گردش در 1 شرکت تولید محتوا در ایران – تعرفه ها و هزینه سفارش

  1. خانه
  2. دسته بندی مقالات تولید محتوا
  3. گردش در 1 شرکت تولید محتوا در ایران – تعرفه ها و هزینه سفارش

هان ؟!! شرکت تولید محتوا و هری پاتر ؟!! چه ربطی دارن بهم آخه ؟

همون پسرک جادوگری که یک زخم صاعقه‌مانند روی پیشانیش داشت؛ این جناب هری پاتر بعد از شکست دادن ولدمورت (همون جادوگر بدجنس ماجرا) کاملا بی‌کار شد و دیگه کار خاصی نداشت که انجام بدهد.

برای همین تصمیم گرفت برای خودش یک کسب و کار مرتبط با جادوگری راه بندازد. اما این وسط یک مشکلی بود؛ هری هر طرف فضای کسب و کار که سرمی‌چرخوند؛ می‌دید که یک‌نفر با بلندگو داد می‌زنه: «بدو محتوای تازه! برای رونق کسب و کارت از محتوای به روز جا نمونی!»

هری که تا همین دیروز درگیر جادوگری بود؛ اصلا نمیدونست تولید محتوا چیست؟ چه برسه به این‌که از سفارش تولید محتوا سردربیاره یا با یکی دو شرکت تولید محتوا آشنا باشه.

اگر نمیدونید اصلا تولید محتوا چیه اینجا مفصل توضیح دادیم :

از آن‌جایی‌که ما در رایتینا هیچ‌کس رو تنها نمی‌ذاریم، دست هری رو گرفتیم و نشوندیم تا از سیر تا پیاز سفارش تولید محتوا رو براش بگیم؛ اگر شما هم دوست دارید با روش تعرفه تولید محتوا و نحوه سفارش تولید محتوا آشناتر بشین، با ما همراه باشید.

در دنیای دیجیتال همه دنبال تولید محتوا هستند؛ شما چطور؟

همون‌طور که از روز هم روشن‌تره هری جادوگر بود. ما برای این‌که ماجرای سفارش تولید محتوا رو بهتر بفهمه، ازش خواستیم ما رو ببره وسط گوگل. پس این شما و آشنایی با انواع محتواهایی که می‌تونید برای بهتر دیده‌شدن کسب و کارتون به سراغشون برید.

ما چند نوع محتوا داریم اصلا ؟

تعیین هزینه محتوا متنی:

ما و هری ایستاده‌بودیم وسط گوگل که ناگهان یک آقای مهربونی اومد و خودش رو روح گوگل معرفی کرد. این روح گوگل ما رو اول به یک سیاره برد که از سر و رویش کلمه می‌بارید. آقای گوگل گفت این سیاره، سیاره‌ی محتوای متنی است. حالا محتوای متنی چیست؟ محتوای متنی در واقع نوعی اطلاعات نوشتاری جذابه که قراره دانش شما رو نسبت به یک موضوع خاص بیشتر کنه. و در نهایت باعث بشه که آمار بازدید یک سایت به واسطه‌ی اون محتوای خاص بالاتر بره. (البته در کنار ابزارهای دیگری مثل سئوی سایت و …)

بنابراین وقتی شما در نوار گوگل می‌نویسید: «چطور سفارش تولید محتوا بدم؟» یا عبارت« خدمات تولید محتوا » رو تایپ کردین، توسط گوگل به سمت این مقاله راهنمایی شدین. و قراره جواب سوالتون رو بگیرین.

محتوای متنی شامل انواع محتواهای تبلیغاتی یا همون رپورتاژ، محتواهای آموزشی و سرگرمی میشه.

تعیین هزینه محتوای ویدیویی:

وقتی هری خوب متوجه شد که محتوای متنی چیست؟ ما و گوگل رفتیم و رفتیم تا رسیدیم به یک‌سیاره که دورتادورش پر از نمایشگرهای بزرگ بود. حتی کف سیاره هم رسما با پیکسل پوشیده‌شده‌بود. گوگل با یک لبخند بزرگ گفت که این یکی سیاره متعلق به محتوای ویدیوییه.

از اون‌جایی که ذهن آدمیزاد ذاتا تصاویر رو بیشتر دوست داره، کسب و کارها بعد از مدتی برای جلب توجه بیشتر به سمت محتوای ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ حرکت کردند. و به جای نوشتن یک مقاله‌ی 5000 کلمه‌ای حرفشون رو در یک ویدیویی چنددقیقه‌ای به گوش مخاطب‌ها می‌رسونند.

محتوای ویدیویی هم مثل محتوای متنی انواع مختلفی داره که از مهمترین‌هاش میتونیم به ویدیوهای معرفی و نقد و بررسی محصول، انواع ویدیوهای آموزشی، ویدیوهای تبلیغاتی و … اشاره کنیم.

محتواهای ویدیویی معمولا در دسته‌ی خدمات تولید محتوا از نوع گرون قیمتش قرار می‌گیرند؛ اما چون از قدیم گفتند یک تصویر کار هزار حرف رو می‌کنه همچنان طرفدارهای خاص خودشون رو دارند.

اگه میخواید محتوای ویدئویی تولید کنید این رو بد نیست بخونید :چگونه ولاگری موفق باشیم؟ راه و رسم ولاگینگ Vlogging

تعیین هزینه محتوای صوتی:

خب از اون‌جایی که نور و تصویر در این سیاره حرف اول رو میزنه و ما داریم بینایی‌مون رو از دست میدیم، با گوگل رفتیم سراغ سیاره‌ی بعدی

این یکی سیاره‌ی محتوایی گوگل شبیه یک بلندگوی بزرگ بود. و به محض ورود ما بلند گفت: «تنها صداست که می‌ماند!» گوگل که قیافه‌ی مبهوت هری رو دید سریع گفت:« محتوای صوتی در واقع همون پادکست یا فایل صوتیه. با کمک محتوای صوتی شما می‌تونید رتبه‌ی سایتتون رو در گوگل افزایش بدین و محتوای متنی رو به صدا تبدیل کنید. همچنین می‌تونید با اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی در سامانه‌های پخش پادکست به بهبود سئوی سایتتون کمک کنید. به این ترتیب مخاطبین سایت می‌تونند حتی هنگام رانندگی هم از مطالب ارزشمندتون استفاده کنند. و در یک چشم به هم زدن عاشق سایت و کسب و کار شما بشن.»

اگه محتوای صوتی دوست دارید اینجا کلی آموزش های خوب هست :می خوام به محتواهای صوتی رایتینا گوش بدم

تعیین هزینه محتوا تصویری:

وقتی رسیدیم به این سیاره اول فکر کردیم گوگل ما رو آورده به یک گالری وسط تهران. اما بعد دیدیم نه هنوز در دنیای مجازی هستیم و این گالری هم چیزی نیست جز محتوای تصویری و گرافیکی که بیشتر سایت‌ها برای خوش رنگ و لعاب شدن ظاهرشون به سراغش می‌رن. گوگل جان گفت که معمولا محتوای متنی برای بهتر دیده‌شدن با این نوع محتوا ترکیب میشه و البته محتوای گرافیکی و تصویری بین افرادی‌که دوست دارند در شبکه‌های اجتماعی کسب و کارشون رو رونق بدن؛ حسابی طرفدار داره.

اگر دنبال یه سری ابزار کاربردی میگردید ….>معرفی 29 ابزار تولید محتوای تصویری (ساخت اینفوگرافیک+ تغییر اندازه تصاویر +ساخت گیف)

چرا یک کسب و کار برای زنده ماندن به سفارش تولید محتوا نیاز داره؟

هری ماجرای ما به همین راحتی سراغ یک شرکت تولید محتوا نمی‌رفت. برای همین بهش گفتیم: «ببین هری! فرض کن اصلا نویسنده‌ای نبود که داستان تو رو بنویسه (محتوای متنی تولید کنه) اون وقت ما از کجا باید تو رو می‌شناختیم؟ یا فکر کن هیچ کارگردان کاردرستی نمیومد از روی زندگی تو (حالا نه این‌که چیز خاصی هم باشه) یک فیلم خوب بسازه؟ در این صورت احوالی بهت می‌موند؟»

هری که دید استدلال ما چقدر درست و حسابیه خیلی آروم گفت: «نه والا!»

محتوا دقیقا مثل اکسیژن برای زنده موندن کسب و کار لازمه. شما با محتوا، مخاطب‌ بیشتری رو جذب برند و کسب کارتون می‌کنید و میتونید راحت و بدون دغدغه با مخاطبتون ارتباط برقرار کنید.

از طرف دیگر با بارگذاری محتوای تازه خیال مشتری‌ها رو از به روز بودن کسب و کارتون راحت می‌کنید. در کنار تمام این‌ها کل دنیا با سرعت نور داره به سمت دیجیتالی شدن حرکت می‌کنه و چه بخواهید و چه نخواهید، برای زنده موندن در این رقابت نفس‌گیر باید وارد دنیای دیجیتال بشین.

خب حالا با این اوصاف برای نتیجه بهتر باید به سراغ سفارش تولید محتوا در کدام شرکت برویم و به کدام نوع از خدمات تولید محتوا بیشتر دقت کنیم؟

در بخش‌های بعد به این سوال‌ها جواب می‌دیم.

در یک شرکت تولید محتوا دقیقا چه خبره؟ نگاهی به خدمات تولید محتوا

هری در نهایت تصمیم گرفت سفارش تولید محتوا رو جدی‌تر بگیره. اما به محض اینکه وارد یک شرکت تولید محتوا شد، حس کرد اهالی شرکت دارند با یک زبان رمزی حرف می‌زنند.

چون دائم می‌گفتند استراتژی محتوا تدوین شد؟

بر اساس پرسونای مخاطب محتوا بنویس و …. هری هم که اینطور وقت‌ها عادت داره به دل ناشناخته‌ها بزنه، مستقیم وارد دفتر کار اصلی شرکت تولید محتوا شد تا بفهمه که دقیقا جریان از چه قراره و در این شرکت باید به سراغ کدوم نوع خدمات تولید محتوا بره؟

 

همین که هری رسید یک آقایی شبیه آقای حکایتی اومد جلویش و گفت: «اسم برندت رو بگو تا برایش قصه طراحی کنم.» بله! تهیه برند استوری یا قصه‌ی برند یکی از اون خدمات تولید محتوا جالبه که در بیشتر شرکت‌های تولید محتوای درست و درمان می‌تونید نمونه‌اش رو ببینید.

داستان برند در واقع به کسب و کار شما هویت میده، بر اساس قصه‌ی برند، شعار برند طراحی میشه و کمپین‌های تبلیغاتی شکل می‌گیره. هر چقدر تیم طراحی و کپی رایتینگ یک شرکت تولید محتوا قوی‌تر باشند و داستان برند و بعد از اون شعار و اسلوگان مرتبط‌تری رو طراحی کنند؛ هزینه تولید محتوا هم بیشتر میشه.

کمی اون طرف‌تر چشم هری به چندتا نویسنده افتاد که پشت سیستم‌هاشون نشسته‌بودند و با یک قلاب ماهیگیری داشتند کلمه‌های طلایی رو از وسط گوگل شکار می‌کردند.

این دوستان در واقع به دنبال کلمه‌های کلیدی مناسب برای هر کسب و کاری هستند، تا با کمک این کلمه‌های کلیدی بتونن یک مقاله‌ی جامع بنویسند و از این طریق رتبه‌ی سایت را حسابی ببرند بالا. پس یکی از خدمات تولید محتوا که خوبه حسابی بهش توجه کنید سئوی مناسب مقاله از نظر تعداد کلمه‌های کلیدی و همچنین نوشتن محتوا بر اساس کلمات کلیدی پرکاربرده.

اما یک شرکت تولید محتوا از کجا می‌فهمه که باید به سراغ کدوم کلمه‌ی کلیدی بره؟

این‌جاست که پای پرسونای مخاطب به داستان باز میشه.

پرسونای مخاطب یعنی شخصیتی خیالی که شما مثل یک نقاش چیره‌دست طراحیش کردین (یا شرکت تولید محتوا براتون زحمت طراحیش رو کشیده) تا محصولتون رو بهش عرضه کنید.

مخاطب یا مشتری شما جوونه یا پیر؟ از داستان‌پردازی خوشش میاد یا دوست داره خیلی سریع جواب سوالش رو بگیره و بره؟ در اینترنت به دنبال چه موضوعاتی می‌گرده؟و…

با کنار هم قرار دادن این نکات و هزار نکته‌ی ریز و درشت دیگر، یک شرکت تولید محتوا، پرسونای مخاطب رو طراحی می‌کنه و برایش با توجه به همون کلمات کلیدی بخش قبل، محتوا تولید می‌کنه. به تمام این ماجرا که البته توضیحاتش خیلی مفصل‌تره، استراتژی محتوا می‌گن که خب از نون شب هم برای یک کسب و کار واجب‌تره و یکی از پایه‌های اصلی خدمات تولید محتوا محسوب میشه.

شرکت تولید محتوا در ایران

هری که تازه داشت از این سفر لذت می‌برد؛ کمی چرخید و دید یک تعداد آدم با گونیا و نقاله خم شدند روی چیزی شبیه به نقشه. اولش فکر کرد نقشه‌ی گنجه اما بعد فهمید این نقشه نیست و رفقای نویسنده در حال آماده کردن تقویم محتوا هستند. تقویم محتوا هم یکی دیگر از خدمات تولید محتوا در یک شرکت تولید محتوا است. تقویم محتوا به شما برای پیشبرد کسب و کارتون، چشم‌انداز میده و مشخص می‌کنه که در چه مقطعی کدوم نویسنده محتوای مورد نظر رو آماده کنه تا روی وبسایت قرار بگیره.(البته این یک تعریف خیلی ساده است و ماجرا کمی پیچیده‌تر از این حرفهاست.) به این ترتیب شرکت تولید محتوا در پایان هر دوره، میتونه به راحتی ببینه کدوم مقاله موفق‌تر بوده و بر اساس کدوم لحن یا تبلیغ میشه به اهداف بعدی کسب و کار رسید.

در نهایت هم تیم محتوا با توجه به این نتایج سعی می‌کنه مطالب قدیمی وبسایت رو به روز کنه و به لحن طراحی شده برای برند، نزدیکترشون کنه و از همه مهمتر محتواهای جدید رو تولید کنه (ممکنه محتواها رو فقط ترجمه و ویرایش کنند یا با توجه به محتواهای موجود فارسی و مطالب ترجمه‌شده یک مقاله‌ی جدید تالیف کنند.) و در نهایت با توجه به بازخورد صفحات اجتماعی کسب و کار محتوای ویدیویی و تصویری خلق کنند.

هری دیگر تقریبا داشت شرکت تولید محتوا رو ترک می‌کرد که دید یکی دو نفر با بیل و کلنگ افتادند به جان محتواهای سایت و دارند بین اون‌ها تونل درست می‌کنند؛ ماجرا چی بود؟ یکی از خدمات مهمی که در یک شرکت تولید محتوا باید سراغش رو بگیرید ساخت بک‌لینک‌های داخلی و خارجیه. به این ترتیب مخاطب میتونه بین مطالب مرتبط سایتتون به راحتی گردش کنه و از سایت‌های دیگر هم سری به سایت شما بزنه.

بنابراین اگر خیلی خلاصه بخواهیم به خدمات تولید محتوا در یک شرکت اشاره کنیم؛ باید بگیم که:

  • آماده کردن استراتژی محتوا
  • خلق داستان برند
  • تهیه‌ شعار و اسلوگان
  • تحقیق راجع به کلمات کلیدی
  • نوشتن محتوای متنی یا رپورتاژ آگهی سئو شده و انتشار به موقع اون‌ها
  • خلق محتوای ویدیویی، صوتی، تصویری، گرافیکی با توجه به اهداف کسب و کار
  • تدوین تقویم محتوا
  • به روزرسانی محتواهای قدیمی وبلاگ یا سایت
  • ایجاد بک‌لینک داخلی و خارجی برای محتواهای مختلف وبسایت

دست در جیب به دنبال هزینه تولید محتوا

خب حالا که فهمیدیم خدمات تولید محتوا شامل چه مواردی میشه؛ همین‌طوری بریم و سفارش تولید محتوا بدیم؟ نه خیر! قبلش بیایید با دوست جادوگرمون بشینید تا ببینیم هزینه تولید محتوا به چه موارد بستگی داره.

فاکتورهای موثر در تعیین هزینه تولید محتوا

1.موضوع محتوا: فرض کنیم قراره مطلبی راجع به فضاپیمای شاتل بنویسید؛ چه کار می‌کنید؟ زنگ می‌زنید به ناسا؟ خب حتی هری ‌پاتر هم انقدر نفوذ نداره که مستقیم از ناسا سوال کنه. برای همین مجبور هستید برای نوشتن یک مقاله‌ی جامع کل گوگل رو زیر و رو کنید و هزار و یک اصطلاح تخصصی رو ترجمه کنید.

به نظرتون منصفانه است که هزینه تولید محتوا با چنین موضوعی با محتوای متنی‌ای راجع به آشپزی برابر باشه؟ معلومه که نه.

بنابراین یکی از نکات مهم در تعیین تعرفه تولید محتوا موضوعشه. هرقدر یک محتوا تخصصی‌تر باشه طبیعتا قیمتش هم بیشتر میشه.

2. ترجمه یا تالیفی بودن محتوا: هری عاشق گردشگری بود. این وسط یک محتوا راجع به هاگواترتز سفارش داد و با پرداخت مبلغی خیلی کم به یکی از رفقایش، یک محتوای جامع تحویل گرفت. در مقابل برای نوشتن یک محتوای گردشگری راجع به فلات‌های ایران مجبور شد مبلغ بیشتری رو به همون دوستش پرداخت کنه. ماجرا چی بود؟

دوست هری برای ترجمه‌ی مقاله‌ی گردشگری ایرانی مجبور بود سری به سایت‌های فارسی بزنه و ترجمه‌شون کنه، در مقابل نوشتن راجع به زادگاهشون یعنی هاگواتز (همون مدرسه‌شون منظورمونه) از آب خوردن هم راحت‌تره چون هیچ نیازی به ترجمه نداره.

البته تا یادمون نرفته این نکته رو هم اضافه کنیم که این وسط انواع ترجمه‌ها هم روبه‌رو هستیم. دوست نداریم این رو بگیم اما بعضی شرکت‌های تولید محتوا رسما یک شعبه‌ی کوچکتر گوگل ترنسلیت هستند؛ و یک مقاله‌ی خام صرفا ترجمه شده بدون ویرایش و دقت به اصول سئو تحویل مشتری می‌دهند. خب طبیعتا تعرفه تولید محتوا توسط این شرکت ها پایین‌تره.

در مقابل شرکت‌هایی هستند که بعد از ترجمه یک دست حسابی روی سر و روی متن می‌کشند و از دل ترجمه‌ها و کلی مقاله‌ی فارسی دیگر یک مقاله‌ی جدید مثل ققنوس بیرون می‌کشند. این‌طور وقت‌ها یکی از فاکتورهای مهم تعیین هزینه تولید محتوا کیفیت متن مقاله است، که باید چهارچشمی حواستون بهش باشه.

3. نوع محتوا: «لطفا و حتما این آب سیب رو بخرید» از اون‌جایی که همه‌ی ما از متن‌های دستوری یا توصیه‌های مستقیم فراری هستیم؛ نتیجه‌ی خوندن چنین متنی اینه که ما به هیچ وجه سراغ آب سیب مورد نظر نمیریم. در مقابل فرض کنید یک شرکت برای تبلیغ سیب‌هایش به میزان ویتامین موجود در سیب و نقشش در حفظ سلامتی اشاره کنه؛ خب احتمالا مردم برای خرید آب سیب جلوی فروشگاه مورد نظر صف می‌بندند.

 کپی رایتینگ یا نوشتن متن تبلیغاتی از اون کارهای سخت دنیای تولید محتواست. بنابراین اگر دوست دارید با یکی دو رپورتاژ آگهی (متن تبلیغاتی) حسابی در ذهن مخاطب بمونید بهتره به سراغ یک شرکت تولید محتوا کاردرست برید.

خیلی طبیعیه که هزینه این نوع تولید محتوای متنی نسبت به یک متن ساده و یک متن تبلیغی مستقیم بیشتره و البته تاثیر بهتری هم در پیشرفت کسب و کار داره.

تا دیر نشده خوبه این نکته رو هم اضافه کنیم که نوشتن متن برای صفحه‌ی اول سایت که دقیقا مثل شناسنامه‌ی کسب و کار می‌مونه و یا متن سفارش محصول هم هزینه‌های نسبتا متفاوت‌تری دارند. تعرفه این نوع تولید محتوا با توجه به شرکت تولید محتوا و نوع محصول و … متفاوته.

4. ساختار محتوا: همه‌ی ما عاشق داستان هستیم. آدمیزاد از همون زمان که به شهرزاد قصه‌‌گو دل بست به این نکته پی‌برد. بنابراین خیلی طبیعیه که محتوایی با مثال‌های جذاب و خوندنی و یا کلی داستان به یادموندنی هزینه‌ی بیشتری دارد. حافظه‌تون رو زیر رو کنید؛ کدوم مطالب دوران مدرسه بیشتر در ذهنتون مونده؟ همون مطالبی که با داستان ترکیب شده‌اند و تونستند به بخش‌های عمیقتر ذهنمون نفوذ کنند. حتی همین مطلب بدون حضور هری تبدیل میشد به یک مقاله‌ی خشک و جدی که البته با وجود دوست جادوگرمون حسابی تلطیفش کردیم.

داستانی یا غیر داستانی بودن محتوای متنی روی هزینه تولید محتوا تاثیر داره. (هزینه‌ی محتوای داستانی کمی بیشتره). هزینه‌ی محتوای متنی معمولا بر اساس تعداد کلمه‌ها محاسبه میشه.

تعرفه تولید محتوا ویدیویی هم به مراتب بالاتر از سایر تولیدات محتوایی است. چون نیاز به سناریو، دوبله و استودیوی تخصصی داره. تعرفه تولید محتوا صوتی هم اغلب به شکل دقیقه‌ای حساب میشه و هرقدر تیم حرفه‌ای‌تری پشت کار باشند؛ طبیعتا هزینه بیشتر میشه.

 

5. تعداد محتوا: فرض کنید قراره راجع به ماشین آلات سنگین 50 مقاله سفارش بدین؛ از اون‌جایی که تولید کننده‌های محتوا اعتقاد زیادی به اختراع دوباره چرخ ندارند؛ برای چند مقاله‌ی اول تحقیقات مفصلی می‌کنند و بعد سایر مقاله‌ها رو با شکل‌های مختلف اما با همون اطلاعات (به شرطی که در بازه‌ی تولید محتوا اطلاعات جدیدی در گوگل بارگذاری نشه) می‌نویسند. خب خیلی طبیعیه که هزینه‌ی این نوع تولید محتوا به خاطر کاهش حجم تحقیق کمتره و میتونید با خیال راحت به سراغ سفارش محتوا از نوع زیاد با یک موضوع خاص اما با کلمات کلیدی متفاوت برید.

6.  خدمات تولید محتوا: قطعا تا به حال گذرتون به یکی دو رستوران معروف افتاده. در این رستوران‌ها شما می‌تونید از میز سفارش، دسرهای مختلف رو با قیمت یکسان انتخاب کنید. بعضی از شرکت‌های تولید محتوا در ایران دقیقا مثل همین رستوران‌های گران‌قیمت هستند و با اندکی هزینه‌ی بیشتر میتونید یک پکیج کامل سفارش تولید محتوا دریافت کنید.

در مقابل هم تعدادی دیگر از هزاران شرکت تولید محتوا به جای خدمات مختلف، تعرفه تولید محتوا رو بر اساس حجم محتوا تعیین می‌کنند. به این ترتیب شما با سفارش تعداد محتوای بیشتر یا استفاده از بسته‌های محتوایی مثل محتوای ویدیویی در کنار محتوای متنی و صوتی میتونید از تخفیف‌های مناسبی استفاده کنید.

7. زمان: فرض کنید در یک بازه‌ی زمانی میزان جستجوی مخاطب‌ها برای یک کلمه‌ی کلیدی خاص خیلی زیاد باشه. خب این‌طور وقت‌ها به نفع شماست که در کمترین زمان ممکن چند مقاله‌ی جامع با محوریت اون کلمه‌ی کلیدی تهیه کنید و بگذارید در ویترین سایت. خب در این بازه‌ی حساس شما به اندازه‌ی عمر نوح زمان ندارید، پس خیلی طبیعیه که فشار بیشتری به تیم تولید محتوا وارد بشه. تیم تولید محتوا هم معمولا با توجه به این افزایش فشار کاری هزینه تولید محتوا رو اندکی افزایش میده. که البته با توجه به پیشرفت کسب و کارتون کاملا هزینه‌ی منطقی‌ایه.

هری با تعیین هزینه ها در یک شرکت تولید محتوا آشناتر می‌شود

دیگر داریم به آخرهای ماجرا می‌رسیم.

تا این‌جا فهمیدیم خدمات تولید محتوا دقیقا چه چیزهایی هستند و هزینه تولید محتوا بر چه اساسی محاسبه میشه. اما بعد از سفارش یک موضوع یکسان به دوشرکت تولید محتوای متفاوت، با دو قیمت خیلی متفاوت‌تر روبه‌رو شدیم. چرا؟ خب این دو شرکت در بعضی نکات با هم تفاوت داشتند که قراره در این بخش به عنوان فاکتورهای تعیین‌کننده تعرفه تولید محتوا به اون‌ها اشاره کنیم.

فاکتورهای مهم در تعیین تعرفه ی تولید محتوا‌ در آژانس های تولید محتوا

1. نویسنده‌ی بیشتر، محتوای متنوع‌تر: همه‌ی ما میدونیم چاه خلاقیت حتی اگر در حد چاه نفت هم عمیق باشه، عاقبت یک روز خشک میشه. حالا تصور کنید یک شرکت تولید محتوا دائم با تعداد خاصی نویسنده به صورت فشرده کار کنه. خب معلومه که بعد از مدتی و در صورت استراحت نکردن به موقع نویسنده‌ها، سرانجام چشمه‌ی خلاقیتشون خشک میشه. از طرف دیگر متاسفانه نویسنده‌ی خوب تولید کننده محتوا کمه. پس خیلی طبیعیه که شرکتی با نویسنده‌های با دانش بیشتر مبلغ بیشتر برای تولید محتوا دریافت کنه.

2. مجمع حرفه‌ای‌ها: ارباب حلقه‌ها رو دیدین؟ به نظرتون چرا همه دنبال اون حلقه‌ی خاص بودن؟ (کم‌کم هری داره ناراحت میشه که موضوع رو از جادوگری بردیم سمت دنیای تالکین) به خاطر این‌که اون حلقه خاص بود. به همون میزان هم کتاب تالکین خاصه و نسبت به بقیه‌ی آثار فانتزی ارزشمندتر و البته پرهزینه‌تره.

حالا با این مثال عجیب قراره به این نکته برسیم که یک شرکت تولید محتوا که پر از آدم‌های خلاق، کاربلد و حرفه‌ایه طبیعتا تعرفه تولید محتوای بیشتری نسبت به یک شرکت مشابه با افراد کمتر حرفه‌ای داره. و از طرف دیگر وجود افراد متخصص و توانمند باعث میشه که اون شرکت بتونه به راحتی متن‌های تخصصی رو هم ترجمه و مقاله‌های با کیفیت‌تری رو تالیف کنه. پس از ما می‌شنوید همیشه سراغ حرفه‌ای‌ترها برید و بعد نیم نگاهی هم به تعرفه تولید محتوا داشته‌باشید.

3. مشتری‌هایی بهتر از آب روان: همین هری که کنار ما نشسته، اگر با جادوگری جز ولدمورت مبارزه می‌کرد؛ مشهور می‌شد؟ معلومه که نه! حالا در یک شرکت تولید محتوا خوشبختانه خبری از جنگ نیست؛ ولی اعتبار مشتری‌های هر شرکت تاثیر مستقیمی روی تعرفه تولید محتوا دارد. هر قدر این مشتری‌ها خوش‌نام‌تر باشند و کفه‌ی‌ دنیای مجازی به نفعشون باشه، خب تعرفه ی تولید محتوا در اون شرکت هم بیشتر میشه.

سفارش تولید محتوا در ایستگاه پایانی

هری پاتر کوله‌بارش رو جمع کرد تا به شهرش برگرده؛ این وسط از این مقاله کلی نکته‌ی ریز و درشت در دفترش نوشت که ما هم سرفرصت بهشون نگاهی انداختیم و برای جمع‌بندی این پایین براتون می‌نویسیم.

  • هر کسب و کاری برای درخشیدن و موفقیت به سفارش تولید محتوا نیاز داره.
  • محتواها به چهاربخش اصلی محتواهای متنی، محتوای صوتی، محتوای ویدیویی و محتوای تصویری یا گرافیکی تقسیم می‌شوند.
  • هزینه تولید محتوا صوتی بر اساس دقیقه، هزینه تولید محتوا ویدیویی بر اساس ثانیه یا نوع ویدیو و هزینه تولید محتوا متنی بر اساس تعداد کاراکتر محاسبه میشه.
  • محتوای متنی رایج‌ترین نوع سفارش تولید محتواست و محتوای ویدیویی پرهزینه‌ترین نوع تولید محتوا.
  • خمات تولید محتوا در یک شرکت تولید محتوا شامل تدوین استراتژی تولید محتوا، خلق داستان برند، خلق پرسونای مخاطب، یافتن کلمه‌های کلیدی متناسب با کسب و کار و نیاز برند و پرسونا، خلق اسلوگان، تدوین تقویم محتوا و در نهایت سئو و ویراش متن‌های جدید و قدیمی و در صورت لزوم ایجاد محتوای ویدیویی و صوتیه.
  • عواملی مثل حجم محتوای درخواستی، تخصصی بودن یا غیر تخصصی بودن مقاله، ترجمه یا تالیفی بودن مقاله و نوع مقاله در هزینه تولید محتوا موثر هستند.
  • تعرفه تولید محتوا در شرکت‌های مختلف به عواملی مثل تعداد نویسنده‌ها، میزان حرفه‌ای بودن تیم و نوع مشتریهای تیم بستگی داره.

خب همین الان خبر دادند که هری تونست خودش اولین شرکت تولید محتوای دنیای جادو رو بزنه و کلی سفارش تولید محتوا بگیره. شما چطور؟ برای پیشبرد بهتر کسب و کارتون به فکر تولید محتوای جدید افتادید؟

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

گردش در 1 شرکت تولید محتوا در ایران – تعرفه ها و هزینه سفارش

هان ؟!! شرکت تولید محتوا و هری پاتر ؟!! چه ربطی دارن بهم آخه ؟

همون پسرک جادوگری که یک زخم صاعقه‌مانند روی پیشانیش داشت؛ این جناب هری پاتر بعد از شکست دادن ولدمورت (همون جادوگر بدجنس ماجرا) کاملا بی‌کار شد و دیگه کار خاصی نداشت که انجام بدهد.

برای همین تصمیم گرفت برای خودش یک کسب و کار مرتبط با جادوگری راه بندازد. اما این وسط یک مشکلی بود؛ هری هر طرف فضای کسب و کار که سرمی‌چرخوند؛ می‌دید که یک‌نفر با بلندگو داد می‌زنه: «بدو محتوای تازه! برای رونق کسب و کارت از محتوای به روز جا نمونی!»

هری که تا همین دیروز درگیر جادوگری بود؛ اصلا نمیدونست تولید محتوا چیست؟ چه برسه به این‌که از سفارش تولید محتوا سردربیاره یا با یکی دو شرکت تولید محتوا آشنا باشه.

اگر نمیدونید اصلا تولید محتوا چیه اینجا مفصل توضیح دادیم :

از آن‌جایی‌که ما در رایتینا هیچ‌کس رو تنها نمی‌ذاریم، دست هری رو گرفتیم و نشوندیم تا از سیر تا پیاز سفارش تولید محتوا رو براش بگیم؛ اگر شما هم دوست دارید با روش تعرفه تولید محتوا و نحوه سفارش تولید محتوا آشناتر بشین، با ما همراه باشید.

در دنیای دیجیتال همه دنبال تولید محتوا هستند؛ شما چطور؟

همون‌طور که از روز هم روشن‌تره هری جادوگر بود. ما برای این‌که ماجرای سفارش تولید محتوا رو بهتر بفهمه، ازش خواستیم ما رو ببره وسط گوگل. پس این شما و آشنایی با انواع محتواهایی که می‌تونید برای بهتر دیده‌شدن کسب و کارتون به سراغشون برید.

ما چند نوع محتوا داریم اصلا ؟

تعیین هزینه محتوا متنی:

ما و هری ایستاده‌بودیم وسط گوگل که ناگهان یک آقای مهربونی اومد و خودش رو روح گوگل معرفی کرد. این روح گوگل ما رو اول به یک سیاره برد که از سر و رویش کلمه می‌بارید. آقای گوگل گفت این سیاره، سیاره‌ی محتوای متنی است. حالا محتوای متنی چیست؟ محتوای متنی در واقع نوعی اطلاعات نوشتاری جذابه که قراره دانش شما رو نسبت به یک موضوع خاص بیشتر کنه. و در نهایت باعث بشه که آمار بازدید یک سایت به واسطه‌ی اون محتوای خاص بالاتر بره. (البته در کنار ابزارهای دیگری مثل سئوی سایت و …)

بنابراین وقتی شما در نوار گوگل می‌نویسید: «چطور سفارش تولید محتوا بدم؟» یا عبارت« خدمات تولید محتوا » رو تایپ کردین، توسط گوگل به سمت این مقاله راهنمایی شدین. و قراره جواب سوالتون رو بگیرین.

محتوای متنی شامل انواع محتواهای تبلیغاتی یا همون رپورتاژ، محتواهای آموزشی و سرگرمی میشه.

تعیین هزینه محتوای ویدیویی:

وقتی هری خوب متوجه شد که محتوای متنی چیست؟ ما و گوگل رفتیم و رفتیم تا رسیدیم به یک‌سیاره که دورتادورش پر از نمایشگرهای بزرگ بود. حتی کف سیاره هم رسما با پیکسل پوشیده‌شده‌بود. گوگل با یک لبخند بزرگ گفت که این یکی سیاره متعلق به محتوای ویدیوییه.

از اون‌جایی که ذهن آدمیزاد ذاتا تصاویر رو بیشتر دوست داره، کسب و کارها بعد از مدتی برای جلب توجه بیشتر به سمت محتوای ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ حرکت کردند. و به جای نوشتن یک مقاله‌ی 5000 کلمه‌ای حرفشون رو در یک ویدیویی چنددقیقه‌ای به گوش مخاطب‌ها می‌رسونند.

محتوای ویدیویی هم مثل محتوای متنی انواع مختلفی داره که از مهمترین‌هاش میتونیم به ویدیوهای معرفی و نقد و بررسی محصول، انواع ویدیوهای آموزشی، ویدیوهای تبلیغاتی و … اشاره کنیم.

محتواهای ویدیویی معمولا در دسته‌ی خدمات تولید محتوا از نوع گرون قیمتش قرار می‌گیرند؛ اما چون از قدیم گفتند یک تصویر کار هزار حرف رو می‌کنه همچنان طرفدارهای خاص خودشون رو دارند.

اگه میخواید محتوای ویدئویی تولید کنید این رو بد نیست بخونید :چگونه ولاگری موفق باشیم؟ راه و رسم ولاگینگ Vlogging

تعیین هزینه محتوای صوتی:

خب از اون‌جایی که نور و تصویر در این سیاره حرف اول رو میزنه و ما داریم بینایی‌مون رو از دست میدیم، با گوگل رفتیم سراغ سیاره‌ی بعدی

این یکی سیاره‌ی محتوایی گوگل شبیه یک بلندگوی بزرگ بود. و به محض ورود ما بلند گفت: «تنها صداست که می‌ماند!» گوگل که قیافه‌ی مبهوت هری رو دید سریع گفت:« محتوای صوتی در واقع همون پادکست یا فایل صوتیه. با کمک محتوای صوتی شما می‌تونید رتبه‌ی سایتتون رو در گوگل افزایش بدین و محتوای متنی رو به صدا تبدیل کنید. همچنین می‌تونید با اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی در سامانه‌های پخش پادکست به بهبود سئوی سایتتون کمک کنید. به این ترتیب مخاطبین سایت می‌تونند حتی هنگام رانندگی هم از مطالب ارزشمندتون استفاده کنند. و در یک چشم به هم زدن عاشق سایت و کسب و کار شما بشن.»

اگه محتوای صوتی دوست دارید اینجا کلی آموزش های خوب هست :می خوام به محتواهای صوتی رایتینا گوش بدم

تعیین هزینه محتوا تصویری:

وقتی رسیدیم به این سیاره اول فکر کردیم گوگل ما رو آورده به یک گالری وسط تهران. اما بعد دیدیم نه هنوز در دنیای مجازی هستیم و این گالری هم چیزی نیست جز محتوای تصویری و گرافیکی که بیشتر سایت‌ها برای خوش رنگ و لعاب شدن ظاهرشون به سراغش می‌رن. گوگل جان گفت که معمولا محتوای متنی برای بهتر دیده‌شدن با این نوع محتوا ترکیب میشه و البته محتوای گرافیکی و تصویری بین افرادی‌که دوست دارند در شبکه‌های اجتماعی کسب و کارشون رو رونق بدن؛ حسابی طرفدار داره.

اگر دنبال یه سری ابزار کاربردی میگردید ….>معرفی 29 ابزار تولید محتوای تصویری (ساخت اینفوگرافیک+ تغییر اندازه تصاویر +ساخت گیف)

چرا یک کسب و کار برای زنده ماندن به سفارش تولید محتوا نیاز داره؟

هری ماجرای ما به همین راحتی سراغ یک شرکت تولید محتوا نمی‌رفت. برای همین بهش گفتیم: «ببین هری! فرض کن اصلا نویسنده‌ای نبود که داستان تو رو بنویسه (محتوای متنی تولید کنه) اون وقت ما از کجا باید تو رو می‌شناختیم؟ یا فکر کن هیچ کارگردان کاردرستی نمیومد از روی زندگی تو (حالا نه این‌که چیز خاصی هم باشه) یک فیلم خوب بسازه؟ در این صورت احوالی بهت می‌موند؟»

هری که دید استدلال ما چقدر درست و حسابیه خیلی آروم گفت: «نه والا!»

محتوا دقیقا مثل اکسیژن برای زنده موندن کسب و کار لازمه. شما با محتوا، مخاطب‌ بیشتری رو جذب برند و کسب کارتون می‌کنید و میتونید راحت و بدون دغدغه با مخاطبتون ارتباط برقرار کنید.

از طرف دیگر با بارگذاری محتوای تازه خیال مشتری‌ها رو از به روز بودن کسب و کارتون راحت می‌کنید. در کنار تمام این‌ها کل دنیا با سرعت نور داره به سمت دیجیتالی شدن حرکت می‌کنه و چه بخواهید و چه نخواهید، برای زنده موندن در این رقابت نفس‌گیر باید وارد دنیای دیجیتال بشین.

خب حالا با این اوصاف برای نتیجه بهتر باید به سراغ سفارش تولید محتوا در کدام شرکت برویم و به کدام نوع از خدمات تولید محتوا بیشتر دقت کنیم؟

در بخش‌های بعد به این سوال‌ها جواب می‌دیم.

در یک شرکت تولید محتوا دقیقا چه خبره؟ نگاهی به خدمات تولید محتوا

هری در نهایت تصمیم گرفت سفارش تولید محتوا رو جدی‌تر بگیره. اما به محض اینکه وارد یک شرکت تولید محتوا شد، حس کرد اهالی شرکت دارند با یک زبان رمزی حرف می‌زنند.

چون دائم می‌گفتند استراتژی محتوا تدوین شد؟

بر اساس پرسونای مخاطب محتوا بنویس و …. هری هم که اینطور وقت‌ها عادت داره به دل ناشناخته‌ها بزنه، مستقیم وارد دفتر کار اصلی شرکت تولید محتوا شد تا بفهمه که دقیقا جریان از چه قراره و در این شرکت باید به سراغ کدوم نوع خدمات تولید محتوا بره؟

 

همین که هری رسید یک آقایی شبیه آقای حکایتی اومد جلویش و گفت: «اسم برندت رو بگو تا برایش قصه طراحی کنم.» بله! تهیه برند استوری یا قصه‌ی برند یکی از اون خدمات تولید محتوا جالبه که در بیشتر شرکت‌های تولید محتوای درست و درمان می‌تونید نمونه‌اش رو ببینید.

داستان برند در واقع به کسب و کار شما هویت میده، بر اساس قصه‌ی برند، شعار برند طراحی میشه و کمپین‌های تبلیغاتی شکل می‌گیره. هر چقدر تیم طراحی و کپی رایتینگ یک شرکت تولید محتوا قوی‌تر باشند و داستان برند و بعد از اون شعار و اسلوگان مرتبط‌تری رو طراحی کنند؛ هزینه تولید محتوا هم بیشتر میشه.

کمی اون طرف‌تر چشم هری به چندتا نویسنده افتاد که پشت سیستم‌هاشون نشسته‌بودند و با یک قلاب ماهیگیری داشتند کلمه‌های طلایی رو از وسط گوگل شکار می‌کردند.

این دوستان در واقع به دنبال کلمه‌های کلیدی مناسب برای هر کسب و کاری هستند، تا با کمک این کلمه‌های کلیدی بتونن یک مقاله‌ی جامع بنویسند و از این طریق رتبه‌ی سایت را حسابی ببرند بالا. پس یکی از خدمات تولید محتوا که خوبه حسابی بهش توجه کنید سئوی مناسب مقاله از نظر تعداد کلمه‌های کلیدی و همچنین نوشتن محتوا بر اساس کلمات کلیدی پرکاربرده.

اما یک شرکت تولید محتوا از کجا می‌فهمه که باید به سراغ کدوم کلمه‌ی کلیدی بره؟

این‌جاست که پای پرسونای مخاطب به داستان باز میشه.

پرسونای مخاطب یعنی شخصیتی خیالی که شما مثل یک نقاش چیره‌دست طراحیش کردین (یا شرکت تولید محتوا براتون زحمت طراحیش رو کشیده) تا محصولتون رو بهش عرضه کنید.

مخاطب یا مشتری شما جوونه یا پیر؟ از داستان‌پردازی خوشش میاد یا دوست داره خیلی سریع جواب سوالش رو بگیره و بره؟ در اینترنت به دنبال چه موضوعاتی می‌گرده؟و…

با کنار هم قرار دادن این نکات و هزار نکته‌ی ریز و درشت دیگر، یک شرکت تولید محتوا، پرسونای مخاطب رو طراحی می‌کنه و برایش با توجه به همون کلمات کلیدی بخش قبل، محتوا تولید می‌کنه. به تمام این ماجرا که البته توضیحاتش خیلی مفصل‌تره، استراتژی محتوا می‌گن که خب از نون شب هم برای یک کسب و کار واجب‌تره و یکی از پایه‌های اصلی خدمات تولید محتوا محسوب میشه.

شرکت تولید محتوا در ایران

هری که تازه داشت از این سفر لذت می‌برد؛ کمی چرخید و دید یک تعداد آدم با گونیا و نقاله خم شدند روی چیزی شبیه به نقشه. اولش فکر کرد نقشه‌ی گنجه اما بعد فهمید این نقشه نیست و رفقای نویسنده در حال آماده کردن تقویم محتوا هستند. تقویم محتوا هم یکی دیگر از خدمات تولید محتوا در یک شرکت تولید محتوا است. تقویم محتوا به شما برای پیشبرد کسب و کارتون، چشم‌انداز میده و مشخص می‌کنه که در چه مقطعی کدوم نویسنده محتوای مورد نظر رو آماده کنه تا روی وبسایت قرار بگیره.(البته این یک تعریف خیلی ساده است و ماجرا کمی پیچیده‌تر از این حرفهاست.) به این ترتیب شرکت تولید محتوا در پایان هر دوره، میتونه به راحتی ببینه کدوم مقاله موفق‌تر بوده و بر اساس کدوم لحن یا تبلیغ میشه به اهداف بعدی کسب و کار رسید.

در نهایت هم تیم محتوا با توجه به این نتایج سعی می‌کنه مطالب قدیمی وبسایت رو به روز کنه و به لحن طراحی شده برای برند، نزدیکترشون کنه و از همه مهمتر محتواهای جدید رو تولید کنه (ممکنه محتواها رو فقط ترجمه و ویرایش کنند یا با توجه به محتواهای موجود فارسی و مطالب ترجمه‌شده یک مقاله‌ی جدید تالیف کنند.) و در نهایت با توجه به بازخورد صفحات اجتماعی کسب و کار محتوای ویدیویی و تصویری خلق کنند.

هری دیگر تقریبا داشت شرکت تولید محتوا رو ترک می‌کرد که دید یکی دو نفر با بیل و کلنگ افتادند به جان محتواهای سایت و دارند بین اون‌ها تونل درست می‌کنند؛ ماجرا چی بود؟ یکی از خدمات مهمی که در یک شرکت تولید محتوا باید سراغش رو بگیرید ساخت بک‌لینک‌های داخلی و خارجیه. به این ترتیب مخاطب میتونه بین مطالب مرتبط سایتتون به راحتی گردش کنه و از سایت‌های دیگر هم سری به سایت شما بزنه.

بنابراین اگر خیلی خلاصه بخواهیم به خدمات تولید محتوا در یک شرکت اشاره کنیم؛ باید بگیم که:

  • آماده کردن استراتژی محتوا
  • خلق داستان برند
  • تهیه‌ شعار و اسلوگان
  • تحقیق راجع به کلمات کلیدی
  • نوشتن محتوای متنی یا رپورتاژ آگهی سئو شده و انتشار به موقع اون‌ها
  • خلق محتوای ویدیویی، صوتی، تصویری، گرافیکی با توجه به اهداف کسب و کار
  • تدوین تقویم محتوا
  • به روزرسانی محتواهای قدیمی وبلاگ یا سایت
  • ایجاد بک‌لینک داخلی و خارجی برای محتواهای مختلف وبسایت

دست در جیب به دنبال هزینه تولید محتوا

خب حالا که فهمیدیم خدمات تولید محتوا شامل چه مواردی میشه؛ همین‌طوری بریم و سفارش تولید محتوا بدیم؟ نه خیر! قبلش بیایید با دوست جادوگرمون بشینید تا ببینیم هزینه تولید محتوا به چه موارد بستگی داره.

فاکتورهای موثر در تعیین هزینه تولید محتوا

1.موضوع محتوا: فرض کنیم قراره مطلبی راجع به فضاپیمای شاتل بنویسید؛ چه کار می‌کنید؟ زنگ می‌زنید به ناسا؟ خب حتی هری ‌پاتر هم انقدر نفوذ نداره که مستقیم از ناسا سوال کنه. برای همین مجبور هستید برای نوشتن یک مقاله‌ی جامع کل گوگل رو زیر و رو کنید و هزار و یک اصطلاح تخصصی رو ترجمه کنید.

به نظرتون منصفانه است که هزینه تولید محتوا با چنین موضوعی با محتوای متنی‌ای راجع به آشپزی برابر باشه؟ معلومه که نه.

بنابراین یکی از نکات مهم در تعیین تعرفه تولید محتوا موضوعشه. هرقدر یک محتوا تخصصی‌تر باشه طبیعتا قیمتش هم بیشتر میشه.

2. ترجمه یا تالیفی بودن محتوا: هری عاشق گردشگری بود. این وسط یک محتوا راجع به هاگواترتز سفارش داد و با پرداخت مبلغی خیلی کم به یکی از رفقایش، یک محتوای جامع تحویل گرفت. در مقابل برای نوشتن یک محتوای گردشگری راجع به فلات‌های ایران مجبور شد مبلغ بیشتری رو به همون دوستش پرداخت کنه. ماجرا چی بود؟

دوست هری برای ترجمه‌ی مقاله‌ی گردشگری ایرانی مجبور بود سری به سایت‌های فارسی بزنه و ترجمه‌شون کنه، در مقابل نوشتن راجع به زادگاهشون یعنی هاگواتز (همون مدرسه‌شون منظورمونه) از آب خوردن هم راحت‌تره چون هیچ نیازی به ترجمه نداره.

البته تا یادمون نرفته این نکته رو هم اضافه کنیم که این وسط انواع ترجمه‌ها هم روبه‌رو هستیم. دوست نداریم این رو بگیم اما بعضی شرکت‌های تولید محتوا رسما یک شعبه‌ی کوچکتر گوگل ترنسلیت هستند؛ و یک مقاله‌ی خام صرفا ترجمه شده بدون ویرایش و دقت به اصول سئو تحویل مشتری می‌دهند. خب طبیعتا تعرفه تولید محتوا توسط این شرکت ها پایین‌تره.

در مقابل شرکت‌هایی هستند که بعد از ترجمه یک دست حسابی روی سر و روی متن می‌کشند و از دل ترجمه‌ها و کلی مقاله‌ی فارسی دیگر یک مقاله‌ی جدید مثل ققنوس بیرون می‌کشند. این‌طور وقت‌ها یکی از فاکتورهای مهم تعیین هزینه تولید محتوا کیفیت متن مقاله است، که باید چهارچشمی حواستون بهش باشه.

3. نوع محتوا: «لطفا و حتما این آب سیب رو بخرید» از اون‌جایی که همه‌ی ما از متن‌های دستوری یا توصیه‌های مستقیم فراری هستیم؛ نتیجه‌ی خوندن چنین متنی اینه که ما به هیچ وجه سراغ آب سیب مورد نظر نمیریم. در مقابل فرض کنید یک شرکت برای تبلیغ سیب‌هایش به میزان ویتامین موجود در سیب و نقشش در حفظ سلامتی اشاره کنه؛ خب احتمالا مردم برای خرید آب سیب جلوی فروشگاه مورد نظر صف می‌بندند.

 کپی رایتینگ یا نوشتن متن تبلیغاتی از اون کارهای سخت دنیای تولید محتواست. بنابراین اگر دوست دارید با یکی دو رپورتاژ آگهی (متن تبلیغاتی) حسابی در ذهن مخاطب بمونید بهتره به سراغ یک شرکت تولید محتوا کاردرست برید.

خیلی طبیعیه که هزینه این نوع تولید محتوای متنی نسبت به یک متن ساده و یک متن تبلیغی مستقیم بیشتره و البته تاثیر بهتری هم در پیشرفت کسب و کار داره.

تا دیر نشده خوبه این نکته رو هم اضافه کنیم که نوشتن متن برای صفحه‌ی اول سایت که دقیقا مثل شناسنامه‌ی کسب و کار می‌مونه و یا متن سفارش محصول هم هزینه‌های نسبتا متفاوت‌تری دارند. تعرفه این نوع تولید محتوا با توجه به شرکت تولید محتوا و نوع محصول و … متفاوته.

4. ساختار محتوا: همه‌ی ما عاشق داستان هستیم. آدمیزاد از همون زمان که به شهرزاد قصه‌‌گو دل بست به این نکته پی‌برد. بنابراین خیلی طبیعیه که محتوایی با مثال‌های جذاب و خوندنی و یا کلی داستان به یادموندنی هزینه‌ی بیشتری دارد. حافظه‌تون رو زیر رو کنید؛ کدوم مطالب دوران مدرسه بیشتر در ذهنتون مونده؟ همون مطالبی که با داستان ترکیب شده‌اند و تونستند به بخش‌های عمیقتر ذهنمون نفوذ کنند. حتی همین مطلب بدون حضور هری تبدیل میشد به یک مقاله‌ی خشک و جدی که البته با وجود دوست جادوگرمون حسابی تلطیفش کردیم.

داستانی یا غیر داستانی بودن محتوای متنی روی هزینه تولید محتوا تاثیر داره. (هزینه‌ی محتوای داستانی کمی بیشتره). هزینه‌ی محتوای متنی معمولا بر اساس تعداد کلمه‌ها محاسبه میشه.

تعرفه تولید محتوا ویدیویی هم به مراتب بالاتر از سایر تولیدات محتوایی است. چون نیاز به سناریو، دوبله و استودیوی تخصصی داره. تعرفه تولید محتوا صوتی هم اغلب به شکل دقیقه‌ای حساب میشه و هرقدر تیم حرفه‌ای‌تری پشت کار باشند؛ طبیعتا هزینه بیشتر میشه.

 

5. تعداد محتوا: فرض کنید قراره راجع به ماشین آلات سنگین 50 مقاله سفارش بدین؛ از اون‌جایی که تولید کننده‌های محتوا اعتقاد زیادی به اختراع دوباره چرخ ندارند؛ برای چند مقاله‌ی اول تحقیقات مفصلی می‌کنند و بعد سایر مقاله‌ها رو با شکل‌های مختلف اما با همون اطلاعات (به شرطی که در بازه‌ی تولید محتوا اطلاعات جدیدی در گوگل بارگذاری نشه) می‌نویسند. خب خیلی طبیعیه که هزینه‌ی این نوع تولید محتوا به خاطر کاهش حجم تحقیق کمتره و میتونید با خیال راحت به سراغ سفارش محتوا از نوع زیاد با یک موضوع خاص اما با کلمات کلیدی متفاوت برید.

6.  خدمات تولید محتوا: قطعا تا به حال گذرتون به یکی دو رستوران معروف افتاده. در این رستوران‌ها شما می‌تونید از میز سفارش، دسرهای مختلف رو با قیمت یکسان انتخاب کنید. بعضی از شرکت‌های تولید محتوا در ایران دقیقا مثل همین رستوران‌های گران‌قیمت هستند و با اندکی هزینه‌ی بیشتر میتونید یک پکیج کامل سفارش تولید محتوا دریافت کنید.

در مقابل هم تعدادی دیگر از هزاران شرکت تولید محتوا به جای خدمات مختلف، تعرفه تولید محتوا رو بر اساس حجم محتوا تعیین می‌کنند. به این ترتیب شما با سفارش تعداد محتوای بیشتر یا استفاده از بسته‌های محتوایی مثل محتوای ویدیویی در کنار محتوای متنی و صوتی میتونید از تخفیف‌های مناسبی استفاده کنید.

7. زمان: فرض کنید در یک بازه‌ی زمانی میزان جستجوی مخاطب‌ها برای یک کلمه‌ی کلیدی خاص خیلی زیاد باشه. خب این‌طور وقت‌ها به نفع شماست که در کمترین زمان ممکن چند مقاله‌ی جامع با محوریت اون کلمه‌ی کلیدی تهیه کنید و بگذارید در ویترین سایت. خب در این بازه‌ی حساس شما به اندازه‌ی عمر نوح زمان ندارید، پس خیلی طبیعیه که فشار بیشتری به تیم تولید محتوا وارد بشه. تیم تولید محتوا هم معمولا با توجه به این افزایش فشار کاری هزینه تولید محتوا رو اندکی افزایش میده. که البته با توجه به پیشرفت کسب و کارتون کاملا هزینه‌ی منطقی‌ایه.

هری با تعیین هزینه ها در یک شرکت تولید محتوا آشناتر می‌شود

دیگر داریم به آخرهای ماجرا می‌رسیم.

تا این‌جا فهمیدیم خدمات تولید محتوا دقیقا چه چیزهایی هستند و هزینه تولید محتوا بر چه اساسی محاسبه میشه. اما بعد از سفارش یک موضوع یکسان به دوشرکت تولید محتوای متفاوت، با دو قیمت خیلی متفاوت‌تر روبه‌رو شدیم. چرا؟ خب این دو شرکت در بعضی نکات با هم تفاوت داشتند که قراره در این بخش به عنوان فاکتورهای تعیین‌کننده تعرفه تولید محتوا به اون‌ها اشاره کنیم.

فاکتورهای مهم در تعیین تعرفه ی تولید محتوا‌ در آژانس های تولید محتوا

1. نویسنده‌ی بیشتر، محتوای متنوع‌تر: همه‌ی ما میدونیم چاه خلاقیت حتی اگر در حد چاه نفت هم عمیق باشه، عاقبت یک روز خشک میشه. حالا تصور کنید یک شرکت تولید محتوا دائم با تعداد خاصی نویسنده به صورت فشرده کار کنه. خب معلومه که بعد از مدتی و در صورت استراحت نکردن به موقع نویسنده‌ها، سرانجام چشمه‌ی خلاقیتشون خشک میشه. از طرف دیگر متاسفانه نویسنده‌ی خوب تولید کننده محتوا کمه. پس خیلی طبیعیه که شرکتی با نویسنده‌های با دانش بیشتر مبلغ بیشتر برای تولید محتوا دریافت کنه.

2. مجمع حرفه‌ای‌ها: ارباب حلقه‌ها رو دیدین؟ به نظرتون چرا همه دنبال اون حلقه‌ی خاص بودن؟ (کم‌کم هری داره ناراحت میشه که موضوع رو از جادوگری بردیم سمت دنیای تالکین) به خاطر این‌که اون حلقه خاص بود. به همون میزان هم کتاب تالکین خاصه و نسبت به بقیه‌ی آثار فانتزی ارزشمندتر و البته پرهزینه‌تره.

حالا با این مثال عجیب قراره به این نکته برسیم که یک شرکت تولید محتوا که پر از آدم‌های خلاق، کاربلد و حرفه‌ایه طبیعتا تعرفه تولید محتوای بیشتری نسبت به یک شرکت مشابه با افراد کمتر حرفه‌ای داره. و از طرف دیگر وجود افراد متخصص و توانمند باعث میشه که اون شرکت بتونه به راحتی متن‌های تخصصی رو هم ترجمه و مقاله‌های با کیفیت‌تری رو تالیف کنه. پس از ما می‌شنوید همیشه سراغ حرفه‌ای‌ترها برید و بعد نیم نگاهی هم به تعرفه تولید محتوا داشته‌باشید.

3. مشتری‌هایی بهتر از آب روان: همین هری که کنار ما نشسته، اگر با جادوگری جز ولدمورت مبارزه می‌کرد؛ مشهور می‌شد؟ معلومه که نه! حالا در یک شرکت تولید محتوا خوشبختانه خبری از جنگ نیست؛ ولی اعتبار مشتری‌های هر شرکت تاثیر مستقیمی روی تعرفه تولید محتوا دارد. هر قدر این مشتری‌ها خوش‌نام‌تر باشند و کفه‌ی‌ دنیای مجازی به نفعشون باشه، خب تعرفه ی تولید محتوا در اون شرکت هم بیشتر میشه.

سفارش تولید محتوا در ایستگاه پایانی

هری پاتر کوله‌بارش رو جمع کرد تا به شهرش برگرده؛ این وسط از این مقاله کلی نکته‌ی ریز و درشت در دفترش نوشت که ما هم سرفرصت بهشون نگاهی انداختیم و برای جمع‌بندی این پایین براتون می‌نویسیم.

  • هر کسب و کاری برای درخشیدن و موفقیت به سفارش تولید محتوا نیاز داره.
  • محتواها به چهاربخش اصلی محتواهای متنی، محتوای صوتی، محتوای ویدیویی و محتوای تصویری یا گرافیکی تقسیم می‌شوند.
  • هزینه تولید محتوا صوتی بر اساس دقیقه، هزینه تولید محتوا ویدیویی بر اساس ثانیه یا نوع ویدیو و هزینه تولید محتوا متنی بر اساس تعداد کاراکتر محاسبه میشه.
  • محتوای متنی رایج‌ترین نوع سفارش تولید محتواست و محتوای ویدیویی پرهزینه‌ترین نوع تولید محتوا.
  • خمات تولید محتوا در یک شرکت تولید محتوا شامل تدوین استراتژی تولید محتوا، خلق داستان برند، خلق پرسونای مخاطب، یافتن کلمه‌های کلیدی متناسب با کسب و کار و نیاز برند و پرسونا، خلق اسلوگان، تدوین تقویم محتوا و در نهایت سئو و ویراش متن‌های جدید و قدیمی و در صورت لزوم ایجاد محتوای ویدیویی و صوتیه.
  • عواملی مثل حجم محتوای درخواستی، تخصصی بودن یا غیر تخصصی بودن مقاله، ترجمه یا تالیفی بودن مقاله و نوع مقاله در هزینه تولید محتوا موثر هستند.
  • تعرفه تولید محتوا در شرکت‌های مختلف به عواملی مثل تعداد نویسنده‌ها، میزان حرفه‌ای بودن تیم و نوع مشتریهای تیم بستگی داره.

خب همین الان خبر دادند که هری تونست خودش اولین شرکت تولید محتوای دنیای جادو رو بزنه و کلی سفارش تولید محتوا بگیره. شما چطور؟ برای پیشبرد بهتر کسب و کارتون به فکر تولید محتوای جدید افتادید؟

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست