چگونه به « ترس از شکست » در تولید محتوا غلبه کنیم ؟ ( قدم به قدم برای تجربه یک شکست شیرین!)

  1. خانه
  2. مهارت‌های نرم
  3. توسعه فردی
  4. چگونه به « ترس از شکست » در تولید محتوا غلبه کنیم ؟ ( قدم به قدم برای تجربه یک شکست شیرین!)

مشخصا هیچ فردی را در این دنیا پیدا نمی کنید که از شکست خوردن لذت ببرد و دوست داشته باشد در کارش یا هر قدمی که در زندگی بر میدارد طعم تلخ شکست را تجربه کند .

برداشتن قدم اول و شروع تولید محتوا و نویسندگی هم اصلا کار آسانی نیست و خصوصا اگر ما بخواهیم کار ثابت مان را رها کنیم و به صورت فریلنسر کار تولید محتوا را انجام دهیم یا حتی اگر حرفه ای هستیم و می خواهیم پروژه ای بزرگ را قرارداد ببندیم که تا به حال در این سطح کار نکرده ایم قطعا در تصمیم گیری دچار فلج فکری « ترس از شکست » می شویم و ممکن است قهرمان شدن در دنیای تولید محتوا را برای همیشه از دست بدهیم  .

همه ما یک ترس نهفته ای از شکست خوردن در وجودمان داریم که ممکن است مانع شروع هر کاری در زندگی ما شود . مثلا زمانی که تصمیم می گیریم کار تولید محتوا را به صورت حرفه ای شروع کنیم، با هزار و یک سوال و مسیر ناشناخته روبرو هستیم و در کنار همه اینها میترسیم که در این مسیر با شکست مواجه شویم و مثلا مقاله ای بنویسیم و روزها روی آن وقت بگذاریم ولی حتی یک نفر هم حاضر نباشد آن را بخواند و هیچ مخاطبی نداشته باشیم. یا دوست داشته باشیم به عنوان فریلنسر تولید محتوا شروع به کار کنیم ولی بترسیم که هیچ کارفرمایی حاضر نباشد پروژه ای را به ما بدهد و…

ترس از شکست در تولید محتوا
ترس از شکست در تولید محتوا

ترس از شکست ‌می‌تواند حتی گاهی آنقدر  قوی باشد که بخاطر دوری کردن از شکست، انگیزه موفقیت را هم در وجود ما از بین ببرد. در واقع، حس ناامنی و ترس از درست انجام ندادن کارها برای بسیاری از مردم جهان باعث از بین رفتن شانس موفقیتشان در زندگی است.

من هم زمانی که تصمیم گرفتم پروژه دوست داشتنی رایتینا را شروع کنم مشخصا با هزار و یک ترس روبرو شدم که مهمترین آنها ترس از شکست بود . در اوایل کار زمان های زیادی بود که به خاطر این ترس فلج کننده کاملا انگیزه ام را از دست می دادم و برای چند روز کاملا دچار یاس و نا امیدی میشدم و نمی توانستم هیچ کاری انجام بدهم .

اما تصمیم گرفتم مقالات زیادی بخوانم و ببینم افراد موفق چگونه به ترس های مختلف و از جمله ترس از شکست شان غلبه می کنند . و دوست دارم تمام اطلاعاتی که در این زمینه پیدا کردم را با شما در میان بگذارم تا شما هم بتوانید در تولید محتوا یا هر کار دیگری به ترس از شکست تان غلبه کنید و یک فرد موفق شاد باشید .

بیایید با هم یاد بگیریم که چگونه می‌توانیم از شکست به عنوان پلی به سمت پیروزی استفاده کنیم و چگونه می‌توانیم تاثیر ترس از شکست را در زندگی مان تا حد ممکن کاهش بدهیم ؟ ترس ها از کجا نشات می‌گیرند و چگونه باید به آن غلبه کنیم ؟

«ترس از شکست» چیست؟

در واقع، ترس از شکست باعث می‌شود که شما از موقعیت های دردناک بالقوه دوری کنید. ترس از شکست شما را از تلاش کردن باز می دارد، باعث می شود به خودتان بار ها و بارها شک کنید ، شما را از حرکت رو به جلو و رسیدن به تکامل باز می دارد و ممکن است شما را از هدف ها و آرزوهایتان در هر زمینه ای در زندگی تان دور کند.

ترس از شکست در تولید محتوا چیست ؟
ترس از شکست در تولید محتوا چیست ؟

عواملی که می توانند منجر به  «ترس از شکست» در وجود ما شوند؟ 

طبق بررسی ها و تحقیقات زیاد مشخص شده است که این موارد می توانند باعث به وجود آمدن ترس از شکست در وجود ما شوند:

شکل گیری ذهنیت بیمار در بچگی

پدرها و مادرهای حساس و بیش از حد سختگیر باعث می‌شوند که در بچه ها ذهنیت هایی بیمار ایجاد شود و تا بزرگسالی با خودشان آنها را حمل کنند. آن ها قوانینی تغییر ناپذیر برای بچه ها ایجاد می کنند که این موضوع باعث می‌شود که بچه ها احساس کنند که همیشه باید طبق همین قوانین خشک پیش بروند و سرپیچی از آنها مساوی شکست است . آنها این حس را تا بزرگسالی همراه خود می برند و در واقع هیچوقت نمی‌توانند روی پای خود بایستند.

کمالگرایی یا کامل گرایی

کمالگرایی در بیشتر مواقع اصل و ریشه ترس از شکست است. برای کمال گرایان شکست بسیار وحشتناک و خجالت آور است آنقدری که به همین دلیل حتی حاضر نیستند یک مسیر را امتحان کنند چون ممکن است در این مسیر با شکست مواجه شوند! قدمی بیرون از محوطه امن خود گذاشتن برای آنان بسیار ترسناک است.

فرو رفتن بیش از حد در مشکلات یا شکست ها

گاهی انقدر به درون یک مشکل یا شکست فرو می رویم که ناخودآگاه چشم مان به روی هر چیزی به غیر از شکست بسته میشود و تمام جنبه های دیگر زندگی ما تحت تاثیر این شکست قرار می گیرد . بنابراین باید در این زمان مراقب باشیم که شکست های مان را بسط ندهیم و این جور فکر نکنیم حالا که در این مورد شکست خوردم پس در موارد دیگر هم ممکن است شکست بخورم . بعد از شکست در یک مسیر باید به چیز هایی فراتر از شکست نگاه کنیم مانند راه هایی برای تلاش بیشتر و یا دیدن فرصت های رشد پیش رو.

اعتماد به نفس کاذب 

انسان هایی با اعتماد به نفس واقعی می‌دانند که نمی توانند همیشه موفق شوند. اما انسان هایی با اعتماد به نفس کاذب از ریسک کردن دوری می کنند. آن ها ترجیح می دهند که کارهای امن انجام دهند و چیزهای جدید را امتحان نکنند تا مبادا شکست بخورند.

چگونه ترس از شکست در تولید محتوا می تواند ما را فلج کند
چگونه ترس از شکست در تولید محتوا می تواند ما را فلج کند

چگونه ترس از شکست می تواند مانع موفقیت های دیگر ما شود؟ 

محیط کاری یا خانوادگی مسموم که باعث استرس فلج کننده می شوند

امروزه در بسیاری از محیط کارها یا خانواده ها فرهنگ کمالگرایی به شکلی منفی رشد کرده است و هرگونه شکست از نظر آنها غیرقابل قبول است. مشخصا تصور میزان استرس و فضای مسموم این محیط ها کار سختی نیست . در این محیط ها همه به دنبال این هستند که از شکست طفره بروند و مسئولیت اشتباه های خود را قبول نکنند و گردن دیگری بیاندازند . از عرش به فرش رسیدن های ناگهانی ، دروغ، خیانت، اطلاعات جعلی و پنهان کردن ایرادات تا وقتی که فراموش شوند نمونه کوچکی از پیامد های این نوع تفکر است.

به جای قبول شکست های واقعی فریب موفقیت های زودهنگام را می خورید

بعضی از شکست های ما به خاطر این است که قبل از رسیدن به نتیجه نهایی فریب موفقیت های زودهنگام و غیر واقعی را می خوریم و بی موقع دست از تلاش برای رسیدن به اهداف مان بر میداریم .

و در بعضی از موارد هم ترس از شکست ما به خاطر موفقیت هایی است که قبلا کسب کرده ایم و در یک یا چند مورد زبانزد خاص و عام شده ایم و حاضر نیستیم ریسک کنیم و این تاج و تخت پادشاهی را با یک شکست بد از دست بدهید !

علاوه بر این ممکن است حتی به این فکر کنیم که اگر در این پروژه بزرگتر و سطح بالاتر موفق شویم ممکن است همه فکر کنند که دستاوردهای قبلی ما ناچیز و بی ارزش بوده اند.

اصرار بر ماندن در منطقه امن فعلی

ما زمان های زیادی پیش می آید که غرق در افتخارات و جایگاه های گذشته و یا حال حاضرمان هستیم و ترجیح می‌دهیم به جای اینکه از فرصت های جدید پیش رو استفاده کنیم، همان وضعیت امن فعلی را حفظ کنیم.

در ذات همه ما انسان ها یک مقاومت دورنی در برابر تلاش بیشتر وجود دارد که بعضی وقت ها بزرگترین مانع حرکت رو به جلوی ما هستند. انسان های موفق دوست دارند همیشه برنده باشند و به مراحل بالا دست یابند و شکست  می‌تواند باعث وحشت آن ها شود و زندگیشان را نابود کند. در واقع وقتی که یک ویژگی مثبت مثل یک پیروزی به چیز خیلی بزرگ در زندگی فرد تبدیل می‌شود،ممکن است به شکل یک مانع در بیاید.

پیروزی برای ما، اگر در زندگی بارها و بارها طعم موفقیت را چشیده باشیم مانند ستون هایی میشود که زندگی ما بر روی آن ها بنا شده است و هر گونه آسیبی به آنها می تواند به کل بنا که زندگی ما باشد صدمه بزند . پس به خاطر این حس، خودمان را تحت فشار قرار میدهیم که در هر کاری مانند درس ، کار ، تولید محتوا ، هنر ، ورزش و… باید حتما موفق شویم .

هر پیروزی جدید قدرتی به ارزش های زندگی ما اضافه می‌کند وکم کم شکست برای ما غیرقابل تصور می‌شود.

پس شکست برای ما مثل کابوسی میشود که به هر طریقی باید از آن دوری کنیم و مشخصا ساده ترین راه این است که هرگز ریسک نکنیم! به چیزی که بلدیم بچسبیم، بیشترین ساعت ممکن کار کنیم، همه چیز را دوبار یا سه بار چک کنیم و وظیفه شناس ترین و محافظه کار ترین انسان دنیا باشیم.

تعادل باید حفظ شود ، شکست در کنار پیروزی!

همیشه هم موفقیت خوب نیست! اگر همیشه موفق شویم قطعا در مقابل پیروزی ها و موفقیت های بیشتر سِر می شویم و لذتی نمیبریم . گاهی تعادل در زندگی خوب است ، کمی خودخواهی حتی در فداکارترین و از خودگذشته ترین انسان ها لازم است و کمی شکست در تعادل برای ما در لذت بیشتر از موفقیت ها لازم است.

همیشه از بچگی به ما یاد داده اند که در هر کاری باید موفق شویم به هر طریقی که می توانیم ، اما به ما نگفته اند که شکست اجتناب ناپذیر است و کاری که ما می توانیم بکنیم این است که از شکست هایمان هم درس بگیریم .

خلاقیت در هر چیزی از جمله تولید محتوا نوعی ریسک است و ممکن است ایده جدید ما شکست بخورد یا موفق شود . بنابراین به خاطر ترس از شکست سعی میکنیم هیچ خلاقیتی به خرج ندهیم و به همان روشی که تا به حال کاری را انجام میدادیم همچنان ادامه بدهیم  .

مشخصا همه ما دوست داریم در هر کاری موفق شویم . مثلا اگر تصمیم میگیریم سبک تولید محتوا را در کارهایمان تغییر بدهیم دوست داریم مخاطب های بیشتری جذب کنیم یا کارفرما ما را تشویق کند اما مشکل از جایی شروع میشود که ترس از شکست به ما غلبه میکند و نمی توانیم هیچ اشتباهی را از خودمان قبول کنیم و فرصت آزمون و خطا به  خودمان نمی دهیم.

چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا غلبه کنیم ؟
چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا غلبه کنیم ؟

چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا یا هر کاری غلبه کنیم ؟

1. منشا ترس تان را پیدا کنید و در مورد آن به عنوان یک تولید کننده محتوا بنویسید

اولین قدم برای غلبه به ترس از شکست در هرکاری از جمله تولید محتوا این است که منشا ترس را پیدا کنید . در اولین قدم از خودتان بپرسید ریشه و دلیل اصلی این باورهای منفی از شکست در درون تان چیست ؟ آیا سختگیری والدین تان باعث این مساله شده است یا کمال گرایی بیش از حد یا …

روی یک کاغذ تمام ترس های تان را بنویسید و سعی کنید با درون خودتان حسابی درد و دل کنید و ببینید مشکل از کجاست .

حرف زدن با درون تان و نوشتن منشا این ترس می تواند قدرت آن را کم کند.

2. تصور 0 و 100 ای در تولید محتوا یا هر کار دیگری نداشته باشیم

اگر همیشه تصورتان از موفقیت ،پیشرفت و یاد گرفتن باشد نه صرفا موفقیت تعریف شده اولیه و یا تصور دیگران از موفقیت شما احتمال کمتری وجود دارد که از شکست بترسید.

اگر ما در هر کاری تصور 0 ( هیچ چیز ) و 100 ( همه چیز ) داشته باشیم و حد وسطی برای موفقیت در نظر نگیریم به خاطر ترس از شکست گاهی انتخاب می کنیم که 0 را داشته باشیم اما شکست نخوریم .

پس برای غلبه بر ترس از شکست فقط باید هدف مان را پیشرفت و یادگیری در هر کار و پروژه ای بگذاریم و ماکزیمم توان و تلاش خودمان را به کار بگیریم . اما فقط دنبال نتیجه خاص نباشیم که با نرسیدن به آن احساس شکست کنیم.

3. در گفتگوهای درونی با خودمان حرف های مثبت و خوبی به خودمان بزنیم !

ما در طول روز بر خلاف تصورمان بیشترین وقت مان را در حال گفتگو با خودمان هستیم . بنابراین این گفتگوهای درونی می تواند زندگی بیرونی ما را متحول کند . اگر ما به خودمان باور داشته باشیم تلاش مان را میکنیم و تمرکز روی نتیجه را رها میکنیم.

بزرگترین اشتباه ما این است که فقط پوسته بیرونی و ظاهر جذاب زندگی افراد موفق را میبینیم و میخواهیم روزی ما هم شبیه آنها شویم . در صورتی که ما فقط و فقط موفقیت های این روزهایشان را میبینیم نه شکست های دیروزشان را .

والت دیزنی از دفتر روزنامه اخراج شد چون فکر می‌کردند خلاقیت ندارد .اما او هیچوقت تسلیم نشد و الان دیزنی معروف و مشهور را همه می‌شناسند. استیو جابز هم زمانی از شرکت اپل اخراج شد اما بعد ها با قدرت بیشتری برگشت و به اوج موفقیت رسید.

اگر دیزنی و جابز به بازخوردهای منفی توجه می‌کردند هیچوقت نمی توانستند به اینجا برسند.پس همه چیز به خود ما و گفتگوهای درونی مان بستگی دارد.

4. بیشترین تلاش تان را بکنید برای رسیدن به موفقیت اما بدترین نتیجه را هم در نظر بگیرید

همیشه به بهترین و بدترین سناریو ها فکر کنید و فقط موفقیت و پیروزی را نبینید . ما همیشه ترس از ناشناخته ها داریم . اما اگر در ذهن مان تمام حالت ها و سناریوهای مختلف ، چه بد و چه خوب ، را مرور کنیم و در ذهن مان برای هر مسیری یک راه حل طراحی کنیم و بسازیم . در این حالت مطمئن باشید که می توانید رو به جلو حرکت کنید و از مسیرهای ناشناخته دیگر ترسی ندارید .

5. بعد از هر شکستی چند روز عزاداری کنید اما بعد از آن به خودتان بیاید و زندگی را از نو شروع کنید

مشخصا همه ما این تجربه را داریم که در دوره هایی از زندگی در چاه های شکست و نا امیدی افتاده ایم و بیرون آمدن این چاه ها و نجات خودمان از این جو مسموم اصلا کار راحتی نبوده است .

اما به هر حال اتفاق افتاده و ما توانستم خودمان را نجات بدهیم . پس بهتر است چند روزی بعد از هر شکستی را به عزاداری و گریه و زاری و اشک و آه بگذرانیم اما بعد از این زمان باید به خودمان بیاییم و از چاه ناامیدی خودمان را بیرون بکشیم و دوباره از نو تلاش مان را شروع کنیم .

مثلا اگر در تولید محتوا متنی نوشتیم که حتی خانواده و دوستان مان هم حاضر نشدند نگاه به آن بیاندازند و یا موقع خواندن آن دائما در حال خمیازه کشیدن بودند ، یا محتوایی تولید کردیم که کارفرما حاضر نشد هیچ پولی بابت آن پرداخت کند ، یا کسب و کاری راه اندازی کردیم که با شکست روبرو شدیم قرار نیست این شکست ها آخر دنیای تولید محتوا و یا کسب و کار ما باشد . همه چیز موقتی است حتی موفقیت . پس خیلی در شکست ها فرو نروید .آنها چند روزی میهمان شما هستند و می روند و جای خود را به موفقیت می دهند .

6. در هر کاری از جمله تولید محتوا برنامه پشتیبان داشته باشید

همه ما که کارمان تولید محتوا و نوشتن است میدانیم که داشتن یک پشتیبان وُرد از مقالاتی که می نویسیم و در سایت منتشر میکنیم چه قدر در برخی مواقع می تواند برای ما نجات دهنده باشد و استرس ما را در زمان هایی که سایت دچار مشکل می شود کم کند .

پس هر کاری را که شروع میکنید برای بهترین ها تلاش کنید اما برای بدترین چیزها آماده باشید . داشتن یک برنامه پشتیبان برای هر اقدامی می تواند قدرت ریسک ما را بیشتر کند و ترس مان را کمتر کند .

7. فقط به این فکر کنید که در هر شکستی چه درسی می توانید یاد بگیرید

اتفاقات ممکن است آن طور که شما برنامه ریزی کرده اید پیش نروند، ولی این به این معنا نیست که شما شکست خورده اید. از همه اتفاقات درس بگیرید.حتی موقعیت هایی که ایده ال نیستند ممکن است فرصتی برای رشد شما باشد. «بعضی وقت ها پیروز میشوی،و بعضی وقت ها یاد میگیری» از خودتان بپرسید: چه چیزی یاد گرفتم؟ چگونه میتوانم از این به نفع رشد خودم استفاده کنم؟

وقتی که همیشه این طور تصور کنید که شکست یک فرصت برای رشد کردن است بجای فکر کردن به نتیجه قدرتمند تر به مسیر ادامه می دهید .

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

چگونه به « ترس از شکست » در تولید محتوا غلبه کنیم ؟ ( قدم به قدم برای تجربه یک شکست شیرین!)

مشخصا هیچ فردی را در این دنیا پیدا نمی کنید که از شکست خوردن لذت ببرد و دوست داشته باشد در کارش یا هر قدمی که در زندگی بر میدارد طعم تلخ شکست را تجربه کند .

برداشتن قدم اول و شروع تولید محتوا و نویسندگی هم اصلا کار آسانی نیست و خصوصا اگر ما بخواهیم کار ثابت مان را رها کنیم و به صورت فریلنسر کار تولید محتوا را انجام دهیم یا حتی اگر حرفه ای هستیم و می خواهیم پروژه ای بزرگ را قرارداد ببندیم که تا به حال در این سطح کار نکرده ایم قطعا در تصمیم گیری دچار فلج فکری « ترس از شکست » می شویم و ممکن است قهرمان شدن در دنیای تولید محتوا را برای همیشه از دست بدهیم  .

همه ما یک ترس نهفته ای از شکست خوردن در وجودمان داریم که ممکن است مانع شروع هر کاری در زندگی ما شود . مثلا زمانی که تصمیم می گیریم کار تولید محتوا را به صورت حرفه ای شروع کنیم، با هزار و یک سوال و مسیر ناشناخته روبرو هستیم و در کنار همه اینها میترسیم که در این مسیر با شکست مواجه شویم و مثلا مقاله ای بنویسیم و روزها روی آن وقت بگذاریم ولی حتی یک نفر هم حاضر نباشد آن را بخواند و هیچ مخاطبی نداشته باشیم. یا دوست داشته باشیم به عنوان فریلنسر تولید محتوا شروع به کار کنیم ولی بترسیم که هیچ کارفرمایی حاضر نباشد پروژه ای را به ما بدهد و…

ترس از شکست در تولید محتوا
ترس از شکست در تولید محتوا

ترس از شکست ‌می‌تواند حتی گاهی آنقدر  قوی باشد که بخاطر دوری کردن از شکست، انگیزه موفقیت را هم در وجود ما از بین ببرد. در واقع، حس ناامنی و ترس از درست انجام ندادن کارها برای بسیاری از مردم جهان باعث از بین رفتن شانس موفقیتشان در زندگی است.

من هم زمانی که تصمیم گرفتم پروژه دوست داشتنی رایتینا را شروع کنم مشخصا با هزار و یک ترس روبرو شدم که مهمترین آنها ترس از شکست بود . در اوایل کار زمان های زیادی بود که به خاطر این ترس فلج کننده کاملا انگیزه ام را از دست می دادم و برای چند روز کاملا دچار یاس و نا امیدی میشدم و نمی توانستم هیچ کاری انجام بدهم .

اما تصمیم گرفتم مقالات زیادی بخوانم و ببینم افراد موفق چگونه به ترس های مختلف و از جمله ترس از شکست شان غلبه می کنند . و دوست دارم تمام اطلاعاتی که در این زمینه پیدا کردم را با شما در میان بگذارم تا شما هم بتوانید در تولید محتوا یا هر کار دیگری به ترس از شکست تان غلبه کنید و یک فرد موفق شاد باشید .

بیایید با هم یاد بگیریم که چگونه می‌توانیم از شکست به عنوان پلی به سمت پیروزی استفاده کنیم و چگونه می‌توانیم تاثیر ترس از شکست را در زندگی مان تا حد ممکن کاهش بدهیم ؟ ترس ها از کجا نشات می‌گیرند و چگونه باید به آن غلبه کنیم ؟

«ترس از شکست» چیست؟

در واقع، ترس از شکست باعث می‌شود که شما از موقعیت های دردناک بالقوه دوری کنید. ترس از شکست شما را از تلاش کردن باز می دارد، باعث می شود به خودتان بار ها و بارها شک کنید ، شما را از حرکت رو به جلو و رسیدن به تکامل باز می دارد و ممکن است شما را از هدف ها و آرزوهایتان در هر زمینه ای در زندگی تان دور کند.

ترس از شکست در تولید محتوا چیست ؟
ترس از شکست در تولید محتوا چیست ؟

عواملی که می توانند منجر به  «ترس از شکست» در وجود ما شوند؟ 

طبق بررسی ها و تحقیقات زیاد مشخص شده است که این موارد می توانند باعث به وجود آمدن ترس از شکست در وجود ما شوند:

شکل گیری ذهنیت بیمار در بچگی

پدرها و مادرهای حساس و بیش از حد سختگیر باعث می‌شوند که در بچه ها ذهنیت هایی بیمار ایجاد شود و تا بزرگسالی با خودشان آنها را حمل کنند. آن ها قوانینی تغییر ناپذیر برای بچه ها ایجاد می کنند که این موضوع باعث می‌شود که بچه ها احساس کنند که همیشه باید طبق همین قوانین خشک پیش بروند و سرپیچی از آنها مساوی شکست است . آنها این حس را تا بزرگسالی همراه خود می برند و در واقع هیچوقت نمی‌توانند روی پای خود بایستند.

کمالگرایی یا کامل گرایی

کمالگرایی در بیشتر مواقع اصل و ریشه ترس از شکست است. برای کمال گرایان شکست بسیار وحشتناک و خجالت آور است آنقدری که به همین دلیل حتی حاضر نیستند یک مسیر را امتحان کنند چون ممکن است در این مسیر با شکست مواجه شوند! قدمی بیرون از محوطه امن خود گذاشتن برای آنان بسیار ترسناک است.

فرو رفتن بیش از حد در مشکلات یا شکست ها

گاهی انقدر به درون یک مشکل یا شکست فرو می رویم که ناخودآگاه چشم مان به روی هر چیزی به غیر از شکست بسته میشود و تمام جنبه های دیگر زندگی ما تحت تاثیر این شکست قرار می گیرد . بنابراین باید در این زمان مراقب باشیم که شکست های مان را بسط ندهیم و این جور فکر نکنیم حالا که در این مورد شکست خوردم پس در موارد دیگر هم ممکن است شکست بخورم . بعد از شکست در یک مسیر باید به چیز هایی فراتر از شکست نگاه کنیم مانند راه هایی برای تلاش بیشتر و یا دیدن فرصت های رشد پیش رو.

اعتماد به نفس کاذب 

انسان هایی با اعتماد به نفس واقعی می‌دانند که نمی توانند همیشه موفق شوند. اما انسان هایی با اعتماد به نفس کاذب از ریسک کردن دوری می کنند. آن ها ترجیح می دهند که کارهای امن انجام دهند و چیزهای جدید را امتحان نکنند تا مبادا شکست بخورند.

چگونه ترس از شکست در تولید محتوا می تواند ما را فلج کند
چگونه ترس از شکست در تولید محتوا می تواند ما را فلج کند

چگونه ترس از شکست می تواند مانع موفقیت های دیگر ما شود؟ 

محیط کاری یا خانوادگی مسموم که باعث استرس فلج کننده می شوند

امروزه در بسیاری از محیط کارها یا خانواده ها فرهنگ کمالگرایی به شکلی منفی رشد کرده است و هرگونه شکست از نظر آنها غیرقابل قبول است. مشخصا تصور میزان استرس و فضای مسموم این محیط ها کار سختی نیست . در این محیط ها همه به دنبال این هستند که از شکست طفره بروند و مسئولیت اشتباه های خود را قبول نکنند و گردن دیگری بیاندازند . از عرش به فرش رسیدن های ناگهانی ، دروغ، خیانت، اطلاعات جعلی و پنهان کردن ایرادات تا وقتی که فراموش شوند نمونه کوچکی از پیامد های این نوع تفکر است.

به جای قبول شکست های واقعی فریب موفقیت های زودهنگام را می خورید

بعضی از شکست های ما به خاطر این است که قبل از رسیدن به نتیجه نهایی فریب موفقیت های زودهنگام و غیر واقعی را می خوریم و بی موقع دست از تلاش برای رسیدن به اهداف مان بر میداریم .

و در بعضی از موارد هم ترس از شکست ما به خاطر موفقیت هایی است که قبلا کسب کرده ایم و در یک یا چند مورد زبانزد خاص و عام شده ایم و حاضر نیستیم ریسک کنیم و این تاج و تخت پادشاهی را با یک شکست بد از دست بدهید !

علاوه بر این ممکن است حتی به این فکر کنیم که اگر در این پروژه بزرگتر و سطح بالاتر موفق شویم ممکن است همه فکر کنند که دستاوردهای قبلی ما ناچیز و بی ارزش بوده اند.

اصرار بر ماندن در منطقه امن فعلی

ما زمان های زیادی پیش می آید که غرق در افتخارات و جایگاه های گذشته و یا حال حاضرمان هستیم و ترجیح می‌دهیم به جای اینکه از فرصت های جدید پیش رو استفاده کنیم، همان وضعیت امن فعلی را حفظ کنیم.

در ذات همه ما انسان ها یک مقاومت دورنی در برابر تلاش بیشتر وجود دارد که بعضی وقت ها بزرگترین مانع حرکت رو به جلوی ما هستند. انسان های موفق دوست دارند همیشه برنده باشند و به مراحل بالا دست یابند و شکست  می‌تواند باعث وحشت آن ها شود و زندگیشان را نابود کند. در واقع وقتی که یک ویژگی مثبت مثل یک پیروزی به چیز خیلی بزرگ در زندگی فرد تبدیل می‌شود،ممکن است به شکل یک مانع در بیاید.

پیروزی برای ما، اگر در زندگی بارها و بارها طعم موفقیت را چشیده باشیم مانند ستون هایی میشود که زندگی ما بر روی آن ها بنا شده است و هر گونه آسیبی به آنها می تواند به کل بنا که زندگی ما باشد صدمه بزند . پس به خاطر این حس، خودمان را تحت فشار قرار میدهیم که در هر کاری مانند درس ، کار ، تولید محتوا ، هنر ، ورزش و… باید حتما موفق شویم .

هر پیروزی جدید قدرتی به ارزش های زندگی ما اضافه می‌کند وکم کم شکست برای ما غیرقابل تصور می‌شود.

پس شکست برای ما مثل کابوسی میشود که به هر طریقی باید از آن دوری کنیم و مشخصا ساده ترین راه این است که هرگز ریسک نکنیم! به چیزی که بلدیم بچسبیم، بیشترین ساعت ممکن کار کنیم، همه چیز را دوبار یا سه بار چک کنیم و وظیفه شناس ترین و محافظه کار ترین انسان دنیا باشیم.

تعادل باید حفظ شود ، شکست در کنار پیروزی!

همیشه هم موفقیت خوب نیست! اگر همیشه موفق شویم قطعا در مقابل پیروزی ها و موفقیت های بیشتر سِر می شویم و لذتی نمیبریم . گاهی تعادل در زندگی خوب است ، کمی خودخواهی حتی در فداکارترین و از خودگذشته ترین انسان ها لازم است و کمی شکست در تعادل برای ما در لذت بیشتر از موفقیت ها لازم است.

همیشه از بچگی به ما یاد داده اند که در هر کاری باید موفق شویم به هر طریقی که می توانیم ، اما به ما نگفته اند که شکست اجتناب ناپذیر است و کاری که ما می توانیم بکنیم این است که از شکست هایمان هم درس بگیریم .

خلاقیت در هر چیزی از جمله تولید محتوا نوعی ریسک است و ممکن است ایده جدید ما شکست بخورد یا موفق شود . بنابراین به خاطر ترس از شکست سعی میکنیم هیچ خلاقیتی به خرج ندهیم و به همان روشی که تا به حال کاری را انجام میدادیم همچنان ادامه بدهیم  .

مشخصا همه ما دوست داریم در هر کاری موفق شویم . مثلا اگر تصمیم میگیریم سبک تولید محتوا را در کارهایمان تغییر بدهیم دوست داریم مخاطب های بیشتری جذب کنیم یا کارفرما ما را تشویق کند اما مشکل از جایی شروع میشود که ترس از شکست به ما غلبه میکند و نمی توانیم هیچ اشتباهی را از خودمان قبول کنیم و فرصت آزمون و خطا به  خودمان نمی دهیم.

چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا غلبه کنیم ؟
چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا غلبه کنیم ؟

چگونه به ترس از شکست در تولید محتوا یا هر کاری غلبه کنیم ؟

1. منشا ترس تان را پیدا کنید و در مورد آن به عنوان یک تولید کننده محتوا بنویسید

اولین قدم برای غلبه به ترس از شکست در هرکاری از جمله تولید محتوا این است که منشا ترس را پیدا کنید . در اولین قدم از خودتان بپرسید ریشه و دلیل اصلی این باورهای منفی از شکست در درون تان چیست ؟ آیا سختگیری والدین تان باعث این مساله شده است یا کمال گرایی بیش از حد یا …

روی یک کاغذ تمام ترس های تان را بنویسید و سعی کنید با درون خودتان حسابی درد و دل کنید و ببینید مشکل از کجاست .

حرف زدن با درون تان و نوشتن منشا این ترس می تواند قدرت آن را کم کند.

2. تصور 0 و 100 ای در تولید محتوا یا هر کار دیگری نداشته باشیم

اگر همیشه تصورتان از موفقیت ،پیشرفت و یاد گرفتن باشد نه صرفا موفقیت تعریف شده اولیه و یا تصور دیگران از موفقیت شما احتمال کمتری وجود دارد که از شکست بترسید.

اگر ما در هر کاری تصور 0 ( هیچ چیز ) و 100 ( همه چیز ) داشته باشیم و حد وسطی برای موفقیت در نظر نگیریم به خاطر ترس از شکست گاهی انتخاب می کنیم که 0 را داشته باشیم اما شکست نخوریم .

پس برای غلبه بر ترس از شکست فقط باید هدف مان را پیشرفت و یادگیری در هر کار و پروژه ای بگذاریم و ماکزیمم توان و تلاش خودمان را به کار بگیریم . اما فقط دنبال نتیجه خاص نباشیم که با نرسیدن به آن احساس شکست کنیم.

3. در گفتگوهای درونی با خودمان حرف های مثبت و خوبی به خودمان بزنیم !

ما در طول روز بر خلاف تصورمان بیشترین وقت مان را در حال گفتگو با خودمان هستیم . بنابراین این گفتگوهای درونی می تواند زندگی بیرونی ما را متحول کند . اگر ما به خودمان باور داشته باشیم تلاش مان را میکنیم و تمرکز روی نتیجه را رها میکنیم.

بزرگترین اشتباه ما این است که فقط پوسته بیرونی و ظاهر جذاب زندگی افراد موفق را میبینیم و میخواهیم روزی ما هم شبیه آنها شویم . در صورتی که ما فقط و فقط موفقیت های این روزهایشان را میبینیم نه شکست های دیروزشان را .

والت دیزنی از دفتر روزنامه اخراج شد چون فکر می‌کردند خلاقیت ندارد .اما او هیچوقت تسلیم نشد و الان دیزنی معروف و مشهور را همه می‌شناسند. استیو جابز هم زمانی از شرکت اپل اخراج شد اما بعد ها با قدرت بیشتری برگشت و به اوج موفقیت رسید.

اگر دیزنی و جابز به بازخوردهای منفی توجه می‌کردند هیچوقت نمی توانستند به اینجا برسند.پس همه چیز به خود ما و گفتگوهای درونی مان بستگی دارد.

4. بیشترین تلاش تان را بکنید برای رسیدن به موفقیت اما بدترین نتیجه را هم در نظر بگیرید

همیشه به بهترین و بدترین سناریو ها فکر کنید و فقط موفقیت و پیروزی را نبینید . ما همیشه ترس از ناشناخته ها داریم . اما اگر در ذهن مان تمام حالت ها و سناریوهای مختلف ، چه بد و چه خوب ، را مرور کنیم و در ذهن مان برای هر مسیری یک راه حل طراحی کنیم و بسازیم . در این حالت مطمئن باشید که می توانید رو به جلو حرکت کنید و از مسیرهای ناشناخته دیگر ترسی ندارید .

5. بعد از هر شکستی چند روز عزاداری کنید اما بعد از آن به خودتان بیاید و زندگی را از نو شروع کنید

مشخصا همه ما این تجربه را داریم که در دوره هایی از زندگی در چاه های شکست و نا امیدی افتاده ایم و بیرون آمدن این چاه ها و نجات خودمان از این جو مسموم اصلا کار راحتی نبوده است .

اما به هر حال اتفاق افتاده و ما توانستم خودمان را نجات بدهیم . پس بهتر است چند روزی بعد از هر شکستی را به عزاداری و گریه و زاری و اشک و آه بگذرانیم اما بعد از این زمان باید به خودمان بیاییم و از چاه ناامیدی خودمان را بیرون بکشیم و دوباره از نو تلاش مان را شروع کنیم .

مثلا اگر در تولید محتوا متنی نوشتیم که حتی خانواده و دوستان مان هم حاضر نشدند نگاه به آن بیاندازند و یا موقع خواندن آن دائما در حال خمیازه کشیدن بودند ، یا محتوایی تولید کردیم که کارفرما حاضر نشد هیچ پولی بابت آن پرداخت کند ، یا کسب و کاری راه اندازی کردیم که با شکست روبرو شدیم قرار نیست این شکست ها آخر دنیای تولید محتوا و یا کسب و کار ما باشد . همه چیز موقتی است حتی موفقیت . پس خیلی در شکست ها فرو نروید .آنها چند روزی میهمان شما هستند و می روند و جای خود را به موفقیت می دهند .

6. در هر کاری از جمله تولید محتوا برنامه پشتیبان داشته باشید

همه ما که کارمان تولید محتوا و نوشتن است میدانیم که داشتن یک پشتیبان وُرد از مقالاتی که می نویسیم و در سایت منتشر میکنیم چه قدر در برخی مواقع می تواند برای ما نجات دهنده باشد و استرس ما را در زمان هایی که سایت دچار مشکل می شود کم کند .

پس هر کاری را که شروع میکنید برای بهترین ها تلاش کنید اما برای بدترین چیزها آماده باشید . داشتن یک برنامه پشتیبان برای هر اقدامی می تواند قدرت ریسک ما را بیشتر کند و ترس مان را کمتر کند .

7. فقط به این فکر کنید که در هر شکستی چه درسی می توانید یاد بگیرید

اتفاقات ممکن است آن طور که شما برنامه ریزی کرده اید پیش نروند، ولی این به این معنا نیست که شما شکست خورده اید. از همه اتفاقات درس بگیرید.حتی موقعیت هایی که ایده ال نیستند ممکن است فرصتی برای رشد شما باشد. «بعضی وقت ها پیروز میشوی،و بعضی وقت ها یاد میگیری» از خودتان بپرسید: چه چیزی یاد گرفتم؟ چگونه میتوانم از این به نفع رشد خودم استفاده کنم؟

وقتی که همیشه این طور تصور کنید که شکست یک فرصت برای رشد کردن است بجای فکر کردن به نتیجه قدرتمند تر به مسیر ادامه می دهید .

 

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست