری
  • غیر فعال کردن پلاگین هایی که از آنها استفاده نمیکنید

این را در نظر بگیرید که اگر سرعت لود شدن یک صفحه حدود 2 ثانیه باشد میزان نرخ پرش حدود 10 % است ولی اگر این زمان به 7 ثانیه برسد میزان نرخ ترک بیش از 30 % میشود .( منبع )

کاهش نرخ پرش یا bounce rates به کمک افزایش سرعت سایت

روش تولید محتوا 9 – به محتوای مقالات، ویدئو و پادکست اضافه کنید

اضافه کردن ویدئو و پادکست به محتوای هر مقاله باعث می شود چند مورد در سایت شما بهینه شود . ویدئو و پادکست بین متن ها می تواند زمان حضور بازدید کننده در سایت شما را افزایش دهد و از طرفی تمایل مخاطب به ترک صفحه یا پرش را کمتر میکند .

معرفی ۲۹ ابزار تولید محتوای تصویری

ایجاد محتوای صوتی و ویدئویی کار خیلی سختی نیست و در شروع کار می توانید با گوشی موبایل خودتان و به روشی خیلی ساده پادکست ها و ویدئو ها را ضبط کنید .همچنین می توانید از GIF ها و محتواهای تصویری مناسب و جذاب هم استفاده کنید .

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست