9 نکته در مورد محتوا نویسی سایت که باید قبل از زدن دکمه «انتشار» بدانید

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. 9 نکته در مورد محتوا نویسی سایت که باید قبل از زدن دکمه «انتشار» بدانید

پیشنهاد میکنم قبل از اینکه شروع کنید محتوای جدیدی بنویسید و بعد هم دکمه انتشار را بزنید اول این 9 نکته را بخوانید :

1- در محتوا نویسی سایت باید خلاق باشید وگرنه چیزی که زیاد است محتواهای تکراری و خسته کننده

یکی از ویژگی های مشترک در همه محتواهای بد و افتضاح قطعا عدم خلاقیت و کپی برداری محض از ایده ها و الگوهای دیگران است متاسفانه همه ما از دوران کودکی با سیستم آموزشی نادرست خلاقیت مان سرکوب و کشته می شود و شاید با ورود به بعضی از شغل ها که هر روز در ساعت مشخص کاری ، یک وظیفه خاص و تکراری را تا به انتهای روز باید انجام بدهیم و در قبال انجام آن یک حقوق ثابت بگیریم ،هیچ وقت متوجه ضعف و کمبود خلاقیت مان نمی شویم  .

اما حالا که وارد دنیای شیرین تولید محتوا شده اید باید بدانید که اگر خلاقیت و ایده خلق چیزهای جدید و منحصر به فرد نداشته باشید مطمئننا به زودی شکست خواهید خورد .

برای اینکه یک محتوا نویس حرفه ای شوید باید به نداهای درونی خودتان و خلاقیت تان متکی باشید و در دنیای جدید و عصر مفهومی پادشاهی کنید

پس فقط کافی است همین الان صفحه گوگل را باز کنید و مثلا در مورد تولید محتوا یا هر موضوع دیگری جستجو کنید و ببینید میلیون ها میلیون مقاله حتی با کیفیت در حال خاک خوردن هستند و هیچ کسی به آنها توجه نمیکند .اما اگر در بین همه عنوان های تکراری 10 اشتباه … 10 راز …. 10 ترفند ….10 راه … 10 روش …. 10نکته …. کمی خلاقیت به خرج بدهیم و مثلا عنوانی به این شکل بنویسیم : شیطان تولید محتوا برای شما پیامی دارد ! به جهنم تولید محتوا خوش آمدید ! معمولا کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که بین تمام این عنوان های تکراری و نخ نما روی این عنوان کلیک نکند .

محتوا نویسی برای سایت
محتوا نویسی برای سایت

2- در محتوانویسی سایت باید برای مخاطب هدف تان بنویسید نه همه 7 و خورده ای میلیارد آدم روی کره زمین

بیشتر محتواهای تولید شده توسط تولید کننده های محتوای مبتدی و کار نابلد در همان ابتدای کار، تیری در تاریکی است و خوردن آن به هدف به شانس و احتمال بستگی دارد. پس حتی اگر شما توانسته باشید محتوای کاملاً جذاب با رعایت همه قوانین و نکات بنویسید اما نه برای مخاطب هدف تان بلکه برای تمام مردم روی زمین قطعا نتیجه ای که می خواهید را نمیگیرید .

پس به نکات زیر دقت کنید تا به جای مخاطب «بیشتر» اما بی‌فایده بتوانید مخاطب «درست» و پرسود را تحت تأثیر قرار دهید:

  • مداد و کاغذ به دست بگیرید.
  • مشخصات مخاطبان اصلی خودتان را یادداشت کنید، مرد هستند یا زن؟ جوان یا پیر؟ و جزئیات بیشتر.
  • شغل، نام و محل زندگی به این افراد اضافه کنید.
  • اکنون بهتر می‌توانید بدانید که چه خدمات و محصولاتی نیاز دارند که شما بتوانید آن‌ها را به خرید آن ترغیب کنید
  • و…

و این یعنی نوشتن پرسونای مخاطب هدف تان . پس برای حرفه ای بودن در محتوا نویسی تجاری و یا برای سایت و شبکه های اجتماعی باید اولویت اول تان این باشد که در مورد پرسونای مخاطب هدف تان بیشتر تحقیق کنید .

فرض کنید که شما به یک سخنرانی دعوت می شوید ولی به شما هیچ اطلاعاتی از اینکه برای چه کسانی می خواهید صحبت کنید نمی دهند .

خب فکر میکنید در نهایت می توانید یک سخنرانی خوبی داشته باشید ؟ قطعا نه . چون ممکن است شما متنی در مورد شرایط آب و هوایی و خشکسالی در سالهای آتی و روش های مقابله با آن آماده کرده باشید و در حین ناباوری وقتی وارد سالن می شوید میبینید که مخاطب شما 200 تا کودک بین 5 تا 10 سال هستند !! خب واقعا متن سخنرانی شما هر چه قدر هم حرفه ای باشد می تواند این بچه ها را حتی برای لحظه ای روی صندلی بنشاند و توجه آنها را جلب کند . برای این بچه های این سنی صحبت در مورد خشکسالی جذاب تر و مفید تر است یا صحبت های عمو پورنگی ؟!!

پس اگر نمی خواهید شما هم در محتوا نویسی برای وب سایت حس این سخنران را پیدا کنید باید قبل از هر کلمه ای که می نویسید بدانید که دقیقا برای چه کسانی می خواهید بنویسید.

اینجا در مورد مخاطب شناسی و نسل های مخاطب گفتیم :

3 – در محتوا نویسی تجاری یا برای سایت نباید مغرور باشید و باید بارها ویرایش کنید

مطمئن باشید حتی حرفه ای ترین محتوا نویس ها و نویسنده ها هم نمی توانند ادعا کنند که می توانند محتوایی بنویسند که بدون هیچ ویرایشی در همان بار اول بهترین باشد، چه از لحاظ جمله بندی و نگارش و چه از لحاظ غلط های دیکته ای و تایپی . پس ما هم نباید فکر کنیم که با 10 تا مقاله نوشتن انقدر حرفه ای شدیم که کارمان نیاز به ویرایش ندارد و فقط باید بنویسیم و مستقیم بفرستیم برای انتشار.

  • اگر می‌توانید محتوا تولید شده خودتان را روی کاغذ پرینت بگیرید و با خودکار قرمز آن را اصلاح کنید.( البته برای تولید محتوای سایت شاید کمی این گزینه فانتزی و غیر ممکن به نظر برسد اما برای تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ این کار خیلی مهم و حیاتی است . ما هم در رایتینا برای همه کارهای کپی رایتینگ از این روش استفاده میکنیم به شرطی که پرینتر مثل این چند روز خراب نشده باشد  😉   )
  • مغز ما در مورد چیزی که یک‌بار دیده است، معمولاً فریب می‌خورد. پس شاید گاهی ما خودمان ویراستار خوبی برای محتوای خودمان نباشیم و بهتر است محتوا را به چند نفر دیگر هم بدهیم تا آنها آن را ویرایش کنند
  • به خودتان بعد از نوشتن متن استراحت دهید و دوباره بعد از چند ساعت برگردید و نگاهی مجدد به کل متن برای ویرایش داشته باشید.

 

4- یادتان نرود که هدف شما از محتوانویسی سایت اعتماد سازی است نه فریب مخاطب

اصلا فکر نکنید که جلب اعتماد مخاطب در این روزها خیلی کار ساده ای است . مخاطب انقدر محتوای جعلی و بد دیده است که اصل را بر دروغگویی و فریب میگذارد . وتغییر این ذهنیت در مخاطب اصلا کار راحتی نیست . اگر می خواهید مخاطب به شما اعتماد کند و از شما خرید کند نمی توانید تا از راه نرسیده به عنوان یک فرد غریبه از او بخواهید کارت بانکی اش را به شما بدهد !!

پس وظیفه شما این است ک با محتوا نویسی حرفه ای ایجاد اعتبار کنید تا مخاطب با لبخندی بر لب کارت بانکی اش را به شما بدهد تا خالی کنید !! علاوه بر کیفیت و مفهوم محتوایی که ارائه می دهیم و صداقت کلام مان و ذات برندمان در محتوا نویسی می توانیم با استفاده از کلمات خاصی در ذهن مخاطب اعتماد بیشتری ایجاد کنیم .

علاوه بر این در محتوا نویسی :

  • هیچ وقت اغراق نکن.
  • هیچ وقت غیرواقعی و ساختگی ننویس.
  • هیچ وقت قصد فریب نداشته باش.

 

5- یک محتوا نویس سایت باید بانکی از اطلاعات مفید راجع به تخصص و برندی که می خواهد در مورد آن بنویسید باشد

هنگامی که قرار است شروع به نوشتن کنید، آماده‌سازی محتوا و ساختن پیش فرض‌ها مهم‌ترین قسمت است. به این معنی که شما باید بدانید دقیقا می‌خواهید در مورد چه چیزی بنویسید. یک محتوا نویس باید اطلاعات مفیدی در مورد موارد زیر داشته باشد تا با دید وسیع و آگاهانه شروع به نوشتن کند:

  • محصول یا خدماتی که می خواهید در مورد آن بنویسید
  • مخاطبان هدف
  • رقبای برند و سبک محتوایی که آنها استفاده میکنند

مثلا فرض کنید شما به عنوان یک تولید کننده محتوا پروژه ای را میگیرید که باید برای وبلاگ یک سایت قفل دیجیتال یا هوشمندسازی ساختمان محتوا نویسی کنید . مشخصا اگر اولین بار است که قفل دیجیتال به گوش تان می خورد یا اصلا نمیدانید که هوشمند سازی ساختمان چی هست و چه مزایایی دارد چه طور می خواهید محتوایی بنویسید که برای مخاطب مفید باشد ؟! پس اولین کار این است که حداقل یک سری اطلاعات اولیه در مورد قفل دیجیتال و مزیت آن نسبت به قفل های کلیدی و.. به دست بیاورید و حداقل از نزدیک یکبار یکی از این قفل ها را ببینید .

محتوا نویسی برای سایت به صورت تخصصی
محتوا نویسی برای سایت به صورت تخصصی

 

6- در محتوا نویسی بد نیست کمی هم در مورد نیمه خالی لیوان بنویسید

دنیای اینترنت این روزها پر است از محتواهای یکسانی که همگی با بزرگ جلوه دادن نکته های مثبت هر چیزی سعی میکنند جنبه های منفی آن را نادیده بگیرند؛ اما این نوع محتوا مثل صدای بوق معمولی یک ماشین است در خیابان شلوغی که همه دست شان را روی بوق گذاشته اند ! چاره کار چیست؟ لازم نیست همیشه در مورد همه چیز دنبال نکات مثبت بگردید، گاهی لازم است که از تضادها برای جلب نظر مخاطب استفاده کنید.

مثلا در مورد رژیم غذایی لاغری همه متخصصان به شما ، خوردن غذای کمتر ، رژیم سبزیجاتی و همچنین ورزش زیاد را توصیه می‌کنند؛ اما این توصیه‌ها شاید یک هفته یا شاید یک ماه دوام داشته باشد.  اگر یک متخصص تغذیه بودم، عنوان رژیمم را می گذاشتم« شنبه های شکلاتی و پر چرب » . یعنی در کنار توصیه های سخت رژیمی و ورزشی ، روی یک روز در هفته یا در ماه که پر از غذاهای چرب و خوشمزه است تمرکز میکردم تا مخاطب حس بهتری کند

یا مثلا در مورد تولید محتوا بیشتر در مورد نکاتی که باید رعایت کنید تا یک محتوای خوب بنویسید تا به حال صحبت شده است اما مثلا ما در رایتینا چند هفته پی شمحتوایی منتشر کردیم با این عنوان : ۱۰ نکته طلایی برای تولید محتوای بد و افتضاح!!  که بر عکس حالت معمولی در مورد نکته هایی گفتیم که دقیقا با اجرای آنها محتوای شما به یک محتوای آشغال و بد تبدیل می شود .

 

7- در محتوا نویسی سایت تکنیک پومودورو به شما کمک میکند با تمرکز بنویسید

اگر اهل مطالعه در مورد تکنیک های مدیریت زمان باشید احتمالا بارها و بارها با تکنیک جالب و کاربردی پومودور با آن لوگو گوجه فرنگی شاد و خوشحال برخورد کرده اید .

مشخصا محتوانویسی هم از جمله کارهایی است که بدون تمرکز تقریبا غیر ممکن است . پس برای اینکه در حین نوشتن هر نوع محتوایی مثل محتوای وبلاگ ، محتوای ایمیل ها ، محتوای شبکه های اجتماعی و… تمرکز کافی داشته باشید می توانید از تکنیک پومودور استفاده کنید . در این تکنیک شما باید 25 دقیقه بدون توجه به هیچ چیزی در اطراف تان یک سره یک کار را انجام دهید و بعد از این 25 دقیقه 5 دقیقه استراحت کنید .

اینکه از صبح تا شب به خودمان بگوییم که باید با تمرکز بنویسیم یا حواسم به موبایل و اطرافم نباشد و… فقط در حد یک شعار است و معمولا هیچ روزی هم عملی نمیشود . اما اگر زمان مان را به قطعات کوچکی تقسیم کنیم و خودمان را مجبور کنیم که فقط در 25 دقیقه روی کاری تمرکز کنیم و بعد هر کاری دل مان خواست انجام بدهیم قطعا برای ما قابل تحمل تر است .

 

پومودورو در محتوا نویسی برای سایت
پومودورو در محتوا نویسی برای سایت

8- محتوای زرد این روزها دیگر در محتوا نویسی جواب نمی دهد

شاید چند سال پیش محتواهای زرد تبلیغاتی مثل :

  • در یک روز 100 میلیون درآمد داشته باشید!
  •  در یک هفته 10 کیلو لاغر شوید !
  • در 1 روز همسر خودتان را پیدا کنید!
  • ….

خیلی خوب می گرفت و افراد زیادی به این حرف ها اطمینان میکردند و ممکن بود از محصول یا خدمات ما استفاده کنند . اما این روزها کمتر مخاطبی را می توایند پیدا کنید که با دیدن این نوع حرف های زرد و مزخرف و بی پایه و اساس جذب محتوا و کسب و کار ما شود و به ما اطمینان کند.

پس اگر به دنبال برندسازی و جمع کردن اعتبار طولانی مدت هستید به هیچ وجه نباید سراغ این جور محتوا نویسی زرد بروید

9- در محتوانویسی برای سایت باید همیشه نیم نگاهی هم به موتورهای جستجو بیاندازید

فرض کنیم که شما باکیفیت ترین محتوا را هم نوشته اید اگر کسی آن را نخواند به چه درد می خورد ؟ و مشخصا اصلی ترین راه دیده شدن در این روزها این است که در جستجوهای مخاطب موتورهای جستجو شما را به او معرفی کنند و شما هم بتوانید دقیقا چیزی که می خواهد را به او بدهید ، نه بیشتر نه کمتر !

و الان هم 10 سال پیش نیست که بتوانیم با چپاندن و تکرار 200 بار کلمه کلیدی در یک محتوای 300 کلمه ای به صفحه اول گوگل برسیم و دوران تکنیک های کلاه سیاه سئو گذشته است . و بالعکس هم اگر یک محتوای 3000 کلمه ای بی سر و ته بدون هیچ کلمه کلیدی و زیر عنوان و… بنویسید باز هم گوگل شما را بیرون از دایره سایت های مورد علاقه اش پرت میکند . پس شما علاوه بر محتوا نویس حرفه ای بودن باید یک سئوکار خوب و به روز هم باشید و در متن هایی که می نویسید و منتشر میکنید حواستان به تکنیک های سئو هم باشد اما نه انقدری که یک متن مزخرف ماشینی به مخاطب تحویل بدهید .

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

۵ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • عالی عالی عالی ، متشکرم ، سالم باشید

  • حمیده کریمی
    ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ ۸:۱۵ ق.ظ

    سلام
    بسیار عالی
    موفق و پایدار باشید

  • سلام. خیلی عالی.
    فقط در مورد اون قسمت که نیم نگاهی به موتورهای جستجو داشته باشین ۳ تا ۵ راهکار پیشنهاد بدین که برای مقاله ای که مهم و مورد نیاز مخاطب هست ولی در ذهن مخاطب و نتایج جستجو مسبوق به سابقه نیست و کاملا جدید هست چطور باید به نتایج جستجو مرتبطش کرد؟
    اصلا به طور کلی چطور سوابق پر جستجوی مرتبط با ایده ی محتوایی خودمون رو کشف کنیم؟

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ ۵:۰۷ ق.ظ

      سلام . لحظه هاتون سبز و شاد
      این نکته آخری که تو این مقاله صحبت شده در مورد سابقه جستججوی مخاطب نیست و اینکه گفته نیم نگاه ی هم به موتورهای جستجو داشته باشید یعنی محتواتون رو از لحاظ سئو بهینه سازی کنید تا علاوه بر مخاطب گوگل هم از محتوا خوشش بیاید و البته باید حواسمون باشه که اون سبک سئو قدیمی که محتوا رو پر از کلمه کلیدی میکرد دیگه جواب نمیده و از تکنیک های حرفه ای تر باید استفاده کنیم .
      اما درمورد سابقه جستجوی مخاطب و اینکه چه طور میتونیم به سلیقه و دغدغه مخاطب پی ببریم در مورد موضوعی که اصلا در مورد تا به حال محتوا نبوده میتونیم از موارد مشابه کمک بگیریم یا مستقیم از خود مخاطب نظرسنجی کنیم تو سایت یا شبکه های اجتماعی یا …
      و برای پیدا کردن سوابق جستجو یکی از بهترین راه ها گوگل ترند هست و بعد هم پیشنهادهایی که خود گوگل میده و البته ابزارهای حرفه ای تر و پولی هم هست که ما کمتر معرفی میکنیم.
      پیروز و پاینده باشید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

9 نکته در مورد محتوا نویسی سایت که باید قبل از زدن دکمه «انتشار» بدانید

پیشنهاد میکنم قبل از اینکه شروع کنید محتوای جدیدی بنویسید و بعد هم دکمه انتشار را بزنید اول این 9 نکته را بخوانید :

1- در محتوا نویسی سایت باید خلاق باشید وگرنه چیزی که زیاد است محتواهای تکراری و خسته کننده

یکی از ویژگی های مشترک در همه محتواهای بد و افتضاح قطعا عدم خلاقیت و کپی برداری محض از ایده ها و الگوهای دیگران است متاسفانه همه ما از دوران کودکی با سیستم آموزشی نادرست خلاقیت مان سرکوب و کشته می شود و شاید با ورود به بعضی از شغل ها که هر روز در ساعت مشخص کاری ، یک وظیفه خاص و تکراری را تا به انتهای روز باید انجام بدهیم و در قبال انجام آن یک حقوق ثابت بگیریم ،هیچ وقت متوجه ضعف و کمبود خلاقیت مان نمی شویم  .

اما حالا که وارد دنیای شیرین تولید محتوا شده اید باید بدانید که اگر خلاقیت و ایده خلق چیزهای جدید و منحصر به فرد نداشته باشید مطمئننا به زودی شکست خواهید خورد .

برای اینکه یک محتوا نویس حرفه ای شوید باید به نداهای درونی خودتان و خلاقیت تان متکی باشید و در دنیای جدید و عصر مفهومی پادشاهی کنید

پس فقط کافی است همین الان صفحه گوگل را باز کنید و مثلا در مورد تولید محتوا یا هر موضوع دیگری جستجو کنید و ببینید میلیون ها میلیون مقاله حتی با کیفیت در حال خاک خوردن هستند و هیچ کسی به آنها توجه نمیکند .اما اگر در بین همه عنوان های تکراری 10 اشتباه … 10 راز …. 10 ترفند ….10 راه … 10 روش …. 10نکته …. کمی خلاقیت به خرج بدهیم و مثلا عنوانی به این شکل بنویسیم : شیطان تولید محتوا برای شما پیامی دارد ! به جهنم تولید محتوا خوش آمدید ! معمولا کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که بین تمام این عنوان های تکراری و نخ نما روی این عنوان کلیک نکند .

محتوا نویسی برای سایت
محتوا نویسی برای سایت

2- در محتوانویسی سایت باید برای مخاطب هدف تان بنویسید نه همه 7 و خورده ای میلیارد آدم روی کره زمین

بیشتر محتواهای تولید شده توسط تولید کننده های محتوای مبتدی و کار نابلد در همان ابتدای کار، تیری در تاریکی است و خوردن آن به هدف به شانس و احتمال بستگی دارد. پس حتی اگر شما توانسته باشید محتوای کاملاً جذاب با رعایت همه قوانین و نکات بنویسید اما نه برای مخاطب هدف تان بلکه برای تمام مردم روی زمین قطعا نتیجه ای که می خواهید را نمیگیرید .

پس به نکات زیر دقت کنید تا به جای مخاطب «بیشتر» اما بی‌فایده بتوانید مخاطب «درست» و پرسود را تحت تأثیر قرار دهید:

  • مداد و کاغذ به دست بگیرید.
  • مشخصات مخاطبان اصلی خودتان را یادداشت کنید، مرد هستند یا زن؟ جوان یا پیر؟ و جزئیات بیشتر.
  • شغل، نام و محل زندگی به این افراد اضافه کنید.
  • اکنون بهتر می‌توانید بدانید که چه خدمات و محصولاتی نیاز دارند که شما بتوانید آن‌ها را به خرید آن ترغیب کنید
  • و…

و این یعنی نوشتن پرسونای مخاطب هدف تان . پس برای حرفه ای بودن در محتوا نویسی تجاری و یا برای سایت و شبکه های اجتماعی باید اولویت اول تان این باشد که در مورد پرسونای مخاطب هدف تان بیشتر تحقیق کنید .

فرض کنید که شما به یک سخنرانی دعوت می شوید ولی به شما هیچ اطلاعاتی از اینکه برای چه کسانی می خواهید صحبت کنید نمی دهند .

خب فکر میکنید در نهایت می توانید یک سخنرانی خوبی داشته باشید ؟ قطعا نه . چون ممکن است شما متنی در مورد شرایط آب و هوایی و خشکسالی در سالهای آتی و روش های مقابله با آن آماده کرده باشید و در حین ناباوری وقتی وارد سالن می شوید میبینید که مخاطب شما 200 تا کودک بین 5 تا 10 سال هستند !! خب واقعا متن سخنرانی شما هر چه قدر هم حرفه ای باشد می تواند این بچه ها را حتی برای لحظه ای روی صندلی بنشاند و توجه آنها را جلب کند . برای این بچه های این سنی صحبت در مورد خشکسالی جذاب تر و مفید تر است یا صحبت های عمو پورنگی ؟!!

پس اگر نمی خواهید شما هم در محتوا نویسی برای وب سایت حس این سخنران را پیدا کنید باید قبل از هر کلمه ای که می نویسید بدانید که دقیقا برای چه کسانی می خواهید بنویسید.

اینجا در مورد مخاطب شناسی و نسل های مخاطب گفتیم :

3 – در محتوا نویسی تجاری یا برای سایت نباید مغرور باشید و باید بارها ویرایش کنید

مطمئن باشید حتی حرفه ای ترین محتوا نویس ها و نویسنده ها هم نمی توانند ادعا کنند که می توانند محتوایی بنویسند که بدون هیچ ویرایشی در همان بار اول بهترین باشد، چه از لحاظ جمله بندی و نگارش و چه از لحاظ غلط های دیکته ای و تایپی . پس ما هم نباید فکر کنیم که با 10 تا مقاله نوشتن انقدر حرفه ای شدیم که کارمان نیاز به ویرایش ندارد و فقط باید بنویسیم و مستقیم بفرستیم برای انتشار.

  • اگر می‌توانید محتوا تولید شده خودتان را روی کاغذ پرینت بگیرید و با خودکار قرمز آن را اصلاح کنید.( البته برای تولید محتوای سایت شاید کمی این گزینه فانتزی و غیر ممکن به نظر برسد اما برای تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ این کار خیلی مهم و حیاتی است . ما هم در رایتینا برای همه کارهای کپی رایتینگ از این روش استفاده میکنیم به شرطی که پرینتر مثل این چند روز خراب نشده باشد  😉   )
  • مغز ما در مورد چیزی که یک‌بار دیده است، معمولاً فریب می‌خورد. پس شاید گاهی ما خودمان ویراستار خوبی برای محتوای خودمان نباشیم و بهتر است محتوا را به چند نفر دیگر هم بدهیم تا آنها آن را ویرایش کنند
  • به خودتان بعد از نوشتن متن استراحت دهید و دوباره بعد از چند ساعت برگردید و نگاهی مجدد به کل متن برای ویرایش داشته باشید.

 

4- یادتان نرود که هدف شما از محتوانویسی سایت اعتماد سازی است نه فریب مخاطب

اصلا فکر نکنید که جلب اعتماد مخاطب در این روزها خیلی کار ساده ای است . مخاطب انقدر محتوای جعلی و بد دیده است که اصل را بر دروغگویی و فریب میگذارد . وتغییر این ذهنیت در مخاطب اصلا کار راحتی نیست . اگر می خواهید مخاطب به شما اعتماد کند و از شما خرید کند نمی توانید تا از راه نرسیده به عنوان یک فرد غریبه از او بخواهید کارت بانکی اش را به شما بدهد !!

پس وظیفه شما این است ک با محتوا نویسی حرفه ای ایجاد اعتبار کنید تا مخاطب با لبخندی بر لب کارت بانکی اش را به شما بدهد تا خالی کنید !! علاوه بر کیفیت و مفهوم محتوایی که ارائه می دهیم و صداقت کلام مان و ذات برندمان در محتوا نویسی می توانیم با استفاده از کلمات خاصی در ذهن مخاطب اعتماد بیشتری ایجاد کنیم .

علاوه بر این در محتوا نویسی :

  • هیچ وقت اغراق نکن.
  • هیچ وقت غیرواقعی و ساختگی ننویس.
  • هیچ وقت قصد فریب نداشته باش.

 

5- یک محتوا نویس سایت باید بانکی از اطلاعات مفید راجع به تخصص و برندی که می خواهد در مورد آن بنویسید باشد

هنگامی که قرار است شروع به نوشتن کنید، آماده‌سازی محتوا و ساختن پیش فرض‌ها مهم‌ترین قسمت است. به این معنی که شما باید بدانید دقیقا می‌خواهید در مورد چه چیزی بنویسید. یک محتوا نویس باید اطلاعات مفیدی در مورد موارد زیر داشته باشد تا با دید وسیع و آگاهانه شروع به نوشتن کند:

  • محصول یا خدماتی که می خواهید در مورد آن بنویسید
  • مخاطبان هدف
  • رقبای برند و سبک محتوایی که آنها استفاده میکنند

مثلا فرض کنید شما به عنوان یک تولید کننده محتوا پروژه ای را میگیرید که باید برای وبلاگ یک سایت قفل دیجیتال یا هوشمندسازی ساختمان محتوا نویسی کنید . مشخصا اگر اولین بار است که قفل دیجیتال به گوش تان می خورد یا اصلا نمیدانید که هوشمند سازی ساختمان چی هست و چه مزایایی دارد چه طور می خواهید محتوایی بنویسید که برای مخاطب مفید باشد ؟! پس اولین کار این است که حداقل یک سری اطلاعات اولیه در مورد قفل دیجیتال و مزیت آن نسبت به قفل های کلیدی و.. به دست بیاورید و حداقل از نزدیک یکبار یکی از این قفل ها را ببینید .

محتوا نویسی برای سایت به صورت تخصصی
محتوا نویسی برای سایت به صورت تخصصی

 

6- در محتوا نویسی بد نیست کمی هم در مورد نیمه خالی لیوان بنویسید

دنیای اینترنت این روزها پر است از محتواهای یکسانی که همگی با بزرگ جلوه دادن نکته های مثبت هر چیزی سعی میکنند جنبه های منفی آن را نادیده بگیرند؛ اما این نوع محتوا مثل صدای بوق معمولی یک ماشین است در خیابان شلوغی که همه دست شان را روی بوق گذاشته اند ! چاره کار چیست؟ لازم نیست همیشه در مورد همه چیز دنبال نکات مثبت بگردید، گاهی لازم است که از تضادها برای جلب نظر مخاطب استفاده کنید.

مثلا در مورد رژیم غذایی لاغری همه متخصصان به شما ، خوردن غذای کمتر ، رژیم سبزیجاتی و همچنین ورزش زیاد را توصیه می‌کنند؛ اما این توصیه‌ها شاید یک هفته یا شاید یک ماه دوام داشته باشد.  اگر یک متخصص تغذیه بودم، عنوان رژیمم را می گذاشتم« شنبه های شکلاتی و پر چرب » . یعنی در کنار توصیه های سخت رژیمی و ورزشی ، روی یک روز در هفته یا در ماه که پر از غذاهای چرب و خوشمزه است تمرکز میکردم تا مخاطب حس بهتری کند

یا مثلا در مورد تولید محتوا بیشتر در مورد نکاتی که باید رعایت کنید تا یک محتوای خوب بنویسید تا به حال صحبت شده است اما مثلا ما در رایتینا چند هفته پی شمحتوایی منتشر کردیم با این عنوان : ۱۰ نکته طلایی برای تولید محتوای بد و افتضاح!!  که بر عکس حالت معمولی در مورد نکته هایی گفتیم که دقیقا با اجرای آنها محتوای شما به یک محتوای آشغال و بد تبدیل می شود .

 

7- در محتوا نویسی سایت تکنیک پومودورو به شما کمک میکند با تمرکز بنویسید

اگر اهل مطالعه در مورد تکنیک های مدیریت زمان باشید احتمالا بارها و بارها با تکنیک جالب و کاربردی پومودور با آن لوگو گوجه فرنگی شاد و خوشحال برخورد کرده اید .

مشخصا محتوانویسی هم از جمله کارهایی است که بدون تمرکز تقریبا غیر ممکن است . پس برای اینکه در حین نوشتن هر نوع محتوایی مثل محتوای وبلاگ ، محتوای ایمیل ها ، محتوای شبکه های اجتماعی و… تمرکز کافی داشته باشید می توانید از تکنیک پومودور استفاده کنید . در این تکنیک شما باید 25 دقیقه بدون توجه به هیچ چیزی در اطراف تان یک سره یک کار را انجام دهید و بعد از این 25 دقیقه 5 دقیقه استراحت کنید .

اینکه از صبح تا شب به خودمان بگوییم که باید با تمرکز بنویسیم یا حواسم به موبایل و اطرافم نباشد و… فقط در حد یک شعار است و معمولا هیچ روزی هم عملی نمیشود . اما اگر زمان مان را به قطعات کوچکی تقسیم کنیم و خودمان را مجبور کنیم که فقط در 25 دقیقه روی کاری تمرکز کنیم و بعد هر کاری دل مان خواست انجام بدهیم قطعا برای ما قابل تحمل تر است .

 

پومودورو در محتوا نویسی برای سایت
پومودورو در محتوا نویسی برای سایت

8- محتوای زرد این روزها دیگر در محتوا نویسی جواب نمی دهد

شاید چند سال پیش محتواهای زرد تبلیغاتی مثل :

  • در یک روز 100 میلیون درآمد داشته باشید!
  •  در یک هفته 10 کیلو لاغر شوید !
  • در 1 روز همسر خودتان را پیدا کنید!
  • ….

خیلی خوب می گرفت و افراد زیادی به این حرف ها اطمینان میکردند و ممکن بود از محصول یا خدمات ما استفاده کنند . اما این روزها کمتر مخاطبی را می توایند پیدا کنید که با دیدن این نوع حرف های زرد و مزخرف و بی پایه و اساس جذب محتوا و کسب و کار ما شود و به ما اطمینان کند.

پس اگر به دنبال برندسازی و جمع کردن اعتبار طولانی مدت هستید به هیچ وجه نباید سراغ این جور محتوا نویسی زرد بروید

9- در محتوانویسی برای سایت باید همیشه نیم نگاهی هم به موتورهای جستجو بیاندازید

فرض کنیم که شما باکیفیت ترین محتوا را هم نوشته اید اگر کسی آن را نخواند به چه درد می خورد ؟ و مشخصا اصلی ترین راه دیده شدن در این روزها این است که در جستجوهای مخاطب موتورهای جستجو شما را به او معرفی کنند و شما هم بتوانید دقیقا چیزی که می خواهد را به او بدهید ، نه بیشتر نه کمتر !

و الان هم 10 سال پیش نیست که بتوانیم با چپاندن و تکرار 200 بار کلمه کلیدی در یک محتوای 300 کلمه ای به صفحه اول گوگل برسیم و دوران تکنیک های کلاه سیاه سئو گذشته است . و بالعکس هم اگر یک محتوای 3000 کلمه ای بی سر و ته بدون هیچ کلمه کلیدی و زیر عنوان و… بنویسید باز هم گوگل شما را بیرون از دایره سایت های مورد علاقه اش پرت میکند . پس شما علاوه بر محتوا نویس حرفه ای بودن باید یک سئوکار خوب و به روز هم باشید و در متن هایی که می نویسید و منتشر میکنید حواستان به تکنیک های سئو هم باشد اما نه انقدری که یک متن مزخرف ماشینی به مخاطب تحویل بدهید .

 

۵ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • عالی عالی عالی ، متشکرم ، سالم باشید

  • حمیده کریمی
    ۱۳۹۷/۱۲/۰۴ ۸:۱۵ ق.ظ

    سلام
    بسیار عالی
    موفق و پایدار باشید

  • سلام. خیلی عالی.
    فقط در مورد اون قسمت که نیم نگاهی به موتورهای جستجو داشته باشین ۳ تا ۵ راهکار پیشنهاد بدین که برای مقاله ای که مهم و مورد نیاز مخاطب هست ولی در ذهن مخاطب و نتایج جستجو مسبوق به سابقه نیست و کاملا جدید هست چطور باید به نتایج جستجو مرتبطش کرد؟
    اصلا به طور کلی چطور سوابق پر جستجوی مرتبط با ایده ی محتوایی خودمون رو کشف کنیم؟

    • ناتاشا جعفری
      ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ ۵:۰۷ ق.ظ

      سلام . لحظه هاتون سبز و شاد
      این نکته آخری که تو این مقاله صحبت شده در مورد سابقه جستججوی مخاطب نیست و اینکه گفته نیم نگاه ی هم به موتورهای جستجو داشته باشید یعنی محتواتون رو از لحاظ سئو بهینه سازی کنید تا علاوه بر مخاطب گوگل هم از محتوا خوشش بیاید و البته باید حواسمون باشه که اون سبک سئو قدیمی که محتوا رو پر از کلمه کلیدی میکرد دیگه جواب نمیده و از تکنیک های حرفه ای تر باید استفاده کنیم .
      اما درمورد سابقه جستجوی مخاطب و اینکه چه طور میتونیم به سلیقه و دغدغه مخاطب پی ببریم در مورد موضوعی که اصلا در مورد تا به حال محتوا نبوده میتونیم از موارد مشابه کمک بگیریم یا مستقیم از خود مخاطب نظرسنجی کنیم تو سایت یا شبکه های اجتماعی یا …
      و برای پیدا کردن سوابق جستجو یکی از بهترین راه ها گوگل ترند هست و بعد هم پیشنهادهایی که خود گوگل میده و البته ابزارهای حرفه ای تر و پولی هم هست که ما کمتر معرفی میکنیم.
      پیروز و پاینده باشید

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست