راهنمای تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی برای کسب و کارها ( 7 ایمیل الگو +5 مثال تصویری از ایمیل خوش آمد گویی برندها)

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. راهنمای تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی برای کسب و کارها ( 7 ایمیل الگو +5 مثال تصویری از ایمیل خوش آمد گویی برندها)

به نظر شما اگر در خیابان جلوی یک فرد غریبه را بگیرید و از او بخواهید شماره کارت اعتباری یا حتی شماره تلفن اش را در اختیار شما بگذارد به نظرتان عکس العمل او چگونه است ؟

ممکن است پشت به شما کند و به راهش ادامه بدهد با این فکر که امروز شما اولین دیوانه ای هستید که دیده است، ممکن است شما را به یک سیلی محکم میهمان کند، یا شاید هم در بهترین حالت شما را دست بیاندازد و یک شماره الکی به شما بدهد تا کلی به شما بخندد و…

کاملا مشخص است که وقتی کسی شما را نمی‌شناسد، چرا باید این اطلاعات خصوصی و محرمانه اش را در اختیار شما بگذارد؟

تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی و سیلی محکم یک غریبه !

تولید محتوا برای ایمیل مارکتینگ هم دقیقا مشابه همین وضعیت است.

یعنی تا زمانی که اعتماد مخاطب را به خود جلب نکنید، دوست ندارد هیچ‌گونه ارتباطی با شما داشته باشد . و دلیلی ندارد که ایمیل و مشخصات خود را در وبسایت شما بگذارد و با شما ارتباطی برقرار کند.

بازاریابی ایمیلی یک هنر خلاقانه و در عین حال پولساز است به شرط اینکه علاوه بر تمام تکنیک هایی که یاد میگیرید هر چه زودتر روش های تولید محتوای حرفه ای برای ایمیل مارکتینگ را هم یاد بگیرید .

اشتباه میکنید !
. شاید فکر کنید که اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی از بازاریابی ایمیلی بیشتر است اما اشتباه می‌کنید

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اتفاقا بازاریابی ایمیلی خیلی قوی‌تر از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است. اما این اثرگذاری تنها زمانی خودش را نشان خواهد داد که شیوه کار را خوب بلد باشید و بدانید که چگونه می‌توانید نبض مخاطب را در دست خودتان بگیرید.

ایمیل خوشامدگویی چیست؟

ایمیل خوشامدگویی همان ایمیلی است که برای اولین بار برای مخاطبان خود ارسال می‌کنید.

درست مانند اولین تماسی که رو در رو با مشتریان خود برقرار می‌کنید. با این تفاوت که دیدار شما در شبکه‌ اینترنت و به شکل مجازی صورت می‌گیرد. اگر بتوانید در همین گام نخست، ارتباط خوب و مؤثری با مخاطب برقرار کنید، جاده را برای ادامه مسیر همراهی و همکاری با مخاطب صاف و هموار خواهید کرد.

در غیر این‌صورت با کلی مشکل و چالش رو به رو می‌شوید و کمپین ایمیل مارکتینگ شما با شکست مواجه خواهد شد.

حقایقی جالب درباره ایمیل خوشامدگویی:

  • ایمیل خوشامدگویی ۳۲۰ % بیشتر از سایر انواع ایمیل‌ها برای شما درآمدزایی می‌کند.
  • ۷۴ % از مخاطبان پس از ثبت‌نام در وبسایت و اپلیکیشن‌ها و… انتظار دریافت ایمیل خوشامدگویی دارند. ( منبع)
  • تأثیرگذاری ایمیل‌های خوشامدگویی 4 برابر بیشتر از ایمیل‌های حجمی یا همان ایمیل‌های بالک (Bulk Email) است که در ابعادی وسیع به طور عمومی برای همه مخاطبان فرستاده می‌شود. ( منبع )

مزایای ایمیل‌های خوشامدگویی و به طور کلی بازاریابی از طریق ایمیل خیلی بیشتر از آن است که فکرش را میکنید  و بر خلاف نظر عده‌ای که فکر می‌کنند دیگر دوران ایمیل سرآمده است، تحقیقات و آمارها نشان از این دارند که بازاریابی ایمیلی هنوز یکی از بهترین گزینه‌های در دسترس است.

چرا به تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی نیاز دارید؟

  ایمیل‌های خوشامدگویی همان ایمیل‌هایی هستند که بعد از اینکه مخاطبان به عضویت وبسایت‌تان در می‌آیند یا مشترک خبرنامه‌تان می‌شوند، برای اولین بار ارسال می‌کنید. 

ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی برای هر وبسایت بنا به اینکه مخاطبانش چه کسانی هستند، چه چیزی را از طریق ایمیل با مخاطب در میان می‌گذارد و اینکه اصلا چه محصول و خدماتی دارد، متفاوت و متنوع است.

اولین ایمیلی که می‌فرستید، نقش خیلی مهمی در ایجاد رابطه شما با مشتریان دارد.

ایجاد رابطه با مخاطب به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

وقتی با کسی برای اولین بار ملاقات می‌کنید، در همان ثانیه‌های اول، دیدگاهی درباره او در سرتان شکل می‌گیرد که بعدها به سختی قابل تغییر است. همان ابتدا، مشخص می‌شود که طرف مقابل را تا چه حد می‌پسندید. این‌طور نیست؟

درباره بازاریابی ایمیلی و ارسال پیام‌های خوشامدگویی هم چنین داستانی وجود دارد. یعنی در همان ثانیه اول ، نظر و عقیده مخاطب نسبت به شما در ذهنش شکل می‌گیرد. پس اهمیت ایمیل خوشامدگویی بسیار زیاد است و در شکل‌گیری ذهنیت مخاطب نسبت به برند شما نقش دارد.

این ایمیل می‌تواند مشخص کند که مخاطب با شما خواهد ماند یا مانند موارد دیگر با دلسردی از شما عبور می‌کند.

طبق بررسی ها اگر به درستی از مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی استفاده کنید، درصد ارتباط مخاطبان با شما ۳۳ % افزایش خواهد داشت.

چرا باید از ایمیل خوشامدگویی استفاده کنید؟

  • زیرا به معرفی شما و برندتان کمک می‌کند؛
  • موجب شکل‌گیری اعتماد میان شما و مخاطبان‌تان می‌شود؛
  • منجر به خلق رابطه‌ای بلندمدت با مشتری در کسب و کارتان می‌شود؛
  • چون به مخاطبان، دلیلی برای حضور در فهرست ایمیل‌های مشتریان و مخاطبان می‌دهد؛
  • ایمیل خوشامدگویی نتایج بهتر و درآمد بیشتری برای‌تان به همراه دارد.

بسیاری از کسب و کارها از سیستم ایمیل خوشامدگویی استفاده میکنند . اما استفاده آنها فقط در حد همان سلام و احوال اول ارتباط و نهایتا ارسال یک ایمیل است نه بیشتر.

برای اینکه اثرگذاری این روش افزایش پیدا کند، بهتر است مجموعه‌ای از ایمیل‌های خوشامدگویی را برای مشتریان در نظر بگیرید. اگر استراتژی درستی درباره ایمیل‌های خوشامدگویی داشته باشید، مخاطبان با شما در ارتباط خواهند بود و با برند شما آمیخته و آشنا می‌شوند. ارتباطی که از این طریق شکل می‌گیرد، ارتباطی قوی و ماندگار خواهد بود. البته همه چیز به هنر شما در تولید محتوا و هدایت این مسیر وابسته است و اگر در تک‌تک مراحل، هوشمندی به خرج ندهید، موفقیت چندانی در انتظارتان نخواهد بود.

7 الگوی تولید محتوا برای 7 ایمیل اول خوش آمد گویی

هر وبلاگ و کسب‌وکاری باید شکل و شمایل خاص خودش را برای ارسال ایمیل‌ خوشامدگویی داشته باشدد. بنابراین، ایمیل‌های خوشامدگویی، شکل و ترکیبی کلی و واحد ندارند و یا فرمول خاصی برای تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی وجود ندارد. اما به طور کلی، فاکتورها و نکته های مهمی وجود دارد که در تولید محتوای تمامی ایمیل‌های خوشامدگویی باید آنها را در نظر بگیرند:

 ایمیل شماره 1 # هدایت مخاطب به سایت و لینک های هدف در محتوای ایمیل خوش آمد گویی

برای ارسال ایمیل خوشامدگویی برای مخاطبان مختلف، باید از سیستمی خودکار استفاده کنید. در میان سیستم‌های متنوعی که وجود دارد، جستجو کنید و ببینید که کدام، مورد مناسب‌تری برای شما است. پس انتخابی مناسب به شما کمک می‌کند تا بعد از اینکه مخاطب عضو خبرنامه شما شد یا در وبسایت‌تان ثبت‌نام کرد، ایمیلی به طور خودکار دریافت کند.

هدف اصلی این دسته از ایمیل‌ها این است که خودتان و کسب‌وکارتان را به مخاطبان معرفی کنید. نکته خیلی مهمی هم در این میان وجود دارد. اگر چه از نرم‌افزارها وبرنامه‌های خودکار برای ارسال ایمیل خوشامدگویی استفاده می کنید اما باید بدانید که اولین ایمیل تا حد زیادی معرف شما است و باید در آن شخصیت و لحن خاص برندتان را به مخاطب نشان بدهید.

اگر اولین پیام شما به مخاطب، در محتوا و ظاهر چندان جالب توجه نباشد، مطمئن باشید که دیگر میل و رغبتی به دنبال کردن ایمیل‌های بعدی‌تان نخواهد داشت. پس سعی کنید، در اولین ایمیل، خودتان را معرفی کنید، بگویید که کار شما چیست و چه پیشنهاداتی برای مشتری دارید.

یک نمونه یا الگو برای تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

سلام دوست عزیز! (به جای دوست بهتر است از نام ثبت‌نامی هر فرد استفاده بشود)

از شما سپاسگزاریم که عضو سایت ما شده‌اید.

اگر دوست دارید بیشتر درباره رایتینا بدانید و از اهداف و برنامه‌های‌مان اطلاع پیدا کنید، لینک زیر شما را از محوه کار و فعالیت ما باخبر می‌کند … (باید لینکی از صفحه درباره ما یا معرفی خود قرار بدهید ).

اگر دوست دارید آخرین پست های آموزشی رایتینا را بخوانید می توانید به صفحه « توسعه مهارت تولید محتوا »  مراجعه کنید  (اینجا لینکی از وبلاگ‌تان را بگذارید).

اگر دوست دارید از تولید محتوا کسب درآمد کنید و فروش تان را افزایش دهید می توانید به صفحه « تبدیل محتوا به ثروت » مراجعه کنید .

اگر دوست دارید نویسنده رایتینا شوید پس بهتر است در اولین فرصت رزومه تان را برای ما در صفحه « ارسال رزومه » بفرستید

و… .

همان طور که در این نمونه هم کاملا مشخص است به کمک ایمیل خوشامدگویی می‌توانید از قسمت های مختلف برای هدایت مخاطب به سایت تان و لینک های هدف استفاده کنید و نتایج شگفت انگیزی هم در فروش و درآمد بیشتر بگیرید .

علاوه بر معرفی لینک های هدف برای افزایش ترافیک سایت تان می توانید با گذاشتن لینک های محصولاتی که در حراج هفتگی یا ماهانه یا مناسبتی شما هستند به فروش بیشتر این محصولات کمک کنید .

یک ترفند
می توانید در ایمیل اول خوش آمد گویی توجه مخاطب را به محصول یا خدمات خاصی جلب کنید و مخاطب را کنجکاو کنید که باید منتظر یک چیز شگفت انگیز باشد و بعد در ایمیل دوم سورپرایز خودتان را معرفی کنید . این کنجکاوی و انتظار برای کشف چیزی که می خواهید به او بدهید باعث میشود پیشنهاد شما بیشتر برایش مهم باشد .

می‌توانید از موارد زیر در ایمیل خوشامدگویی خودتان استفاده کنید:

  • به مخاطب بگویید که قرار است در ایمیل‌های خود از چه بگویید و هر چند وقت‌یک‌بار این ایمیل‌ها را ارسال می‌کنید؛
  • درباره به روزرسانی محتوای سایت، مثلا اخبار و محصولات جدیدی که روی آن قرار داده‌اید، اطلاع‌رسانی کنید؛
  • با ارائه لینک‌ شبکه‌های اجتماعی در ایمیل از مخاطب بخواهید که شما را در آن صفحات هم دنبال کند؛
  • کاری کنید که مخاطب شما را بیشتر دوست داشته باشد مثلا در پیام‌های‌تان کد و بُن تخفیف بفرستید؛
  • از تایید اجتماعی در ایمیل‌های خود استفاده کنید. تایید اجتماعی همان نظرات مثبتی است که سایر مخاطبان و مشتریان نسبت به شما ابراز می‌کنند و باعث می‌شود سایر مخاطبان و مشتریان احتمالی هم با تکیه بر نظر دیگران، به شما اعتماد کنند یا حداقل به شما توجه پیدا کنند. نقد و نظرات مثبت سایرین، آمار حضورشان در شبکه‌های اجتماعی و خیلی روش‌های دیگر می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

 ایمیل 2  # گرفتن اطلاعات از مخاطب و شناخت بیشتر او

پس قرار شد که ایمیل خوش آمد گویی را فقط یک ایمیل تک برای سلام و احوالپرسی ندانیم بلکه مجموعه ای دنباله دار از ایمیل های هدفمند بدانیم که در نهایت بتوانند ما را به هدف مان در ایمیل مارکتینگ نزدیک کنند .

زمان ارسال ایمیل‌های بعد از ایمیل خوشامدگویی هم بسته به نظر و استراتژی بازاریابی ایمیلی شما است. مثلا برخی از وبسایت‌ها، یکی- دو روزی صبر می‌کنند و بعد ایمیل بعدی را می‌فرستند.

در هر حال باید حواس‌تان باشد که ارسال ایمیل بعدی خیلی هم طول نکشد. در ایمیل بعدی باید به فکر گرفتن اطلاعات از مخاطب باشید و پای‌بندی به قول‌هایی را که داده‌اید، ثابت کنید. باید سعی کنید که به بهترین وجه خود را به مخاطب نشان بدهید. مثلا به موارد زیر نیم‌نگاهی داشته باشید:

  • فهرستی که از بهترین مقالات و مطالب خود را در اختیار مخاطب قرار بدهید؛
  • فهرستی از ابزارها و منابع رایگان و پولی خود را در اختیار مخاطب بگذارید. مثلا اگر وبسایت‌تان دارای اپلیکیشن هم هست، حتما آن را به کاربران معرفی کنید؛
  • بنا به حیطه فعالیت‌تان، بهترین راه‌کارها را در مورد مسأله‌ای که مخاطب با آن رو به رو است، در اختیارش بگذارید؛
  • محتوایی جذاب و غیرتبلیغاتی با هدف جلب نظر و اعتماد مخاطب برایش ارسال کنید.

همه تلاش‌تان را برای ایجاد رابطه‌ای دوسویه و مؤثر به کار بگیرید. در مجموعه ایمیل‌هایی که برای مخاطبان خود می‌فرستید باید به اطلاعات خوبی درباره آنها دست پیدا کنید.

مثلا سعی کنید، متوجه نارضایتی‌ها، خواسته‌ها، علایق، درگیری‌های ذهنی و… در آنها بشوید.

هر چقدر اطلاعات بیشتری کسب کنید به نفع شما خواهد بود. شاید تمام مخاطبان به تلاش‌ شما برای شناخت آنها پاسخ ندهند و در واقع، بازخوردی از خودشان نشان ندهند اما همان درصدی هم که پاسخ‌گو هستند، اطلاعات خوبی در اختیارتان می‌گذارند و مشخص می‌کنند که چه افرادی حاضر به تعامل بیشتر با شما هستند.

ایمیل 3 #حفظ مخاطب با ایجاد حس

ایمیل‌های 3وم به بعد مجموعه ایمیل های خوش آمد گویی باید با چاشنی خلاقیت برای آنها تولید محتوا کنید. دنیای خلاقیت و نوآوری هم که حد و مرزی ندارد.

  نکته‌ای که باید در این ایمیل‌ها رعایت شود، حفظ انسجام و ارتباط آنها با پیام‌های قبلی ارسالی برای مخاطبان است.  

ضمنا باید حواس‌تان باشد تا به مخاطب خودتان را به وضوح و روشنی معرفی کنید . واقعیت این است که هیچ‌کس از برندی بی‌چهره و پشت نقاب خوشش نمی‌آید.

در ایمیل سومی که برای مخاطب می‌فرستید، بهتر است از گزینه‌های زیر هم کمک بگیرید:

  • درباره خودتان بیشتر بگویید و اجازه بدهید که مخاطب شما را بهتر بشناسد
  • مخاطب را به صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی پیوند بدهید

وقتی مخاطبان شما را بهتر بشناسند و احساس کنند که امکان رجوع و ارتباط با شما وجود دارد، اعتماد بیشتری در آنها به وجود می آید. هر چقدر ارتباطات بهتری میان مخاطبان و شما ایجاد بشود، احتمال تبدیل شدن آنها به مشتری بیشتر می‌شود. در این صورت، امکان درآمدزایی برای کسب و کارتان هم افزایش پیدا می‌کند. این جاست که ایمیل مارکتینگ کسب و کار شما را متحول میکند!

 ایمیل 4 # راهی برای احترام به مخاطب و حفظ او

حالا که دیگر قدم‌های اولیه را برداشته‌اید و در تکنیک‌های ارتباطی خود کار معرفی و جذب مخاطب را انجام داده‌اید، باید به دنبال راه‌هایی برای حفظ مخاطب باشید.

باید کاری کنید که مخاطب از بودن کنار شما لذت ببرد و با دیدن نام یا برند شما به عنوان فرستنده ایمیل هیجان داشته باشد که زودتر ایمیل شما را باز کند .

برای حفظ رابطه‌تان با مخاطب بهتر است، به دنبال استراتژی‌هایی باشید که نشان می‌دهد به مشتری احترام می‌گذارید و برای دوستی ایجاد شده میان‌ او و خود، ارزش قائل هستید.

مثلا اگر وبسایت شما، وبسایتی برای فروش لباس است، بهتر است با بررسی انتخاب‌های گذشته و در نظر گرفتن سلیقه مشتری و مخاطب‌تان، در ایمیل‌های خود به او پیشنهاداتی متناسب با سلیقه و علایقش به او ارائه کنید. پیشنهاداتی که می‌توانند او را دوباره در چرخه خریدی وارد کنند و ممکن است از دید خودش جا مانده باشند.

با این کار هم او احساس می‌کند که مورد توجه است و هم شما به درآمد بیشتری می‌رسید.

ایمیل 5 # قرار دادن مخاطب در مسیر خرید

حالا که موفق به ایجاد نوعی اعتماد میان خودتان و مخاطبان شده‌اید، باید کاری کنید تا آنها در مسیر خرید قرار بگیرند. دیگر وقت آن رسیده است که محصولات غیررایگان و خرید محصولات مختلف را پیشنهاد کنید. پیشنهادات شما می‌تواند شامل: خرید کتاب الکترونیکی جدیدتان باشد یا بسته‌های آموزشی آنلاین و انواع محصولات و خدمات دیگری که ارائه می‌کنید.

ایمیل 6 # تعیین محدودیت زمانی برای خرید

  حالا لحظه‌ فروش که منتظرش بودید فرا رسیده است و باید با تاکتیک‌هایی هوشمندانه سریعا این مرحله را عملی کنید.

شاید ایمیلی که برای مخاطب ارسال شده، از هر نظر مناسب و جالب توجه بوده و او را کاملا به سمت خرید سوق داده است اما اگر میان شکل‌گیری میل به خرید و عملی کردن آن فاصله بیافتد، احتمال دارد که اصلا خریدی شکل نگیرد.

پس لازم است از تاکتیک‌هایی استفاده کنید که در نهایت منجر به دست در جیب کردن و خرید مشتری شود . مثلا برای پیشنهاداتی که در ایمیل داده‌اید، ضرب‌الاجلی تعیین کنید. اگر در وبسایت تان ، بسته‌های آموزش نرم‌افزارهای خاصی را معرفی می‌کنید و به فروش می رسانید، بهتر است بعد از اینکه با مخاطب در ایمیل‌های قبلی آشنا شدید و خود را به او معرفی کردید و….، در ایمیل ششم به او بسته‌هایی متناسب با نیاز و سلیقه‌اش معرفی کنید و بگویید که این بسته‌ها تا مدتی محدود دارای تخفیف برای خرید هستند. تعیین ضرب‌الاجل، مهلت سررسید و به نوعی تحریک حس خرید فوری در مشتری برای موفقیت در این مرحله ضروری است.

 ایمیل 7# بخش بندی مشتریان و مخاطبان

شما مراحل ایمیل مارکتینگ را از ارسال ایمیل خوشامدگویی تا خرید مشتری با موفقیت به پایان رسانده‌اید. از حالا به بعد باید با بررسی دقیق مخاطبان خود، آنها را بخش‌بندی کنید.  بخش‌بندی مشتریان و مخاطبان نقش مهمی در اثربخشی بازاریابی ایمیلی دارند.

  دقیقا باید بدانید که هر بخش از مشتریان شما چه رفتارها، علائق، خواسته‌ها و نیازهایی دارند. 

بنا به این موارد، هر بخش را به شکلی مجزا مدیریت کنید. نباید برای همه مخاطبان، محتوایی واحد تولید و ارسال کنید. مرتبط بودن محتوا با هر نوع مشتری بسیار مهم است.

مثلا به این نمونه ایمیل نگاه کنید . هدف این ایمیل گرفتن فیدبک به کمک لینک های مشخص شده است :

گرفتن فیدبک به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی
گرفتن فیدبک به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

برای زمان‌بندی ایمیل‌ها هم برنامه‌ریزی کنید

زمان‌بندی ارسال پیام هم بنا به برند و کسب‌ و کاری که دارید، مانند سایر بخش‌های ارسال مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی نیاز به مدیریت صحیح دارد.

  بازه ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی معمولا از ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد.  

شیوه زمان‌بندی برای فرستادن این پیام‌ها به نظر و سلیقه شما بستگی دارد. مثلا برخی از وبسایت‌ها ممکن است تصمیم بگیرند، این ایمیل‌ها را به شکل یک روز در میان برای مخاطبان خود ارسال می‌کنند.

اما مشخصا تولید محتوا برای ایمیل ها، خیلی مهم‌تر از تعداد آنها است. پس بهتر است اول ، استراتژی و محتوای ایمیل‌ها را مشخص کنید بعد به سراغ تصمیم‌گیری درباره تعداد ایمیل‌ها بروید.

 

نکته مهم درباره زمان ارسال ایمیل‌ها
اولین ایمیل شما باید حداکثر تا ۴۸ ساعت بعد از مشترک شدن و ثبت‌نام کاربر در وبسایت برای او ارسال شود . یعنی زمانی که هنوز فعال است و ذهنش درگیر شما شده، باید سریعا شروع به ساختن ارتباطتان کنید. به همین خاطر، اولین ایمیل در مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای دارد.

از کاربران بخواهید که شما را به فهرست سفید وارد کنند

ایمیل‌های تبلیغاتی معمولا در پوشه اسپم‌ها (spam) یا هرزنامه قرار می‌گیرند. برای اینکه از چنین فیلتری عبور کنید باید از کاربران درخواستی داشته باشید‌: از کاربران و مخاطبان تان بخواهید که شما را از بخش اسپم خارج کنند.

جزو فهرست سفید ایمیل های کاربر باشید

چگونه؟ خیلی ساده است. به مخاطبان خود بگویید که برای اطلاع از پیام‌های تان نیاز است که پیام‌های شما را به فهرست سفید وارد کنند. فهرست سفید یا پیام‌هایی که نشان‌گذاری (whitelisted) می‌شوند، در معرض دید مخاطب هستند و در بخش اصلی (primary) قرار می‌گیرند.

شاید چنین درخواستی از مخاطبان به نظر شما عجیب برسد اما همین توصیه و خواسته کوچک، نقش مهمی در موفقیت و دیده شدن دارد. مطمئن باشید که رقبای‌تان هم از آن استفاده خواهند کرد.

با شخصی‌سازی، پیام‌هایی با شخصیت ارسال کنید

هیچ چیز برای مخاطب بدتر از این نیست، ایمیلی دریافت کند که مشابه آن برای ۵۰ هزار نفر دیگر هم ارسال شده است.

طبیعی است که امکان ارسال ایمیل به تک‌تک مخاطبان وجود ندارد اما با وجود اینکه هم شما می‌دانید که هر فرد، ایمیلی کاملا مجزا و شخصی‌سازی دریافت نخواهد کرد و هم مخاطبان این را به خوبی می‌دانند، اقدامات و راه‌کارهایی وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید حس شخصی‌سازی را به مخاطب القا کنید.

مثلا یکی از راه‌هایی که حس شخصی‌ بودن ایمیل‌ها را در ذهن ایجاد می‌کند، استفاده از لحن صمیمی و محاوره‌ای است. پس لحن متن و محتوایی که برای ایمیل‌های خوشامدگویی استفاده می‌کنید باید دوستانه باشند.

ایجاد ارتباط دوستانه با مخاطب به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی

در زمان تولید محتوای این ایمیل ها باید احساس کنید که برای دوست خود می‌نویسید و نه محتوایی کلی و عمومی که چندین نفر، مخاطب آن هستند.

سیستم‌های ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی به شما اجازه می‌دهند که نام مخاطب را هر جای پیام که دوست داشتید، وارد کنید.

این کار هم به حس شخصی‌سازی شدن ایمیل کمک می‌کند. البته اضافه کردن نام مخاطب در بخش موضوع پیام بسیار مفید است. هر چقدر بیشتر در مخاطب احساس آشنایی ایجاد کنید، موفق‌تر خواهید بود. منظور از حس آشنایی این است که طوری برخورد کنید که او احساس کند مانند یک دوست درباره‌اش می‌دانید و او را می‌شناسید.

ایمیل های خوش آمد گویی بالاترین نرخ Open Rate یا باز شدن را دارند

ایمیل‌های خوشامدگویی، یکی از مهم‌ترین اعضای بازاریابی ایمیلی هستند. این ایمیل‌ها بیشترین نرخ باز شدن را دارند. نرخ باز شدن یا open rate در واقع، درصد کاربرانی را نشان می‌دهد که ایمیل شما را باز کرده‌اند.

برخی تحقیقات مانند این مطالعه نشان داده اند که Open Rate برای ایمیل‌های خوشامدگویی حدود  ۵۰ % است. اما مانند هر استراتژی بازاریابی دیگری، نیاز دارند متناسب با رشد کسب و کار تغییراتی در آنها و الگویی که استفاده میکنیم ایجاد شود.

بخش مهمی از بازاریابی ایمیلی وابسته به هماهنگی با تِرندهای روز است. ضمن توجه به تِرندهای تازه در بازار هر کسب و کار باید به دنبال استراتژی‌هایی باشید که منحصرا برای کارتان مناسب هستند. ارسال خبرنامه‌ها به طور هفتگی، فکر خوبی است اما باید پا را فراتر بگذارید و با بخش‌بندی مخاطبان و استفاده صحیح از مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی، به فروشی بهتر برسید.

طراحی و اجرای بازاریابی ایمیلی و ایمیل‌های خوشامدگویی نیاز به فکر و زمان دارد. یادتان باشد که قانونی کلی برای طراحی این مجموعه از ایمیل‌ها وجود ندارد و ما به عنوان یک راهنما یا الگو این روشها را گفتیم و این شما هستید که با توجه به نوع کسب و کارتان و استراتژی برندتان باید هدفمند شروع به تولید محتوای ایمیل های خوش آمد گویی برای مخاطب تان باشید .

5 مثال تصویری از بهترین ایمیل های خوش آمد گویی

 

 

 

 

 

 

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

راهنمای تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی برای کسب و کارها ( 7 ایمیل الگو +5 مثال تصویری از ایمیل خوش آمد گویی برندها)

به نظر شما اگر در خیابان جلوی یک فرد غریبه را بگیرید و از او بخواهید شماره کارت اعتباری یا حتی شماره تلفن اش را در اختیار شما بگذارد به نظرتان عکس العمل او چگونه است ؟

ممکن است پشت به شما کند و به راهش ادامه بدهد با این فکر که امروز شما اولین دیوانه ای هستید که دیده است، ممکن است شما را به یک سیلی محکم میهمان کند، یا شاید هم در بهترین حالت شما را دست بیاندازد و یک شماره الکی به شما بدهد تا کلی به شما بخندد و…

کاملا مشخص است که وقتی کسی شما را نمی‌شناسد، چرا باید این اطلاعات خصوصی و محرمانه اش را در اختیار شما بگذارد؟

تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی و سیلی محکم یک غریبه !

تولید محتوا برای ایمیل مارکتینگ هم دقیقا مشابه همین وضعیت است.

یعنی تا زمانی که اعتماد مخاطب را به خود جلب نکنید، دوست ندارد هیچ‌گونه ارتباطی با شما داشته باشد . و دلیلی ندارد که ایمیل و مشخصات خود را در وبسایت شما بگذارد و با شما ارتباطی برقرار کند.

بازاریابی ایمیلی یک هنر خلاقانه و در عین حال پولساز است به شرط اینکه علاوه بر تمام تکنیک هایی که یاد میگیرید هر چه زودتر روش های تولید محتوای حرفه ای برای ایمیل مارکتینگ را هم یاد بگیرید .

اشتباه میکنید !
. شاید فکر کنید که اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی از بازاریابی ایمیلی بیشتر است اما اشتباه می‌کنید

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که اتفاقا بازاریابی ایمیلی خیلی قوی‌تر از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است. اما این اثرگذاری تنها زمانی خودش را نشان خواهد داد که شیوه کار را خوب بلد باشید و بدانید که چگونه می‌توانید نبض مخاطب را در دست خودتان بگیرید.

ایمیل خوشامدگویی چیست؟

ایمیل خوشامدگویی همان ایمیلی است که برای اولین بار برای مخاطبان خود ارسال می‌کنید.

درست مانند اولین تماسی که رو در رو با مشتریان خود برقرار می‌کنید. با این تفاوت که دیدار شما در شبکه‌ اینترنت و به شکل مجازی صورت می‌گیرد. اگر بتوانید در همین گام نخست، ارتباط خوب و مؤثری با مخاطب برقرار کنید، جاده را برای ادامه مسیر همراهی و همکاری با مخاطب صاف و هموار خواهید کرد.

در غیر این‌صورت با کلی مشکل و چالش رو به رو می‌شوید و کمپین ایمیل مارکتینگ شما با شکست مواجه خواهد شد.

حقایقی جالب درباره ایمیل خوشامدگویی:

  • ایمیل خوشامدگویی ۳۲۰ % بیشتر از سایر انواع ایمیل‌ها برای شما درآمدزایی می‌کند.
  • ۷۴ % از مخاطبان پس از ثبت‌نام در وبسایت و اپلیکیشن‌ها و… انتظار دریافت ایمیل خوشامدگویی دارند. ( منبع)
  • تأثیرگذاری ایمیل‌های خوشامدگویی 4 برابر بیشتر از ایمیل‌های حجمی یا همان ایمیل‌های بالک (Bulk Email) است که در ابعادی وسیع به طور عمومی برای همه مخاطبان فرستاده می‌شود. ( منبع )

مزایای ایمیل‌های خوشامدگویی و به طور کلی بازاریابی از طریق ایمیل خیلی بیشتر از آن است که فکرش را میکنید  و بر خلاف نظر عده‌ای که فکر می‌کنند دیگر دوران ایمیل سرآمده است، تحقیقات و آمارها نشان از این دارند که بازاریابی ایمیلی هنوز یکی از بهترین گزینه‌های در دسترس است.

چرا به تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی نیاز دارید؟

  ایمیل‌های خوشامدگویی همان ایمیل‌هایی هستند که بعد از اینکه مخاطبان به عضویت وبسایت‌تان در می‌آیند یا مشترک خبرنامه‌تان می‌شوند، برای اولین بار ارسال می‌کنید. 

ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی برای هر وبسایت بنا به اینکه مخاطبانش چه کسانی هستند، چه چیزی را از طریق ایمیل با مخاطب در میان می‌گذارد و اینکه اصلا چه محصول و خدماتی دارد، متفاوت و متنوع است.

اولین ایمیلی که می‌فرستید، نقش خیلی مهمی در ایجاد رابطه شما با مشتریان دارد.

ایجاد رابطه با مخاطب به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

وقتی با کسی برای اولین بار ملاقات می‌کنید، در همان ثانیه‌های اول، دیدگاهی درباره او در سرتان شکل می‌گیرد که بعدها به سختی قابل تغییر است. همان ابتدا، مشخص می‌شود که طرف مقابل را تا چه حد می‌پسندید. این‌طور نیست؟

درباره بازاریابی ایمیلی و ارسال پیام‌های خوشامدگویی هم چنین داستانی وجود دارد. یعنی در همان ثانیه اول ، نظر و عقیده مخاطب نسبت به شما در ذهنش شکل می‌گیرد. پس اهمیت ایمیل خوشامدگویی بسیار زیاد است و در شکل‌گیری ذهنیت مخاطب نسبت به برند شما نقش دارد.

این ایمیل می‌تواند مشخص کند که مخاطب با شما خواهد ماند یا مانند موارد دیگر با دلسردی از شما عبور می‌کند.

طبق بررسی ها اگر به درستی از مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی استفاده کنید، درصد ارتباط مخاطبان با شما ۳۳ % افزایش خواهد داشت.

چرا باید از ایمیل خوشامدگویی استفاده کنید؟

  • زیرا به معرفی شما و برندتان کمک می‌کند؛
  • موجب شکل‌گیری اعتماد میان شما و مخاطبان‌تان می‌شود؛
  • منجر به خلق رابطه‌ای بلندمدت با مشتری در کسب و کارتان می‌شود؛
  • چون به مخاطبان، دلیلی برای حضور در فهرست ایمیل‌های مشتریان و مخاطبان می‌دهد؛
  • ایمیل خوشامدگویی نتایج بهتر و درآمد بیشتری برای‌تان به همراه دارد.

بسیاری از کسب و کارها از سیستم ایمیل خوشامدگویی استفاده میکنند . اما استفاده آنها فقط در حد همان سلام و احوال اول ارتباط و نهایتا ارسال یک ایمیل است نه بیشتر.

برای اینکه اثرگذاری این روش افزایش پیدا کند، بهتر است مجموعه‌ای از ایمیل‌های خوشامدگویی را برای مشتریان در نظر بگیرید. اگر استراتژی درستی درباره ایمیل‌های خوشامدگویی داشته باشید، مخاطبان با شما در ارتباط خواهند بود و با برند شما آمیخته و آشنا می‌شوند. ارتباطی که از این طریق شکل می‌گیرد، ارتباطی قوی و ماندگار خواهد بود. البته همه چیز به هنر شما در تولید محتوا و هدایت این مسیر وابسته است و اگر در تک‌تک مراحل، هوشمندی به خرج ندهید، موفقیت چندانی در انتظارتان نخواهد بود.

7 الگوی تولید محتوا برای 7 ایمیل اول خوش آمد گویی

هر وبلاگ و کسب‌وکاری باید شکل و شمایل خاص خودش را برای ارسال ایمیل‌ خوشامدگویی داشته باشدد. بنابراین، ایمیل‌های خوشامدگویی، شکل و ترکیبی کلی و واحد ندارند و یا فرمول خاصی برای تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی وجود ندارد. اما به طور کلی، فاکتورها و نکته های مهمی وجود دارد که در تولید محتوای تمامی ایمیل‌های خوشامدگویی باید آنها را در نظر بگیرند:

 ایمیل شماره 1 # هدایت مخاطب به سایت و لینک های هدف در محتوای ایمیل خوش آمد گویی

برای ارسال ایمیل خوشامدگویی برای مخاطبان مختلف، باید از سیستمی خودکار استفاده کنید. در میان سیستم‌های متنوعی که وجود دارد، جستجو کنید و ببینید که کدام، مورد مناسب‌تری برای شما است. پس انتخابی مناسب به شما کمک می‌کند تا بعد از اینکه مخاطب عضو خبرنامه شما شد یا در وبسایت‌تان ثبت‌نام کرد، ایمیلی به طور خودکار دریافت کند.

هدف اصلی این دسته از ایمیل‌ها این است که خودتان و کسب‌وکارتان را به مخاطبان معرفی کنید. نکته خیلی مهمی هم در این میان وجود دارد. اگر چه از نرم‌افزارها وبرنامه‌های خودکار برای ارسال ایمیل خوشامدگویی استفاده می کنید اما باید بدانید که اولین ایمیل تا حد زیادی معرف شما است و باید در آن شخصیت و لحن خاص برندتان را به مخاطب نشان بدهید.

اگر اولین پیام شما به مخاطب، در محتوا و ظاهر چندان جالب توجه نباشد، مطمئن باشید که دیگر میل و رغبتی به دنبال کردن ایمیل‌های بعدی‌تان نخواهد داشت. پس سعی کنید، در اولین ایمیل، خودتان را معرفی کنید، بگویید که کار شما چیست و چه پیشنهاداتی برای مشتری دارید.

یک نمونه یا الگو برای تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

سلام دوست عزیز! (به جای دوست بهتر است از نام ثبت‌نامی هر فرد استفاده بشود)

از شما سپاسگزاریم که عضو سایت ما شده‌اید.

اگر دوست دارید بیشتر درباره رایتینا بدانید و از اهداف و برنامه‌های‌مان اطلاع پیدا کنید، لینک زیر شما را از محوه کار و فعالیت ما باخبر می‌کند … (باید لینکی از صفحه درباره ما یا معرفی خود قرار بدهید ).

اگر دوست دارید آخرین پست های آموزشی رایتینا را بخوانید می توانید به صفحه « توسعه مهارت تولید محتوا »  مراجعه کنید  (اینجا لینکی از وبلاگ‌تان را بگذارید).

اگر دوست دارید از تولید محتوا کسب درآمد کنید و فروش تان را افزایش دهید می توانید به صفحه « تبدیل محتوا به ثروت » مراجعه کنید .

اگر دوست دارید نویسنده رایتینا شوید پس بهتر است در اولین فرصت رزومه تان را برای ما در صفحه « ارسال رزومه » بفرستید

و… .

همان طور که در این نمونه هم کاملا مشخص است به کمک ایمیل خوشامدگویی می‌توانید از قسمت های مختلف برای هدایت مخاطب به سایت تان و لینک های هدف استفاده کنید و نتایج شگفت انگیزی هم در فروش و درآمد بیشتر بگیرید .

علاوه بر معرفی لینک های هدف برای افزایش ترافیک سایت تان می توانید با گذاشتن لینک های محصولاتی که در حراج هفتگی یا ماهانه یا مناسبتی شما هستند به فروش بیشتر این محصولات کمک کنید .

یک ترفند
می توانید در ایمیل اول خوش آمد گویی توجه مخاطب را به محصول یا خدمات خاصی جلب کنید و مخاطب را کنجکاو کنید که باید منتظر یک چیز شگفت انگیز باشد و بعد در ایمیل دوم سورپرایز خودتان را معرفی کنید . این کنجکاوی و انتظار برای کشف چیزی که می خواهید به او بدهید باعث میشود پیشنهاد شما بیشتر برایش مهم باشد .

می‌توانید از موارد زیر در ایمیل خوشامدگویی خودتان استفاده کنید:

  • به مخاطب بگویید که قرار است در ایمیل‌های خود از چه بگویید و هر چند وقت‌یک‌بار این ایمیل‌ها را ارسال می‌کنید؛
  • درباره به روزرسانی محتوای سایت، مثلا اخبار و محصولات جدیدی که روی آن قرار داده‌اید، اطلاع‌رسانی کنید؛
  • با ارائه لینک‌ شبکه‌های اجتماعی در ایمیل از مخاطب بخواهید که شما را در آن صفحات هم دنبال کند؛
  • کاری کنید که مخاطب شما را بیشتر دوست داشته باشد مثلا در پیام‌های‌تان کد و بُن تخفیف بفرستید؛
  • از تایید اجتماعی در ایمیل‌های خود استفاده کنید. تایید اجتماعی همان نظرات مثبتی است که سایر مخاطبان و مشتریان نسبت به شما ابراز می‌کنند و باعث می‌شود سایر مخاطبان و مشتریان احتمالی هم با تکیه بر نظر دیگران، به شما اعتماد کنند یا حداقل به شما توجه پیدا کنند. نقد و نظرات مثبت سایرین، آمار حضورشان در شبکه‌های اجتماعی و خیلی روش‌های دیگر می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

 ایمیل 2  # گرفتن اطلاعات از مخاطب و شناخت بیشتر او

پس قرار شد که ایمیل خوش آمد گویی را فقط یک ایمیل تک برای سلام و احوالپرسی ندانیم بلکه مجموعه ای دنباله دار از ایمیل های هدفمند بدانیم که در نهایت بتوانند ما را به هدف مان در ایمیل مارکتینگ نزدیک کنند .

زمان ارسال ایمیل‌های بعد از ایمیل خوشامدگویی هم بسته به نظر و استراتژی بازاریابی ایمیلی شما است. مثلا برخی از وبسایت‌ها، یکی- دو روزی صبر می‌کنند و بعد ایمیل بعدی را می‌فرستند.

در هر حال باید حواس‌تان باشد که ارسال ایمیل بعدی خیلی هم طول نکشد. در ایمیل بعدی باید به فکر گرفتن اطلاعات از مخاطب باشید و پای‌بندی به قول‌هایی را که داده‌اید، ثابت کنید. باید سعی کنید که به بهترین وجه خود را به مخاطب نشان بدهید. مثلا به موارد زیر نیم‌نگاهی داشته باشید:

  • فهرستی که از بهترین مقالات و مطالب خود را در اختیار مخاطب قرار بدهید؛
  • فهرستی از ابزارها و منابع رایگان و پولی خود را در اختیار مخاطب بگذارید. مثلا اگر وبسایت‌تان دارای اپلیکیشن هم هست، حتما آن را به کاربران معرفی کنید؛
  • بنا به حیطه فعالیت‌تان، بهترین راه‌کارها را در مورد مسأله‌ای که مخاطب با آن رو به رو است، در اختیارش بگذارید؛
  • محتوایی جذاب و غیرتبلیغاتی با هدف جلب نظر و اعتماد مخاطب برایش ارسال کنید.

همه تلاش‌تان را برای ایجاد رابطه‌ای دوسویه و مؤثر به کار بگیرید. در مجموعه ایمیل‌هایی که برای مخاطبان خود می‌فرستید باید به اطلاعات خوبی درباره آنها دست پیدا کنید.

مثلا سعی کنید، متوجه نارضایتی‌ها، خواسته‌ها، علایق، درگیری‌های ذهنی و… در آنها بشوید.

هر چقدر اطلاعات بیشتری کسب کنید به نفع شما خواهد بود. شاید تمام مخاطبان به تلاش‌ شما برای شناخت آنها پاسخ ندهند و در واقع، بازخوردی از خودشان نشان ندهند اما همان درصدی هم که پاسخ‌گو هستند، اطلاعات خوبی در اختیارتان می‌گذارند و مشخص می‌کنند که چه افرادی حاضر به تعامل بیشتر با شما هستند.

ایمیل 3 #حفظ مخاطب با ایجاد حس

ایمیل‌های 3وم به بعد مجموعه ایمیل های خوش آمد گویی باید با چاشنی خلاقیت برای آنها تولید محتوا کنید. دنیای خلاقیت و نوآوری هم که حد و مرزی ندارد.

  نکته‌ای که باید در این ایمیل‌ها رعایت شود، حفظ انسجام و ارتباط آنها با پیام‌های قبلی ارسالی برای مخاطبان است.  

ضمنا باید حواس‌تان باشد تا به مخاطب خودتان را به وضوح و روشنی معرفی کنید . واقعیت این است که هیچ‌کس از برندی بی‌چهره و پشت نقاب خوشش نمی‌آید.

در ایمیل سومی که برای مخاطب می‌فرستید، بهتر است از گزینه‌های زیر هم کمک بگیرید:

  • درباره خودتان بیشتر بگویید و اجازه بدهید که مخاطب شما را بهتر بشناسد
  • مخاطب را به صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی پیوند بدهید

وقتی مخاطبان شما را بهتر بشناسند و احساس کنند که امکان رجوع و ارتباط با شما وجود دارد، اعتماد بیشتری در آنها به وجود می آید. هر چقدر ارتباطات بهتری میان مخاطبان و شما ایجاد بشود، احتمال تبدیل شدن آنها به مشتری بیشتر می‌شود. در این صورت، امکان درآمدزایی برای کسب و کارتان هم افزایش پیدا می‌کند. این جاست که ایمیل مارکتینگ کسب و کار شما را متحول میکند!

 ایمیل 4 # راهی برای احترام به مخاطب و حفظ او

حالا که دیگر قدم‌های اولیه را برداشته‌اید و در تکنیک‌های ارتباطی خود کار معرفی و جذب مخاطب را انجام داده‌اید، باید به دنبال راه‌هایی برای حفظ مخاطب باشید.

باید کاری کنید که مخاطب از بودن کنار شما لذت ببرد و با دیدن نام یا برند شما به عنوان فرستنده ایمیل هیجان داشته باشد که زودتر ایمیل شما را باز کند .

برای حفظ رابطه‌تان با مخاطب بهتر است، به دنبال استراتژی‌هایی باشید که نشان می‌دهد به مشتری احترام می‌گذارید و برای دوستی ایجاد شده میان‌ او و خود، ارزش قائل هستید.

مثلا اگر وبسایت شما، وبسایتی برای فروش لباس است، بهتر است با بررسی انتخاب‌های گذشته و در نظر گرفتن سلیقه مشتری و مخاطب‌تان، در ایمیل‌های خود به او پیشنهاداتی متناسب با سلیقه و علایقش به او ارائه کنید. پیشنهاداتی که می‌توانند او را دوباره در چرخه خریدی وارد کنند و ممکن است از دید خودش جا مانده باشند.

با این کار هم او احساس می‌کند که مورد توجه است و هم شما به درآمد بیشتری می‌رسید.

ایمیل 5 # قرار دادن مخاطب در مسیر خرید

حالا که موفق به ایجاد نوعی اعتماد میان خودتان و مخاطبان شده‌اید، باید کاری کنید تا آنها در مسیر خرید قرار بگیرند. دیگر وقت آن رسیده است که محصولات غیررایگان و خرید محصولات مختلف را پیشنهاد کنید. پیشنهادات شما می‌تواند شامل: خرید کتاب الکترونیکی جدیدتان باشد یا بسته‌های آموزشی آنلاین و انواع محصولات و خدمات دیگری که ارائه می‌کنید.

ایمیل 6 # تعیین محدودیت زمانی برای خرید

  حالا لحظه‌ فروش که منتظرش بودید فرا رسیده است و باید با تاکتیک‌هایی هوشمندانه سریعا این مرحله را عملی کنید.

شاید ایمیلی که برای مخاطب ارسال شده، از هر نظر مناسب و جالب توجه بوده و او را کاملا به سمت خرید سوق داده است اما اگر میان شکل‌گیری میل به خرید و عملی کردن آن فاصله بیافتد، احتمال دارد که اصلا خریدی شکل نگیرد.

پس لازم است از تاکتیک‌هایی استفاده کنید که در نهایت منجر به دست در جیب کردن و خرید مشتری شود . مثلا برای پیشنهاداتی که در ایمیل داده‌اید، ضرب‌الاجلی تعیین کنید. اگر در وبسایت تان ، بسته‌های آموزش نرم‌افزارهای خاصی را معرفی می‌کنید و به فروش می رسانید، بهتر است بعد از اینکه با مخاطب در ایمیل‌های قبلی آشنا شدید و خود را به او معرفی کردید و….، در ایمیل ششم به او بسته‌هایی متناسب با نیاز و سلیقه‌اش معرفی کنید و بگویید که این بسته‌ها تا مدتی محدود دارای تخفیف برای خرید هستند. تعیین ضرب‌الاجل، مهلت سررسید و به نوعی تحریک حس خرید فوری در مشتری برای موفقیت در این مرحله ضروری است.

 ایمیل 7# بخش بندی مشتریان و مخاطبان

شما مراحل ایمیل مارکتینگ را از ارسال ایمیل خوشامدگویی تا خرید مشتری با موفقیت به پایان رسانده‌اید. از حالا به بعد باید با بررسی دقیق مخاطبان خود، آنها را بخش‌بندی کنید.  بخش‌بندی مشتریان و مخاطبان نقش مهمی در اثربخشی بازاریابی ایمیلی دارند.

  دقیقا باید بدانید که هر بخش از مشتریان شما چه رفتارها، علائق، خواسته‌ها و نیازهایی دارند. 

بنا به این موارد، هر بخش را به شکلی مجزا مدیریت کنید. نباید برای همه مخاطبان، محتوایی واحد تولید و ارسال کنید. مرتبط بودن محتوا با هر نوع مشتری بسیار مهم است.

مثلا به این نمونه ایمیل نگاه کنید . هدف این ایمیل گرفتن فیدبک به کمک لینک های مشخص شده است :

گرفتن فیدبک به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی
گرفتن فیدبک به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمدگویی

برای زمان‌بندی ایمیل‌ها هم برنامه‌ریزی کنید

زمان‌بندی ارسال پیام هم بنا به برند و کسب‌ و کاری که دارید، مانند سایر بخش‌های ارسال مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی نیاز به مدیریت صحیح دارد.

  بازه ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی معمولا از ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد.  

شیوه زمان‌بندی برای فرستادن این پیام‌ها به نظر و سلیقه شما بستگی دارد. مثلا برخی از وبسایت‌ها ممکن است تصمیم بگیرند، این ایمیل‌ها را به شکل یک روز در میان برای مخاطبان خود ارسال می‌کنند.

اما مشخصا تولید محتوا برای ایمیل ها، خیلی مهم‌تر از تعداد آنها است. پس بهتر است اول ، استراتژی و محتوای ایمیل‌ها را مشخص کنید بعد به سراغ تصمیم‌گیری درباره تعداد ایمیل‌ها بروید.

 

نکته مهم درباره زمان ارسال ایمیل‌ها
اولین ایمیل شما باید حداکثر تا ۴۸ ساعت بعد از مشترک شدن و ثبت‌نام کاربر در وبسایت برای او ارسال شود . یعنی زمانی که هنوز فعال است و ذهنش درگیر شما شده، باید سریعا شروع به ساختن ارتباطتان کنید. به همین خاطر، اولین ایمیل در مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای دارد.

از کاربران بخواهید که شما را به فهرست سفید وارد کنند

ایمیل‌های تبلیغاتی معمولا در پوشه اسپم‌ها (spam) یا هرزنامه قرار می‌گیرند. برای اینکه از چنین فیلتری عبور کنید باید از کاربران درخواستی داشته باشید‌: از کاربران و مخاطبان تان بخواهید که شما را از بخش اسپم خارج کنند.

جزو فهرست سفید ایمیل های کاربر باشید

چگونه؟ خیلی ساده است. به مخاطبان خود بگویید که برای اطلاع از پیام‌های تان نیاز است که پیام‌های شما را به فهرست سفید وارد کنند. فهرست سفید یا پیام‌هایی که نشان‌گذاری (whitelisted) می‌شوند، در معرض دید مخاطب هستند و در بخش اصلی (primary) قرار می‌گیرند.

شاید چنین درخواستی از مخاطبان به نظر شما عجیب برسد اما همین توصیه و خواسته کوچک، نقش مهمی در موفقیت و دیده شدن دارد. مطمئن باشید که رقبای‌تان هم از آن استفاده خواهند کرد.

با شخصی‌سازی، پیام‌هایی با شخصیت ارسال کنید

هیچ چیز برای مخاطب بدتر از این نیست، ایمیلی دریافت کند که مشابه آن برای ۵۰ هزار نفر دیگر هم ارسال شده است.

طبیعی است که امکان ارسال ایمیل به تک‌تک مخاطبان وجود ندارد اما با وجود اینکه هم شما می‌دانید که هر فرد، ایمیلی کاملا مجزا و شخصی‌سازی دریافت نخواهد کرد و هم مخاطبان این را به خوبی می‌دانند، اقدامات و راه‌کارهایی وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید حس شخصی‌سازی را به مخاطب القا کنید.

مثلا یکی از راه‌هایی که حس شخصی‌ بودن ایمیل‌ها را در ذهن ایجاد می‌کند، استفاده از لحن صمیمی و محاوره‌ای است. پس لحن متن و محتوایی که برای ایمیل‌های خوشامدگویی استفاده می‌کنید باید دوستانه باشند.

ایجاد ارتباط دوستانه با مخاطب به کمک تولید محتوای ایمیل خوش آمد گویی

در زمان تولید محتوای این ایمیل ها باید احساس کنید که برای دوست خود می‌نویسید و نه محتوایی کلی و عمومی که چندین نفر، مخاطب آن هستند.

سیستم‌های ارسال ایمیل‌های خوشامدگویی به شما اجازه می‌دهند که نام مخاطب را هر جای پیام که دوست داشتید، وارد کنید.

این کار هم به حس شخصی‌سازی شدن ایمیل کمک می‌کند. البته اضافه کردن نام مخاطب در بخش موضوع پیام بسیار مفید است. هر چقدر بیشتر در مخاطب احساس آشنایی ایجاد کنید، موفق‌تر خواهید بود. منظور از حس آشنایی این است که طوری برخورد کنید که او احساس کند مانند یک دوست درباره‌اش می‌دانید و او را می‌شناسید.

ایمیل های خوش آمد گویی بالاترین نرخ Open Rate یا باز شدن را دارند

ایمیل‌های خوشامدگویی، یکی از مهم‌ترین اعضای بازاریابی ایمیلی هستند. این ایمیل‌ها بیشترین نرخ باز شدن را دارند. نرخ باز شدن یا open rate در واقع، درصد کاربرانی را نشان می‌دهد که ایمیل شما را باز کرده‌اند.

برخی تحقیقات مانند این مطالعه نشان داده اند که Open Rate برای ایمیل‌های خوشامدگویی حدود  ۵۰ % است. اما مانند هر استراتژی بازاریابی دیگری، نیاز دارند متناسب با رشد کسب و کار تغییراتی در آنها و الگویی که استفاده میکنیم ایجاد شود.

بخش مهمی از بازاریابی ایمیلی وابسته به هماهنگی با تِرندهای روز است. ضمن توجه به تِرندهای تازه در بازار هر کسب و کار باید به دنبال استراتژی‌هایی باشید که منحصرا برای کارتان مناسب هستند. ارسال خبرنامه‌ها به طور هفتگی، فکر خوبی است اما باید پا را فراتر بگذارید و با بخش‌بندی مخاطبان و استفاده صحیح از مجموعه ایمیل‌های خوشامدگویی، به فروشی بهتر برسید.

طراحی و اجرای بازاریابی ایمیلی و ایمیل‌های خوشامدگویی نیاز به فکر و زمان دارد. یادتان باشد که قانونی کلی برای طراحی این مجموعه از ایمیل‌ها وجود ندارد و ما به عنوان یک راهنما یا الگو این روشها را گفتیم و این شما هستید که با توجه به نوع کسب و کارتان و استراتژی برندتان باید هدفمند شروع به تولید محتوای ایمیل های خوش آمد گویی برای مخاطب تان باشید .

5 مثال تصویری از بهترین ایمیل های خوش آمد گویی

 

 

 

 

 

 

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست