از 0 به یک وبلاگ نویس پولدار و مشهور

  1. خانه
  2. بازاریابی محتوا
  3. از 0 به یک وبلاگ نویس پولدار و مشهور

هر وبلاگ نویسی قطعا نویسنده هم هست اما الزاما هر نویسنده ای وبلاگ نویس نیست !

شاید از دید بسیاری از افراد وبلاگ نویسی با نویسندگی تفاوتی نداشته باشد ،اما واقعیت این است که اگر بخواهید به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفه ای ماهانه میلیون ها تومان پول در بیاورید و به عنوان شغل به آن نگاه کنید لازم است تفاوت تولید محتوای آنلاین با نویسندگی و کنار هم چیدن کلمات یا رمان نویسی را به دقت بدانید .

و یک چیز جالب اینکه ، شما می توانید در نوجوانی و زمان مدرسه از زنگ انشا متنفر بوده باشید و فکر کنید استعداد زیادی در نویسندگی ندارید اما در حال حاضر بتوانید یک تولید کننده محتوای میلیونر شوید و در فضای آنلاین معروف شوید !

شما می توانید یک فرد عادی باشید و مهارت های لازم خودتان در زمینه تولید محتوا را توسعه بدهید و به راحتی به یک وبلاگ نویسی یا تولید کننده محتوای حرفه ای تبدیل شوید و برای خودتان ثروت بسازید . و نکته جالب اینکه بسیاری از این مهارت هایی که باید یاد بگیرید الزاما مهارت های مربوط به نویسندگی و ادبیات و اینها نیست .

توسعه مهارت تولید محتوا

هر فردی می تواند یک وبلاگ نویس موفق و حرفه ای شود اگر تمام مهارت های لازم برای تولید محتوا از جمله ، روانشناسی ، مهندسی رفتار مخاطب ، بازاریابی ، سئو SEO ، مدیریت زمان ، محتوا نویسی چند کلمه ای برای شبکه های اجتماعی، برندینگ و … را خوب بلد باشد.

Jeff Goins از Copyblogger معتقد است که وبلاگ نویسی یک استعداد ذاتی یا موهبت الهی نیست که فقط افراد خاصی بتوانند در آن موفق شوند . بلکه اگر به وبلاگ نویسی به چشم یک شغل و کسب و کار فکر میکنید باید دائما در تلاش برای برای یاد گرفتن یک سری از مهارت ها در کنار یکدیگر باشید.

در اینجا از طرف رایتینا چند مهارت و توصیه به افرادی داریم که می خواهند  یک تولید کننده محتوای حرفه ای و موفق و پولساز شوند:

مهارت های لازم برای تولید محتوا

نکته 1  – حتما باید به صورت منظم تولید محتوا کنیدحتی اگر هیچ ایده ای ندارید و مغزتان هنگ کرده است

 

یکی از چیزهایی که همه نویسنده های معروف دنیا تجربه اش را دارند بلوک شدن خلاقیت و نداشتن ایده هایی برای نوشتن است . این مساله برای یک نویسنده حرفه ای کاملا تعریف شده است و به همین خاطر نوشتن یک کتاب پر فروش ممکن است سالها طول بکشد . اما آیا یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوا به این اندازه وقت دارد ؟

مسلما نه ! شما چه فریلنسر تولید محتوا برای کسب و کارهای دیگر باشید چه نیروی تولید محتوای دائمی یک کسب و کار و چه حتی وبلاگ شخصی و یا سایت شخصی داشته باشید اگر به مدت چند هفته یا کمی بیشتر وبلاگ یا وب سایت خودتان را به روز نکنید از لحاظ رتبه بندی گوگل و همین طور مخاطب دچار مشکل می شوید و نمی توانید مثل قبل مخاطبان خودتان را حفظ کنید و به شدت دچار ریزش مخاطب میشوید و حتی افرادی هم که به سایت یا وبلاگ شما سر میزنند با دیدن تاریخ پست های منتشر شده و حس اینکه تاریخ انقضای آنها گذشته است سریع روی دکمه ضربدر کلیک میکنند .

یک وبلاگ نویس یا تولید کننده محتوای آنلاین در زمان هایی که اصلا حس نوشتن ندارد و حتی اگر چیزی که می نویسد را خودش بخواند بالا بیاورد اما باید بنویسد !

بنابراین شما برای موفق شدن باید یک تقویم محتوا داشته باشید و طبق یک برنامه خاص زمان بندی شده مطالب و مقالات خودتان را منتشر کنید . به صورت پیش فرض نباید در یک ماه کمتر از 16 مقاله منتشر کنید .

و طبق این نمودار منتشر شده از  HubSpot هر چه میزان انتشار محتوا در طول روز و هفته بیشتر باشد قطعا فروش بیشتری خواهید داشت ، ترافیک بیشتری به سایت تان هدایت میشود و رتبه بالاتری در گوگل کسب میکنید .

تاثیر تعداد مقالات منتشر شده در بازدید

پس برای موفقیت در تولید محتوا باید حداقل هفته ای 2 یا 3 پست با کیفیت عالی و طولانی در حدود 1000 تا 1500 کلمه منتشر کنید .

دقت کنید : پست های شبکه های اجتماعی جزو این تعداد نیست و برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی باید طبق قانون و زمان بندی این شبکه های اجتماعی پیش بروید .

مثلا  Buffer یک اینفوگرافیک جذاب در مورد تعداد پست های لازم برای شبکه های اجتماعی دارد که اینجا به آن نگاهی می اندازیم:

پس یک تولید کننده محتوا نباید منتظر الهام و حس خوب و عالی برای نوشتن باشد . باید در هر زمانی بنویسید آن هم به میزان خیلی زیاد !

نکته 2  – باید مدیریت زمان را بلد باشید و برنامه ریزی دقیق داشته باشید

 

با این همه کار زیاد و وقت گیر که برای تولید محتوا نیاز دارید انجام بدهید قطعا یکی از مهارت هایی که حتما باید آن را خوب بلد باشید مهارت مدیریت زمان است .

اگر در مدیریت زمان مهارت کافی نداشته باشید و موفق نباشید قطعا نمی توانید تولید کننده محتوای پولسازی هم باشید چون اگر قرار باشد هر روز یک مقاله 500 کلمه بنویسید نهایت می توانید یک در آمد بخور و نمیر داشته باشید نه اینکه محتوا را به ثروت تبدیل کنید .

۵ راه تضمینی در بهبود مهارت مدیریت زمان در تولید محتوا ( الهام گرفته شده از تکنیک های برایان تریسی)

شما باید برای نوشتن هر مقاله در طول روز یک زمان مشخص تعیین کنید و اینکار را می توانید با برنامه ای مثل پومودورو یا هر برنامه مدیریت زمان دیگری تنظیم کنید . مثلا باید خودتان را مجبور کنید که در طی 2-3 ساعت هر روز یک مقاله 2000 تا 3000 کلمه ای بنویسید . و هر روز هم سعی کنید به هیچ عنوان از این حد تعیین شده بیشتر نشود .

مدیریت زمان با پومودورو

البته این زمان برای انتشار پست و برداشتن تیکه هایی از محتوا برای انتشار در شبکه های اجتماعی و پیدا کردن تصاویر و.. نیست .

در مجموع برای نوشتن یک پست لازم است 4 ساعت وقت بگذارید تا یک پست با کیفیت ایده آل بنویسید و منتشر کنید . و اگر به طور متوسط بخواهید روزانه یک پست منتشر کنید در هفته چیزی حدود 28 ساعت وقت نیاز دارید . آن هم فقط برای پست وبلاگ ! ( منبع انگلیسی )

پس قطعا برای تولید محتوای حرفه ای یکی از مهارت های حیاتی « مهارت مدیریت زمان » و یک برنامه ریزی مشخص است .

3 نکته مهم در خصوص زمان بندی و برنامه ریزی برای تولید محتوا :

طول محتوای مورد نظر :

به صورت دقیق و طبق استراتژی سایت یا وبلاگ تان باید طول محتوای استاندارد را تعیین کنید . مثلا اگر استراتژی شما در تولید محتوا این است که روزانه یک مقاله 500 کلمه ای منتشر کنید با فردی که تصمیم دارد یک مقاله حداقل 2500 کلمه ای منتشر کند قطعا متفاوت است . پس اولین قدم این است که بدانید چه نوع محتوا و به چه طولی میخواهید تولید کنید .

چه تعداد عکس می خواهید در متن بگذارید و به چه شکلی :

مشخصا باز هم بسته به استراتژی تولید محتوای برند و یا فرد تصمیم گیرنده در تولید محتوا ممکن است فردی برای جذابیت بیشتر محتوای 1000 کلمه ای 8 تا عکس در نظر بگیرد و فرد دیگری یک عکس و حتی افرادی هستند که بدون عکس محتوا را منتشر میکنند ( که البته اصلا توصیه نمیشود )

علاوه براین ممکن است برندی بودجه مورد نظر را داشته باشد و بخواهد تصاویر را خودش تولید کند همراه با لوگوی خاص و یک استارت آپ بخواهد فقط از عکس های رایگان در سطح وب استفاده کند.  مشخصا از لحاظ زمان بندی هر کدام از این سبک ها زمان خاص خودش را می طلبد و برای یک برنامه ریزی دقیق نیاز دارید که حتما نوع و تعداد محتوای تصویری را مشخص کنید .

ترویج و انتشار محتوا در رسانه های مختلف :

انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی مختلف و رسانه های متنوع هر کدام بودجه مالی و زمانی خاص خودش را می خواهد که کاملا برای مدیریت زمان در تولید محتوا لازم است دید دقیقی نسبت به این موارد داشته باشید و آنها را از قبل آماده کنید .

و قطعا برنامه ریزی و تعیین زمان مورد نیاز تنها چیزی نیست که ما نیاز داریم . برای مدیریت زمان علاوه بر برنامه ریزی نیاز داریم از اپ ها یا ابزارهای هوشمند برای مدیریت زمان استفاده کنیم . از جمله این ابزارها:

ابزار مدیریت زمان

Remember The Milk  ، Teambox ،  Google Calendar است و یا هر ابزار دیگری که خودتان با آن راحت هستید.

نکته 3  – شبکه سازی با دیگر وبلاگ نویسان و تولید کنندگان حرفه ای محتوا

 

مشخصا در دنیای این روزها منزوی بودن در فضای وب و وبلاگ نویسی یا خساست در انتشار مطالب دیگران و لینک دادن به آنها دیگر کار نمیکند و هر کسی که بخواهد در تولید محتوا حرفه ای شود اتفاقا برعکس نویسندگان که معمولا منزوی هستند و فقط برای انتشار و چاپ کتاب شان به انتشارات مراجعه میکنند و بقیه زمان ها فقط می نویسند و مینویسند، یک تولید کننده محتوای آنلاین یا یک کپی رایتر حرفه ای لازم است شبکه وسیعی از مخاطبان ، منابع و مشتریان ایجاد کند و برای اینکار شاید اولین قدم این است که به صورت منظم وبلاگ های حرفه یا و سایت های معتبر و کار درست را دنبال کند و علاوه بر اینکه از آنها یاد می گیرد سعی کند در بحث های آنها شرکت کند و با گذاشتن کامنت و مشارکت در بحث ها سعی کند دوستان و مخاطب بیشتری را جذب کند و علاوه بر این با صاحبین سایت ها و وبلاگ نویسان حرفه ای ارتباط بیشتری برقرار کند .

شبکه سازی در تولید محتوا

شبکه سازی برای یک تولید کننده محتوا می تواند چه مزایایی داشته باشد :

  • می توانید مخاطبان جدیدی در وبلاگ ها یا وب سایت های دیگر پیدا کنید که تا به حال شما را نمی شناختند  و اصلا خبر نداشتند که همچین کسی هم در فضای وب هست . خصوصا اگر کمی حوصله و دقت به خرج بدهید و دقیقا سایت ها یا وبلاگ هایی را انتخاب کنید که در حوزه کسب و کار و تخصص خودتان هستند .
  • می توانید افراد یا سایت هایی را پیدا کند که به عنوان نویسنده میهمان در آنها بنویسد و به این شکل باعث شناخته شدن بیشتر خودتان شوید. و بالعکس می توانید نویسندگان زیادی را دعوت کنید که در سایت یا وبلاگ شما به صورت نویسنده میهمان بنویسند.
  • می توانید دیگر وبلاگ نویسان یا صاحبین سایت را ترغیب کنید که به محتوای شما لینک بدهند

زمان مورد نیاز برای شبکه سازی برای یک تولید کننده محتوای حرفه ای چیزی حدود 3-6 ساعت در هفته که حتی می توانید تا 15 ساعت هم آن را افزایش دهید و مطمئن باشید نتیجه عالی می گیرید و می ارزد که برای آن وقت بگذارید پس هیچ وقت از این مرحله نپرید و آن را نادیده نگیرید .

نکته 4   – به دنبال فرصت های عالی و پولساز در تولید محتوا به غیر از مقاله نویسی باشید

 

یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوای حرفه ای فقط و فقط به فکر نوشتن مقالات وبلاگ یا حتی پست های شبکه های اجتماعی نیست . بلکه هر روز به فکر ایده ای نو و ماندگار در تولید محتواست . مثلا تولید کتاب الکترونیکی، پادکست ، دوره های آنلاین ، ویدئو های آموزشی و..

فرصت های پولساز در تولید محتوا

و به صورت مداوم هم برای بازاریابی این موارد  وقت میگذارند و به دنبال جذب مخاطب و مشتری هستند . و یک وبلاگ نویس حرفه ای و کار بلد اتفاقا اصرار زیادی ندارد که حتما فقط و فقط در سایت یا وبلاگ خودش بنویسد بلکه سعی میکند به عنوان نویسنده میهمان در وبلاگ ها و سایت های مختلف بنویسد و بازاریابی مناسب و حرفه ای برای انواع محتواهای تولیدی اش بکند .

نکته 5  – در سئو و یا بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو باید حرفه ای و به روز باشید

 

مشخصا یکی از سخت ترین بخش های تولید محتوا برای سایت ها سئو محتوا و گرفتن جایگاه در گوگل و یا سایر موتورهای جستجو است . شما اگر بهترین و با کیفیت ترین محتوا ها را تولید کنید اما در صفحه 20 گوگل باشید و دیده نشوید انگار هیچ کاری نکرده اید و در نتیجه شکست میخورید . بنابراین سئو محتوا جزو پایه ای ترین مهارت هایی است که اگر میخواهید یک کپی رایتر یا یک تولید کننده محتوای حرفه ای شوید به آن نیاز دارید .

یکی از ابزارهایی که در سئو به آن نیاز دارید Google Analytics است . و در قدم بعدی Google Search Console است که حتما لازم است به صورت حرفه ای کار کردن با این ابزارها و آنالیز اطلاعات آنها را بلد باشید . بدون حضور این دو ابزار شما نمی توانید متوجه شوید محتوای شما موفق بوده است یا نه .پس حتما برای این تجزیه و تحلیل ها وقت بگذارید .

کاربرد گوگل آنالیتیکس در تولید محتوا

علاوه بر این ابزارها شما نیاز به ابزارهای سئو دارید . اگر سایت شما وردپرسی است می توانید این پلاگین ها را برای سئو سایت نصب کنید : SEO by Yoast ،  All in One SEO Pack   و  Google Sitemaps Plugin.

افزونه Yoast سئو در وردپرس

هر کدام از این پلاگین ها هدف خاصی را دنبال میکنند اما هدف نهایی و اصلی آنها بهبود سئو سایت شماست .

علاوه بر این، این ابزارها هم میتواند برای شما مفید باشد :

Google PageSpeed Insights : که سرعت سایت تان را می توانید از طریق آن تجزیه و تحلیل کنید

( در الگوریتم جدید گوگل سرعت سایت از اهمیت بالایی برخوردار است )

Keywordtool.io : یک ابزار بسیار مفید برای پیدا کردن کلمات کلیدی که در سئو سایت بسیار تاثیر گذار است .

Google Webmaster Tools : تجزیه و تحلیل دقیقی از سایت ، هشدارها و خطاها را به شما گزارش میدهد .

Google Keyword Planner : از طریق این ابزار می توانید کلمات کلیدی با جستجوی بالا را پیدا کنید و از آنها در تولید محتوا استفاده کنید .

Schema Creator : برای سفارشی کردن سایت تان در نتایج جستجوی گوگل و ایجاد اسنیپت ها

SERPs Checker : رتبه بندی سایت شما از نظر جستجوهای خاص

Find Broken Links : پیدا کردن لینک های خراب و شکسته

Google Trends : پیدا کردن کلمات کلیدی پرجستجو در تولید محتوا برای وبلاگ یا سایت تان

نکته 6  – یک برند منحصر به فرد بسازید و niche یا یک گوشه خاص از بازار را انتخاب کنید

 

برندینگ یکی دیگر از مهارت هایی است که یک تولید کننده محتوای حرفه ای و وبلاگ نویس باید به خوبی بلد باشد .

یک نویسنده بیشتر دوست دارد نام شخصی خودش شناخته شود اما یک تولید کننده محتوا و وبلاگ نویس می خواهد برندش معروف شود .

البته بسیاری از وبلاگ نویسان حرفه ای نام خودشان انقدر مشهور و بزرگ است که برند شان است و این دو با هم یکی است .  مثل محمدرضا شعبانعلی ، ست گادین

ست گادین و تولید محتوا

در کنار این مورد باید بگردید و چیزی که به آن علاقه دارید یا تخصص شماست یا هر مطلبی که فکر میکنید می تواند برای شما پولساز باشد را پیدا کنید . و بعد یک گوشه خاص یا niche آن را جدا کنید و شروع کنید به جستجو در مورد کلمه های کلیدی شاخص این حوزه .

در اینجا باید یک تعادل برقرار کنید بین محتواهای پولساز و محتوای مورد علاقه تان تا بتوانید به موفقیت برسید .

niche

نکته مهم : انقدر niche  را باریک و کوچک نگیرید که هیچ حرفی برای گفتن نداشته باشید و از طرفی انقدر مخاطب کم باشد که واقعا ارزش سرمایه گذاری زمانی و مالی روی آن نباشد . و انقدر هم بزرگ نگیرید که نتوانید به هیچ وجه در مدت زمان معقول به جایگاه و رتبه خوب در گوگل برسید . مثلا کلمه بازاریابی درست است یک کلمه بسیار پر بازدید است اما به همان میزان رقابت بالا دارد و جایگاه گرفتن در آن در مدت زمان کم غیر ممکن است .

نکته 7  – حتما یک هدف و چشم انداز داشته باشید

 

بسیاری از افراد این روزها به وبلاگ نویسی و تولید محتوا به عنوان یک شغل دوم و یا پاره وقت نگاه میکنند البته این اصلا بد نیست و اتفاقا می تواند برای آنها مفید باشد . اما اگر واقعا دوست دارید یک وبلاگ نویس پولدار و یا تولید کننده محتوای ثروتمند باشید باید به تولید محتوا به عنوان یک شغل اصلی و تمام وقت به آن نگاه کنید و حتی گاهی ممکن است مجبور شوید از بسیاری از تفریحات و وقت های استراحت خودتان هم بزنید تا به موفقیت برسید .

برای رسیدن به این جایگاه لازم است یک هدف یا چشم انداز مشخص برای خودتان تعیین کنید . تا زمانی که هدف یا اهداف خودتان را نشناسید مطمئنا نمی توانید مسیر درستی هم برای رسیدن به این اهداف تعیین کنید .

هدف خودتان را در تولید محتوا تعیین کنید

مثلا باید تعیین کنید تا یک ماه آینده می خواهید به X بازدید کننده در ماه برسید ، یا حداقل X مقاله در هفته منتشر کنید و…

به عنوان مثال :

هدف 1 : افزاش ترافیک سایت یا وبلاگ به میزان 10 % بعد از 6 ماه

هدف 2 : افزایش نرخ تبدیل ایمیلی به میزان 50 %  در سه ماه

هدف 3 : ارسال حداقل 3 پست در هر هفته به مدت 12 ماه

هدف 4 : ارتباط با 3 نویسنده و وبلاگ نویس مشهور در 6 ماه

هدف 5 : انتشار 2 پست میهمان در 2 وبلاگ در طی 3 ماه آینده

و بعد برای هر هدف هم می توانید جزئیات مشخص تعیین کنید . مثلا برای هدف اول ، تبلیغات کلیکی یا جستجوی کلمات کلیدی و یا انتشار پست های زیادی در شبکه های اجتماعی و.. را مشخص کنید .

یعنی هر هدف را باید به قسمت های کوچک تر بشکنید و کاملا واضح مشخص کنید که برای رسیدن به این هدف خاص لازم است چه کارهایی انجام دهید .

به عنوان مثال :

  • تعیین استراتژی مشخص برای پیدا کردن کلمات کلیدی
  • لیستی از وب سایت ها یا وبلاگ هایی که می خواهید در آنها به عنوان نویسنده میهمان محتوا منتشر کنید
  • لیستی از مطالبی که می خواهید در مورد آنها مقاله بنویسید

پس وبلاگ نویسی و تولید محتوا این روزها یک کار پولساز و به عبارت بهتر ثروت ساز است به شرطی که مهارتهای تولید محتوا را بلد باشید و جالب است بدانید که اگر یک بازاریاب حرفه ای و عالی هستید در وبلاگ نویسی و تولید محتوا بسیار موفق تر میشوید تا اینک یک نویسنده حرفه ای باشید.

 

مینی‌آموزش UX-Writing | دکمه‌نویسی

هدف: یادگیری دکمه‌نویسی و CTA ها ( چه جوری یه دکمه یا لینک رو انقدر جذاب و تاثیرگذار بنویسیم که کاربر روش کلیک کنه؟ )

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

از 0 به یک وبلاگ نویس پولدار و مشهور

هر وبلاگ نویسی قطعا نویسنده هم هست اما الزاما هر نویسنده ای وبلاگ نویس نیست !

شاید از دید بسیاری از افراد وبلاگ نویسی با نویسندگی تفاوتی نداشته باشد ،اما واقعیت این است که اگر بخواهید به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفه ای ماهانه میلیون ها تومان پول در بیاورید و به عنوان شغل به آن نگاه کنید لازم است تفاوت تولید محتوای آنلاین با نویسندگی و کنار هم چیدن کلمات یا رمان نویسی را به دقت بدانید .

و یک چیز جالب اینکه ، شما می توانید در نوجوانی و زمان مدرسه از زنگ انشا متنفر بوده باشید و فکر کنید استعداد زیادی در نویسندگی ندارید اما در حال حاضر بتوانید یک تولید کننده محتوای میلیونر شوید و در فضای آنلاین معروف شوید !

شما می توانید یک فرد عادی باشید و مهارت های لازم خودتان در زمینه تولید محتوا را توسعه بدهید و به راحتی به یک وبلاگ نویسی یا تولید کننده محتوای حرفه ای تبدیل شوید و برای خودتان ثروت بسازید . و نکته جالب اینکه بسیاری از این مهارت هایی که باید یاد بگیرید الزاما مهارت های مربوط به نویسندگی و ادبیات و اینها نیست .

توسعه مهارت تولید محتوا

هر فردی می تواند یک وبلاگ نویس موفق و حرفه ای شود اگر تمام مهارت های لازم برای تولید محتوا از جمله ، روانشناسی ، مهندسی رفتار مخاطب ، بازاریابی ، سئو SEO ، مدیریت زمان ، محتوا نویسی چند کلمه ای برای شبکه های اجتماعی، برندینگ و … را خوب بلد باشد.

Jeff Goins از Copyblogger معتقد است که وبلاگ نویسی یک استعداد ذاتی یا موهبت الهی نیست که فقط افراد خاصی بتوانند در آن موفق شوند . بلکه اگر به وبلاگ نویسی به چشم یک شغل و کسب و کار فکر میکنید باید دائما در تلاش برای برای یاد گرفتن یک سری از مهارت ها در کنار یکدیگر باشید.

در اینجا از طرف رایتینا چند مهارت و توصیه به افرادی داریم که می خواهند  یک تولید کننده محتوای حرفه ای و موفق و پولساز شوند:

مهارت های لازم برای تولید محتوا

نکته 1  – حتما باید به صورت منظم تولید محتوا کنیدحتی اگر هیچ ایده ای ندارید و مغزتان هنگ کرده است

 

یکی از چیزهایی که همه نویسنده های معروف دنیا تجربه اش را دارند بلوک شدن خلاقیت و نداشتن ایده هایی برای نوشتن است . این مساله برای یک نویسنده حرفه ای کاملا تعریف شده است و به همین خاطر نوشتن یک کتاب پر فروش ممکن است سالها طول بکشد . اما آیا یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوا به این اندازه وقت دارد ؟

مسلما نه ! شما چه فریلنسر تولید محتوا برای کسب و کارهای دیگر باشید چه نیروی تولید محتوای دائمی یک کسب و کار و چه حتی وبلاگ شخصی و یا سایت شخصی داشته باشید اگر به مدت چند هفته یا کمی بیشتر وبلاگ یا وب سایت خودتان را به روز نکنید از لحاظ رتبه بندی گوگل و همین طور مخاطب دچار مشکل می شوید و نمی توانید مثل قبل مخاطبان خودتان را حفظ کنید و به شدت دچار ریزش مخاطب میشوید و حتی افرادی هم که به سایت یا وبلاگ شما سر میزنند با دیدن تاریخ پست های منتشر شده و حس اینکه تاریخ انقضای آنها گذشته است سریع روی دکمه ضربدر کلیک میکنند .

یک وبلاگ نویس یا تولید کننده محتوای آنلاین در زمان هایی که اصلا حس نوشتن ندارد و حتی اگر چیزی که می نویسد را خودش بخواند بالا بیاورد اما باید بنویسد !

بنابراین شما برای موفق شدن باید یک تقویم محتوا داشته باشید و طبق یک برنامه خاص زمان بندی شده مطالب و مقالات خودتان را منتشر کنید . به صورت پیش فرض نباید در یک ماه کمتر از 16 مقاله منتشر کنید .

و طبق این نمودار منتشر شده از  HubSpot هر چه میزان انتشار محتوا در طول روز و هفته بیشتر باشد قطعا فروش بیشتری خواهید داشت ، ترافیک بیشتری به سایت تان هدایت میشود و رتبه بالاتری در گوگل کسب میکنید .

تاثیر تعداد مقالات منتشر شده در بازدید

پس برای موفقیت در تولید محتوا باید حداقل هفته ای 2 یا 3 پست با کیفیت عالی و طولانی در حدود 1000 تا 1500 کلمه منتشر کنید .

دقت کنید : پست های شبکه های اجتماعی جزو این تعداد نیست و برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی باید طبق قانون و زمان بندی این شبکه های اجتماعی پیش بروید .

مثلا  Buffer یک اینفوگرافیک جذاب در مورد تعداد پست های لازم برای شبکه های اجتماعی دارد که اینجا به آن نگاهی می اندازیم:

پس یک تولید کننده محتوا نباید منتظر الهام و حس خوب و عالی برای نوشتن باشد . باید در هر زمانی بنویسید آن هم به میزان خیلی زیاد !

نکته 2  – باید مدیریت زمان را بلد باشید و برنامه ریزی دقیق داشته باشید

 

با این همه کار زیاد و وقت گیر که برای تولید محتوا نیاز دارید انجام بدهید قطعا یکی از مهارت هایی که حتما باید آن را خوب بلد باشید مهارت مدیریت زمان است .

اگر در مدیریت زمان مهارت کافی نداشته باشید و موفق نباشید قطعا نمی توانید تولید کننده محتوای پولسازی هم باشید چون اگر قرار باشد هر روز یک مقاله 500 کلمه بنویسید نهایت می توانید یک در آمد بخور و نمیر داشته باشید نه اینکه محتوا را به ثروت تبدیل کنید .

۵ راه تضمینی در بهبود مهارت مدیریت زمان در تولید محتوا ( الهام گرفته شده از تکنیک های برایان تریسی)

شما باید برای نوشتن هر مقاله در طول روز یک زمان مشخص تعیین کنید و اینکار را می توانید با برنامه ای مثل پومودورو یا هر برنامه مدیریت زمان دیگری تنظیم کنید . مثلا باید خودتان را مجبور کنید که در طی 2-3 ساعت هر روز یک مقاله 2000 تا 3000 کلمه ای بنویسید . و هر روز هم سعی کنید به هیچ عنوان از این حد تعیین شده بیشتر نشود .

مدیریت زمان با پومودورو

البته این زمان برای انتشار پست و برداشتن تیکه هایی از محتوا برای انتشار در شبکه های اجتماعی و پیدا کردن تصاویر و.. نیست .

در مجموع برای نوشتن یک پست لازم است 4 ساعت وقت بگذارید تا یک پست با کیفیت ایده آل بنویسید و منتشر کنید . و اگر به طور متوسط بخواهید روزانه یک پست منتشر کنید در هفته چیزی حدود 28 ساعت وقت نیاز دارید . آن هم فقط برای پست وبلاگ ! ( منبع انگلیسی )

پس قطعا برای تولید محتوای حرفه ای یکی از مهارت های حیاتی « مهارت مدیریت زمان » و یک برنامه ریزی مشخص است .

3 نکته مهم در خصوص زمان بندی و برنامه ریزی برای تولید محتوا :

طول محتوای مورد نظر :

به صورت دقیق و طبق استراتژی سایت یا وبلاگ تان باید طول محتوای استاندارد را تعیین کنید . مثلا اگر استراتژی شما در تولید محتوا این است که روزانه یک مقاله 500 کلمه ای منتشر کنید با فردی که تصمیم دارد یک مقاله حداقل 2500 کلمه ای منتشر کند قطعا متفاوت است . پس اولین قدم این است که بدانید چه نوع محتوا و به چه طولی میخواهید تولید کنید .

چه تعداد عکس می خواهید در متن بگذارید و به چه شکلی :

مشخصا باز هم بسته به استراتژی تولید محتوای برند و یا فرد تصمیم گیرنده در تولید محتوا ممکن است فردی برای جذابیت بیشتر محتوای 1000 کلمه ای 8 تا عکس در نظر بگیرد و فرد دیگری یک عکس و حتی افرادی هستند که بدون عکس محتوا را منتشر میکنند ( که البته اصلا توصیه نمیشود )

علاوه براین ممکن است برندی بودجه مورد نظر را داشته باشد و بخواهد تصاویر را خودش تولید کند همراه با لوگوی خاص و یک استارت آپ بخواهد فقط از عکس های رایگان در سطح وب استفاده کند.  مشخصا از لحاظ زمان بندی هر کدام از این سبک ها زمان خاص خودش را می طلبد و برای یک برنامه ریزی دقیق نیاز دارید که حتما نوع و تعداد محتوای تصویری را مشخص کنید .

ترویج و انتشار محتوا در رسانه های مختلف :

انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی مختلف و رسانه های متنوع هر کدام بودجه مالی و زمانی خاص خودش را می خواهد که کاملا برای مدیریت زمان در تولید محتوا لازم است دید دقیقی نسبت به این موارد داشته باشید و آنها را از قبل آماده کنید .

و قطعا برنامه ریزی و تعیین زمان مورد نیاز تنها چیزی نیست که ما نیاز داریم . برای مدیریت زمان علاوه بر برنامه ریزی نیاز داریم از اپ ها یا ابزارهای هوشمند برای مدیریت زمان استفاده کنیم . از جمله این ابزارها:

ابزار مدیریت زمان

Remember The Milk  ، Teambox ،  Google Calendar است و یا هر ابزار دیگری که خودتان با آن راحت هستید.

نکته 3  – شبکه سازی با دیگر وبلاگ نویسان و تولید کنندگان حرفه ای محتوا

 

مشخصا در دنیای این روزها منزوی بودن در فضای وب و وبلاگ نویسی یا خساست در انتشار مطالب دیگران و لینک دادن به آنها دیگر کار نمیکند و هر کسی که بخواهد در تولید محتوا حرفه ای شود اتفاقا برعکس نویسندگان که معمولا منزوی هستند و فقط برای انتشار و چاپ کتاب شان به انتشارات مراجعه میکنند و بقیه زمان ها فقط می نویسند و مینویسند، یک تولید کننده محتوای آنلاین یا یک کپی رایتر حرفه ای لازم است شبکه وسیعی از مخاطبان ، منابع و مشتریان ایجاد کند و برای اینکار شاید اولین قدم این است که به صورت منظم وبلاگ های حرفه یا و سایت های معتبر و کار درست را دنبال کند و علاوه بر اینکه از آنها یاد می گیرد سعی کند در بحث های آنها شرکت کند و با گذاشتن کامنت و مشارکت در بحث ها سعی کند دوستان و مخاطب بیشتری را جذب کند و علاوه بر این با صاحبین سایت ها و وبلاگ نویسان حرفه ای ارتباط بیشتری برقرار کند .

شبکه سازی در تولید محتوا

شبکه سازی برای یک تولید کننده محتوا می تواند چه مزایایی داشته باشد :

  • می توانید مخاطبان جدیدی در وبلاگ ها یا وب سایت های دیگر پیدا کنید که تا به حال شما را نمی شناختند  و اصلا خبر نداشتند که همچین کسی هم در فضای وب هست . خصوصا اگر کمی حوصله و دقت به خرج بدهید و دقیقا سایت ها یا وبلاگ هایی را انتخاب کنید که در حوزه کسب و کار و تخصص خودتان هستند .
  • می توانید افراد یا سایت هایی را پیدا کند که به عنوان نویسنده میهمان در آنها بنویسد و به این شکل باعث شناخته شدن بیشتر خودتان شوید. و بالعکس می توانید نویسندگان زیادی را دعوت کنید که در سایت یا وبلاگ شما به صورت نویسنده میهمان بنویسند.
  • می توانید دیگر وبلاگ نویسان یا صاحبین سایت را ترغیب کنید که به محتوای شما لینک بدهند

زمان مورد نیاز برای شبکه سازی برای یک تولید کننده محتوای حرفه ای چیزی حدود 3-6 ساعت در هفته که حتی می توانید تا 15 ساعت هم آن را افزایش دهید و مطمئن باشید نتیجه عالی می گیرید و می ارزد که برای آن وقت بگذارید پس هیچ وقت از این مرحله نپرید و آن را نادیده نگیرید .

نکته 4   – به دنبال فرصت های عالی و پولساز در تولید محتوا به غیر از مقاله نویسی باشید

 

یک وبلاگ نویس و تولید کننده محتوای حرفه ای فقط و فقط به فکر نوشتن مقالات وبلاگ یا حتی پست های شبکه های اجتماعی نیست . بلکه هر روز به فکر ایده ای نو و ماندگار در تولید محتواست . مثلا تولید کتاب الکترونیکی، پادکست ، دوره های آنلاین ، ویدئو های آموزشی و..

فرصت های پولساز در تولید محتوا

و به صورت مداوم هم برای بازاریابی این موارد  وقت میگذارند و به دنبال جذب مخاطب و مشتری هستند . و یک وبلاگ نویس حرفه ای و کار بلد اتفاقا اصرار زیادی ندارد که حتما فقط و فقط در سایت یا وبلاگ خودش بنویسد بلکه سعی میکند به عنوان نویسنده میهمان در وبلاگ ها و سایت های مختلف بنویسد و بازاریابی مناسب و حرفه ای برای انواع محتواهای تولیدی اش بکند .

نکته 5  – در سئو و یا بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو باید حرفه ای و به روز باشید

 

مشخصا یکی از سخت ترین بخش های تولید محتوا برای سایت ها سئو محتوا و گرفتن جایگاه در گوگل و یا سایر موتورهای جستجو است . شما اگر بهترین و با کیفیت ترین محتوا ها را تولید کنید اما در صفحه 20 گوگل باشید و دیده نشوید انگار هیچ کاری نکرده اید و در نتیجه شکست میخورید . بنابراین سئو محتوا جزو پایه ای ترین مهارت هایی است که اگر میخواهید یک کپی رایتر یا یک تولید کننده محتوای حرفه ای شوید به آن نیاز دارید .

یکی از ابزارهایی که در سئو به آن نیاز دارید Google Analytics است . و در قدم بعدی Google Search Console است که حتما لازم است به صورت حرفه ای کار کردن با این ابزارها و آنالیز اطلاعات آنها را بلد باشید . بدون حضور این دو ابزار شما نمی توانید متوجه شوید محتوای شما موفق بوده است یا نه .پس حتما برای این تجزیه و تحلیل ها وقت بگذارید .

کاربرد گوگل آنالیتیکس در تولید محتوا

علاوه بر این ابزارها شما نیاز به ابزارهای سئو دارید . اگر سایت شما وردپرسی است می توانید این پلاگین ها را برای سئو سایت نصب کنید : SEO by Yoast ،  All in One SEO Pack   و  Google Sitemaps Plugin.

افزونه Yoast سئو در وردپرس

هر کدام از این پلاگین ها هدف خاصی را دنبال میکنند اما هدف نهایی و اصلی آنها بهبود سئو سایت شماست .

علاوه بر این، این ابزارها هم میتواند برای شما مفید باشد :

Google PageSpeed Insights : که سرعت سایت تان را می توانید از طریق آن تجزیه و تحلیل کنید

( در الگوریتم جدید گوگل سرعت سایت از اهمیت بالایی برخوردار است )

Keywordtool.io : یک ابزار بسیار مفید برای پیدا کردن کلمات کلیدی که در سئو سایت بسیار تاثیر گذار است .

Google Webmaster Tools : تجزیه و تحلیل دقیقی از سایت ، هشدارها و خطاها را به شما گزارش میدهد .

Google Keyword Planner : از طریق این ابزار می توانید کلمات کلیدی با جستجوی بالا را پیدا کنید و از آنها در تولید محتوا استفاده کنید .

Schema Creator : برای سفارشی کردن سایت تان در نتایج جستجوی گوگل و ایجاد اسنیپت ها

SERPs Checker : رتبه بندی سایت شما از نظر جستجوهای خاص

Find Broken Links : پیدا کردن لینک های خراب و شکسته

Google Trends : پیدا کردن کلمات کلیدی پرجستجو در تولید محتوا برای وبلاگ یا سایت تان

نکته 6  – یک برند منحصر به فرد بسازید و niche یا یک گوشه خاص از بازار را انتخاب کنید

 

برندینگ یکی دیگر از مهارت هایی است که یک تولید کننده محتوای حرفه ای و وبلاگ نویس باید به خوبی بلد باشد .

یک نویسنده بیشتر دوست دارد نام شخصی خودش شناخته شود اما یک تولید کننده محتوا و وبلاگ نویس می خواهد برندش معروف شود .

البته بسیاری از وبلاگ نویسان حرفه ای نام خودشان انقدر مشهور و بزرگ است که برند شان است و این دو با هم یکی است .  مثل محمدرضا شعبانعلی ، ست گادین

ست گادین و تولید محتوا

در کنار این مورد باید بگردید و چیزی که به آن علاقه دارید یا تخصص شماست یا هر مطلبی که فکر میکنید می تواند برای شما پولساز باشد را پیدا کنید . و بعد یک گوشه خاص یا niche آن را جدا کنید و شروع کنید به جستجو در مورد کلمه های کلیدی شاخص این حوزه .

در اینجا باید یک تعادل برقرار کنید بین محتواهای پولساز و محتوای مورد علاقه تان تا بتوانید به موفقیت برسید .

niche

نکته مهم : انقدر niche  را باریک و کوچک نگیرید که هیچ حرفی برای گفتن نداشته باشید و از طرفی انقدر مخاطب کم باشد که واقعا ارزش سرمایه گذاری زمانی و مالی روی آن نباشد . و انقدر هم بزرگ نگیرید که نتوانید به هیچ وجه در مدت زمان معقول به جایگاه و رتبه خوب در گوگل برسید . مثلا کلمه بازاریابی درست است یک کلمه بسیار پر بازدید است اما به همان میزان رقابت بالا دارد و جایگاه گرفتن در آن در مدت زمان کم غیر ممکن است .

نکته 7  – حتما یک هدف و چشم انداز داشته باشید

 

بسیاری از افراد این روزها به وبلاگ نویسی و تولید محتوا به عنوان یک شغل دوم و یا پاره وقت نگاه میکنند البته این اصلا بد نیست و اتفاقا می تواند برای آنها مفید باشد . اما اگر واقعا دوست دارید یک وبلاگ نویس پولدار و یا تولید کننده محتوای ثروتمند باشید باید به تولید محتوا به عنوان یک شغل اصلی و تمام وقت به آن نگاه کنید و حتی گاهی ممکن است مجبور شوید از بسیاری از تفریحات و وقت های استراحت خودتان هم بزنید تا به موفقیت برسید .

برای رسیدن به این جایگاه لازم است یک هدف یا چشم انداز مشخص برای خودتان تعیین کنید . تا زمانی که هدف یا اهداف خودتان را نشناسید مطمئنا نمی توانید مسیر درستی هم برای رسیدن به این اهداف تعیین کنید .

هدف خودتان را در تولید محتوا تعیین کنید

مثلا باید تعیین کنید تا یک ماه آینده می خواهید به X بازدید کننده در ماه برسید ، یا حداقل X مقاله در هفته منتشر کنید و…

به عنوان مثال :

هدف 1 : افزاش ترافیک سایت یا وبلاگ به میزان 10 % بعد از 6 ماه

هدف 2 : افزایش نرخ تبدیل ایمیلی به میزان 50 %  در سه ماه

هدف 3 : ارسال حداقل 3 پست در هر هفته به مدت 12 ماه

هدف 4 : ارتباط با 3 نویسنده و وبلاگ نویس مشهور در 6 ماه

هدف 5 : انتشار 2 پست میهمان در 2 وبلاگ در طی 3 ماه آینده

و بعد برای هر هدف هم می توانید جزئیات مشخص تعیین کنید . مثلا برای هدف اول ، تبلیغات کلیکی یا جستجوی کلمات کلیدی و یا انتشار پست های زیادی در شبکه های اجتماعی و.. را مشخص کنید .

یعنی هر هدف را باید به قسمت های کوچک تر بشکنید و کاملا واضح مشخص کنید که برای رسیدن به این هدف خاص لازم است چه کارهایی انجام دهید .

به عنوان مثال :

  • تعیین استراتژی مشخص برای پیدا کردن کلمات کلیدی
  • لیستی از وب سایت ها یا وبلاگ هایی که می خواهید در آنها به عنوان نویسنده میهمان محتوا منتشر کنید
  • لیستی از مطالبی که می خواهید در مورد آنها مقاله بنویسید

پس وبلاگ نویسی و تولید محتوا این روزها یک کار پولساز و به عبارت بهتر ثروت ساز است به شرطی که مهارتهای تولید محتوا را بلد باشید و جالب است بدانید که اگر یک بازاریاب حرفه ای و عالی هستید در وبلاگ نویسی و تولید محتوا بسیار موفق تر میشوید تا اینک یک نویسنده حرفه ای باشید.

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
فهرست