در تولید محتوای وب سایت چه کار کنیم که مخاطب محتوا را بخواند ؟ ( 8 راه کار )

  1. خانه
  2. دسته بندی مقالات تولید محتوا
  3. آموزش کپی رایتینگ
  4. در تولید محتوای وب سایت چه کار کنیم که مخاطب محتوا را بخواند ؟ ( 8 راه کار )

هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید که فکر کنید همه مخاطبان سایت شما دقیقا مانند کرم کتاب ها و یا افراد دانشگاهی که علاقه دارند هر روز برای افزایش دانش شان چندین مقاله را واو به واو بخوانند هستند که اگر این برداشت را از مخاطبان آنلاین داشته باشید قطعا در تولید محتوای وب سایت شکست می خورید .

بازدید کنندگان سایت برعکس تصور بسیاری از ما، بدون هیچ فکر و منطقی و کاملا بر پایه احساسات شان در سریع ترین زمان ممکن تصمیم میگیرند که وب سایت ما به دردشان می خورد یا نه .

پس اگر در واقعیت مخاطب متن و محتوای ما را نمی خواند چگونه او را ترغیب کنیم که اقدامی که می خواهیم را انجام بدهد ؟

این 8 راهکار را انجام دهید تا مخاطب حتی بدون خواندن واو به واو محتوای شما اقدامی که می خواهید را انجام دهد :

1– در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!

برای اینکه بتوانید در بازاریابی محتوایی در سطح وب موفق شوید و یا یک قهرمان تولید محتوا شوید باید حتما این نکته را بدانید که مخاطب یا بازدید کننده سایت شما دقیقا رفتاری مانند یک یوزپلنگ در هنگام شکار طعمه دارد !

بازدید کنندگان وب سایت شما شکارچی اطلاعات و محصولات هستند ؟ یعنی چی ؟

آنها زمانی که صفحه گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری را باز می کنند و شروع به جستجو می کنند دقیقا حس همان پلنگ گرسنه و کم طاقت را دارند که دنبال بهترین و بزرگترین و خوشمزه ترین طعمه و شکار می گردد .

زمانی که یک یوزپلنگ دنبال شکار میکند در لحظه تصمیم میگیرد که آیا این طعمه لقمه چرب و چیلی برایش هست و به راحتی می تواند این طعمه را شکار کند یا نه ؟

بازدید کنندگان سایت شما هم با وارد شدن به سایت شما یا صفحه ای از وبلاگ شما در لحظه و آنی تصمیم میگیرند آیا جای درستی آمده اند و دقیقا اطلاعات و محصولاتی که می خواهند را در سایت شما پیدا میکنند یا اینکه فقط وقت شان تلف می شود و سایت شما به درد آنها نمی خورد . و از طرف دیگر به این هم فکر میکنند که آیا به راحتی می توانند چیزی که می خواهند را به دست آورند یا نه ؟

مشخصا یک پلنگ گرسنه دوست ندارد ساعت ها وقت صرف کند تا به غذایش برسد و قطعا بازدید کننده سایت شما هم دوست ندارد برای به دست آوردن چیزی که دنبالش هست وقت زیادی صرف کند و می خواهد در سریع ترین زمان ممکن چیزی که می خواهد را به دست بیاورد و برود .

به همان سرعتی که یک پلنگ تصمیم میگیرد  که دنبال این طعمه بدود و آن را شکار کند یا نه بازدید کننده سایت هم تصمیم میگیرد آیا در سایت شما بماند یا دکمه ضربدر را بزند و به سراغ سایت بعدی برود .

در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!
در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!

پس در این مرحله نه مخاطب محتوای شما را واو به واو می خواند و نه وقت زیادی را صرف شناخت شما میکند .

واگر در همان نگاه اول با لشکری از کلمات که جلوی چشمش رژه می روند مواجه شود و یا حس کند که مسیر پیچیده ای پیش رو دارد و در سایت شما نمی تواند به راحتی چیزی که می خواهد را پیدا کند قطعا سایت شما را ترک میکند .

بنابراین برای اینکه شکار خوبی برای بازدید کننده به نظر برسید باید به کمک تکنیک های حرفه ای جذب مخاطب در نگاه اول او را به دام بیاندازید و علاوه بر این تا حد ممکن هم طراحی و مسیرهایی که پیش روی مخاطب میگذارید ساده باشد .

2– در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید

یک اصل مهم در تولید محتوای وب سایت :

به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی بازدید کننده و مخاطب وب سایت شما شبیه کتاب خوان های آفلاین یا مقالات دانشگاهی نیستند . برای موفقیت باید این را کاملا درک کنید و مطابق این اصل باید برای وب سایت تان تولید محتوا کنید .

شما در یک مقاله دانشگاهی ممکن است ساختار خاصی را رعایت کنید و مثلا در ابتدا در مقدمه توضیح مختصری در مورد کارتان ارائه بدهید و بعد هم در مورد کار و تحقیقی که انجام داده اید بنویسید و بعد هم نتیجه گیری کنید . قطعا نتیجه گیری با اینکه مهمترین قسمت این تحقیق و مقاله است اما باز هم در انتهای مقاله آورده میشود چون فردی که این مقاله را باز میکند واو به واو این مقاله را می خواند تا به نتیجه گیری برسد چون به تمام این محتوا نیاز دارد .

اما قطعا در مورد مخاطب آنلاین شما به هیچ وجه با این نوع خواننده و مخاطب مواجه نیستید و اگر مخاطب شما در همین حد حتی وقت بگذارد که عنوان و در نهایت چند خط اول مقاله شما یا چند تایی از زیر عنوان ها را بخواند یعنی در تولید محتوا و جذب مخاطب تا به اینجا خیلی موفق بوده اید .

پس شما به هیچ وجه نباید نتیجه گیری یا به عبارتی مهمترین نکته مقاله را در انتهای مقاله بگذارید. و بالعکس باید مهمترین نکته ای که می خواهید در این مقاله به مخاطب بگویید و می دانید که ممکن است برای مخاطب جذاب باشد را در همان ابتدای مقاله بگذارید . به این تکنیک در روزنامه نگاری هرم معکوس می گویند .( منبع )

 در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید
در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید

در تولید محتوای وب سایت هم دقیقا همین قانون هرم معکوس را باید پیش ببریم تا بتوانیم مخاطب را جذب کنیم . یعنی در تولید محتوای وب سایت و مقالات وبلاگ اول مهمترین اطلاعات و جذاب ترین اطلاعات می آید و بعد نویسنده وارد جزئیات می شود . اگر مخاطب یا خواننده همان پاراگراف اول را بخواند و بقیه متن را هم نخواند نکته اصلی را گرفته است .

3– برای تولید محتوای وب سایت اصلا مبهم و خلاقانه ننویسید

اگر می خواهید در تولید محتوای آنلاین موفق شوید و به درآمد بالایی برسید و برند خودتان را در ذهن ها ثبت کنید باید برای یک کودک یا نوجوان 10-12 ساله بنویسید نه سطح بالاتر !

نباید پیچیده یا با خلاقیت زیاد بنویسید ، نباید فکر کنید که در حال ساخت فیلمی برای جشنواره هستید و هر چه قدر پیچیده تر و با پایان باز بهتر و امکان بردن جایزه بیشتر و یا داستان نویسی هستید که هر چه قدر پیچیده تر و داستان را طول و تفسیر بیشتری بدهید احتمال بردن جایزه های ادبی بیشتر میشود  و…

همه اینها را در زمان  تولید محتوای وب سایت کنار بگذارید و به ساده ترین و واضح ترین شکل ممکن بنویسید . چون در فضای اینترنت کمتر کسی را پیدا میکنید که حوصله داشته باشد محتوایی را کلمه به کلمه بخواند و ساعت ها وقت بگذارد و روی مفهوم کلمات فکر کند و بتواند برداشت خودش را داشته باشد .

نوشته های مبهم و خلاقانه قطعا همراه با پیچیدگی هستند و نیاز به فکر کردن دارند که در مورد خواننده وب سایت ها اصلا جواب نمی دهد و آنها را فراری می دهد .

4– در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!

به نظر شما چند نفر یک مقاله یا صفحات وب سایت شما را کامل می خوانند؟!

شاید با در صد کمی خطا و کمی دید خوشبینانه می توانیم بگوییم نزدیک به 16 در صد یا فقط 16 نفر از هر 100 نفری که وارد سایت می شوند  !! ( منبع )

پس چرا ما این همه تلاش میکنیم و تولید محتوا میکنیم وقتی هیچ کسی محتوای ما را نمی خواند ؟

برای اینکه به پاسخ این سوال برسیم باید بدانیم که خواندن با خواندن فرق میکند !

یعنی خواندنی که ما در ذهن مان داریم با سبک خواندن مخاطب آنلاین متفاوت است و مخاطب آنلاین یک اسکنر سریع است تا یک خواننده متن !

یعنی با باز کردن یک صفحه وب سایت فقط نگاهی کلی به صفحه می اندازد و اسکرول میکند و بعضی از زیر عنوان ها یا لینک ها را می خواند و اگر خوشش آمد و جذاب بود روی آن کلیک میکند و در غیر این صورت وقتی به انتهای صفحه رسید روی علامت ضربدر بالای صفحه کلیک میکند و صفحه را می بندد .

در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!
در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!

اما سوال مهم این است که ما برای مخاطب هایی که یک اسکنر هستند تا خواننده کامل متن چگونه باید تولید محتوا کنیم ؟

برای اینکه متوجه شویم روش تولید محتوای ما برای این نوع مخاطب ها درست است باید به نکات این چک لیست دقت کنیم :

  • آیا عنوان و زیر عنوان ها تمام چیزی که می خواهید به مخاطب بگویید را پوشش می دهد ؟
  • آیا بولت ها را به درستی طراحی کرده اید و حاوی نکات جذاب و مهم برای مخاطب هستند؟
  • آیا محتوای خودتان را به بخش های کوچک تقسیم کرده اید ؟
  • آیا به حد کافی از تصاویر بین متن ها استفاده کرده اید که بتوانید توجه مخاطب را جلب کنید ؟

5– در تولید محتوای وب سایت از Carewords  یا کلمات آشنا و خودمانی تر برای مخاطب استفاده کنید

هر مخاطب و بازدید کننده آنلاینی که وارد سایت ما میشود قطعا در جستجوی کلمه کلیدی ای در ذهن اش و بعد هم جستجو در گوگل یا موتور جستجو یا حتی سابقه آشنایی قبلی به سایت ما آمده است. بنابراین اگر در حال اسکن کردن صفحات یا محتوا کلمات کلیدی ای که در ذهن اش به دنبال آن است را در متن ببیند و پیدا کند به احتمال بیشتری در سایت می ماند و با دقت بیشتری ادامه مقاله یا محتوا را دنبال میکند .

بنابراین تا جای ممکن باید در تولید محتوای وب سایت از    Carewords ها یا کلمات آشنا برای مخاطب استفاد کنید .

مشخصا همه ما وقتی شروع به نویسندگی میکنیم جو گیر می شویم و فکر میکنیم هر چه بیشتر از کلمات سخت و نامانوس و پیچیده استفاده کنیم حرفه ای بودن خودمان را نشان می دهیم .

در صورتی که اگر در تولید محتوای وب سایت از این روش استفاده کنید دقیقا نتیجه بر عکس میگیرید .

بنابراین تا جای ممکن باید از کلمات خودمانی و به قولی آشنا برای مخاطب استفاده کنید . مثلا اگر مخاطبی به دنبال خرید بلیط سفر به ترکیه باشد و دوست داشته باشد ارزان ترین بلیط را پیدا کند کمتر پیش می آید که این عبارت ها را جستجو کند : « پرواز های مقرون به صرفه به ترکیه » یا « بلیط سفر به ترکیه با کمترین قیمت » یا … جستجو کند . قطعا اولین کلمه آشنایی که به ذهن همه ما می رسد و آن را جستجو میکنیم « ارزان ترین بلیط ترکیه » است .

قطعا همه ما دوست داریم متن هایی بنویسیم که زیبا و خاص باشند و یا علم و دانش و اطلاعات خودمان را به رخ مخاطب بکشیم اما همه این کارها باعث می شود مخاطب خودتان را از دست بدهید . چون مخاطب در یک نیم نگاهی که به محتوا می اندازد و در همان چند ثانیه اول دنبال کلمات آشنا یا Carewords  های در ذهن اش می گردد و اگر آنها را در محتوا نبیند معمولا علاقه ای به ادامه ندارد .

یا مثلا مخاطب ممکن است با جستجوی کلمه کلیدی « عکاسی عروسی » به سایت شما برسد اما بعد از ورود به سایت دنبال کلماتی مانند نمونه کارها یا ایده های عکاسی یا سبک ای عکاسی عروسی و.. بگردد . این کلمات همان Carewords  ها هستند.

برای پیدا کردن Carewords ها در حال حاضر هیچ ابزار خاصی نیست به جز اینکه در کفش مخاطب بروید و ببینید به دنبال چه کلماتی هستند .

( keywords  با Carewords  کاملا متفاوت است . keywords ها کلماتی هستند که در سئو به شما کمک میکنند و مخاطب به وسیله جستجوی آنها در گوگل به شما می رسد . اما Carewords کلماتی هستند که باعث اقدام مخاطب از جمله خرید ، اشتراک خبرنامه ، ثبت ایمیل و… می شوند . و در اصل Carewords دقیقا کلماتی هستند که به مخاطب میگویند جای درستی آمده اند و باید ادامه بدهند . )

پس برای هر موضوعی که می خواهید تولید محتوا کنید بگردید و کلمات آشنا و پرکاربرد را در حرف های روزمره مردم و کلماتی که مخاطب به دنبال آن است را پیدا کنید و بر طبق آنها محتوا را بنویسید .

6– محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید

مخاطب این روزها فراتر از حد تصور شما تنبل است و اگر لقمه را حاضر و آماده در اختیارش نگذارید حتی اگر مواد اولیه را هم کنار دستش بگذارید حال و حوصله درست کردن لقمه و خوردن آن را ندارد . شما به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفه ای باید یاد بگیرید که برای موفقیت در تولید محتوای وب سایت باید لقمه را حاضر و آماده در اختیار مخاطب گذارید و انواع سس ها و چاشنی را هم بزنید و حتی در دهان مخاطب بگذارید تا شاید به خودش زحمت بدهد و کمی بجود و قورتش بدهد !

محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید
محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید

برای اینکه محتوای خود را برای مخاطب راحت الحلقوم کنید باید :

  • محتوای خود را به پاراگراف های بسیار کوتاه حداکثر 3-4 خطی تبدیل کنید
  • از جملات بسیار کوتاه استفاده کنید
  • کلمات غیر ضروری را که هیچ نقشی در درک بیشتر محتوا ندارند را حذف کنید
  • از اصطلاحات پیچیده بدون هیچ توضیح به هیچ وجه استفاده نکنید
  • حتما از شماره گذاری یا بولت ها در محتوا استفاده کنید
  • اگر برای اجرای آموزش یا راهکار عملی مخاطب نیاز به دانلود ابزار یا راهنمایی دارد حتما در داخل خود متن لینک را بگذارید و توقع نداشته باشید خودش به دنبال آن برود

7– در تولید محتوای وب سایت توجه کنید که مخاطب در قدم اول ممکن است در هر صفحه ای از سایت تان به جز صفحه اصلی وارد شود

معمولا وقتی ما کتابی را می خریم از صفحه اول کتاب را باز میکنیم ، در ابتدا نگاهی به فهرست ها می اندازیم و بعد هم شروع میکنیم به ورق زدن کتاب تا به آخر آن برسیم و در نهایت یک دید کلی از آن پیدا میکنیم . اما در مورد وب سایت تان اصلا انتظار نداشته باشید که همه مخاطب ها اول به صفحه اصلی شما بروند و با شما آشنا شوند و بعد به صفحات دیگر بروند . یک مخاطب ممکن است برای اولین بار وارد یکی از صفحات لندینگ پیج شما شود و یا ممکن است مستقیما وارد یکی از صفحات وبلاگ شما یا یکی از مقالات شما شود .

بنابراین شما در هر صفحه باید جوری محتواها را تنظیم کنید که مخاطب بتواند در یک نگاه تا حدودی با شما آشنا شود و برایش روشن شود که وارد چه سایتی شده است و علاوه بر این هر صفحه باید دارای یک CTA یا Call To Action  یا دکمه اقدام به عمل مناسب خودش باشد و نباید به این مساله فکر کنید که مخاطب بعد از خواندن این صفحه ممکن است وارد صفحه اصلی یا صفحه تماس با ما شود و از طریق آن با ما ارتباط برقرار کند .

پس هر صفحه باید دارای یک دکمه اقدام به عمل مخصوص به خودش باشد . مثلا ممکن است تصمیم بگیرید در صفحه مقالات وبلاگ در انتهای مقاله از لینک های مقالات مرتب استفاده کنید یا از مخاطب بخواهید که ایمیلش را ثبت کند تا شما فایل pdf  مقاله را برایش بفرستید یا اگر مقاله به روز رسانی شد برای او ارسال کنید . یا در یک صفحه توضیح محصول از او بخواهید که به قسمت توصیه نامه مشتریان راضی برود یا محصول را به سبد خریدش اضافه کند و…. خلاصه در هر صفحه باید از مخاطب دعوت کنید که یک اقدامی انجام دهد .

8– در تولید محتوای وب سایت از جذابیت تصویری به جای لشکری از کلمات استفاده کنید

قرار نیست یک تولید کننده محتوا دستش را روی کیبورد بگذارد و 2000-3000 کلمه بنویسید و همین طور آن را روی وب سایت منتشر کند و توقع داشته باشد مخاطب آن را بخواند . یک تولید کننده محتوای حرفه ای به همان میزان که در نویسندگی متن مهارت دارد باید در انتخاب یا ساخت تصاویر ، ویدئو ها ، عکس نوشته ها ، اینفوگرافیک و.. هم مهارت کافی داشته باشد .

برای افزایش جذابیت بصری محتوا :

  • به جای قسمت هایی از متن از تصویر ، ویدئو یا عکس نوشته استفاده کنید
  • اندازه فونت های بخش های مختلف متن را متفاوت در نظر بگیرید
  • در بین متن بعضی از صفحات و لندینگ پیج ها از نقل قول مشتریان راضی یا اینفلونسرها یا متخصصانی که درباره شما حرف زده اند استفاده کنید
  • حتما از هایلایت متن ، بلد یا حالت ایتالیک متن ها استفاده کنید
  • و مهم تر از همه سعی کنید نویزها و عوامل مزاحم چشم مخاطب را تا جای ممکن حذف کنید و از قسمت های سفید بین متن ها زیاد استفاده کنید

 

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

در تولید محتوای وب سایت چه کار کنیم که مخاطب محتوا را بخواند ؟ ( 8 راه کار )

هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید که فکر کنید همه مخاطبان سایت شما دقیقا مانند کرم کتاب ها و یا افراد دانشگاهی که علاقه دارند هر روز برای افزایش دانش شان چندین مقاله را واو به واو بخوانند هستند که اگر این برداشت را از مخاطبان آنلاین داشته باشید قطعا در تولید محتوای وب سایت شکست می خورید .

بازدید کنندگان سایت برعکس تصور بسیاری از ما، بدون هیچ فکر و منطقی و کاملا بر پایه احساسات شان در سریع ترین زمان ممکن تصمیم میگیرند که وب سایت ما به دردشان می خورد یا نه .

پس اگر در واقعیت مخاطب متن و محتوای ما را نمی خواند چگونه او را ترغیب کنیم که اقدامی که می خواهیم را انجام بدهد ؟

این 8 راهکار را انجام دهید تا مخاطب حتی بدون خواندن واو به واو محتوای شما اقدامی که می خواهید را انجام دهد :

1– در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!

برای اینکه بتوانید در بازاریابی محتوایی در سطح وب موفق شوید و یا یک قهرمان تولید محتوا شوید باید حتما این نکته را بدانید که مخاطب یا بازدید کننده سایت شما دقیقا رفتاری مانند یک یوزپلنگ در هنگام شکار طعمه دارد !

بازدید کنندگان وب سایت شما شکارچی اطلاعات و محصولات هستند ؟ یعنی چی ؟

آنها زمانی که صفحه گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری را باز می کنند و شروع به جستجو می کنند دقیقا حس همان پلنگ گرسنه و کم طاقت را دارند که دنبال بهترین و بزرگترین و خوشمزه ترین طعمه و شکار می گردد .

زمانی که یک یوزپلنگ دنبال شکار میکند در لحظه تصمیم میگیرد که آیا این طعمه لقمه چرب و چیلی برایش هست و به راحتی می تواند این طعمه را شکار کند یا نه ؟

بازدید کنندگان سایت شما هم با وارد شدن به سایت شما یا صفحه ای از وبلاگ شما در لحظه و آنی تصمیم میگیرند آیا جای درستی آمده اند و دقیقا اطلاعات و محصولاتی که می خواهند را در سایت شما پیدا میکنند یا اینکه فقط وقت شان تلف می شود و سایت شما به درد آنها نمی خورد . و از طرف دیگر به این هم فکر میکنند که آیا به راحتی می توانند چیزی که می خواهند را به دست آورند یا نه ؟

مشخصا یک پلنگ گرسنه دوست ندارد ساعت ها وقت صرف کند تا به غذایش برسد و قطعا بازدید کننده سایت شما هم دوست ندارد برای به دست آوردن چیزی که دنبالش هست وقت زیادی صرف کند و می خواهد در سریع ترین زمان ممکن چیزی که می خواهد را به دست بیاورد و برود .

به همان سرعتی که یک پلنگ تصمیم میگیرد  که دنبال این طعمه بدود و آن را شکار کند یا نه بازدید کننده سایت هم تصمیم میگیرد آیا در سایت شما بماند یا دکمه ضربدر را بزند و به سراغ سایت بعدی برود .

در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!
در تولید محتوای وب سایت بازدید کنندگان را مثل یک یوزپلنگ ببینید!

پس در این مرحله نه مخاطب محتوای شما را واو به واو می خواند و نه وقت زیادی را صرف شناخت شما میکند .

واگر در همان نگاه اول با لشکری از کلمات که جلوی چشمش رژه می روند مواجه شود و یا حس کند که مسیر پیچیده ای پیش رو دارد و در سایت شما نمی تواند به راحتی چیزی که می خواهد را پیدا کند قطعا سایت شما را ترک میکند .

بنابراین برای اینکه شکار خوبی برای بازدید کننده به نظر برسید باید به کمک تکنیک های حرفه ای جذب مخاطب در نگاه اول او را به دام بیاندازید و علاوه بر این تا حد ممکن هم طراحی و مسیرهایی که پیش روی مخاطب میگذارید ساده باشد .

2– در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید

یک اصل مهم در تولید محتوای وب سایت :

به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی بازدید کننده و مخاطب وب سایت شما شبیه کتاب خوان های آفلاین یا مقالات دانشگاهی نیستند . برای موفقیت باید این را کاملا درک کنید و مطابق این اصل باید برای وب سایت تان تولید محتوا کنید .

شما در یک مقاله دانشگاهی ممکن است ساختار خاصی را رعایت کنید و مثلا در ابتدا در مقدمه توضیح مختصری در مورد کارتان ارائه بدهید و بعد هم در مورد کار و تحقیقی که انجام داده اید بنویسید و بعد هم نتیجه گیری کنید . قطعا نتیجه گیری با اینکه مهمترین قسمت این تحقیق و مقاله است اما باز هم در انتهای مقاله آورده میشود چون فردی که این مقاله را باز میکند واو به واو این مقاله را می خواند تا به نتیجه گیری برسد چون به تمام این محتوا نیاز دارد .

اما قطعا در مورد مخاطب آنلاین شما به هیچ وجه با این نوع خواننده و مخاطب مواجه نیستید و اگر مخاطب شما در همین حد حتی وقت بگذارد که عنوان و در نهایت چند خط اول مقاله شما یا چند تایی از زیر عنوان ها را بخواند یعنی در تولید محتوا و جذب مخاطب تا به اینجا خیلی موفق بوده اید .

پس شما به هیچ وجه نباید نتیجه گیری یا به عبارتی مهمترین نکته مقاله را در انتهای مقاله بگذارید. و بالعکس باید مهمترین نکته ای که می خواهید در این مقاله به مخاطب بگویید و می دانید که ممکن است برای مخاطب جذاب باشد را در همان ابتدای مقاله بگذارید . به این تکنیک در روزنامه نگاری هرم معکوس می گویند .( منبع )

 در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید
در تولید محتوای وب سایت یا مقالات وبلاگ باید مهمترین اطلاعات را در همان ابتدای محتوا قرار بدهید

در تولید محتوای وب سایت هم دقیقا همین قانون هرم معکوس را باید پیش ببریم تا بتوانیم مخاطب را جذب کنیم . یعنی در تولید محتوای وب سایت و مقالات وبلاگ اول مهمترین اطلاعات و جذاب ترین اطلاعات می آید و بعد نویسنده وارد جزئیات می شود . اگر مخاطب یا خواننده همان پاراگراف اول را بخواند و بقیه متن را هم نخواند نکته اصلی را گرفته است .

3– برای تولید محتوای وب سایت اصلا مبهم و خلاقانه ننویسید

اگر می خواهید در تولید محتوای آنلاین موفق شوید و به درآمد بالایی برسید و برند خودتان را در ذهن ها ثبت کنید باید برای یک کودک یا نوجوان 10-12 ساله بنویسید نه سطح بالاتر !

نباید پیچیده یا با خلاقیت زیاد بنویسید ، نباید فکر کنید که در حال ساخت فیلمی برای جشنواره هستید و هر چه قدر پیچیده تر و با پایان باز بهتر و امکان بردن جایزه بیشتر و یا داستان نویسی هستید که هر چه قدر پیچیده تر و داستان را طول و تفسیر بیشتری بدهید احتمال بردن جایزه های ادبی بیشتر میشود  و…

همه اینها را در زمان  تولید محتوای وب سایت کنار بگذارید و به ساده ترین و واضح ترین شکل ممکن بنویسید . چون در فضای اینترنت کمتر کسی را پیدا میکنید که حوصله داشته باشد محتوایی را کلمه به کلمه بخواند و ساعت ها وقت بگذارد و روی مفهوم کلمات فکر کند و بتواند برداشت خودش را داشته باشد .

نوشته های مبهم و خلاقانه قطعا همراه با پیچیدگی هستند و نیاز به فکر کردن دارند که در مورد خواننده وب سایت ها اصلا جواب نمی دهد و آنها را فراری می دهد .

4– در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!

به نظر شما چند نفر یک مقاله یا صفحات وب سایت شما را کامل می خوانند؟!

شاید با در صد کمی خطا و کمی دید خوشبینانه می توانیم بگوییم نزدیک به 16 در صد یا فقط 16 نفر از هر 100 نفری که وارد سایت می شوند  !! ( منبع )

پس چرا ما این همه تلاش میکنیم و تولید محتوا میکنیم وقتی هیچ کسی محتوای ما را نمی خواند ؟

برای اینکه به پاسخ این سوال برسیم باید بدانیم که خواندن با خواندن فرق میکند !

یعنی خواندنی که ما در ذهن مان داریم با سبک خواندن مخاطب آنلاین متفاوت است و مخاطب آنلاین یک اسکنر سریع است تا یک خواننده متن !

یعنی با باز کردن یک صفحه وب سایت فقط نگاهی کلی به صفحه می اندازد و اسکرول میکند و بعضی از زیر عنوان ها یا لینک ها را می خواند و اگر خوشش آمد و جذاب بود روی آن کلیک میکند و در غیر این صورت وقتی به انتهای صفحه رسید روی علامت ضربدر بالای صفحه کلیک میکند و صفحه را می بندد .

در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!
در زمان تولید محتوای وب سایت، محتوا را برای اسکنرها بنویسید!

اما سوال مهم این است که ما برای مخاطب هایی که یک اسکنر هستند تا خواننده کامل متن چگونه باید تولید محتوا کنیم ؟

برای اینکه متوجه شویم روش تولید محتوای ما برای این نوع مخاطب ها درست است باید به نکات این چک لیست دقت کنیم :

  • آیا عنوان و زیر عنوان ها تمام چیزی که می خواهید به مخاطب بگویید را پوشش می دهد ؟
  • آیا بولت ها را به درستی طراحی کرده اید و حاوی نکات جذاب و مهم برای مخاطب هستند؟
  • آیا محتوای خودتان را به بخش های کوچک تقسیم کرده اید ؟
  • آیا به حد کافی از تصاویر بین متن ها استفاده کرده اید که بتوانید توجه مخاطب را جلب کنید ؟

5– در تولید محتوای وب سایت از Carewords  یا کلمات آشنا و خودمانی تر برای مخاطب استفاده کنید

هر مخاطب و بازدید کننده آنلاینی که وارد سایت ما میشود قطعا در جستجوی کلمه کلیدی ای در ذهن اش و بعد هم جستجو در گوگل یا موتور جستجو یا حتی سابقه آشنایی قبلی به سایت ما آمده است. بنابراین اگر در حال اسکن کردن صفحات یا محتوا کلمات کلیدی ای که در ذهن اش به دنبال آن است را در متن ببیند و پیدا کند به احتمال بیشتری در سایت می ماند و با دقت بیشتری ادامه مقاله یا محتوا را دنبال میکند .

بنابراین تا جای ممکن باید در تولید محتوای وب سایت از    Carewords ها یا کلمات آشنا برای مخاطب استفاد کنید .

مشخصا همه ما وقتی شروع به نویسندگی میکنیم جو گیر می شویم و فکر میکنیم هر چه بیشتر از کلمات سخت و نامانوس و پیچیده استفاده کنیم حرفه ای بودن خودمان را نشان می دهیم .

در صورتی که اگر در تولید محتوای وب سایت از این روش استفاده کنید دقیقا نتیجه بر عکس میگیرید .

بنابراین تا جای ممکن باید از کلمات خودمانی و به قولی آشنا برای مخاطب استفاده کنید . مثلا اگر مخاطبی به دنبال خرید بلیط سفر به ترکیه باشد و دوست داشته باشد ارزان ترین بلیط را پیدا کند کمتر پیش می آید که این عبارت ها را جستجو کند : « پرواز های مقرون به صرفه به ترکیه » یا « بلیط سفر به ترکیه با کمترین قیمت » یا … جستجو کند . قطعا اولین کلمه آشنایی که به ذهن همه ما می رسد و آن را جستجو میکنیم « ارزان ترین بلیط ترکیه » است .

قطعا همه ما دوست داریم متن هایی بنویسیم که زیبا و خاص باشند و یا علم و دانش و اطلاعات خودمان را به رخ مخاطب بکشیم اما همه این کارها باعث می شود مخاطب خودتان را از دست بدهید . چون مخاطب در یک نیم نگاهی که به محتوا می اندازد و در همان چند ثانیه اول دنبال کلمات آشنا یا Carewords  های در ذهن اش می گردد و اگر آنها را در محتوا نبیند معمولا علاقه ای به ادامه ندارد .

یا مثلا مخاطب ممکن است با جستجوی کلمه کلیدی « عکاسی عروسی » به سایت شما برسد اما بعد از ورود به سایت دنبال کلماتی مانند نمونه کارها یا ایده های عکاسی یا سبک ای عکاسی عروسی و.. بگردد . این کلمات همان Carewords  ها هستند.

برای پیدا کردن Carewords ها در حال حاضر هیچ ابزار خاصی نیست به جز اینکه در کفش مخاطب بروید و ببینید به دنبال چه کلماتی هستند .

( keywords  با Carewords  کاملا متفاوت است . keywords ها کلماتی هستند که در سئو به شما کمک میکنند و مخاطب به وسیله جستجوی آنها در گوگل به شما می رسد . اما Carewords کلماتی هستند که باعث اقدام مخاطب از جمله خرید ، اشتراک خبرنامه ، ثبت ایمیل و… می شوند . و در اصل Carewords دقیقا کلماتی هستند که به مخاطب میگویند جای درستی آمده اند و باید ادامه بدهند . )

پس برای هر موضوعی که می خواهید تولید محتوا کنید بگردید و کلمات آشنا و پرکاربرد را در حرف های روزمره مردم و کلماتی که مخاطب به دنبال آن است را پیدا کنید و بر طبق آنها محتوا را بنویسید .

6– محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید

مخاطب این روزها فراتر از حد تصور شما تنبل است و اگر لقمه را حاضر و آماده در اختیارش نگذارید حتی اگر مواد اولیه را هم کنار دستش بگذارید حال و حوصله درست کردن لقمه و خوردن آن را ندارد . شما به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفه ای باید یاد بگیرید که برای موفقیت در تولید محتوای وب سایت باید لقمه را حاضر و آماده در اختیار مخاطب گذارید و انواع سس ها و چاشنی را هم بزنید و حتی در دهان مخاطب بگذارید تا شاید به خودش زحمت بدهد و کمی بجود و قورتش بدهد !

محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید
محتوای وب سایت را برای تنبل ها بنویسید

برای اینکه محتوای خود را برای مخاطب راحت الحلقوم کنید باید :

  • محتوای خود را به پاراگراف های بسیار کوتاه حداکثر 3-4 خطی تبدیل کنید
  • از جملات بسیار کوتاه استفاده کنید
  • کلمات غیر ضروری را که هیچ نقشی در درک بیشتر محتوا ندارند را حذف کنید
  • از اصطلاحات پیچیده بدون هیچ توضیح به هیچ وجه استفاده نکنید
  • حتما از شماره گذاری یا بولت ها در محتوا استفاده کنید
  • اگر برای اجرای آموزش یا راهکار عملی مخاطب نیاز به دانلود ابزار یا راهنمایی دارد حتما در داخل خود متن لینک را بگذارید و توقع نداشته باشید خودش به دنبال آن برود

7– در تولید محتوای وب سایت توجه کنید که مخاطب در قدم اول ممکن است در هر صفحه ای از سایت تان به جز صفحه اصلی وارد شود

معمولا وقتی ما کتابی را می خریم از صفحه اول کتاب را باز میکنیم ، در ابتدا نگاهی به فهرست ها می اندازیم و بعد هم شروع میکنیم به ورق زدن کتاب تا به آخر آن برسیم و در نهایت یک دید کلی از آن پیدا میکنیم . اما در مورد وب سایت تان اصلا انتظار نداشته باشید که همه مخاطب ها اول به صفحه اصلی شما بروند و با شما آشنا شوند و بعد به صفحات دیگر بروند . یک مخاطب ممکن است برای اولین بار وارد یکی از صفحات لندینگ پیج شما شود و یا ممکن است مستقیما وارد یکی از صفحات وبلاگ شما یا یکی از مقالات شما شود .

بنابراین شما در هر صفحه باید جوری محتواها را تنظیم کنید که مخاطب بتواند در یک نگاه تا حدودی با شما آشنا شود و برایش روشن شود که وارد چه سایتی شده است و علاوه بر این هر صفحه باید دارای یک CTA یا Call To Action  یا دکمه اقدام به عمل مناسب خودش باشد و نباید به این مساله فکر کنید که مخاطب بعد از خواندن این صفحه ممکن است وارد صفحه اصلی یا صفحه تماس با ما شود و از طریق آن با ما ارتباط برقرار کند .

پس هر صفحه باید دارای یک دکمه اقدام به عمل مخصوص به خودش باشد . مثلا ممکن است تصمیم بگیرید در صفحه مقالات وبلاگ در انتهای مقاله از لینک های مقالات مرتب استفاده کنید یا از مخاطب بخواهید که ایمیلش را ثبت کند تا شما فایل pdf  مقاله را برایش بفرستید یا اگر مقاله به روز رسانی شد برای او ارسال کنید . یا در یک صفحه توضیح محصول از او بخواهید که به قسمت توصیه نامه مشتریان راضی برود یا محصول را به سبد خریدش اضافه کند و…. خلاصه در هر صفحه باید از مخاطب دعوت کنید که یک اقدامی انجام دهد .

8– در تولید محتوای وب سایت از جذابیت تصویری به جای لشکری از کلمات استفاده کنید

قرار نیست یک تولید کننده محتوا دستش را روی کیبورد بگذارد و 2000-3000 کلمه بنویسید و همین طور آن را روی وب سایت منتشر کند و توقع داشته باشد مخاطب آن را بخواند . یک تولید کننده محتوای حرفه ای به همان میزان که در نویسندگی متن مهارت دارد باید در انتخاب یا ساخت تصاویر ، ویدئو ها ، عکس نوشته ها ، اینفوگرافیک و.. هم مهارت کافی داشته باشد .

برای افزایش جذابیت بصری محتوا :

  • به جای قسمت هایی از متن از تصویر ، ویدئو یا عکس نوشته استفاده کنید
  • اندازه فونت های بخش های مختلف متن را متفاوت در نظر بگیرید
  • در بین متن بعضی از صفحات و لندینگ پیج ها از نقل قول مشتریان راضی یا اینفلونسرها یا متخصصانی که درباره شما حرف زده اند استفاده کنید
  • حتما از هایلایت متن ، بلد یا حالت ایتالیک متن ها استفاده کنید
  • و مهم تر از همه سعی کنید نویزها و عوامل مزاحم چشم مخاطب را تا جای ممکن حذف کنید و از قسمت های سفید بین متن ها زیاد استفاده کنید

 

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست